Το μέλλον της Εθνικής Ελλάδας.

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 06, 2021 6:11 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Ιούλ 06, 2021 3:38 pm
yorgos έγραψε:
Τρί Ιούλ 06, 2021 10:03 am
Έχνα υπάρχει μια Α2 σοβαρή χωρίς 70% μπαρμπάδες,
Το λέμε, ισχύει όμως; Έκατσα και μέτρησα τους παίκτες ανά ηλικιακή κλάση (από μια ιστοσελίδα με τα ρόστερ στην αρχή του χρόνου)
Στην Α2 (θα έχω κάνει και μερικά λαθάκια πιθανότατα) είχαμε

1. Έως 20 ετών 73 παίκτες
2. Από 21 έως 25 ετών 66 παίκτες
3. Από 26 έως 30 ετών 38 παίκτες
4. Από 31 έως 35 ετών 24 παίκτες
5 Από 36 και άνω 19 παίκτες.

Δηλαδή στους περίπου 13,8 παίκτες ανά ομάδα περίπου οι
2,7 μόνο είναι πάνω από 30 ετών
οι 6,5 από 21 έως 30 και
οι 4,5 έως 20.

Άρα δεν είναι ότι οι ομάδες στην Α2 έχουν γερασμένα ρόστερ, το πρόβλημα είναι και εδώ στην παραγωγή, οι παίκτες που υπάρχουν απλά δεν είναι αρκετά καλοί για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο.
To ερώτημα είναι αυτοί οι 2.7 τριαντάρηδες-τριανταπεντάρηδες του κάθε ρόστερ τι ποσοστό λεπτών, πόντων, προσπαθειών παίρνουν και αν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή είναι κομπάρσοι. Δεν την κατέχω και πολύ την κατηγορία, αλλά πέρσι ας πούμε πρώτος σκόρερ ήταν ο 42χρονος Γκαγκαλούδης, δεύτερος ο τριαντάχρονος Μολφέτας, τρίτος ο 33χρονος Μάρουσιτς, τέταρτος ο γιος του Αγγέλου που είναι 28 και πέμπτος ο Κυρίτσης που σαραντάρισε. Δεν το λες κι ενθαρρυντικό, κανείς από αυτούς δε θα ανέβει επίπεδο. Τα ίδια βλέπω και στους πασέρ και τους ριμπάουντερ (πόσο χρονών είναι πια ο -συμπαθέστατος κατά τα άλλα-Καλλινικίδης; 45; ) και για μένα που ξαναλέω δεν την παρακολουθώ την κατηγορία μου φαίνεται πως μάλλον κομπάρσοι είναι οι μικροί κι όχι ότι βρίσκονται σε μια κατηγορία που λειτουργεί ως εφαλτήριο για να πάνε παραπάνω.

Μπορεί να έχω εσφαλμένη εικόνα, μπορεί να είναι και αυτό που λες, ότι το ταλέντο είναι μέτριο. Αλλά και μέτριο να είναι, καλύτερο δε θα γίνει αν παίζεις σε μια ομάδα που τις μισές προσπάθειες και τα μισά ριμπάουντ τα παίρνουν 28-30-40χρονοι. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστει ποιος είναι ο ρόλος της Α2, αν είναι φυτώριο ή ασανσέρ για την Α1. Φοβάμαι ότι συμβαίνει το δεύτερο και εντελώς καθόλου το πρώτο και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο ανταγωνιστικό περιβάλλον για να παίζουν τα νέα παιδιά.

Τέλος πάντων, μην κάνω τον έξυπνο, δεν την ξέρω την κατηγορία. Είναι μεγάλη συζήτηση, παρόμοια με αυτή που γινόταν στη Βραζιλία όταν η κυβέρνηση αποφάσισε ποσόστωση των μαύρων φοιτητών και -δίκαια- το θέμα έγινε αμφιλεγόμενο. Από τη μία η ανάγκη να δοθεί χώρος σε παιδιά από disadvanteged background, από την άλλη πάει περίπατο η αξιοκρατία και κάποιος καλύτερος μπορεί να χάνει τη θέση του απλά και μόνο από κάποιον που έτυχε ο παππούς του να είναι μαύρος (ήταν και τεράστιο θέμα το ποιος είναι μαύρος και ποιος όχι σε μια χώρα με τέτοιο πλούτο μίξης). Τουλάχιστον η ηλικία είναι κάτι μετρήσιμο και πιο εύκολα παραμετροποιήσιμο, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3603
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιούλ 06, 2021 6:36 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Ιούλ 06, 2021 6:11 pm
To ερώτημα είναι αυτοί οι 2.7 τριαντάρηδες-τριανταπεντάρηδες του κάθε ρόστερ τι ποσοστό λεπτών, πόντων, προσπαθειών παίρνουν και αν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή είναι κομπάρσοι. Δεν την κατέχω και πολύ την κατηγορία, αλλά πέρσι ας πούμε πρώτος σκόρερ ήταν ο 42χρονος Γκαγκαλούδης, δεύτερος ο τριαντάχρονος Μολφέτας, τρίτος ο 33χρονος Μάρουσιτς, τέταρτος ο γιος του Αγγέλου που είναι 28 και πέμπτος ο Κυρίτσης που σαραντάρισε. Δεν το λες κι ενθαρρυντικό, κανείς από αυτούς δε θα ανέβει επίπεδο. Τα ίδια βλέπω και στους πασέρ και τους ριμπάουντερ (πόσο χρονών είναι πια ο -συμπαθέστατος κατά τα άλλα-Καλλινικίδης; 45; ) και για μένα που ξαναλέω δεν την παρακολουθώ την κατηγορία μου φαίνεται πως μάλλον κομπάρσοι είναι οι μικροί κι όχι ότι βρίσκονται σε μια κατηγορία που λειτουργεί ως εφαλτήριο για να πάνε παραπάνω.

