Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 05, 2025 5:00 pm

Η media day της εθνικής ήταν σήμερα:

Οι δηλώσεις του Σπανούλη:

και σε βίντεο:

Πιο συγκεκριμμένα:
-τις απουσίες Παπαγιάννη και Ρογκαβόπουλου: «Επικοινώνησα και με τα δύο παιδιά, για προσωπικούς λόγους δεν είναι εδώ και δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μπορείτε να ρωτήσετε και τους ίδιους. Ο Γιώργος ήταν πάρα πολλά καλοκαίρια στην Εθνική ομάδα, τώρα όσον αφορά στον Ρογκαβόπουλο, είναι προσωπική του επιλογή δύο καλοκαίρια με την Εθνική ομάδα. Καλύτερα ο ίδιος να σας μιλήσει. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Θα προτιμήσω να μιλήσω για τους παρόντες. Ξέρετε πολλά παιδιά 23 ετών να μην θέλουν να συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα; Εγώ δεν ξέρω»
Όποιος δει το βίντεο θα συμπεράνει ότι υπάρχει κάποιος εκνευρισμός στα λόγια του κόουτς. Μακάρι, το ελπίζω, να μη γυρίσουμε ένα μάτσο χάλια από το EuroBasket. :peace:

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Αύγ 05, 2025 5:23 pm

Εγω δεν διακρινω εκνευρισμο, ισα ισα χαλαρος ειναι και προσπαθει να κραταει τον πηχη χαμηλα και να δουλεψουνε στην προετοιμασια. Ουτως η αλλως δεν ειμαστε και φαβορι... καλο ειναι αυτο.
Για τον Ρογκαβοπουλο δεν ειπε και τιποτα που δεν ειναι ευρεως γνωστο: Δεν θελει ο παιχτης να συμμετασχει στην εθνικη ομαδα. Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο.

Προσωπικα με εχει εκπληξει ευχαριστα το οτι ο Σλουκας συμμετεχει, δεν το περιμενα. Ειναι οπως εχει δηλωσει και ο ιδιος στον τελευταιο ή προτελευταιο χρονο του στα γηπεδα.
Μπρβο του!

Εχεις απο την μια καταπονημενους παιχτες που κουβαλανε ολο το βαρος στους συλλογους τους να κατεβαινουν, κι απο την αλλη παιχτες ανερχομενοι, που θα ειχαν να κερδισουν εμπειριες σουλευοντας με την εθνικη ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ να αρνουνται τη συμμετοχη.

Κριμα...

Χαρηκα και για τον Θαναση που του δοθηκε αλλη μια ευκαιρια να παιξει με την εθνικη. Μπορει σωματικα να ειναι πισω, αλλα κανεις δεν μπορει να μιλησει για την ΨΥΧΑΡΑ του! Μακαρι να επιλεγει τελικα και στην 12δα. Η ομαδα τον χρειαζεται κι εχει ακομα να δωσει ισχυ μεσα στο καλαθι.

Εχω ενα θετικο προαισθημα... φετος ξεκιναει ουσιαστικη ανανεωση. Αν και η απουσια του Καλαθη ειναι σημαντικη για αυτο το ροστερ.

Κανεις δεν πρεπει να κανει αγγαρεια στην εθνικη, "να παιζει οποιος γουσταρει" οπως ειχε πει κι ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΡΟΣ!

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Αύγ 05, 2025 5:32 pm

ssoulliss έγραψε:
Τρί Αύγ 05, 2025 5:00 pm
Όποιος δει το βίντεο θα συμπεράνει ότι υπάρχει κάποιος εκνευρισμός στα λόγια του κόουτς. Μακάρι, το ελπίζω, να μη γυρίσουμε ένα μάτσο χάλια από το EuroBasket. :peace:
Αν θεωρησουμε αποτυχια το να μην παμε 4αδα, τοτε ενα ματσο χαλια θα γυρισουμε, διοτι το ροστερ δεν ειναι για 4αδα. Εγω αμφιβαλλω αν ειναι για 8αδα.

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Αύγ 05, 2025 10:03 pm

η 4δα θα ναι τρυπημα ταβανιου παντως,σαν να το σηκωσαμε θα ναι..προσωπικα δεν θα το εβαζα τοσο ρεαλιστικο στοχο..αν ειχαμε και τους 2 που μπορουσαν να ρθουν και δεν ηρθαν τοτε θα ταν πιο εφικτος στοχος

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Αύγ 05, 2025 10:19 pm

Αν σκεφτούμε ότι έχουμε από το Ευρωμπάσκετ του 2009 να μπούμε τετράδα έχοντας αποτύχει και με σούπερ ρόστερ έκτοτε, με τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι αυτός ο στόχος.

