Ελληνοποίηση ξένων αθλητών
Συντονιστής: Captains
Συγγνώμη αλλά γιατί απ το παναθηναϊκό να διαμαρτυρηθουν;; Υπάρχει κάποια σοβαρή πηγή που να είπε ότι γκιστ, Μπατίστ κ σαντ ροος να κηνυγησαν την ελληνοποίηση τους;; Άλλο πράγμα να λες "" ναι θα θελα ιδανικά να πάρω ελληνικό διαβατήριο "" κ άλλο να παλέψεις κ να κάνεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να το εκδώσεις.. Εδώ μιλάμε ότι ο γουοκαπ όπως φάνηκε το ήθελε πάρα πολύ. Οι του παναθηναϊκου μόνο στη θεωρία το πάλεψαν, αλλιώς μια χαρά μπορούσαν.
Προσωπικά, δε μ αρέσει να γίνονται τέτοιες μετατροπές σε διαβατήρια, αλλά μη ξεχνάμε ότι η Ισπανία πήρε ευρώ μπάσκετ λόγω Μπράουν που δεν έχει παίξει καν Ισπανία. Όπως κ οι Γερμανοί στο ποδόσφαιρο αντίστοιχα.. Είναι μια παγκόσμια μάστιγα αυτή η διαδικασία που θεωρώ ότι πλέον γίνεται πολύ διαδεδομένη.
Προσωπικά, δε μ αρέσει να γίνονται τέτοιες μετατροπές σε διαβατήρια, αλλά μη ξεχνάμε ότι η Ισπανία πήρε ευρώ μπάσκετ λόγω Μπράουν που δεν έχει παίξει καν Ισπανία. Όπως κ οι Γερμανοί στο ποδόσφαιρο αντίστοιχα.. Είναι μια παγκόσμια μάστιγα αυτή η διαδικασία που θεωρώ ότι πλέον γίνεται πολύ διαδεδομένη.
3
3

ας μη κοροϊδευόμαστε, τον Ολυμπιακό εξυπηρετεί η ελληνοποίηση Γουόκαπ όχι την Εθνική. στην Εθνική παίζει να τον δούμε μόνο σε κάνα φιλικό ή σε κάνα παράθυρο αν δε μπορεί να έρθει ο Ντόρσεϊ.
με Σλούκα και Καλάθη ακόμα μάχιμους, με τον Ιτούδη προπονητή και με την έλλειψη σουτέρ που έχουμε υπάρχει περίπτωση να πάει στο παγκόσμιο ο Γουόκαπ αντί για τον Ντόρσεϊ; δε νομίζω.
(εννοείται ότι λατρεύω Γουόκαπ ε)
με Σλούκα και Καλάθη ακόμα μάχιμους, με τον Ιτούδη προπονητή και με την έλλειψη σουτέρ που έχουμε υπάρχει περίπτωση να πάει στο παγκόσμιο ο Γουόκαπ αντί για τον Ντόρσεϊ; δε νομίζω.
-
- Reactions: 2318
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που λένε τα πράγματα με το όνομα τους.austerity_blues έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:08 pmας μη κοροϊδευόμαστε, τον Ολυμπιακό εξυπηρετεί η ελληνοποίηση Γουόκαπ όχι την Εθνική. στην Εθνική παίζει να τον δούμε μόνο σε κάνα φιλικό ή σε κάνα παράθυρο αν δε μπορεί να έρθει ο Ντόρσεϊ.
2
1
1

