Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1032
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 24, 2025 2:09 pm

Μια πιθανή 12αδα με τα δεδομενα ως τώρα

1. Καλάθης- Τολιόπουλος
1/2. Σλούκας
2. Ντορσέι - Λαρεντζάκης
3. Παπανικολαου - Καλαιτζακης (λέτε οχι ο Ρογκαβόπουλος)
4. Γιάννης - Χουγκάζ??
4/5. Μήτογλου
5. Παπαγιάννης - Κωστας

1
1 Εικόνα
Erether

junior
Reactions: 92
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιουν 24, 2025 2:25 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 2:09 pm
Μια πιθανή 12αδα με τα δεδομενα ως τώρα

1. Καλάθης- Τολιόπουλος
1/2. Σλούκας
2. Ντορσέι - Λαρεντζάκης
3. Παπανικολαου - Καλαιτζακης (λέτε οχι ο Ρογκαβόπουλος)
4. Γιάννης - Χουγκάζ??
4/5. Μήτογλου
5. Παπαγιάννης - Κωστας
Δεν ειναι ασχημη 12αδα, τηρουμενων των αναλογιων. Εγω θα διαλεγα καποιον που μπορει να ακουμπησει και στην περιφερεια, αντι του Καλαιτζακη, που ειναι παικτης ειδικων καταστασεων μονο.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2705

Τρί Ιουν 24, 2025 2:25 pm

prime7 έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 1:59 pm
Στη επόμενη μεγάλη διοργάνωση χωρίς Σλούκα Καλάθη ποιοι θα παίζουν στον άσσο;;; Walkup 40λεπτα ;;
H επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το παγκόσμιο του 2027. Εγώ θα έλεγα να μην θεωρούμε δεδομένο και τον 35χρονο τότε Walkup για αυτή την διοργάνωση. Μάλλον μας βλέπω να πηγαίνουμε για νατουραλιζέ εκεί...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2560
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Ιουν 24, 2025 2:30 pm

pan24 έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 1:53 pm
GK_23 έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 1:25 pm
Εγώ πάλι νομίζω ότι τον Dorsey δεν τον θέλουν στην εθνική αλλά ούτε και ο ίδιος "ψήνεται" ιδιαίτερα να αγωνιστεί.

Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά βέβαια (Καλάθης, Παπαγιάννης, Ρογκαβόπουλος) ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους δύο Σερβοέλληνες (Stojakovic, Vukcevic).
Αυτό πιστεύω για τον Ντόρσει. Ποτέ δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και μέσα στον χειμώνα που είχε φανεί ότι δεν θα μπορεί να κατέβει ο Γουόκαπ έψαχναν άλλο νατουραλιζέ. Όμως αφού δεν βρήκαν και ο ίδιος δεν έχει κάτι να ρισκάρει έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο για του χρόνου το βλέπω αρκετά πιθανό.
Θυμίζω επίσης τη δήλωση του Γιάννη, τον περασμένο Νοέμβριο...

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 950
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τρί Ιουν 24, 2025 2:31 pm

Erether έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 2:03 pm
prime7 έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 1:59 pm
Στη επόμενη μεγάλη διοργάνωση χωρίς Σλούκα Καλάθη ποιοι θα παίζουν στον άσσο;;; Walkup 40λεπτα ;;
Ηταν που δεν ειχε λογικη η ελληνοποιηση του Γουοκαπ. Ας δωριζαν 1 μυριο στην ομοσπονδια να ελληνοποιησει γκαρντ που δεν αγωνιζεται στην Ελλαδα.
Η ελληνοποίηση Ουόκαπ δεν είχε λογική ακόμα και παικτικά. Μπορούσες να ελληνοποιήσεις έναν νεότερο παίχτη και κυρίως έναν παίχτη με μεγαλύτερη άνεση στο σουτ, ώστε να μην παίζεις με ντούο Καλάθη-Ουόκαπ και Γιάννη στην ίδια 5άδα, που είναι μη λειτουργικό. Και επειδή η γυναίκα του καίσαρα αγαπητέ μου δεν πρέπει μονάχα να είναι τίμια, αλλά να φένεται και να φέρεται ως τίμια κιόλας, θα μπορούσαμε κάλλιστα αφού ελληνοποιήσαμε τον συμπαθή Θωμά και από τη στιγμή που αγωνίζεται σε ελληνική ομάδα, να λογίζεται ως κάτοχος διαβατηρίου ελληνικού μονάχα όταν αγωνίζεται με το εθνόσημο και όχι όταν αγωνίζεται στην Α1. Νομίζω λέμε αυτονόητα πράγματα και το γωρίζεις μέσα σου και εσύ. Δεν είσαι ο Τάκης ο Τσουκαλάς.
Κατά τα άλλα όσο το παιδί έπαιξε στην Εθνική, προσπάθησε για το καλύτερο, ήταν μαχητικός και δε του το αμφισβητεί κανείς νοήμων αυτό.