Μπορεί να έχω εσφαλμένη εικόνα, μπορεί να είναι και αυτό που λες, ότι το ταλέντο είναι μέτριο. Αλλά και μέτριο να είναι, καλύτερο δε θα γίνει αν παίζεις σε μια ομάδα που τις μισές προσπάθειες και τα μισά ριμπάουντ τα παίρνουν 28-30-40χρονοι. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστει ποιος είναι ο ρόλος της Α2, αν είναι φυτώριο ή ασανσέρ για την Α1. Φοβάμαι ότι συμβαίνει το δεύτερο και εντελώς καθόλου το πρώτο και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο ανταγωνιστικό περιβάλλον για να παίζουν τα νέα παιδιά.
Την ίδια απορία την έχω κι εγώ, αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιο τρόπο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση χωρίς να έχω πρόσβαση στα στατιστικά της κατηγορίας και χωρίς να έπρεπε να πάρω τα φύλλα των παιχνιδιών ένα-ένα.
Φοβάμαι ότι τα λεπτά, πόντοι κλπ είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τον αριθμό των παικτών μεγάλης ηλικίας αλλά χρόνο βρίσκουν σίγουρα και οι νεώτεροι (λόγω του μικρού αριθμού των υπολοίπων)
Ήθελα όμως να δείξω ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι πολλοί οι μεγάλοι παίκτες ή ότι μέχρι την προηγούμενη χρονιά οι ξένοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ κάθε ομάδα έχει πολλούς νεαρούς παίκτες και οι παίκτες αυτοί λογικά βρίσκουν χρόνο τελικά δεν είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν και αυτό χωρίς να μεταφράζεται στο ότι πολλοί από αυτούς μεταπηδούν στην Α1.
Ποια είναι όμως η λύση; Οι ομάδες στην Α2 θέλουν τις νίκες, δεν είναι αναπτυξιακές, και δεν είναι η λύση ο προστατευτισμός, να διώξουμε τους μεγάλους σε ηλικία, να μην δεχόμαστε κοινοτικούς και ξένους. Οι παίκτες ωριμάζουν και βελτιώνονται μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σκοπός πρέπει να είναι να είναι το επίπεδο και της Α2 ψηλό, να εξασφαλίζεται ότι ένα μίνιμουμ αριθμός παικτών σε κάθε ρόστερ θα είναι νεαροί (κάτι που ούτως ή άλλως ισχύει), δεν μπορώ να φανταστώ όμως το επόμενο βήμα που θα ανάγκαζε τις ομάδες να δουλέψουν περισσότερο με αυτούς.

0
Άβαταρ μέλους
L0st

Reactions: 0

Τετ Ιούλ 07, 2021 1:08 am

Γνώμες για Μαντζόυκα, Χουγκάζ, Ρογκαβόπουλο, Μουράτο, Λούντζη, Καλαϊτζάκη, Άλεξ και Κώστα Αντετοκούνμπο?

Αν πιάσουν κάποιοι εξ αυτών, τότε μαζί με Γιάννη, Θανάση, Μήτογλου, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, ίσως το μέλλον προμηνύεται λιγότερο μαύρο απ όσο φοβόμαστε.

0
Άβαταρ μέλους
manj13

allstar
Reactions: 771
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 07, 2021 1:30 am

L0st έγραψε:
Γνώμες για Μαντζόυκα, Χουγκάζ, Ρογκαβόπουλο, Μουράτο, Λούντζη, Καλαϊτζάκη, Άλεξ και Κώστα Αντετοκούνμπο?

