Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3980
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Σεπ 15, 2023 1:17 pm

basket72 έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 10:56 am

Το "πλήρης¨αντί ¨"πλήρους" το αντιπαρέρχομαι. Λογικά λόγω βιασύνης.
Εγώ τις προάλλες έκανα κάτι χοντρά ορθογραφικά που δεν τα έκανα ούτε στην 6η δημοτικού. (δεν πήγα γυμνάσιο, μόνο αναμορφωτήριο :P ).

Αλλά τι φάση με κείνο το ¨"παράξει¨. Είναι όπως λέμε ¨"εισάξει¨ " εξάξει¨ "προάξει¨.\
¨Εχω το θάρρος μαζί σου αφενός λόγω της γνωριμίας μας (αλλιώς δεν μου πέφτει και λόγος για το πως γράφουμε εδώ μέσα) κι αφετέρου επειδή είσαι μορφωμένος και διαβαστερός.
Θα μου πεις εδώ το έλεγε καθέ 3 και λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί να μη το πω κι εγώ ;;;
Σωστό κι αυτό. :imnewhere:

μηπως εχεις φοιτησει στην ελληνικη αγωγη? :mrgreen:

Εικόνα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Σεπ 15, 2023 1:25 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 1:17 pm
basket72 έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 10:56 am

Εγώ τις προάλλες έκανα κάτι χοντρά ορθογραφικά που δεν τα έκανα ούτε στην 6η δημοτικού. (δεν πήγα γυμνάσιο, μόνο αναμορφωτήριο :P ).

Αλλά τι φάση με κείνο το ¨"παράξει¨. Είναι όπως λέμε ¨"εισάξει¨ " εξάξει¨ "προάξει¨.\
¨Εχω το θάρρος μαζί σου αφενός λόγω της γνωριμίας μας (αλλιώς δεν μου πέφτει και λόγος για το πως γράφουμε εδώ μέσα) κι αφετέρου επειδή είσαι μορφωμένος και διαβαστερός.
Θα μου πεις εδώ το έλεγε καθέ 3 και λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί να μη το πω κι εγώ ;;;
Σωστό κι αυτό. :imnewhere:

μηπως εχεις φοιτησει στην ελληνικη αγωγη? :mrgreen:

Εικόνα
Ρε συ, τουλουμπάκο (φιλική προσφώνηση), μην το ειρωνεύεσαι αυτό που είπε ο basket.
Πρέπει να προσπαθούμε να μιλάμε σωστά ελληνικά.
Δεν είναι προνόμιο των κάθε λογής φασιστοειδών αυτό (γιατί εκεί παραπέμπει η ανάρτησή σου), ασχέτως βέβαια που όλα τα φασιστοειδή δεν μπορούν να αρθρώσουν μια λέξη σωστά (βλ. εγέρθητου)!
Εξάλλου, και ο ίδιος ο Μπουμπούκος (Ελληνική Αγωγή) συνεχώς "παράξει" και "παράξει" τσαμπουνάει.
Δάσκαλε που δίδασκες...

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Σεπ 15, 2023 1:27 pm

Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα σιγμόληγα δικατάληκτα (νομίζω τέτοιο είναι) τα κλίνω πάντα σωστά. Δεν είναι ακριβώς βιασύνη η συγκεκριμένη περίπτωση είναι -ειδικά τις βραδινές ώρες- ότι κάτι έγραφα, σταμάτησα, το ξανάπιασα από άλλου. Δεν είναι λάθος που κάνω.
Αυτό αντιθέτως είναι λάθος που κάνω συνέχεια. Δεν το έμαθα σωστά μικρός και το αναπαραγάγαγγαγαγαγω συνεχώς :D . Τώρα που με έκραξες γραπτώς ελπίζω να μου χτυπάει καμπανάκι πριν το γράψω, να το σκέφτομαι τουλάχιστον.