Αν τυχόν το πετύχουμε φέτος θα είναι θαύμα όπως όταν η Πολωνία μπήκε 4αδα το 2022.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Αύγ 06, 2025 7:29 pm

kein έγραψε:
Τετ Αύγ 06, 2025 12:05 pm
Δυστυχώς και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν βλέπω κανένα πιθανό σενάριο με την εθνική στην 4άδα. Το κλίμα Φαίνεται όχι καλό (για να το πω ευγενικά) και οι απουσίες εγείρουν εύλογες απορίες περί τούτου. Οι χθεσινές δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή μου γέννησαν πρόσθετη ανησυχία.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δηλώσεις του Σλούκα στην Βελέντζα, δείχνει ότι είναι αρκετά "βαθύ" το ρήγμα.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Τετ Αύγ 06, 2025 10:39 pm

Lavertis Robinson

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Αύγ 07, 2025 9:25 am

Giwrgos_AEK έγραψε:
Τετ Αύγ 06, 2025 10:39 pm
Ειναι το 4ο διαστρεμμα του Ζουγρη φετος. Δεν ξερω αν ειναι στο ιδιο ποδι :sad:

Giannis83

junior
Reactions:

Πέμ Αύγ 07, 2025 9:37 am

Lavertis Robinson έγραψε:
Πέμ Αύγ 07, 2025 9:25 am
Ειναι το 4ο διαστρεμμα του Ζουγρη φετος. Δεν ξερω αν ειναι στο ιδιο ποδι :sad:
Όντως. Ετοιμαζόμουν να γράψω το ίδιο πράγμα.
Έπαθε το 1ο σε παιχνίδι πρωταθλήματος, επανήλθε γρήγορα κι έπαθε υποτροπή μέσα στα 5 πρώτα λεπτά συμμετοχής στην επιστροφή του. Στη συνέχεια έμεινε έξω για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά το ξαναγύρισε μόλις επέστρεψε. Και χθες το 4ο, στο ίδιο πόδι...

Αντίστοιχο θέμα υπήρχε και με τον Αβδάλα πέρυσι στο Περιστέρι, με 2 ή 3 διαστρέματα στο ίδιο πόδι μέσα σε λίγους μήνες.

Μακάρι να είναι κάτι πολυ ελαφρύ και να επιστρέψει σύντομα. Είναι υπερπολύτιμος στο φετινό μας ρόστερ.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Αύγ 07, 2025 11:36 am

Θέλω να γράψω κάτι για το θέμα Ρογκαβοπουλου που δεν έχει γραφτεί έως τώρα.

Ο Σπανουλης είπε προχτές πως για προσωπικούς λόγους ο παίκτης δε θέλει να είναι στην εθνική....μάλιστα.Επειδη έφαγα μια φλασια ,το κοίταξα και δε θυμόμουν κ τόσο λάθος πριν μερικούς μήνες για τα προκριματικά είχε δηλώσει ότι ο Ρογκα δε κλήθηκε επειδη δε ταιριάζει στα πλάνα του
Ερωτηθείς γιατί δεν κλήθηκε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος απάντησε: «Γιατί έκρινα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή στη δική μου φιλοσοφία μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο».

Επειδη και τα 2 δε γίνεται να ισχύουν,υπάρχει μια ανακολουθία δηλώσεων εδω

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 07, 2025 11:49 am

big_lebowski έγραψε:

Ο Σπανουλης είπε προχτές πως για προσωπικούς λόγους ο παίκτης δε θέλει να είναι στην εθνική....μάλιστα.Επειδη έφαγα μια φλασια ,το κοίταξα και δε θυμόμουν κ τόσο λάθος πριν μερικούς μήνες για τα προκριματικά είχε δηλώσει ότι ο Ρογκα δε κλήθηκε επειδη δε ταιριάζει στα πλάνα του
Ερωτηθείς γιατί δεν κλήθηκε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος απάντησε: «Γιατί έκρινα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή στη δική μου φιλοσοφία μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο».

Νομιζω η πρωτη δηλωση ηταν να παρει εκεινος την ευθυνη οτι δεν τον καλεσε για να ριξει γεφυρες και να τον φερει το καλοκαιρι στην εθνικη. Απλα δεν ειχε καμια διαθεση να τον καλυψει τωρα.

