στην πράξη όλοι ΟΑΚΑ θα το λένε, όπως και το ΣΕΦ "ΣΕΦ", δεν αλλάζουν έτσι εύκολα αυτά στο μυαλό του κόσμου.
Εθνική Ανδρών Φιλικά 2023 ( Σλοβενία Βack to Back, Τουρνουά Ακρόπολις, Τουρνουά Άμπου Ντάμπι)
Συντονιστής: Captains
η επίσημη ονομασία του γηπέδου προφανώς θα είναι το όνομα του χορηγού αλλιώς δεν έχει νόημα να πληρώσει κάποιος χορηγός. το "Νίκος Γκάλης/ Παύλος Γιαννακόπουλος" θα είναι το ανεπίσημο όνομα, κάτι σαν το "OPAP Arena/Αγιασοφιά".
στην πράξη όλοι ΟΑΚΑ θα το λένε, όπως και το ΣΕΦ "ΣΕΦ", δεν αλλάζουν έτσι εύκολα αυτά στο μυαλό του κόσμου.
- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Θα είναι το πρώτο γήπεδο με διπολική διαταραχή: άλλοτε θα ονομάζεται Παύλος Γιαννακόπουλος και άλλοτε Νίκος Γκάλης!kostas1978 έγραψε: ↑Κυρ Αύγ 06, 2023 11:50 amΗ φανέλα θα βρίσκεται στην οροφή μόνο όταν το γήπεδο χρησιμοποιείται από την εθνική ομάδα συγκεκριμένα φέτος θα κατέβει μετά το τουρνουά Ακρόπολις και θα ξανανέβει όταν ξαναπαίξει εκεί πέρα η εθνική.. το πως θα ονομάζεται το γήπεδο δεν είναι ξεκάθαρο νομίζω Παύλος Γιαννακόπουλος όταν οριστικοποιηθεί η παραχώρηση στον ΠαναθηναϊκόSoupamantar έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 05, 2023 11:29 pmΈχω μερικές απορίες που ίσως δε κατάλαβα καλά:
Η απόσυρση της φανέλας του Γκάλη θα μείνει στην οροφή του ΟΑΚΑ και στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ;
Η επίσημη ονομασία του γηπέδου τελικά ποια θα είναι;
1. Νίκος Γκάλης
2. ΟΑΚΑ
3. Παύλος Γιαννακόπουλος (όπως δήλωσε ο δπγ)
4. Η ο χορηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Το κλειστό τελικά σε ποιον ανήκει ;
1
1

I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
- Coach Periklis
- Reactions: 2370
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμο να χαρακτηριζουμε "μικροπολιτικη" μια οποιαδήποτε πολιτική θέση που μπορεί να προκύψει μέσα από τις συζητήσεις. Έτσι και αλλιώς κάθε τι κοινωνικό έχει πολιτική μέσα του, από το αν θα παραγγείλεις καφέ ενώ χιονίζει μέχρι το πως αισθάνεσαι με τον Γιάννη που δεν πήγε στο ΟΑΚΑ, όλα έχουν μια κοινωνική/πολιτική προέκταση.Soupamantar έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 05, 2023 5:18 pmΘες να μας πεις δηλαδή πως:Sharp Shooter έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 05, 2023 1:01 pm
Καμία υποχρέωση δεν είχε να είναι στη βράβευση του Γκάλη, με συγχωρείς κιόλας. Μιλάμε για ένα παιδί και μια οικογένεια που αν δεν είχε βρει διέξοδο στο μπάσκετ λογικά θα πουλούσε διαφορα σε πεζοδρόμια ή θα ήταν χωμένος σε καμία υπόγα να κάνει λάντζα.
Όλως τυχαίως αντί για Έλληνας θα ήταν μόνο Νιγηριανός και αμφιβάλλω αν θα είχε πάρει την υπηκοότητα… Ας τα λαμβάνουμε και αυτά υπόψιν.
Δεν μας χρωστάει τίποτα ο Γιάννης λοιπόν. Αντιθέτως εμείς του χρωστάμε για την τσάμπα διαφήμιση και προβολή που κάνει στη χώρα μας. Θα μπορούσε κάλλιστα να ρίξει μια μαύρη πέτρα και να μην ξανασχοληθεί.
