Περι πρακτικής αξιας της φιλοσοφίας έχει αφιερωθεί thread εδώ νομίζω. Για εμένα προσωπικά με μεγάλη προσπάθεια μπορεί να έχει ρόλο περα από ένα ευχάριστο ανάγνωσμα σε πλοίο/παραλία. Έχω αρκετά άλλα που πρέπει να διαβάσω/γραψω στα πλαίσια της δουλειάς. Βάθος στο θέμα της φιλοσοφίας δεν θα αποκτήσω. Ωστόσο από όσα έχω διαβάσει, ο αντικειμενισμός με τράβηξε πολύ περισσότερο. Επίσης ως reviewer/associate editor σε τεχνοκρατικο πεδίο αρκετά φιλοσοφικά κείμενα έχουν πολυ πτωχο validation, δεν είναι generalizable ενώ δεν έχουν μελετηθεί/εξετασθεί σε σύγχρονες συνθήκες. Ο αντικειμενισμός πασχει εννοεοται σε αυτα αλλα εμπειρικά είναι κοντά στην συνολική τάση της επαγγελματικής και κατά συνέπεια κοινωνικής ομάδας που ανήκα. Τώρα στην Ελλάδα είναι ιδιόμορφες οι ιστορικες, κοινωνικές και οικονομικες συνθήκες, ενώ τα περισσότερα πράγματα που εφαρμόζονται δεν πετυχαίνουν αν και έχουν πετύχει κάπου αλλού. Άλλη συζήτηση.
Για το θέμα του Μασκ πάντως ναι είναι είναι ένας επιτυχημένος μέχρι στιγμής απατεώνας αλλά υπάρχουν αρκετοί που ειναι πολλοί ισχυροί οικονομικα (και ελληνοαμερικανοι) αλλά με περίεργη πορεία. Ένας είναι μάλλον και αυτός που προσπαθεί να κρατήσει τον βαλαντσιουνας μακριά απτην ομαδα, ευεργέτης του τραμπ και αυτός.