Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 13, 2023 11:45 pm

eddiedimitris έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 10:04 pm
AlexD έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 9:00 pm

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα φίλε και βάση ορισμών είσαι απλά λάθος.

Πως ορίζουμε τι είναι ρατσιστικό ή δεν είναι;
Ας πάμε στο παράδειγμα μας.

Ο DPG είναι ένα πρόσωπο το οποίο κράζεις για συγκεκριμένη συμπεριφορά που ο ίδιος επιδεικνύει και κρίνεται βάση αυτής, η εθνικότητα του δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτήν την κρίση. Δεν λες "βρωμοελληνας, πως αλλιώς θα ταν αφού έτσι είναι οι Έλληνες", δεν δίνεις καμία βαρύτητα στην εθνικότητα, δεν υπάρχει καν στην εξίσωση.

Το να πεις ότι οι κάτοικοι μιας χώρας είναι έτσι ή αλλιώς, είναι απλώς μια γενίκευση εντελώς δικιά σου βασισμένη απλώς στο έθνος και είναι στο τέλος κάτι ρατσιστικό όπως και να το δεις. Εδώ δηλαδή κάνεις μια κρίση βασιζόμενος στην εθνικότητα.

Όπως κάνεις και μετά λέγοντας ότι "οι Έλληνες" δεν είναι ρατσιστές με τους μαύρους επειδή δεν είχαμε αποικίες, που εντάξει.
Μας λες δηλαδή ότι "οι Ελληνες" δεν είχαν πολύ τριβή με μαύρους ανθρώπους, όχι ότι "οι Ελληνες" δεν είναι ρατσιστές.
Όπως είδαμε από τους χρυσαυγητες που στην τριβή με μαύρο τους βγήκε το χούι, άμα είσαι ρατσιστής δεν έχει σημασία η απόχρωση... μαϊμού τον αποκαλούσαν τον Γιάννη.

Σε άλλο παράδειγμα, όταν για να περάσουν τα μνημόνια έγραφαν ξένες εφημερίδες ότι "οι Έλληνες" είναι τεμπέληδες και λαμογια, ήταν απλώς ρατσιστικό και λάθος.

Έλεγαν στην ουσία ότι είναι ας πούμε ο Βασίλης Σπανούλης τεμπέλης. Να τρελαθούμε τελείως δηλαδή.

Προσοχή: Δεν χρησιμοποιείς κάποιο αντικειμενικό επιστημονικό εύρημα κάποιας έρευνας που χωρίζει τα υποκείμενα με βάση την εθνικότητα, όπως θα ήταν αν έλεγες πχ έχει μετρηθεί ότι ο μέσος Νιγηριανός έχει πέος 16 εκ, ενώ ο μέσος Έλληνας 13.

Που και αυτό δεν λέει και πολλά, αλλά για την καζούρα ας πούμε διαλέξαμε να δούμε τους μ.ο. βάση εθνικότητας και υπάρχει κάτι μετρήσιμο σαν στοιχείο, χωρίς περαιτέρω ερμηνείες....
1)Όταν λέω πριν κάνα μήνα ότι γουσταρω πολύ το Θανάση και όλη την ενέργεια που βγάζει αλλά και το πάθος του και την αγάπη για την ομάδα και θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό σαν τρελός εκεί δεν είμαι ρατσιστής ε;

2)Ότι είπα για τον DPG αν το ίδιο το πω για κάποια και καλά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα αμέσως γίνομαι ρατσιστής

3)Φίλε γνωρίζεις τι ήταν οι αποικίες με μαύρους;;Τους ανθρώπους τους έλιωναν στη δουλειά και στην τελική τους σκότωναν άμα λαχει…Αυτό δημιουργούσε ολόκληρη κουλτούρα στην εκάστοτε χώρα ότι οι μαύροι δεν είναι άνθρωποι…Ε ναι εμείς και όταν λέω εμείς δεν εννοώ ζώα σε στυλ Χρυσαυγίτες που ήταν 100κ το πολύ οι υπόλοιποι δεν έχουμε τέτοια θέματα με τους μαύρους….Κανένα λόγω δεν έχουμε ιστορικά είτε πρακτικά….Τώρα αν τραγικές εξαιρέσεις ορίζουν έτσι αόριστα ολόκληρο λαό τι να σου πω

4)Δυστυχώς στο Ελληνικό dna πέρα από πολλά θετικά είναι και πολλά αρνητικά ….και ναι και το εύκολο χρήμα γουστάρουμε και τον πολιτικό που θα μας διορίσει στο δημόσιο και γενικά αν είναι δυνατόν να πετυχαίνουμε πράγματα χωρίς κόπο….Έτσι φτάσαμε και στα μνημόνια….Τώρα είμαι ρατσιστής με τους Έλληνες;;;Τώρα αν ο Σπανουλης θεωρείς ότι η προσπάθεια που έχει καταβάλει στη ζωη του είναι όσο του μέσου Έλληνα τι να σου πω….Ο Σπανουλης και πολλοί ακόμα είναι φωτεινές εξαιρέσεις

5)Ότι στη Νιγηρία ανθεί έντονα η εγκληματικότητα ,ότι οι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό δε λαμβάνουν μόρφωση,ότι και διεθνώς μένουν εκτός Ιντερπόλ ώστε να μην είναι εύκολο να πιαστούν,ότι πεινούν και οτι τελικά ποτέ ιστορικά δεν άνθισε ο πολιτισμός και η οικονομία στη Νιγηρία πόσες έρευνες πρέπει να σου φέρω γιατί έχω την αίσθηση οτι είναι γνωστά θέματα αυτά….Δηλαδή οτι οι χώρες μεταξύ τους και οι άνθρωποι διαφέρουν αν τυχόν το πεις γίνεσαι ρατσιστής;;;Και δεν μιλάω εκ γενετής αλλά στην πορεία της ζωής τους….

Υ.Γ.Αν πούμε οτι οι μαύροι πλεονεκτούν σωματικά σε όλα σε σχέση με μας που είναι και γεγονός είναι όλα ένταξη αν τυχόν όμως πω ότι πιθανώς επειδή οι λευκοί δεν είμαστε σωματικά τόσο καλοί έχουμε πιο ανεπτυγμένο το νου εκεί γίνομαι ρατσιστής….Τι να πω ρε παιδιά
Είναι λίγο δύσκολο αυτό που κάνουμε τώρα γιατί έχουμε πιάσει ένα σωρό πράγματα που θέλουν ώρες συζήτησης το κάθε ένα, αλλά έχει σημασία νομίζω, οπότε συνεχίζω...

1) Εκεί δεν είσαι, όχι. Ούτε τώρα "είσαι ρατσιστής" απαραίτητα, απλώς αυτό που λες είναι ρατσιστικό. Έχει διαφορά. Δεν σε κρίνω ως άτομο, κρίνω κάθε φορά αυτό που λες. Εντάξει έχεις ένα καλό σερί αυτήν την στιγμή, αλλά δεν έχει σημασία, ρόδα είναι και γυρίζει. Μπορεί κάποιος που κατά γενική ομολογία δεν είναι ρατσιστής να πει κάτι ρατσιστικό, συμβαίνει συχνά. Και εγώ έχω κάνει πολλές φορές στην ζωή μου σχόλια που τελικά όταν τα σκέφτηκα καλύτερα ήταν ρατσιστικά ή ομοφοβικα. Το θέμα είναι να εξετάζουμε κάθε φορά τι λέμε και όταν κάτι είναι φάουλ να προσπαθούμε να το αλλάζουμε, το αν μετά θα πούμε ότι κάποιος είναι ρατσιστής ή όχι, μικρή σημασία έχει. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν εσύ συγκεκριμένα είσαι ή όχι, εξετάζω αυτά που είπες αυτή τη φορά.