-
- Reactions: 824
- Προειδοποιήσεις:
1
Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μου να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, για όλους τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους.
Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθα στην Ελλάδα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό και την εν γένει Ιστορία του φιλόξενου αυτού τόπου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου για να μάθω την Ιστορία και την πολιτισμό της χώρας, με έχει οδηγήσει στο να διαβάζω συνεχώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Η διασύνδεση αυτή με βοήθησε να ενσωματωθώ πολύ γρήγορα στην κουλτούρα του έθνους, το οποίο θεωρώ πλέον πατρίδα μου. Αναμφίβολα, η φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και η καθημερινή επαφή με έχουν κάνει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο μέρος της Ελλάδας.
Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου, με οδηγούν αναπόφευκτα να ζητήσω από εσάς να με τιμήσετε με την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Θεωρώ από την πλευρά μου ότι θα τιμήσω το εθνόσημο και θα μπορέσω να βοηθήσω, ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει τους στόχους της. Θέλω επίσης, να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδας, θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του εκάστοτε Ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γενικότερα για οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση. Είναι, δε, τόσο πηγαία η διάθεσή μου να προσφέρω, ώστε δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου.
Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ότι σκοπεύω να μείνω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και να αποτελέσει η χώρα αυτή τον τόπο κατοικίας μου, ακόμα και μετά το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας.
Τραγέλαφος ο λόγος του. Βέβαια όταν λέει όπως καλά γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο, και έχει αγωνιστεί 1,5 χρόνο όλοι καταλαβαίνουμε τι δούλεμα πέφτει.
4
3
1

- shaq7
- Reactions: 5664
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
ο ντορσει με το ζορι ερχεται καθε φορα..ο καλαθης επισης το μαχιμος παει κ ερχεται αλλα εχει πει οτι θα σταματησει..Η λογικη λεει οτι για να τον κανουν ελληνα αυτος θα παιζει απο δω και περα. Εντωμεταξυ αυτα πλεον θα τα κανουν ολοι οπως και οι ισπανοι με τον μπραουν.. απλα σε μας ειναι μια ειδικη περιπτωση αφου παιζει στον ολυμπιακο , ισως κανουν και εναν του παο να ειναι δικαιο ξερω γω..δεν βλεπω τι αλλο μπορει να γινει για να υπαρχει ισορροπια.austerity_blues έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:08 pmας μη κοροϊδευόμαστε, τον Ολυμπιακό εξυπηρετεί η ελληνοποίηση Γουόκαπ όχι την Εθνική. στην Εθνική παίζει να τον δούμε μόνο σε κάνα φιλικό ή σε κάνα παράθυρο αν δε μπορεί να έρθει ο Ντόρσεϊ.
0
-
- Reactions: 1038
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συγγνωμη αλλα γιατι να μην ηθελαν να παρουν διαβατηριο ελληνικο? Ο Σαντ ροος θα επαιζε ακομα σε εμας και οχι στη Σαραγοσα, ενω και ο Γκιστ πρακτικα δεν θα εφευγε ποτε μεχρι να τελειωσει την καριερα του. Γιατι λοιπον να μην ηθελαν να ειναι σε μια ομαδα ευρωλιγκας για παντα, να ειχαν την δυνατοτητα να παιξουν σε μια απο τις καλυτερες εθνικες ομαδες, ενω σιγουρα θα ειχαν και μεγαλυτερα συμβολαια απο οτι τωρα.Agio96 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:07 pmΣυγγνώμη αλλά γιατί απ το παναθηναϊκό να διαμαρτυρηθουν;; Υπάρχει κάποια σοβαρή πηγή που να είπε ότι γκιστ, Μπατίστ κ σαντ ροος να κηνυγησαν την ελληνοποίηση τους;; Άλλο πράγμα να λες "" ναι θα θελα ιδανικά να πάρω ελληνικό διαβατήριο "" κ άλλο να παλέψεις κ να κάνεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να το εκδώσεις.. Εδώ μιλάμε ότι ο γουοκαπ όπως φάνηκε το ήθελε πάρα πολύ. Οι του παναθηναϊκου μόνο στη θεωρία το πάλεψαν, αλλιώς μια χαρά μπορούσαν.
Αν ξερει καποιος ας γραψει τους νομους που υπαρχουν για να παρει καποιος ελληνικό διαβατήριο. Θυμαμαι οτι απαιτουνταν καποια χρονια παραμονης στη χωρα και οχι σε ουτε 2 χρονια για να το παρεις. Εκτος αν εχει αλλαξει ο νομος και δεν το ξερω.
0
-
- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν χρειάζεται ισορροπία. Δεν θελουμε ξένο ως έλληνα. Να κάνουν αυτό που ορίζει ο νόμος.shaq7 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:14 pmο ντορσει με το ζορι ερχεται καθε φορα..ο καλαθης επισης το μαχιμος παει κ ερχεται αλλα εχει πει οτι θα σταματησει..Η λογικη λεει οτι για να τον κανουν ελληνα αυτος θα παιζει απο δω και περα. Εντωμεταξυ αυτα πλεον θα τα κανουν ολοι οπως και οι ισπανοι με τον μπραουν.. απλα σε μας ειναι μια ειδικη περιπτωση αφου παιζει στον ολυμπιακο , ισως κανουν και εναν του παο να ειναι δικαιο ξερω γω..δεν βλεπω τι αλλο μπορει να γινει για να υπαρχει ισορροπια.austerity_blues έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:08 pmας μη κοροϊδευόμαστε, τον Ολυμπιακό εξυπηρετεί η ελληνοποίηση Γουόκαπ όχι την Εθνική. στην Εθνική παίζει να τον δούμε μόνο σε κάνα φιλικό ή σε κάνα παράθυρο αν δε μπορεί να έρθει ο Ντόρσεϊ.
1
1

-
- Προειδοποιήσεις:
1
Έγινε με προεδρικό διάταγμα αποτι κατάλαβα με τις ευλογίες της εοκ βέβαια!!!Tracy Mac έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:15 pmΣυγγνωμη αλλα γιατι να μην ηθελαν να παρουν διαβατηριο ελληνικο? Ο Σαντ ροος θα επαιζε ακομα σε εμας και οχι στη Σαραγοσα, ενω και ο Γκιστ πρακτικα δεν θα εφευγε ποτε μεχρι να τελειωσει την καριερα του. Γιατι λοιπον να μην ηθελαν να ειναι σε μια ομαδα ευρωλιγκας για παντα, να ειχαν την δυνατοτητα να παιξουν σε μια απο τις καλυτερες εθνικες ομαδες, ενω σιγουρα θα ειχαν και μεγαλυτερα συμβολαια απο οτι τωρα.Agio96 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:07 pmΣυγγνώμη αλλά γιατί απ το παναθηναϊκό να διαμαρτυρηθουν;; Υπάρχει κάποια σοβαρή πηγή που να είπε ότι γκιστ, Μπατίστ κ σαντ ροος να κηνυγησαν την ελληνοποίηση τους;; Άλλο πράγμα να λες "" ναι θα θελα ιδανικά να πάρω ελληνικό διαβατήριο "" κ άλλο να παλέψεις κ να κάνεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να το εκδώσεις.. Εδώ μιλάμε ότι ο γουοκαπ όπως φάνηκε το ήθελε πάρα πολύ. Οι του παναθηναϊκου μόνο στη θεωρία το πάλεψαν, αλλιώς μια χαρά μπορούσαν.
Αν ξερει καποιος ας γραψει τους νομους που υπαρχουν για να παρει καποιος ελληνικό διαβατήριο. Θυμαμαι οτι απαιτουνταν καποια χρονια παραμονης στη χωρα και οχι σε ουτε 2 χρονια για να το παρεις. Εκτος αν εχει αλλαξει ο νομος και δεν το ξερω.
1
1

Πέρα από τις οπαδικες βλακείες, εγώ είμαι κατά. Στις εθνικές ομάδες πάγια θέση μου είναι ότι θα πρέπει να παίζουν οι γηγενείς παίκτες η μετανάστες που γεννήθηκαν η μεγάλωσαν στη χώρα . Αν είναι να γίνονται μεταγραφές στις εθνικές ομάδες δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αγώνες εθνικών ομάδων. Και στα εθνικά πρωταθλήματα το πολύ μέχρι 4 ξένους και σ όποιον αρέσει. Στην Ευρωλίγκα ας βάλουν και 12 ξένους 

