Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ESP-GEO-UKR
Συντονιστής: Captains
-
abovetherim

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ρε συ δίκιο έχεις όταν μιλάμε γενικά, αλλά στην περίπτωση του Γιάννη πιστεύω οτι καλά κάνουν και αναφέρονται για να μην υπάρξουν σενάρια και παρερμηνείες. Και παρότι δεν είμαι καθόλου ΕΟΚικός και "Λιόλιος", δεν λένε ψέμματα, γιατί είναι επίσημη θέση και όχι φήμες και παρασκήνιο και θα φάνε κράξιμο αν δεν είναι έτσι.GK_23 έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 11:40 amΗ παρουσία του Ρογκαβόπουλου είναι (ευχάριστη) έκπληξη, μακάρι να είναι σε θέση να αγωνιστεί και να βοηθήσει. Ο τραυματισμός του πάντως είναι αρκετά ύπουλος.
Τα υπόλοιπα τα είχαμε γράψει από χθες. Η ΕΟΚ δεν θα έπρεπε κανονικά να αναφέρεται στους απόντες στις κλήσεις αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου ο κάθε πικραμένος (εδώ συγκαταλέγονται και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου) πλάθει σενάρια στο μυαλό του, τα παρουσιάζει σαν αδιάσειστη πραγματικότητα και καταφέρνει να πείσει σημαντικό μέρος όσων των διαβάζουν/ακολουθούν.
Το ματς το οποίο πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κερδίσουμε είναι αυτό με την Ουκρανία στη Ρίγα. Ενδεχόμενη ήττα από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι καταδικαστικό αποτέλεσμα.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτή είναι η δηλωση του Γιάννη σε ένα podcast πριν κάνα μήνα«Αν κληθώ, λογικά θα είμαι εκεί. Έχω παίξει 10 τουρνουά από τα 12 που έχω κληθεί. Νομίζω παίζουμε με την Ισπανία και την Ουκρανία. Αν κληθούμε και είμαστε όλοι εκεί, θα είμαι εκεί. Πάμε να κερδίσουμε τα ματς και να πάμε στο Παγκόσμιο».
https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... oi/5134233
"Θα είναι όλοι εδώ, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ολοι"
Αυτή είναι του Σπανουλη
Είναι προφανές πως κάποιος μας δουλεύει εδώ.Το ποιος ας το κρίνει ο καθένας (για μένα πάλι προφανές ειναι)
- GK_23

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Ποιος μας δουλεύει λοιπόν αφού είναι τόσο προφανές;big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:14 pmΑυτή είναι η δηλωση του Γιάννη σε ένα podcast πριν κάνα μήνα«Αν κληθώ, λογικά θα είμαι εκεί. Έχω παίξει 10 τουρνουά από τα 12 που έχω κληθεί. Νομίζω παίζουμε με την Ισπανία και την Ουκρανία. Αν κληθούμε και είμαστε όλοι εκεί, θα είμαι εκεί. Πάμε να κερδίσουμε τα ματς και να πάμε στο Παγκόσμιο».
https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... oi/5134233
"Θα είναι όλοι εδώ, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ολοι"
Αυτή είναι του Σπανουλη
Είναι προφανές πως κάποιος μας δουλεύει εδώ.Το ποιος ας το κρίνει ο καθένας (για μένα πάλι προφανές ειναι)
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και θα κέρδιζε τι από μια τέτοια κίνηση;
"Τεχνικά" αλήθεια λένε όλοι γιατί ο Γιαννης δεν είναι στις κλήσεις.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:19 pmΌταν ο ένας λέει αν κληθω θα είμαι εκεί και ο άλλος "ζητήθηκε η αρωγή του αλλά δε μπορούσε " ένας εκ των 2 ψεύδεται
Μεταξύ Γιάννη κ ΕΟΚ εγώ διαλέγω Γιάννη προφανως
Ουσιαστικά νομίζω αλήθεια λένε όλοι.
Η ΕΟΚ τον ήθελε, ο Γιάννης ήθελε να έρθει, το Μαϊαμι δεν ήθελε για δικούς του λόγους και ο Γιάννης δε θα έμπαινε σε κόντρα με τη νέα ομάδα του για να παίξει 2 παιχνίδια παραθύρων.
- GK_23