2) Νομίζω στο εξήγησα επαρκώς αυτό το σημείο, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Άλλο να κρίνεις έναν άνθρωπο με βάση την συμπεριφορά ΤΟΥ και άλλο να κρίνεις μια ΟΜΑΔΑ ανθρώπων με βάση ένα κοινό της χαρακτηριστικό, όπως η εθνικότητα, κάτι δηλαδή με το οποίο γεννήθηκαν και όχι κάτι που διάλεξαν και έκαναν οι ίδιοι στην πορεία της ζωής τους. Ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω. Α! Άλλο να πεις για τον DPG ότι είναι ας πούμε λαμογιο και άλλο να πεις "οι Έλληνες είναι λαμογια".

3) Και ξανά λέω, το δεν έχουμε θέμα συγκεκριμένα με τους μαύρους τι σημαίνει; ότι έχουμε πρόβλημα με άλλους, όπως ας πούμε τους "καφέ", τους οποίους τους λιώνουμε στην δουλειά, και άμα ζητήσουν και μισθό τους σκοτώνουμε κιόλας άμα λάχει όπως έκαναν στις αποικίες; ή μήπως ο μέσος Άγγλος είναι εξ' ορισμού σήμερα ρατσιστής επειδή παλιά είχαν αποικίες;

Δεν είναι έτσι. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές, ούτε ότι δεν είναι έτσι γενικά και αόριστα, θα ήταν τσουβάλιασμα άλλωστε και ακριβώς αυτό υπερασπιζομαι.
Και πάλι, ρατσιστικές συμπεριφορές ή απόψεις κρίνουμε και έχουμε αρκετές πια στην χώρα, δεν είναι 100.000 φασίστες (που στα ντουζενια της η χ.α. έπαιρνε πάνω από 400.000 ψήφους έτσι και αλλιώς).
Και σε εμάς χτίζεται πια η κουλτούρα ότι "οι άλλοι", που έρχονται από την Αφρική και την Ασία δεν είναι άνθρωποι, λέει ας πούμε δημοσιογράφος στις ειδήσεις "ευτυχώς δεν πέθανε κάνεις" στις φωτιές και μετά λέει "Ε ε εκτός από εκείνους τους μετανάστες". Γιατί δεν λέει απλά πέθαναν τόσοι αν δεν τους έχει σε άλλη κατηγορία;

Αν οι άνθρωποι που είχαν πνίγει στο ναυάγιο της Πύλου ήταν Έλληνες, θα το παίρναμε τόσο χαλαρά ή θα ήταν "Τέμπη" η φάση; Όταν τα τάγματα εφόδου σκότωσαν "καφέ" ανθρώπους δεν κουνήθηκε φύλλο. Μόλις όμως σκότωσαν τον Παύλο έγινε χαμός, μέχρι και ο Σαμαράς αναγκάστηκε να τους συλλάβει.

Ρατσιστικές συμπεριφορές στην Ελλάδα πάμπολλες και χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να πούμε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές.

4) Δεν υπάρχει "Ελληνικό DNA", υπάρχει ιστορία και επανάληψη που ορίζει κοινωνικές συμπεριφορές. Ναι, η λαμογιά, ο ραγιαδισμός και το να γίνουν όλα με την χάρη ή την κατάρα του εκάστοτε άρχοντα αντί να έχουμε θεσμούς και κανόνες που λειτουργούν προς όφελος μας, είναι μια αλήθεια που έρχεται από τότε που ανήκουμε (με δανεικά) και εμείς ως αποικία σε μεγάλες δυνάμεις. Από Αμερική στην Αγγλία και πάλι πίσω, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μοιραστεί κομμάτια μας και σε Γερμανία/Γαλλία/Ιταλία/Ολλανδία. Αλλά επειδή εδώ η συζήτηση πάει αλλού, ας μείνω στο ότι αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, για αυτό δεν μπορείς να λες ότι "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες", είναι κενό νοήματος και ρατσιστικό. Δηλαδή ναι, αν πιστεύεις ότι ως Έλληνες είμαστε τεμπέληδες και λαμογια οπότε αυτό φταίει που μας φόρεσαν τα μνημόνια, πέραν των άλλων είναι και ρατσιστικό.

5) Επειδή έχω κουραστεί, θα σου πω απλά ότι είναι διαφορετικό να λες "στην Νιγηρία η κατάσταση είναι Χ" από το να λες "οι Νιγηριανοι είναι Χ". Έφερες τους γονείς του Γιάννη ως αντιπαράδειγμα και εξαίρεση σε σχέση με τους υπόλοιπους Νιγηριανους. Η χώρα τώρα, προφανώς και θα έχει αρχές και αξίες που η κοινωνία αγκαλιάζει στην πλειοψηφία της, ασχέτως αποτελεσμάτων κάθε φορά.
Το ότι αυτές οι αξίες δεν είναι η κινητήρια δύναμη τις περισσότερες φορές στην Νιγηρία μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα, ας μην μπούμε τώρα στο πως οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαινουν με καταστροφικό τρόπο σε χώρες τόσο πλούσιες όσο η Νιγηρία.

Και στην Ελλάδα έχουμε αξίες ΠΟΥ συχνά πάνε κουβά. Θεωρούμε ότι είμαστε η χώρα της φιλοξενίας επειδή έχουμε κείμενα από τους ανθρώπους που ζούσαν στον ίδιο τόπο κάποτε που λένε ότι ήταν φιλόξενοι και έχουμε τουρισμό.
Στην πραγματικότητα βέβαια σήμερα στην Ελλάδα πληρώνονται αυτοί που έχουν ήδη το χρήμα και τα κονε για να φιλοξενούν όσους έχουν χρήμα, τσακιζοντας τους (Έλληνες και ξένους) εποχικούς υπαλλήλους και πληρώνονται πάλι οι ίδιοι για να πνίγουν/φυλακίζουν εκείνους που δεν έχουν χρήμα μη και φτάσουν να ενοχλήσουν την υπόλοιπη Ευρώπη. :peace:

Ο ορισμός της φιλοξενίας, λογικά μας βλέπουν και μας θαυμάζουν.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 612
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 14, 2023 6:47 am

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 11:12 pm
eddiedimitris έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 10:53 pm

Το μισος σου για καθε τι ελληνικό σε θολώνει....
Γραφω οτι ειναι πιο ανεπτυγμένου αθλητικά η μηπως γραφω σωματικα?Και ναι ψάξε ενα σωρο ιατρικές έρευνες εκ γενετής οι μαύροι εχουν πιο ανεπτυγμένο μυικό συστημα κατα μεσο ορο σε σχεση με εμας...τι να κάνουνε τωρα....το αν θα το εξελίξει καποιος μεσα απο δουλεια ειναι αλλο κομματι....Διαβασε νηφαλια τι γραφω μαστορα...

Πιο κατω γραφω πως οταν καποιος μειονεκτεί σωματικα πιθανως να εξελίξει αλλα κομματια προκειμενου να επιβιώσει....ενα απο αυτα ειναι ο νους....αλλα παλι δε διαβάζεις νηφαλια και καταλαβαινεις αλλα....απλα η θεωρια της εξέλιξης και της επιβίωσης

Οσον αφορα την εκφραση δύστυχος Έλληνας να μιλας αποκλειστικα για τον εαυτο σου και οχι για αλλους....

Τελος η τακτική να κόβεις κομματια απο μια ολοκληρη τοποθέτηση και να απαντάς σε αυτα ειναι κλασική γκεμπελικη μέθοδος που άνθισε στη βόρεια Ευρώπη παλια ,μαλλον εχεις επηρεαστεί μη το κανεις δεν ειναι ωραιο

Υ.Γ.Εσυ έγραφες παλιοτερα οτι εισαι μετανάστης και οτι η σύντροφος σου δε δεχεται να ερθει Ελλάδα γιατι κανουμε προσευχές στα σχολεία μας και επειδη της κανουν καμάκι στο δρομο....προφανως πολυ χολή για τη χωρα μου οποτε μείνε εκει που εισαι και εξήγησε και στην κοπέλα οτι σε αυτη τη χωρα επιβίωσε η Βίκυ Κουλιανού,η Καρτσωνα και πολλες αλλες κουκλάρες απ το ελληνικό καμάκι ε οσο πιο ομορφη και να ειναι θα επιβιώσει και αυτη....