Γενικώς πάντως τα γραπ΄τα σε φόρουμ δεν τα ξαναδιαβάζω ποτέ, τα γράφω, πατάω "υποβολή" και όποιον πάρει ο Χάρος, εξ ου και οι ατελείωτοι αναγραμματισμοί, είμαι τσαπατσούλης εκτός δουλειάς, αν και είμαι από αυτούς που φρίττουν όταν βλέπουν τέρατα (ειδικά με τα τριτόκλιτα).

Εμένα με βοηθάνε αυτές οι διορθώσεις και σε ευχαριστώ. Άλλοι μπορούν να ενοχλούνται γι αυτό και δεν τις κάνω.
Δε θυμάμαι ποιος πρωθυπουργός, αλλά τώρα που το λες υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Τέλος πάντων.
Η σύγκριση μεταξύ ατομικών κι ομαδικών αθλημάτων είναι μάλλον αδόκιμη,.
Καλά που είναι κι εκείνος ο Νοβίτσκι σε μια εποχή που οι υπόλοιπες εθνικές είχαν και μια ντουζίνα παικταράδες και χάλαγε το αφήγημα με το "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι ο άλλος, μην αρχίσουμε και απαριθμούμε πόσοι παιχταράδες δεν κατάφεραν τίποτε με την Εθνική τους ομάδα.
Και θα βάλω και τον Γκάλη στην ίδια την κουβέντα κι ας είχε Γιαννάκη, Φάνη, Φασούλα. Κατ΄αντιστοιχία, ο Γιάννης είχε τους φαιναλφοράτους Σλούκα, Νικ, τον επίσης φαϊναλφοράτο Ντόρσεϊ, τον μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας εκείνη τη χρονιά Παπαγιάννη (το έγραφες συχνά κι εσύ) τον φαϊναφοράτο τότε Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου που ερχόταν από 2 σερί καλοκαίρια με ευρωπαϊκές καλές ομάδες να στήνουν χωρό εκ. στα πόδια του.
Η ομάδα δεν προχώρησε όχι επειδή ήταν της πλάκας το supporting cast (δεν ήταν) αλλά επειδή έπεσε πάνω σε μια εξαιρετική Γερμανία κι επειδή είχε μια τεράστια αδυναμία που δεν μπορούσε να καλυφθεί από την υπάρχουσα δεξαμενή: αργά πόδια στην περιφερειακή άμυνα. Γράφτηκε και τότε, το ξαναλέμε και σήμερα φάγαμε 100+ πόντους όχι λόγω τέμπο αλλά επειδή δεν υπήρχε πρώτη γραμμή άμυνας, περνούσαν πάνω από Σλούκα και Καλάθη. Όταν βγάζαμε το Γιάννη στην πρώτη γραμμή έσπαγαν τη μπάλα (ομαδάρα με σχήματα με 5 σουτέρ η Γερμανία), μετά προσπαθήσαμε να βγαίνει μεν αλλά να μην πιέζει πολύ (και τον επέκρινες γι αυτό) για να μπορεί να δίνει βοήθεια πίσω, δε δούλεψε τίποτε, ήταν εξαιρετικοί οι άλλοι.
Η εθνική επί των ημερών του ΓΙάννη είναι διαρκώς κάτω από τον πήχη. Και στο περσινό Ευρωμπάσκετ δεν ήταν καλή/πειστική ούτε σε ένα ρημαδοματς.
Καινούρια εθνική ήταν, ως προν τον τρόπο παιχνιδιού, που ήταν ξαναλέω ήταν ολοκαίνουριος και γενναίος και σωστός: ο μόνος τρόπος παιχνιδιού που μπορείς να εκμεταλλευτείς το Γιάννη, που δεν είναι εύκολο σε μπάσκετ FIBA. Τώρα το πώς εννοείς ο καθένας το πειστικός είναι σχετικό. Νικήσαμε καλές ομάδες, χάσαμε από την καλύτερη (άντε τη δεύτερη καλύτερη), που έπαιξε εξαιρετικά, όπως και φέτος απέναντι στους Αμερικανούς. ΘΑ μπορούσαν κι αυτοί να παίξουν όπως έπαιξαν με τους Λετονούς (χάλια δηλαδή, με το Σρέντερ να κάνει μόνο βλακείες , να χάνουν τα ελεύθερα και να μη βάζει ούτε ένα από τα pullup που πανεύκολα έβγαζε μόονς του). Μερικοί που λέγαμε πέρυσι ότι χάσαμε από ομαδάρα που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα μας πήραν με τις κούπες "ποιος Ομπστ και ποιος Φόιγκτμαν". Αυτός, 1-0. Ήταν καλοκουρδισμένη μηχανή η Εθνική; Όχι δεν ήταν, προσαρμοζόταν ακόμη, αλλά κέρδιζε και παίζοντας με την τακτική που πρέπει, εντελώς ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα.
Όχι, δεν έχει πετύχει καθόλου ου ΓΙάννης με την εθνική κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ' όλους ο ίδιος που βάζει ηψηλούς στόχους και γι' αυτό έχει
:shock: Ηψηλούς; goodpost.gif Χαχα. Ναι, συμφωνώ, σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος και ως τέτοιος σούπερ σταρ τέτοιους στόχους πρέπει να βάζεις. Δεν ξέρω αν είναι και ρεαλιστικοί. Αν ο στόχος του ήταν η υπέρβαση (αυτό που ναι, έκανε ο Γκάλης, έκανε ο Σπανούλης), σωστά νιώθει. Υπέρβαση θέλει για παίκτη με στιλ Γιάννη να πετύχει σε μπάσκετ FIBA σε μπασκετικό στιλ Ελλάδας.

