Ομάδες που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες τους

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Ομάδες που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες τους

Οι Los Angeles Lakers 1968–69 (με Wilt, Elgin Baylor και Jerry West) - έχασαν τον τίτλο από τους γηρασμένους Celtics.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Οι Los Angeles Lakers 1972-73 (με Wilt, Jerry West και Gail Goodrich) - έχασαν τον τίτλο από τους ηρωικούς μεν σακατεμένους δε Knicks.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Οι Seattle SuperSonics του 1993-94 (με Kemp, Payton και Schrempf) - έγιναν η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από το #8 (Nuggets) στην μετά-Jordan εποχή.
6
25%
Οι Houston Rockets από το 1996 έως και το 1998 (είχε προστεθεί ο Barkley συν τους Olajuwon και Drexler).
1
4%
Οι Los Angeles Lakers 2003-04 (με Kobe, Shaq, Malone και Payton) - στους Τελικούς ήπιαν θάλασσα κόντρα στους Pistons.
5
21%
Οι Dallas Mavericks 2006-07 (με Dirk στα ντουζένια του και ρεκόρ 67-15) - αποκλείστηκαν μόλις στον πρώτο γύρο από το #8 της Δύσης (Warriors).
3
13%
Οι Brooklyn Nets 2013-14 (με Williams, Garnett και Pierce) - απλά μπήκαν στα play-offs.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Οι Brooklyn Nets 2021-22 (με Durant, Irving και Harden) - ποτέ δεν απέδωσαν όπως μπορούσαν και κατέρρευυσαν γρήγορα.
1
4%
Οι Philadelphia 76ers 2024-25 ( με Embiid, Maxey και George) - κινδυνεύουν να μείνουν εκτός play-in ενώ αρχικά τους έχριζαν ως φαβορί στην Ανατολή.
2
8%
Οι Phoenix Suns 2024-25 με (με Durant, Booker και Beal) - μιλάμε για τοοοοο καφενείο φέτος.
5
21%
Άλλη (ποια;).
1
4%

Σύνολο ψήφων: 24
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 662
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 03, 2025 5:32 pm

Ορμώμενος από τις κάκιστες χρονιές που κάνουν οι 76ers και οι Suns είπα να δούμε ποιες άλλες ομάδες θυμόμαστε που να απογοήτευσαν τόσο ή περισσότερο. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες απλά αυτές μου ήρθαν στο μυαλό. :)

Βάζουμε 2 ψήφους, λέμε αν θυμόμαστε και θέλουμε κάποια άλλη ομάδα.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3270
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Δευ Μαρ 03, 2025 6:54 pm

Προφανώς ψήφο στους φετινούς Σανς και τα 150 μύρια 3 παικτών που δε σταυρώνουν νίκη.

Πρόχειρα :
Θα έβαζα και τους Σανς του 1994 που δε μπόρεσαν να μείνουν υγιείς και συμπαγείς μετά τους τελικούς με Σικάγο στην απουσία του Τζόρνταν.
Oι Σπερς του 2013 με το περίφημο " This is not Europe, we dont foul" όπου ο Ray Allen τους έκοψε τον βήχα.
Oι Wizards του 2015 με Beal, Wall , Pierce, Butler, Gortat, Miller, Nene που είχαν ένα μεγαλοπρεπέστατο 2nd round exit από Ατλάντα παρά τις προσδοκίες.
Οι Pacers του Ρετζι Μίλερ.
Οι Κλίπερς του 2021 με Πολ Τζορτζ, Λεοναρντ, Ροντο, Ρετζι Τζακσον , Μπατουμ. Αλλά και οι Κλιπερς του Cp3, Griffin, Jordan η Lob City
Οι Nuggets με Καρμέλο, Μπιλαπς, Ιβερσον, Μαρτιν, Τζ Ρ Σμιθ.
Οι OKC με Durant, Westbrook, Harden, Green.
Και οι Τιμπεργουλβς του Edwards που έχουν ένα τεράστιο hype που είναι φτιαχτό από τους ίδιους, λίγοι στα πλειοφ.

ΥΓ. Μπαίνουν οι Heat με Butler, Hero, Robinson και την υπεραξία που έδινε ο Pat Riley στους παίκτες?

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Δευ Μαρ 03, 2025 8:08 pm

SteveNashidis έγραψε:
Προφανώς ψήφο στους φετινούς Σανς και τα 150 μύρια 3 παικτών που δε σταυρώνουν νίκη.

