Εθνική Ομάδα - Qualifiers2025 (GRE-CZE-NED-GBR)

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 1980
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Φεβ 22, 2025 10:07 am

Β.Ιωάννου: «Είχες καιρό να κάνεις τέτοιο ματς»
Ι.Παπαπέτρου: «Είχα καιρό να παίξω». : :mrgreen:

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2722
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Φεβ 22, 2025 10:22 am

tarp7 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 10:07 am
Β.Ιωάννου: «Είχες καιρό να κάνεις τέτοιο ματς»
Ι.Παπαπέτρου: «Είχα καιρό να παίξω». : :mrgreen:
Ω μωλέ μωλέ τον καημένο τον Γιαννάκη δεν τον βάζει ο κακός προπονητής να παίξει. Έκανε παιχνίδι απέναντι σε ομάδα Α2 και χάρηκε ο συνταξιούχος. Είναι να τρελαίνεσαι με την ανικανότητα μερικών ανθρώπων να αναγνωρίσουν ότι μερικά πράγματα είναι εντελώς δικό τους φταίξιμο.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Σάβ Φεβ 22, 2025 10:50 am

Μου κάνει εντύπωση που συνεχώς υποβαθμίζετε το επίπεδο της εθνικής ομάδας της Τσεχίας και το γράφω γιατί διαβάζω επίπεδο Α2 του φίλου Asteri.

Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Βεσελι δε θα κερδιζαμε και ας είχαμε περισσότερους Ευρωλιγκατους στην 12αδα.

Δεν έχω κοιτάξει τα νούμερα τους σε ACB ή BCL που κάποιοι από αυτούς παίζουν αλλά και εμείς δεν διακρινομαστε για μια καλή φουρνιά παικτών που είναι στην "μεσαία κλίμακα ταλέντου" που έχουν ρόλο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή ομάδες εξωτερικού. Οι δικοί μας "δεύτεροι" έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στις ομάδες τους και είναι συνεχώς ανέτοιμοι με την εθνική. ( Κυρίως για τους Μωραιτης, Μητρου Λονγκ, Καλαϊτζάκης με περισσότερο χρόνο αλλά λίγο για αυτό που θα ήθελαν Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου ).

Ευχάριστη έκπληξη Κατσιβελης και Χουγκαζ που απέδειξαν ότι οι χρόνοι συμμετοχής τους με ρόλο στις ομάδες τους, τους ανέβασε επίπεδο. Τον Τολιοπουλο τον μάθαμε πέρσι.

6
4 Εικόνα 2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Φεβ 22, 2025 11:40 am

SteveNashidis έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που συνεχώς υποβαθμίζετε το επίπεδο της εθνικής ομάδας της Τσεχίας και το γράφω γιατί διαβάζω επίπεδο Α2 του φίλου Asteri.

Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Βεσελι δε θα κερδιζαμε και ας είχαμε περισσότερους Ευρωλιγκατους στην 12αδα.

Δεν έχω κοιτάξει τα νούμερα τους σε ACB ή BCL που κάποιοι από αυτούς παίζουν αλλά και εμείς δεν διακρινομαστε για μια καλή φουρνιά παικτών που είναι στην "μεσαία κλίμακα ταλέντου" που έχουν ρόλο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή ομάδες εξωτερικού. Οι δικοί μας "δεύτεροι" έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στις ομάδες τους και είναι συνεχώς ανέτοιμοι με την εθνική. ( Κυρίως για τους Μωραιτης, Μητρου Λονγκ, Καλαϊτζάκης με περισσότερο χρόνο αλλά λίγο για αυτό που θα ήθελαν Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου ).

Ευχάριστη έκπληξη Κατσιβελης και Χουγκαζ που απέδειξαν ότι οι χρόνοι συμμετοχής τους με ρόλο στις ομάδες τους, τους ανέβασε επίπεδο. Τον Τολιοπουλο τον μάθαμε πέρσι.
Η αλήθεια είναι πως είμαι άδικος με τον χαρακτηρισμό μου αλλά πιο πολύ με τον Παπαπέτρου τα έχω.