.
Επίσης, δεν είναι θέμα δικό του η αποτυχία της Εθνικής όλα αυτά τα χρόνια.
Η αιτία βρίσκεται στις παθογένειες του ελλ. μπάσκετ. Το έχω πει πολλές φορές, άντε να το πω κι άλλη μία.
Ε σε αυτό έχουμε συμφωνήσει όλοι. Μόνο γκαβός δεν το βλέπει είμαστε η μόνη σχολή στον κόσμο που δεν ξέρει να σουτάρει, έχει μέτριο χειρισμό κλπ. Πήραμε την τακτική των Σέρβων και... τίποτε άλλο από αυτούς, τα βασικά έχυον μείνει πίσω κι έχουν γίνει τακτική για να κερδίζει το τοπικό πρωτάθλημα παίδων ο κυρ-Παναγιώτης ο κόουτς της γειτονιάς και να το παίζει προπονηταράς στο καφενείο ή να βγάλει καμιά γκόμενα. Και στα τάιμ άουτ ουρλιάζει σαν τον Ιωαννίδη στα παιδάκια "για να τους κάνει άντρες να' ουμ". Μην πιάσουμε τους γονείς, που είναι οι χειρότεροι που εχω δει στην Ευρώπη (και οι μανατζαραίοι είναι θέμα, αλλά αυτοί είναι ευρύτερο πρόβλημα που απλώς διογκώνεται λόγω έλλειψης δομών).

s
teamingears.gif Εκεί το λες και το διατυπώνεις σωστά. ¨Ο ΓΙάννης είναι κομμένος και ραμμένος για το ΝΒΑ. Έτσι, ναι να συμφωνήσω.
Σε αντίθεση με τον Χόρχε.

