Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023 - Αγώνες Εθνικής

Συντονιστής: Captains

assistant

nba
Reactions: 1659
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Νοέμ 15, 2022 12:28 pm

N.I.2022 έγραψε:
Τρί Νοέμ 15, 2022 12:14 pm
pan24 έγραψε:
Τρί Νοέμ 15, 2022 12:02 pm

Ο Πάπας όχι δεν μπορεί να σταθεί ούτε Α1 πιθανότατα αυτή τη στιγμή(για χοντρά λεπτά σε καλή ομάδα εννοώ), για αυτό και στο ροτέισον του Ολυμπιακού είναι πίσω και από τον Λούντζη.
Σε μια καλή ομάδα Α1 όπως το Περιστέρι που λες δεν θα έπαιζε πάνω από 10-15 λεπτά.

Ο Μπαρτζώκας τον πήρε για την προοπτική που έχει και δεν έχει πχ ο Γκίκας.
Τα ίδια ισχύουν και για τον Γ.Καλαιτζάκη.
Μόνο και μόνο την εμπειρία να βάλεις, αμφότεροι αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο χρήσιμοι από παίκτες σαν τον Γκίκα.
Τι συγκρίνουμε?? το μπάσκετ του Γκικα το ξέρουν λίγοι Έλληνες παίχτες. Απλά λόγο σωματικής διάπλασης δεν μπορεί να σταθεί στη Ευρωλίγκα. Φυσικά τώρα λόγο διάπλασης ούτε ο Πάπας μπορεί να σταθεί ας είναι και 12cm ψηλότερος του (φυσικά δεν ξέρει το μπάσκετ του Γκίκα και έχουν ένα ισάξιο σουτ).
τι θυμηθηκα .....περιπου το14-15 ειχα πει οτι θα εδινα μια ευκαιρεια στον Γκικα για 5ο γκαρ του Παναθηναικου.......κι ειχαν πεσει ολοι οι φιλοι της ομαδας να με φανε......ισως οι παλιοτεροι εδω μεσα κατι να θυμουνται.......
Τον εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση,τον ηξερα απ τα χρονια του Φιλαθλητικου........καλος χαρακτηρας,δουλευταρας,πολυ μυαλο στο παιχνιδι του,σουτ και κυριως απιστευτη εκρηκτικοτητα......τωρα εχει μεγαλωσει λιγο κι εχει χασει αρκετα απ τα φυσικα του προσοντα αλλα νομιζω οτι εκανε(και κανει) καριερα πολυ καλη(που λιγοι θα περιμεναν)......
Συνεχιζω να πιστευω οτι ισως αδικειται που δεν ειχε ποτε του μια ευκαιρεια σε ομαδα της EL.......κι ο Στραζελ 1,80 με τα χερια στην αναταση ειναι.......

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3284
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Νοέμ 15, 2022 1:09 pm

Για το θεωρητικό μέρος της συζήτησης γιατί και 12άδα να ήταν ο Παππάς δεν θα είχαμε καμία διαφορά στο αποτέλεσμα με την Λετονία.
Κακώς τον συγκρίνουμε αυτήν την στιγμή με τον Γκίκα, Μουράτο, Μωραϊτη καθώς δεν θα μπορούσε να οργανώσει και να σκοράρει.
Να φάει την θέση από Ρογκαβόπουλο, Χαραλαμπόπουλο, Γιαννόπουλο δεν νομίζω αυτήν την στιγμή
Μόνο να είχε επιλεγει αντί του Όμηρου το οποίο παιδί είναι 19, έχει λίγο χρόνο συμμετοχής, έχει περισσότερες προοπτικές αυτήν την στιγμή δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να προτιμηθεί ο Παππάς.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Νοέμ 15, 2022 1:17 pm

tarp7 έγραψε:
Τρί Νοέμ 15, 2022 8:30 am
BillyPao έγραψε:
Δευ Νοέμ 14, 2022 11:48 pm

Ποιες ιδεοληψίες; Απλά δε μου άρεσε ο τρόπος που κερδίσαμε, και ούτε μου αρέσουν οι πανηγυρισμοί για μια νίκη που θα ''κρύψει κάτω από το χαλί'' τα προβλήματα της Εθνικής.
Το καλοκαίρι στο βελιγράδι που η σερβία έπαιζε μ 8 μια χαρά πανηγύριζες υπέρ της Σερβίας. Είδάμe και τις άλλες εθνικές τι παιχνιδάρες κάνανε.
Σοβαρά; Όποιος έχει διαφορετική οπτική και άποψη, σημαίνει ότι υποστηρίζει τους άλλους;