Όμως αν και ο χαρακτηρισμός «Α2» είναι υπερβολικός τότε ο χαρακτηρισμός «μεσαία ομάδα BCL» είναι μια σχετικά ειλικρινής απεικόνιση της πραγματικότητας. Δεν εννοώ την ομάδα γενικά και αόριστα, αλλά την ομάδα που έπαιξε χθες (δλδ με τις απουςίες της). Να κάνω μια μικρή παρένθεση εμπάθειας να μπω ότι θεωρώ τον Σατορανσκι από τους μεγαλύτερους μπασκετικούς απατεώνες των τελευταίων χρόνων.

Φυσικά δεν λέω πως εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Αλλά έχουμε παίκτες με κάποιες παραστάσεις. Το να κάνει καλό παιχνίδι ο Παπαπετρου απέναντι σε αυτούς τους παίκτες όντας επι σειρά χρόνων ένας οκ ρολίστας Ευρωλίγκας και να νομίζει ότι αν έπαιζε παραπάνω θα έβαζε 20αρες, ε μου χτύπησε άσχημα.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Σάβ Φεβ 22, 2025 12:06 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 11:40 am
SteveNashidis έγραψε:

Η αλήθεια είναι πως είμαι άδικος με τον χαρακτηρισμό μου αλλά πιο πολύ με τον Παπαπέτρου τα έχω.

Όμως αν και ο χαρακτηρισμός «Α2» είναι υπερβολικός τότε ο χαρακτηρισμός «μεσαία ομάδα BCL» είναι μια σχετικά ειλικρινής απεικόνιση της πραγματικότητας. Δεν εννοώ την ομάδα γενικά και αόριστα, αλλά την ομάδα που έπαιξε χθες (δλδ με τις απουςίες της). Να κάνω μια μικρή παρένθεση εμπάθειας να μπω ότι θεωρώ τον Σατορανσκι από τους μεγαλύτερους μπασκετικούς απατεώνες των τελευταίων χρόνων.

Φυσικά δεν λέω πως εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Αλλά έχουμε παίκτες με κάποιες παραστάσεις. Το να κάνει καλό παιχνίδι ο Παπαπετρου απέναντι σε αυτούς τους παίκτες όντας επι σειρά χρόνων ένας οκ ρολίστας Ευρωλίγκας και να νομίζει ότι αν έπαιζε παραπάνω θα έβαζε 20αρες, ε μου χτύπησε άσχημα.
Ο σατορανσκυ πως πήρε 10εκ από τους Μπουλς πραγματικά απορώ.

0
ggr

allstar
Reactions: 1857
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Σάβ Φεβ 22, 2025 12:17 pm

tarp7 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 12:06 pm

Ο σατορανσκυ πως πήρε 10εκ από τους Μπουλς πραγματικά απορώ.
Mε το front office που έχει το Σικάγο γιατί απορεις;

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2424
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Φεβ 22, 2025 12:35 pm

SteveNashidis έγραψε:

Οι Τσέχοι έχουν και ένα άλλο πλεονέκτημα, ότι γενικά τόσα χρόνια αυτή η ομάδα με ελάχιστες διαφοροποιήσεις είναι που παίζει σε όλα τα τουρνούα.
Από την δική μας 12αδα που κατέβηκε χτες ζήτημα αν θα είναι οι μισοί στο Ευρωμπάσκετ.