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1398
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιουν 24, 2025 2:39 pm

Σλούκας
Ντόρσεϊ
Παπανικολάου
Γιάννης
Παπαγιάννης

Καλάθης
Τολιοπουλος
Λαρεντζάκης
Μητογλου
Κ.αντετο

Και μετά απορούμε γιατί δεν έχει πάρει μετάλλιο ο Γιάννης και απέτυχε ο ιτουδης (και πιθανότατα και ο Σπανούλης).

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1113
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Ιουν 24, 2025 2:42 pm

tokalytero3d έγραψε:
Σλούκας
Ντόρσεϊ
Παπανικολάου
Γιάννης
Παπαγιάννης

Καλάθης
Τολιοπουλος
Λαρεντζάκης
Μητογλου
Κ.αντετο

Και μετά απορούμε γιατί δεν έχει πάρει μετάλλιο ο Γιάννης και απέτυχε ο ιτουδης (και πιθανότατα και ο Σπανούλης).
Χάλια βρε συ, πέρα από τον Γιάννη τίποτα δεν αξίζει σε αυτή την Εθνική...για να μην παρεξηγούμε Σλούκας και Παπανικολάου είναι εξαιρετικοί παίκτες άλλα στην δύση της καριέρας τους, και αντε και ο Ντόρσευ αν ξυπνήσει καλά κάτι κάνει. Ολοι οι υπόλοιποι δεν έχουνε θέση σε Εθνική που έχει στόχο ένα μετάλλιο.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τρί Ιουν 24, 2025 2:50 pm

karamelitsa έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:
Σλούκας
Ντόρσεϊ
Παπανικολάου
Γιάννης
Παπαγιάννης

Καλάθης
Τολιοπουλος
Λαρεντζάκης
Μητογλου
Κ.αντετο

Χάλια βρε συ, πέρα από τον Γιάννη τίποτα δεν αξίζει σε αυτή την Εθνική...για να μην παρεξηγούμε Σλούκας και Παπανικολάου είναι εξαιρετικοί παίκτες άλλα στην δύση της καριέρας τους, και αντε και ο Ντόρσευ αν ξυπνήσει καλά κάτι κάνει. Ολοι οι υπόλοιποι δεν έχουνε θέση σε Εθνική που έχει στόχο ένα μετάλλιο.
Δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζεις. Μην πέφτεις στην λούπα να συγκρίνεις απαραίτητα αυτήν την ομάδα με τις εθνικές που μεγαλούργησαν. Οκ, δεν έχουμε Διαμαντίδη και Σπανούλη πλέον, όμως μεγαλύτερες χώρες με επίσης σπουδαία μπασκετική παράδοση, οπως οι Ισπανοί οι οποίοι μαθαίνουν και ορθότερα το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες σε σχέση με εμας ή έχουν καλύτερο πρωτάθλημα, περνάνε την ίδια φάση. Η παραγωγική τους διαδικασία είναι μικρότερη πλέον και η εθνική τους δε συγκρίνεται με την ομάδα που μεγαλούργησε. Ακόμα και αυτή η εθνική σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει ελπίδες διάκρισης, που σε ένα τέτοιο τουρνουά εξαρτάται από πολλά, όπως η διασταύρωση στα νοκ άουτ, η ημέρα, τι έχουν κατεβάσει οι υπόλοιποι, τι νατουραλιζέ θα έχεις κτλ....