Αν πιάσουν κάποιοι εξ αυτών, τότε μαζί με Γιάννη, Θανάση, Μήτογλου, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, ίσως το μέλλον προμηνύεται λιγότερο μαύρο απ όσο φοβόμαστε.
Αν αυτοι που ειπες εχουν -μεχρι να κατακτησουν τον πρωτο τους τιτλο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-- λιγοτερα απο δεκα τατου και μαλλι χωρις ανταυγειες και αμαξι για να κανουν ΑΠΛΑ τη ''δουλεια'' τους...σουταρουν με μηχανικη που δεν θυμιζει Καλαθη αλλα Καρολ ή εστω Σπανουλη ή Διαμαντιδη....καθε πρωι στις ΟΚΤΩ ειναι στο παρκε και το βραδυ στις 9 στο κρεββατι αντι για το κλαμπ....Δεν τους παρει τα μυαλα στα 20 τους για καμμια 5ετια η καθε ''Κοκκινου'' παρα τα ουρλιαχτα του προπονητη τους..δουλευουν τις αδυναμιες τους καθε μερα.....και οταν εχουν πανω απο το κρεββατι τους ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ την εικονα του Σπανουλη οπως ο Ντονσιτς...του Διαμαντιδη οπως ο Μισιτς και ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ βλεπουν βιντεο τους..ΤΟΤΕ ναι... ισως υπαρχει ελπιδα στην μαυριλα που ρχεται με φορα απο το βαθος....Το κακο ειναι οτι δεν βλεπω και δεν γραφεται για κανενα απο αυτους που αναφερεις να κανει κατι απ αυτα......

1
1 Εικόνα
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1880
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 07, 2021 2:11 am

Ειναι κανεις απ αυτους σουτερ κανονικος ;

Ή αμυνα-κοντρολαρισμα ρυθμου-ελληνικη ψυχη Χατζηγεωργιου για να νικησουμε 61-60 ;

0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
L0st

Reactions: 0

Τετ Ιούλ 07, 2021 2:49 am

Reaper έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 2:11 am
Ειναι κανεις απ αυτους σουτερ κανονικος ;

Ή αμυνα-κοντρολαρισμα ρυθμου-ελληνικη ψυχη Χατζηγεωργιου για να νικησουμε 61-60 ;
Ο Χουγκάζ είναι σουτέρ. Φέτος ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Α1 με 7/7 τρίποντα απέναντι στη Λάρισα. 2,08 w/ shoes, 2,11 wingspan απ ό,τι διαβάζω. Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός δυστυχώς.

0
basket72
Reactions:

Τετ Ιούλ 07, 2021 3:04 am

L0st έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 2:49 am

Ο Χουγκάζ είναι σουτέρ. Φέτος πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Α1 με 7/7 τρίποντα απέναντι στη Λάρισα. Έχει σχετικά μεγάλο άνοιγμα χεριών (2,11 απ ό,τι διαβάζω). Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός δυστυχώς.
Χουγκάζ, Ρογκαβόπουλος, Μαντζούκας δείχνουν ότι έχουν μπάσκετ μέσα τους. Αρκεί να δουλέψουν πολύ και να παίξουν. Κανονικά όμως κι όχι σκουπιδόχρονο. Κάτα κάποιον τρόπο φέρουμε κι εμείς οι φίλοι του μπάσκετ, ευθύνη που έχουμε "κλειδωμένο" στο μυαλό μας ότι αν έρθει κάποιος μικρός ή "μικρός" στις και καλά ομαδάρες μας, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν πάρει 5λεπτα άντε 10λεπτα σε ματς με 20+ διαφορά. Κι αν τυχόν και μπει ως 12ος σε καμιά αποστολή ευρωλίγκας θα πρέπει να αισθάνεται ο πιο τυχερός αθλητής του κόσμου.

Ο Μουράτος έχει δείξει σπάνια για έλληνα τουλάχιστον, ικανότητα στην επίθεση και κακώς δεν πήγε στο Προολυμπιακό. Ελπίζω να πάει κάπου να παίρνει σοβαρό χρόνο κι όχι να βλέπει τα τραίνα να περνούν.

Ο Κώστας ο Αντέτο, δείχνει να έχει καταλάβει ότι στην Ευρωλίγκα είναι το μπασκετικό παρόν και μέλλον του. Τουλάχιστον το μεσοπρόθεσμο. Καλό γι' αυτόν, για την ομάδα που θα τον πάρει (στο δεύτερο μισό θα αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα- ζόρικη θα του φανεί η Ευρωλίγκα) και καλό για την Εθνική!

* Όσο βαρούν τα σίδερα, λέμεεεεεεεεεε! Ξυλούρης και περηφάνια!