Κάπως έτσι έχουν γίνει οι εκπλήξεις όπου μικρές εθνικές πετάνε τους μεγάλους στα παράθυρα.
Οι μεγάλοι κατεβάζουν "τα δεύτερα" που δεν έχουν παίξει και πολύ μαζί, οι μικροί κατεβάζουν την ίδια ομάδα με δέσιμο και ομοιογένεια που παίζει σε όλες τις διοργανώσεις και γίνεται το μπαμ.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Φεβ 22, 2025 1:31 pm

SteveNashidis έγραψε:

Έχεις απολυτο δίκαιο σε αυτό που γράφεις. Θα προσέθετα ότι μακάρι όλα αυτά τα χρόνια να είχαμε έναν παίκτη στυλ Hruban - όχι τώρα που είναι 36 - στα καλά του. Γενικά υποτιμούμε τις υπόλοιπες χώρες - το κάναμε σε αυτό το φόρουμ μετά την ήττα από τη Γερμανία το 2022 - διότι έπηρεαζόμαστε από το συλλογικό επίπεδο των δύο αιωνίων και γενικότερα της συγκεκριμμένης διοργάνωσης.

Ο Satoransky ήταν ανέκαθεν καλύτερος παίκτης από τους δικούς μας "έλίτ". Απλά πιστεύω ότι μετά τα 30 το σώμα του έχει ραγδαία πτώση και έχει υποστεί πολλούς τραυματισμούς. Ως καριέρα έχει κάνει "κηδείες" σε ομάδες και συλλόγους που λησμονούμε διότι απλά δεν τον παρακολουούσαμε. :)
pan24 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 12:35 pm
Οι Τσέχοι έχουν και ένα άλλο πλεονέκτημα, ότι γενικά τόσα χρόνια αυτή η ομάδα με ελάχιστες διαφοροποιήσεις είναι που παίζει σε όλα τα τουρνούα.
Από την δική μας 12αδα που κατέβηκε χτες ζήτημα αν θα είναι οι μισοί στο Ευρωμπάσκετ.

Κάπως έτσι έχουν γίνει οι εκπλήξεις όπου μικρές εθνικές πετάνε τους μεγάλους στα παράθυρα.
Οι μεγάλοι κατεβάζουν "τα δεύτερα" που δεν έχουν παίξει και πολύ μαζί, οι μικροί κατεβάζουν την ίδια ομάδα με δέσιμο και ομοιογένεια που παίζει σε όλες τις διοργανώσεις και γίνεται το μπαμ.
Από το χθεσινό παιχνίδι είχαμε 7-8 παίκτες που λογικά θα είναι στο Eurobasket, οι 7 ήταν στους Ολυμπιακούς και ο Παπαπέτρου που ήταν τραυματίας. Κομπλέ κατεβήκαμε (με τα ευρωπαϊκά δεδομένα), δεν είχαμε δηλαδή απουσία σαν του Vesely που είναι κομβικός για την Τσεχία

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Φεβ 22, 2025 2:11 pm

ssoulliss έγραψε:
Έχεις απολυτο δίκαιο σε αυτό που γράφεις. Θα προσέθετα ότι μακάρι όλα αυτά τα χρόνια να είχαμε έναν παίκτη στυλ Hruban - όχι τώρα που είναι 36 - στα καλά του. Γενικά υποτιμούμε τις υπόλοιπες χώρες - το κάναμε σε αυτό το φόρουμ μετά την ήττα από τη Γερμανία το 2022 - διότι έπηρεαζόμαστε από το συλλογικό επίπεδο των δύο αιωνίων και γενικότερα της συγκεκριμμένης διοργάνωσης.

