Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα
Συντονιστής: Captains
- ssoulliss
- Reactions: 535
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι πέρυσι ο Γιάννης, ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση στα περισσότερα παιχνίδια, ειδικά στο κλείσιμο αυτών. Το να γράφουμε κάτι από μνήμης χωρίς να είμαστε σίγουροι για αυτό, είναι λάθος. Μπορώ να ανατρέξω και να σας τα θυμίσω, ένα προς ένα, όμως πιστεύω ότι δε βοηθά στην οικονομία της συζήτησης αυτή τη στιγμή.
4
4

- yorgos
- Reactions: 4244
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ακριβώς, εξαιρετικός ήταν ο Γιάννης (σε αντίθεση με παλαιότερα), το μόνο ματς που χάσαμε ήταν εκείνο με τη Γερμανία όπου ό,τι τους δίναμε το έβαζαν και δοκιμάσαμε να τους δώσουμε όσο πιο πολλά διαφορετικά πράγματα γινόταν. Η Γερμανία σε εκείνο το ματς θύμισε εμάς στη Σαϊτάμα, μέχρι και 3 τρίποντα με ταμπλό έβαλαν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετική ομάδα (εγώ τους είχα και τους έχω φαβορί για μετάλιο), η Εθνική δεν απέτυχε επειδή δεν έπαιζε καλά ο Γιάννης, ήταν πολύ καλός. Έχασε ένα ματς στο οποίο παίξαμε σωστά και οι άλλοι... σωστότερα, έκαναν κυριολεκτικά το τέλειο ματς, Σαϊτάμα κανονική.ssoulliss έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 3:48 pmΝομίζω ότι πέρυσι ο Γιάννης, ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση στα περισσότερα παιχνίδια, ειδικά στο κλείσιμο αυτών. Το να γράφουμε κάτι από μνήμης χωρίς να είμαστε σίγουροι για αυτό, είναι λάθος. Μπορώ να ανατρέξω και να σας τα θυμίσω, ένα προς ένα, όμως πιστεύω ότι δε βοηθά στην οικονομία της συζήτησης αυτή τη στιγμή.
7
7

Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας
tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
- yorgos
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Mε 11 χάσαμε, κερδίζαμε στο ημίχρονο, είχαν 55% στο τρίποντο.
Ο δε Γιάννης είχε 31 PIR, 59% στα σουτ, 31π, 7ρ και 8 ασ, αν δεν είχε αποσυρθεί στην τέταρτη θα είχε κάνει τριπλ νταμπλ, δεν ήταν ο Γιάννης το πρόβλημα αλλά ότι οι περιφερειακοί μας δεν μπορούσαν να σταματήσουν κανέναν. Τους περνούσαν σα σταματημένους.
3
3

Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας
tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
- Giwrgos_AEK
- Reactions: 956
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 487
- Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Εχουμε κάνει αυτές τις συζητήσεις ας πούμε για τον Μ. Τζέιμς οταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ ή τον Σβεντ όταν έπαιζε στη Χίμκι.
Τότε συμφωνούσαμε ότι μπορεί ένας παίκτης να γράφει σκορ (μοιράζοντας κ τελικές) αλλά να μην ενεργοποιεί τους συμπαίκτες του.
Ο Γιάννης(πέρσι) έχει μια σοβαρή διαφορά με τους 2 τους.
Πάιζει δυνατή (προσωπική, έστω) άμυνα.
Αλλά κατά πόσον έβαλε στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του πέρσι;
Όταν έπαιρνε ριμπ. διέσχιζε το γήπεδο ντρίπλαρε μπας και μπει μέχρι μέσα και μόνο αν δεν του έβγαινε η φάση, έσπαγε την μπάλα.
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά όπως θυμάμαι και τους Σλούκα και Νικ σε φάση " κι εγώ τι γυρεύω εδώ;"¨.
Μόνο χασμουρητά δεν ρίχναν. Θυμίζαν ως και νεροκουβαλήτες(καθ' υπερβολήν, προφανώς).
Δεν τον κακίζω, Αυτό ξέρει να κάνει στο ΝΒΑ αυτό έκανε και στην εθνική. Αλλά, δεν πιάνει. Και τα αποτελέσματα το φωνάζουν.