Τα Σεπόλια δεν είναι συνοικία των Αθηνών ?
Ο Φιλαθλητικός δεν είναι σύλλογος στην Ελλάδα ?
Ο προπονητής που τον ανακάλυψε δεν ήταν στην Ελλάδα ?
Η παιδεία που έλαβε δεν ήταν ελληνική ;
Σε σένα και σε μένα δεν οφείλει τίποτα, όμως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω… «Ναι, Έλληνες» κυρίως, οι οποίοι τον στήριξαν και αποτελούν μέρος (κομμάτι) της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του.
Συγγνώμη, γεννήθηκα στη Γερμανία από Έλληνες γονείς, αυτό δε με κάνει Γερμανό.
Ωστόσο, έχω λάβει τη γερμανική παιδεία και την αγαπώ σαν 2η χώρα μου.
Αφήστε τον Γιάννη να αυτοπροσδιοριστεί όπως αυτός νοιώθει, απορώ τι όφελος μπορεί να έχει κάποιος… εκμεταλλευόμενος μια τέτοια κατάσταση για να περάσει τις μικροπολιτικές του.
Η Ελλάδα έδωσε στο Γιάννη και ο Γιάννης δίνει στην Ελλάδα.
Η πολιτεία και το ελληνικό κράτος είναι μια άλλη ιστορία.
Και εσύ πολιτική άποψη εκφράζεις, κακό είναι δηλαδή;
Συγκεκριμένα για τον Γιάννη τώρα και το ποιος έχει δώσει τι σε ποιον, προφανώς υπάρχουν Έλληνες που έχουν δώσει στον Γιάννη και μάλιστα πολλά. Εφόσον μεγάλωσε στην Ελλάδα, τι πιο φυσιολογικό από το να συναντήσει καλούς ανθρώπους από την Ελλάδα; όπως αντίστοιχα αντιμετώπισε και ρατσισμό, σκατοψυχιά κτλ. Από όλα έχει ο μπαξές της ελληνικής κοινωνίας, άρα όλα θα τα συνάντησε.
Το θέμα μας όμως ΕΙΝΑΙ το τι έκανε το κράτος για εκείνον. Και το γεγονός ότι σαν κράτος δεν τον αναγνώριζε παρόλο που γεννήθηκε εδώ, του έκανε την ζωή δύσκολη και όπως και να το δεις, ένα κράτος που δεν σε αποδέχεται ως μέλος σου, είναι κάπως εχθρικό απέναντι σου. Εσύ γεννήθηκες στην Γερμανία και το γερμανικό κράτος σε αναγνώρισε κανονικά. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.
Και επειδή ειπώθηκε για το αν η ελληνική κοινωνία έχει ρατσισμό ή όχι... σαφώς και έχει και μάλιστα πολύ. Πέραν της παγκόσμιας ανόδου της ακροδεξιάς που σαφώς έχει ακουμπήσει και την Ελλάδα όπως φαίνεται στις εκλογές από το 12 και μετά, είμαστε ένα βαθιά θεοκρατικό κράτος που στην βάση του δεν αποδέχεται εύκολα το διαφορετικό.
Και σαφώς ο Γιάννης έχει αντιμετωπίσει ρατσιστικά σχόλια και μετά την επιτυχία του, από δημόσια πρόσωπα κιόλας.
Δεν κρατάει κάνεις τον Γιάννη από τον λαιμό να νιώσει κάπως, όπως νιώθει θα κάνει έτσι και αλλιώς και το δικαίωμα αυτό το κέρδισε επειδή κατάφερε να ξεχωρίσει και έτσι να υπερκεράσει την συστημική αδικία.
Ίσα ίσα που αυτό λέει ο φίλος και σε αυτό απαντάς, είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένος να νιώσει ή να κάνει κάτι ο Γιάννης.
Όπως λες και εσύ, σε *μερικούς* ανθρώπους χρωστάει που τον βοήθησαν. Τι σχέση έχει αυτό με μια εκδήλωση που διοργανώνει ένας κρατικός φορέας;
Σε αυτούς άλλωστε, ακούγεται ότι έχει φερθεί σπαθί και πως από τότε που πέτυχε τους έχει δώσει πίσω αυτήν την αγάπη που εισέπραξε.
