Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
Christofis

euroleague
Reactions: 1164
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 06, 2025 3:27 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:36 pm
Christofis έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:30 pm

Εγω το θεωρω δεδομενο γιατι και νομιμο και ηθικο ειναι.
Δεν ξέρω αν έχεις δει τις εξετάσεις αλλά θα είναι τουλάχιστον ύποπτο αν Φαλ, Λεσορτ, Γκριγκονις και λοιποί περάσουν αυτές τις εξετάσεις με τα ελληνικά που ξέρουν. Δεν είναι μόνο η γλώσσα, είναι ιστορία, πολιτική, γεωγραφία, μέχρι και pop culture. Τώρα αν κάνουν τίποτα μαθήματα στα κρυφά, οκ δεν μπορώ να το ξέρω αλλά νομίζω είναι βάσιμες οι αμφιβολίες :D
Οι εξετασεις ειναι αστειες οπως και το ν μαθεις ελληνικα για τις εξετασεις ειναι αστειο. Εβραικα που ειναι ιερογλυφικα και εμαθα μεσα σε 2,5
Μηνες με 3 ωρες την μερα 4 μερες την εβδομαδα και πηγα και δουλευα σε νοσοκομειο με ασθενεις. Το να μαθεις το επιπεδο των ελληνικων που απαιτειται ειναι πολυ ευκολο να το κανεις

0
yawn.brigade

junior
Reactions: 325
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 06, 2025 3:31 pm

ο Ιωάννου στη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού είπε ότι δε τίθεται θέμα ελληνοποίησης του Γκος και ότι ο Σπανούλης ψάχνει άλλου τύπου παίκτη.

το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιος λέει βλακείες, ο Ιωάννου ή το σδνα.

0
balkanwarrior

junior
Reactions: 204
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Απρ 06, 2025 3:35 pm

Πραγματικά, δεν θεωρώ ότι οι εξετάσεις του Π.Ε.Γ.Π. (Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση ) είναι εύκολες — απαιτούν πολύ καλή γνώση και χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, καθώς και εξοικείωση με την ελληνική πραγματικότητα.

Εξάλλου, για να έχει κάποιος δικαίωμα συμμετοχής, πρέπει να διαμένει στην Ελλάδα για συγκεκριμένο αριθμό ετών.

Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τις εξετάσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/%C ... %CE%BD.pdf

Ρίξτε μια ματιά στο Θέμα 5 χαχαχ

Γενικές πληροφορίες έχει εδώ : https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/#home

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος balkanwarrior την Κυρ Απρ 06, 2025 3:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2730
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Απρ 06, 2025 3:36 pm

Christofis έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:36 pm

Δεν ξέρω αν έχεις δει τις εξετάσεις αλλά θα είναι τουλάχιστον ύποπτο αν Φαλ, Λεσορτ, Γκριγκονις και λοιποί περάσουν αυτές τις εξετάσεις με τα ελληνικά που ξέρουν. Δεν είναι μόνο η γλώσσα, είναι ιστορία, πολιτική, γεωγραφία, μέχρι και pop culture. Τώρα αν κάνουν τίποτα μαθήματα στα κρυφά, οκ δεν μπορώ να το ξέρω αλλά νομίζω είναι βάσιμες οι αμφιβολίες :D
Οι εξετασεις ειναι αστειες οπως και το ν μαθεις ελληνικα για τις εξετασεις ειναι αστειο. Εβραικα που ειναι ιερογλυφικα και εμαθα μεσα σε 2,5
Μηνες με 3 ωρες την μερα 4 μερες την εβδομαδα και πηγα και δουλευα σε νοσοκομειο με ασθενεις. Το να μαθεις το επιπεδο των ελληνικων που απαιτειται ειναι πολυ ευκολο να το κανεις
Διαφωνώ (όχι μόνο ως προς την ευκολία αλλά και ως προς την θέληση) αλλά δεν νομίζω πως θα σε πείσω οπότε δεν θα συνεχίσω. Μπορεί εσύ να είσαι πολύ καλός στο να μαθαίνεις γλώσσες αλλά αυτό δεν γενικεύεται. Επιπλέον, είσαι γιατρός που σημαίνει ότι έχεις ένα track record στο να κάτσεις και να μελετήσεις κάτι που δεν ισχύει για αθλητές γενικά. Έχω μείνει σε 3 χώρες τα τελευταία 10 χρόνια και ξέρω πολύ κόσμο που ζορίζεται να μάθει γλώσσες πολύ «ευκολότερες» από τα ελληνικά. Φυσικά εξαρτάται και τι υποδομές υπάρχουν για μετανάστες αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γνώμη μου είναι πως πολυεκατομμυριούχοι αθλητές δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Απρ 06, 2025 3:44 pm

balkanwarrior έγραψε:
Πραγματικά, δεν θεωρώ ότι οι εξετάσεις του Π.Ε.Γ.Π. (Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση ) είναι εύκολες — απαιτούν πολύ καλή γνώση και χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, καθώς και εξοικείωση με την ελληνική πραγματικότητα.