Όσο για το αν η Γερμανίά έκανε το τέλειο παιχνί΄δι νομίζω ότι είναι ολίγον..... μονόπαντη άποψη. Μιλάμε για παιχνίδι αλληλεπίδρασης, δία δρασης πολυεπίπεδης μάλιστα.
Δεν μιλάμε για άλμα εις μήκος που περιμένεις να δεις τα άλματα των υπολοίπων που πηδάνε σε άλλον χρόνο.
Όσο για τοο ποσοστό της Γερμανίας, οκ έχουμε να κάνουμε με σουτέρηδες άνω του 40% από το 1 ως το 5.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον Γιάννη ή στον Ιτούδη ή στο περιρρέον κλίμα (δημοσιογράφοι κλπ που μιλούσαν για σίγουρες μεταλλι-άρες μιας κι έχουμε τον τότε καλύτερο παίχτη του κόσμου, όπως λεγόταν). Ίσως ο προπονητής έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.
Από την άλλη πιάστο το αυγό και κούρευτο.
Έχεις τον παίκτη αυτόν να κάνει όργια στο ΝΒΑ. Τι κάνεις; Αν είσαι Ιβκοβιτς ή Ζοτς ή Γκομέλσκι ίσως κάτι να σκαρφιστείς για το καλό της ομάδας.
Π΄.χ να τον βυθίσεις στο ζωγραφιστό σε οργανωμένες επιθέσεις που θα τις τρέχουν τα pg.
Λέω εγώ ως άσχετος με την προπονητική.
Καναπεδάτος κλπ.
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Κυρ Σεπ 03, 2023 4:29 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
- Reactions: 1458
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- yorgos
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Γιάννης έδωσε 7ασ σε εκείνο το ματς κι αν δεν έχαναν τα ξεμαρκάριστα οι άλλοι θα είχε παραπάνω, πόσες ήθελες να δώσει; Από την άμυνα χάσαμε, κι όχι επειδή βάλαμε... 96. Είχαμε διαφωνήσει για την εντύπωσή σου ότι ο Νικ κι ο Σλούκας έλεγαν "εγώ τι κάνω εδώ", εγώ είδα εντελώς άλλα πράγματα και τους υπόλοιπους της περιφέρειας να παίρνουν περίπου 30 προσπάθειες. Το Νικ και το Σλούκα τους περνούσαν για πλάκα κι από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε άμυνα, με τους Γερμανούς να εκμεταλλεύονται όλα τα πλεονεκτήματα από την έλλειψη άμυνας στην πρώτη γραμμή. Μετά βάλαμε το Γιάννη στην πρώτη γραμμή, τον τραβούσε πάνω του ο Σρέντερ και μας σκότωσαν οι Βάγκνερ και Ομπστ με 10/14 τρίποντα.basket72 έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 4:20 pm4
Εχουμε κάνει αυτές τις συζητήσεις ας πούμε για τον Μ. Τζέιμς οταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ ή τον Σβεντ όταν έπαιζε στη Χίμκι.
Τότε συμφωνούσαμε ότι μπορεί ένας παίκτης να γράφει σκορ (μοιράζοντας κ τελικές) αλλά να μην ενεργοποιεί τους συμπαίκτες του.
Ο Γιάννης(πέρσι) έχει μια σοβαρή διαφορά με τους 2 τους.
Πάιζει δυνατή (προσωπική, έστω) άμυνα.
Αλλά κατά πόσον έβαλε τους συμπαίκτες του πέρσι;
Όταν έπαιρνε ριμπ. διέσχιζε το γήπεδο ντρίπλαρε μπας και μπει μέχρι μέσα και μόνο αν δεν του έβγαινε η φάση, έσπαγε την μπάλα.
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά όπως θυμάμαι και τους Σλούκα και Νικ σε φάση " κι εγώ τι γυρεύω εδώ;"¨.
Δεν τον κακίζω, Αυτό ξέρει να κάνει στο ΝΒΑ αυτό έκανε και στην εθνική. Αλλά, δεν πιάνει. Και τα αποτελέσματα το φωνάζουν.
Όσο για το αν η Γερμανίά έκανε το τέλειο παιχνί΄δι νομίζω ότι είναι ολίγον μονόπαντη. Μιλάμε για παιχνίδι αλληλεπίδρασης, διάδρασης πολυεπίπεδης μάλιστα.
Δεν μιλάμε για άλμα εις μήκος που περιμένεις να δεις τα άλματα των υπολοίπων που πηδάνε σε άλλον χρόνο.