Σε παρακαλω μπλόκαρε με δε θελω να εχουμε αλλο διάλογο...αλλη απαντηση απο μενα σε σενα δε ξανα εχει... να εισαι καλα
Τα posts σου είναι βιβλιογραφία για κυρ-Παντεληδες eddie.

Παίρνω κομμάτια που είναι σχετικά εύκολο να σου δείξω που κάνεις λάθος και σου δείχνω γιατί. Δεν γίνεται να απαντάω σε όλα γιατί δεν είναι όλα τόσα επιφανειακά (όπως σίγουρα θεωρείς) και θα χρειαστεί μεγάλη κουβέντα και είναι σίγουρο ό,τι η γνώμη σου είναι τεθωρακισμένη.

Μου λες να διαβάσω ένα σωρό έρευνες. Τις ξέρω. Και ξέρω και τον ρατσισμό που κουβαλάνε γιατί διαβάζω και τις καινούριες. Το μυαλό μου δεν έμεινε στο ‘70.

«Δεν είμαι ρατσιστής» λες και μέσα σε 5 ώρες έχεις βγάλει τους Νιγηριανούς τεμπέληδες και ανήθικους και θεωρείς ότι οι λευκοί (και σου ξαναλέω, δύστυχε, οι Έλληνες δεν είναι λευκοί) έχουν πιο ανεπτυγμένο νου. Αυτά δεν είναι γνώμες. Είναι ιδέες ενός βαθιά αμόρφωτου ανθρώπου. Αλλά είσαι Έλληνας και σε ζηλεύω, ξέχασα :D

Και φυσικά κλείνεις το πνευματώδες ποστ σου με μεγάλη χαρά για τον θρησκευτικό συντηρητισμό και εξηγώντας μου πως «επιβίωσαν» τα μοντέλα στην Ελλάδα, αγνοώντας πλήρως ότι οι ίδιες πλέον κατηγορούν ευθέως τους άντρες του χώρου για παρενοχλήσεις/επιθέσεις. Αλλά επιβίωσαν, οκ. Την γνώμη της γυναίκας μου την ασπάζονται και πολλές φίλες μου. Από τη ζήλια τους κι αυτές που…ωχ κάτσε, στην Ελλάδα μένουν, δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν.

Αλλά οκ Eddie, ζηλεύω και βγάζω χολή που έρχονται παιδιά για δουλειά και σου ζητάνε μισθό πάνω από τα ψίχουλα που δίνεις και τους λες «πάρτε βασικό και θα σας δώσω παραπάνω όταν αποδείξετε ότι μπορείτε».

Καληνύχτα κυρ-Παντελή. Μπλοκ δεν σε κάνω. Ρατσιστικές ιδέες δεν αφήνουμε πουθενά.
Καλυτερα κυρ Παντελης που ιστορικά χορεύει τους απάτριδες παρα συκοφάντης

Και επειδη εισαι συκοφάντης μέγας γράψε μου σε πιο σημειο αποκάλεσα τους Νιγηριανούς τεμπέληδες και ανήθικους....Κανε μια παράθεση που το γραφω αυτο συκοφάντη

Υ.Γ.Στο χωρο που εργαζομαι πιθανότατα και οι κοπελες στο τηλεφωνο παιρνουν περισσοτερα απο σενα και μαλιστα χωρις η σχεση τους να τους ορίζει σε ποια χωρα θα ζήσουν ωστε να τους μενουν απωθημένα.....Τελος στο θεμα μόρφωσης οταν καταφέρεις και ερθεις Ελλάδα σε κερνάω καφε ετσι για το χαβαλε να δουμε ποιος εχει καλυτερες σπουδές και ποιος εχει δημιουργησει περισσοτερα πραγματα....θα φροντίζω να μη εχει καμάκια γυρω γυρω

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3352
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Σεπ 14, 2023 8:58 am

Καλημέρα, ο επόμενος που θα επιτεθεί προσωπικά σε κάποιον είτε για να απαντήσει σε προλεγόμενα είτε για να δούμε ποιος έχει καλύτερη την μόρφωση και την δουλειά θα έχει φάουλ και 5 μέρες οφ.

Για την περιβότητη απάντηση του Γιάννη να υπενθυμίσω απλώς ότι η ερώτηση που του τέθηκε δεν ήταν αν αισθάνεται Έλληνας ή Νιγηριανός, η ερώτηση ήταν ποια στοιχεία της προσωπικότητας του είναι Ελληνικά και ποια από την Νιγηρία, θέλοντας να δει από τι έχει καθοριστεί η προσωπικότητα του. Και ο Γιάννης απάντησε λογικά ότι στο σπίτι οι γονείς μου ήταν από την Νιγηρία και έτσι μεγάλωσα. Δεν είπε ότι δεν αισθάνεται Έλληνα.

Στην συνέχεια είχαμε εδώ την διαφωνία για την εθνικότητα του. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε όταν για τον καθένα μας υπάρχουν άλλα κριτήρια, για άλλους μετράει το διαβατήριο, για άλλους τα γονίδια και το ποσοστό τους, για άλλους που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο καθένας, για άλλους πως αισθάνεται κ.ο.κ. Για μένα από την στιγμή που η καταγωγή και η εθνικότητα κάποιου δεν καθορίζει πως του φερόμαστε και τι νοιώθουμε γι' αυτόν δεν υπάρχει θέμα. Ας αισθάνεται κάποιος ότι ο Γιάννης, ο Καλάθης και ο κάθε άλλος είναι ή δεν είναι Έλληνας. Δεν τον κάνει αυτό ρατσιστή. Ρατσιστή τον κάνει να θεωρεί ότι η καταγωγή, το γένος, η "κλάση" τον ξεχωρίζουν από τους άλλους και τον κάνουν καλύτερο ή τους άλλους χειρότερους.
Ομοίως το να λέμε ότι οι Ρομά ή οι μαύροι στην Αμερική έχουν υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας ούτε αυτό κάνει κάποιον ρατσιστή, είναι δεδομένα, ρατσιστή θα τον έκανε να νομίζει ότι αυτό είναι ένα έμφυτο γεγονός και όχι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος και των συνθηκών μέσα στις οποίες μεγάλωσαν.

Για τον Γιάννη δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν διαφωνία για το θέμα της υπηκοότητας, το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ χωρίς να έχει καμία "υπηκοότητα"! Ούτε Νιγηριανή, ούτε Ελληνική. Έπρεπε να γίνει το αυτονόητο και να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα αφού έγινε το σούσουρο αυτό. Πρέπει να του στερήσει αυτό το δικαίωμα να θυμάται την καταγωγή του;, Να αισθάνεται Νιγηριανός; Προφανώς και όχι. Δεν θα σταματήσει όμως να είναι Έλληνας, όχι με την έννοια των γονιδίων, αλλά πραγματικά τι σημασία έχει αυτό; Πρέπει να βάζουμε στην Εθνική κάποιο όριο αγάπης προς την πατρίδα για να παίζει κάποιος;.
Νομίζω το έχουμε υπεραναλύσει το θέμα.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2002