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μπορεί να βγει ο Γιάννης τότε και να πει ότι η ανακοίνωση της ΕΟΚ είναι ψευδής.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:19 pmΌταν ο ένας λέει αν κληθω θα είμαι εκεί και ο άλλος "ζητήθηκε η αρωγή του αλλά δε μπορούσε " ένας εκ των 2 ψεύδεται
Μεταξύ Γιάννη κ ΕΟΚ εγώ διαλέγω Γιάννη προφανως
Κανείς δεν ψεύδεται. Την απάντηση την έδωσε ο @abovetherim πιο πάνω. Οι Heat δεν θέλουν να παίξει ο Γιάννης, ο Γιάννης δεν θέλει ή δεν μπορεί να τους πιέσει και η ΕΟΚ τηρεί διπλωματική στάση στο θέμα για να μην χάσει εντελώς τον παίκτη από μελλοντικές διοργανώσεις.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ok αντιλαμβάνομαι τι λετε/εννοείτε, αλλά η ανακοίνωση της ΕΟΚ ειναι προσωπικη(σε ότι αφορά τον Γιαννη)
Μπορει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν αλλά η φράση είναι "ζητήθηκε η αρωγή ΤΟΥ και δε κατεστη δυνατον".Αυτό δεν έχει παρερμηνεια,είναι του είπαμε να έρθει κ αρνήθηκε το οποίο είναι αντίθετο από το τι είπε ο ίδιος.
Μπορει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν αλλά η φράση είναι "ζητήθηκε η αρωγή ΤΟΥ και δε κατεστη δυνατον".Αυτό δεν έχει παρερμηνεια,είναι του είπαμε να έρθει κ αρνήθηκε το οποίο είναι αντίθετο από το τι είπε ο ίδιος.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
εγώ το καταλαβαίνω ως "ζητήθηκε η αρωγή του αλλά δεν άλλαξαν θέση οι Χιτ", όχι ότι αρνήθηκε να βοηθήσει. μπορεί να σημαίνει και αυτό που λες φυσικά, ίσως να είναι και το πιθανότερο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο από την ανακοίνωση.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:35 pmΜπορει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν αλλά η φράση είναι "ζητήθηκε η αρωγή ΤΟΥ και δε κατεστη δυνατον".Αυτό δεν έχει παρερμηνεια,είναι του είπαμε να έρθει κ αρνήθηκε το οποίο είναι αντίθετο από το τι είπε ο ίδιος.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
@yawn.brigade Τι να σ πω.Σε αυτό το παράθυρο τόσο η ΕΟΚ όσο και ο Ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησαν την αρωγή του Γιάννη, όμως, δεν κατέστη εφικτό
Επειδή αρωγή =βοήθεια πάντως,επί λεξει λέει ουσιαστικα πως δεν βοήθησε(διπλωματικα κ με τρόπο φυσικά)
Aς βγει ο Γιάννης να το ξεκαθαρίσει,δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που βλέπει 2 κόντρα /αντιθετες δηλωσεις
- GK_23

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στην ουσία αυτό που λες έγινε αλλά η ΕΟΚ ούτε θέλει να εκθέσει τον Γιάννη, ούτε να ξεκινήσει πόλεμο με τον Pat Riley για αυτό και χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη γλώσσα στην ανακοίνωση.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:35 pmOk αντιλαμβάνομαι τι λετε/εννοείτε, αλλά η ανακοίνωση της ΕΟΚ ειναι προσωπικη(σε ότι αφορά τον Γιαννη)
Μπορει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν αλλά η φράση είναι "ζητήθηκε η αρωγή ΤΟΥ και δε κατεστει δυνατον". Αυτό δεν έχει παρερμηνεια, είναι του είπαμε να έρθει κ αρνήθηκε το οποίο είναι αντίθετο από το τι είπε ο ίδιος.
Οι δηλώσεις του Γιάννη, στις οποίες αναφέρεσαι, έγιναν πριν την πρώτη του επίσκεψη του στο Miami και πριν ακόμα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους Heat σχετικά με τη συμμετοχή του στα "παράθυρα".
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και αυτό αλήθεια είναι, μάλλον όπως το λέει ο GK_23.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:35 pmOk αντιλαμβάνομαι τι λετε/εννοείτε, αλλά η ανακοίνωση της ΕΟΚ ειναι προσωπικη(σε ότι αφορά τον Γιαννη)
Ζήτησαν από τον Γιάννη να παίξει και η απάντηση που πήραν ήταν ότι δε γίνεται γιατί δε τον αφήνουν οι Heat.
Η ασάφεια που σωστά παρατηρείς είναι γιατί ήθελαν να βγάλουν ανακοίνωση για να μην κυκλοφορήσουν σενάρια ότι δεν έρχεται γιατί η ΕΟΚ δε πληρώνει την ασφάλεια αλλά δεν ήθελαν να ανοίξουν δημόσια κόντρα με τον Γιάννη ή τους Heat.
Μοιάζει με προσπάθεια να το πουν όσο πιο διπλωματικά γινόταν.
Ακριβώς. Εαν έβαζε βέτο ο Γιαννης , το Μαιαμι δεν μπορούσε να κανει τίποτε. Τον πίεσαν απο τους Χιτ και εκανε πίσω. Για αυτο το λογο πρέπει να γινει διαμαρτυρία στην Fiba και μάλιστα άμεσα. Εχει γινει και παλιότερα ιστορία με τον Τζινομπιλι. Και μάλιστα θα ξεκαθαρίσει και το ζήτημα.big_lebowski έγραψε: ↑Τρί Αύγ 11, 2026 12:35 pmOk αντιλαμβάνομαι τι λετε/εννοείτε, αλλά η ανακοίνωση της ΕΟΚ ειναι προσωπικη(σε ότι αφορά τον Γιαννη)
- GK_23

