O Elon δεν είναι φίλος σου - Η βιογραφία ενός παπατζή

Συντονιστής: Captains

Neobasketikos25

Reactions: 23
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:21 pm

Αν παίζει ρόλο για μένα όχι δεν έχουν θέση τα unions αλλά στις κατηγορίες που ανέφερα έχουν λόγο ύπαρξης γιατί κάνουν address χαμηλούς μισθούς, έλλειψη στεγης, κακές συνθήκες, πλημμελη ασφάλιση, χωρίς όμως να τα λύνουν. Συνεισφέρουν όμως καθώς ειδικά στο θέμα ασφάλισης και προστασίας του εργαζόμενου στην Αμερική υπάρχουν μεγάλα θέματα. Στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός έχει κυρίως αρνητική έως πολύ αρνητική επίδραση στην εξέλιξη της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Περι πρακτικής αξιας της φιλοσοφίας έχει αφιερωθεί thread εδώ νομίζω. Για εμένα προσωπικά με μεγάλη προσπάθεια μπορεί να έχει ρόλο περα από ένα ευχάριστο ανάγνωσμα σε πλοίο/παραλία. Έχω αρκετά άλλα που πρέπει να διαβάσω/γραψω στα πλαίσια της δουλειάς. Βάθος στο θέμα της φιλοσοφίας δεν θα αποκτήσω. Ωστόσο από όσα έχω διαβάσει, ο αντικειμενισμός με τράβηξε πολύ περισσότερο. Επίσης ως reviewer/associate editor σε τεχνοκρατικο πεδίο αρκετά φιλοσοφικά κείμενα έχουν πολυ πτωχο validation, δεν είναι generalizable ενώ δεν έχουν μελετηθεί/εξετασθεί σε σύγχρονες συνθήκες. Ο αντικειμενισμός πασχει εννοεοται σε αυτα αλλα εμπειρικά είναι κοντά στην συνολική τάση της επαγγελματικής και κατά συνέπεια κοινωνικής ομάδας που ανήκα. Τώρα στην Ελλάδα είναι ιδιόμορφες οι ιστορικες, κοινωνικές και οικονομικες συνθήκες, ενώ τα περισσότερα πράγματα που εφαρμόζονται δεν πετυχαίνουν αν και έχουν πετύχει κάπου αλλού. Άλλη συζήτηση.

Για το θέμα του Μασκ πάντως ναι είναι είναι ένας επιτυχημένος μέχρι στιγμής απατεώνας αλλά υπάρχουν αρκετοί που ειναι πολλοί ισχυροί οικονομικα (και ελληνοαμερικανοι) αλλά με περίεργη πορεία. Ένας είναι μάλλον και αυτός που προσπαθεί να κρατήσει τον βαλαντσιουνας μακριά απτην ομαδα, ευεργέτης του τραμπ και αυτός.

1
1 Εικόνα
modernam

senior
Reactions: 38
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:22 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιούλ 11, 2025 2:51 pm
Κάποιος συνφορουμίτης ενοχλήθηκε που είπα τον Elon Musk "παπατζή". Εξήγησε μάλιστα πως η γνώμη μου είναι προιον "αριστερών κόμπλεξ" και ότι "δεν έχω ιδέα τι έχει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος από το τίποτα". Πώς τολμάω εγώ, ένας κοινός θνητός, να μιλήσω για τον Tony Stark της διπλανής πόρτας;
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι τα "σεντόνια" σου επιβεβαιώνουν τα περί κόμπλεξ.

Πραγματικά πιστεύεις ότι έχεις αποδομησει κάτι;

Τα 1,2,3 είναι ανάξια αντιπαράθεσης μιας και καταρρίπτονται εκ του αποτελέσματος.

Τα 4,5 περί ηθικής και πολιτικής ιδεολογίας ... δεν αποδομουν κάτι αλλά απλά το κατατάσσουν - με την ίδια έννοια που ένας χριστιανός δεν χρειάζεται να γράψει ανάλυση για τα πιστεύω του υπέρ του ισλάμ.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7115
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:40 pm

Το να πει καποιος παπατζη τον μασκ το δεχομαι..ασχολειται με τα παντα πεταει πολλες υπερβολες κτλ κτλ..το απατεωνας δεν ξερω κατα ποσο μπορει να το δικαιολογησει καποιος..