Σε κάθε περίπτωση, είναι λίγο λυπηρό να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το αν είναι ασέβεια και φάουλ του Γιάννη. Και μετά είναι λίγο άκομψο να ψάχνουμε να βρούμε τι χρωστάει στην χώρα και μετά όταν κάποιος μας πει ότι μάλλον είναι πιο πολύ ανάποδα κατά την άποψη τους να του λέμε ότι ασκεί μικροπολιτικη, σαν να μην είναι πολιτική άποψη το να απαιτείς από τον Γιάννη να ξεπληρώσει γραμμάτια.
Ελπίζω ο Γιάννης να καταφέρει με την εθνική να διακριθεί, προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο όταν το γράφω έτσι από το να γράψω να καταφέρει η εθνική κάτι με τον Γιάννη.
Είναι και αυτό πολιτική άποψη

2
1
1

- ggr
- Reactions: 235
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Κοίτα, αν βάλεις στην εξίσωση το γεγονός ότι οι γονείς του εισήλθαν παράνομα στη χώρα, η παραμονή από μόνη της ήταν μεγάλο πράγμα για την οικογένειά του. Θα σου αναφέρω ότι την αρχική περίοδο των μνημονίων, κάποιοι συμπατριώτες μας επιχείρησαν να μεταναστεύσουν παράνομα στην Αυστραλία ...και τους συνέλαβαν και τους έστειλαν πίσω. Υπάρχουν χώρες που είναι πιο αυστηρές από τη δική μας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.AlexD έγραψε: ↑Κυρ Αύγ 06, 2023 4:58 pm
Το θέμα μας όμως ΕΙΝΑΙ το τι έκανε το κράτος για εκείνον. Και το γεγονός ότι σαν κράτος δεν τον αναγνώριζε παρόλο που γεννήθηκε εδώ, του έκανε την ζωή δύσκολη και όπως και να το δεις, ένα κράτος που δεν σε αποδέχεται ως μέλος σου, είναι κάπως εχθρικό απέναντι σου. Εσύ γεννήθηκες στην Γερμανία και το γερμανικό κράτος σε αναγνώρισε κανονικά. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.
Ευτυχώς η οικογένειά του έδωσε σωστές αξίες στα παιδιά της και αυτό φαίνεται και στη νοοτροπία του ως αθλητή και ως ανθρώπου. Δε νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς αυτό. Τέλος, στην περιοχή που μένω υπάρχουν αρκετές οικογένειες αλλοδαπών (κυρίως αλβανικής καταγωγής), οι οποίες συμβιώνουν μια χαρά με τις ελληνικές και τα παιδιά τους κάνουν παρέα κανονικά με αυτά των Ελλήνων. Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία αλλά όχι τόσο πολύ όσο θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν.
0
-
- Reactions: 1502
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- Soupamantar
- Reactions: 315
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα: Pαnαθηναϊκόc
- Προειδοποιήσεις:
4
Η πολιτική θέση του καθενός είναι απόλυτα θεμιτή. Η έκφραση «μικροπολιτική» που χρησιμοποίησα, απευθυνόταν σε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης με θύμα τον Γιάννη. Δε με απασχολεί ο ιδεολογικός χώρος, με ενδιαφέρει η ουσία.
Ακριβώς, εδώ βρίσκεται και η μικροπολιτική κρυμμένη. Όταν εστιάζεις (μονάχα) στα αρνητικά, παραβλέποντας τα θετικά, σκόπιμα η μη (υποσυνείδητα) δημιουργείς μια πολιτική θέση με απώτερο σκοπό την βαθύτατη ιδεολογική σου ικανοποίηση και σε δεύτερο χρόνο τις κοινωνικές σου ευαισθησίες (αν υπάρχουν).
Δυστυχώς, λιγοστοί άνθρωποι επικεντρώνονται στην ουσία. Η οποία είναι, να δοθεί λύση στο όποιο πρόβλημα προκύψει η έστω να στοχεύσουν στη βελτίωση.
Το κράτος αντιμετώπισε με ρατσισμό τους ετερόχθονες, όσους (Έλληνες) ήρθαν απ τα παράλια της μικράς Ασίας, αντιμετωπίζει με ασέβεια τους ίδιους τους Έλληνες, δεν είναι θέμα ξένων.