Πέμ Σεπ 14, 2023 9:33 am

manj13 έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 7:36 pm
Λοιπον ολα ανθηρα πανε για την Εθνικη....Ο βοηθος του Ζοτς με αυξημενο πατριωτικο αισθημα😝 ζηταει τα μισθα του γιατι δεν του βγαινει ο μισθος για το ...εκκαθαριστικο της ΔΕΗ😏....Ο δε Γιαννης δηλωσε τα αυτονοητα του DNA του με μια μιξη Ελληνικων και Νιγηριανων αξιων σε μια αψογη τοποθετηση....Ο Γιαννης εντουτοις το αφηγηθηκε.. λιγο 😆πιο αναλυτικα απο τον Γουοκαπ αυτο το "περι αισθησης Ελληνα....Σε ολα αυτα αντιπαραθετω τις δηλωσεις των Σερβων που ειπαν αντι για Γουοκαποπουλους θα προτιμουσαμ να κατεβασουν την αμιγως σερβικη U17 τους....RESPECT...Οποτε ας μην απορουμε γιατι οι Σερβοι ξαποσταινουν λιγο και μετα νεα αρμαδα....κι εμεις ειμαστε τελεπες την τελευταια 10ετια and counting....
Και καλά κάνει ο Ιτούδης και ζητάει.αυτά που λέει το συμβόλαιο του, που συμφώνησε με την ομοσπονδία, δεν το πήρε με το ζόρι ο Λιόλιος . Όποιος είναι λάρτζ ας πάει να δουλέυει τζάμπα και χωρίς αποζημίωση όταν τον απολύσουν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας οι σέρβοι έχουν νατουραλιζέ στην εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών την Ιβον άντερσον και η υποκρισία έχει τα όρια της :hammer: . Επίσης υπάχουν σέρβοι με δημόσιες δηλώσεις του δεν έχουν πρόβλημα με τους νατουραλιζέ
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: Είναι καλό για το μπάσκετ, αλλά πρέπει να περιοριστεί με κανονισμούς. Θεωρώ πως ένας ξένος παίκτης θα πρέπει να έχει παίξει πρώτα στη χώρα και να ξέρει την κουλτούρα, όπως ο Γουόκαπ στην Ελλάδα

3
3 Εικόνα
AlexD

nba

Πέμ Σεπ 14, 2023 10:10 am

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 8:58 am
Καλημέρα, ο επόμενος που θα επιτεθεί προσωπικά σε κάποιον είτε για να απαντήσει σε προλεγόμενα είτε για να δούμε ποιος έχει καλύτερη την μόρφωση και την δουλειά θα έχει φάουλ και 5 μέρες οφ.

Για την περιβότητη απάντηση του Γιάννη να υπενθυμίσω απλώς ότι η ερώτηση που του τέθηκε δεν ήταν αν αισθάνεται Έλληνας ή Νιγηριανός, η ερώτηση ήταν ποια στοιχεία της προσωπικότητας του είναι Ελληνικά και ποια από την Νιγηρία, θέλοντας να δει από τι έχει καθοριστεί η προσωπικότητα του. Και ο Γιάννης απάντησε λογικά ότι στο σπίτι οι γονείς μου ήταν από την Νιγηρία και έτσι μεγάλωσα. Δεν είπε ότι δεν αισθάνεται Έλληνα.

Στην συνέχεια είχαμε εδώ την διαφωνία για την εθνικότητα του. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε όταν για τον καθένα μας υπάρχουν άλλα κριτήρια, για άλλους μετράει το διαβατήριο, για άλλους τα γονίδια και το ποσοστό τους, για άλλους που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο καθένας, για άλλους πως αισθάνεται κ.ο.κ. Για μένα από την στιγμή που η καταγωγή και η εθνικότητα κάποιου δεν καθορίζει πως του φερόμαστε και τι νοιώθουμε γι' αυτόν δεν υπάρχει θέμα. Ας αισθάνεται κάποιος ότι ο Γιάννης, ο Καλάθης και ο κάθε άλλος είναι ή δεν είναι Έλληνας. Δεν τον κάνει αυτό ρατσιστή. Ρατσιστί τον κάνει να θεωρεί ότι η καταγωγή, το γένος, η "κλάση" τον ξεχωρίζουν από τους άλλους και τον κάνουν καλύτερο ή τους άλλους χειρότερους.
Ομοίως το να λέμε ότι οι Ρομά ή οι μαύροι στην Αμερική έχουν υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας ούτε αυτό κάνει κάποιον ρατσιστή, είναι δεδομένα, ρατσιστή θα τον έκανε να νομίζει ότι αυτό είναι ένα έμφυτο γεγονός και όχι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος και των συνθηκών μέσα στις οποίες μεγάλωσαν.

Για τον Γιάννη δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν διαφωνία για το θέμα της υπηκοότητας, το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ χωρίς να έχει καμία "υπηκοότητα"! Ούτε Νιγηριανή, ούτε Ελληνική. Έπρεπε να γίνει το αυτονόητο και να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα αφού έγινε το σούσουρο αυτό. Πρέπει να του στερήσει αυτό το δικαίωμα να θυμάται την καταγωγή του;, Να αισθάνεται Νιγηριανός; Προφανώς και όχι. Δεν θα σταματήσει όμως να είναι Έλληνας, όχι με την έννοια των γονιδίων, αλλά πραγματικά τι σημασία έχει αυτό; Πρέπει να βάζουμε στην Εθνική κάποιο όριο αγάπης προς την πατρίδα για να παίζει κάποιος;.
Νομίζω το έχουμε υπεραναλύσει το θέμα.
Καλημέρα αγαπημένε Conan!

Ωραία τα λες και στα περισσότερα συμφωνώ, αντιλαμβάνομαι δε και ότι μάλλον δεν θέλεις να επανέλθεις (δε χρειάζεται αν δεν θέλεις), αλλά έχω και μια ένσταση. :roll:

Το θέμα είναι τι καταλαβαίνουμε όταν λέγεται κάτι και το τι θα πεις έχει να κάνει και με τον τρόπο ή τι έχει προηγηθεί.

Ναι στο παράδειγμα που φέρνεις δεν είναι ρατσιστικό να κάνεις μια διαπίστωση χωρίς αξιολογική κρίση.

Όταν όμως λες ας πούμε ότι αν ο μέσος Νιγηριανός είχε τις αξίες των Ατετοκουμπο η Νιγηρία δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση, είναι απλώς ρατσιστικό, δεν περιγράφεις μια κατάσταση χωρίς να κάνεις αξιολογική κρίση στα αίτια, συνδέεις το αποτέλεσμα με το "πως είναι" οι κάτοικοι της χώρας αγνοώντας όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάσταση της χώρας (γεωπολιτική και άλλα).

Ομοίως όταν λες ότι οι Έλληνες είναι λαμογια και τεμπέληδες για να το θέσεις ως λόγο που διαλύθηκε η χώρα την δεκαετία που μας πέρασε.

Καλό είναι να μην ερχόμαστε σε προσωπική αντιπαράθεση γενικά, αλλά είναι νομίζω ακόμα καλύτερο σε αυτήν ειδικά την συγκυρία να βάζουμε τις ρατσιστικές απόψεις στην σωστή τους διάσταση και να τις βλέπουμε για αυτό που είναι, αν θέλουμε να τις εξαλειψουμε από μέσα μας και έπειτα στην κοινωνία δηλαδή.

Υγ: Ο @#$% (κυριολεκτικά) αλλά πανέξυπνος κωμικός Louis CK, έλεγε σε ένα stand up comedy show οτι μεγάλωσε όντας mildly racist, για την εποχή του. Φέρνει αστεία παραδείγματα για να δείξει τι εννοεί, αλλά η σημασία σε αυτό που λέει είναι ότι γεννιομαστε σε μια κοινωνία που έχει έμφυτο ρατσισμό από τις προηγούμενες γενιές, άρα μεγαλώνουμε με αυτόν και δουλειά του κάθε ένα από εμάς είναι να τον αναγνωρίσουμε και να τον αποβαλλουμε.
Νομίζω, τουλάχιστον για την Ελλάδα που ζω και μπορώ να έχω μια γνώμη, ότι ισχύει 100%. Εγώ προσωπικά χρειάστηκε να πετάξω πολλά πολλά πράγματα που θεωρούσα "αυτονόητα" αλλά τελικά ήταν απλώς ρατσιστικά/ομοφοβικα.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3352
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Σεπ 14, 2023 10:22 am

Συμφωνώ πλήρως Alex με το ποστ σου, δεν έχω να αντικρούσω τίποτα από αυτά. Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απαλλαγμένο από προκαταλήψεις.
Για το θέμα των αντιπαραθέσεων να το ξεκαθαρίσω όμως
Θεωρώ ότι κάνει καλό να συζητάμε, υγιές να έχουμε διαφορετικές απόψεις, να κάνουμε την σύνθεση που λέει και ο Basket72. Δεν θέλω να σταματήσει η συζήτηση, ίσα ίσα. Aυτό που δεν θεωρώ υγιές είναι όταν κάποιος έχει μια άποψη διαφορετική από εμάς να κάνουμε επιθέσεις στο άτομο αυτό όσο παράλογο και να το θεωρούμε ή αντίθετο με την δική μας ιδεολογία.

