SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 05, 2022 1:58 am
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το άθλημα είναι τόσο δίκαιο που ακόμα και αυτές οι φανταστικές περιπτώσεις που αναφέρεστε ότι αδικήθηκαν από άλλες, αν είναι καλοί παίκτες δε θα χαθούν.
Σχετικά με τις ατομικές απορώ που βρίσκεται κακό στο να γίνονται. Οι τιμές είναι ελεύθερες για όποιον θέλει να πάρει το κάθε πακέτο. Απεχθές είναι αν μέσω της ατομικής γίνονται επιλογές για κλήσεις αθλητών . Εκεί θέλει να πέσει βαρύς πέλεκυς και αυτοί που αδικούν καλούς παίκτες να κριθούν αυστηρά όχι τόσο από το αποτέλεσμα των εθνικών ομάδων αλλά από την εικόνα που έχουν ή δεν έχουν τα παιδιά στο παρκέ ή στις προπονήσεις.
Γι'αυτό ρωτάω σε εσάς ποια παιδιά αδικήθηκαν και τι έκαναν στις ομάδες που παίζουν; Δεν μπορώ να ακούω για περιπτώσεις αθλητών που αδικήθηκαν αλλά έχουν πχ μέσο όρο τρεις πόντους στην τάδε χαμηλή κατηγορία σε αντρικό.
Αν οι διαφορές μεταξύ δύο παικτών είναι μικρές και οι παίκτες δεν ξεχωρίζουν στις ομάδες τους δεν μιλάμε για αδικίες αλλά για συγκυρίες και πάνω σε τι φουρνιά θα πέσει το παιδί σας ή ο αθλητής που εκπροσωπείτε.
Βρείτε μου αθλητή που κυριαρχεί στις κατηγορίες που παίζει σε οποιαδήποτε αντρικό επίπεδο, έχει διάρκεια αυτά τα χρόνια γιατί προπονείται σωστά και σκληρα και δεν έχουν ενδιαφερθεί μεγάλες ομάδες για να τον πάρουν ή να παίξει εθνική .
Σε άλλο άθλημα πχ ποδόσφαιρο γίνεται, αλλά στο μπάσκετ πολύ σπάνια θυμάμαι αθλητή που ενώ ήταν καλός αδικήθηκε και δεν έπαιζε λόγω κακών επιλογών τρίτων.
Υ.Γ.
Η συζήτηση αυτή κρατάει από το παλιό φόρουμ. Μάλιστα τότε ένας φίλος είχε προτείνει στατιστικά να μπαίνει κόφτης σε αθλητές με βάση γεωγραφική κατανομη. Πχ βάση πληθυσμού η ΕΣΚΑ να δίνει χ αθλητές σε σχέση με ΕΣΚΑΚ
Πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω κατά που πάει η σκέψη σου και που απευθύνεσαι.
Ειδικά αυτό "' σε τι φουρνιά θα πέσει το παιδί σας ή ο αθλητής που εκπροσωπείτε" τι σημαίνει;
Πως όποιος έχει άλλη άποψη για τις επιλογές της " θαυμαστής νέας διοίκησης της ΕΟΚ" το κάνει από προσωπικό συμφέρον;
Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος σε κατηγορούσε πως από προσωπικό συμφέρον υπερασπίζεσαι την νέα διοίκηση ότι και να κάνει; έτσι στον αέρα, απλά να το υπονοούσε ρε παιδί μου.
Ρωτάς ποιοί αδικήθηκαν και τι έκαναν στην ομάδα που παίζουν και βάζεις μέσα ανδρικά και μικρές κατηγορίες. Ξεχνάς πως μιλάμε για εφήβους; Ποια ανδρικά, ποιοί μέσοι όροι , ποιες χαμηλές κατηγορίες; Σε επίπεδο εφήβων μιλάμε. Παίχτες που προτείναμε, κάποιοι έχουν παίξει και σε μεγάλες ομάδες του παιδικού και του εφηβικού, κάποιοι και σε πάνω από μία, και στην ίδια κατηγορία με τους άλλους διεθνείς μην σου πω πως και μεγαλύτερους Μ.Ο είχαν. Δηλαδή αν κάποιος αποφασίσει να μην συνεχίσει σε μεγάλη ομάδα, με άλλους 11 μεταγραφάρες μαζί για να πάει τελικό Πανελληνίου, δεν δικαιούται να παίξει σε εθνική; Μην πιάνεις τα παλιά τα χρόνια, πριν δέκα δεκαπέντε χρόνια δεν υπήρχε το χαλί με τους μάνατζερ τις μεταγραφές των μεγάλων ομάδων, τις υποτροφίες, και τους διάφορους διαπλεκόμενους στον χώρο του μπάσκετ. Υπήρχαν έστω, αλλά όχι το σημερινό χάλι.