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τετ Ιούλ 07, 2021 5:46 am

L0st έγραψε:

Κανενας απ αυτους δεν εχει το ταλεντο που ειχε ο Χαραλαμποπουλος. Οποτε κανεις δεν ξερει πως θα πανε, αν δουμε ποσο απογοητευσε ο Χαραλαμποπουλος με την μεχρι τωρα εξελιξη του. Εγω πιστευω πως δεν εχει καει ακομα, ελπιζω να δουλεψει σωστα, να του δωσει τις ευκαιριες ο Ολυμπιακος και να ειναι και λιγο τυχερος με τα θεματα τραυματισμων. Θα τον εβαζα στην παραπανω ομαδα παιχτων.
Ο Μαντζουκας ειναι μια καλη περιπτωση οταν μπορσει να βρη την θεση του. Αυτη την στιγμη ειναι αργος για τριαρι και σοφτ για τεσσαρι.
Ο Χουγκαζ ειναι μια επισης ιδιαιτερη περιπτωση παιχτη που εχει αρκετα καλο σουτ για το υψος του, αλλα επισης δεν μπορει ουτε να βγη στο 3, αλλα δεν εχει ουτε δυναμη ουτε κινησεις για το 4.
Ρογκαβοπουλος σωμα σερβου ,καλη αθλητικοτητα , καλο σουτ, καλες κινησεις, ισως πιο ταλαντουχος απ ολους, αλλα κατα την γνωμη μου αρκετα καλομαθημενος. Εχω την εικονα πως δεν εχει δουλεψει το ταλεντο του οσο σκληρα θα επρεπε και μεχρι τωρα του πανε ολα καλα λογο καλου μανατζμεντ. Ισως ειναι λιγο χοντρο αυτο που θα πω, αλλα του χρειαζεται μια απογοητευση για να καταλαβει πως μονο με μαρκετινγκ, μπασκετ δεν παιζεις.
Μουρατος, δουλευταρας, αθλητικοτατος, εχει ανεβασει πολυ την δημιουργια του και αρκετα το σουτ του. Πιστευω πως αμα δουλεψει ακομα περισσοτερο το τριποντο του εχει αρκετες πιθανοτητες να παιξει καλο αν οχι μεγαλο μπασκετ, αν και κανενας δεν το πιστευε πριν 2-3 χρονια. Απο μενα εχει τον σεβασμο μου.
Λουντζης επισης δουλευταρας, καλος αμυντικος, καλο σωμα, καλη αμυνα, μπασκετικο IQ, θελει κι αυτος δουλεια στο σουτ. Πιστευω πως αμα του δωσει ευκαιριες ο Ολυμπιακος και αν συνεχισει να δουλευει οπως εκανε απο μικρος ισως σε 2-3 χρονια να ειναι το βασικο ποιντ Γκαρντ της εθνικης.
Ο Καλαιτζακης ταλαντουχο γκαρντ φοργουορντ. Αν αποφασισει να παει λιγο χαμηλοτερα για να παρει φορα, μπορει να εξελιχθει σε μια θεση που δεν βγαινουν ευκολα ελληνες παιχτες. Και να ξεχασει το παραμυθι που προσπαθησε να περασει η ομαδα τουπως ειναι ο διαδοχος του Διαμαντιδη. Δεν θα γινει ποτε ποιντ γκα4ρντ, δεν το εχει. Ειναι παιχτης του σκορ, οχι της δημιουργιας.
Για Αλεξ δεν εχω εικονα. Ο Κωστας εχει ολες τις δυνατοτητες να γινει ενα αξιολογος πικ εν ρολ σεντερ και ριμ προτεκτορ. Ελπιζω να αφησει για την ωρα το ΝΒΑ και να δουλεψει στην Ευρωπη σε ενα καλο "σχολειο" για 2-3 χρονια.
Και να προσθεσω και τον Μωραιτη. Παιχτης γεννημενος ποιντ γκαρντ. Ειναι 22 χρονων, μικρος ακομα για ποιντ γκαρντ. Αν κανεις σωστοτερες επιλογες στις ομαδες που παιζει και βρει μια ομαδα που μπορει να παρει χρονο και με ενα προπονητη που τον πιστευει, ελπιζω πως θα ειναι καποιος που μπορουμε να ελπιζουμε για το μελλον.
Ισως και ο Νικολαιδης να ειναι μια καλη περιπτωση, αν και δεν ειμαι πολυ φαν. Γιατι ειναι κοντος για 2 αρι και δεν εχει το μυαλο για ποιντ γκαρντ. Κοιταει πολυ το καλαθι. Για μενα ειναι δυσκολο παιχτες με το μποι του να παιξουν αλλη θεση απο το 1. Αν μαθει πως το να σκοραρεις δεν ειναι ο μονος τροπος για να ξεχωρισεις, ισως να παει καλα γιατι ειναι επισης ενας παιχτης με μη ελληνικη αθλητικοτητα.
Ολα τα παιδια χρειαζονται υπομονη. Το μεγαλυτερο λαθος που κανουν ειναι που προσπαθουν απο μικροι να παιξουν στο ψηλοτερο επιπεδο, απογοητευονται και χανουν χρησιμα χιλιομετρα μπασκετ ακομα και αν ειναι σε μικροτερες ομαδες. Εχει ταλεντο ακομα το ελληνικο μπασκετ. Μαλλον στην διαχειρηση του ταλεντου αυτου υπαρχει το προβλημα.
Και λυπαμε που δεν μπορω να βαλω και τον Αρσενοπουλο σ αυτη την λιστα. Τελειωνοντας το εφηβικο μπασκετ εδειχνε να ειναι ενας απο τους καλυτερους σουτερ που εχει βγαλει τα τελευταια 20 χρονια το ελληνικο μπασκετ. Σιγουρα κατι δεν πηγε καλα , δεν ξερω τι. Δεν μπορω να καταλαβω πως καταφερνει χρονο με τον χρονο οχι μονο να μην βελτιωνει τις αλλες αδυναμιες του, αλλα να χανει ποντους ακομα και στο βασικο του ταλεντο που ηταν το σουτ.