0
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Τρί Νοέμ 15, 2022 1:38 pm

BillyPao έγραψε:
tarp7 έγραψε:
Τρί Νοέμ 15, 2022 8:30 am

Το καλοκαίρι στο βελιγράδι που η σερβία έπαιζε μ 8 μια χαρά πανηγύριζες υπέρ της Σερβίας. Είδάμe και τις άλλες εθνικές τι παιχνιδάρες κάνανε.
Σοβαρά; Όποιος έχει διαφορετική οπτική και άποψη, σημαίνει ότι υποστηρίζει τους άλλους;
Μα αφού ήθελες να χάσουμε και με τη σερβία και με το βέλγιο εσύ το έγραψες. Αφού δεν ήθελες να κερδίσουμε εμείς, ισοπαλία δεν υπάρχει στο μπάσκετ, προφανώς ήθελες να κερδίσεις η σερβία και το βέλγιο. Δικαίωμα σου είναι να έχεις ότι άποψη θες και να μην θέλεις να κερδίσει η εθνική, άλλα να μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.

0
BillyPao

allstar

Τρί Νοέμ 15, 2022 1:48 pm

tarp7 έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Μα αφού ήθελες να χάσουμε και με τη σερβία και με το βέλγιο εσύ το έγραψες. Αφού δεν ήθελες να κερδίσουμε εμείς, ισοπαλία δεν υπάρχει στο μπάσκετ, προφανώς ήθελες να κερδίσεις η σερβία και το βέλγιο. Δικαίωμα σου είναι να έχεις ότι άποψη θες και να μην θέλεις να κερδίσεις η εθνική, άλλα να μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.
Όχι, είπα ότι από το να κερδίσουμε με τον τρόπο που τελικά κερδίσαμε, καλύτερα να χάσουμε. Αν δε βλέπεις τη διαφορά, δε φταίω εγώ. Ότι δήθεν δε θέλω να κερδίζει η Εθνική είναι αστείο, δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για αυτό.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

Τρί Νοέμ 15, 2022 1:56 pm

BillyPao έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Μα αφού ήθελες να χάσουμε και με τη σερβία και με το βέλγιο εσύ το έγραψες. Αφού δεν ήθελες να κερδίσουμε εμείς, ισοπαλία δεν υπάρχει στο μπάσκετ, προφανώς ήθελες να κερδίσεις η σερβία και το βέλγιο. Δικαίωμα σου είναι να έχεις ότι άποψη θες και να μην θέλεις να κερδίσεις η εθνική, άλλα να μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.
Όχι, είπα ότι από το να κερδίσουμε με τον τρόπο που τελικά κερδίσαμε, καλύτερα να χάσουμε. Αν δε βλέπεις τη διαφορά, δε φταίω εγώ. Ότι δήθεν δε θέλω να κερδίζει η Εθνική είναι αστείο, δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για αυτό.
Χα χα αυτό πιστεύω να το λες και για την αγαπημένη σου ομάδα?! (σιγουρά δεν είναι η Εθνική) … αλλά εκεί είμαι σίγουρος ότι πάντα και παντού πιστεύεις ότι είναι καλύτερη. Όπως και είμαι σίγουρς ότι αν στην Εθνική πρωταγωνιστούσαν παίχτες του ΠΑΟ θα είχες άλλη γνώμη… (άποψη μου) :roofl:

0
BillyPao

allstar

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:00 pm

N.I.2022 έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Χα χα αυτό πιστεύω να το λες και για την αγαπημένη σου ομάδα?! (σιγουρά δεν είναι η Εθνική) … αλλά εκεί είμαι σίγουρος ότι πάντα και παντού πιστεύεις ότι είναι καλύτερη. Όπως και είμαι σίγουρς ότι αν στην Εθνική πρωταγωνιστούσαν παίχτες του ΠΑΟ θα είχες άλλη γνώμη… (άποψη μου) :roofl:
Ενώ εσύ είσαι πιο ''αντικειμενικός'' ας πούμε. :roofl:

