Το "πλήρης¨αντί ¨"πλήρους" το αντιπαρέρχομαι. Λογικά λόγω βιασύνης.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα σιγμόληγα δικατάληκτα (νομίζω τέτοιο είναι) τα κλίνω πάντα σωστά. Δεν είναι ακριβώς βιασύνη η συγκεκριμένη περίπτωση είναι -ειδικά τις βραδινές ώρες- ότι κάτι έγραφα, σταμάτησα, το ξανάπιασα από άλλου. Δεν είναι λάθος που κάνω.
Αλλά τι φάση με κείνο το ¨"παράξει¨. Είναι όπως λέμε ¨"εισάξει¨ " εξάξει¨ "προάξει¨.\
Αυτό αντιθέτως είναι λάθος που κάνω
συνέχεια. Δεν το έμαθα σωστά μικρός και το αναπαραγάγαγγαγαγαγω συνεχώς

. Τώρα που με έκραξες γραπτώς ελπίζω να μου χτυπάει καμπανάκι πριν το γράψω, να το σκέφτομαι τουλάχιστον.
Γενικώς πάντως τα γραπ΄τα σε φόρουμ δεν τα ξαναδιαβάζω ποτέ, τα γράφω, πατάω "υποβολή" και όποιον πάρει ο Χάρος, εξ ου και οι ατελείωτοι αναγραμματισμοί, είμαι τσαπατσούλης εκτός δουλειάς, αν και είμαι από αυτούς που φρίττουν όταν βλέπουν τέρατα (ειδικά με τα τριτόκλιτα).
¨Εχω το θάρρος μαζί σου αφενός λόγω της γνωριμίας μας (αλλιώς δεν μου πέφτει και λόγος για το πως γράφουμε εδώ μέσα) κι αφετέρου επειδή είσαι μορφωμένος και διαβαστερός.
Εμένα με βοηθάνε αυτές οι διορθώσεις και σε ευχαριστώ. Άλλοι μπορούν να ενοχλούνται γι αυτό και δεν τις κάνω.
Θα μου πεις εδώ το έλεγε καθέ 3 και λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί να μη το πω κι εγώ ;;;
Δε θυμάμαι ποιος πρωθυπουργός, αλλά τώρα που το λες υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Τέλος πάντων.
Η σύγκριση μεταξύ ατομικών κι ομαδικών αθλημάτων είναι μάλλον αδόκιμη,.
Καλά που είναι κι εκείνος ο Νοβίτσκι σε μια εποχή που οι υπόλοιπες εθνικές είχαν και μια ντουζίνα παικταράδες και χάλαγε το αφήγημα με το "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι ο άλλος, μην αρχίσουμε και απαριθμούμε πόσοι παιχταράδες δεν κατάφεραν τίποτε με την Εθνική τους ομάδα.
Και θα βάλω και τον Γκάλη στην ίδια την κουβέντα κι ας είχε Γιαννάκη, Φάνη, Φασούλα. Κατ΄αντιστοιχία, ο Γιάννης είχε τους φαιναλφοράτους Σλούκα, Νικ, τον επίσης φαϊναλφοράτο Ντόρσεϊ, τον μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας εκείνη τη χρονιά Παπαγιάννη (το έγραφες συχνά κι εσύ) τον φαϊναφοράτο τότε Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου που ερχόταν από 2 σερί καλοκαίρια με ευρωπαϊκές καλές ομάδες να στήνουν χωρό εκ. στα πόδια του.
Η ομάδα δεν προχώρησε όχι επειδή ήταν της πλάκας το supporting cast (δεν ήταν) αλλά επειδή έπεσε πάνω σε μια εξαιρετική Γερμανία κι επειδή είχε μια τεράστια αδυναμία που δεν μπορούσε να καλυφθεί από την υπάρχουσα δεξαμενή: αργά πόδια στην περιφερειακή άμυνα. Γράφτηκε και τότε, το ξαναλέμε και σήμερα φάγαμε 100+ πόντους όχι λόγω τέμπο αλλά επειδή δεν υπήρχε πρώτη γραμμή άμυνας, περνούσαν πάνω από Σλούκα και Καλάθη. Όταν βγάζαμε το Γιάννη στην πρώτη γραμμή έσπαγαν τη μπάλα (ομαδάρα με σχήματα με 5 σουτέρ η Γερμανία), μετά προσπαθήσαμε να βγαίνει μεν αλλά να μην πιέζει πολύ (και τον επέκρινες γι αυτό) για να μπορεί να δίνει βοήθεια πίσω, δε δούλεψε τίποτε, ήταν εξαιρετικοί οι άλλοι.
Η εθνική επί των ημερών του ΓΙάννη είναι διαρκώς κάτω από τον πήχη. Και στο περσινό Ευρωμπάσκετ δεν ήταν καλή/πειστική ούτε σε ένα ρημαδοματς.
