το προηγουμενο καλοκαιρι και πιο πριν εγραφα οτι η εθνικη δεν εμπνεει ουτε τους ελληνες φιλαθλους ουτε τους παιχτες,εννοω την πλειοψηφια φυσικαJohnnyPao έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 23, 2025 3:18 amΚατά τη γνώμη μου η εθνική μπάσκετ έχει έρθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση, μου βγάζει ένα vibe σαν να μην τραβάει τους Έλληνες παιχτες, σαν να μην νιώθουν "τιμή" με το να χάσουν το καλοκαίρι τους και να πάνε να παίξουν για τη χώρα. Ο Ρογκα νιώθω πως είναι πολύ ειδική περίπτωση, δεν μαρεσει καθόλου η στάση του ως προς την εθνική αλλα και δεν ξέρω με ποιον έχει το πρόβλημα, με τον Σπανουλη? Με τον Λιολιο? Εν γένει με τη χώρα και για αυτο δεν θέλει να γυρίσει να παίξει και στους αιώνιους? Πάντως μαζεύονται πολλοί, μια ο Ρογκα, μια ο Παπαγιάννης που τα έσπασε με τον κόουτς στη Μονακο, περίεργα πράγματα... Μου κάνει εντύπωση γιατι ο Σπανούλης από τότε που ανέλαβε σταμάτησαν όλα τα ερωτηματικά γύρω από τη συμμετοχή του Γιάννη, ενώ τα προηγούμενα καλοκαίρια έρχονταν όλοι και μόνο ο Γιάννης δεν ήταν σίγουρος. Αλλά δημιουργήθηκαν ερωτηματικά με άλλους. Τώρα οκ, για τους Καλαθη, Γουοκαπ, Παπαπέτρου δεν μπορούμε να του προσαψουμε κάτι, αλλά στη τελική, ο κόουτς είναι υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι, τα υπόλοιπα πρέπει να τα λύσει επιτέλους και αυτή η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ και ΑΝΙΚΑΝΗ εοκ! Ας πείθανε αυτοί τον Ιωάννη να αποσυρθεί μετά το ευρωμπασκετ, τον Ρογκα και τον Παπαγιάννη να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους (και τον Σπανουλη αντίστοιχα), ίσως να πείσει τον Γουοκαπ (δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως Έλληνας στην Α1 αφού δεν έρχεται) να σφίξει τα δόντια, κλπ. Πάντως λόγω αυτής της εοκ, ίσως καεί το χαρτί του Σπανούλη πολύ νωρίτερα από όσο πρέπει. Αν φύγει από κόουτς ο ΚιλΜπιλ εγώ δέχομαι ΜΟΝΟ Πιτινο για αυτή τη θέση.
Από εκεί και πέρα θεωρώ λάθος που δεν κλήθηκαν οι Μωραΐτης και Λούντζης στη 19αδα αντι των Μπαζινα και Νικολαΐδη. Δεν νομίζω ότι οι δύο αυτοί μικροί έχουν δείξει κάτι, ώστε να πούμε πως αξίζουν στο άμεσο μέλλον να βρίσκονται στην ανδρών (σε αντίθεση με Σαμο & Αβδαλα). Κανονικά και ο Φλιωνης έπρεπε να είναι στις κλήσεις. Πάντως σαν 3ο ασο που θέλουμε επειγόντως πίσω από Σλουκα και Τολιόπουλο, νομίζω χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί να πιέσει εξαιρετικά τη μπάλα, να κατεβάσει με ασφάλεια και να βάλει και το ελεύθερο σουτ, νομίζω πολύ καλύτερα μπορεί να το κάνει αυτό ο Λούντζης (τρομερή χρονιά πέρσι, το έχει κάνει σε τελικούς με οσφπ, έχει εμπειρία από φαιναλ 4) ή ο Μωραΐτης (βασικό στέλεχος στα παράθυρα, του ταιριάζει φουλ τέτοιος ρόλος) πολύ καλύτερα από τον Κατσιβελη. Τέλος, επιμένω πως οι Αβδαλας και Σαμοντούροφ έπρεπε να βρίσκονται στη 12αδα και ας θυσιαζαμε άλλους πιο έτοιμους, θα έκανε πολύ καλό κάτι τέτοιο μελλοντικά στην εθνική. Ο Αβδαλας δεν θα είναι, ελπίζω να βρίσκεται ο Σαμο αν και καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να κοπεί ο Χουγκαζ ή κάποιος σεντερ (Ζουγρης ή Καραγιαννίδης).
ΥΓ. Μιλάμε πάντως για την πιο shooting εθνική γύρω από τον Γιάννη τα τελευταία χρόνια. Οι Σλούκας & Ντόρσεϊ είναι πολύ καλύτερα φιτ δίπλα του από τους Καλαθη & Γουοκαπ στους ΟΑ. Στο μεταξύ αν είχαμε πέρσι Ντόρσεϊ αντι Γουοκαπ και φέτος Γουοκαπ αντι Ντορσει, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
γιατι ειναι μια εθνικη ελληνοποιημενων,ανθρωπων που δεν εχουν καμια σχεση με την ελλαδα,βυσματων,και πριγκιπων
αυτα που σκεφτομαστε εμεις τα σκεφτονται και οι παιχτες προφανως δεν μπορουν τα πουν δημοσια αφου το συστημα θα τους τελειωσει
οταν τα εγραφα γινοταν πεφτικη σε στυλ που τα ξερεις δωσε αποδειξεις εχεις βιντεο εχεις ηχητικα κτλ
η εθνικη πρεπει να διαλυθει απτο θεμελια και χτιστει ξανα με διαφορετικα υλικα
αυτο θα μπορουσε να γινει φετος αλλα δυστυχως βρεθηκαν οι γνωστοι χρησιμοι ,δεν γραφω το αλλο γιατι βγει ποιημα , παιχτες του παο για να σωσουν αυτη την ανοστη αγευστη εθνικη και προσωπικα τον λιολιο