Ομάδες που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες τους
Συντονιστής: Captains
- SteveNashidis
- Reactions: 3270
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Προφανώς ψήφο στους φετινούς Σανς και τα 150 μύρια 3 παικτών που δε σταυρώνουν νίκη.
Πρόχειρα :
Θα έβαζα και τους Σανς του 1994 που δε μπόρεσαν να μείνουν υγιείς και συμπαγείς μετά τους τελικούς με Σικάγο στην απουσία του Τζόρνταν.
Oι Σπερς του 2013 με το περίφημο " This is not Europe, we dont foul" όπου ο Ray Allen τους έκοψε τον βήχα.
Oι Wizards του 2015 με Beal, Wall , Pierce, Butler, Gortat, Miller, Nene που είχαν ένα μεγαλοπρεπέστατο 2nd round exit από Ατλάντα παρά τις προσδοκίες.
Οι Pacers του Ρετζι Μίλερ.
Οι Κλίπερς του 2021 με Πολ Τζορτζ, Λεοναρντ, Ροντο, Ρετζι Τζακσον , Μπατουμ. Αλλά και οι Κλιπερς του Cp3, Griffin, Jordan η Lob City
Οι Nuggets με Καρμέλο, Μπιλαπς, Ιβερσον, Μαρτιν, Τζ Ρ Σμιθ.
Οι OKC με Durant, Westbrook, Harden, Green.
Και οι Τιμπεργουλβς του Edwards που έχουν ένα τεράστιο hype που είναι φτιαχτό από τους ίδιους, λίγοι στα πλειοφ.
ΥΓ. Μπαίνουν οι Heat με Butler, Hero, Robinson και την υπεραξία που έδινε ο Pat Riley στους παίκτες?
Πρόχειρα :
Θα έβαζα και τους Σανς του 1994 που δε μπόρεσαν να μείνουν υγιείς και συμπαγείς μετά τους τελικούς με Σικάγο στην απουσία του Τζόρνταν.
Oι Σπερς του 2013 με το περίφημο " This is not Europe, we dont foul" όπου ο Ray Allen τους έκοψε τον βήχα.
Oι Wizards του 2015 με Beal, Wall , Pierce, Butler, Gortat, Miller, Nene που είχαν ένα μεγαλοπρεπέστατο 2nd round exit από Ατλάντα παρά τις προσδοκίες.
Οι Κλίπερς του 2021 με Πολ Τζορτζ, Λεοναρντ, Ροντο, Ρετζι Τζακσον , Μπατουμ. Αλλά και οι Κλιπερς του Cp3, Griffin, Jordan η Lob City
Και οι Τιμπεργουλβς του Edwards που έχουν ένα τεράστιο hype που είναι φτιαχτό από τους ίδιους, λίγοι στα πλειοφ.
ΥΓ. Μπαίνουν οι Heat με Butler, Hero, Robinson και την υπεραξία που έδινε ο Pat Riley στους παίκτες?
1
1

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

- ssoulliss
- Reactions: 662
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Την Lob City την είχα στο μυαλό μου, ξέχασα όμως να την προσθέσω. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με έναν αστερίσκο για τους Spurs: μάλλον το ότι έφτασαν τους Τελικούς σε 7 παιχνίδια ήταν επιτυχία για εκείνη την ομάδα.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 03, 2025 6:54 pmΠροφανώς ψήφο στους φετινούς Σανς και τα 150 μύρια 3 παικτών που δε σταυρώνουν νίκη.
Πρόχειρα :
Οι Heat που αναφέρεις οκ μπορεί να μπορούσαν λίγο παραπάνω, η ομάδα όμως του Riley μπορούσε αρκετά παραπάνω εκεί στο τέλος των 90s. Μαύρο χάλι είχαν οι 76ers αμέσως μετά το πρωτάθλημα του 1983, την επόμενη χρονιά αποκλείστηκαν από τους Bucks στον πρώτο γύρο.
Υπάρχουν ωστόσο ομάδες που απέτυχαν να μπουν Play-offs π.χ. οι Lakers του 2020-21 ως πρωταθλητές ή οι 2022-23 Mavericks - με αναβαθμισμένο ρόστερ - και αξίζουν περισσότερο τη θέση τους στη λίστα.
1
1