Πρόχειρα :
Θα έβαζα και τους Σανς του 1994 που δε μπόρεσαν να μείνουν υγιείς και συμπαγείς μετά τους τελικούς με Σικάγο στην απουσία του Τζόρνταν.
Oι Σπερς του 2013 με το περίφημο " This is not Europe, we dont foul" όπου ο Ray Allen τους έκοψε τον βήχα.
Oι Wizards του 2015 με Beal, Wall , Pierce, Butler, Gortat, Miller, Nene που είχαν ένα μεγαλοπρεπέστατο 2nd round exit από Ατλάντα παρά τις προσδοκίες.
Οι Κλίπερς του 2021 με Πολ Τζορτζ, Λεοναρντ, Ροντο, Ρετζι Τζακσον , Μπατουμ. Αλλά και οι Κλιπερς του Cp3, Griffin, Jordan η Lob City
Οι Nuggets με Καρμέλο, Μπιλαπς, Ιβερσον, Μαρτιν, Τζ Ρ Σμιθ.
Οι OKC με Durant, Westbrook, Harden, Green.
Και οι Τιμπεργουλβς του Edwards που έχουν ένα τεράστιο hype που είναι φτιαχτό από τους ίδιους, λίγοι στα πλειοφ.

ΥΓ. Μπαίνουν οι Heat με Butler, Hero, Robinson και την υπεραξία που έδινε ο Pat Riley στους παίκτες?
Την Lob City την είχα στο μυαλό μου, ξέχασα όμως να την προσθέσω. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με έναν αστερίσκο για τους Spurs: μάλλον το ότι έφτασαν τους Τελικούς σε 7 παιχνίδια ήταν επιτυχία για εκείνη την ομάδα.

Οι Heat που αναφέρεις οκ μπορεί να μπορούσαν λίγο παραπάνω, η ομάδα όμως του Riley μπορούσε αρκετά παραπάνω εκεί στο τέλος των 90s. Μαύρο χάλι είχαν οι 76ers αμέσως μετά το πρωτάθλημα του 1983, την επόμενη χρονιά αποκλείστηκαν από τους Bucks στον πρώτο γύρο.

Υπάρχουν ωστόσο ομάδες που απέτυχαν να μπουν Play-offs π.χ. οι Lakers του 2020-21 ως πρωταθλητές ή οι 2022-23 Mavericks - με αναβαθμισμένο ρόστερ - και αξίζουν περισσότερο τη θέση τους στη λίστα.

1
1 Εικόνα
gourgou

a1greece
Reactions: 165

Τρί Μαρ 04, 2025 6:48 am

Με διαφορά στη λίστα οι Σανς. Δεν νομίζω να έχει ξαναυπάρξει ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που να έχει μείνει εκτός πλευ οφφς. Και μάλιστα όχι απλά εκτός πλευοφφς αλλά και εκτός 10άδας που πλέον δίνει μία ευκαιρία ακόμα. Όλες οι άλλες προαναφερθέντες ομάδες τουλάχιστον μπήκαν στα οφφς, τα οποία είναι μία άλλη ιστορία αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μία σειρά αγώνων.
Πάνω από τους φετινούς Σίξερς βάζω τους Γουλβς που έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό μετά τους Σανς, αλλά έχουν το ελαφρυντικό της έλλειψης χημείας. Τελευταία παίζουν καλό μπάσκετ και με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν μπορούν ακόμα να σώσουν τη χρονιά.
Οι Σίξερς αδικούνται λόγω τραυματισμών. Όχι απλά οι 3 σταρς έχουν συνυπάρξει σε ελάχιστα παιχνίδια αλλά και όλοι σχεδόν οι παίχτες έχουν θέματα τραυματισμών με αποτέλεσμα η σύνθεση της ομάδας να είναι μία σπαζοκεφαλιά για τον Νερς πριν από κάθε παιχνίδι. Ωστόσο και πριν τον καταστροφικό Φλεβάρη οι 3 μαζί βρέθηκαν σε 6 παιχνίδι με ρεκόρ 5-1 που δείχνει ότι η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τρί Μαρ 04, 2025 12:36 pm