Μα τα έχουμε πει πολλές φορές και σε αυτό το νήμα, κι εγώ επανειλημμένως. Δεν είναι Νοβίτσκι ο Γιάννης να έχει πέραση το στιλ του και στο μπάσκετ FIBA, έχει μειονέκτημα. Αν έλαμψε ο Γιάννης στο Ευρωμπάσκετ -σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που χανόταν- είναι όμως επειδή παίξαμε σωστά. Και σε αυτό για μένα δεν παίρνει αρκετά κρέντιτ ο Ιτούδης. Κρίμα που δεν κατέβηκε φέτος, θα ήμασταν δεύτερη χρονιά με τον ίδιο κόουτς και θα υπήρχε το continuity που λεν και θα χτίζαμε παραπάνω. Ευελπιστώ ότι θα κατέβει του χρόνου. Αν η αλλαγή του κόουτς έγινε επειδή ένας νέος κόουτς θα είναι λιγότερο "άκομψος" με τους Μπακς, καλώς το σκέφτηκαν. Θέλουμε δε θέλουμε, η παρούσα φουρνιά χωρίς το Γιάννη είναι αυτών των αποτελεσμάτων που είδαμε φέτος, να πάρουμε καμιά Νέα Ζηλανδία (τη φετινή, για παλιότερες δεν είμαι και σίγουρος), καμία Ιορδανία και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, Λιθουανίες κλπ δεν τις φτάνουμε με τίποτε. Να παρακαλάμε να μας πέσει καμία Ιταλία από τις ευρωπαϊκές και μακριά από τις Μπαχάμες (τρόμαξε το μάτι μου φέτος) και όλα γίνονται.

Πατάω υποβολή και πίσω δεν κοιτώ.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
fasoulaki

junior
Reactions: 30

Παρ Σεπ 15, 2023 3:33 pm

ssoulliss έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 12:13 pm
Για να αλλάξω εντελώς κλίμα από τη συζήτηση θα πω, ότι ο Ζούρος είναι παρελθόν από τη Γεωργία και διαθέσιμος για την εθνική.
Έχω άσχημες αναμνήσεις από τον Ζούρο ως προπονητή της εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του προολυμπιακού τουρνουά προκριματικών 2012 στη Βενεζουέλα. Μετά την ήττα από τη Νιγηρία δεν ανέλαβε την ευθύνη και κατηγόρησε τους παίκτες. Νομίζω ότι είχε δίκιο να το κάνει γιατί θυμάμαι τουλάχιστον 10 λάθη από τον Μπουρούση σε αυτό το παιχνίδι αλλά και πάλι αυτή δεν είναι η προσωπικότητα που θέλεις να έχεις ως προπονητή της εθνικής Ελλάδας.

0
master2023

Reactions: 14
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Σεπ 15, 2023 4:29 pm

ssoulliss έγραψε:
Για να αλλάξω εντελώς κλίμα από τη συζήτηση θα πω, ότι ο Ζούρος είναι παρελθόν από τη Γεωργία και διαθέσιμος για την εθνική. Ο Κατσικάρης επίσης είναι ελεύθερος,
Καλαμπουρι ειναι αυτο? και οι δυο περασαν απο το παγκο της Εθνικης και εφυγαν συντομα οπως ολοι τη τελευταια 15ετια, ως αποτυχημενοι/ανεπαρκεις. Ειχες τον Ιτουδη με τις δυο ευρωλιγκες, θα τον αλλαξεις για να πισωγυρισεις στο προπονητη της Γεωργιας? [στην οποια 8 χρονια δεν εκανε κατι ιδιαιτερο]

0
Μη με ψαχνετε, δεν ειμαι πλεον εδω
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2557
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Σεπ 15, 2023 4:46 pm

ssoulliss έγραψε:
Για να αλλάξω εντελώς κλίμα από τη συζήτηση θα πω, ότι ο Ζούρος είναι παρελθόν από τη Γεωργία και διαθέσιμος για την εθνική. Ο Κατσικάρης επίσης είναι ελεύθερος, μου έκανε θετικότατη εντύπωση η ανάλυση του για το τουρνουά και τον θεωρώ επίσης καλό προπονητή. Και οι δύο έχουν την εμπειρία της εθνικής ομάδας ίσως αξίζουν μιας δεύτερης ευκαιρίας εφόσον ο Ιτούδης αποτελέσει παρελθόν αφού οι ομάδες που παρουσίασαν δεν ήταν κακές. :peace:
Τον Σπανούλη δεν θα τον ήθελα (τώρα) στην Εθνική. Θεωρώ ότι οι συνθήκες εντός Εθνικής (αλλά και ελληνικού μπάσκετ γενικότερα) δεν είναι ώριμες ακόμα και ο ίδιος δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία, οπότε σε περίπτωση αποτυχίας θα την χρεωθεί σε μεγάλο βαθμό και θα "καεί" αρκετά από νωρίς το χαρτί του. Βέβαια έχει καλές σχέσεις με πολλούς αθλητές, είναι τοτέμ για το ελληνικό μπάσκετ κτλ και θα μπορούσε να φέρει συσπείρωση, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να αναλάβει πιστεύω.