3
3

- shaq7
- Reactions: 5664
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
δικηγορος δεν ειμαι αλλα νομιμο ειναι αυτο που θα γινει..οπως εχει ξαναγινει και στο παρελθον.Phys87 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:16 pmΔεν χρειάζεται ισορροπία. Δεν θελουμε ξένο ως έλληνα. Να κάνουν αυτό που ορίζει ο νόμος.shaq7 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:14 pm
ο ντορσει με το ζορι ερχεται καθε φορα..ο καλαθης επισης το μαχιμος παει κ ερχεται αλλα εχει πει οτι θα σταματησει..Η λογικη λεει οτι για να τον κανουν ελληνα αυτος θα παιζει απο δω και περα. Εντωμεταξυ αυτα πλεον θα τα κανουν ολοι οπως και οι ισπανοι με τον μπραουν.. απλα σε μας ειναι μια ειδικη περιπτωση αφου παιζει στον ολυμπιακο , ισως κανουν και εναν του παο να ειναι δικαιο ξερω γω..δεν βλεπω τι αλλο μπορει να γινει για να υπαρχει ισορροπια.
2
2

Tracy Mac έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:15 pmΣυγγνωμη αλλα γιατι να μην ηθελαν να παρουν διαβατηριο ελληνικο? Ο Σαντ ροος θα επαιζε ακομα σε εμας και οχι στη Σαραγοσα, ενω και ο Γκιστ πρακτικα δεν θα εφευγε ποτε μεχρι να τελειωσει την καριερα του. Γιατι λοιπον να μην ηθελαν να ειναι σε μια ομαδα ευρωλιγκας για παντα, να ειχαν την δυνατοτητα να παιξουν σε μια απο τις καλυτερες εθνικες ομαδες, ενω σιγουρα θα ειχαν και μεγαλυτερα συμβολαια απο οτι τωρα.Agio96 έγραψε: ↑Τρί Απρ 18, 2023 4:07 pmΣυγγνώμη αλλά γιατί απ το παναθηναϊκό να διαμαρτυρηθουν;; Υπάρχει κάποια σοβαρή πηγή που να είπε ότι γκιστ, Μπατίστ κ σαντ ροος να κηνυγησαν την ελληνοποίηση τους;; Άλλο πράγμα να λες "" ναι θα θελα ιδανικά να πάρω ελληνικό διαβατήριο "" κ άλλο να παλέψεις κ να κάνεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να το εκδώσεις.. Εδώ μιλάμε ότι ο γουοκαπ όπως φάνηκε το ήθελε πάρα πολύ. Οι του παναθηναϊκου μόνο στη θεωρία το πάλεψαν, αλλιώς μια χαρά μπορούσαν.
Το ότι ο γκιστ το κανε γκιστοπουλος στο ινσταγκραμ δε τον κάνει Έλληνα ούτε του προσφέρει διαβατήριο.. Αν δε κάνεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διαβατήριο δεν εκδίδεται.. Απ όσο λέγεται ο γουοκαπ ήθελε πάρα πολύ να πάρει διαβατήριο κ κίνησε γη κ ουρανό για να το βγάλει. Ξαναλέω δε το θεωρώ καθόλου σωστό γτ χάνονται έτσι Έλληνες παίχτες που θα μπορούσαν να παίξουν εθνική.
4
4

- pan24
- Reactions: 2436
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η είδηση από αξιόπιστη πηγή είναι παρακάτω, και φαίνεται μάλλον να ισχύει.
Φαίνεται ότι υπάρχει νόμιμη διαδικασία, η διαδικασία της "τιμητικής πολιτογράφησης" όπως την λένε ώστε το κράτος να μπορεί να δίνει υπηκοότητα σε όποιον θέλει χωρίς να χρειάζονται τα στάνταρ κριτήρια της διαμονής για συγκεκριμένα χρόνια κλπ.
Βέβαια αν το να προσφέρεσαι να παίξεις με την εθνική είναι λόγος για να πάρεις υπηκοότητα είναι άλλη συζήτηση... Το πνεύμα του νόμου μάλλον είναι για περιπτώσεις όπως οι Αιγύπτιοι που έσωζαν κόσμο στο Μάτι.
Αλλά εδώ έχει χρησιμοποιηθεί για να πάρει υπηκοότητα ο... Τομ Χάνκς.
Σκάνδαλο και άλλα τέτοια βαρύγδουπα δεν το λέω γιατί καλώς ή κακώς είναι κάτι συνηθισμένο.
Και ο Λάρκιν πχ έτσι είναι, και επωφελείται και η Εφές προφανώς.
Άμεσο όφελος για την Εθνική δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να παίζει ταυτόχρονα με τον Ντόρσει οπότε απλά ο προπονητής θα έχει την δυνατότητα επιλογής. Αν ο Ντόρσει δεν θέλει οκ από το να χάνεις τη θέση νατουραλιζέ θα παίζει αυτός αλλά πραγματικό κέρδος θα ήταν αν έπαιζαν ταυτόχρονα.
Αυτό που φοβάμαι είναι επειδή είμαστε Ελλάδα μήπως για λόγους "δικαιοσύνης" ανοίξει το παράθυρο να δίνουμε διαβατήριο στους πάντες.
Δηλαδή αν ο Λι ή ο Μπέικον ας πούμε μείνει και του χρόνου, μετά υπογράψει μια ανανέωση για 3-4 χρόνια και στείλει μια αντίστοιχη επιστολή θα υπάρχει απαίτηση να ελληνοποιηθεί και αυτός...
https://www.gazzetta.gr/basketball/mund ... ete-ellina
Φαίνεται ότι υπάρχει νόμιμη διαδικασία, η διαδικασία της "τιμητικής πολιτογράφησης" όπως την λένε ώστε το κράτος να μπορεί να δίνει υπηκοότητα σε όποιον θέλει χωρίς να χρειάζονται τα στάνταρ κριτήρια της διαμονής για συγκεκριμένα χρόνια κλπ.
Βέβαια αν το να προσφέρεσαι να παίξεις με την εθνική είναι λόγος για να πάρεις υπηκοότητα είναι άλλη συζήτηση... Το πνεύμα του νόμου μάλλον είναι για περιπτώσεις όπως οι Αιγύπτιοι που έσωζαν κόσμο στο Μάτι.
Αλλά εδώ έχει χρησιμοποιηθεί για να πάρει υπηκοότητα ο... Τομ Χάνκς.
Σκάνδαλο και άλλα τέτοια βαρύγδουπα δεν το λέω γιατί καλώς ή κακώς είναι κάτι συνηθισμένο.
Και ο Λάρκιν πχ έτσι είναι, και επωφελείται και η Εφές προφανώς.
Άμεσο όφελος για την Εθνική δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να παίζει ταυτόχρονα με τον Ντόρσει οπότε απλά ο προπονητής θα έχει την δυνατότητα επιλογής. Αν ο Ντόρσει δεν θέλει οκ από το να χάνεις τη θέση νατουραλιζέ θα παίζει αυτός αλλά πραγματικό κέρδος θα ήταν αν έπαιζαν ταυτόχρονα.
Αυτό που φοβάμαι είναι επειδή είμαστε Ελλάδα μήπως για λόγους "δικαιοσύνης" ανοίξει το παράθυρο να δίνουμε διαβατήριο στους πάντες.
Δηλαδή αν ο Λι ή ο Μπέικον ας πούμε μείνει και του χρόνου, μετά υπογράψει μια ανανέωση για 3-4 χρόνια και στείλει μια αντίστοιχη επιστολή θα υπάρχει απαίτηση να ελληνοποιηθεί και αυτός...
https://www.gazzetta.gr/basketball/mund ... ete-ellina
3
3

-
- Reactions: 891
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις:
5
Καλα αυτο που εγινε με το Γουοκαπ δεν εχει προηγουμενο στην Ελλαδα και μολις ανοιξε ασκος του αιολου με επικινδυνο δεδικασμενο .
Ειιδκα αν δεν κατεβαινει με την εθνικη σε ολες τις διοργανωσεις η ολη φαση θυμιζει δηστυχως κακες εποχες αλλων αθληματων στη χωρα μας.
Διαβασα πιο πανω και το " ε και τι εγινε ας κανουμε και κανεναν Ελληνα απο τον παο να ισορροπησει " χαχαχαχα α ρε Ελλαδαρα
Ειιδκα αν δεν κατεβαινει με την εθνικη σε ολες τις διοργανωσεις η ολη φαση θυμιζει δηστυχως κακες εποχες αλλων αθληματων στη χωρα μας.
Διαβασα πιο πανω και το " ε και τι εγινε ας κανουμε και κανεναν Ελληνα απο τον παο να ισορροπησει " χαχαχαχα α ρε Ελλαδαρα
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HackerBaby την Τρί Απρ 18, 2023 4:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.