Μπασκετικές Ιστορίες: Πρώτος αγώνας μπάσκετ που είδαμε και πρώτο εκτός έδρας ταξίδι

Συντονιστής: Captains

Redoctor_33

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:30 pm

Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος ήταν. Τέλη 00ς αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω. Ίσως σεφ.

Αυτόν που μπορώ να ανακαλέσω από πιο παλιά όμως είναι Μαρούσι-Ολυμπιακός Άγιο Θωμά. Κοουτς Αμαρουσίου Μαρκόπουλος. Ένας απτους δικούς μας δε σταματαγε σόλο το ματς να φωνάζει σοοουυυυυλληηηηηηηη.

Ααα όχι θυμήθηκα

2004 είχαμε πάει Ελλάδα Αμερική και Ελλάδα Λιθουανία στο ελληνικό. Είχαν βάλει έξτρα ξύλινες εξέδρες πάνω πάνω. Και βαραγανε όλοι τα πόδια τους και ήταν εκκωφαντικό+ λίγο τρομακτικό

Άβαταρ μέλους
PeristeriBCfan

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant-Kawhi Leonard
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Ιαν 03, 2026 11:42 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Σάβ Ιαν 03, 2026 11:30 pm
Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος ήταν. Τέλη 00ς αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω. Ίσως σεφ.

Αυτόν που μπορώ να ανακαλέσω από πιο παλιά όμως είναι Μαρούσι-Ολυμπιακός Άγιο Θωμά. Κοουτς Αμαρουσίου Μαρκόπουλος. Ένας απτους δικούς μας δε σταματαγε σόλο το ματς να φωνάζει σοοουυυυυλληηηηηηηη.

Ααα όχι θυμήθηκα

2004 είχαμε πάει Ελλάδα Αμερική και Ελλάδα Λιθουανία στο ελληνικό. Είχαν βάλει έξτρα ξύλινες εξέδρες πάνω πάνω. Και βαραγανε όλοι τα πόδια τους και ήταν εκκωφαντικό+ λίγο τρομακτικό
Ποπο, τα είχα ξεχάσει τελείως αυτά τα μάτς των Ολυμπιακών αγώνων! Τα πρώτα ματς που είχα δει ποτέ ήταν το Αργεντινή-Νεα Ζηλανδία κι Ιταλία-Κινα με τον Yao Ming να δεσπόζει!Νομίζω κι αυτά στο Ελληνικό είχαν διεξαχθεί. Οι Νεοζηλανδοί είχαν κάνει κι το χάκα κι ήταν
κι αυτό μια surreal εμπειρία.

Μόνο που είδες την Αμερική με νέους LeBron,D-Wade,Melo κι Tim Duncan & AI, (κι ας μην πήγε καλά εν τέλει)θα πρέπει να ήταν φοβερό

Favorite players: Kobe Bean Bryant
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Κυρ Ιαν 04, 2026 12:04 am

Πρώτος αγώνας μπάσκετ ε; Δε θυμάμαι, αλλά θα αναφέρω τους τέσσερις πρώτους. Λαρισα-ΠΑΟΚ με Στογιάκοβιτς τη δεκαετία του '90, Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν στο ΣΕΦ γύρω στο 1995, έναν αγώνα στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ με μια ομάδα που δε θυμάμαι και στο κλειστό του Περιστερίου εναντίον ομάδας που και πάλι δε θυμάμαι, γιατί ήμουν παιδάκι. Όλοι τη δεκαετία του '90.
Οι δύο πρώτοι είναι αυτοί που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μου. Ένα τρίποντο από τη γωνία του Ρίβερς θα το θυμάμαι για πάντα. Όπως και η φοβερή ατμόσφαιρα σε όλα τα γήπεδα που πήγα.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Lavertis Robinson

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Ιαν 04, 2026 8:58 am

PeristeriBCfan έγραψε:
Σάβ Ιαν 03, 2026 11:03 pm
Σεζόν 2007-2008 το Περιστέρι βρίσκονταν στην Α2 με προπονητή τον Μανουσέλη κι ως βαρύ όνομα κι συμβόλαιο τον πρώτο Πολωνό που έπαιξε στο ΝΒΑ ,τον Cezary Trybanski στο ρόστερ, με πήγε ο πατέρας μου να δούμε τον αγώνα με το Παλαιό Φάληρο τότε(72-50 τελικό νομίζω)

Αυτό που μου είχε μείνει έντονα από εκείνο το ματς κι το επιβεβαίωσα αργότερα όταν έκανα μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ,ήταν 2 φάσεις από το #14 του Παλαιού Φαλήρου τότε.

Κάπου στα μισά του 1ου ημιχρόνου, κλέβει την μπάλα κι φεύγει ολομόναχος για κάρφωμα. Προσπαθησε να κάνει ένα εντυπωσιακο reverse κάρφωμα,το έχασε ολομόναχος αλλα μετά από κανένα 2' max, ξαναέγινε ακριβώς η ίδια φάση από τον ίδιο παίκτη, προσπαθώντας να κάνει το ίδιο κάρφωμα!