Ο Satoransky ήταν ανέκαθεν καλύτερος παίκτης από τους δικούς μας "έλίτ". Απλά πιστεύω ότι μετά τα 30 το σώμα του έχει ραγδαία πτώση και έχει υποστεί πολλούς τραυματισμούς. Ως καριέρα έχει κάνει "κηδείες" σε ομάδες και συλλόγους που λησμονούμε διότι απλά δεν τον παρακολουούσαμε. :)
Νομίζω υπερβάλλεις λίγο διότι και η άλλη πλευρά υπερβάλλει. Στα μάτια μου είναι λίγο αντικειμενικό ότι σε ατομικό επίπεδο η Ελλάδα είχε περισσότερο ταλέντο (χθες συγκεκριμένα). Δεν φοράω τσαρούχι/φουστανέλα και ισχυρίζομαι ότι Ελλαδάρα ολέ μπασκετομάνα. Απλά αν δεις τα ρόστερ των ομάδων χθες έχουμε 3 μέτριους παίκτες Ευρωλίγκας ενώ η Τσεχία έναν. Το αν το Hruban ήταν καλός στα νιάτα του δεν λέει πολλά, τις χθεσινές ομάδες συγκρίνουμε. Ένας από τους λόγους που χάσαμε από την Γερμανία ήταν ο μέτριος παίκτης Ομπστ. Δεν υποτίμησε κανείς Ταις, Σρεντερ, Βαγκνερ, Μπαμπ, Βοιτμαν κλπ αλλάμ ας μην τα θυμάμαι αυτά πάλι.

Τώρα για το Σατοράνσκι, δεν έχω κάτι να αντιπαραθέσω πέρα από την γνώμη μου. Τον παίκτη τον έχω δει από τις μικρές εθνικές το 2010 που ήταν σχετικά καλό prospect λόγω μεγέθους. Ακόμα και το καλό passing του έμοιαζε να είναι πιο πολύ αποτέλεσμα του ύψους του παρά του διαβάσματος που έκανε. Δεν τον έχω σε (μπασκετική) εκτίμηση αλλά προφανώς λίγο τον ενδιαφέρει τι νομίζω εγώ :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2424
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Φεβ 22, 2025 2:33 pm

ssoulliss έγραψε:
Από το χθεσινό παιχνίδι είχαμε 7-8 παίκτες που λογικά θα είναι στο Eurobasket, οι 7 ήταν στους Ολυμπιακούς και ο Παπαπέτρου που ήταν τραυματίας. Κομπλέ κατεβήκαμε (με τα ευρωπαϊκά δεδομένα), δεν είχαμε δηλαδή απουσία σαν του Vesely που είναι κομβικός για την Τσεχία
Αν αυτό είναι το κομπλέ μας αυτό είναι το επίπεδο μας ναι.

Αλλά είναι ακόμα μέλη της Εθνικής (δεν έχουν δηλώσει ότι σταματάνε), οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου συν τον Γουόκαπ που είναι τραυματίας οπότε μιλάμε για 4 κομβικές απουσίες συν βέβαια τον Γιάννη.

Αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι 5 ούτε το καλοκαίρι θα κατέβουν ή θα είναι μόνο 1-2 από αυτούς τοτε θα συμφωνήσω αλλά προς ώρας θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πλήρεις μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο :)

Υ.Γ. Αν είναι υγιής πιστεύω θα είναι και ο Κώστας στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ οχι (μόνο) λόγω Γιάννη αλλά επειδή μετά τον Παπαγιάννη είναι το καλύτερο 5 που έχουμε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Φεβ 22, 2025 3:40 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Νομίζω υπερβάλλεις λίγο διότι και η άλλη πλευρά υπερβάλλει. Στα μάτια μου είναι λίγο αντικειμενικό ότι σε ατομικό επίπεδο η Ελλάδα είχε περισσότερο ταλέντο (χθες συγκεκριμένα). Δεν φοράω τσαρούχι/φουστανέλα και ισχυρίζομαι ότι Ελλαδάρα ολέ μπασκετομάνα. Απλά αν δεις τα ρόστερ των ομάδων χθες έχουμε 3 μέτριους παίκτες Ευρωλίγκας ενώ η Τσεχία έναν. Το αν το Hruban ήταν καλός στα νιάτα του δεν λέει πολλά, τις χθεσινές ομάδες συγκρίνουμε. Ένας από τους λόγους που χάσαμε από την Γερμανία ήταν ο μέτριος παίκτης Ομπστ. Δεν υποτίμησε κανείς Ταις, Σρεντερ, Βαγκνερ, Μπαμπ, Βοιτμαν κλπ αλλάμ ας μην τα θυμάμαι αυτά πάλι.