παντως δεν εχει αναφερθει τιποτα στο σεντονι για τα καλα που εχει κανει..γιαυτο μιλησα και πριν οτι ειναι biased.Πχ ο ελον ειναι απο πισω της neuralink μιας εταιριας που σκοπευει να κανει ανθρωπους καλα..Ηδη στα πρωτα πειραματα ενας τετραπληγικος με το μυαλο του μπορει να παιξει βιντεο παιχνιδια.Νομιζω εχουν γινει και σε 2-3 ακομα ατομα με καλα αποτελεσματα. Ξερω γω καποιος αν θελει να τον κραξει μπορει να βρει οτι σκοτωσε 10 πιθηκους για φτασει σε αυτο το αποτελεσμα..Τυχαιο παραδειγμα.

Πχ αυτο με την σταρλινκ..αποτι εχει παρει το ματι μου οι τιμες πλεον ειναι πολυ προσιτες,σου δινουν δωρεαν τον εξοπλισμο που εκανε κανα 150ρι?200ρι? και πλεον η συνδρομη ειναι πολυ κοντα σε μια αντιστοιχη φαιμπερ της κοσμοτε..Νομιζω γυρω στο 50ρικο.. Αυτη η τεχνολογια εχει βοηθησει ηδη σε πολλες απομακρυσμενες περιοχες κοσμο να χει προσβαση.. Οκ να το μοιραζε δωρεαν παντου δεν ξερω πως θα ηταν βιωσιμο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3356
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:47 pm

Neobasketikos25 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:21 pm
Περι πρακτικής αξιας της φιλοσοφίας έχει αφιερωθεί thread εδώ νομίζω. Για εμένα προσωπικά με μεγάλη προσπάθεια μπορεί να έχει ρόλο περα από ένα ευχάριστο ανάγνωσμα σε πλοίο/παραλία. Έχω αρκετά άλλα που πρέπει να διαβάσω/γραψω στα πλαίσια της δουλειάς. Βάθος στο θέμα της φιλοσοφίας δεν θα αποκτήσω. Ωστόσο από όσα έχω διαβάσει, ο αντικειμενισμός με τράβηξε πολύ περισσότερο. Επίσης ως reviewer/associate editor σε τεχνοκρατικο πεδίο αρκετά φιλοσοφικά κείμενα έχουν πολυ πτωχο validation, δεν είναι generalizable ενώ δεν έχουν μελετηθεί/εξετασθεί σε σύγχρονες συνθήκες. Ο αντικειμενισμός πασχει εννοεοται σε αυτα αλλα εμπειρικά είναι κοντά στην συνολική τάση της επαγγελματικής και κατά συνέπεια κοινωνικής ομάδας που ανήκα. Τώρα στην Ελλάδα είναι ιδιόμορφες οι ιστορικες, κοινωνικές και οικονομικες συνθήκες, ενώ τα περισσότερα πράγματα που εφαρμόζονται δεν πετυχαίνουν αν και έχουν πετύχει κάπου αλλού. Άλλη συζήτηση.
Έχεις δίκιο βγήκα εντελώς εκτός θέματος απλά βρήκα πρόσφορο έδαφος και είπα να γράψω 5 μλκιες. Κοίτα δεν θέλω να νομίζεις πως είμαι ακαδημαικός φιλόσοφος ή ό,τι ξέρω 100% για τι πράγμα μιλάω. Διαβάζω, γράφω, και τα καταθέτω εδώ για σχολιασμό. Μαθηματικός είμαι (στο πτυχίο), κρυπτογράφος (στη δουλειά). Απλά μου αρέσει το πεδίο αυτό και ήμουν τυχερός που σε όλες τις βαθμίδες (από προπτυχιακό μέχρι διδακτορικό) μπόρεσα να στριμώξω μαθήματα φιλοσοφίας. Δεν είχα την τύχη στα reviews να μου πέσει κάποιο τέτοιο κείμενο. Good talk πάντως!