3
3 Εικόνα
AlexD

nba

Πέμ Σεπ 14, 2023 10:41 am

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 10:22 am
Συμφωνώ πλήρως Alex με το ποστ σου, δεν έχω να αντικρούσω τίποτα από αυτά. Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απαλλαγμένο από προκαταλήψεις.
Για το θέμα των αντιπαραθέσεων να το ξεκαθαρίσω όμως
Θεωρώ ότι κάνει καλό να συζητάμε, υγιές να έχουμε διαφορετικές απόψεις, να κάνουμε την σύνθεση που λέει και ο Basket72. Δεν θέλω να σταματήσει η συζήτηση, ίσα ίσα. Aυτό που δεν θεωρώ υγιές είναι όταν κάποιος έχει μια άποψη διαφορετική από εμάς να κάνουμε επιθέσεις στο άτομο αυτό όσο παράλογο και να το θεωρούμε ή αντίθετο με την δική μας ιδεολογία.
Ναι και σε αυτό συμφωνούμε σίγουρα, οι επιθέσεις άλλωστε δεν βοηθάνε στην σύνθεση.
Ας το έχω πει και εγώ και αν κάπου ξέφυγα (αν και προσπάθησα να μην) ζητάω συγγνώμη.

1
1 Εικόνα
manhac

junior
Reactions: 211

Πέμ Σεπ 14, 2023 8:27 pm

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 8:18 pm
manhac έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 8:12 pm
να μην τολμάει να γράψει κανείς δημοσιογράφος οτιδήποτε αρνητικό για εσένα.
η δημοσιογραφια ειναι επαγγελμα τι θες δηλαδη να γραψουν κατι <<κακο>> και να τους φαει η μαρμαγκα? μετα πρεπει να αλλαξουν δουλεια
Ακριβώς. Στα λόγια μου έρχεσαι. Να πάψει η καραμέλα της αγιοποίησης και τα περί ταπεινότητας. Ο Γιάννης είναι ένα τεράστιο μπασκετικό πρότυπο, μέχρι εκεί.

2
2 Εικόνα
manhac

junior
Reactions: 211

Παρ Σεπ 15, 2023 10:03 am

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 11:57 pm
Εμένα προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί στο Γιάννη είναι ότι για το μπασκετικό του μέγεθος και εκτόπισμα δεν αφήνει παρά ελάχιστα στο ελληνικό μπάσκετ.

Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Ό,τι παιδιά βγουν τα επόμενα δέκα χρόνια είναι επειδή είδαν το Γιάννη. Ό,τι εχει ακουστεί μπασκετικά από την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία είναι ο Γιάννης.
Το περιστατικό με τις φανέλες της εθνικής που αναφέρει ο Παπαδογιάννης είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα"
Στην προηγούμενη πρόταση αναφέρεις ως υποκείμενο το Γιάννη. Στην επόμενη με τις φανέλες λοιπόν μπορεί κανείς να παρανοήσει ότι υπονοείς πως ο Γιάννης είναι που έχει θέμα με τις φανέλες (edit:το αναφέρεις αργότερα και είσαι σωστός στη διόρθωση). Δεν έχει ο Γιάννης θέμα, οι χορηγοί έχουν. Είμαι δηλαδή η εταιρεία Χ έχω πληρώσει Α δικαιώματα για να πουλάω φανέλες Γιάννη στα 70 ευρώ, έρχεται η ΕΟΚ και τις πουλάει στα 15 χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κανέναν, ως εταιρεία θα έχω θέμα και θα το θέσω. Ο Γιάννης δε νομίζω να εμπλεχτηκε στο θέμα, είναι φυστίκια αυτά γι αυτόν.
Θέμα υπάρχει και με τα event και με τους αγώνες της Εθνικής επίσης. Δεν το λέει ο Παπαδογιάννης αλλά έτσι γνωρίζω. Αν η αναφορά σου στο ότι ο Παπαδογιάννης δεν λέει για κακές σχέσεις Ιτούδη Γιαννη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα αναφέρω σε προηγούμενα ποστ, γίνεται για να θίξεις εγκυρότητα των όσων γράφει είτε ο Παπαδογιάννης είτε εγώ, μαζί σου, ο Παπαδογιάννης δεν είναι έγκυρος.
Η ανφορά έγινε γιατί κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει ευθέως και αρνητικά και για τον Ιτούδη και για το Γιάννη λέει ότι δεν έχουν κακές σχέσεις μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά δεν έχω δει και κάποια πηγή πλην... Αγραβάνη να το λέει επώνυμα. Δεν ξέρω αν είσαι... έγκυρος εσύ ή ο Παπαδογιάννης. Ξέρω ότι ο Παπαδογιάννης είναι με την Εθνική εδώ και δυο μήνες κι αν ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα δε θα είχε θέμα να το πει.
"Ότι έχει ένα θέμα με τις φανέλες που πουλάει η εθνική με το όνομα του."

Το σωστό θα ήταν να γράψω ότι υπάρχει ένα θέμα με
φανέλες που πουλάει η εθνική με το όνομα του για να είμαι σύμφωνος με τα λεγόμενα του Παπαδογιάννη, έχεις δίκιο.

Αυτό ακριβώς. Όπως το έγραψες αρχικά είναι σα να πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης και να είπε "ρε τι κάνετε με τις φανέλες μου, χάνω κάτι φραγκοδίφραγκα και τα χρειάζομαι γιατί έχω μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ".
Πάντως ότι γκρίνιαξε και ίδιος στην ομοσπονδία είναι γεγονός. Μπορεί από πίεση των Μπακς. Οκ. Γκρίνιαξε όμως.
Δεν το ξέρω.
είτε από προσέλκυση νέων παιδιών στην Ελλάδα στο άθλημα,