5
5 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2130

Τετ Ιούλ 07, 2021 9:49 am

Hipster έγραψε:
L0st έγραψε:

Κανενας απ αυτους δεν εχει το ταλεντο που ειχε ο Χαραλαμποπουλος. Οποτε κανεις δεν ξερει πως θα πανε, αν δουμε ποσο απογοητευσε ο Χαραλαμποπουλος με την μεχρι τωρα εξελιξη του. Εγω πιστευω πως δεν εχει καει ακομα, ελπιζω να δουλεψει σωστα, να του δωσει τις ευκαιριες ο Ολυμπιακος και να ειναι και λιγο τυχερος με τα θεματα τραυματισμων. Θα τον εβαζα στην παραπανω ομαδα παιχτων.
Ο Μαντζουκας ειναι μια καλη περιπτωση οταν μπορσει να βρη την θεση του. Αυτη την στιγμη ειναι αργος για τριαρι και σοφτ για τεσσαρι.
Ο Χουγκαζ ειναι μια επισης ιδιαιτερη περιπτωση παιχτη που εχει αρκετα καλο σουτ για το υψος του, αλλα επισης δεν μπορει ουτε να βγη στο 3, αλλα δεν εχει ουτε δυναμη ουτε κινησεις για το 4.
Ρογκαβοπουλος σωμα σερβου ,καλη αθλητικοτητα , καλο σουτ, καλες κινησεις, ισως πιο ταλαντουχος απ ολους, αλλα κατα την γνωμη μου αρκετα καλομαθημενος. Εχω την εικονα πως δεν εχει δουλεψει το ταλεντο του οσο σκληρα θα επρεπε και μεχρι τωρα του πανε ολα καλα λογο καλου μανατζμεντ. Ισως ειναι λιγο χοντρο αυτο που θα πω, αλλα του χρειαζεται μια απογοητευση για να καταλαβει πως μονο με μαρκετινγκ, μπασκετ δεν παιζεις.
Μουρατος, δουλευταρας, αθλητικοτατος, εχει ανεβασει πολυ την δημιουργια του και αρκετα το σουτ του. Πιστευω πως αμα δουλεψει ακομα περισσοτερο το τριποντο του εχει αρκετες πιθανοτητες να παιξει καλο αν οχι μεγαλο μπασκετ, αν και κανενας δεν το πιστευε πριν 2-3 χρονια. Απο μενα εχει τον σεβασμο μου.
Λουντζης επισης δουλευταρας, καλος αμυντικος, καλο σωμα, καλη αμυνα, μπασκετικο IQ, θελει κι αυτος δουλεια στο σουτ. Πιστευω πως αμα του δωσει ευκαιριες ο Ολυμπιακος και αν συνεχισει να δουλευει οπως εκανε απο μικρος ισως σε 2-3 χρονια να ειναι το βασικο ποιντ Γκαρντ της εθνικης.
Ο Καλαιτζακης ταλαντουχο γκαρντ φοργουορντ. Αν αποφασισει να παει λιγο χαμηλοτερα για να παρει φορα, μπορει να εξελιχθει σε μια θεση που δεν βγαινουν ευκολα ελληνες παιχτες. Και να ξεχασει το παραμυθι που προσπαθησε να περασει η ομαδα τουπως ειναι ο διαδοχος του Διαμαντιδη. Δεν θα γινει ποτε ποιντ γκα4ρντ, δεν το εχει. Ειναι παιχτης του σκορ, οχι της δημιουργιας.
Για Αλεξ δεν εχω εικονα. Ο Κωστας εχει ολες τις δυνατοτητες να γινει ενα αξιολογος πικ εν ρολ σεντερ και ριμ προτεκτορ. Ελπιζω να αφησει για την ωρα το ΝΒΑ και να δουλεψει στην Ευρωπη σε ενα καλο "σχολειο" για 2-3 χρονια.
Και να προσθεσω και τον Μωραιτη. Παιχτης γεννημενος ποιντ γκαρντ. Ειναι 22 χρονων, μικρος ακομα για ποιντ γκαρντ. Αν κανεις σωστοτερες επιλογες στις ομαδες που παιζει και βρει μια ομαδα που μπορει να παρει χρονο και με ενα προπονητη που τον πιστευει, ελπιζω πως θα ειναι καποιος που μπορουμε να ελπιζουμε για το μελλον.
Ισως και ο Νικολαιδης να ειναι μια καλη περιπτωση, αν και δεν ειμαι πολυ φαν. Γιατι ειναι κοντος για 2 αρι και δεν εχει το μυαλο για ποιντ γκαρντ. Κοιταει πολυ το καλαθι. Για μενα ειναι δυσκολο παιχτες με το μποι του να παιξουν αλλη θεση απο το 1. Αν μαθει πως το να σκοραρεις δεν ειναι ο μονος τροπος για να ξεχωρισεις, ισως να παει καλα γιατι ειναι επισης ενας παιχτης με μη ελληνικη αθλητικοτητα.
Ολα τα παιδια χρειαζονται υπομονη. Το μεγαλυτερο λαθος που κανουν ειναι που προσπαθουν απο μικροι να παιξουν στο ψηλοτερο επιπεδο, απογοητευονται και χανουν χρησιμα χιλιομετρα μπασκετ ακομα και αν ειναι σε μικροτερες ομαδες. Εχει ταλεντο ακομα το ελληνικο μπασκετ. Μαλλον στην διαχειρηση του ταλεντου αυτου υπαρχει το προβλημα.
Και λυπαμε που δεν μπορω να βαλω και τον Αρσενοπουλο σ αυτη την λιστα. Τελειωνοντας το εφηβικο μπασκετ εδειχνε να ειναι ενας απο τους καλυτερους σουτερ που εχει βγαλει τα τελευταια 20 χρονια το ελληνικο μπασκετ. Σιγουρα κατι δεν πηγε καλα , δεν ξερω τι. Δεν μπορω να καταλαβω πως καταφερνει χρονο με τον χρονο οχι μονο να μην βελτιωνει τις αλλες αδυναμιες του, αλλα να χανει ποντους ακομα και στο βασικο του ταλεντο που ηταν το σουτ.
Ο Μουράτος είναι ήδη 23 και χαραλαμπόπουλος 24, μεγάλο μπάσκετ δεν θα παίξουν, καλός για συμπληρωματικός παίκτης μεγάλης ομάδας είναι το ταβάνι τους. Ο μωραϊτης δεν είναι μικρός για 22 χρονών ακόμη και για γκαρντ, ο φετινός χρόνος θα είναι κρίσιμος θα πρέπει να κάνει step up, αν θέλει να κάνει καριέρα.
ο χουγκαζ, ο κωστας αντετοκουμπο και ρογκα στα επόμενα 2 χρόνια θα πρέπει να δουλέψουν και να παίξουν, έχουν τα φόντα να παίξουν καλό μπάσκετ αρκεί να παίζουν.
Ο μάντζουκας, ο αλεξ και ο νικολαϊδης έχουν ακόμη χρόνο αλλά και αυτοί θα πρέπει να παίζουν. Και άλλοι παίκτες με το ύψος του νικολαϊδη έναναν μεγάλη καριέρα(δεν λέω ότι θα κάνει) και όλοι οι γκαρντ θα πρέπει γίνουν καλοί σκόρερ αν θέλουν να κάνουν καριέρα στο σύγχρονο μπάσκετ. εμένα μ αρέσουν αυτού του είδους παίκτες.