Όσο για τοο ποσοστό της Γερμανίας, οκ έχουμε να κάνουμε με σουτέρηδες άνω του 40% από το 1 ως το 5.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον Γιάννη ή στον Ιτούδη ή στο περιρρέον κλίμα (δημοσιογράφοι κλπ που μιλούσαν για σίγουρες μεταλλι-άρες μιας κι έχουμε τον τότε καλύτερο παίχτη του κόσμου, όπως λεγόταν). Ίσως ο προπονητής έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.
Από την άλλη πιάστο το αυγό και κούρευτο.
Έχεις τον παίκτη αυτόν να κάνει όργια στο ΝΒΑ. Τι κάνεις; Αν είσαι Ιβκοβιτς ή Ζοτς ή Γκομέλσκι ίσως κάτι να σκαρφιστείς για το καλό της ομάδας.
Π΄.χ να τον βυθίσεις στο ζωγραφιστό σε οργανωμένες επιθέσεις που θα τις τρέχουν τα pg.
Λέω εγώ ως άσχετος με την προπονητική.
Καναπεδάτος κλπ.
3
3

tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Μα το ανέφερα και για τους Σβεντ, Τζέιμς. Κι αυτοί ΄μοίραζαν ασίστι (όταν τελείωνε ο χρόνοςyorgos έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 4:28 pm
Ο Γιάννης έδωσε 7ασ σε εκείνο το ματς κι αν δεν έχαναν τα ξεμαρκάριστα οι άλλοι θα είχε παραπάνω, πόσες ήθελες να δώσει; Από την άμυνα χάσαμε, κι όχι επειδή βάλαμε... 96. Είχαμε διαφωνήσει για την εντύπωσή σου ότι ο Νικ κι ο Σλούκας έλεγαν "εγώ τι κάνω εδώ", εγώ είδα εντελώς άλλα πράγματα και τους υπόλοιπους της περιφέρειας να παίρνουν περίπου 30 προσπάθειες. Το Νικ και το Σλούκα τους περνούσαν για πλάκα κι από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε άμυνα, με τους Γερμανούς να εκμεταλλεύονται όλα τα πλεονεκτήματα από την έλλειψη άμυνας στην πρώτη γραμμή. Μετά βάλαμε το Γιάννη στην πρώτη γραμμή, τον τραβούσε πάνω του ο Σρέντερ και μας σκότωσαν οι Βάγκνερ και Ομπστ με 10/14 τρίποντα.

Το θέμα είναι κατά πόσον οι συμπαίκτες του ένιωθαν ότι είναι μέρος του παιχνιδιού στην επίθεση (πλην του "άνιωθου Ντόρσεϊ).*
Η ομάδα πέρσι αυτό κράυγαζε στο μπροστά μέρος. Η μπάλα στον Γιάννη κι οι υπόλοιποι ας περιμένουν όταν κι αν...
Να ήταν κι πλέι μέικερ ο άνθρωπος να το καταλάβω.
* και του επίσης άνιωθου Λαρεντζάκη.

0
-
- Reactions: 891
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις:
5
Έτσι ακριβώς έγινε και έτσι πρέπει να είναι με το Γιάννη μέσα γιατί κάνει εντύπωση?basket72 έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 4:32 pmΜα το ανέφερα και για τους Σβεντ, Τζέιμς. Κι αυτοί ΄μοίραζαν ασίστι (όταν τελείωνε ο χρόνοςyorgos έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 4:28 pm
Ο Γιάννης έδωσε 7ασ σε εκείνο το ματς κι αν δεν έχαναν τα ξεμαρκάριστα οι άλλοι θα είχε παραπάνω, πόσες ήθελες να δώσει; Από την άμυνα χάσαμε, κι όχι επειδή βάλαμε... 96. Είχαμε διαφωνήσει για την εντύπωσή σου ότι ο Νικ κι ο Σλούκας έλεγαν "εγώ τι κάνω εδώ", εγώ είδα εντελώς άλλα πράγματα και τους υπόλοιπους της περιφέρειας να παίρνουν περίπου 30 προσπάθειες. Το Νικ και το Σλούκα τους περνούσαν για πλάκα κι από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε άμυνα, με τους Γερμανούς να εκμεταλλεύονται όλα τα πλεονεκτήματα από την έλλειψη άμυνας στην πρώτη γραμμή. Μετά βάλαμε το Γιάννη στην πρώτη γραμμή, τον τραβούσε πάνω του ο Σρέντερ και μας σκότωσαν οι Βάγκνερ και Ομπστ με 10/14 τρίποντα.)