πλάκα κάνεις ρε συ; Ό,τι έχει παράξει η χώρα εδώ και 7-8 χρόνια είναι ο Γιάννης, έχει κάνει παιδιά να ξενυχτάνε να τον βλέπουν, γονείς να τα ξαναγράφουν σε ακαδημίες, απόδημους να ταυτίζονται, έχει φέρει άπειρο μπασκετόκοσμο στην Ελλάδα.
είτε ακόμα και από άποψη διακρίσεων με την εθνική, είτε από χίλιες άλλες μεριές είναι συγκριτικά απειροελάχιστη. Κάνε μια απλή σύγκριση με τον ιδιαίτερα συμπαθή Τεντόγλου καθώς και με τον ιδιαίτερα αντιπαθή Τσιτσιπά.
Δεν μπορεί ένας αθλητής σε ομαδικό άθλημα να φέρει μόνος του διακρίσεις, δεν είναι τένις. Στο περσινό Ευρωμπάσκετ είναι η μόνη φορά που παίξαμε με τρόπο που μπορεί να αναδείξει το παιχνίδι του Γιάννη (καμία σχέση με παλιότερα που πχ απέναντι στη Βραζιλία παίζαμε "ελληνικό" στιλ όπου με ένα ταμπούρι τον περιόριζαν 36χρονοι πάικτες κάτω των 2 μέτρων). Ε πέσαμε πάνω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου (πλέον και με τη βούλα, μπορούμε να το λέμε), τι να κάνουμε, δεν παίζυομε μόνοι μας. ΠΑρεμπιπτόντως διαφωνώ τελείως με τη μπασκετική εκτίμηση του ΠΑαπδογιάννη ότι έπρεπε να παίξουμε ανταρτοπόλεμο, στο 5Χ5 δεν έχουμε τύχει, θα είχε τριπλ τμ ο Γιάννης και θα περιμέναμε να βέλι τρίποντο ο Καλάθης με τον Παπαπέτρου.
Επίσης για μένα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να λες συνέχεια ότι θέλεις να διακριθείς με το εθνόσημα και οι πράξεις σου να μην συμβαδίζουν
Πόσες διοργανώσεις έχει χάσει; Δύο; Πέρσι κιόλας ήταν με την ομάδα, ο Παπαδογιάννης είπε πως θα είναι και του χρόνου. Εγχείρηση έκανε, αν δεν ήθελε να έρθει θα το έλεγε, αν είχε μανιάτικο με κανέναν μάλλον δε θα ερχόταν ούτε ο Θανάσης. Ποια πράξη δε συμβαδίζει;
όπως και να μην τολμάει να γράψει κανείς δημοσιογράφος οτιδήποτε αρνητικό για εσένα, όπως πχ ο Παπαδογιάννης.
Ποιος δεν τολμάει; Γεμάτα είναι τα σάιτ από απόψεις κατά της συμπεριφοράς του Γιάννη και καλά κάνουν, αυτή είναι η άποψή τους.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο Γιάννης, δε θα μου προκαλέσει και καμία έκπληξη, το απίθανο ήταν η σεμνότητα που είχε μέχρι τώρα. Αλλά να του καταλογίσω και κάτι, όχι δεν έχω. Ουρανοκατέβατος μας ήρθε σε εποχή ταλεντικής (γλωσσοπλάστης) ανομβρίας, πλήρης κατάπτωσης της Α1, μηδενικών τίτλων σε συλλογικό επίπεδο και γενικής τοξικότητας. Και ποτέ να μην ξανακατέβει δικαίωμά του είναι. Θα τον αγαπάω λίγο περισσότερο αν κατέβει αλλά να τουζ ητήσω και τα ρέστα, γιατί; Δε μας χρωστάει και τίποτε, ως κράτος/έθνος/κοινού. Ούτε χαρτιά δεν του είχε δώσει η πολιτεία.
Εν μέρει δεν διαφωνώ με όσα γράφεις. Ο αριθμός των παιδιών όμως δεν έχει αυξηθεί στις ακαδημίες όπως πχ μετά τις επιτυχίες τις εθνικής παλαιότερα. Αν με ρωτάς πώς το κρίνω, το βλέπω καθημερινά στις ακαδημίες στη Πελοπόννησο κατα κύριο λόγο. Το ότι ξενυχτάει κάποιος να δει Μιλγουόκι, ή ότι ακούγεται το ελληνικό μπάσκετ στο εξωτερικό δεν προσφέρει τίποτα. Ούτε πχ θα πάει κανένας Κινέζος να δει ελληνική Α1, ούτε θα αποκομίσει κάτι η ΕΟΚ ή το ελληνικό μπάσκετ. Τον έχεις δει σε πολλά τουρ στη Ελλάδα, όπως πχ έκανε με φέτος στη Κίνα? Τον έχεις δει να επενδύει σε κάποια ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα? Ο Γιάννης καλά κάνει και έχει χορηγούς, καλά κάνει και επιλέγει τι θα κάνει με τα εμφανίσεις του, καλά κάνει και επενδύει όπου θέλει τα χρήματα, φέρνει σίγουρα κόσμο στα γήπεδα που παίζει, αλλά στην αναγέννηση και ανάδειξη του ελληνικού μπάσκετ δεν συνεισφέρει παρά ελάχιστα. Δεν λέω ότι οφείλει να το κάνει, αλλά ότι δεν το κάνει και ότι συνεισφέρει ελάχιστα μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε. Οι διακρίσεις είναι ομαδικές συμφωνώ, αλλά δεν ήρθαν μπας και πάρει μπρος λίγο το άθλημα. Δεν φταίει μονο αυτός, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν και μάλλον δεν θα έρθουν σύντομα για να πω έγινε κάτι και άρχισαν να ασχολούνται παιδιά πάλι με το μπάσκετ.
Επίσης γιατί σε κάθε ευκαιρία πρέπει να αναφέρεις πόσο πολύ θέλεις μια διάκριση με την εθνική και κάθε καλοκαίρι να κάνεις σίριαλ τη συμμετοχή σου. Αυτοί που πιστεύουμε ότι αγαπάς την Ελλάδα θα συνεχίσουμε να σε πιστεύουμε και αυτοί που δεν σε πιστεύουν και οι ακραίοι θα συνεχίσουν να μην σε πιστεύουν. Ξέρεις ότι κάθε χρόνο η ομάδα και οι χορηγοί σου μπορεί να έχουν ενστάσεις. Μην πεις τίποτα ή βγες και πες υπάρχουν δυσκολίες και πιέσεις. Μην βγαίνεις και λες ο Γκάλης ο legend και τον αποθεώνεις και μετά στο event εξαφανίζεσαι. Δεν θα γράψω λεπτομέρειες γιατί πραγματικά δεν έχεις λόγο να πιστέψεις τα γραφόμενα μου, μπορεί και να είναι αναξιόπιστα, δεκτό. Οι δημοσιογράφοι ακόμα και αν γράψουν κάτι αρνητικό για το Γιάννη, το ντύνουν με δικαιολογίες, όπως πχ ο Παπαδογιάννης. Φταίνε για όλα οι Μπακς και οι χορηγοί. Πέρυσι δεν έγραψε κανένας τίποτα, φέτος όσοι έγραψαν το έκανα κατόπιν εορτής και χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες, για την επέμβαση, αν μπορούσε να γίνει νωρίτερα ή αργότερα, τις διενέξεις με παράγοντες και προπονητές, το τραυματισμό που είχε ο Κώστας. Βλέπω μια ευκολία να γράψουμε πχ για τον Παππά, τον Σλούκα, τον Μπουρούση, τον Σχορτσιανίτη, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη. Ακόμα και παράγοντες όπως Λιόλιος και ο Βασιλακόπουλος, αλλά Γιάννη δεν πολυαγγίζουμε. Διαπίστωση μου.

2
2 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Παρ Σεπ 15, 2023 10:56 am

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 11:57 pm

Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Ό,τι παιδιά βγουν τα επόμενα δέκα χρόνια είναι επειδή είδαν το Γιάννη. Ό,τι εχει ακουστεί μπασκετικά από την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία είναι ο Γιάννης.

Στην προηγούμενη πρόταση αναφέρεις ως υποκείμενο το Γιάννη. Στην επόμενη με τις φανέλες λοιπόν μπορεί κανείς να παρανοήσει ότι υπονοείς πως ο Γιάννης είναι που έχει θέμα με τις φανέλες (edit:το αναφέρεις αργότερα και είσαι σωστός στη διόρθωση). Δεν έχει ο Γιάννης θέμα, οι χορηγοί έχουν. Είμαι δηλαδή η εταιρεία Χ έχω πληρώσει Α δικαιώματα για να πουλάω φανέλες Γιάννη στα 70 ευρώ, έρχεται η ΕΟΚ και τις πουλάει στα 15 χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κανέναν, ως εταιρεία θα έχω θέμα και θα το θέσω. Ο Γιάννης δε νομίζω να εμπλεχτηκε στο θέμα, είναι φυστίκια αυτά γι αυτόν.

Η ανφορά έγινε γιατί κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει ευθέως και αρνητικά και για τον Ιτούδη και για το Γιάννη λέει ότι δεν έχουν κακές σχέσεις μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά δεν έχω δει και κάποια πηγή πλην... Αγραβάνη να το λέει επώνυμα. Δεν ξέρω αν είσαι... έγκυρος εσύ ή ο Παπαδογιάννης. Ξέρω ότι ο Παπαδογιάννης είναι με την Εθνική εδώ και δυο μήνες κι αν ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα δε θα είχε θέμα να το πει.

Αυτό ακριβώς. Όπως το έγραψες αρχικά είναι σα να πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης και να είπε "ρε τι κάνετε με τις φανέλες μου, χάνω κάτι φραγκοδίφραγκα και τα χρειάζομαι γιατί έχω μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ".

Δεν το ξέρω.

