Είναι τρελό να προσπαθήσεις να μάθεις σε έναν μαθητή μαθηματικά και φυσική απλά γράφοντας τύπους και αποδείξεις στον πίνακα. Είναι μαθήματα που απαιτούν πιο διαδραστικούς τρόπους, που απαιτούν την αφή , τα εργαστήρια, περισσότερη αλληλεπίδραση.Ακριβώς γιατί πρέπει να κατανοήσει. Δεν είναι το θέμα να μάθει έναν τύπο απ έξω(δώστου τυπολόγιο), το θέμα είναι να ξέρει γιατί τον χρειάζεται και τι θα βρει με αυτόν. Ο μοχλός για να μετακινηθεί ένα βαρύ αντικείμενο έχει μαθηματικό τύπο αλλά έχει πρακτική εφαρμογή. Δεν έκατσε ένας άνθρωπος να πει ''Έστω οτι έχω ένα βράχο πιο μεγάλο από το μέλλον μου , πώς θα τον πάω από το σημείο α στο β; " , τον είχε μπροστά του αυτόν τον βράχο, τον έπιανε.
1η γυμνασίου στη γεωμετρία από τα 22 παιδιά συμμετείχαμε 7 παιδιά στο μάθημα. Μέχρι που μας παίρνει ο καθηγητής, μας πάει στην αίθουσα πληροφορικής , ανοίγουμε τους υπολογιστές, μπαίνουμε στο geogebra και ξαφνικά συμμετέχουν ενεργά και είναι σε θέση να κάνουν πράγματα όλοι.
Το μεγάλο πρόβλημα που είδα και βλέπω είναι οτι όλα γύρω μας αλλάζουν με ακραίους ρυθμούς , αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα έχει μείνει σταθερό, ωστόσο οι ανάγκες και οι ικανότητες άλλαξαν. Έχω το ξαδερφάκι μου 5 ετών να κάνει εγκατάσταση/απεγκατάσταση παιχνίδια απο το play store στο tablet, την ίδια ώρα οι γονείς μου θέλουν βοήθεια για κάποια αίτηση στο gov. H εκπαίδευση (μάλλον ο τρόπος ) που θα λάβει το ξαδερφάκι μου είναι παρόμοιος με αυτόν που είχαν οι γονείς μου.Μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο ;
Νικόλα για ακόμη μια φορά έκανες καταπληκτική δουλειά!
1η γυμνασίου στη γεωμετρία από τα 22 παιδιά συμμετείχαμε 7 παιδιά στο μάθημα. Μέχρι που μας παίρνει ο καθηγητής, μας πάει στην αίθουσα πληροφορικής , ανοίγουμε τους υπολογιστές, μπαίνουμε στο geogebra και ξαφνικά συμμετέχουν ενεργά και είναι σε θέση να κάνουν πράγματα όλοι.
Το μεγάλο πρόβλημα που είδα και βλέπω είναι οτι όλα γύρω μας αλλάζουν με ακραίους ρυθμούς , αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα έχει μείνει σταθερό, ωστόσο οι ανάγκες και οι ικανότητες άλλαξαν. Έχω το ξαδερφάκι μου 5 ετών να κάνει εγκατάσταση/απεγκατάσταση παιχνίδια απο το play store στο tablet, την ίδια ώρα οι γονείς μου θέλουν βοήθεια για κάποια αίτηση στο gov. H εκπαίδευση (μάλλον ο τρόπος ) που θα λάβει το ξαδερφάκι μου είναι παρόμοιος με αυτόν που είχαν οι γονείς μου.Μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο ;
Νικόλα για ακόμη μια φορά έκανες καταπληκτική δουλειά!

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο