για το επιπεδο του εχει φτασει το ελληνικο μπασκετ φταιει και η εοκ και ο εσακε και η κεδ και το υπουργειο αθλητισμου και η κυβερνηση και η πτδ που βαζει τζιφρεςSteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 1:10 pm1.
Επίσης όταν λέμε ΕΣΑΚΕ σημαίνει φταίει η ομάδα μου και όταν λέμε ΕΟΚ φταίει ο Λιόλιος. Ποιοτική και χαώδης η διαφορά στην ορολογία.
Ελληνοποίηση ξένων αθλητών
Συντονιστής: Captains
- τουλουμπα
- Reactions: 4461
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
0
- kein
- Reactions: 796
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχεις άδικο, αλλά αν θέλουνε να μιλάμε ειλικρινά, όλους αυτούς εμείς τους εκλέγουμε άμεσα η έμμεσα. Το θέμα ξεκινάει από πολύ χαμηλά. Απ τη νοοτροπία που μπολιάζει η οικογένεια Τον κάθε εκκολαπτόμενο πολίτη. Η συλλογική ευθύνη είναι καραμέλα αλλά η ατομική είναι εξωτικό φρούτο για τον έλληνα. Αν θελουμε να αλλάξει κάτι θα πρέπει πρώτα να ρωτήσουνε τον εαυτό ας αν θελουμε να κερδίζουμε με κάθε τρόπο ή αν θελουμε να υπάρχει αξιοκρατία. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή κάποτε κι ας χάσει βραχυπρόθεσμα νίκες κλπ. Το ίδιο λέω τόσο καιρό για τις τιμωρίες των αιωνίων. Καμία ανοχή και ας ξεκινήσουν τις Βαρβατές τιμωρίες απ την ομάδα μου.τουλουμπα έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 4:12 pmγια το επιπεδο του εχει φτασει το ελληνικο μπασκετ φταιει και η εοκ και ο εσακε και η κεδ και το υπουργειο αθλητισμου και η κυβερνηση και η πτδ που βαζει τζιφρεςSteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 1:10 pm1.
Επίσης όταν λέμε ΕΣΑΚΕ σημαίνει φταίει η ομάδα μου και όταν λέμε ΕΟΚ φταίει ο Λιόλιος. Ποιοτική και χαώδης η διαφορά στην ορολογία.
Για να μην βγαίνουμε λοιπόν οφτοπικ, στο θέμα ελληνοποιήσεων είναι απλό. Ας ελληνοποιήσουν οποίοι τους κάνει αλλά να μην έχει το δικαίωμα να παίζει ως Έλληνας στη. Α1. Επίσης αν θελουμε να το πάμε παραπέρα. Ας επιτρέψουν 6 μόνο Έλληνες ή και 5 αν αυτό μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Θα μπορούσαν όμως πχ στο. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αφήσουν στου τελικούς πρωταθλήματος (αν φτάσουν - που θα φτάσουν ας είμαστε λογικοί) να παίξουν με όσους ξένους θέλουν. Όπως στην Ευρωλίγκα. Μόνο στον τελικό όμως , έτσι ώστε να μην αδικηθεί καμία από τις μικρές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λύσεις υπάρχουν αν θέλουν , το θέμα είναι ότι κοιτάζουν καιροσκοπικά να κερδίσουν οι εκάστοτε που είναι στα πράγματα. Τρανό παράδειγμα ο ουοκαπ.
3
3

11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Η ιστορία έδειξε που έφτασαν όλα αυτά τα μεγάλα ταλέντα που "κατέστρεψαν" οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αβδαλας ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά πηγαίνοντας δανεικός, έδειξε πράγματα. Και άλλοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Ο Νικολαΐδης και ο Αρσενοπουλος του Ολυμπιακού π.χ παλεύουν αυτή τη στιγμη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε μικρομεσαιες ομάδες. Είτε τώρα, είτε τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζαν σαν δανεικοι. Ο Χαραλαμπόπουλος κατέληξε στα 28 να θεωρείται ένας μέτριος παίκτης της ιταλικής λιγκας.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 1:10 pmΠάντως υπάρχει και το να "αγοράζεις" 18χρονους, 17χρονους,16χρονους μόνο και μόνο για να μην τους πάρει ο αντίπαλος χωρίς αγωνιστικό πλάνο, μετά να τους παρκάρεις μέχρι τα 23 εκτός από από τις ελληνοποιήσεις ξένων. Περί εξέλιξης του ελληνικού στοιχείου στην Α1.
Σίγουρα δεν είναι ιδανική η διαχείριση των παιδιών αυτών από Ολυμπιακο και Παναθηναϊκο, αλλα νομίζω ότι προσάπτεται μεγαλύτερο μερίδιο στις ομαδες από ότι τους αναλογεί.
3
3