0
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1032
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Τρί Ιουν 24, 2025 2:51 pm

παντως με ρογκαβόπουλο για να επιστρέψω το θέμα κάτι πρέπει να γίνει , δεν μπορεί να μην ειναι μελος της ομαδας ένας παίκτης που στην ηλικία του είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ειδικα αν λαβουμε υποψη οτι δεν παραγουμε παίκτες πλεον, οποτε κάθε απώλεια είναι σημαντική και κυριως ενός παικτη που μπορει να είναι και βασικός στην 5αδα.
Επιπλεον οσοαν αφορα τη δυσαρέσκεια παικτων απο τον χρόνο ή τρόπο χρησιμοποιήσης τους αυτο δεν εχει συμβει και με νυν παικτες παλιότερα?? Νομιζω ενα καλοκαιρι ο παπανικολαου χτυπαγε οργισμένος τις ντουλάπες στα αποδυτηρια επειδη δεν έπαιζε πολύ χρονο

0
Erether

junior
Reactions: 92
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Airman έγραψε:
Erether έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 2:03 pm

Ηταν που δεν ειχε λογικη η ελληνοποιηση του Γουοκαπ. Ας δωριζαν 1 μυριο στην ομοσπονδια να ελληνοποιησει γκαρντ που δεν αγωνιζεται στην Ελλαδα.
Η ελληνοποίηση Ουόκαπ δεν είχε λογική ακόμα και παικτικά. Μπορούσες να ελληνοποιήσεις έναν νεότερο παίχτη και κυρίως έναν παίχτη με μεγαλύτερη άνεση στο σουτ, ώστε να μην παίζεις με ντούο Καλάθη-Ουόκαπ και Γιάννη στην ίδια 5άδα, που είναι μη λειτουργικό. Και επειδή η γυναίκα του καίσαρα αγαπητέ μου δεν πρέπει μονάχα να είναι τίμια, αλλά να φένεται και να φέρεται ως τίμια κιόλας, θα μπορούσαμε κάλλιστα αφού ελληνοποιήσαμε τον συμπαθή Θωμά και από τη στιγμή που αγωνίζεται σε ελληνική ομάδα, να λογίζεται ως κάτοχος διαβατηρίου ελληνικού μονάχα όταν αγωνίζεται με το εθνόσημο και όχι όταν αγωνίζεται στην Α1. Νομίζω λέμε αυτονόητα πράγματα και το γωρίζεις μέσα σου και εσύ. Δεν είσαι ο Τάκης ο Τσουκαλάς.
Κατά τα άλλα όσο το παιδί έπαιξε στην Εθνική, προσπάθησε για το καλύτερο, ήταν μαχητικός και δε του το αμφισβητεί κανείς νοήμων αυτό.
Ναι οκ. Σιγουρα θα μπορουσε και επρεπε να μην μετραει στην Α1. Δεν μου αρεσε που απεκτησε πλεονεκτημα ετσι η ομαδα μου.

Διαφωνω ομως στο οτι δεν ειχε αγωνισιτκη λογικη η κινηση. Υπηρξε συνδιασμος πολλων παραγοντων και δεν εγινε για χαρη ή μονο για χαρη στον Ολυμπιακο.
Εκεινη τη σεζον η εθνικη δεν ειχε κανενα ασσο. Μια χαρα χρειαζοταν παικτης σαν κι αυτον, απλως δεν ηταν η μοναδικη αδυναμια του ροστερ. Ετσι που ημασταν/ειμαστε, θελουμε ιδανικα 2 και 3 παικτες για να διεκδικησουμε κατι με αξιωσεις. Για αυτο αλλωστε η ΕΟΚ ψαχνεται εκ νεου για ελληνοποιηση.

Εξηγησα γιατι δε γινοταν και δε γινεται να ελληνοποιησουν αθλητη εκτος ελληνικου πρωταθληματος.
Απο κει και περα προφανως λειτουργησαν οι γνωριμιες και η μικροπολιτικη στην τελικη επιλογη. Προτιμησαν παικτη απο μεγαλη ομαδα και οχι πιο ασημο παικτη απο μικροτερη. Για τον ιδιο λογο που δεν εχουν κληθει ποτε σε τελικη φαση Ελληνες παικτες, οπως ο Γιαννοπουλος. Μην κρυβομαστε πισω απο την πλατη μας.