Είναι θέμα σχέσης πολιτών-πολιτείας. Ασυδοσία. Η προέκταση της, φέρει ένα δυσλειτουργικό σύστημα με πολλά κενά. Απ το σύστημα υγείας που παραπαίει μέχρι την έλλειψη ενός κάδου σε ένα πάρκο.
Η διάκριση κάθε μορφής, βρίσκεται στη καθημερινότητα μας. Ξεκινώντας απ τον εργασιακό τομέα. Ο εργοδότης (πολλοί αποκαλούν «αφεντικό») υποβαθμίζει με τον έναν η τον άλλον τρόπο τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος το αποδέχεται (κενό στο σύστημα).
Οι ισχυρές θέσεις μεταξύ των εργαζόμενων παλεύουν να βγουν στον αφρό, ο ένας τρώει την σάρκα του άλλου.. κάπου στο βάθος υπάρχει και μια καθαρίστρια, κατέχει μια υποβαθμισμένη θέση στα μάτια των συναδέλφων.
Στα πανεπιστήμια.. ο σπουδαστής ιατρικής νοιώθει ανώτερος ενός άλλου τμήματος.
Αν επισκεφτείς τη Μύκονο υπάρχουν οι πλούσιοι, αυτοί που θα ήθελαν να είναι πλούσιοι, και αυτοί που εξυπηρετούν τους πλούσιους. Κάποιος πλένει 24ωρο πιάτα στη λάντζα και κάποιος ανοίγει σαμπάνια 20 χιλιαρικάκια.
Στις διαφημίσεις προβάλλονται πρότυπα 90-60-90, η μόδα έχει συγκεκριμένα πρότυπα ..οι διακρίσεις δεν είναι απαραίτητα να εκφράζονται πάντα με την ομιλία. Εκφράζονται και με άλλους τρόπους, συνήθως σιωπηλούς.
Ο Γειτονας πήρε καινούργιο αυτοκίνητο, πως το πήρε ; Που τα βρήκε ; Γιατί εγώ δε μπορώ ; ..
Στο σχολείο υπάρχουν 30 παιδιά σε μια τάξη.. η ροή του μαθήματος, γίνεται με έναν μόνο τρόπο. Δεν έχουν την ίδια δυνατότητα όμως να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό, κάποιοι θα μείνουν πίσω, κάποιοι θα προοδεύσουν. Κάποιοι θα χαρακτηριστούν «καθυστερημένοι», ασχέτως αν μπορεί να έχουν άλλα ταλέντα όπως μουσική, εικαστική κτλ.
Ρατσισμός υπάρχει παντού. Απ τα στρατόπεδα μέχρι και τον αθλητισμό.
Είναι μια «αστειότητα» να μιλάμε οι άνθρωποι για ρατσισμό, όταν έχουμε αφανίσει εκατομμύρια άλλα είδη πάνω στη γη.
Για μένα ο κάθε άνθρωπος είναι μέρος μιας ρατσιστικής κοινωνίας και κατ επέκταση ρατσιστής. Ναι, όταν αποκαλείς κάποιον χοντρό, κοντό, άσχημο, καθυστερημένο..
…. τι δουλειά κάνει ; Είναι «σκουπιδιάρης» …
Εντάξει παιδιά ας αφήσουμε αυτό το παραμύθι, να αποκαλούμε τους άλλους ρατσιστές, και ‘μείς οι ίδιοι πάντα στην απ έξω.
Αν ήταν έτσι, θα είχε αλλάξει και ο κόσμος προς το καλύτερο, το μόνο που βλέπεις τριγύρω σου είναι ανθρώπους να λένε..
ΕΓΩ έχω δίκιο, ΕΓΩ δεν είμαι ρατσιστής, ΕΓΩ δεν είμαι το ένα, ΕΓΩ δεν είμαι το άλλο.
Αναφέρεσαι σε μια θεοκρατική κοινωνία που δεν αποδέχεται εύκολα το διαφορετικό. Συχνά συναντώ τέτοιες λογικές.
Ας το αντιστρέψουμε λίγο.
Οι «διαφορετικοί» που αγωνίζονται για το διαφορετικό.. αποδέχονται την εκκλησία ως κάτι διαφορετικό; Όχι,είναι η απάντηση.