Μα δεν υπάρχει περιορισμός ξένων επι της ουσίας. Υπάρχει πρωτάθλημα στην Ευρώπη στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν 12 ξένοι; Αντιθέτως, ο αριθμός 6 που εφαρμόζεται, είναι ίσως ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Και μάλλον ο μεγαλύτερος που μπορεί να εφαρμοστεί. Μόνο και μόνο για τυπικούς λόγους, δε γίνεται η πλειοψηφία της 12αδας να κατάγεται απο άλλες χώρες. Γι'αυτό έχουν εφεύρει τώρα τα 6+1, 6+2 κλπ.τουλουμπα έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 11:04 amγια καποιο μαγικο τροπο ο αριθμος 6 κατα τους υπευθυνους και κατα τους μπασκετικους ανθρωπους δεν πληττει το ελληνικο μπασκετ,ενω ο αριθμος 7 το καταστρεφειchainsaw έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 9:42 am
Οκ, αλλά μήπως βλέπουμε το δέντρο και χανουμε το δασος; Ένας παίκτης θα ζημιώσει το ελληνικό μπάσκετ;
Εγώ ξέρω ότι το ελληνικό μπάσκετ πληττεται από τον κανονισμό των 6 ξένων στην Α1.... Εκεί ο κύριος ταραντούλας μια χαρά βολεύεται και είναι υπερ. Όπως και οι κύριοι Αγγελόπουλοι κλπ.
Δηλαδή είναι οκ να γεμίζουν όλες οι ελληνικές ομάδες με ξένους κάθε χρόνο, αλλά δεν είναι οκ να έρθει ένας παίκτης 2-3 σεζόν να ενισχύσει την εθνική. Ακόμα και αν η διαφωνία έχει ειλικρινή σκοπό, περισσότερο με αγκύλωση μοιάζει, παρά με κάτι ουσιώδες. Άποψη δεν την λες. Ποσο μάλλον άποψη που να αξίζει επιδοκιμασία.
οποτε δεν ειναι αναντιστοιχος σε αυτο ο ταραντουλας
κατα την γνωμη μου το να εχεις περιορισμο ξενων αλλα να επιτρεπεις γελοιοτητες ελληνοποιησεων η και να ψαχνεις μισθοφορους μιας χρησεως για την εθνικη ειναι γελοιο
και αντιφατικο με το τι πρεσβευεις
Και ίσως αργότερα βάλουν κανόνες, για να θεωρούνται Έλληνες, ξένοι παίκτες που έχουν εξελιχθεί από το μπασκετικό πρόγραμμα της χώρας.
1
1