Εξάλλου, για να έχει κάποιος δικαίωμα συμμετοχής, πρέπει να διαμένει στην Ελλάδα για συγκεκριμένο αριθμό ετών.

Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τις εξετάσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/%C ... %CE%BD.pdf

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να το θεωρείς εύκολο. Φαντάσου κάποιον άνθρωπο που έχει μείνει 3 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει έξτρα 3 ώρες την μέρα για μαθήματα, δεν χρειάζεται ελληνικά στην καθημερινή ζωή του, να προσπαθεί να κατανοήσει τα ελληνικά στις ερωτήσεις 7, 9, 14, 16, 18, να διαβάσει το κείμενο στη σελίδα 10 και να παράγει γραπτό κείμενο στο μέρος Γ.

3
3 Εικόνα
Εικόνα
Elvetos

a1greece
Reactions: 648
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Απρ 06, 2025 3:59 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:36 pm
Christofis έγραψε:

Διαφωνώ (όχι μόνο ως προς την ευκολία αλλά και ως προς την θέληση) αλλά δεν νομίζω πως θα σε πείσω οπότε δεν θα συνεχίσω. Μπορεί εσύ να είσαι πολύ καλός στο να μαθαίνεις γλώσσες αλλά αυτό δεν γενικεύεται. Επιπλέον, είσαι γιατρός που σημαίνει ότι έχεις ένα track record στο να κάτσεις και να μελετήσεις κάτι που δεν ισχύει για αθλητές γενικά. Έχω μείνει σε 3 χώρες τα τελευταία 10 χρόνια και ξέρω πολύ κόσμο που ζορίζεται να μάθει γλώσσες πολύ «ευκολότερες» από τα ελληνικά. Φυσικά εξαρτάται και τι υποδομές υπάρχουν για μετανάστες αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γνώμη μου είναι πως πολυεκατομμυριούχοι αθλητές δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν.
Σωστά τα λες. Είμαι στην Ελβετία 7 χρόνια, και με το ζόρι είμαι Β1 επίπεδο στα Γερμανικά (εντάξει δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου για την δουλειά μου), ενώ οπως λες και εγώ ξέρω πως να κάτσω και να μελετήσω - διδακτορικό έχω. Δεν μπορώ να το φανταστώ πως μπορούν οι συγκεκριμένοι αθλητές να περάσουν τις εξετάσεις. Η μητέρα μου είναι στις επιτροπές πολλές φορές και μου εξηγεί το πόσο δύσκολο είναι.

1
1 Εικόνα
Elvetos

a1greece
Reactions: 648
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ

Κυρ Απρ 06, 2025 4:00 pm

Τώρα μεταξύ μας, αν δεν κάτσουμε να διαβάσουμε, ούτε εμείς περνάμε τις συγκεκριμένες εξετάσεις :D

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
balkanwarrior

junior

Κυρ Απρ 06, 2025 4:43 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:44 pm
balkanwarrior έγραψε:

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να το θεωρείς εύκολο. Φαντάσου κάποιον άνθρωπο που έχει μείνει 3 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει έξτρα 3 ώρες την μέρα για μαθήματα, δεν χρειάζεται ελληνικά στην καθημερινή ζωή του, να προσπαθεί να κατανοήσει τα ελληνικά στις ερωτήσεις 7, 9, 14, 16, 18, να διαβάσει το κείμενο στη σελίδα 10 και να παράγει γραπτό κείμενο στο μέρος Γ.
Αδερφέ, αυτό λέω κι εγώ, οι εξετάσεις αυτές είναι πραγματικά δύσκολες. Ίσως ο τρόπος που το έγραψα πριν να φάνηκε διαφορετικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι είναι εύκολες.

Ένας γνωστός μου, ξένος, τις έδωσε πρόσφατα και μου είχε δείξει όλο το υλικό που χρειάστηκε να διαβάσει, μιλάμε για πάρα πολύ πράγμα. Μόνο η γεωγραφία ήταν χάος. Ο τύπος έμαθε τα πάντα: κάθε ποτάμι, κάθε βουνό, κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, οι εξετάσεις γίνονται δύο φορές τον χρόνο, κοστίζουν 150 ευρώ, και αν κοπείς, πρέπει να ξαναπληρώσεις για να τις ξαναδώσεις.