Με διαφορά στη λίστα οι Σανς. Δεν νομίζω να έχει ξαναυπάρξει ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που να έχει μείνει εκτός πλευ οφφς. Και μάλιστα όχι απλά εκτός πλευοφφς αλλά και εκτός 10άδας που πλέον δίνει μία ευκαιρία ακόμα. Όλες οι άλλες προαναφερθέντες ομάδες τουλάχιστον μπήκαν στα οφφς, τα οποία είναι μία άλλη ιστορία αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μία σειρά αγώνων.
Πάνω από τους φετινούς Σίξερς βάζω τους Γουλβς που έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό μετά τους Σανς, αλλά έχουν το ελαφρυντικό της έλλειψης χημείας. Τελευταία παίζουν καλό μπάσκετ και με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν μπορούν ακόμα να σώσουν τη χρονιά.
Οι Σίξερς αδικούνται λόγω τραυματισμών. Όχι απλά οι 3 σταρς έχουν συνυπάρξει σε ελάχιστα παιχνίδια αλλά και όλοι σχεδόν οι παίχτες έχουν θέματα τραυματισμών με αποτέλεσμα η σύνθεση της ομάδας να είναι μία σπαζοκεφαλιά για τον Νερς πριν από κάθε παιχνίδι. Ωστόσο και πριν τον καταστροφικό Φλεβάρη οι 3 μαζί βρέθηκαν σε 6 παιχνίδι με ρεκόρ 5-1 που δείχνει ότι η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική.
Πάνω από τους φετινούς Σίξερς βάζω τους Γουλβς που έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό μετά τους Σανς, αλλά έχουν το ελαφρυντικό της έλλειψης χημείας. Τελευταία παίζουν καλό μπάσκετ και με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν μπορούν ακόμα να σώσουν τη χρονιά.
Οι Σίξερς αδικούνται λόγω τραυματισμών. Όχι απλά οι 3 σταρς έχουν συνυπάρξει σε ελάχιστα παιχνίδια αλλά και όλοι σχεδόν οι παίχτες έχουν θέματα τραυματισμών με αποτέλεσμα η σύνθεση της ομάδας να είναι μία σπαζοκεφαλιά για τον Νερς πριν από κάθε παιχνίδι. Ωστόσο και πριν τον καταστροφικό Φλεβάρη οι 3 μαζί βρέθηκαν σε 6 παιχνίδι με ρεκόρ 5-1 που δείχνει ότι η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική.
0
- ssoulliss
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι 76ers, πράγματι έχουν τραυματισμούς όμως ήρθε ο George και το όρθιο-ξύλοgourgou έγραψε: ↑Τρί Μαρ 04, 2025 6:48 amΜε διαφορά στη λίστα οι Σανς. Δεν νομίζω να έχει ξαναυπάρξει ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που να έχει μείνει εκτός πλευ οφφς. Και μάλιστα όχι απλά εκτός πλευοφφς αλλά και εκτός 10άδας που πλέον δίνει μία ευκαιρία ακόμα. Όλες οι άλλες προαναφερθέντες ομάδες τουλάχιστον μπήκαν στα οφφς, τα οποία είναι μία άλλη ιστορία αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μία σειρά αγώνων.

Οι Suns επίσης ήξεραν ότι το Beal-Booker δε θα δουλέψει, όπως π.χ. δε δούλεψε ποτέ το Irving-Harden και επέμειναν σε αυτό δεύτερη σεζόν. Ε, κάπου νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Σε αυτά αν προσθέσεις την παρουσία του Durant - υπάρχει άραγε ομάδα με την οποία έχει δεθεί; - ο οποίος είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια το αποτέλεσμα μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. Κατά τ'άλλα έφταιγαν οι Ayton και Nurkic.