- SteveNashidis
- Reactions: 3288
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μα δεν φωτογράφισα Ολυμπιακό και Παναθηναικό. Όλη η Α1 παίζει με 6 ξένους σταθερά στα 30 λεπτά έκαστος και φέτος μόνο είδαμε με έκπληξη την εξαίρεση του Περιστερίου, του Αμαρουσίου ή της Καρδίτσας που έδωσε όχι μόνο χρόνο συμμετοχής αλλά και ευθύνη.chainsaw έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:05 pmΗ ιστορία έδειξε που έφτασαν όλα αυτά τα μεγάλα ταλέντα που "κατέστρεψαν" οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αβδαλας ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά πηγαίνοντας δανεικός, έδειξε πράγματα. Και άλλοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Ο Νικολαΐδης και ο Αρσενοπουλος του Ολυμπιακού π.χ παλεύουν αυτή τη στιγμη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε μικρομεσαιες ομάδες. Είτε τώρα, είτε τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζαν σαν δανεικοι. Ο Χαραλαμπόπουλος κατέληξε στα 28 να θεωρείται ένας μέτριος παίκτης της ιταλικής λιγκας.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 1:10 pmΠάντως υπάρχει και το να "αγοράζεις" 18χρονους, 17χρονους,16χρονους μόνο και μόνο για να μην τους πάρει ο αντίπαλος χωρίς αγωνιστικό πλάνο, μετά να τους παρκάρεις μέχρι τα 23 εκτός από από τις ελληνοποιήσεις ξένων. Περί εξέλιξης του ελληνικού στοιχείου στην Α1.
Σίγουρα δεν είναι ιδανική η διαχείριση των παιδιών αυτών από Ολυμπιακο και Παναθηναϊκο, αλλα νομίζω ότι προσάπτεται μεγαλύτερο μερίδιο στις ομαδες από ότι τους αναλογεί.
Ολυμπιακός και Παναθηναικός εξελίσσουν τους Έλληνες στο τοπ επίπεδο Ευρωλίγκας όταν αυτοί είναι έτοιμοι και όχι εκκολαπτόμενοι 19χρονοι καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος σε Ευρωλίγκα για συνεχή πειράματα. Εκτός αν αλλάξει κάποια στιγμή αλλάξουμε νοοτροπία και από το να βλέπουμε τον Μενσα 7ο ξένο, θα βλέπουμε αναπληρωματικό με 20 λεπτά τον Ζούγρη στα 23 του (τυχαία τα ονόματα) χωρίς να μας νοιάζει αν στην κανονική περίοδο θα έχουμε 2-3 ήττες παραπάνω.
Έχουμε μπλέξει κανονισμούς που ψηφίζουν ιδιωτικές εταιρίες ΚΑΕ με τις ελληνοποιήσεις για την Εθνική που πρέπει να ακολουθήσει τους κανονισμούς της FIBA και όλα αυτά τα συσχετίζουμε με την περιθωριοποίηση των Ελλήνων στην Α1.
Ας ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ο κάθε ελληνοποιημένος αμερικανός να λογαριάζεται ως ξένος. Πιο λογική πρόταση από το "γιατί κάνουμε Έλληνα τον Γουοκαπ, Γκραντ Ναν για την Εθνική και ότι δεν παράγουμε παίκτες."
Μάλλον ξεχνάμε πόσο καλό θα κάνει μια διάκριση της εθνικής στις ακαδημίες όλων των ομάδων σε όλη την χώρα. Κούρασε η τοξικότητα.
2
2

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

- nikolas_asteri
- Reactions: 3010
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Όπως έχουν σωστά γράψει πιο πάνω (pan και άλλοι) αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να έχεις πολίτες "δύο κατηγοριών". Χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω ότι ο πρώτος που θα κάνει challenge έναν τέτοιο κανονισμό θα κερδίσει πανηγυρικά.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:22 pmΑς ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ο κάθε ελληνοποιημένος αμερικανός να λογαριάζεται ως ξένος.
0

- SteveNashidis
- Reactions: 3288
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξέρω τα νομικά μονοπάτια. Δεν απαγόρευσα τον Γουοκαπ να παίζει GBL. Θα λογαριάζεται ως ξένος σε έναν κανονισμό που όντως κατηγοριοποιεί τους αθλητές με βάση την εθνικότητα.nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:29 pmΌπως έχουν σωστά γράψει πιο πάνω (pan και άλλοι) αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να έχεις πολίτες "δύο κατηγοριών". Χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω ότι ο πρώτος που θα κάνει challenge έναν τέτοιο κανονισμό θα κερδίσει πανηγυρικά.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:22 pmΑς ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ο κάθε ελληνοποιημένος αμερικανός να λογαριάζεται ως ξένος.
Υπάρχουν ήδη κανονισμοί για Ελληνες, για 18χρονους, για κοινοτικούς και για αμερικανούς.
Μπορείς να πεις οι Νατουραλιζέ να λογαριάζονται ως ξένοι. *
Μπορείς να πεις κάθε ομάδα δικαιούται έναν νατουραλιζέ την διετία.*
Σίγουρα όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τη συζήτηση σε θέμα ΕΣΑΚΕ και θέμα "πιθανή επιτυχία της Εθνικής ομάδας".
Με επιφύλαξη αυτά που γράφω. *
3
3

