Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ROM

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:03 am

BillyPao έγραψε:
Πέμ Ιούλ 02, 2026 11:23 pm
pan24 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 02, 2026 11:14 pm

Ο καλοπληρωμένος μιας τέτοιας ομάδας παίρνει 80.000 και αφού φτάσει σε τέτοια ηλικία.

Ο μέσος Έλληνας δε ξεπερνάει τα 20-30κ το χρόνο.
Για παράδειγμα μπορείς να βρεις δηλώσεις, ο Καραγιαννίδης όταν ήταν τρίτος σέντερ του Προμηθέα έπαιρνε 1.500 το μήνα. Δεν είναι τυπογραφικό, 1,5 χιλιάρικο. Αυτός έκανε το μπαμ και σε ένα καλοκαίρι από τρίτος έγινε πρώτος και πήρε μεγάλη μεταγραφή αλλά οι περισσότεροι δε το κάνουν.

Θέλω να πω το επιχείρημα ότι κάποιος σταμάτησε να δουλεύει επειδή στα 18-20-22 πήρε συμβόλαιο τέτοιο που τον εξασφαλίζει για όλη τη ζωή του θα μπορούσε να ισχύει για ελάχιστες περιπτώσεις.

Αυτοί που βγάζουν κάποια καλά λεφτά συνολικά στη καριέρα τους είναι επίσης ελάχιστοι και το παράδειγμα με τον Κακλαμανάκη επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς.
Ένας παίκτης που έχει περάσει από τις περισσότερες μεγάλες ομάδες πλην αιωνίων, που είχε σχεδόν 21 λεπτά μέσο όρο δηλαδή ήταν πρωτοδεύτερο σέντερ έφτασε στα 31-32 του να πάρει 80κ.
Το Περιστέρι έδωσε 80κ στο πρωτοδεύτερο 5αρι του.

Πόσοι Έλληνες παίζουν 20 λεπτά στην ομάδα τους για να πληρωθούν και αντίστοιχα;
Για να παίζουν οι Έλληνες 20 λεπτά στις ομάδες τους, πρέπει να έχουν δείξει κάτι που να δικαιολογεί αυτά τα 20 λεπτά χρόνου. Όταν οι περισσότεροι Έλληνες των μικρομεσαίων ομάδων δεν μπορούν να είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας τους, πώς να παίζουν 20 λεπτά; Οπότε δικαιολογημένα παίζουν τόσο, δηλαδή δεν αδικούταν π.χ. ο Χατζηδάκης που έπαιζε 5-10 λεπτά πίσω από τον Ντε Σόουζα στο Μαρούσι πέρυσι και ούτω καθεξής. Και όσο για τα λεφτά που παίρνουν, ας σκεφτούμε αν θα έπαιρναν τα ίδια λεφτά στο εξωτερικό. Π.χ. ο Χρηστίδης θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα αν πήγαινε π.χ. σε μια μικρομεσαία πολωνική ομάδα; Δε νομίζω.
Αρα συμφωνούμε :)

Γιατί και εγώ αυτό είπα ότι πλην ελάχιστων Ελλήνων οι περισσότεροι βγάζουν πολύ λίγα οπότε δεν είναι ότι λόγω περιορισμού ξένων έχουν εγγυημένα καλά λεφτά και για αυτό δε δουλεύουν να εξελιχθούν.

Αν ο κάθε Χρηστίδης και Χατζηδάκης βγάζει πάνω κάτω όσα λίγα θα έβγαζε και αν πήγαινε να παίξει στη Πολωνία ή τη Ρουμανία αυτό δείχνει ότι πληρώνεται όσο αξίζει, οχι υπεραξία λόγω διαβατηρίου.