1
1 Εικόνα
balkanwarrior

junior

Κυρ Απρ 06, 2025 4:45 pm

Elvetos έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 4:00 pm
Τώρα μεταξύ μας, αν δεν κάτσουμε να διαβάσουμε, ούτε εμείς περνάμε τις συγκεκριμένες εξετάσεις :D
Άμα πάω να τις δώσω τώρα, παίζει να μου πάρουν και την ταυτότητα :P

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Απρ 06, 2025 4:48 pm

balkanwarrior έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 4:43 pm
Αδερφέ, αυτό λέω κι εγώ, οι εξετάσεις αυτές είναι πραγματικά δύσκολες. Ίσως ο τρόπος που το έγραψα πριν να φάνηκε διαφορετικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι είναι εύκολες.
Συγγνώμη μλκια, διάβασα λάθος την σου πρώτη πρόταση. Έχασα εντελώς το «δεν» :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 831

Κυρ Απρ 06, 2025 4:59 pm

Elvetos έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:34 pm
prime7 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 1:33 pm

Σοβαρά τώρα ; Μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ. Η Ευρωλίγκα είναι δίκαιη ; Που έχει ομάδες με κλειστά συμβόλαια και όχι ομάδες που θα έπρεπε να προκρίνονται από τα πρωταθλήματα τους; Ρε τι ψάχνετε ; Οι πρόεδροι των ομάδων μας είναι αλήτες και ανήθικοι οι ίδιοι. Τι περιμένετε δλδ να κάνουν ;;;
Να σταματήσεις να είσαι οπαδός αρχικά? Αλλιώς συμβάλεις ενεργά στην αλητεία.
Είμαι αλήτης ο άτιμος :shot: :D Δεν γνωρίζω τι μισθούς δίνει ο Dpg. Αν τους έχει καλά αμοιβόνενους μπράβο του. Γενικά φίλε δεν θέλω να το συνεχίσω. Υπάρχει τεράστια κόντρα πλέον στα 2 στρατόπεδα και με το παραμικρό γίνεται έκρηξη. Οπότε 1ος εγώ ρίχνω τους τόνους και ας πούμε ότι διαφωνούμε.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3924

Κυρ Απρ 06, 2025 5:22 pm

ρε παιδια να ρωτησω κατι

αν αν εισασταν στην θεση του ναν η του καθε ναν και σας εκανε προταση με τα ιδια λεφτα η εθνικη ελλαδας με την εθνικη τουρκιας ποιος θα διαλεγε την εθνικη ελλλαδας?

για δεχτει καποιος να ελληνοποιηθει θα πρεπει αν παρει τα διπλασια

η μπασκετικη αρχη ειναι τσιπιδες και νομιζουν οτι θα την βγαλουν οπως με τον γουοκαλ με ψιχουλα

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Απρ 06, 2025 5:26 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:31 pm
ο Ιωάννου στη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού είπε ότι δε τίθεται θέμα ελληνοποίησης του Γκος και ότι ο Σπανούλης ψάχνει άλλου τύπου παίκτη.

το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιος λέει βλακείες, ο Ιωάννου ή το σδνα.
το σδνα ειπε οτι εγινε κρουση στον γκος και αυτος ηταν θετικος και οτι αν δεν βρουν κατι καλυτερο ΤΟΤΕ θα πανε στην περιπτωση του

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3287
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Κυρ Απρ 06, 2025 5:27 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 5:22 pm
ρε παιδια να ρωτησω κατι

αν αν εισασταν στην θεση του ναν η του καθε ναν και σας εκανε προταση με τα ιδια λεφτα η εθνικη ελλαδας με την εθνικη τουρκιας ποιος θα διαλεγε την εθνικη ελλλαδας?

για δεχτει καποιος να ελληνοποιηθει θα πρεπει αν παρει τα διπλασια

η μπασκετικη αρχη ειναι τσιπιδες και νομιζουν οτι θα την βγαλουν οπως με τον γουοκαλ με ψιχουλα
Για ποιόν λόγο με τα ίδια χρήματα να προτιμήσει κάποιος την Τουρκία; Το αντίθετο.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Απρ 06, 2025 5:31 pm

Conan1982 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 5:27 pm

Για ποιόν λόγο με τα ίδια χρήματα να προτιμήσει κάποιος την Τουρκία; Το αντίθετο.
γιατι η εθνικη ελλαδας ειναι παραδειγμα προς αποφυγη
ουτε οι γηγενεις ελληνες θελουν να πηγαινουν

εσυ νομιζεις δεν τα συζητανε οι παιχτες του παο αυτα μεταξυ τους?δεν τα εχει ακουσει ο ναν?

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”