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

- kein
- Reactions: 796
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν υπάρχει πρόθεση ειλικρινή να βρεθεί λύση, θα βρεθεί. Μπορούν απλά οι δυο αιώνιοι που κομπάζουν για το ήθος τους, να κάνουν μια συμφωνία Κυρίων. Και να τη τηρήσουν. Θέλουν όμως ;nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:29 pmΌπως έχουν σωστά γράψει πιο πάνω (pan και άλλοι) αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να έχεις πολίτες "δύο κατηγοριών". Χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω ότι ο πρώτος που θα κάνει challenge έναν τέτοιο κανονισμό θα κερδίσει πανηγυρικά.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:22 pmΑς ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ο κάθε ελληνοποιημένος αμερικανός να λογαριάζεται ως ξένος.
3
3

11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- ssoulliss
- Reactions: 681
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στο ποδόσφαιρο που έγραψε ο φίλος shaq7 πιο πάνω η ομοσπονδία του έχει κάποια χρονια που συστηματικά προσεγγίζει παιδιά ελλήνων του εξωτερικού ή παιδιά με αλλοδαπούς γονείς που γεννήθηκαν εδώ με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε μια πολύ καλή μαγιά. Και αν δεν κάνω λάθος πλέον λίγοι εξ αυτών παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι περισσότεροι αγωνίζονται εκτός.
Στο μπάσκετ επειδή πολλοί από εμάς αναφέρουν τη φουρνιά 2005-07, να θυμίσω ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνιζόντουσαν εκτός αιωνίων για αρκετά χρόνια (Παπαλουκάς, Ζήσης, Κακιούζης, Λάζαρος, Φώτσης, Ντικούδης, Χατζηβρέττας) και είχε κατα το κοινώς λεγόμενο ηερμήσει το κεφάλι τους από την εγχώρεια τοξικότητα. Νομίζω εν τέλει αυτός είναι ο δρόμος για τους Έλληνες παίκτες για να βελτιωθούν και να σταθούν στο καλό επίπεδο. Ευτυχώς που τελευταία έχουμε 2-3 παραδείγματα παιδιών που έφυγαν και αμέσως έδειξαν πράγματα. Για κάθε π.χ. Χουγκάζ θα υπάρχει πάντοτε ένας Μωραίτης που θα μείνει στάσιμος.
Ας βάλει 12 ξένους ο ΕΣΑΚΕ για να ικανοποιήσει την αλαζονεία και τον εγωϊσμό των αιωνίων, ο δρόμος για τα υπόλοιπα παιδιά είναι να πάνε έξω να παίξουν, κάτι που βέβαια είναι και πιο δύσκολο.
Στο μπάσκετ επειδή πολλοί από εμάς αναφέρουν τη φουρνιά 2005-07, να θυμίσω ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνιζόντουσαν εκτός αιωνίων για αρκετά χρόνια (Παπαλουκάς, Ζήσης, Κακιούζης, Λάζαρος, Φώτσης, Ντικούδης, Χατζηβρέττας) και είχε κατα το κοινώς λεγόμενο ηερμήσει το κεφάλι τους από την εγχώρεια τοξικότητα. Νομίζω εν τέλει αυτός είναι ο δρόμος για τους Έλληνες παίκτες για να βελτιωθούν και να σταθούν στο καλό επίπεδο. Ευτυχώς που τελευταία έχουμε 2-3 παραδείγματα παιδιών που έφυγαν και αμέσως έδειξαν πράγματα. Για κάθε π.χ. Χουγκάζ θα υπάρχει πάντοτε ένας Μωραίτης που θα μείνει στάσιμος.
Ας βάλει 12 ξένους ο ΕΣΑΚΕ για να ικανοποιήσει την αλαζονεία και τον εγωϊσμό των αιωνίων, ο δρόμος για τα υπόλοιπα παιδιά είναι να πάνε έξω να παίξουν, κάτι που βέβαια είναι και πιο δύσκολο.
3
3