0
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:02 pm

BillyPao έγραψε:
Πέμ Αύγ 25, 2022 11:19 pm
tarp7 έγραψε:
Πέμ Αύγ 25, 2022 11:13 pm

Θα με εκνεύριζε αν κερδίζαμε χωρίς να το αξίζουμε, ψέματα να πω;
Αφού δεν θες
Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε που οι σέρβοι έπαιζαν με 8; ή χτες που μας έδωσαν 5 τεχνικές ποινές :hammer:

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tarp7 την Τρί Νοέμ 15, 2022 2:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
N.I.2022

a1greece

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:07 pm

BillyPao έγραψε:
N.I.2022 έγραψε:

Φυσικά και δεν είμαι, αλλά δεν λέω μεγαλοστομίες του στιλ «…καλύτερα να μην νικούσαμε…» που στην τελική χτες στο overall η διαιτησία ήταν και 60-40 υπερ. του Βελγίου. Αλλά να ξέρεις ότι εγώ με τις νίκες της εθνικής χαιρόμουν και με ενοχλούσαν οι ήττες της και όταν ο κορμός της ήταν η ομάδα σου … που το αντίθετο εσένα σε χαλάει πολύ! :banghead:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:12 pm

Mεγάλο respect στον Καλάθη . Εχει βάλει τα γυαλιά σε πολλούς με την επιμονή του να βρίσκεται στις 12άδες :obey:

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
BillyPao

allstar

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:33 pm

N.I.2022 έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Φυσικά και δεν είμαι, αλλά δεν λέω μεγαλοστομίες του στιλ «…καλύτερα να μην νικούσαμε…» που στην τελική χτες στο overall η διαιτησία ήταν και 60-40 υπερ. του Βελγίου. Αλλά να ξέρεις ότι εγώ με τις νίκες της εθνικής χαιρόμουν και με ενοχλούσαν οι ήττες της και όταν ο κορμός της ήταν η ομάδα σου … που το αντίθετο εσένα σε χαλάει πολύ! :banghead:
Προσωπική μου άποψη είναι, όχι ''μεγαλοστομίες''. Αν θέλεις να ξέρεις πάντως, ναι, δε μου άρεσαν οι δηλώσεις των Λαρεντζάκη και Ιτούδη (από τον τελευταίο δεν περίμενα ομολογουμένως μια τέτοια δήλωση) μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπορώ βέβαια να αναλύσω περισσότερο το γιατί (για προφανείς λόγους). Όσο για το αν χαίρομαι με τις επιτυχίες της Εθνικής, μια χαρά έχω πανηγυρίσει και εγώ νίκες και προκρίσεις της Εθνικής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα βλέπω όλα τέλεια και δε θα ασκώ κριτική.

0
N.I.2022

a1greece

Τρί Νοέμ 15, 2022 2:54 pm

BillyPao έγραψε:
N.I.2022 έγραψε:

Προσωπική μου άποψη είναι, όχι ''μεγαλοστομίες''. Αν θέλεις να ξέρεις πάντως, ναι, δε μου άρεσαν οι δηλώσεις των Λαρεντζάκη και Ιτούδη (από τον τελευταίο δεν περίμενα ομολογουμένως μια τέτοια δήλωση) μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπορώ βέβαια να αναλύσω περισσότερο το γιατί (για προφανείς λόγους). Όσο για το αν χαίρομαι με τις επιτυχίες της Εθνικής, μια χαρά έχω πανηγυρίσει και εγώ νίκες και προκρίσεις της Εθνικής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα βλέπω όλα τέλεια και δε θα ασκώ κριτική.
Άλλο να ασκείς κριτική, που είναι κάτι το υγείες … και άλλο να στεναχωριέσαι με την πρόκριση της Εθνικής και να λες ότι καλύτερα να είχαμε χάσει!! Αυτό δείχνει άλλο … και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το έλεγες αυτό αν στη θέση της Εθνικής ήταν η αγαπημένη σου ομάδα!