0
- nikolas_asteri
- Reactions: 2977
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξέρω αν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τους Σανς γιατί δεν ήμασταν και λίγοι που λέγαμε ότι ήταν καταστροφική η απόκτηση του Beal. Έχω τη ίδια άποψη για Νετς (και τις δύο χρονιές που αναφέρονται).
Νομίζω πως μιλώντας για αναλογία προσδοκιών από μεγάλη μερίδα φίλων του ΝΒΑ (εντελώς υποκειμενικά, ένας απλός παρατηρητής του ιντερνετ είμαι, δεν έκανα δημοσκοπήσεις) και τελικού αποτελέσματος τότε η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν η Lob City (με τους Σίξερς από κοντά).
Και εξηγούμαι:
Για πριν το 90 δεν μπορώ να έχω άποψη οπότε αυτό είναι ένα κενό για το οποίο δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για τα 90ς, έβλεπα και παρακολουθούσα ΝΒΑ που και που αλλά σαν παιδί δεν έδινα σημασία σε hype και ομαδική δουλειά κλπ. Έβλεπα highlights και αποτελέσματα.
Από εκεί και πέρα, δεν θα έλεγα ότι ομάδες που πήγαν τελικούς "απέτυχαν". Αποτυχία για hyped ομάδα είναι ένα first/second round exit. Νομίζω πως το να πας τελικούς περιφέρειας κάνει την σεζόν "οκ" και όχι αποτυχημένη. Επίσης, μία αποτυχημένη σεζον δεν νομίζω πως καταδικάζει μία ομάδα. Για παράδειγμα ενώ ήταν σοκ ο αποκλεισμός του Ντιρκ, δεν θα έλεγα ότι "απέτυχε η ομάδα".
Για μένα, ομάδα που απέτυχε είναι μία ομάδα που είχε προσδοκίες από την αρχή και και απέτυχε κάθε χρονιά αργότερα σε βάθος χρόνου. Η εντύπωση μου (από το ιντερνετ της εποχής) για τη Lob City ήταν ότι θα είναι μία υπερομάδα που θα περάσει πάνω από τον οποιοδήποτε. Χρονιά με τη χρονιά όμως είχαμε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη. Για τους Σίξερς, έχετε δίκιο που λέτε για τους τραυματισμούς αλλά εγώ δεν μετράω μόνο την φετινή χρονιά. Αν το πιάσουμε από πιο παλιά θα δούμε πως απέτυχε εντελώς το process με την μία απογοήτευση να διαδέχεται την άλλη χωρίς σταματημό.
Νομίζω πως μιλώντας για αναλογία προσδοκιών από μεγάλη μερίδα φίλων του ΝΒΑ (εντελώς υποκειμενικά, ένας απλός παρατηρητής του ιντερνετ είμαι, δεν έκανα δημοσκοπήσεις) και τελικού αποτελέσματος τότε η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν η Lob City (με τους Σίξερς από κοντά).
Και εξηγούμαι:
Για πριν το 90 δεν μπορώ να έχω άποψη οπότε αυτό είναι ένα κενό για το οποίο δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για τα 90ς, έβλεπα και παρακολουθούσα ΝΒΑ που και που αλλά σαν παιδί δεν έδινα σημασία σε hype και ομαδική δουλειά κλπ. Έβλεπα highlights και αποτελέσματα.
Από εκεί και πέρα, δεν θα έλεγα ότι ομάδες που πήγαν τελικούς "απέτυχαν". Αποτυχία για hyped ομάδα είναι ένα first/second round exit. Νομίζω πως το να πας τελικούς περιφέρειας κάνει την σεζόν "οκ" και όχι αποτυχημένη. Επίσης, μία αποτυχημένη σεζον δεν νομίζω πως καταδικάζει μία ομάδα. Για παράδειγμα ενώ ήταν σοκ ο αποκλεισμός του Ντιρκ, δεν θα έλεγα ότι "απέτυχε η ομάδα".
Για μένα, ομάδα που απέτυχε είναι μία ομάδα που είχε προσδοκίες από την αρχή και και απέτυχε κάθε χρονιά αργότερα σε βάθος χρόνου. Η εντύπωση μου (από το ιντερνετ της εποχής) για τη Lob City ήταν ότι θα είναι μία υπερομάδα που θα περάσει πάνω από τον οποιοδήποτε. Χρονιά με τη χρονιά όμως είχαμε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη. Για τους Σίξερς, έχετε δίκιο που λέτε για τους τραυματισμούς αλλά εγώ δεν μετράω μόνο την φετινή χρονιά. Αν το πιάσουμε από πιο παλιά θα δούμε πως απέτυχε εντελώς το process με την μία απογοήτευση να διαδέχεται την άλλη χωρίς σταματημό.
1
1

-
- Reactions: 170
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Έβαλα τους Mavericks του 2007 λόγω του αποκλεισμού από το Golden State και θα επιλέξω και τους Lakers του 2012-13, οι οποίοι λόγω τραυματισμών και κακής χημείας έχασαν στον πρώτο γύρο με "σκούπα" από τους Spurs. Η ομάδα του 2004 έφτασε ως τους τελικούς. Αν έπρεπε να επιλέξω μια ομάδα από εκείνη τη χρονιά, θα έλεγα τους Mavericks με Nowitzki, Nash, Finley, Walker, Jamison , οι οποίοι ήταν φουλ επιθετικογενείς αλλά έχασαν 4-1 στον πρώτο γύρο από το Σακραμέντο.
Όσον αφορά το κομμάτι των τραυματισμών, θεωρώ ότι η ομάδα που διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας φέτος είναι το Dallas. Ο Luka ήταν μέσα- έξω πριν γίνει ανταλλαγή, ενώ πλέον είναι στα πιτς οι Lively, Gafford, Davis, Washington, Martin και εσχάτως προστέθηκε και ο Irving. Αν καταφέρουν να επιβιώσουν από αυτή την κατάσταση και μπουν στη δεκάδα, θα είναι πραγματικό θαύμα.
Όσον αφορά το κομμάτι των τραυματισμών, θεωρώ ότι η ομάδα που διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας φέτος είναι το Dallas. Ο Luka ήταν μέσα- έξω πριν γίνει ανταλλαγή, ενώ πλέον είναι στα πιτς οι Lively, Gafford, Davis, Washington, Martin και εσχάτως προστέθηκε και ο Irving. Αν καταφέρουν να επιβιώσουν από αυτή την κατάσταση και μπουν στη δεκάδα, θα είναι πραγματικό θαύμα.
1
1

- ssoulliss
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ήταν το 07-08, αν δεν κάνω λάθος. Οι Rockets είχαν τρομερό σερί μέχρι που τραυματίστηκε σοβαρά ο Yao και έχασε τη σεζόν. Σε 3 χρονιές είχαν αποκλεισμό από τους Jazz (4-3) σε μια από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας, τη χρονιά 07-08 όπως ανέφερα αποκλείστηκαν από τους Jazz με 4-2 και την επόμενη με αυτόν υγιή έχασε τη σεζόν ο McGrady

0