- nikolas_asteri
- Reactions: 3010
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νατουραλιζέ ή όχι είναι Έλληνας πολίτης. Το αποκλείω να στέκεται νομικά η οποιαδήποτε διαφορά στην αντιμετώπιση από άλλους Έλληνες πολίτες. Κι εγώ με επιφύλαξη το λέω απλά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:35 pmΔεν ξέρω τα νομικά μονοπάτια. Δεν απαγόρευσα τον Γουοκαπ να παίζει GBL. Θα λογαριάζεται ως ξένος σε έναν κανονισμό που όντως κατηγοριοποιεί τους αθλητές με βάση την εθνικότητα.nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:29 pm
Όπως έχουν σωστά γράψει πιο πάνω (pan και άλλοι) αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να έχεις πολίτες "δύο κατηγοριών". Χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω ότι ο πρώτος που θα κάνει challenge έναν τέτοιο κανονισμό θα κερδίσει πανηγυρικά.
Υπάρχουν ήδη κανονισμοί για Ελληνες, για 18χρονους, για κοινοτικούς και για αμερικανούς.
Σίγουρα όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τη συζήτηση σε θέμα ΕΣΑΚΕ και θέμα "πιθανή επιτυχία της Εθνικής ομάδας".
2
2

Πως στεκει στη διοργανωση της φιμπα; Εκει διαχωριζει τους νατουραλιζε απο τους υπολοιπους.nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:49 pmΝατουραλιζέ ή όχι είναι Έλληνας πολίτης. Το αποκλείω να στέκεται νομικά η οποιαδήποτε διαφορά στην αντιμετώπιση από άλλους Έλληνες πολίτες. Κι εγώ με επιφύλαξη το λέω απλά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:35 pm
Δεν ξέρω τα νομικά μονοπάτια. Δεν απαγόρευσα τον Γουοκαπ να παίζει GBL. Θα λογαριάζεται ως ξένος σε έναν κανονισμό που όντως κατηγοριοποιεί τους αθλητές με βάση την εθνικότητα.
0
- τουλουμπα
- Reactions: 4461
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
δεν εχουν καμια σχεση αυτα,η μπασκετικη αρχη δεν απαγορευει σε κανεναν με ελληνικο διαβατηριο να δουλεψει απλα μπορει να βαλει σχεδον οτι προυποθεση θελει,δηλαδη μπορει να πει οτι σαν ελληνες για την α1 θα θεωρω οσους αθλητες ειχαν δελτιο σε ελληνικη ομαδα ως τα 13nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:49 pmΝατουραλιζέ ή όχι είναι Έλληνας πολίτης. Το αποκλείω να στέκεται νομικά η οποιαδήποτε διαφορά στην αντιμετώπιση από άλλους Έλληνες πολίτες. Κι εγώ με επιφύλαξη το λέω απλά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση.SteveNashidis έγραψε: ↑Δευ Μαρ 24, 2025 5:35 pm
Δεν ξέρω τα νομικά μονοπάτια. Δεν απαγόρευσα τον Γουοκαπ να παίζει GBL. Θα λογαριάζεται ως ξένος σε έναν κανονισμό που όντως κατηγοριοποιεί τους αθλητές με βάση την εθνικότητα.
μπορει να πει σε ολους εχουν παιξει σε μικρες εθνικες ομαδες
σε ολους ΔΕΝ εχουν παιξει σε καποια αλλη εθνικη ομαδα εκτος της ελληνικης
οπως δεν μπορει καποιος να προσφυγει επειδη η φιμπα επιτρεπει εναν νατουραλιζε οπως καποιος γαλλος πολιτης δεν μπορει να προσφυγει επειδη στην ελλαδα δεν τον αφηνουν να εργαστει λογω περιορισμων ξενων ετσι δεν μπορει να γινει καμια παρομοια τετοια προσφυγη
αυτα τα νομικιστικα ειναι απλες προφασεις για να εχουμε να λεμε
δεν εχουν ολες οι μπασκετικες αρχες στην ευρωπη τα ιδια κριτηρια για το ποιον θεωρουν γηγενη οπως δεν εχουν και τα ιδια κριτηρια σε ποιον δινουν διαβατηρια
0