0
BillyPao

allstar

Τρί Νοέμ 15, 2022 3:07 pm

N.I.2022 έγραψε:
Τρί Νοέμ 15, 2022 2:54 pm
BillyPao έγραψε:

Άλλο να ασκείς κριτική, που είναι κάτι το υγείες … και άλλο να στεναχωριέσαι με την πρόκριση της Εθνικής και να λες ότι καλύτερα να είχαμε χάσει!! Αυτό δείχνει άλλο … και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το έλεγες αυτό αν στη θέση της Εθνικής ήταν η αγαπημένη σου ομάδα!
Ή δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν είπα ότι ήθελα σώνει και καλά να χάσουμε, αλλά ότι δε μου άρεσε ο τρόπος που κερδίσαμε. Αν το Βέλγιο έπαιζε καλά, αλλά ήμασταν σταθερά καλύτεροι και μπροστά στο σκορ, τότε δε θα έλεγα τίποτα. Απλά πιστεύω ότι χθες περισσότερο ''κλέψαμε'' το αποτέλεσμα στο 2ο ημίχρονο, αυτή είναι η άποψη μου. Δεν έχει νόημα να επανέλθω επαναλαμβάνοντας τα ίδια, καλό σου απόγευμα.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Νοέμ 15, 2022 4:16 pm

Ο σκοπός επετεύχθει και ταξιδεύουμε στην νοτιοανατολική Ασία για την τελική φάση του τουρνουά.

Το καινούριο στοιχείο που θέλω να βάλω στη συζήτηση είναι η χαλαρή εώς αδιάφορη παρουσία στους επόμενους δύο αγώνες. Διαφωνώ κάθετα αντίθετα νομίζω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό ρόστερ και ο λόγος είναι η κατάταξη στο ranking για την προσεχή κλήρωση στο Παγκόσμιο.

Στο προηγούμενο τουρνουά ήμασταν 8οι αλλά μπήκαμε σαν επικεφαλής σε ομιλο λόγω του αποκλεισμού της Σλοβενίας, συγκεκριμμένα ήταν οι 7 καλύτερες ομάδες συν την Κίνα που το διοργάνωνε, με αποτέλεσμα να έχουμε καλή κλήρωση (άσχετα αν χάσαμε από τη Βραζιλία). Λογικά και φέτος θα ακολουθηθεί η ίδια πατέντα, δηλαδή οι πρώτες χώρες θα μπουν επικεφαλείς συν τους διοργανωτές.

Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις πρώτες είναι σίγουρα επικεφαλείς, δηλαδή: ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία και Αργεντινή. Μετά γίνεται σκοτωμός με τις Σερβία (έκανε το 2/2), τη Σλοβενία (επίσης είχε 2/2), η Λιθουανία είχε 1/2 και εμείς είχαμε 1/2 (η Ιταλία μάλλον δεν προλαβαίνει). Εάν η FIBA τοποθετήσει τις δύο διοργανώτριες επικεφαλείς των ομίλων τότε χρειαζόμαστε οπωσδήποτε το 2/2 (τη Σερβία αν μπορούμε να την κερδίσουμε και με διαφορά) και θα πρέπει επίσης να περιμένουμε ήττες των Λιθουανών και των Σλοβένων.

Το καλό νέο είναι πως η Λιθουανία έχει τη βαρυά εντός έδρας ήττα από τη Γαλλία που μπορεί να τη ρίξει, το κακό νέο είναι πως είχαμε και εμείς βαρυά εντός έδρας ήττα από τη Λεττονία. Όπως και να έχει αν δεν είμαστε επικεφαλής ομίλου καλό θα είναι να κληρωθούμε με μία εκ των διοργανωτών για να ρεφάρουμε την απώλεια της θέσης, διαφορετικά κλήρωση με κάποια εκ των ΗΠΑ, Αυστραλία, Ισπανία ή Γαλλία σημαίνει πολύ δύσκολη συνέχεια.

* Αν είμαστε επικεφαλής καλό θα είναι να αποφύγουμε τον Καναδά και την Ιταλία από το επόμενο γκρουπ γιατί θα ειναι δώρο-άδωρο η κεφαλή του γκρουπ.

* Μπράβο στα παιδιά εχθές, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Σοφότεροι δεν γίναμε από πλευράς μπάσκετ τουλάχιστον όμως η σκηνή στο τέλος που το πανηγυρίζουν με τον κόσμο δείχνει πόσο πολύ το ήθελαν και πόσο ανακουφίστηκαν όταν τελειώσε το παιχνίδι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 517

Τρί Νοέμ 15, 2022 6:00 pm

Για να ερθουμε λιγο στο παιχνιδι: Που νομιζεται οτι κριθηκε και ποιος παραγοντας συνετελεσε τα μεγιστα? Και δε μιλαω για τα τριποντα του Λαρεντζακη...

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”