Έχουμε φτάσει σε καταστάσεις απείρου παραλογισμού.
Σου λέει κάποιος, είμαι «διαφορετικός» θέλω να με σεβαστείς, μα και γώ «διαφορετικός» είμαι του λες, γιατί δε με σέβεσαι ; Γιατί δεν είσαι σαν εμάς, είναι η απάντηση.
Αποδεχόμαστε το διαφορετικό ως το σημείο που επιβάλουμε εμείς ως διαφορετικό, από εκεί και πέρα κρίνεται ως ρατσιστικό.
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν ο Γιάννης παίξει στην εθνική, η αν χρωστάει η του χρωστάνε .
Το μπάσκετ το βλέπω καθαρά σαν άθλημα και σαν διασκέδαση.
Δε θα στεναχωρηθώ για ανθρώπους που παίρνουν εκατομμύρια χρήματα, υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή.
2
2

- nikolas_asteri
- Reactions: 3408
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συνφορουμιτη δεν θα απαντήσω γιατί είμαστε εκτός θέματος και δεν πρόκειται ένα ποστ εδώ να σου αλλάξω απόψεις, αλλά δεν θέλω και να νομίζεις ότι έγραψες κάτι που έκανε τα πλήθη να παύσουν και να σκεφτούν.
Σχεδόν ο,τι αναφέρεις, με αποκορύφωμα το «είμαστε όλοι ρατσιστές, γι’αυτο δεν υπαρχει ρατσισμός» είναι λάθος. Ίσως υπάρχουν ψίχουλα αλήθειας εδώ κι εκεί αλλά το ότι η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατία (Υπουργείο Παιδειας και Θρησκευμάτων κανεις;) ή ότι όλοι είμαστε ρατσιστές ή ότι οι οχτροι δεν σέβονται αυτά που βρίσκουν απλά αναληθές.
3
3

- Soupamantar
- Reactions: 315
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα: Pαnαθηναϊκόc
- Προειδοποιήσεις:
4
Χαίρομαι που συναντώ έναν άνθρωπο που δεν προέβη ποτέ σε διακρίσεις. Σπάνιο φαινόμενο. Όσα έγραψα βγαίνουν μέσα απ τη καθημερινότητα μας και όχι από έναν ιδεατό κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι, η θα ήθελα να είναι:) . Σταματώ και γώ δω.nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Αύγ 06, 2023 7:06 pmΣυνφορουμιτη δεν θα απαντήσω γιατί είμαστε εκτός θέματος και δεν πρόκειται ένα ποστ εδώ να σου αλλάξω απόψεις, αλλά δεν θέλω και να νομίζεις ότι έγραψες κάτι που έκανε τα πλήθη να παύσουν και να σκεφτούν.
Σχεδόν ο,τι αναφέρεις, με αποκορύφωμα το «είμαστε όλοι ρατσιστές, γι’αυτο δεν υπαρχει ρατσισμός» είναι λάθος. Ίσως υπάρχουν ψίχουλα αλήθειας εδώ κι εκεί αλλά το ότι η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατία (Υπουργείο Παιδειας και Θρησκευμάτων κανεις;) ή ότι όλοι είμαστε ρατσιστές ή ότι οι οχτροι δεν σέβονται αυτά που βρίσκουν απλά αναληθές.
0
- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Είμαι περίεργος να δω πότε θα αποφασίσει ο Γιάννης να μας πει ότι δεν θα κατέβει με την Εθνική.
Κακώς αφήνει το θέμα να σέρνεται. Όφειλε και οφείλει να ξεκαθαρίσει στην ομάδα το πλάνο του.
Βέβαια, προηγείται το να μάθουν μπάσκετ τα κινεζάκια, αλλά κι εμείς οι φουκαράδες να μην ξέρουμε πού βαδίζουμε;
"Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο πόδας του πονεί"!
Κακώς αφήνει το θέμα να σέρνεται. Όφειλε και οφείλει να ξεκαθαρίσει στην ομάδα το πλάνο του.
Βέβαια, προηγείται το να μάθουν μπάσκετ τα κινεζάκια, αλλά κι εμείς οι φουκαράδες να μην ξέρουμε πού βαδίζουμε;
"Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο πόδας του πονεί"!
0
I never thought there were corners in time