Καινούρια εθνική ήταν, ως προν τον τρόπο παιχνιδιού, που ήταν ξαναλέω ήταν ολοκαίνουριος και γενναίος και σωστός: ο μόνος τρόπος παιχνιδιού που μπορείς να εκμεταλλευτείς το Γιάννη, που δεν είναι εύκολο σε μπάσκετ FIBA. Τώρα το πώς εννοείς ο καθένας το πειστικός είναι σχετικό. Νικήσαμε καλές ομάδες, χάσαμε από την καλύτερη (άντε τη δεύτερη καλύτερη), που έπαιξε εξαιρετικά, όπως και φέτος απέναντι στους Αμερικανούς. ΘΑ μπορούσαν κι αυτοί να παίξουν όπως έπαιξαν με τους Λετονούς (χάλια δηλαδή, με το Σρέντερ να κάνει μόνο βλακείες , να χάνουν τα ελεύθερα και να μη βάζει ούτε ένα από τα pullup που πανεύκολα έβγαζε μόονς του). Μερικοί που λέγαμε πέρυσι ότι χάσαμε από ομαδάρα που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα μας πήραν με τις κούπες "ποιος Ομπστ και ποιος Φόιγκτμαν". Αυτός, 1-0. Ήταν καλοκουρδισμένη μηχανή η Εθνική; Όχι δεν ήταν, προσαρμοζόταν ακόμη, αλλά κέρδιζε και παίζοντας με την τακτική που πρέπει, εντελώς ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα.
Όχι, δεν έχει πετύχει καθόλου ου ΓΙάννης με την εθνική κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ' όλους ο ίδιος που βάζει ηψηλούς στόχους και γι' αυτό έχει
Ηψηλούς;

Χαχα. Ναι, συμφωνώ, σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος και ως τέτοιος σούπερ σταρ τέτοιους στόχους πρέπει να βάζεις. Δεν ξέρω αν είναι και ρεαλιστικοί. Αν ο στόχος του ήταν η υπέρβαση (αυτό που ναι, έκανε ο Γκάλης, έκανε ο Σπανούλης), σωστά νιώθει. Υπέρβαση θέλει για παίκτη με στιλ Γιάννη να πετύχει σε μπάσκετ FIBA σε μπασκετικό στιλ Ελλάδας.
.
Επίσης, δεν είναι θέμα δικό του η αποτυχία της Εθνικής όλα αυτά τα χρόνια.
Η αιτία βρίσκεται στις παθογένειες του ελλ. μπάσκετ. Το έχω πει πολλές φορές, άντε να το πω κι άλλη μία.
Ε σε αυτό έχουμε συμφωνήσει όλοι. Μόνο γκαβός δεν το βλέπει είμαστε η μόνη σχολή στον κόσμο που δεν ξέρει να σουτάρει, έχει μέτριο χειρισμό κλπ. Πήραμε την τακτική των Σέρβων και... τίποτε άλλο από αυτούς, τα βασικά έχυον μείνει πίσω κι έχουν γίνει τακτική για να κερδίζει το τοπικό πρωτάθλημα παίδων ο κυρ-Παναγιώτης ο κόουτς της γειτονιάς και να το παίζει προπονηταράς στο καφενείο ή να βγάλει καμιά γκόμενα. Και στα τάιμ άουτ ουρλιάζει σαν τον Ιωαννίδη στα παιδάκια "για να τους κάνει άντρες να' ουμ". Μην πιάσουμε τους γονείς, που είναι οι χειρότεροι που εχω δει στην Ευρώπη (και οι μανατζαραίοι είναι θέμα, αλλά αυτοί είναι ευρύτερο πρόβλημα που απλώς διογκώνεται λόγω έλλειψης δομών).
s
teamingears.gif Εκεί το λες και το διατυπώνεις σωστά. ¨Ο ΓΙάννης είναι κομμένος και ραμμένος για το ΝΒΑ. Έτσι, ναι να συμφωνήσω.
Σε αντίθεση με τον Χόρχε.
Μα τα έχουμε πει πολλές φορές και σε αυτό το νήμα, κι εγώ επανειλημμένως. Δεν είναι Νοβίτσκι ο Γιάννης να έχει πέραση το στιλ του και στο μπάσκετ FIBA, έχει μειονέκτημα. Αν έλαμψε ο Γιάννης στο Ευρωμπάσκετ -σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που χανόταν- είναι όμως επειδή παίξαμε σωστά. Και σε αυτό για μένα δεν παίρνει αρκετά κρέντιτ ο Ιτούδης. Κρίμα που δεν κατέβηκε φέτος, θα ήμασταν δεύτερη χρονιά με τον ίδιο κόουτς και θα υπήρχε το continuity που λεν και θα χτίζαμε παραπάνω. Ευελπιστώ ότι θα κατέβει του χρόνου. Αν η αλλαγή του κόουτς έγινε επειδή ένας νέος κόουτς θα είναι λιγότερο "άκομψος" με τους Μπακς, καλώς το σκέφτηκαν. Θέλουμε δε θέλουμε, η παρούσα φουρνιά χωρίς το Γιάννη είναι αυτών των αποτελεσμάτων που είδαμε φέτος, να πάρουμε καμιά Νέα Ζηλανδία (τη φετινή, για παλιότερες δεν είμαι και σίγουρος), καμία Ιορδανία και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, Λιθουανίες κλπ δεν τις φτάνουμε με τίποτε. Να παρακαλάμε να μας πέσει καμία Ιταλία από τις ευρωπαϊκές και μακριά από τις Μπαχάμες (τρόμαξε το μάτι μου φέτος) και όλα γίνονται.
Πατάω υποβολή και πίσω δεν κοιτώ.