Ζούρος και Κατσικάρης είναι καλές περιπτώσεις εκεί έξω, αλλά "ξαναζεσταμένο φαγητό" οπότε δεν ξέρω αν στην ΕΟΚ είναι διατεθειμένοι να πάνε σε λύσεις προπονητών που έχουν καθίσει σχετικά πρόσφατα στον πάγκο της Εθνικής. Ειδικά από την στιγμή που και οι δύο δεν έφυγαν ως επιτυχημένοι. Δεν είναι κιόλας μαθητούδια για να πεις ότι τότε ήταν στις αρχές της καριέρας τους και τώρα θα έχουν ωριμάσει.

Αν πάμε σε μοντέλο Έλληνα προπονητή που να μην έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο αυτό σαν head coach, πιστεύω εκτός από τον Σπανούλη ο επικρατέστερος θα ήταν ο Σφαιρόπουλος ή ο Πρίφτης.

2
2 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Σεπ 15, 2023 6:24 pm

Ο Σπανούλης είναι άψητος ακόμα και ανέτοιμος σαν προπονητής, αλλά αν αναλάβει θα κατέβουν όλοι μα όλοι οι παίχτες!

0
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Σεπ 15, 2023 6:56 pm

Νομίζω ο Σφαιροπουλος είναι για όλους η καταλληλότερη επιλογή

0
ggr

allstar
Reactions: 11
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Παρ Σεπ 15, 2023 7:47 pm

manhac έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 10:03 am

Εν μέρει δεν διαφωνώ με όσα γράφεις. Ο αριθμός των παιδιών όμως δεν έχει αυξηθεί στις ακαδημίες όπως πχ μετά τις επιτυχίες τις εθνικής παλαιότερα. Αν με ρωτάς πώς το κρίνω, το βλέπω καθημερινά στις ακαδημίες στη Πελοπόννησο κατα κύριο λόγο. Το ότι ξενυχτάει κάποιος να δει Μιλγουόκι, ή ότι ακούγεται το ελληνικό μπάσκετ στο εξωτερικό δεν προσφέρει τίποτα. Ούτε πχ θα πάει κανένας Κινέζος να δει ελληνική Α1, ούτε θα αποκομίσει κάτι η ΕΟΚ ή το ελληνικό μπάσκετ.
Δυστυχώς, θα συμφωνήσω. Τα ίδια ισχύουν και για την Στερεά Ελλάδα, όπου ασχολούμαι κι εγώ, αλλά και σε όλη τη χώρα. Τα ενεργά δελτία έχουν σημειώσει κάθετη πτώση. Μας το είπε άνθρωπος από τα κλιμάκια της ΕΟΚ, που πέρασε να παρακολουθήσει προπόνηση του παιδικού μέσα στη βδομάδα.

1
1 Εικόνα
master2023

Σάβ Σεπ 16, 2023 11:30 am

ssoulliss έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 6:50 pm

Εφόσον ο Ιτούδης αποχωρήσει καλό είναι να βρούμε προπονητή με ορίζοντα το 2028 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, να γίνει ένα πλάνο ..................
Με οριζοντα το 2028?! πλανο? :lol:
Τι λες παιδι μου, του χρονου/αντιχρονου θα φυγει κι αυτος ως αποτυχημενος/ανεπαρκης. Τα ειπαμε. Με τη νοοτροπια που υπαρχει κανεις δε στεριωνει.
Εκτος αν παρουμε μεταλλιο στους Ολυμπιακους.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2477
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Σεπ 17, 2023 9:53 am

fasoulaki έγραψε:
Κυρ Σεπ 17, 2023 9:38 am
nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Σεπ 16, 2023 11:33 am

Δεν ξέρω κάτι τέτοιο ούτε βρίσκω κάποια πληροφορία. Στη Νιγηρία έπαιζε ποδόσφαιρο.
Giannias The Improbable Rise of an NBA Champion, Σελίδα 3 τελευταία/προτελευταία παράγραφος
Charles had the opportunity, to play professional soccer in Germany, and that's where the two thought they'd stay. Greece wasn't originally part of the plan. But when the familiy arrived in Germay, Charles suffered a career-ending injury. They didn't think there would be an opportunity to stay as twο Black migrants, so they were on the move. Again.
Έζησαν λοιπόν στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του '90. Γιατί μετακομίσανε στην Ελλάδα; Πολύ παράξενο.
Εκτός από αυτό που αναφέρεις δεν μπορώ να βρω τίποτα άλλο για να το διασταυρώσω. Υπάρχουν εξηγήσεις βέβαια (όλες υποθετικές). Θα μπορούσε ο Τσαρλς να μην ήταν με την οικογένεια εκείνη την περίοδο. Δεν θα ήταν παράλογο να πήγε και να ήταν σε φάση «Περιμένετε να στρώσουν λίγο τα πράγματα και έρχεστε μετά». Ή μπορεί αφού έχασε το μεταναστευτικό του στάτους να θεώρησαν ότι η Γερμανία είναι πολύ πιο δύσκολη χώρα να μείνει κάποιος παράνομα απ’ότι η Ελλάδα.

Τι να σου πω; Δεν βοηθάει που δεν βρίσκω και καμία πηγή :P

Edit: Αν ψάξω ελληνικά βρίσκω αυτό βασικά: https://www.protagon.gr/themata/i-taini ... 341486723/ που μάλλον επιβεβαίωνει αυτό που έγραψα πιο πανω.

0
Εικόνα
master2023

Κυρ Σεπ 17, 2023 10:47 am

pan24 έγραψε:
Σάβ Σεπ 16, 2023 2:05 pm
master2023 έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 4:29 pm

Καλαμπουρι ειναι αυτο? και οι δυο περασαν απο το παγκο της Εθνικης και εφυγαν συντομα οπως ολοι τη τελευταια 15ετια, ως αποτυχημενοι/ανεπαρκεις. Ειχες τον Ιτουδη με τις δυο ευρωλιγκες, θα τον αλλαξεις για να πισωγυρισεις στο προπονητη της Γεωργιας? [στην οποια 8 χρονια δεν εκανε κατι ιδιαιτερο]
Αν πάμε με αυτή τη λογική, όποιον προπονητή και να πάρουμε θα είναι πισωγύρισμα, που πιθανότατα θα είναι.
Δηλαδή ο Σπανούλης με 1 χρόνο προπονητική καριέρα είναι καλύτερος προπονητής από τον Ιτούδη;
Ποια λογικη? Εγω καυτηριαζω το γεγονος οτι τους αλλαζουμε σαν τα πουκαμισα. Ο δε φιλαθλος κοσμος γκρινιαζει καθε φορα και τους βγαζει αποτυχημενους και ανεπαρκεις. Με αυτη λοιπον τη νοοτροπια που υπαρχει δε θα γινει ποτε σωστη δουλεια. Συγριση αναμεσα σε Ιτουδη και Σπανουλη φυσικα δεν υφισταται.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3027
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Κυρ Σεπ 17, 2023 10:54 am