Το θέμα είναι κατά πόσον οι συμπαίκτες του ένιωθαν ότι είναι μέρος του παιχνιδιού στην επίθεση (πλην του "άνιωθου Ντόρσεϊ).*
Η ομάδα πέρσι αυτό κράυγαζε στο μπροστά μέρος. Η μπάλα στον Γιάννη κι οι υπόλοιποι ας περιμένουν όταν κι αν...
Να ήταν κι πλέι μέικερ ο άνθρωπος να το καταλάβω.
* και του επίσης άνιωθου Λαρεντζάκη.![]()
Η διαφορά επιπέδου Γιάννη με τους άλλους Έλληνες ακόμα και σε ΦΙΜΠΑ μπάσκετ είναι τεράστια. Να προσαρμοστούν σε αυτόν ,εκεί πρέπει να βοηθήσει και ο προπονητής
3
3

-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν νομίζω πάντως ότι όντως είχε παίχτες που θεωρούσε ο ίδιος καλύτερους και δεν τους πήρε για άλλους λόγους, είναι και λίγο βαριά κατηγορία για να τοποθετείται έτσι χωρίς να μπορεί να στηριχτεί ούτε θεωρητικά καλά καλά.
Για τον Θανάση που αναφέρθηκε πιο εκτενώς και τον έκραξα και εγώ κατά την διάρκεια του τουρνουά, η γνώμη μου για τον παίχτη είναι ότι πλέον παίζει μπάσκετ ημιεπαγγελματικά και ασχολείται κυρίως με άλλα πράγματα που του αποφέρουν και περισσότερα χρήματα. Δεν το λέω δηλαδή υποτιμητικά για τον ίδιο, ίσα ίσα.
Νομίζω ότι είχε εξαιρετικό υλικό σαν δυνατότητες στο μπάσκετ αλλά επέλεξε να μην δουλέψει όσο ο Γιάννης. Καλά έκανε, δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι ότι αυτός ο Θανάσης που δεν δουλεύει πια όπως κάνουν οι περισσότεροι παίχτες, ήταν υπέρ απαραίτητος στο ροστερ γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος να παίξει στο 4/5 και δεν υπήρχε γενικά αθλητικότητα στην ομάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα, όταν λυθεί αυτό δεν θα παίρνει Θανάση και θα είναι και ο ίδιος μια χαρά με αυτό.
Μου φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή ίντριγκα από πίσω (και δεν εννοώ το ΔΓ-Ιτουδης ή ΠΑΟ-Λιολιος) στην εθνική και πρέπει άμεσα να λυθεί και να καθαρίσει το τοπίο αν θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο επόμενο βήμα και να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο για το παρόν και το μέλλον.
Εάν χρειάζεται αλλαγή προπονητή επειδή κάτι ράγισε οριστικά, ας είναι. Αλλά κατά βάση θα συμφωνήσω με την άποψη ότι καλό είναι εφόσον έχουμε τοπ προπονητή να μην αλλάζουμε. Αποτυχία είναι, δεν είναι αισιόδοξο να μην μπορείς να προχωρήσεις με τον Ιτούδη.
Για του χρόνου υπάρχει μια δεξαμενή παιχτών κάπως συγκεκριμένη και πρέπει από τώρα να γίνουν οι σωστές κινήσεις να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ροστερ. Αν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ παιχτών, δουλειά της διοίκησης και του κοουτσινγκ σταφ είναι να το λύσει ή οριστικά να πορεύεται με όσους δεν χαλάνε το κλίμα.
Καλαθης, Σλούκας, Γουόκαπ/Ντόρσεϊ, Λαρε, Μωραιτης, Λούντζης, Μποχωριδης, Γ. Καλαιντζακης, Φλιωνης, Τολιοπουλος, Πάπας, Κονιαρης είναι 12 γκαρντ που μπορούν υπό προϋποθέσεις να στελεχώσουν την ομάδα του χρόνου.
Δεν θέλει πολύ σκέψη ότι βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η επιστροφή τουλάχιστον ενός εκ των Νικ ή Σλουκα και η σημαντική βελτίωση ενός από τους μικρούς ή "χαμένους" έτσι ώστε μαζί με τον νατουραλιζε και τον Λαρε να είμαστε δυνατοί.