Αργότερα ψάχνοντας το, βρήκα ότι ο παίκτης από το Φάληρο ήταν ο Θοδωρής Αποσκίτης ο οποίος είχε συμμετάσχει στα νιάτα του σε διαγωνισμό καρφωμάτων κι είχε περάσει κι μια τετραετία νομίζω στον ΓΣΠ.
Αποσκιτης ηταν πολυ τιμιος οταν επαιζε στο Περιστερι. Αλλα λιγο περιεργος σαν χαρακτηρας, καπως στην κοσμάρα του...

Καποτε πηγαμε Θεσσαλονικη για το Αρης Περιστερι. Πηγαμε στο ξενοδοχειο της ομαδας να μας δωσουν προσκλησεις :) Κρυο και χιόνι παντου στο Πανοραμα και βλεπουμε τον Αποσκιτη να κοβει βολτες εξω με τα σκουστικα με κοντομανικο και σορτσάκι :obey:

Άβαταρ μέλους
CptHarlock

sophomore
Reactions:

Κυρ Ιαν 04, 2026 9:42 am

Είχα έναν ξάδερφο ο οποίος είχε δημοσιογραφική ταυτότητα και έμπαινε δωρεάν σε όλα τα παιχνίδια. Μερικές φορές όταν ήμουν επίσκεψη στο σπίτι του Κυριακές με έπαιρνε μαζί του σε αγώνες. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν είτε ένα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο Μόσχος, είτε Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο ΣΕΦ με τον Ζάρκο στα ντουζένια του. Εποχές αρχές '90, μάλλον 1991 ή 1992.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 04, 2026 10:04 am

Πρώτα ματς που θυμάμαι ανεξητηλα είναι αυτά της σειράς πλέι οφ μεταξύ Ολυμπιακού και Μακάμπι το 2006. Γύρω στα 14-15 εγώ τότε. Μόλις είχαν μπει οι Αγγελόπουλοι και είχαν φτιάξει ομάδα με πολλους Έλληνες παίκτες. Από τότε άρχισα να παρακολουθώ γενικά το άθλημα.
Στο γήπεδο άρχισα να πηγαίνω μόλις τα τελευταία χρόνια λόγω αλλαγής κατοικίας. Προηγουμένως μονο σε κάποια ματς Εφηβικου-ερασιτεχνικού.

tarp7

champion
Reactions:

Κυρ Ιαν 04, 2026 10:22 am

Ήμουν στο Δημοτικό

Ο πρώτος αγώνας που πήγα γήπεδο μπάσκετ ήταν ο πρώτος αγώνας( φιλικο) του Ντομινίκ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυρ Ιαν 04, 2026 10:54 am

Νομιζω οτι με ειχε παει ο φαδερ το 88 Σεφ να δουμε Harlem Globetrotters

Απο εκει και περα ειχα παει με φιλους σε τουρνουα Ακροπολις και μετα τακτικα Σεφ οταν ειχε ερθει ο Πασπαλιε

Εικόνα
Ilias7

Honorary
Reactions:

Κυρ Ιαν 04, 2026 11:11 am

Ο πρώτος αγώνας που είδα από κοντά ήταν Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών τη σεζόν 1995-1996 στο ΣΕΦ με νίκη του Ολυμπιακού. Τελευταία σεζόν του Ιωαννίδη στο πάγκο του Ολυμπιακού και Απόλλων Πατρών τότε να είναι στα καλά του.

Από τότε ακολούθησαν πολλοί αγώνες σε πολλά γήπεδα που ίσως πλέον να μη παίζετε μπάσκετ στις μέρες μας.

Χαρακτηριστικοί αγώνες που θυμάμαι:
Ολυμπιακός-Ολύμπια Λιουμπλιάνας το 2002 με ήττα στο ΣΕΦ και αποκλεισμός από το Final 4 της Μπολόνια. Όπου τότε είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το 2004 στο ΣΕΦ μετά του Ολυμπιακούς αγώνες σε αγώνα κυπέλλου με εύκολη νίκη για το Παναθηναϊκού που ήταν από τις τελευταίες φορές που βρέθηκαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Περιστέρι-Παναθηναϊκός τη σεζόν που το Περιστέρι βρέθηκε μια ανάσα από τους τελικούς το Πρωταθλήματος αφού είχε κάνει διπλό στο Σπόρτινγκ. Στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα κυριολεκτικά.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Κυρ Ιαν 04, 2026 11:37 am

Είχα πάει σε μερικούς αγώνες το 2000-2001 αλλά ο πρώτος που θυμάμαι με ένταση είναι στο ΣΕΦ Ολυμπιακός-Παναθηναικος, πρέπει να ήταν τελικός πρωταθλήματος, δεν θυμάμαι πως αλλά μας είχαν δώσει δωρεάν εισιτήρια σε μπροστινές θέσεις, πανικός, μου έχουν μείνει 2 συνεχόμενες τάπες του μεγάλου Ντίνο Ράτζα στον Ρεμπρατσα.
Αυτό πρέπει να ήταν το παιχνίδι:
https://www.proballers.com/basketball/g ... 2001-06-13

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο Χώρος των Μελών: Προτάσεις - Mπασκετικές Αγγελίες - Συζητήσεις - Αναφορές Προβλημάτων”