πλάκα κάνεις ρε συ; Ό,τι έχει παράξει η χώρα εδώ και 7-8 χρόνια είναι ο Γιάννης, έχει κάνει παιδιά να ξενυχτάνε να τον βλέπουν, γονείς να τα ξαναγράφουν σε ακαδημίες, απόδημους να ταυτίζονται, έχει φέρει άπειρο μπασκετόκοσμο στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί ένας αθλητής σε ομαδικό άθλημα να φέρει μόνος του διακρίσεις, δεν είναι τένις. Στο περσινό Ευρωμπάσκετ είναι η μόνη φορά που παίξαμε με τρόπο που μπορεί να αναδείξει το παιχνίδι του Γιάννη (καμία σχέση με παλιότερα που πχ απέναντι στη Βραζιλία παίζαμε "ελληνικό" στιλ όπου με ένα ταμπούρι τον περιόριζαν 36χρονοι πάικτες κάτω των 2 μέτρων). Ε πέσαμε πάνω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου (πλέον και με τη βούλα, μπορούμε να το λέμε), τι να κάνουμε, δεν παίζυομε μόνοι μας. ΠΑρεμπιπτόντως διαφωνώ τελείως με τη μπασκετική εκτίμηση του ΠΑαπδογιάννη ότι έπρεπε να παίξουμε ανταρτοπόλεμο, στο 5Χ5 δεν έχουμε τύχει, θα είχε τριπλ τμ ο Γιάννης και θα περιμέναμε να βέλι τρίποντο ο Καλάθης με τον Παπαπέτρου.

Πόσες διοργανώσεις έχει χάσει; Δύο; Πέρσι κιόλας ήταν με την ομάδα, ο Παπαδογιάννης είπε πως θα είναι και του χρόνου. Εγχείρηση έκανε, αν δεν ήθελε να έρθει θα το έλεγε, αν είχε μανιάτικο με κανέναν μάλλον δε θα ερχόταν ούτε ο Θανάσης. Ποια πράξη δε συμβαδίζει;

Ποιος δεν τολμάει; Γεμάτα είναι τα σάιτ από απόψεις κατά της συμπεριφοράς του Γιάννη και καλά κάνουν, αυτή είναι η άποψή τους.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο Γιάννης, δε θα μου προκαλέσει και καμία έκπληξη, το απίθανο ήταν η σεμνότητα που είχε μέχρι τώρα. Αλλά να του καταλογίσω και κάτι, όχι δεν έχω. Ουρανοκατέβατος μας ήρθε σε εποχή ταλεντικής (γλωσσοπλάστης) ανομβρίας, πλήρης κατάπτωσης της Α1, μηδενικών τίτλων σε συλλογικό επίπεδο και γενικής τοξικότητας. Και ποτέ να μην ξανακατέβει δικαίωμά του είναι. Θα τον αγαπάω λίγο περισσότερο αν κατέβει αλλά να τουζ ητήσω και τα ρέστα, γιατί; Δε μας χρωστάει και τίποτε, ως κράτος/έθνος/κοινού. Ούτε χαρτιά δεν του είχε δώσει η πολιτεία.

Το "πλήρης¨αντί ¨"πλήρους" το αντιπαρέρχομαι. Λογικά λόγω βιασύνης.
Εγώ τις προάλλες έκανα κάτι χοντρά ορθογραφικά που δεν τα έκανα ούτε στην 6η δημοτικού. (δεν πήγα γυμνάσιο, μόνο αναμορφωτήριο :P ).

Αλλά τι φάση με κείνο το ¨"παράξει¨. Είναι όπως λέμε ¨"εισάξει¨ " εξάξει¨ "προάξει¨.\
¨Εχω το θάρρος μαζί σου αφενός λόγω της γνωριμίας μας (αλλιώς δεν μου πέφτει και λόγος για το πως γράφουμε εδώ μέσα) κι αφετέρου επειδή είσαι μορφωμένος και διαβαστερός.
Θα μου πεις εδώ το έλεγε καθέ 3 και λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί να μη το πω κι εγώ ;;;
Σωστό κι αυτό. :imnewhere:

Η σύγκριση μεταξύ ατομικών κι ομαδικών αθλημάτων είναι μάλλον αδόκιμη,.
Καλά που είναι κι εκείνος ο Νοβίτσκι σε μια εποχή που οι υπόλοιπες εθνικές είχαν και μια ντουζίνα παικταράδες και χάλαγε το αφήγημα με το "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Ή ο άλλος ο Σπανούλης που πήρε μια ομάδα με πιτσιρικία κι έναν σέντερ που ερχόταν από την Μπάμπεργκ και το καλοκαίρι εκείνο γραφόταν στο φόρουμ πως θα ήταν κοντός για 4ρι :D , παρέα με τον Πρίντεζη μετά την αποτυχημένη 2ετία του (συν τραυματισμούς) και τον Άντιτς που έπαιζε ... στην ΑΕΚ.

Και θα βάλω και τον Γκάλη στην ίδια την κουβέντα κι ας είχε Γιαννάκη, Φάνη, Φασούλα. Κατ΄αντιστοιχία, ο Γιάννης είχε τους φαιναλφοράτους Σλούκα, Νικ, τον επίσης φαϊναλφοράτο Ντόρσεϊ, τον μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας εκείνη τη χρονιά Παπαγιάννη (το έγραφες συχνά κι εσύ) τον φαϊναφοράτο τότε Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου που ερχόταν από 2 σερί καλοκαίρια με ευρωπαϊκές καλές ομάδες να στήνουν χωρό εκ. στα πόδια του.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2477
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Σεπ 15, 2023 11:16 am

basket72 έγραψε:
Η σύγκριση μεταξύ ατομικών κι ομαδικών αθλημάτων είναι μάλλον αδόκιμη,.
Καλά που είναι κι εκείνος ο Νοβίτσκι σε μια εποχή που οι υπόλοιπες εθνικές είχαν και μια ντουζίνα παικταράδες και χάλαγε το αφήγημα με το "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Ή ο άλλος ο Σπανούλης που πήρε μια ομάδα με πιτσιρικία κι έναν σέντερ που ερχόταν από την Μπάμπεργκ και το καλοκαίρι εκείνο γραφόταν στο φόρουμ πως θα ήταν κοντός για 4ρι :D , παρέα με τον Πρίντεζη μετά την αποτυχημένη 2ετία του (συν τραυματισμούς) και τον Άντιτς που έπαιζε ... στην ΑΕΚ.

Και θα βάλω και τον Γκάλη στην ίδια την κουβέντα κι ας είχε Γιαννάκη, Φάνη, Φασούλα. Κατ΄αντιστοιχία, ο Γιάννης είχε τους φαιναλφοράτους Σλούκα, Νικ, τον επίσης φαϊναλφοράτο Ντόρσεϊ, τον μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας εκείνη τη χρονιά Παπαγιάννη (το έγραφες συχνά κι εσύ) τον φαϊναφοράτο τότε Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου που ερχόταν από 2 σερί καλοκαίρια με ευρωπαϊκές καλές ομάδες να στήνουν χωρό εκ. στα πόδια του.
Η σκέψη σου εδώ δεν είναι εντελώς στρωτή. Από τη μια λες «Κοίτα, ο Νοβίτσκι είχε τους ανύπαρκτους» (εννοώντας ατομικό ταλέντο) και μετά λες «ο Γιάννης είχε τον τάδε φαιναλφορατο» (κρίνοντας δηλαδή μέσα από την ομαδική επιτυχία).

Αν δηλαδή ο Γιάννης είχε τον Σλούκα το καλοκαίρι του 2012 θα ήταν «φαιναλφορατος Σλούκας» αλλά όταν τον είχε ο Σπανούλης 3 μήνες πριν θα ηταν «πιτσιρίκι Σλούκας»;

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ένας κούκος ίσως φέρει την άνοιξη, ειδικά σε φορματ μονών παιχνιδιών. Αλλά έχει να κάνει και με το πως κολλάει ο παίκτης. Ο Λούκα και ο Ντιρκ είναι ταμάμ για FIBA παιχνίδι. Ο Γιάννης όχι.