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στην ανακοίνωση της ΕΟΚ εξηγούνται οι λόγοι της απουσίας τους.
https://www.basket.gr/main-slider/ethni ... pr/187066/Την ερχόμενη Παρασκευή, 14/8, θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τις δύο επικείμενες αναμετρήσεις των προκριματικών του FIBA World Cup.
Η δεύτερη φάση αρχίζει με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Ουκρανία στη Ρίγα (28/8, 19.00) και στο T-Center την Ισπανία (31/8, 19.00), σε έναν όμιλο στον οποίο η εκκίνηση τη βρίσκει με ρεκόρ 3-3 από την πρώτη φάση.
Ο Βασίλη Σπανούλης κάλεσε 17 παίκτες για την προετοιμασία, στο πρόγραμμα της οποίας υπάρχουν και δύο αγώνες στο Τ-Center, στις 22/8 Ελλάδα – Πολωνία Powered by Cosmote Telekom και στις 24/8 Ελλάδα – Κύπρος Aegean Acropolis.
Προς αποφυγή παρερμηνειών σε σχέση με ονόματα αθλητών που απουσιάζουν από την κλήση, κρίνεται απαραίτητο να διευκρινιστούν τα εξής:
Τα τελευταία χρόνια, οπότε και το NBA θέσπισε την extra ασφάλεια συγκεκριμένων παικτών, η ΕΟΚ κάλυψε από τη πρώτη στιγμή όλες τις απαιτήσεις του ΝΒΑ για να πάρει άδεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και να είναι «παρών» με την Εθνική ομάδα. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα, το περσινό καλοκαίρι όταν και συμμετείχε κανονικά τόσο στην προετοιμασία, όσο φυσικά και στο Ευρωμπάσκετ.
Τα ποσά που απαιτήθηκαν καλύφθηκαν από τα διαθέσιμα χρήματα της ΕΟΚ και δεν χρειάστηκε να υπάρξει καμία κρατική αρωγή. Σε αυτό το παράθυρο τόσο η ΕΟΚ όσο και ο Ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησαν την αρωγή του Γιάννη, όμως, δεν κατέστη εφικτό λόγω της ιδιαίτερης χρονικής συγκυρίας με την έναρξη του νέου κεφαλαίου στη καριέρα του. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο οικονομικό θέμα που να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα.
Όσον αφορά τους αθλητές Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, Νεοκλή Αβδάλα και Βαγγέλη Ζούγρη που βρίσκονται στα κολλέγια του NCAA παρότι οι αθλητές ήθελαν να βοηθήσουν την Εθνική οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι των κολλεγίων δεν τους έδωσαν άδεια και σε περίπτωση που έρχονταν θα αποβάλλονταν από τις σπουδές τους και κατ’ επέκταση από τις κολλεγιακές τους ομάδες. Να διευκρινίσουμε ότι τα συγκεκριμένα κολλέγια σε αντίθεση με κάποια άλλα δεν επιτρέπουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα έτσι ώστε να συνδύαζαν τη παρουσία τους στην Εθνική και τα μαθήματα τους στο κολλέγιο.
** Στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής προστίθεται ο Γιώργος Λιμνιάτης, ενώ σε αυτή τη διαδικασία προπονήσεων και αγώνων δε θα είναι «παρών» ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο