Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
BillyPao

allstar
Reactions: 2318
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Απρ 18, 2023 9:13 pm

brandon_roy έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 9:08 pm
assistant77 έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 8:47 pm
https://www.sport24.gr/sound/podcasts/b ... 11225.html

podcast Καβαλιερατου-Σταυρου επι του θεματος....
Άσε με να μαντέψω χωρίς να ακούσω. Όλα είναι καλά με το συγκεκριμένο θέμα και οι Παναθηναϊκοί που έχουν πρόβλημα ειναι απλά εμπαθείς κ κατά της Εθνικής?
Αυτό δεν είναι και δύσκολο να το μαντέψει κανείς, το συγκεκριμένο σάιτ άλλωστε είναι για τον Ολυμπιακό ό,τι το SDNA για τον Παναθηναϊκό.

0
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 994
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 18, 2023 9:18 pm

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι από τα βασικότερα :

1) Η Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική χώρα που όποιος έχει λεφτά κάνει ότι του γουστάρει. Από εταιρικές κομπίνες (βλ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, συντόμως το νερό λογικά κλπ κλπ), εκδόσεις ανηλίκων και καράβια ηρωίνης, μέχρι υπηκοότητες και διαβατήρια. Αν σας ενοχλεί αυτό και είστε μικροί σκεφτείτε να πάτε να ζήσετε σε κάποιο σοβαρό κράτος με νόμους κλπ. Εγώ δεν σας κρύβω πως το ψιλομετανοιώνω που δεν το κανα.

2) Η Εθνική θα περάσει στην ανυπαρξία μετά τον Γιάννη ότι και να γίνει με τους κανονισμούς της Α1. Πολύ απλά επειδή ο μέσος Έλληνας αθλητής είναι 20 χρόνια πίσω από τον αντίστοιχό του σε 10-12 κράτη και γι αυτό το ταβάνι θα είναι καμιά πρόκριση στους 8 και τίμιοι αποκλεισμοί όσο έχουμε την πολυτέλεια να παίζει ο MVP του ΝΒΑ. Διαφορετικά δεν θα μας βλέπουν καν ούτε οι Φινλανδίες και τα Βέλγια.

3) Για την Α1 προσωπικά αδιαφορώ και συμφωνώ 100% με τον τουλούμπα. Ο τρόπος για να βγάλει ταλέντα η χώρα σίγουρα δεν είναι να τρώμε στην μάπα χαμηλότερου επιπέδου μπασκετμπολίστες που θα παίζουν με το στανιό για να "μάθουν". Εγώ που ανοίγω την τιβι να δω μπασκετάκι δεν φταίω σε κανέναν. Ας γίνουν απεριόριστοι οι ξένοι μπας και αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η λίγκα. Οι μπασκετικοί φίλαθλοι των 2 ομάδων βλέπουν/πάνε γήπεδο στο 90% των αγώνων της ευρωλίγκας και το 10% στων εγχώριων, γιατί λοιπόν οι ομάδες να χτίζονται με βάση το δεύτερο ποσοστό που ο κόσμος ούτε το γουστάρει ούτε το στηρίζει; Για έναν τίτλο που κρίνεται ανάμεσα στις ίδιες δυο ομάδες από τότε που σταμάτησε ο Γκάλης;

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3961
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Απρ 18, 2023 9:19 pm

Leo_98 έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 9:10 pm
Πρακτικά πολύ καλό νέο και για την ομάδα μου και για την Εθνική, αλλά δεν παύω να είμαι κάθετα αντίθετος με όλο αυτό το καθεστώς των "νατουραλιζέ" σε όλα τα αθλήματα.

Δηλαδή πραγματικά πλέον δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα ύπαρξης των εθνικών ομάδων , βλέποντας τον Ισπανό Λορένζο Μπράουν, τον Τούρκο Λάρκιν ή κάτι ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες (π.χ. Ελβετία) που ψάχνεις να βρεις κάνα δυο γηγενής στην σύνθεσή τους.

Η άλλη οπτική λέει ότι εφόσον το παραπάνω πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, γιατί να μην κάνουμε κι εμείς τον κάθε Γουόκαπ Έλληνα με συνοπτικές διαδικασίες;
στην εποχη της παγκοσμιοποιησης και της νεας ταξης πραγματων οι εθνικες ομαδες δεν εχουν καμια αξια και κανενα νοημα απλα υπαρχουν σαν εμπορικα σηματα,οπως λεμε κοκα κολα και πεπσι

4
4 Εικόνα
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Απρ 18, 2023 9:23 pm

brandon_roy έγραψε:
assistant77 έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 8:47 pm
https://www.sport24.gr/sound/podcasts/b ... 11225.html

podcast Καβαλιερατου-Σταυρου επι του θεματος....
Άσε με να μαντέψω χωρίς να ακούσω. Όλα είναι καλά με το συγκεκριμένο θέμα και οι Παναθηναϊκοί που έχουν πρόβλημα ειναι απλά εμπαθείς κ κατά της Εθνικής?
Μπααααα.......δεν αναφερεται πουθενα ο Παναθηναικος.......την πιο πολλη ωρα λενε για τις προσπαθειες που κανει η ΕΟΚ να γινει Ελληνας κανονικος ο Ντορσει και να φυγει απ το καθεστως νατουραλιζε.....

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 18, 2023 9:24 pm

Το αφήγημα της τέλειας ομάδας, που ρολάρει, που παίζει το καλύτερο μπάσκετ έκλεισε. Σήμερα ο κύκλος έκλεισε. Για μια ελληνοποίηση χάθηκε το ωραίο παραμύθι.

3
3 Εικόνα
Phys87

nba

Τρί Απρ 18, 2023 9:26 pm

assistant77 έγραψε:
brandon_roy έγραψε:

Μπααααα.......δεν αναφερεται πουθενα ο Παναθηναικος.......την πιο πολλη ωρα λενε για τις προσπαθειες που κανει η ΕΟΚ να γινει Ελληνας κανονικος ο Ντορσει και να φυγει απ το καθεστως νατουραλιζε.....
Το δουλειά έχει ο Ντορσει με τον Παναθηναϊκό; Έχει υπογράψει για 2,5 χρόνια στην Φενερ!

0
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 994
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Απρ 18, 2023 9:31 pm

Phys87 έγραψε:
Το αφήγημα της τέλειας ομάδας, που ρολάρει, που παίζει το καλύτερο μπάσκετ έκλεισε. Σήμερα ο κύκλος έκλεισε. Για μια ελληνοποίηση χάθηκε το ωραίο παραμύθι.
Γιατί; :-?

0
Άβαταρ μέλους
pisto-linas

a1greece
Reactions: 395
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: mj,d-rose.span,law iv

Τρί Απρ 18, 2023 9:32 pm

Phys87 έγραψε:
Ένας κύκλος κλείνει, ανοίγει άλλος νέος
Ξέχνα το στύλ το τέως, το κάνουμε αλλέως
Δεν επαναπαυόμαστε στο παλαιό μας κλέος
Βεβαίος το να πάει εμπρός είναι δικό μας χρέος

Ποιο χιπ χοπ συγκροτημα παλαιο το ειπε αυτο?
quiζακι.... :D

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Τρί Απρ 18, 2023 9:33 pm

τουλουμπα έγραψε:
Leo_98 έγραψε:
Πρακτικά πολύ καλό νέο και για την ομάδα μου και για την Εθνική, αλλά δεν παύω να είμαι κάθετα αντίθετος με όλο αυτό το καθεστώς των "νατουραλιζέ" σε όλα τα αθλήματα.

Δηλαδή πραγματικά πλέον δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα ύπαρξης των εθνικών ομάδων , βλέποντας τον Ισπανό Λορένζο Μπράουν, τον Τούρκο Λάρκιν ή κάτι ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες (π.χ. Ελβετία) που ψάχνεις να βρεις κάνα δυο γηγενής στην σύνθεσή τους.

Η άλλη οπτική λέει ότι εφόσον το παραπάνω πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, γιατί να μην κάνουμε κι εμείς τον κάθε Γουόκαπ Έλληνα με συνοπτικές διαδικασίες;
στην εποχη της παγκοσμιοποιησης και της νεας ταξης πραγματων οι εθνικες ομαδες δεν εχουν καμια αξια και κανενα νοημα απλα υπαρχουν σαν εμπορικα σηματα,οπως λεμε κοκα κολα και πεπσι
τουλουμπα νομίζω ότι το βλέπεις λογικό να μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω. Πάντως ένα δίκιο το έχεις

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 505
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τρί Απρ 18, 2023 9:33 pm

τουλουμπα έγραψε:
Leo_98 έγραψε:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα , όσο κι αν δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 505
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τρί Απρ 18, 2023 9:38 pm

Phys87 έγραψε:
Τι σχέση έχει "το αφήγημα της τέλειας ομάδας" όπως το χαρακτηρίζεις, με την ελληνοποίηση ενός ξένου μπασκετμπολίστα;

0
austerity_blues
Reactions:

Τρί Απρ 18, 2023 9:39 pm

Phys87 έγραψε:
δικό σου σχόλιο είναι αυτό ή το έκανες c/p από κάνα σδνα;

ειλικρινά ρωτάω γιατί αν είναι δικό σου θα σου ζητήσω να μου το εξηγήσεις :P

Phys87

nba

Τρί Απρ 18, 2023 9:43 pm

Quincy έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 9:31 pm
Phys87 έγραψε:
Γιατί; :-?
Θαυμάζα τον οσφπ μέχρι σήμερα. Έλεγα είναι σαν τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και απλά σήμερα αυτό έσβησε. Ποτέ ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.Η ομάδα του Ολυμπιακού πιο πολλά πιστεύω θα χάσει παρά θα κερδίσει από αυτή τη κίνηση.Μου δείχνει κίνηση απόγνωσης, και πραγματικά το λέω δεν σας ταιριάζει με βάση αυτό που δείχνατε 3 χρόνια τώρα. Σαν Παναθηναϊκός που σας θαύμαζα σήμερα απλά μου βγάλατε κάτι άσχημο. Αυτό.

Δεύτερον μου δείχνει ότι θα χάσατε μάλλον Σλούκα. το καλοκαίρι που έλεγε και ο ΔΓ, και ίσως και Βεζενκοφ για ΝΒΑ.

0
assistant

nba

Τρί Απρ 18, 2023 9:44 pm

austerity_blues έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 9:39 pm
Phys87 έγραψε:
δικό σου σχόλιο είναι αυτό ή το έκανες c/p από κάνα σδνα;

ειλικρινά ρωτάω γιατί αν είναι δικό σου θα σου ζητήσω να μου το εξηγήσεις :P
κι εμενα μαζι....τι ακυρο.

0
assistant

nba

Τρί Απρ 18, 2023 9:45 pm

Phys87 έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 9:26 pm
assistant77 έγραψε:

Το δουλειά έχει ο Ντορσει με τον Παναθηναϊκό; Έχει υπογράψει για 2,5 χρόνια στην Φενερ!
Σε εχασα.......ποιος Ντορσει και ποιος Παναθηναικος;;;;;;;;

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”