gourgou έγραψε:
Τρί Μαρ 04, 2025 6:48 am
Με διαφορά στη λίστα οι Σανς. Δεν νομίζω να έχει ξαναυπάρξει ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που να έχει μείνει εκτός πλευ οφφς. Και μάλιστα όχι απλά εκτός πλευοφφς αλλά και εκτός 10άδας που πλέον δίνει μία ευκαιρία ακόμα. Όλες οι άλλες προαναφερθέντες ομάδες τουλάχιστον μπήκαν στα οφφς, τα οποία είναι μία άλλη ιστορία αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μία σειρά αγώνων.
Πάνω από τους φετινούς Σίξερς βάζω τους Γουλβς που έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό μετά τους Σανς, αλλά έχουν το ελαφρυντικό της έλλειψης χημείας. Τελευταία παίζουν καλό μπάσκετ και με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν μπορούν ακόμα να σώσουν τη χρονιά.
Οι Σίξερς αδικούνται λόγω τραυματισμών. Όχι απλά οι 3 σταρς έχουν συνυπάρξει σε ελάχιστα παιχνίδια αλλά και όλοι σχεδόν οι παίχτες έχουν θέματα τραυματισμών με αποτέλεσμα η σύνθεση της ομάδας να είναι μία σπαζοκεφαλιά για τον Νερς πριν από κάθε παιχνίδι. Ωστόσο και πριν τον καταστροφικό Φλεβάρη οι 3 μαζί βρέθηκαν σε 6 παιχνίδι με ρεκόρ 5-1 που δείχνει ότι η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική.
Οι 76ers, πράγματι έχουν τραυματισμούς όμως ήρθε ο George και το όρθιο-ξύλο :P ο Drummond για να βοηθήσουν την ομάδα. Πιθανολογώ ότι γνώριζαν από το καλοκαίρι την κατάσταση του Embiid και πόνταραν σε αυτούς συν την παρουσία του Nurse για δεύτερη σεζόν. Ε, λοιπόν από ότι φαίνεται πέτυχαν 0/3 και λογικά πάνε για το βατόμουρο της χρονιάς.

Οι Suns επίσης ήξεραν ότι το Beal-Booker δε θα δουλέψει, όπως π.χ. δε δούλεψε ποτέ το Irving-Harden και επέμειναν σε αυτό δεύτερη σεζόν. Ε, κάπου νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Σε αυτά αν προσθέσεις την παρουσία του Durant - υπάρχει άραγε ομάδα με την οποία έχει δεθεί; - ο οποίος είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια το αποτέλεσμα μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. Κατά τ'άλλα έφταιγαν οι Ayton και Nurkic. :sorry:

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Μαρ 04, 2025 12:55 pm

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τους Σανς γιατί δεν ήμασταν και λίγοι που λέγαμε ότι ήταν καταστροφική η απόκτηση του Beal. Έχω τη ίδια άποψη για Νετς (και τις δύο χρονιές που αναφέρονται).

Νομίζω πως μιλώντας για αναλογία προσδοκιών από μεγάλη μερίδα φίλων του ΝΒΑ (εντελώς υποκειμενικά, ένας απλός παρατηρητής του ιντερνετ είμαι, δεν έκανα δημοσκοπήσεις) και τελικού αποτελέσματος τότε η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν η Lob City (με τους Σίξερς από κοντά).

Και εξηγούμαι:
Για πριν το 90 δεν μπορώ να έχω άποψη οπότε αυτό είναι ένα κενό για το οποίο δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για τα 90ς, έβλεπα και παρακολουθούσα ΝΒΑ που και που αλλά σαν παιδί δεν έδινα σημασία σε hype και ομαδική δουλειά κλπ. Έβλεπα highlights και αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα, δεν θα έλεγα ότι ομάδες που πήγαν τελικούς "απέτυχαν". Αποτυχία για hyped ομάδα είναι ένα first/second round exit. Νομίζω πως το να πας τελικούς περιφέρειας κάνει την σεζόν "οκ" και όχι αποτυχημένη. Επίσης, μία αποτυχημένη σεζον δεν νομίζω πως καταδικάζει μία ομάδα. Για παράδειγμα ενώ ήταν σοκ ο αποκλεισμός του Ντιρκ, δεν θα έλεγα ότι "απέτυχε η ομάδα".

Για μένα, ομάδα που απέτυχε είναι μία ομάδα που είχε προσδοκίες από την αρχή και και απέτυχε κάθε χρονιά αργότερα σε βάθος χρόνου. Η εντύπωση μου (από το ιντερνετ της εποχής) για τη Lob City ήταν ότι θα είναι μία υπερομάδα που θα περάσει πάνω από τον οποιοδήποτε. Χρονιά με τη χρονιά όμως είχαμε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη. Για τους Σίξερς, έχετε δίκιο που λέτε για τους τραυματισμούς αλλά εγώ δεν μετράω μόνο την φετινή χρονιά. Αν το πιάσουμε από πιο παλιά θα δούμε πως απέτυχε εντελώς το process με την μία απογοήτευση να διαδέχεται την άλλη χωρίς σταματημό.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 170
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Μαρ 04, 2025 3:25 pm

Έβαλα τους Mavericks του 2007 λόγω του αποκλεισμού από το Golden State και θα επιλέξω και τους Lakers του 2012-13, οι οποίοι λόγω τραυματισμών και κακής χημείας έχασαν στον πρώτο γύρο με "σκούπα" από τους Spurs. Η ομάδα του 2004 έφτασε ως τους τελικούς. Αν έπρεπε να επιλέξω μια ομάδα από εκείνη τη χρονιά, θα έλεγα τους Mavericks με Nowitzki, Nash, Finley, Walker, Jamison , οι οποίοι ήταν φουλ επιθετικογενείς αλλά έχασαν 4-1 στον πρώτο γύρο από το Σακραμέντο.