0
basket72
Reactions:

Τετ Ιούλ 07, 2021 11:12 am

Tarp7 κι οι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης κάπου στα 23-24 φάνηκαν. ΧΩρίς προφανώς αυτό να σημαίνει ότι τους συγκρίνω. Απλώς υπενθυμίζω ότι έχουν ακόμη ένα-δυο χρόνια να κάνουν κάτι. Άσε που ο Μουράτος είναι σε σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία 2 χρόνια.
Είναι από τα κουλά της Εθνικής που δεν τον πήραν στην ομάδα. Πήρε 3 τριάρια, αμφιβόλου και τα 3, που κανείς τους δεν είναι αυτή τη στιγμή καλύτερος παίκτης από τον Μουράτο.

Άβαταρ μέλους
manj13

allstar
Reactions: 771
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 07, 2021 11:23 am

Για να πω μια πικρη αληθεια -κατα την γνωμη μου- ο μοναδικος παικτης που θυμαμαι και τον θεωρουσα οτι θα γινει μαξιμουμ ''χαμαλης'' λογω μετριου εξ αρχης ταλεντου και τελικα με εντυπωσιασε γιατι δουλεψε σαν τον σκυλο κι εφτιαξε σουτ και πιβοτ στην ρακετα και μπασιμο και παιχνιδι με προσωπο στο καλαθι κι εγινε ΤΕΛΙΚΑ πολυ καλος παικτης ειχε το ονομα Κωστας Καιμακογλου....