Στις άλλες θέσεις, ελπίζουμε πάρα πολύ να πιάσει ο Ρογκα στην Μπασκονια και να βελτιωθεί, θα μπορούσε να συνεχίσει να ανεβαίνει και ο Χαραλαμπόπουλος στην Ιταλία.
Ελπίζουμε επίσης να έχουμε Μαντζουκα σαν επιλογή.
Στο 5 ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι να περιμένουμε για του χρόνου. Η ευχή να δυναμώσει ο Ζουγρης και να μπορεί να παίξει μπάσκετ στην εθνική του χρόνου δείχνει πόσο χοντρό πρόβλημα υπάρχει.
Ερώτηση: Ο Αντρέας ο Στογιάκοβιτς μπορεί να παίξει στην Εθνική; Ξέρω ότι διάλεξε Ελλάδα, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να τον πάρει στην προετοιμασία το επόμενο καλοκαίρι;
Αν ναι, θα τον είχα πάρει από φέτος, ίσως και στην 12αδα.
Για τον Θανάση που αναφέρθηκε πιο εκτενώς και τον έκραξα και εγώ κατά την διάρκεια του τουρνουά, η γνώμη μου για τον παίχτη είναι ότι πλέον παίζει μπάσκετ ημιεπαγγελματικά και ασχολείται κυρίως με άλλα πράγματα που του αποφέρουν και περισσότερα χρήματα. Δεν το λέω δηλαδή υποτιμητικά για τον ίδιο, ίσα ίσα.
Νομίζω ότι είχε εξαιρετικό υλικό σαν δυνατότητες στο μπάσκετ αλλά επέλεξε να μην δουλέψει όσο ο Γιάννης. Καλά έκανε, δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι ότι αυτός ο Θανάσης που δεν δουλεύει πια όπως κάνουν οι περισσότεροι παίχτες, ήταν υπέρ απαραίτητος στο ροστερ γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος να παίξει στο 4/5 και δεν υπήρχε γενικά αθλητικότητα στην ομάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα, όταν λυθεί αυτό δεν θα παίρνει Θανάση και θα είναι και ο ίδιος μια χαρά με αυτό.
Μου φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή ίντριγκα από πίσω (και δεν εννοώ το ΔΓ-Ιτουδης ή ΠΑΟ-Λιολιος) στην εθνική και πρέπει άμεσα να λυθεί και να καθαρίσει το τοπίο αν θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο επόμενο βήμα και να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο για το παρόν και το μέλλον.
Εάν χρειάζεται αλλαγή προπονητή επειδή κάτι ράγισε οριστικά, ας είναι. Αλλά κατά βάση θα συμφωνήσω με την άποψη ότι καλό είναι εφόσον έχουμε τοπ προπονητή να μην αλλάζουμε. Αποτυχία είναι, δεν είναι αισιόδοξο να μην μπορείς να προχωρήσεις με τον Ιτούδη.
Για του χρόνου υπάρχει μια δεξαμενή παιχτών κάπως συγκεκριμένη και πρέπει από τώρα να γίνουν οι σωστές κινήσεις να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ροστερ. Αν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ παιχτών, δουλειά της διοίκησης και του κοουτσινγκ σταφ είναι να το λύσει ή οριστικά να πορεύεται με όσους δεν χαλάνε το κλίμα.
Καλαθης, Σλούκας, Γουόκαπ/Ντόρσεϊ, Λαρε, Μωραιτης, Λούντζης, Μποχωριδης, Γ. Καλαιντζακης, Φλιωνης, Τολιοπουλος, Πάπας, Κονιαρης είναι 12 γκαρντ που μπορούν υπό προϋποθέσεις να στελεχώσουν την ομάδα του χρόνου.
Δεν θέλει πολύ σκέψη ότι βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η επιστροφή τουλάχιστον ενός εκ των Νικ ή Σλουκα και η σημαντική βελτίωση ενός από τους μικρούς ή "χαμένους" έτσι ώστε μαζί με τον νατουραλιζε και τον Λαρε να είμαστε δυνατοί.
Στις άλλες θέσεις, ελπίζουμε πάρα πολύ να πιάσει ο Ρογκα στην Μπασκονια και να βελτιωθεί, θα μπορούσε να συνεχίσει να ανεβαίνει και ο Χαραλαμπόπουλος στην Ιταλία.
