Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 539
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Αύγ 26, 2023 9:44 pm

SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Αύγ 26, 2023 9:18 pm
Πριν δύο χρόνια έγινε μια άτυπη συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών για ένα τριετές πλάνο. Ευρωπαϊκό 2022, Παγκόσμιο 2023, Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024. Σύμφωνος μαζί τους και ο Γιάννης. Φέτος ο Σλούκας έκανε προπονήσεις στο ΟΑΚΑ μόνος του και ο Γιάννης στο ΣΕΦ μόνος του και λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν η εθνική μαζεμένη, είτε για προπονήσεις είτε στη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ με τον Γκάλη.
Αυτό που αναφέρεις και είναι ακριβές δείχνει ότι η κατάσταση ήταν προβληματική, εντός της ομάδας πιθανότατα από νωρίτερα. Γύρισαν μπούμερανγκ οι πομπώδεις δηλώσεις της ομοσπονδίας αυτή τη διετία περί εθνικής ανδρών, έτσι που φτάσαμε μέχρι πριν 2 ημέρες να έχουμε παίχτη τραυματία και να μην έχουμε φέρει 13ο στις Φιλιππίνες έστω για μια έκτακτη ανάγκη.
GK_23 έγραψε:
Σάβ Αύγ 26, 2023 9:28 pm
Και εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να μάθω ποιος πήρε την πρωτοβουλία για την ελληνοποίηση του Walkup.
Οι Αγγελόπουλοι και η κυβέρνηση.
GK_23 έγραψε:
Για το θέμα του προολυμπιακού, έγω έχω αναφέρει ότι η αίσθησή μου είναι πως η ΕΟΚ θα το κυνηγήσει.
Απόντως της Τουρκίας νομίζω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να υπάρξει κατάθεση φακέλου, άλλωστε θα είναι και προεκλογικό τέχνασμα για την ομοσπονδία λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ssoulliss την Σάβ Αύγ 26, 2023 9:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Αύγ 26, 2023 9:57 pm

Είναι θέμα διάθεσης παιδιά και προτεραιοτήτων. Ο Σλούκας γκρίνιαζε όλη την χρονιά για τον λίγο χρόνο που έπαιζε και το καλοκαίρι ήθελε ξεκούραση από την εθνική , αντιφατικό από τη μια δικαίωμα του από την άλλη.

Ο Μητογλου τραυματίστηκε, δεν θα κρίνω ούτε θα κάνω τηλεδιαγνωση αν είναι τόσο σοβαρό ή όχι , αλλά μια χαρά θα μπορούσε να κάτσει με την υπόλοιπη ομάδα να στηρίξει από τον πάγκο και να κάνει την αποθεραπεία του παράλληλα δεν χρειαζόταν να σκοτωθεί να γυρίσει Ελλάδα, πάλι καλά ήταν σήμερα στην πρεμιέρα.
Όσο βλέπουν σαν αγγαρεία την Εθνική, αυτά θα βλέπουμε.

Και ο Σπανούλης είχε να δώσει πράγματα στην εθνική και ο Διαμαντίδης όταν αποφάσισαν να σταματήσουν από την επίσημη αγαπημένη, είπαμε είναι θέμα διάθεσης και προτεραιότητας.
Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη όπως για να τον έχουν ευχαριστημένο στο Μιλγουόκι κρατάνε τον Θανάση (γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος) θα μπορούσε να θέσει τα όρια του για την εθνική. Ξανά θέμα διάθεσης και προτεραιοτήτων.
Δικαίωμα του καθενός το πώς θα πράξει , αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας γιατί είναι πχ παίκτες της ομάδας μας ή τους έχουμε αδυναμία είτε δεν ξέρω και εγώ τι.

Κάποια πράγματα φαίνονται όπως και στο φιλικό προς τιμήν του Γκάλη, δεν χρειάζεται να χρυσωνουμε το χάπι.
Από εκεί και πέρα το σωστό και το δίκαιο είναι οι παίκτες που παίρνουν μέρος φέτος με την εθνική να έχουν προτεραιότητα και στο επόμενο τουρνουά και ας στοιχίσει, για να καταλάβουν όλοι ότι η εθνική δεν είναι ξενοδοχείο να διαλέγουμε τις διοργανώσεις που θέλουμε και να την αφήνουμε ξεκρεμαστη σε άλλες επειδή έχουμε διαφορετικές επιθυμίες.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2394
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Σάβ Αύγ 26, 2023 10:05 pm

ssoulliss έγραψε:
GK_23 έγραψε:
Και εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να μάθω ποιος πήρε την πρωτοβουλία για την ελληνοποίηση του Walkup.
GK_23 έγραψε:
Για το θέμα του προολυμπιακού, έγω έχω αναφέρει ότι η αίσθησή μου είναι πως η ΕΟΚ θα το κυνηγήσει.
Απόντως της Τουρκίας νομίζω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να υπάρξει κατάθεση φακέλου, άλλωστε θα είναι και προεκλογικό τέχνασμα για την ομοσπονδία λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Διαφωνώ, αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν ο Ιτούδης ρωτήθηκε ή αν ο Λιόλιος κινήθηκε αυτοβούλως.