1
1 Εικόνα
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
basket72
Reactions:

Τετ Ιούλ 07, 2021 11:28 am

manj13 έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 11:23 am
Για να πω μια πικρη αληθεια -κατα την γνωμη μου- ο μοναδικος παικτης που θυμαμαι και τον θεωρουσα οτι θα γινει μαξιμουμ ''χαμαλης'' λογω μετριου εξ αρχης ταλεντου και τελικα με εντυπωσιασε γιατι δουλεψε σαν τον σκυλο κι εφτιαξε σουτ και πιβοτ στην ρακετα και μπασιμο και παιχνιδι με προσωπο στο καλαθι κι εγινε ΤΕΛΙΚΑ πολυ καλος παικτης ειχε το ονομα Κωστας Καιμακογλου....
Ο Καϊμακόγλου όντως δούλευε πολύ, και παράλληλα είχε καλό σωματότυπο (πέραν της δουλειάς στο γυμναστήριο). Είχε και την τύχη να βρεθεί σε μια πολύ μπασκετική ομάδα όπως του τοτινό Μαρούσι, με πολύ καλούς συμπαίκτες και βέβαια να το συνεχίσει και να εξελίξει στον Παναθηναϊκό του Ζοτς, δίπλα σε Τσαρτσαρή, Μπατίστ και με παικταράδες στα γκαρντ. Σίγουρα εξαίρεση ο Καϊμακόγλου.

Spectator

a1greece
Reactions: 358
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Τετ Ιούλ 07, 2021 12:31 pm

Βρε βρε κοιτα που για μια απο τις λιγοστες φορες στη ζωη μου θα βρω καποια πραγματα για να συμφωνησω με τον ’τσαρτεριστα’ :roofl: .
Ssouliss μηπως ετοιμαζεται να αλλαξει αεροπλανο, γιατι εγω ειμαι λιγο μακρυα για να ξερω τετοια πραγματα :imnewhere:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τετ Ιούλ 07, 2021 1:03 pm

tarp7 έγραψε:
Hipster έγραψε:

Ο Μουράτος είναι ήδη 23 και χαραλαμπόπουλος 24, μεγάλο μπάσκετ δεν θα παίξουν, καλός για συμπληρωματικός παίκτης μεγάλης ομάδας είναι το ταβάνι τους. Ο μωραϊτης δεν είναι μικρός για 22 χρονών ακόμη και για γκαρντ, ο φετινός χρόνος θα είναι κρίσιμος θα πρέπει να κάνει step up, αν θέλει να κάνει καριέρα.
ο χουγκαζ, ο κωστας αντετοκουμπο και ρογκα στα επόμενα 2 χρόνια θα πρέπει να δουλέψουν και να παίξουν, έχουν τα φόντα να παίξουν καλό μπάσκετ αρκεί να παίζουν.
Ο μάντζουκας, ο αλεξ και ο νικολαϊδης έχουν ακόμη χρόνο αλλά και αυτοί θα πρέπει να παίζουν. Και άλλοι παίκτες με το ύψος του νικολαϊδη έναναν μεγάλη καριέρα(δεν λέω ότι θα κάνει) και όλοι οι γκαρντ θα πρέπει γίνουν καλοί σκόρερ αν θέλουν να κάνουν καριέρα στο σύγχρονο μπάσκετ. εμένα μ αρέσουν αυτού του είδους παίκτες.
Δεν ξερω τι εννοεις μεγαλο μπασκετ. Για μενα και σαν τον Λαρεντζακη να γινουν μια χαρα θα ειναι. Και ο Λαρεντζακης εγινε σκορερ της εθνικης στα 28 του :shock: και στα 27 επαιξε γιουρολιγκ.
Μετα να πω πως ο Σπανουλης πηγε στα 23 στον Παναθηναικο, ο Διαμαντιδης στα 24, ο Τσαρτσαρης επισης 23. Σλουκας και Παπανικολαου αρχισαν γεματα 22 λογο Ιβκοβιτς. Στην αρχη δε αυτης της χρονιας ηταν να παει δανεικος ο Σλουκας. Ετσι προχειρα στα λεω. Α και ο Βεζενκοφ πηγε Ολυμπιακο στα 24 και τον αντιμετωπιζαν σαν αποτυχημενο. Αργο, με κακη αμυνα μονοδιαστατο επιθετικο παιχνιδι, μονο κομμουνιστη δεν τον ελεγαν. Καλα τα παει τωρα στα 26.
Προσωπικα πιστευω πως το λαθος που κανουν οι μικροι ειναι πως πανε νωρις σε ομαδες που δεν μπορουν ακομα να παιξουν για τα συμβολαια και το ονορε.
Μακαρι ολα τα παιδια να τα πανε μια χαρα. Για το υψος μονο να πω, πως σε ψηλο επιπεδο ειδικα αυτες τις εποχες δεν ειναι ευκολο να παιξεις αν εισαι 185-186 και ας δηλωνεις και 190. Αλλο τι δηλωνεις και αλλο τι εισαι. Αλλιως θα ελεγα πως εχει ελπιδες και ο Κολοβερος που μ αρεσει πολυ ο τροπος που σκεφτεται το μπσκετ. Για να μην πιασω τον Καραμπελα που μεχρι περσυ φορεθηκε για το νεο μεγαλο ποιντ γκαρντ του ελληνικου μπασκετ και συνεχιζει μονο με Πεδουλα να βρισκει χρονο σε ανδρικη ομαδα. (180) . Πραγματικα καλο ποιντ γκαρντ, αλλα στην πραγματικοτητα λιγοι παιζουν σε ψηλο επιπεδο με υψος στα 185-186 και λευκοι. Σκεψου το λιγο και θα δεις. Και παλι λεω, μακαρι να κανω λαθος.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2130