Λαθος η σωστο δεν θα κρινω εγω . Ο καθενας οπως νιωθει

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 07, 2025 11:50 am

big_lebowski έγραψε:

Δεν είναι ανακολουθία, είναι τακτική των αντικειμενικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν ότι θέλουν και όπως θέλουν, ανάλογα με την γραμμή που έχουν πάρει. Και για να μην πεταχτούν τίποτα πράσινα ή κόκκινα παπαγαλάκια να πουν για οπαδικά σχόλια κλπ - η πραγματικότητα είναι αυτή στην Ελλάδα. Αν θες να μάθεις μια λαμόγια που έκανε η τάδε ομάδα, πας στο αντίθετο οπαδικό σαητ (πχ για ολυμπιακό τα μαρτυράνε ολα στο SDNA - για Παναθηναϊκό στο αντίστοιχο gavros.gr κλπ κλπ). Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει. Πριν λίγο καιρό έγραφε (ο τουλούμπας αν θυμάμαι καλά) ότι το SDNA (ή το αντίστοιχο του Ολυμπιακού βαμμένο site) είναι προσκείμενο σε μια ομάδα και δεν το παίζει αντικειμενικό site, ενώ τα δήθεν αντικειμενικά είναι αυτά που κάνουν την ζημιά, γιατί πολύς κόσμος νομίζει ότι του πουν και δεν καταλαβαίνει ότι στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ είναι φιλικά σε ένα πολιτικό κόμμα και σε μια ομάδα. Ε μετά έπεσαν να τον φάνε γιατι έλεγε την αλήθεια που κάνεις μας δεν θέλει να παραδεχθεί και ενίοτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Στο θέμα του Ρογκα, δεν θέλει και πολύ κόπο, όσο ήταν ουδέτερος, είχε μια άλφα ασυλία που έπαψε να ισχύει προσφάτως.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Αύγ 07, 2025 12:36 pm

kein έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

Στο θέμα του Ρογκα, δεν θέλει και πολύ κόπο, όσο ήταν ουδέτερος, είχε μια άλφα ασυλία που έπαψε να ισχύει προσφάτως.
Ο Ρόγκα έχει πέσει στα ΜΜΕ[σχοινιά] από τότε που μάλωσε με ΑΕΚ και Προμηθέα. Δεν είχε καμία ασυλία ποτέ.

Εφόσον ο προπονητής τον ήθελε ποιος ο λόγος να μην έρθει; Όταν θα απαντήσει θα σβήσει πολλές θεωρίες των ΜΜΕ. Μέχρι τώρα η ευθύνη είναι πάνω του.
Συζητάμε για αθλητή που αρνήθηκε Ολυμπιάδα τονίζω.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions:

Πέμ Αύγ 07, 2025 1:01 pm

οσα γραφονται περι κακων σχεσεων του ρογκαβοπουλου με το λιολιο δεν ισχυουν οπως εγραψαν και σε προηγουμενα σχολια, αγωνιστηκε στο παγκοσμιο του 2023 και κατεβαινε κανονικα στα προκριματικα μεχρι το φεβρουαριο του 2024
η ομοσπονδια μετα την εξαιρετικη του εμφανιση εναντιον της σερβιας στα λιοσια (φεβρουαριο 2023) ανεβαζε βιντεο με χαιλαιτς αφιερωματα στο νεο μεγαλο σκορερ/ηγετη της εθνικης κτλπ κτλπ

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... 99-NED-GRE

το τελευταιο παιχνιδι του ρογκαβοπουλου με την εθνικη ομαδα εναντιον της ολλανδιας στις 26/02/2024, οπου αγωνιστηκε μολις 9 λεπτα προφανως θεωρησε οτι με προπονητη τον σπανουλη δεν θα εχει πρωταγωνιστικο ρολο και ο χρονος συμμετοχης του θα περιοριστει σημαντικα για αυτο αποφασισε να μην κατεβει στο προολυμπιακο, ειχε προηγηθει 3 μερες πριν ο αγωνας εναντιον της τσεχιας οπου αγωνιστηκε 19 λεπτα αλλα ηταν πολυ αστοχος.

μια διευκρινηση απο την ΑΕΚ αποχωρησε γιατι δεν πληρωνοταν και απο τον προμηθεα λογω του γνωστου επεισοδιου με τον Αγραβανη, και οχι λογω ταχα κακου χαρακτηρα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 07, 2025 1:04 pm

SteveNashidis έγραψε:
Πέμ Αύγ 07, 2025 12:36 pm
kein έγραψε:

Ο Ρόγκα έχει πέσει στα ΜΜΕ[σχοινιά] από τότε που μάλωσε με ΑΕΚ και Προμηθέα. Δεν είχε καμία ασυλία ποτέ.

Εφόσον ο προπονητής τον ήθελε ποιος ο λόγος να μην έρθει; Όταν θα απαντήσει θα σβήσει πολλές θεωρίες των ΜΜΕ. Μέχρι τώρα η ευθύνη είναι πάνω του.
Συζητάμε για αθλητή που αρνήθηκε Ολυμπιάδα τονίζω.
Δεν είχε ασυλία, αλλά υπήρχε ανοχή, αυτή είναι η σωστή λέξη, έχεις δίκιο - βέβαια από δω και πέρα θα δούμε την στάση που θα είναι επιθετική όπως συνηθίζεται από τα συγκεκριμένα μέσα. Εντάξει μην ξεπλύνουμε τώρα και τα ΜΜΕ ....

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”