Όσον αφορά το προολυμπιακό, η ταρίφα θα κυμανθεί πάνω από 1, μπορεί και πάνω από 1.5, εκατομμύριο ευρώ.
Αν δεν έχεις εξασφαλισμένη παρουσία του Γιάννη, αυτά τα λεφτά δεν τα δίνεις.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Σάβ Αύγ 26, 2023 10:12 pm

GK_23 έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Διαφωνώ, αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν ο Ιτούδης ρωτήθηκε ή αν ο Λιόλιος κινήθηκε αυτοβούλως.

Όσον αφορά το προολυμπιακό, η ταρίφα θα κυμανθεί πάνω από 1, μπορεί και πάνω από 1.5, εκατομμύριο ευρώ.
Ωραία :D θα μπλέξουμε σε συνομοσιολογίες όμως :P !!! Νομίζω ότι αν είχαν φτάσει στο αμήν οι σχέσεις Ιτούδη-Dorsey στην Τουρκία, πιθανώς τότε ο Ιτούδης να είπε "ναι δεν τον θέλω αλλο", υπάρχει πάλι το ενδεχόμενο να μην ερωτήθηκε καθόλου, άφού όπως έχεις διαβάσει δεξία-αριστερά και εσύ ο Ιτούδης ήταν υπ'ατμών.

Δε θα το μάθουμε ποτέ αυτό :) , οπότε εγώ μένω σε αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Ότι δηλαδη ήταν εκδούλευση στον Ολυμπιακό, από την ομοσπονδία και το κράτος.

Για το προολυμπιακό οι Λιθουανοί είχαν πει το 2021 για 3 μύρια, αν ισχύει αυτό το ποσό μιλάμε ότι θα μπούμε μέσα για μέσα αν το διοργανώσουμε!

0
Petran911

a1greece
Reactions: 49

Σάβ Αύγ 26, 2023 10:42 pm

ssoulliss έγραψε:
Σάβ Αύγ 26, 2023 10:12 pm
GK_23 έγραψε:

Ωραία :D θα μπλέξουμε σε συνομοσιολογίες όμως :P !!! Νομίζω ότι αν είχαν φτάσει στο αμήν οι σχέσεις Ιτούδη-Dorsey στην Τουρκία, πιθανώς τότε ο Ιτούδης να είπε "ναι δεν τον θέλω αλλο", υπάρχει πάλι το ενδεχόμενο να μην ερωτήθηκε καθόλου, άφού όπως έχεις διαβάσει δεξία-αριστερά και εσύ ο Ιτούδης ήταν υπ'ατμών.

Δε θα το μάθουμε ποτέ αυτό :) , οπότε εγώ μένω σε αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Ότι δηλαδη ήταν εκδούλευση στον Ολυμπιακό, από την ομοσπονδία και το κράτος.

Για το προολυμπιακό οι Λιθουανοί είχαν πει το 2021 για 3 μύρια, αν ισχύει αυτό το ποσό μιλάμε ότι θα μπούμε μέσα για μέσα αν το διοργανώσουμε!
Αν ο Γιάννης θέλει να παίξει Ολυμπιάδα δίχως προολυμπιακο, ας κάτσει σπίτι του.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Αύγ 26, 2023 10:47 pm

Αν θέλαμε να το ξεφτυλίσουμε θα κάναμε νατουραλιζέ κάποιον παιχταρά όπως οι Φιλιπίνες και θα ερχόταν και ο Γιάννης και θα χτυπούσαμε μετάλλια. Τώρα υποτιμούν το εθνόσημο.

0
jazz thrilos
Reactions:

Κυρ Αύγ 27, 2023 3:27 pm

Ξεφάντωσαν οι "δημοσιογραφοι" με τον Παπαπετρου, έκανε καλή εμφάνιση ο παίχτης και τον έκαναν Ντουραντ. Αλλά και και ο ίδιος, το παράκανε. "Όποιος δεν ξέρει τι παιχτης είμαι, να μπει στο ίντερνετ να μαθει" δήλωσε. Αντί να κάτσει να σκεφτεί ότι όταν παίζει ΤΕΣΣΑΡΙ μπορεί και αναδεικνύει το μπασκετικο του ταλέντο στο έπακρο, κανει υποδείξεις να μπούμε στο ίντερνετ να τον δούμε να κάνει τον Κάρρυ προ διετίας στον Παναθηναικο ή να παίζει σκουπιδοχρόνο πέρυσι στον Ομπραντοβιτς.