Τώρα για το Σατοράνσκι, δεν έχω κάτι να αντιπαραθέσω πέρα από την γνώμη μου. Τον παίκτη τον έχω δει από τις μικρές εθνικές το 2010 που ήταν σχετικά καλό prospect λόγω μεγέθους. Ακόμα και το καλό passing του έμοιαζε να είναι πιο πολύ αποτέλεσμα του ύψους του παρά του διαβάσματος που έκανε. Δεν τον έχω σε (μπασκετική) εκτίμηση αλλά προφανώς λίγο τον ενδιαφέρει τι νομίζω εγώ :D
Μπορεί και να υπερβάλλω, όπως νομίζω ότι η οπτική μου είναι διαφορετική :D . Ότι γράψω παρακάτω δεν αφορά εσένα, αλλά είναι μια δική μου διαπίστωση.

Παράδειγμα δεν πιστεύω ότι ο Μωραίτης είναι πιο ταλαντούχος από τον Τσέχο Balint - αυτόν που πήγε να μας κερδίσει εχθές - όμως αν κάνουμε poll στο φόρουμ ή ρωτήσουμε έξω οι περισσότεροι θα απαντήσουν "ποιος Balint, ο δικός μας παίζει Euroleague, στην Παναθα κλπ, ο άλλος πουθενά" και μπορεί να έχουν δίκαιο . Πιθανότατα ο δικός μας να ζήσει περισσότερες επιτυχίες στην καριέρα του, να κάνει καλύτερα συμβόλαια και κάποτε ίσως καθιερωθεί σε ομάδα, όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη ο άλλος είναι πιο ταλααντούχος με καλύτερη προοπτική. Δυστυχώς όμως για εκείνον είναι Τσέχος, δεν παίζει (και μπορεί να μην παίξει ποτέ) Euroleague κλπ.

Το ίδιο ακριβώς νομίζω συμβαίνει κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε εθνικές ομάδες που δεν έχουν πολλούς ΝΒΑers ή παίκτες από την Euroleague. Τους υποτιμούμε αμέσως. :)
pan24 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 2:33 pm
Αν αυτό είναι το κομπλέ μας αυτό είναι το επίπεδο μας ναι.

Αλλά είναι ακόμα μέλη της Εθνικής (δεν έχουν δηλώσει ότι σταματάνε), οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου συν τον Γουόκαπ που είναι τραυματίας οπότε μιλάμε για 4 κομβικές απουσίες συν βέβαια τον Γιάννη.

Αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι 5 ούτε το καλοκαίρι θα κατέβουν ή θα είναι μόνο 1-2 από αυτούς τοτε θα συμφωνήσω αλλά προς ώρας θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πλήρεις μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο :)

Υ.Γ. Αν είναι υγιής πιστεύω θα είναι και ο Κώστας στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ οχι (μόνο) λόγω Γιάννη αλλά επειδή μετά τον Παπαγιάννη είναι το καλύτερο 5 που έχουμε.
Δε διαφωνώ κάπου απλά χωρίς το Γιάννη η εικόνα μας θα είναι περίπου αυτή που είχαμε στις Φιλιππίνες πριν 2 καλοκαίρια. Αυτός είναι ουσιαστικά η μόνη κομβική μας απουσία, μέχρι να βγάλουμε τον επόμενο μεγάλο παίκτη - αν βγάλουμε. Οι υπόλοιποι είναι στη δύση της καριέρας τους και οι νεώτεροι είναι απλά τίμιοι ρολίστες. :)