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:55 pm

shaq7 έγραψε:
παντως δεν εχει αναφερθει τιποτα στο σεντονι για τα καλα που εχει κανει..γιαυτο μιλησα και πριν οτι ειναι biased.Πχ ο ελον ειναι απο πισω της neuralink μιας εταιριας που σκοπευει να κανει ανθρωπους καλα..Ηδη στα πρωτα πειραματα ενας τετραπληγικος με το μυαλο του μπορει να παιξει βιντεο παιχνιδια.Νομιζω εχουν γινει και σε 2-3 ακομα ατομα με καλα αποτελεσματα. Ξερω γω καποιος αν θελει να τον κραξει μπορει να βρει οτι σκοτωσε 10 πιθηκους για φτασει σε αυτο το αποτελεσμα..Τυχαιο παραδειγμα.

Πχ αυτο με την σταρλινκ..αποτι εχει παρει το ματι μου οι τιμες πλεον ειναι πολυ προσιτες,σου δινουν δωρεαν τον εξοπλισμο που εκανε κανα 150ρι?200ρι? και πλεον η συνδρομη ειναι πολυ κοντα σε μια αντιστοιχη φαιμπερ της κοσμοτε..Νομιζω γυρω στο 50ρικο.. Αυτη η τεχνολογια εχει βοηθησει ηδη σε πολλες απομακρυσμενες περιοχες κοσμο να χει προσβαση.. Οκ να το μοιραζε δωρεαν παντου δεν ξερω πως θα ηταν βιωσιμο.
Ο σκοπός μου ήταν να αποδομήσω τον Μασκ σαν "μεγάλο μυαλό". Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το τι κάνει η neuralink να σου πω την αλήθεια, αν και διαβάζω από experts ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται δεν είναι και τόσο πρωτοποριακές. Αλλά επειδή δεν έχω δει δεν θα πω παραπάνω και ας δεχθώ ότι αυτές οι δύο εταιρείες τα κάνουν όλα καλά. Ο Μασκ είνα απλώς αυτός με τα λεφτά. Ο σκοπός του σεντονιού ήταν να τον φέρει στη σωστή θέση. Δεν είναι οραματιστής, δεν είναι μηχανικός, δεν είναι επιστήμονας. Δεν είναι ο Tony Stark που νομίζει ότι είναι. Είναι αυτός με τα λεφτά.

Αν είχες εσύ μερικά δισεκατομμύρια και πήγαινες τώρα στην SpaceX, τους τα έσκαγες για να κάνουν τη δουλειά που θέλουν να κάνουν, θα περίμενες να σε χαιρετάμε σαν ιδιοφυία εδώ στο basketforum; Όχι ότι δεν είσαι, παράδειγμα φέρνω :D

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:56 pm

modernam έγραψε:

Τα 1,2,3 είναι ανάξια αντιπαράθεσης μιας και καταρρίπτονται εκ του αποτελέσματος.

Τα 4,5 περί ηθικής και πολιτικής ιδεολογίας ... δεν αποδομουν κάτι αλλά απλά το κατατάσσουν - με την ίδια έννοια που ένας χριστιανός δεν χρειάζεται να γράψει ανάλυση για τα πιστεύω του υπέρ του ισλάμ.
Ευχαριστώ για την καίρια παρέμβαση. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι γιατί δεν είπες τίποτα.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:05 pm

Κοιτα προσωπικα τον θεωρω ιδιοφυια,οχι οπως θελει ο ιδιος να πιστευουμε σε φαση τονυ σταρκ η νικολα τεσλα αλλα ειναι καποιος που εχει γινει ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον πλανητη..Απατεωνες εγκληματιες παπατζηδες απειροι..ο μασκ για να φτασει στην κορυφη δηλωνει για μενα ιδιοφυια.Ακομα και απο πλουσια οικογενεια να ειναι (εχω ακουσει και τις 2 εκδοχες δεν ξερω ποια ισχυει ) ηταν σε επιπεδο νορμαλ πλουσιου και οχι τζεφ μπεζου πλουσιου..Ακομα και να τα διατηρησεις αυτα τα λεφτα η να καταφερνεις να αποκτας την δυναμη που εχει ο ελον ειναι επιτευμα.Δεν μπορει να κανει καποιος μετριου νοητικου επιπεδου.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4902
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:08 pm

shaq7 έγραψε:

μερικοι εχουν μπερδεψει την ιδιοφυια με την ηλιθιοτητα

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:10 pm

shaq7 έγραψε:
Κοιτα προσωπικα τον θεωρω ιδιοφυια,οχι οπως θελει ο ιδιος να πιστευουμε σε φαση τονυ σταρκ η νικολα τεσλα αλλα ειναι καποιος που εχει γινει ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον πλανητη..Απατεωνες εγκληματιες παπατζηδες απειροι..ο μασκ για να φτασει στην κορυφη δηλωνει για μενα ιδιοφυια.Ακομα και απο πλουσια οικογενεια να ειναι (εχω ακουσει και τις 2 εκδοχες δεν ξερω ποια ισχυει ) ηταν σε επιπεδο νορμαλ πλουσιου και οχι τζεφ μπεζου πλουσιου..Ακομα και να τα διατηρησεις αυτα τα λεφτα η να καταφερνεις να αποκτας την δυναμη που εχει ο ελον ειναι επιτευμα.Δεν μπορει να κανει καποιος μετριου νοητικου επιπεδου.
Δικαίωμα σου να τον θεωρείς ό,τι θέλεις :) Δεν νομίζω πως μπορώ να σε πείσω, ειδικά για κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί. Σου παρέθεσα κάποια γεγονότα, από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις. Το αν προέρχεται από πλούσια οικογένεια δεν είναι αμφισβητήσιμο βέβαια.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:19 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:10 pm
shaq7 έγραψε:
Δικαίωμα σου να τον θεωρείς ό,τι θέλεις :) Δεν νομίζω πως μπορώ να σε πείσω, ειδικά για κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί. Σου παρέθεσα κάποια γεγονότα, από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις. Το αν προέρχεται από πλούσια οικογένεια δεν είναι αμφισβητήσιμο βέβαια.
δεν λεω οτι ζουσε με φακες και ρυζι αλλα πχ αν το πατησεις στο chatgpt λεει αυτο Η οικογένεια του Μασκ δεν ήταν φτωχή· μάλλον ανήκε στην ανώτερη μεσαία ή εύπορη τάξη της Νότιας Αφρικής. Η οικογένεια ζούσε μεσαία προς άνετη ζωή, με δυνατότητα για ιδιωτική εκπαίδευση, ταξίδια και τεχνολογική πρόσβαση.
Το ολο θεμα με τα σμαραγδια το εχω ακουσει αλλα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι ειναι αληθεια.

Καλα ναι ουτε εγω προσπαθω να σε πεισω για κατι..Απλα ειπα να γραψω και καποια θετικα του ελον,οπως εγραψα και στο πρωτο μου ποστ αρκετα που διαβασα με βρισκουν συμφωνο.

1
1 Εικόνα
Neobasketikos25

Reactions: 23

Κυρ Ιούλ 13, 2025 8:28 pm

Πάντως είναι αντιπροσωπευτικο παράδειγμα μιας αγοράς που έχει μέγεθος, ανάγκες και ρευστό αλλά και προσωπικό ώστε οι επιχειρηματικες κινησεις υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να μετατρέψουν κάποιον από απλώς ευκαταστατο σε multibillionaire. Σε αντίθεση περιορισμένες, μονοδιαστατες, υπο κρατικη παρέμβαση αγορές όπως ελλαδα δεν το επιτρέπουν. Μόνο αν είχε ο πατέρας και ο θείος πλοία ή άλλες επιχειρισεις ήδη επιτυχημένες. Δλδ ο Μασκ στην Ελλάδα αν δεν είχε μπει με χρέη μέσα δε βλέπω πως θα ανταγωνιζοταν κστοχους πλοίων/μμε κλπ επιχειρηματικα.

0
modernam

senior
Reactions: 38

Κυρ Ιούλ 13, 2025 9:09 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιούλ 13, 2025 7:56 pm
modernam έγραψε:

Ευχαριστώ για την καίρια παρέμβαση. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι γιατί δεν είπες τίποτα.
Προφανώς.

Αν και να σου πω την αλήθεια... περίμενα πάλι ιδεολογικό σεντόνι ....

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο Χώρος των Μελών - Προτάσεις - Αναφορές Προβλημάτων”