Αυτός ο παίχτης είναι σπουδαίος μόνο σαν τεσσάρι. Όσο τον γλείφουν οι δημοσιογράφοι ότι είναι γεννημένος τριάρι και μεγαλουργεί σε αυτή την θέση, τόσο θα μετακομίζει σε ομάδες στυλ Παρτιζαν και στο τέλος της χρονιάς θα μένει ελεύθερος. Ελπίζω ο Αταμαν να τον βάλει στη φυσική του θέση και να τον απογειώσει. Κατι ήξερε και ο Σφαιροπουλος.

Dedalos

euroleague
Reactions: 610
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 27, 2023 6:11 pm

Με θαυμασμό αλλά και αμηχανία παρακολούθησα τις σημερινές ματσαρες του παγκόσμιου.
Αμηχανία για τις συγκρίσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται με την ομάδα μας . Είμαστε ΠΑΡΑ πολύ πίσω. Και δεν έχει να κάνει με τις απουσίες. Κι όλους τους παίκτες να είχαμε, δε μπορούμε καν να δούμε τις πρώτες 10-12 ομάδες.
Όπου και να γίνει το προ Ολυμπιακό, δεν έχουμε τη παραμικρή πιθανότητα. Όχι ότι έχουμε τα λεφτά να το αναλάβουμε.
Όπως είδα τη νέα Ζηλανδία, μάλλον φαβορί είναι για το μεταξύ μας παιχνιδι

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1758
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Κυρ Αύγ 27, 2023 6:41 pm

Dedalos έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 6:11 pm
Με θαυμασμό αλλά και αμηχανία παρακολούθησα τις σημερινές ματσαρες του παγκόσμιου.
Αμηχανία για τις συγκρίσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται με την ομάδα μας . Είμαστε ΠΑΡΑ πολύ πίσω. Και δεν έχει να κάνει με τις απουσίες. Κι όλους τους παίκτες να είχαμε, δε μπορούμε καν να δούμε τις πρώτες 10-12 ομάδες.
Όπου και να γίνει το προ Ολυμπιακό, δεν έχουμε τη παραμικρή πιθανότητα. Όχι ότι έχουμε τα λεφτά να το αναλάβουμε.
Όπως είδα τη νέα Ζηλανδία, μάλλον φαβορί είναι για το μεταξύ μας παιχνιδι
Το πιο εμφανες παραδειγμα αυτου που λες ειναι η συγκριση με τη Γερμανια.

Που κατευθυνεται το δικο μας μπασκετ, και πως αλλαξε της Γερμανιας στα τελευταια 10 ετη.
Εμεις παραμενουμε παρα πολυ πισω στα παντα, η Γερμανια απο κομπαρσος (το 2005 ηταν αναλαμπη λογω ενος σουπερ σταρ) αρχισε να παραγει τον εναν παικτη μετα τον αλλον και με στιλ μπασκετ "αμερικανικο" (με την καλη εννοια).

Και εγω δε θεωρω οτι οι Ολυμπιακοι ειναι εφικτοι, δεν ειμαστε στις τοπ 5-6 ευρωπαϊκες ομαδες πλεον.

5
5 Εικόνα
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2437
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Αύγ 27, 2023 7:18 pm

Το Προολυμπιακό πιστεύω και εγώ θα προσπαθήσουμε να το διοργανώσουμε και θεωρώ πολύ πιθανό Καλάθης, Σλούκας να κατέβουν ώστε μαζί με Παπανικολάου να κλείσουν την καριέρα τους στην Εθνική στους Ολυμπιακούς.

Όμως είναι μεγάλο το ρίσκο να πάρουμε το Προολυμπιακό, τελικά να μην περάσουμε και να κλαίμε τα λεφτά μας.

Αν τα προολυμπιακά αρχίσουν γύρω στις 20-25 Ιουνίου όπως συνήθως, οι τελικοί των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχουν τελειώσει λιγότερο από μήνα πριν.

Που σημαίνει όποιοι τραυματίες δεν θα έχουν προλάβει να αποθεραπευτούν, παίκτες σκασμένοι και σε κάθε περίπτωση μικρή προετοιμασία.