Και από τους ελάχιστους που βγάζουν καλά λεφτά (για τα δεδομένα της χώρας οχι για δεδομένα επαγγελματιλού αθλητισμού γενικά) οι περισσότεροι είναι επειδή έχουν έναν ρόλο που το δικαιολογεί.
Οι περιπτώσεις παικτών που βγάζουν 100-200+ χιλιάρικα ενώ δεν έχουν σημαντικό ρόλο είναι ελάχιστες, βασικά μόνο κάποιοι στους αιώνιους.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:16 am

pan24 έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Πέμ Ιούλ 02, 2026 11:23 pm

Για να παίζουν οι Έλληνες 20 λεπτά στις ομάδες τους, πρέπει να έχουν δείξει κάτι που να δικαιολογεί αυτά τα 20 λεπτά χρόνου. Όταν οι περισσότεροι Έλληνες των μικρομεσαίων ομάδων δεν μπορούν να είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας τους, πώς να παίζουν 20 λεπτά; Οπότε δικαιολογημένα παίζουν τόσο, δηλαδή δεν αδικούταν π.χ. ο Χατζηδάκης που έπαιζε 5-10 λεπτά πίσω από τον Ντε Σόουζα στο Μαρούσι πέρυσι και ούτω καθεξής. Και όσο για τα λεφτά που παίρνουν, ας σκεφτούμε αν θα έπαιρναν τα ίδια λεφτά στο εξωτερικό. Π.χ. ο Χρηστίδης θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα αν πήγαινε π.χ. σε μια μικρομεσαία πολωνική ομάδα; Δε νομίζω.

Γιατί και εγώ αυτό είπα ότι πλην ελάχιστων Ελλήνων οι περισσότεροι βγάζουν πολύ λίγα οπότε δεν είναι ότι λόγω περιορισμού ξένων έχουν εγγυημένα καλά λεφτά και για αυτό δε δουλεύουν να εξελιχθούν.

Αν ο κάθε Χρηστίδης και Χατζηδάκης βγάζει πάνω κάτω όσα λίγα θα έβγαζε και αν πήγαινε να παίξει στη Πολωνία ή τη Ρουμανία αυτό δείχνει ότι πληρώνεται όσο αξίζει, οχι υπεραξία λόγω διαβατηρίου.

Και από τους ελάχιστους που βγάζουν καλά λεφτά (για τα δεδομένα της χώρας οχι για δεδομένα επαγγελματιλού αθλητισμού γενικά) οι περισσότεροι είναι επειδή έχουν έναν ρόλο που το δικαιολογεί.
Οι περιπτώσεις παικτών που βγάζουν 100-200+ χιλιάρικα ενώ δεν έχουν σημαντικό ρόλο είναι ελάχιστες, βασικά μόνο κάποιοι στους αιώνιους.
Δε λέμε το ίδιο. Εγώ λέω ότι πληρώνονται υπεραξία, δηλαδή ότι στο εξωτερικό οι περισσότεροι από αυτούς (μιλάω κυρίως για τους παίκτες επιπέδου μικρομεσαίων ομάδων) θα έπαιρναν λιγότερα χρήματα από ό,τι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα λόγω του "6+6" ο κάθε Μουράτος, Χρηστίδης κλπ. ξέρει ότι ακόμα και αν δε βελτιώσει καθόλου το παιχνίδι του, δε δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του κλπ., πάντα θα βρίσκει συμβόλαιο γιατί οι ομάδες θα τον έχουν ανάγκη για να συμπληρώσουν τον minimum αριθμό των 6 Ελλήνων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί και να διαπραγματεύεται και να παίρνει μεγαλύτερο συμβόλαιο από ό,τι αξίζει στην αγορά. Δηλαδή π.χ. θέλει η Καρδίτσα 2ο σέντερ και κανει μια προσφορά 30.000 τον χρόνο στον Χρηστίδη. Εκείνος μπορεί να πει "Άκου Καρδίτσα, μου δίνει 40.000 ο Κολοσσός, δώσε μου 50.000 και αν σου αρέσει. Αλλιώς πάω στον Κολοσσό και θα έχεις πρόβλημα με τον αριθμό των Ελλήνων στο ροστερ/θα πρέπει να δώσεις τη θέση του 2ου σέντερ σε έναν παίκτη από το εφηβικό."

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:25 am

Mηπως να πληρώνουν κιόλας για να παίξουν?