Τετ Ιούλ 07, 2021 1:42 pm

Hipster έγραψε:
Τετ Ιούλ 07, 2021 1:03 pm
tarp7 έγραψε:

Δεν ξερω τι εννοεις μεγαλο μπασκετ. Για μενα και σαν τον Λαρεντζακη να γινουν μια χαρα θα ειναι. Και ο Λαρεντζακης εγινε σκορερ της εθνικης στα 28 του και στα 27 επαιξε γιουρολιγκ.
Μετα να πω πως ο Σπανουλης πηγε στα 23 στον Παναθηναικο, ο Διαμαντιδης στα 24, ο Τσαρτσαρης επισης 23. Σλουκας και Παπανικολαου αρχισαν γεματα 22 λογο Ιβκοβιτς. Στην αρχη δε αυτης της χρονιας ηταν να παει δανεικος ο Σλουκας. Ετσι προχειρα στα λεω. Α και ο Βεζενκοφ πηγε Ολυμπιακο στα 24 και τον αντιμετωπιζαν σαν αποτυχημενο. Αργο, με κακη αμυνα μονοδιαστατο επιθετικο παιχνιδι, μονο κομμουνιστη δεν τον ελεγαν. Καλα τα παει τωρα στα 26.
Προσωπικα πιστευω πως το λαθος που κανουν οι μικροι ειναι πως πανε νωρις σε ομαδες που δεν μπορουν ακομα να παιξουν για τα συμβολαια και το ονορε.
Μακαρι ολα τα παιδια να τα πανε μια χαρα. Για το υψος μονο να πω, πως σε ψηλο επιπεδο ειδικα αυτες τις εποχες δεν ειναι ευκολο να παιξεις αν εισαι 185-186 και ας δηλωνεις και 190. Αλλο τι δηλωνεις και αλλο τι εισαι. Αλλιως θα ελεγα πως εχει ελπιδες και ο Κολοβερος που μ αρεσει πολυ ο τροπος που σκεφτεται το μπσκετ. Για να μην πιασω τον Καραμπελα που μεχρι περσυ φορεθηκε για το νεο μεγαλο ποιντ γκαρντ του ελληνικου μπασκετ και συνεχιζει μονο με Πεδουλα να βρισκει χρονο σε ανδρικη ομαδα. (180) . Πραγματικα καλο ποιντ γκαρντ, αλλα στην πραγματικοτητα λιγοι παιζουν σε ψηλο επιπεδο με υψος στα 185-186 και λευκοι. Σκεψου το λιγο και θα δεις. Και παλι λεω, μακαρι να κανω λαθος.
Για επίπεδο λαρετζάκη ναι μπορεί να φτάσει δεν διαφωνώ σ αυτό, εγώ κατάλαβα να είναι 1ος ή 2ος πλέυ μεικερ σε ομάδα ευρωλίγκας , εννοειται δεν έχουμε τίποτα με τα παιδια μακάρι να κάνουν καλή καριέρα . Είναι και λίγο μύθος ότι ο διαμαντίδης και ο σπανούλης άργησαν να παίξουν. Ο διαμαντίδης 20 χρονών έπαιζε στον ηρακλή στη σουπρολίγκα και 22 χρονων βασικός πλέυμεκερ στην εθνική μαζί με τον παπαλουκά. Ο σπανούλης 20 χρ έπαιζε στο μαρούσι βασικό στέλεχος και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, 22 χρονών έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ και 23 πρωταθλητής ευρώπης. Ο τσαρτσαρής από 21 χρόνων ήταν μέλος στην εθνική ομάδα ανδρών. Ακόμη και ο βεζένκοφ έπαιξε βασικός στον ΑΡΗ μικρός μετά πήγε μπαρτσελόνα, παπ και σλούκας 20 χρ και 21 έπαιζαν βασικοί στον ΑΡΗ και 22 έπαιζαν στο f4. Οι παίκτες αυτοί 23 χρονών είχαν φτάσει στην κορυφή της ευρώπης . Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ταλαντούχοι παίκτες 20-22 χρονών θα πρέπει να παίζουν, συμφωνώ ότι κακώς πάνε ολυμπιακό- Παο, μέχρι 22 χρονών βαριά 23 ένας παίκτης θα δείξει αν έχει τα φόντα να είναι βασικός παίκτης σε υψηλό επίπεδο ευρωλίγκας-εθνικής ομάδας , φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”