Έπειτα στο θέμα Γιάννη αν οι Μπακς περάσουν στους τελικούς του nba, με τους τελικούς να ξεκινάνε 6 Ιουνίου όταν αρχίσει το προολυμπιακό αυτός θα παίζει ακόμα παιχνίδια με την ομάδα του.

Αν αποκλειστούν στους τελικούς περιφέρειας θα έχει τελειώσει αρχές Ιουνίου.

Που σημαίνει ότι ρεαλιστικά για να έχουμε Γιάννη στο Προολυμπιακό ακόμα και αν έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι την θέληση να παίξει θα πρέπει οι Μπακς να κάνουν πολύ άσχημη χρονιά δηλαδή να αποκλειστούν στον πρώτο ή δεύτερο γύρο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2394
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Κυρ Αύγ 27, 2023 7:34 pm

pan24 έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 7:18 pm
Αν τα προολυμπιακά αρχίσουν γύρω στις 20-25 Ιουνίου όπως συνήθως, οι τελικοί των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχουν τελειώσει λιγότερο από μήνα πριν.
Τα προολυμπιακά τουρνουά του 2024 θα γίνουν από 2 έως 7 Ιουλίου. Έχει βγει ήδη το καλεντάρι για του χρόνου.

https://www.fiba.basketball/calendar

Οι τελικοί του NBA θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι 23/06.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1758
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Κυρ Αύγ 27, 2023 7:58 pm

Ενημερωτικα στα Προολυμπιακα θα ειναι ολες οι ομαδες του Παγκοσμιου που δε θα προκριθουν Ολυμπιακους εκτος των τελευταιων 4 (Λιβανος, Πρασινο Ακρωτηριο και διαλεξτε ποιες θα ειναι οι αλλες 2, για μενα η Ιορδανια και το Ιραν).

Δηλαδη αν θεωρησουμε οτι Παγκοσμιο πανε ΗΠΑ-Καναδας-Ισπανια-Σερβια-Αυστραλια, στα Προολυμπιακα θα ειναι η Γερμανια, η Λιθουανια, η Σλοβενια, η Ιταλια, η Βραζιλια, η Δομινικανη Δημοκρατια, η Γεωργια, η Φινλανδια, η Λετονια και οι υπολοιπες απο Ασια-Αφρικη-Αμερικη + Τουρκια, Πολωνια, Καμερουν, Μπαχαμες και Μπαχρειν.

Θεωρειτε οτι ειμαστε στις 4 καλυτερες των Προολυμπιακων (τοσες θεσεις δινουν) ;

Εγω λεω μετα βιας στις 8...

0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:02 pm

Το προολυμπιακό είναι περίεργη φάση, θυμηθείτε το 2012 τη Νιγηρία και το 2021 την Τσεχία. Όλα μπορούν να γίνουν επειδή είναι μικρά τουρνουά. Ας δούμε που θα καταταγούμε φέτος και συζητάμε αργότερα για το προολυμπιακό τουρνουά.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3038
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Κυρ Αύγ 27, 2023 9:17 pm

Reaper έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 7:58 pm
Ενημερωτικα στα Προολυμπιακα θα ειναι ολες οι ομαδες του Παγκοσμιου που δε θα προκριθουν Ολυμπιακους εκτος των τελευταιων 4 (Λιβανος, Πρασινο Ακρωτηριο και διαλεξτε ποιες θα ειναι οι αλλες 2, για μενα η Ιορδανια και το Ιραν).

Δηλαδη αν θεωρησουμε οτι Παγκοσμιο πανε ΗΠΑ-Καναδας-Ισπανια-Σερβια-Αυστραλια, στα Προολυμπιακα θα ειναι η Γερμανια, η Λιθουανια, η Σλοβενια, η Ιταλια, η Βραζιλια, η Δομινικανη Δημοκρατια, η Γεωργια, η Φινλανδια, η Λετονια και οι υπολοιπες απο Ασια-Αφρικη-Αμερικη + Τουρκια, Πολωνια, Καμερουν, Μπαχαμες και Μπαχρειν.

Θεωρειτε οτι ειμαστε στις 4 καλυτερες των Προολυμπιακων (τοσες θεσεις δινουν) ;

Εγω λεω μετα βιας στις 8...
Αν είμαστε πλήρεις έχουμε πολλές ελπίδες. Αν το διοργανώσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες.

Σλούκας Γουοκαπ Παπανικολάου Γιάννης Παπαγιάννης είναι σούπερ πεντάδα

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1035
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 27, 2023 9:22 pm

Για την Εθνική ομάδα δεν ξέρω τι πλασάρισμα θα έχει, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι θέμα χρόνου να την αναλάβει ο Βασίλης. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”