Άσε τις υποτροφίες του εσωτερικού. Ξέρεις πως παίρνουν υποτροφίες για κολέγια στην Αμερική; Ξέρεις πως υπάρχουν μαγαζάκια που τρέχουν ακόμα κι αυτά τα θέματα. Φαντάζεσαι πως έρχονται οι σκαουτερς από τα κολέγια και κοιτάνε παίχτες στο πρωτάθλημα Α Κατηγορίας της ΕΣΚΑ;
Μπά δεν έρχονται. Ξέρεις τι κοιτάνε; Συμμετοχές σε εθνικές ομάδες, συμμετοχές μικτές ομάδες επίλεκτων ( πως λέμε Next Generation πχ) , πρωταθλήματα, ονόματα ομάδων. Ξέρεις πως οι ομάδες της Γιουρολιγκ έχουν καλύτερο touch στην απέναντι πλευρά από την ΔΕΚΑ ας πούμε;
Μετά αναφέρεις, πως δεν είναι κακές οι ατομικές. Και σου λέω, όχι δεν είναι και εγώ έχω πληρώσει αν θες. Είναι κακό ο προπονητής που σου κάνει ατομικές να συμμετέχει στις κλίσεις στις εθνικές. Λες είναι αν αποδειχθεί πως το κάνει επί τούτου και αυτό θα αποδειχθεί μέσα στα γήπεδα που ο καλός δεν πάει χαμένος. Να περιμένουμε δηλαδή 3-4 χρόνια να δούμε αν θα πάει χαμένος ο καλός ο παίχτης να μπούμε στην διαδικασία " ρε λες τότε ο ατομικάριος να την έκανε στο αλλιώς την δουλειά;" Πιστεύεις πως αυτό έχει κάποια λογική; Έτσι που το λες, ο καλός θα φανεί στο μέλλον και μέχρι να φανεί.....δεν μιλάμε γιατί οι καλύτεροι παίζουν στις εθνικές και όσοι λένε κάτι άλλο έχουν κρυφή ατζέντα.
Δηλαδή λέμε με λίγα λόγια το νόμιμο είναι και ηθικό μέχρι να αποδειχθεί, αν αποδειχθεί, πως δεν είναι.... κάποτε.
Υπήρχε και υπάρχει μια κάστα ανθρώπων που το έλεγε και παλιά και το λέει ακόμα. Και τώρα είναι και στα πράγματα, οπότε δεν μιλάμε γιατί θα μας πουνε και λαϊκιστές οι μοντέρνοι οι Φίλο Ευρωπαίοι.
Και το παραμύθι κανείς δεν πάει χαμένος, ούτε ο ψυκτικός από το Περιστέρι..... ωραίο κι αυτό. Αμερικαν ντρημ Α Κατηγορίας.
Για πες μας εσύ ρε polykos που είσαι δεν ξέρω και εγώ από ποτέ στις ακαδημίες και δεν έχεις και παιδί που παίζει μπάσκετ. Έχεις δει παιδιά να πάνε χαμένα ή όχι; Γιατί εγώ έχω δει και πολλά μάλιστα . Γιατί στα 10 παιδιά που θα αδικηθούν , τα επτά θα συνεχίσουν μέχρι το παιδικό, τα τέσσερα μέχρι το εφηβικό και τα δύο μέχρι τα 21 και ίσως αποδείξουν τότε την αξία τους. Οι οκτώ όμως θα έχουν σταματήσει και δεν θα τους μάθουμε ποτέ.
Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά κάποιοι που έπαιξαν με δοντακι στις εθνικές, τώρα ψάχνουμε να τους βρούμε στα αζητητα. Αλλά έκοψαν τον δρόμο στους οκτώ που απ' αυτούς ένας στο να έπαιζε και εθνική ανδρών. Μην το λες αυτόν τον αστικό μύθο πως ο καλός θα δικαιωθεί, δεν ισχύει. Μόνο για να το λένε κάτι Καθημερινές και κάτι ΣΚΑΙ υπάρχει ακόμα αυτό το αφήγημα, απλά δεν ισχύει στον κανονικό κόσμο.
Και συνήθως αυτοί με το δοντάκι είχε ο μπαμπάς τους να πληρώσει, ατομικές, γυμναστές, είχε γνωριμίες, έδινε χορηγίες, γινόταν και ψιλοπροεδρος αν χρειαστεί για να παίξει το καμάρι του, ενώ από τους 8 θα είχε κάποιος και πατέρα περιπτερά που του έκοψε το μπάσκετ γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το εικοσάρι τον μήνα για την συνδρομή της ομάδας. Και λέω εικοσάρι για ομάδα της γειτονιάς, γιατί άλλοι είχαν 50, άλλοι, 80 και άλλοι 100 τον μήνα.
Οπότε ας κόψουμε τις γενικότητες και ας δούμε κάποια στιγμή τα προβλήματα στα μάτια και να αφήσουμε τα όλα θα πανε καλά γιατί ο μεγάλος αδερφός φροντίζει για εμάς. Δεν φροντίζει για όλους μόνο για τους δικούς του φροντίζει.
Εγώ ούτε εκπροσωπώ κανέναν, ούτε για το παιδί μου γκρινιάζω πάντως, γιατί τα ίδια λέω στα παιδικά, τα ίδια στα εφηβικά και τα ίδια στα νέων . Στην νέων μάλιστα επέμενα για τους 12 καλύτερους σε κόντρα με άλλους, και ακόμα και στα ανδρικά τα ίδια λέω. Αλλά τα μάτια δεν τα κλείνω, ότι βλέπω λέω.