0
polykos

nba
Reactions: 787

Τρί Ιουν 24, 2025 3:02 pm

Έτσι για το γαμωτο, όχι άλλο Λαρεντζάκη.
Κατσιβελη και Γιάνκοβιτς.

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τρί Ιουν 24, 2025 3:08 pm

Erether έγραψε:
Airman έγραψε:

Ναι οκ. Σιγουρα θα μπορουσε και επρεπε να μην μετραει στην Α1. Δεν μου αρεσε που απεκτησε πλεονεκτημα ετσι η ομαδα μου.

Διαφωνω ομως στο οτι δεν ειχε αγωνισιτκη λογικη η κινηση. Υπηρξε συνδιασμος πολλων παραγοντων και δεν εγινε για χαρη ή μονο για χαρη στον Ολυμπιακο.
Εκεινη τη σεζον η εθνικη δεν ειχε κανενα ασσο. Μια χαρα χρειαζοταν παικτης σαν κι αυτον, απλως δεν ηταν η μοναδικη αδυναμια του ροστερ. Ετσι που ημασταν/ειμαστε, θελουμε ιδανικα 2 και 3 παικτες για να διεκδικησουμε κατι με αξιωσεις. Για αυτο αλλωστε η ΕΟΚ ψαχνεται εκ νεου για ελληνοποιηση.

Εξηγησα γιατι δε γινοταν και δε γινεται να ελληνοποιησουν αθλητη εκτος ελληνικου πρωταθληματος.
Απο κει και περα προφανως λειτουργησαν οι γνωριμιες και η μικροπολιτικη στην τελικη επιλογη. Προτιμησαν παικτη απο μεγαλη ομαδα και οχι πιο ασημο παικτη απο μικροτερη. Για τον ιδιο λογο που δεν εχουν κληθει ποτε σε τελικη φαση Ελληνες παικτες, οπως ο Γιαννοπουλος. Μην κρυβομαστε πισω απο την πλατη μας.
Σεβαστή η άποψή σου φίλε μου, αλλά έχω διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος. Ο Θωμάς είναι πολύ καλός παίχτης, αλλά πάσχει από αυτό που πάσχει αισθητά όλη η τρέχουσα γενιά των Ελλήνων παιχτών. Βλέποντας μακροπρόθεσμα το τι χρειάζεται αυτή η ομάδα και έχοντας μέσα έναν worldwide παίχτη που τραβάει τις άμυνες πάνω του, ψάχνεις για σουτ. Δεν μπορείς να αποκλείσεις τον Ρογκαβόπουλο από αυτήν την εθνική χωρίς προφανή λόγο, δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη ακόμα και στον Ντόρσει με τα πάνω και τα κάτω του για να έχεις Ουόκαπ. Είχες Καλάθη που δεν έλλειψε σχεδόν ποτέ, δεν ήθελες 2ο καλάθη. Ακόμα και τότε, οι παίχτες του ΠΑΟ πχ (Ναν ή Γκραντ) ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που μας λείπει σε σχέση με τον Τόμας (και δεν το λέω οπαδικά για να λογίζονται ως Ελληνες στην Α1, αυτό είναι δεδομένα λάθος).
Η λογική που επιλέγεις παίχτες από μεγάλες ομάδες δεν είναι απαραίτητα λανθασμένη. Οταν ένας παίχτης στην Εθνική κληθεί να αγωνιστεί σε εναν αγώνα μεταλλίου, θα πρέπει να κουβαλάει και τα αντίστοιχα γαλόνια για να αποδώσει. Θα πρέπει να έχει δεχτεί ξανά την πίεση στους ώμους του σε αντίστοιχα μεγάλα παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να τα προσφέρουν οι μεγάλες ομάδες γιατί παίζουν για τίτλους, υπάρχει πίεση και ο Ουόκαπ από αυτήν την σκοπιά δεν κλήθηκε λανθασμένα έναντι του εκάστοτε Γιαννόπουλου. Ο Διαμαντίδης έβαλε το περίφημο τρίποντο με τη Γαλλία τότε γιατί το σουτ αυτό το είχε ξαναπάρει, το είχε ξαναβάλει, είχε νιώσει ξανά την πίεση αυτού του σουτ.