Επίσης, οι ομάδες δεν χτίζονται μονολιθικά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τους παίκτες. Ο Γιάννης (όπως και ο καλάθης) χρειάζονται συμπαίκτες που θα έχουν πολύ καλό σουτ ώστε να μην χαλάει το spacing. Δεν έχει σημασία αν είναι ευρωλιγκατος ή φαιναλφορατος ή ΝΒΑπενταδατος (που μπορεί να είναι απόρροια του πως παίζει η ομάδα τους) αν δεν έχει τα στοιχεία που χρειάζονται, θα κουτουλάνε μεταξύ τους.

0
Εικόνα
basket72

senior

Παρ Σεπ 15, 2023 11:22 am

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 11:16 am

Η σκέψη σου εδώ δεν είναι εντελώς στρωτή. Από τη μια λες «Κοίτα, ο Νοβίτσκι είχε τους ανύπαρκτους» (εννοώντας ατομικό ταλέντο) και μετά λες «ο Γιάννης είχε τον τάδε φαιναλφορατο» (κρίνοντας δηλαδή μέσα από την ομαδική επιτυχία).

Αν δηλαδή ο Γιάννης είχε τον Σλούκα το καλοκαίρι του 2012 θα ήταν «φαιναλφορατος Σλούκας» αλλά όταν τον είχε ο Σπανούλης 3 μήνες πριν θα ηταν «πιτσιρίκι Σλούκας»;

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ένας κούκος ίσως φέρει την άνοιξη, ειδικά σε φορματ μονών παιχνιδιών. Αλλά έχει να κάνει και με το πως κολλάει ο παίκτης. Ο Λούκα και ο Ντιρκ είναι ταμάμ για FIBA παιχνίδι. Ο Γιάννης όχι.

Επίσης, οι ομάδες δεν χτίζονται μονολιθικά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τους παίκτες. Ο Γιάννης (όπως και ο καλάθης) χρειάζονται συμπαίκτες που θα έχουν πολύ καλό σουτ ώστε να μην χαλάει το spacing. Δεν έχει σημασία αν είναι ευρωλιγκατος ή φαιναλφορατος ή ΝΒΑπενταδατος (που μπορεί να είναι απόρροια του πως παίζει η ομάδα τους) αν δεν έχει τα στοιχεία που χρειάζονται, θα κουτουλάνε μεταξύ τους.
Βιάζεσαι Νικ.
Προς υπεράσπιση του Γιάννη.

Με είδες να βάζω μέσα στην κουβέντα τους επίσης φαϊναφοράτους Λάρε ή Λούντζη;
:wink:
Όσοι είχαν τεράστια συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας τους, ΄'ηταν μέσα στις αναφορές μου.
Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στα σχόλια που γραφόταν πριν εκείνο το Ευρωμπάσκετ. :wink:

Πάμε στο δεύτερο μέρος.
Εκεί το λες και το διατυπώνεις σωστά. ¨Ο ΓΙάννης είναι κομμένος και ραμμένος για το ΝΒΑ. Έτσι, ναι να συμφωνήσω.
Σε αντίθεση με τον Χόρχε. ("ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη¨)

Εξού κι η συμπλήρωσή μου.

Εγώ απάντησα σε αυτά που είδα γραμμένα στον Χόρχε. Είναι κάτι που τού απάντησα λάθος;

0
basket72

senior

Παρ Σεπ 15, 2023 11:30 am

ΚΑι για να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο.
Δεν κρίνω ντε και καλά μια ομάδα από το αν πήρε ή όχι τίτλο/μετάλλιο.

Κρίνω από τη συνολική της διαδρομή. Π.χ ο Ολυμπιακός πέρσι και πρόπερσι ήταν όνειρο. Μου φτάνει η κανονική περιόδος η περσινή καθώς και η τρίτη περιόδος με τη Μονακό. Και το εν γένει κλίμα στην ομάδα.

Η εθνική επί των ημερών του ΓΙάννη είναι διαρκώς κάτω από τον πήχη. Και στο περσινό Ευρωμπάσκετ δεν ήταν καλή/πειστική ούτε σε ένα ρημαδοματς.
Τα υπόλοιπα για μένα είναι το "κρέας ψάρι¨.
Όχι, δεν έχει πετύχει καθόλου ου ΓΙάννης με την εθνική κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ' όλους ο ίδιος που βάζει ηψηλούς στόχους και γι' αυτό έχει καταφέρει όσα έχει καταφέρει.
Επίσης, δεν είναι θέμα δικό του η αποτυχία της Εθνικής όλα αυτά τα χρόνια.
Η αιτία βρίσκεται στις παθογένειες του ελλ. μπάσκετ. Το έχω πει πολλές φορές, άντε να το πω κι άλλη μία.
Έτερον εκάτερον με το πρόσημο που αφήνει η παρουσία του Γιάννη στην εθνική.

Αν το γυρίσει όπως ο Μέσι με τη εθνική του, τότε εδώ θα είμαστε να τον αποθεώσουμε με πολλή χαρά κιόλας. :bball:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 522
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Σεπ 15, 2023 12:13 pm

Για να αλλάξω εντελώς κλίμα από τη συζήτηση θα πω, ότι ο Ζούρος είναι παρελθόν από τη Γεωργία και διαθέσιμος για την εθνική. Ο Κατσικάρης επίσης είναι ελεύθερος, μου έκανε θετικότατη εντύπωση η ανάλυση του για το τουρνουά και τον θεωρώ επίσης καλό προπονητή. Και οι δύο έχουν την εμπειρία της εθνικής ομάδας ίσως αξίζουν μιας δεύτερης ευκαιρίας εφόσον ο Ιτούδης αποτελέσει παρελθόν αφού οι ομάδες που παρουσίασαν δεν ήταν κακές. :peace:

Όσο για τον Παπαδογιάννη, θα πω τούτο: Πριν τη διοργάνωση στις προβλέψεις του και σε ένα podcast του (αν δεν κάνω λάθος), έλεγε μέσες άκρες ποια Λιθουανία και ποιο Μαυροβούνιο - θα πάμε οκτάδα ακόμη και με τις απουσίες :drunk: !! Είναι τέτοια η αγάπη του για την εθνική που ούτε βλέπει καθαρά, ούτε γράφει καθαρά πολλές φορές. Γενικά το να μεταφέρεις πληροφορίες με βάση το συναίσθημα δεν οδηγεί πάντα στα γεγονότα, το έκανε και ο πρόσφατα θανών Γεωργίου που αυτό που του καρφωνόταν στο κεφάλι, αυτό πίστευε ότι είχε συμβεί ασχέτως πραγματικότητας. offtopic :P

0
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Σεπ 15, 2023 1:03 pm

basket72 έγραψε:

Αλλά τι φάση με κείνο το ¨"παράξει¨. Είναι όπως λέμε ¨"εισάξει¨ " εξάξει¨ "προάξει¨.\
¨Εχω το θάρρος μαζί σου αφενός λόγω της γνωριμίας μας (αλλιώς δεν μου πέφτει και λόγος για το πως γράφουμε εδώ μέσα) κι αφετέρου επειδή είσαι μορφωμένος και διαβαστερός.
Θα μου πεις εδώ το έλεγε καθέ 3 και λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί να μη το πω κι εγώ ;;;
Σωστό κι αυτό. :imnewhere:
Μπράβο, ρε basket.
Πρέπει κάποιος να το πει, γιατί το ακούμε καθημερινά από όλους τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης, όλους τους υπουργούς, από τον πρωθυπουργό, και δεν συμμαζεύεται.
Δεν μπορούμε να λέμε "θα/να παράξει", όπως δεν λέμε "θα/να εισάξει", "θα/να εξάξει", "θα/να προάξει", όπως πολύ σωστά επισημαίνεις.
Πρέπει να λέμε "θα/να παραγάγει", όπως λέμε "θα/να εισαγάγει", "θα/να εξαγάγει", "θα/να προαγάγει".

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”