nikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 12:51 am
2. Είναι γενικά ένα φαινόμενο εδώ στο φόρουμ (και αλλού) να μιλάμε ο ένας στον άλλο με το "εμείς" και το "εσείς" λες και είμαστε πρόβατα χωρίς προσωπική κρίση. Όμως το "εγώ τότε ήμουν κατά της ελληνοποίησης του Ουόκαπ" από φιλάθλους του Ολυμπιακού τώρα, δεν έχει αξία, συγγνώμη. Τότε δεν υπήρχε (σχεδόν) καμία τέτοια φωνή, γιατί πολύ απλά το κλίμα δεν το σήκωνε. Όταν η οποιαδήποτε αντίρρηση τότε σε έφερνε απέναντι στην "ομάδα" και στην πλειοψηφία, δεν ξέρω πόση αξία έχει να εμφανίζεται εκ των υστέρων σαν απόδειξη "συνεπούς στάσης". Πιστεύω πραγματικά ότι αρκετοί από τους φίλους του Ολυμπιακού δεν θέλουν τέτοιες πρακτικές όμως τότε δεν υπήρχαν και πολλοί που να εκφράστηκαν έτσι.
είναι λίγο αντιφατικά αυτά που λες. η σωστή παραδοχή ότι στο φόρουμ χρησιμοποιείται το "εμείς" και το "εσείς" ως τσουβάλιασμα των φιλάθλων κάθε ομάδας καταλήγει σε ακριβώς αυτό το τσουβάλιασμα, ότι τότε οι Ολυμπιακοί δεν έλεγαν τίποτα γιατί αυτό θα τους έφερνε απέναντι στην πλειοψηφία.
δεν είμαι σίγουρος για το τι γράφτηκε τότε, δε θυμάμαι καν αν έμπαινα στο φόρουμ ώστε να έχω άποψη, σίγουρα όμως κατά καιρούς έχω διαβάσει αρκετά σχόλια κατά της ελληνοποίησης του Γουόκαπ από Ολυμπιακούς, συνήθως στα θέματα της Εθνικής.
σε κάθε περίπτωση αυτή η τάση να πας με το ρεύμα της πλειοψηφίας νομίζω δεν υπάρχει ιδιαίτερα στο φόρουμ, ούτε στους Ολυμπιακούς ούτε στους Παναθηναϊκούς, το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. "σφαζόμαστε" για τα πάντα, για συγκεκριμένους παίκτες, για προπονητές, για διαιτησία, για την ΕΟΚ, για την Ευρωλίγκα, έτσι γινόταν όσο τουλάχιστον μπαίνω εγώ εδώ και έτσι είναι και το ωραίο να γίνεται κατά την άποψη μου.