ggr έγραψε:
manhac έγραψε:
Παρ Σεπ 15, 2023 10:03 am

Εν μέρει δεν διαφωνώ με όσα γράφεις. Ο αριθμός των παιδιών όμως δεν έχει αυξηθεί στις ακαδημίες όπως πχ μετά τις επιτυχίες τις εθνικής παλαιότερα. Αν με ρωτάς πώς το κρίνω, το βλέπω καθημερινά στις ακαδημίες στη Πελοπόννησο κατα κύριο λόγο. Το ότι ξενυχτάει κάποιος να δει Μιλγουόκι, ή ότι ακούγεται το ελληνικό μπάσκετ στο εξωτερικό δεν προσφέρει τίποτα. Ούτε πχ θα πάει κανένας Κινέζος να δει ελληνική Α1, ούτε θα αποκομίσει κάτι η ΕΟΚ ή το ελληνικό μπάσκετ.
Δυστυχώς, θα συμφωνήσω. Τα ίδια ισχύουν και για την Στερεά Ελλάδα, όπου ασχολούμαι κι εγώ, αλλά και σε όλη τη χώρα. Τα ενεργά δελτία έχουν σημειώσει κάθετη πτώση. Μας το είπε άνθρωπος από τα κλιμάκια της ΕΟΚ, που πέρασε να παρακολουθήσει προπόνηση του παιδικού μέσα στη βδομάδα.
Περσι λόγω εθνικής και Γιάννη υπήρξε μεγάλη αύξηση στις εγγραφές στις ακαδημίες μπάσκετ. Και το λενε τα νουμερα της ΕΟΚ. Βέβαια μπορεί να οφείλεται στα 2 χρόνια εγκλεισμου πολλών οικογενειών, αλλά αύξηση υπήρξε. Δεν υπήρξε συνέχεια γιατί με την παρωδία πολλών ενώσεων δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια να κρατήσουν τα παιδιά ζεστά, ενώ φέτος παρουσιάστηκε και πρόβλημα σε όλη τη χώρα με τα χωρίς άδεια γήπεδα.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3027
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Κυρ Σεπ 17, 2023 1:01 pm

Σταματήστε την πολιτικοποίηση του θέματος κύριοι. Μείνετε στο μπασκετικό σκέλος
Επόμενο ποστ με αντίστοιχο ύφος θα διαγραφεί.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
manhac

junior
Reactions: 211

Κυρ Σεπ 17, 2023 1:37 pm

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Σεπ 17, 2023 10:54 am
ggr έγραψε:

Περσι λόγω εθνικής και Γιάννη υπήρξε μεγάλη αύξηση στις εγγραφές στις ακαδημίες μπάσκετ. Και το λενε τα νουμερα της ΕΟΚ. Βέβαια μπορεί να οφείλεται στα 2 χρόνια εγκλεισμου πολλών οικογενειών, αλλά αύξηση υπήρξε. Δεν υπήρξε συνέχεια γιατί με την παρωδία πολλών ενώσεων δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια να κρατήσουν τα παιδιά ζεστά, ενώ φέτος παρουσιάστηκε και πρόβλημα σε όλη τη χώρα με τα χωρίς άδεια γήπεδα.
Οι εγγραφές στις ακαδημίες και τα ενεργά δελτία δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Σε πολλές επαρχιακές ομάδες, ακόμα και μεγάλων πόλεων όπως ο Πύργος, το Άργος, η Καλαμάτα, θα δεις ομάδες να δυσκολεύονται να κατέβουν σε όλα τα ηλικιακά τμήματα. Θα δεις ομάδες παμπαίδων με το ζόρι να σχηματίζουν 12αδα, να έχουν παιδιά από 6 μέχρι 13, να έχουν αγόρια κορίτσια, να ξεκινάνε 15 και να τελειώνουν 6. Ακόμα χειρότερα σε ομάδες εκτός πόλεων. Η επιρροή που έχει η εθνική και ο Γιάννης, γνώμη μου, ελάχιστη. Ακόμα και οι θεατές μια από τα ίδια. Ίδια πρόσωπα, συν οι γονείς. Το ενδιαφέρον για το μπάσκετ έχει όχι απλά ατονίσει, αλλά είναι για μένα ανύπαρκτο. Οι οποίες αυξήσεις παιδιών σε ακαδημίες είναι καθαρά επιτυχία των ίδιων των ομάδων, πχ Προμηθέας, Καλαμάτα 80, ΔΕΚΑ και αποτελούν εξαίρεση.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”