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:27 am

τελικα δεν το σκοτωσαν το θεριο τα παλουκαρια :sad:

GreenLantern

senior
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:34 am

Έχω βαρεθεί τη συζήτηση αν είναι έξι πέντε τέσσερις ξένοι κλπ. Καμία σχέση. Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είμαστε πρώτη σε παιδική παχυσαρκία, αν κάνεις μια βόλτα σε μια πλατεία βλέπεις πιτσιρίκια με κινητά, ηλεκτρονικό τσιγάρο μέχρι αργά το βράδυ να πίνουν αναψυκτικά και γλυκά, και πνευματικά επίσης στο μηδέν, μιλάνε σα να μην έχουν βγάλει σχολείο. Ζω στη κεντρική Ευρώπη, το σχολείο εδώ και ο αθλητισμός είναι ένα, η επαφή με τη φύση, οι εξωτερικές δραστηριότητες σχεδόν καθημερινές με βροχή ή χιόνι. Δε βλέπεις χοντρό παιδί και πλέον το κινητό απαγορεύεται σε όλα τα σχολεία. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα με πίανει θλίψη με τη νέα γενιά.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:11 am

BillyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:16 am
pan24 έγραψε:

Δε λέμε το ίδιο. Εγώ λέω ότι πληρώνονται υπεραξία, δηλαδή ότι στο εξωτερικό οι περισσότεροι από αυτούς (μιλάω κυρίως για τους παίκτες επιπέδου μικρομεσαίων ομάδων) θα έπαιρναν λιγότερα χρήματα από ό,τι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα λόγω του "6+6" ο κάθε Μουράτος, Χρηστίδης κλπ. ξέρει ότι ακόμα και αν δε βελτιώσει καθόλου το παιχνίδι του, δε δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του κλπ., πάντα θα βρίσκει συμβόλαιο γιατί οι ομάδες θα τον έχουν ανάγκη για να συμπληρώσουν τον minimum αριθμό των 6 Ελλήνων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί και να διαπραγματεύεται και να παίρνει μεγαλύτερο συμβόλαιο από ό,τι αξίζει στην αγορά. Δηλαδή π.χ. θέλει η Καρδίτσα 2ο σέντερ και κανει μια προσφορά 30.000 τον χρόνο στον Χρηστίδη. Εκείνος μπορεί να πει "Άκου Καρδίτσα, μου δίνει 40.000 ο Κολοσσός, δώσε μου 50.000 και αν σου αρέσει. Αλλιώς πάω στον Κολοσσό και θα έχεις πρόβλημα με τον αριθμό των Ελλήνων στο ροστερ/θα πρέπει να δώσεις τη θέση του 2ου σέντερ σε έναν παίκτη από το εφηβικό."
Μα πως θα έπαιρναν λιγότερα στο εξωτερικό και πόσα;

Όταν ο παγκίτης της Α1 που ειναι ο 10-15ος παίκτης παίρνει από βασικό μισθό μέχρι 1,5 χιλιάρικο, οι ενδιάμεσοι παίρνουν 30-50 χιλιάδες και κάποιοι ελάχιστοι μπορεί και να πλησιάζουν τα 100 για τι μιλάμε;

Θα πλήρωναν για να παίξουν;

Ούτε καν διαπραγματευτική δύναμη έχουν γιατί οι τιμές για αυτούς είναι πάνω κάτω οι ίδιες και υπάρχουν επιλογές σε αυτό το επίπεδο.

Αν μια ομάδα κάνει προσφορά σε έναν 30.000 δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσει 50.000 οτι και να ζητήσει.
Σου φαίνεται μικρή η διαφορά αλλά είναι 65% πάνω. Σα να λέμε να κάνει μια ομάδα Ευρωλίγκας προσφορά σε έναν 2εκ και να τον κλείσει τελικά με 3,3.

Αν μια ομάδα δε τα βρει με τον Χρηστίδη για δεύτερο 5αρι και έστω ότι δεν υπάρχει άλλο 5αρι ελεύθερο η επιλογή δεν είναι Χρηστίδης ή κάποιος από το εφηβικό, υπάρχει και η επιλογή να πάρει ξένο 2ο 5αρι και Έλληνα σε κάποια άλλη θέση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”