To ερώτημα είναι αυτοί οι 2.7 τριαντάρηδες-τριανταπεντάρηδες του κάθε ρόστερ τι ποσοστό λεπτών, πόντων, προσπαθειών παίρνουν και αν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή είναι κομπάρσοι. Δεν την κατέχω και πολύ την κατηγορία, αλλά πέρσι ας πούμε πρώτος σκόρερ ήταν ο 42χρονος Γκαγκαλούδης, δεύτερος ο τριαντάχρονος Μολφέτας, τρίτος ο 33χρονος Μάρουσιτς, τέταρτος ο γιος του Αγγέλου που είναι 28 και πέμπτος ο Κυρίτσης που σαραντάρισε. Δεν το λες κι ενθαρρυντικό, κανείς από αυτούς δε θα ανέβει επίπεδο. Τα ίδια βλέπω και στους πασέρ και τους ριμπάουντερ (πόσο χρονών είναι πια ο -συμπαθέστατος κατά τα άλλα-Καλλινικίδης; 45; ) και για μένα που ξαναλέω δεν την παρακολουθώ την κατηγορία μου φαίνεται πως μάλλον κομπάρσοι είναι οι μικροί κι όχι ότι βρίσκονται σε μια κατηγορία που λειτουργεί ως εφαλτήριο για να πάνε παραπάνω.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 06, 2021 3:38 pmΤο λέμε, ισχύει όμως; Έκατσα και μέτρησα τους παίκτες ανά ηλικιακή κλάση (από μια ιστοσελίδα με τα ρόστερ στην αρχή του χρόνου)
Στην Α2 (θα έχω κάνει και μερικά λαθάκια πιθανότατα) είχαμε
1. Έως 20 ετών 73 παίκτες
2. Από 21 έως 25 ετών 66 παίκτες
3. Από 26 έως 30 ετών 38 παίκτες
4. Από 31 έως 35 ετών 24 παίκτες
5 Από 36 και άνω 19 παίκτες.
Δηλαδή στους περίπου 13,8 παίκτες ανά ομάδα περίπου οι
2,7 μόνο είναι πάνω από 30 ετών
οι 6,5 από 21 έως 30 και
οι 4,5 έως 20.
Άρα δεν είναι ότι οι ομάδες στην Α2 έχουν γερασμένα ρόστερ, το πρόβλημα είναι και εδώ στην παραγωγή, οι παίκτες που υπάρχουν απλά δεν είναι αρκετά καλοί για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο.
Μπορεί να έχω εσφαλμένη εικόνα, μπορεί να είναι και αυτό που λες, ότι το ταλέντο είναι μέτριο. Αλλά και μέτριο να είναι, καλύτερο δε θα γίνει αν παίζεις σε μια ομάδα που τις μισές προσπάθειες και τα μισά ριμπάουντ τα παίρνουν 28-30-40χρονοι. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστει ποιος είναι ο ρόλος της Α2, αν είναι φυτώριο ή ασανσέρ για την Α1. Φοβάμαι ότι συμβαίνει το δεύτερο και εντελώς καθόλου το πρώτο και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο ανταγωνιστικό περιβάλλον για να παίζουν τα νέα παιδιά.
Τέλος πάντων, μην κάνω τον έξυπνο, δεν την ξέρω την κατηγορία. Είναι μεγάλη συζήτηση, παρόμοια με αυτή που γινόταν στη Βραζιλία όταν η κυβέρνηση αποφάσισε ποσόστωση των μαύρων φοιτητών και -δίκαια- το θέμα έγινε αμφιλεγόμενο. Από τη μία η ανάγκη να δοθεί χώρος σε παιδιά από disadvanteged background, από την άλλη πάει περίπατο η αξιοκρατία και κάποιος καλύτερος μπορεί να χάνει τη θέση του απλά και μόνο από κάποιον που έτυχε ο παππούς του να είναι μαύρος (ήταν και τεράστιο θέμα το ποιος είναι μαύρος και ποιος όχι σε μια χώρα με τέτοιο πλούτο μίξης). Τουλάχιστον η ηλικία είναι κάτι μετρήσιμο και πιο εύκολα παραμετροποιήσιμο, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.