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2552
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Σάβ Φεβ 22, 2025 8:53 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Όσον αφορά τη σύγκριση ατομικού ταλέντου, (μεταξύ των ομάδων που παρατάχθηκαν χθες), μάλλον δεν έχεις άδικο και θα συμφωνήσω για την οικονομία της συζήτησης αλλά η υπεροχή μας σε ταλέντο δεν είναι τόσο ξεκάθαρη που να δικαιολογεί μια εύκολη επικράτηση. Ειδικά σε ένα εκτός έδρας ματς "παραθύρων", μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν και με τους παίκτες να προπονούνται μαζί για 2-3 μέρες μόνο. Μπορεί στο χθεσινό ματς να είχαμε περισσότερους παίκτες από τη Euroleague, συγκριτικά με τη Τσεχία, αλλά το παιχνίδι το έκρινε ένας παίκτης που παίζει στο Eurocup (Tολιόπουλος), ο οποίος, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχει κατoρθώσει και τίποτα φοβερές ατομικές διακρίσεις στη διοργάνωση αυτή. Με τη λογική που εμείς λέμε "ποιός Hruban", "ποιός Bohacik" και "ποιός Balvin", οι Τσέχοι μετά το χθεσινό ματς θα πρέπει να λένε χάσαμε από κάποιον ...Toliopoulos :D

Έχω γράψει ξανά πως η υποχρέωση ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να έχουν Έλληνες παίκτες στο ρόστερ τους, δημιουργεί μια στρεβλή εικόνα σχετικά με την αξία των Ελλήνων παικτών. Εμείς μπορεί να πιστεύουμε ότι παίκτες όπως για παράδειγμα οι Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης, Κ. Αντετοκούνμπο, Μωραϊτης, είναι "ευρωλιγκάτοι" αλλά αμφιβάλλω ιδιαίτερα για το αν η ελεύθερη αγορά πιστεύει το ίδιο. Δες επίσης την πορεία που είχαν παίκτες όπως οι Μάντζαρης, Αγραβάνης, Χαραλαμπόπουλος, Κασελάκης, Μποχωρίδης όταν οι δύο "αιώνιοι" σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί τους.

Υπάρχουν Τσέχοι παίκτες όπως οι Hruban (all-time leading scorer στο BCL) και Balvin (All-EuroCup Second Team το 2018) οι οποίοι αν είχαν ελληνικά διαβατήρια, τότε οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα "σφάζονταν" για να τους υπογράψουν. Ανάποδα, αν παίκτες όπως οι Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Μωραϊτης, Τολιόπουλος, Χουγκάζ, Χαραλαμπόπουλος ήταν Τσέχοι, υπήρχε ποτέ περίπτωση να παίξουν σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ;

Το point μου είναι πως είναι λάθος να κρίνουμε την αξία των Ελλήνων παικτών με κριτήριο την ομάδα στην οποία αγωνίζονται, ειδικά από τη στιγμή που ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεκριμένο αριθμό ελληνικών διαβατηρίων στο roster τους.

5
5 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GK_23 την Σάβ Φεβ 22, 2025 9:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3921
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Φεβ 22, 2025 9:04 pm

GK_23 έγραψε:

Έχω γράψει ξανά πως η υποχρέωση ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να έχουν Έλληνες παίκτες στο ρόστερ τους, δημιουργεί μια στρεβλή εικόνα σχετικά με την αξία των Ελλήνων παικτών. Εμείς μπορεί να πιστεύουμε ότι παίκτες όπως για παράδειγμα οι Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης, Κ. Αντετοκούνμπο, Μωραϊτης, είναι "ευρωλιγκάτοι" αλλά αμφιβάλλω ιδιαίτερα για το αν η ελεύθερη αγορά πιστεύει το ίδιο.
αν δεν υπηρχε ο γελοιος κανονισμος της α1 το 90% αυτων που παιζουν σε παο οσφπ δεν θα περνουσε ουτε εξω απτο γηπεδο των ομαδων