Ελπίζουμε επίσης να έχουμε Μαντζουκα σαν επιλογή.
Στο 5 ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι να περιμένουμε για του χρόνου. Η ευχή να δυναμώσει ο Ζουγρης και να μπορεί να παίξει μπάσκετ στην εθνική του χρόνου δείχνει πόσο χοντρό πρόβλημα υπάρχει.
Ερώτηση: Ο Αντρέας ο Στογιάκοβιτς μπορεί να παίξει στην Εθνική; Ξέρω ότι διάλεξε Ελλάδα, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να τον πάρει στην προετοιμασία το επόμενο καλοκαίρι;
Αν ναι, θα τον είχα πάρει από φέτος, ίσως και στην 12αδα.
2
2

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν μου κάνει εντύπωση.HackerBaby έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 4:35 pm
Έτσι ακριβώς έγινε και έτσι πρέπει να είναι με το Γιάννη μέσα γιατί κάνει εντύπωση?
Η διαφορά επιπέδου Γιάννη με τους άλλους Έλληνες ακόμα και σε ΦΙΜΠΑ μπάσκετ είναι τεράστια. Να προσαρμοστούν σε αυτόν ,εκεί πρέπει να βοηθήσει και ο προπονητής
Εδώ δεν μου κάνουν άλλα κι άλλα εντύπωση...
Τα ουσιώδη στη ζωή ετούτη.
Γράφω και πιο πάνω ότι δεν είναι ευθύνη του Γιάννη αυτό. Ή δεν είναι πρωτίστως δικιά του. Είναι ο προπονητής, είναι χίλιοι 2 γύρω- γύρω.
Ωστόσο πέρσι η Εθνική δεν έβγαζε μέσα στο παρκέ, εικόνα ομάδας "όλοι για έναν κι ένας για όλους¨.
Επιπλέον, ο Γιάννης δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά που μπορεί να τα κοπιάρει με επιτυχία από το ΝΒΑ σε διοργανώσεις ΦΙΜΠΑ.
Αν τον βάζαμε να κάνει τον Τζαμπάρ, πιθανώς θα ήταν καλύτερα. Πιθανώς κι όχι.
Ο Μάτζικ τα κατάφερε στους πρώτους του τελικούς στο ΝΒΑ. Και με περίπου 7 πόντους λιγότερο (σε μπόι). Και χωρίς τόσα φυσικά προσόντα σαν του Γιάννη.
Δεν ξεχνώ βέβαια ότι ο Γιάννης επίσης "αδικείται¨" στην εθνική αυτή που δεν έχει έστω 2 Περπέρογλου στο πλάι του.
Παρένθεση τα σχόλια μου, γιατί διάβασα για πολύ καλή εικόνα πέρσι. Όχι δεν είχαμε πολή καλή εικόνα οήυτε πέρσι. Απλώς είχαμε καλύτερη εικόνα από τα (αναμενόμενα) χάλια επί ΣΚουρτόπουλου και Μίσσα.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Γιώργη, οι προσπάθειες των ελλήνων περιφερειακών στο περσινό ματς με τους Γερμανούς αυξήθηκαν αφού το ματς έγειρε εκεί κάπου στα τέλη της γ΄.
Σε κάθε περίπτωση, άλλο πράγμα σού έγραψα.
Πέραν των στενών ορίων των στατιστικών που συχνά- συχνότατα ξεγελάνε. Με αποκορύφωμα τον σκουπιδόχρονο στον οποίο μπάινουν (ή βγαίνουν
) σε ματς που ....έχουν κριθεί στην τρίτη ή και στη δεύτερη περίοδο,...
Αούφ βίντερζεε
ν.
Σε κάθε περίπτωση, άλλο πράγμα σού έγραψα.
Πέραν των στενών ορίων των στατιστικών που συχνά- συχνότατα ξεγελάνε. Με αποκορύφωμα τον σκουπιδόχρονο στον οποίο μπάινουν (ή βγαίνουν

Αούφ βίντερζεε

0
- pan24
- Reactions: 2436
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Μποχωρίδης πριν πάει στον Παναθηναϊκό, το 2019-2020 είχε 14,5 πόντους μέσο όρο με τον Άρη. Είμαι σίγουρος παρόμοια νουμερα θα έχει και φέτος που θα ξαναπάει στον Άρη.chainsaw έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 3:40 pmΜεταξυ 2010-2015, υπηρχαν μια χαρα ελληνες παικτες. Και στο τοπ επιπεδο και λιγο παρακατω. Τους ειδες ποτε; Παντα μονο τα ονοματα επαιρναν.yorgos έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 03, 2023 3:32 pm
Εννοείται πως ναι, πανεύκολα.