Όσον αφορά το κομμάτι των τραυματισμών, θεωρώ ότι η ομάδα που διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας φέτος είναι το Dallas. Ο Luka ήταν μέσα- έξω πριν γίνει ανταλλαγή, ενώ πλέον είναι στα πιτς οι Lively, Gafford, Davis, Washington, Martin και εσχάτως προστέθηκε και ο Irving. Αν καταφέρουν να επιβιώσουν από αυτή την κατάσταση και μπουν στη δεκάδα, θα είναι πραγματικό θαύμα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μορφή

Moderator
Reactions: 435
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Larry Bird
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Δευ Μαρ 10, 2025 7:49 pm

Να προτείνω δύο ομάδες μόνο....

- Οι Houston Rockets του Tracy McGrady στα μέσα-τέλη 00's. Μία σεζόν (2006-07;) νομίζω είχανε 20+ συνεχόμενες νίκες στη κανονική περίοδο.
- Και η (τους λες και) "μικτή Αμερικής" :roll: Portland Trail Blazers στις αρχές των 00's όπου έπεσαν πάνω στους Kobe & Shaquille.

1
1 Εικόνα
FIBA sucks!
ggr

allstar

Δευ Μαρ 10, 2025 8:33 pm

Μορφή έγραψε:

- Και η (τους λες και) "μικτή Αμερικής" :roll: Portland Trail Blazers στις αρχές των 00's όπου έπεσαν πάνω στους Kobe & Shaquille.
Οι περίφημοι Jail Blazers. Ομαδάρα, με απίστευτο βάθος. Ήθελα να το πάρουν το 2000 αλλά κόλλησαν στο έβδομο ματς και αποκλείστηκαν. Στη συνέχεια κατέρρευσαν και έχασαν 3-0 στον πρώτο γύρο την επόμενη χρονιά.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μαρ 10, 2025 9:54 pm

Να προσθεσω και εγω τους Lakers του 2012-13 με Nash, Kobe, Artest, Gasol, Dwight?

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Δευ Μαρ 10, 2025 9:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ggr

allstar

Δευ Μαρ 10, 2025 9:56 pm

reignman έγραψε:
Να προσθεσω και τους Lakers του 2012-13 με Nash, Kobe, Artest, Gasol, Dwight?
Τους ανέφερα κι εγώ. Θα μπορούσαμε λες να βάλουμε και τους Lakers του 2022;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μαρ 10, 2025 9:59 pm

ggr έγραψε:
Δευ Μαρ 10, 2025 9:56 pm
reignman έγραψε:
Να προσθεσω και τους Lakers του 2012-13 με Nash, Kobe, Artest, Gasol, Dwight?
Τους ανέφερα κι εγώ. Θα μπορούσαμε λες να βάλουμε και τους Lakers του 2022;
πες 2020-21 εως 24 και εισαι μεσα.

1
1 Εικόνα
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Μαρ 10, 2025 10:22 pm

SteveNashidis έγραψε:

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τα γεγονότα στο Palace στοίχησαν εκείνη την χρονιά στους Pacers μια παρουσία στον τελικό και πιθανόν έναν τίτλο.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Δευ Μαρ 10, 2025 10:53 pm

Μορφή έγραψε:
Να προτείνω δύο ομάδες μόνο....

- Οι Houston Rockets του Tracy McGrady στα μέσα-τέλη 00's. Μία σεζόν (2006-07;) νομίζω είχανε 20+ συνεχόμενες νίκες στη κανονική περίοδο.
Ήταν το 07-08, αν δεν κάνω λάθος. Οι Rockets είχαν τρομερό σερί μέχρι που τραυματίστηκε σοβαρά ο Yao και έχασε τη σεζόν. Σε 3 χρονιές είχαν αποκλεισμό από τους Jazz (4-3) σε μια από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας, τη χρονιά 07-08 όπως ανέφερα αποκλείστηκαν από τους Jazz με 4-2 και την επόμενη με αυτόν υγιή έχασε τη σεζόν ο McGrady steamingears.gif . Παρόλ'αυτά όμως η ομάδα σπάει την έδρα των Blazers και περνάει στα ημιτελικά όπου χάνει τον Yao ξανά :banghead: - αν θυμάμαι καλά έπαιξε μόλις το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Lakers όπου έκανε ματσάρα- και ηττώνται με 4-3. Εκείνη τη χρονιά είχαν Yao-McGrady-Artest-Scola με τον "loco" να κάνει απίθανα παιχνίδια. Ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου, τους πίστευα αρκετά τότε.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Retro NBA”