0
Άβαταρ μέλους
tanasen01

a1greece
Reactions: 237
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan

Τρί Ιουν 24, 2025 3:10 pm

Παπαγιάννης---------Μήτογλου
Αντετοκούνμπο-----Παπανικολάου----Χουγκάζ
Ρογκαβόπουλος----Καλαϊτζάκης-------Αβδάλας
Ντόρσεϋ----------------Σλούκας
Τολιόπουλος---------Καλάθης

Μακάρι να κατεβούμε κάπως έτσι. Θεωρώ ότι η ενέργεια που μπορεί να βγάλουν στις περιστροφές και στο ανοικτό γήπεδο οι πιο νεαροί παίκτες είναι πιο σημαντική από το να πάρει έναν έξτρα ψηλό (π.χ. Ζούγρη) ή τον Λαρεντζάκη. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να είναι όλοι υγιείς και να μπορούν να σταθούν οι βασικοί γκαρντ 25 λεπτά, για να μένει ένα 15λεπτο στους Καλάθη-Σλούκα. Σημαντικό ρόλο πρέπει να έχει ο Χουγκάζ σε σχήματα με τον Γιάννη στο 5.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4581
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιουν 24, 2025 3:17 pm

Airman έγραψε:

αυτα που γραφεις ειναι λογικα αλλα οχι εχουν καταλαβει πλεον οτι η ελληνοποιηση γουοκαπ δεν εγινε για τον καλο της εθνικης η του ελληνικου μπασκετ αλλα για τον καλο του οσφπ
τα υπολοιπα ηταν απλα δικαιολογιες και προφασεις,καπως επρεπει να το ντυσουν δεν μπορουν να το πουνε στα ισα

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1113
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Ιουν 24, 2025 3:17 pm

Airman έγραψε:
Τρί Ιουν 24, 2025 2:50 pm
karamelitsa έγραψε:

Δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζεις. Μην πέφτεις στην λούπα να συγκρίνεις απαραίτητα αυτήν την ομάδα με τις εθνικές που μεγαλούργησαν. Οκ, δεν έχουμε Διαμαντίδη και Σπανούλη πλέον, όμως μεγαλύτερες χώρες με επίσης σπουδαία μπασκετική παράδοση, οπως οι Ισπανοί οι οποίοι μαθαίνουν και ορθότερα το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες σε σχέση με εμας ή έχουν καλύτερο πρωτάθλημα, περνάνε την ίδια φάση. Η παραγωγική τους διαδικασία είναι μικρότερη πλέον και η εθνική τους δε συγκρίνεται με την ομάδα που μεγαλούργησε. Ακόμα και αυτή η εθνική σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει ελπίδες διάκρισης, που σε ένα τέτοιο τουρνουά εξαρτάται από πολλά, όπως η διασταύρωση στα νοκ άουτ, η ημέρα, τι έχουν κατεβάσει οι υπόλοιποι, τι νατουραλιζέ θα έχεις κτλ....
Θα σου πιάσω μόνο τους βασικούς, πας με Σλούκα που ο άνθρωπος είναι στα όρια της σύνταξης, Ντόρσευ που πιο ασταθής παίκτης δεν υπάρχει στην Ευρώπη, με τα μυαλά στα κάγκελα και 0 άμυνα...Παπανικολαού συνταξιούχος, 1 ματς παίζει καλά 9 περπατάει, δεν τον κατηγορώ, τα χρόνια πέρασαν, Παπαγιάννης δεν ξέρω καν αν είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, μένουμε λοιπόν με τον Γιάννη!! Να πάω στις αλλαγές?? Τον Καλάθη που είναι πλέον πιο αργός από τον 11χρονο γιό μου? Τον Λαρετζάκη την κόμπρα που έχει να παίξει καλό ματς σχεδόν 2 χρόνια? Τον Κωστακούμπου που όσο μπασκεμπολίστας είναι αυτός άλλο τόσο αστροναύτης είμαι εγώ? Ούτε Ευρωλίγκα δεν ξέρω αν στέκεται αυτή η ομάδα όχι σε Eurobasket...ταβάνι στους 8 και αυτό μόνο λόγω Γιάννη.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”