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Σάβ Φεβ 22, 2025 9:13 pm

GK_23 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Όσον αφορά τη σύγκριση ατομικού ταλέντου, (μεταξύ των ομάδων που παρατάχθηκαν χθες), μάλλον δεν έχεις άδικο και θα συμφωνήσω για την οικονομία της συζήτησης αλλά η υπεροχή μας σε ταλέντο δεν είναι τόσο ξεκάθαρη που να δικαιολογεί μια εύκολη επικράτηση. Ειδικά σε ένα εκτός έδρας ματς "παραθύρων", μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν και με τους παίκτες να προπονούνται μαζί για 2-3 μέρες μόνο. Μπορεί στο χθεσινό ματς να είχαμε περισσότερους παίκτες από τη Euroleague, συγκριτικά με τη Τσεχία, αλλά το παιχνίδι το έκρινε ένας παίκτης που παίζει στο Eurocup (Tολιόπουλος), ο οποίος, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχει κατoρθώσει και τίποτα φοβερές ατομικές διακρίσεις στη διοργάνωση αυτή. Με τη λογική που εμείς λέμε "ποιός Hruban", "ποιός Bohacik" και "ποιός Balvin", οι Τσέχοι μετά το χθεσινό ματς θα πρέπει να λένε χάσαμε από κάποιον ...Toliopoulos :D

Έχω γράψει ξανά πως η υποχρέωση ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να έχουν Έλληνες παίκτες στο ρόστερ τους, δημιουργεί μια στρεβλή εικόνα σχετικά με την αξία των Ελλήνων παικτών. Εμείς μπορεί να πιστεύουμε ότι παίκτες όπως για παράδειγμα οι Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης, Κ. Αντετοκούνμπο, Μωραϊτης, είναι "ευρωλιγκάτοι" αλλά αμφιβάλλω ιδιαίτερα για το αν η ελεύθερη αγορά πιστεύει το ίδιο. Δες επίσης την πορεία που είχαν παίκτες όπως οι Μάντζαρης, Αγραβάνης, Χαραλαμπόπουλος, Κασελάκης, Μποχωρίδης όταν οι δύο "αιώνιοι" σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί τους.

Υπάρχουν Τσέχοι παίκτες όπως οι Hruban (all-time leading scored στο BCL) και Balvin (All-EuroCup Second Team το 2018) οι οποίοι αν είχαν ελληνικά διαβατήρια, τότε οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα "σφάζονταν" για να τους υπογράψουν. Ανάποδα, αν παίκτες όπως οι Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Μωραϊτης, Τολιόπουλος, Χουγκάζ, Χαραλαμπόπουλος ήταν Τσέχοι, υπήρχε ποτέ περίπτωση να παίξουν σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ;

Το point μου είναι πως είναι λάθος να κρίνουμε την αξία των Ελλήνων παικτών με κριτήριο την ομάδα στην οποία αγωνίζονται, ειδικά από τη στιγμή που ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεκριμένο αριθμό ελληνικών διαβατηρίων στο roster τους.
Aυτη τη στιγμή ο μόνος Έλληνας που θα ήταν σε ρόστερ Παο-Οσφπ αν δεν υπήρχαν τα ελληνικά διαβατήρια είναι ο Σλούκας ...κανένας άλλος μα κανένας.

(και ο Γουακαπ ...που οκ δε είναι έλληνας το παιδί)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3921
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Φεβ 22, 2025 9:22 pm

χτες το βραδυ ο τσιμπος εσκιζε τα ιατια του και δεν μπορουσε να καταλαβει πως γινεται να μην εχει κλειθει στην εθνικη ο φλιωνης ο αδερφος μητρου και ο κατσιβελης που μπηκε απο σποντα

επειδη λεει οτι αυτοι εχουν γραψει πολλα λεπτα στην α1 ενω ο μωραιτης ο ναζ μητρου σκουπιζουν παγκο

και φανταστειτε οτι αυτος που το παιζει <<μυστης>> κατι ξερει κιολας απο αλλους που ειναι ασχετοι τελειως δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι καλυτερο να κανεις μονο προπονησεις σε πρωταθλητρια ομαδα ευρωλιγκας με συμπαιχτες τοπ στην ευρωπη απτο να παιζεις 25 λεπτα με την αεκ το προμηθεα και το περιστερι

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”