Όχι.
Καμία σχέση δεν έχουν αυτοί μεταξύ τους. Εντελώς καμία όμως.
Όχι, ο Μποχωρίδης σουτάρει, ο Λούτζης κατεβάζει και δίνει πίεση πάνω στη μπάλα.
Πόσους παίκτες του 1.80 θες να κατεβάσουμε; Δε σου αρκεί ο Μωραϊτης; Τον θεωρείς χειρότερο από αυτούς τους 2; Ο Μποχωρίδης έβαλε 2 στεπ μπακ τρίποντα στο τουρνουά, το έχει κάνει και στην Ευρωλίγκα, αυτοί που λες δεν έχουν παίξει eurocup, δεν είναι ίδιο το επίπεδο, ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι απέναντι στο Λαύριο δε σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει παντού. Άκαρπη συζήτηση κάνουμε τώρα, ότι οι καλύτεροι παίκτες είναι ως συνήθως αυτοί που δεν έπαιξαν κι αν είχε έρθει ο Τολιόπουλος αντί του Λούντζη θα ήμασταν στους 8.
Χώρια ότι έπαιζαν και μάλιστα χάλια και οι 2, για να καταλάβω, το επιχείρημά σου είναι ότι έχουμε σουτέρ αλλά δεν τους καλεί ο Ιτούδης επειδή δεν παίζουν στους αιώνιους; Ποιοι είναι αυτά τα πολυβόλα; Ζουν ανάμεσά μας; Τι μας κρύβουν;
Ο Τολιοπουλος εχει 12 ποντους μεσο ορο στην Αεκ και στον Αρη. Στην κανονικη διαρκεια και στα playoff. Οταν βαλει ο Μποχωριδης ο αμπαλος 10+ ποντους, ξυπνα με. Ευυχε να βαλει 2 τριποντα οταν του εμεινε η μπαλα στα χερια και κατι εγινε. Εδω λεμε να εχει αυτοπεποιθηση στην επιθεση και να το κανει συστηματικα.
Θα σου αντιστρεψω την ερωτηση. Δεν σου φτανουν ο Γουοκαπ , ο Λουντζης, ο Παπ, ο Ρογκαβοπουλος και ο Παπι για να παιξεις αμυνα; Δεν ηταν η αμυνα το προβλημα μας.
Τελοσπαντων, δεν συμφωνουμε απλως
Ο Παπαπέτρου που κάνει τον Λεμπρόν αν τον βάλεις στον Κολοσσό θα έχει και νούμερα Λεμπρόν.
Είναι άλλο το επίπεδο και συμβαίνει και στα πιο κάτω επίπεδα.
Ο Μουράτος στο Λαύριο έπαιζε τόσο καλά που έλεγαν αρκετοί και εδώ ότι μέχρι και στους αιώνιους θα μπορούσε να σταθεί για λίγα λεπτά, είχε 11+ πόντους και 6+ ασσίστ μέσο όρο.
Πήγε στον Προμηθέα και είχε 6 πόντους και 2,5 ασσίστ στην Α1 και ακόμα χειρότερα στο Eurocup με 3,5 πόντους 2 ασσίστ και το εντυπωσιακό 21,5% τρίποντο σε 20 παιχνίδια.
Αλλά η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα, δεν ήταν το πρόβλημα μας οι παίκτες στην άκρη του πάγκου και δεν θα άλλαζε κάτι αν αντί του Μποχωρίδη είχες τον Τολιόπουλο και αντί του Χατζηδάκη τον Τσαλμπούρη ή τον Καββαδά.
Κανείς τους δεν είναι για αυτό το επίπεδο αλλά μιλάμε για τουρνουά μαξ 2 εβδομάδων.
Αν είχαμε 8-9 που είναι όπως θα έπρεπε να είναι για αυτό το επίπεδο οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να είναι και παίκτες Α2 χωρίς να έχουμε σημαντικό θέμα.
1
1