Εθνική Εφήβων (U18)

Συντονιστής: Captains

Giannis83

sophomore
Reactions: 93
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 03, 2025 3:38 pm

Πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας σήμερα στις 17:00 στην Sunel Arena στα Άνω Λιόσια, απέναντι στην Πολωνία.
Θα ακολουθήσει και δεύτερο παιχνίδι αύριο στις 11:00.

Link για το σημερινό παιχνίδι που ξεκινά σε 1,5 ώρα: ΕΔΩ
Θα υπάρχουν και Livestats

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
BB_Addicted

sophomore
Reactions: 66
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Μάικ Μπατίστ

Πέμ Ιούλ 03, 2025 6:33 pm

Νομίζω είδαμε αρκετά για σήμερα... Ουδέν σχόλιο.

0
BB_Addicted

sophomore

Πέμ Ιούλ 03, 2025 6:54 pm

Απογοητευτική εμφάνιση η αλήθεια είναι. Με δικαιολογία βέβαια ότι είναι φιλικό. Δοκιμάστηκαν πολλά σχήματα, είναι λογικό να μην έχει βρεθεί η χημεία και για αυτό είναι τα φιλικά. Πιο πολύ με ανησυχεί η συνολική επιθετική φιλοσοφία και η δυσκολία στο σκοράρισμα, όπως και η έλλειψη διακριτών ρόλων. Κάποιοι ξεχωρίζουν ήδη ότι είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις του προπονητή, ενώ κάποιοι άλλοι πιο πίσω. Βέβαια δεν βλέπω να παίζουμε πάλι στα δυνατά σημεία κάποιων παικτών... Υπάρχουν βέβαια και παίκτες που δεν είναι για αυτό το επίπεδο. Να μη πούμε ονόματα.

1
1 Εικόνα
BB_Addicted

sophomore

Παρ Ιούλ 04, 2025 4:33 pm

Δεύτερο φιλικό, δεύτερη ήττα από την Πολωνία με σκορ 92-88 σήμερα. Η Πολωνία που η περσινή ομάδα U18 υποβιβάστηκε, όπως και η ομάδa U16. Άρα μια ομάδα αποτελούμενη σε ένα καλό βαθμό από παιδιά που υποβιβάστηκαν πέρσι. Μπορεί να λέει πολλά για το επίπεδο της Πολωνίας, αλλά και τίποτα. Το παραθέτω απλά. Ξεχώρισε στο σκοράρισμα Λέφας, ενώ καλοί ήταν οι Σεκερτζής και Θωμάκος. Μπερδεμένα πράγματα και πάλι, δεν είδα πολύ αποτελεσματική την άμυνα, η οποία σε ένα λίγο πιο ελεύθερο και άναρχο μπάσκετ δυσκολεύεται. Δεν βρίσκουν παίκτες, γρήγορο collapse γενικά. Μπερδεμένο τον βλέπω το κόουτς και όπως και πέρσι δεν βλέπω διάθεση να παίξει η ομάδα στα δυνατά σημεία των παικτών.

0
polykos

nba
Reactions: 793

Παρ Ιούλ 04, 2025 5:11 pm

Επειδή πάντα υπάρχει ένα νέφος σχετικά με τις προθέσεις ( πάμε να χτίσουμε παίκτες και να εντοπίσουμε τις προσωπικότητες ή πάμε για αποτέλεσμα).
Επειδή η πρώτη ύλη των προπονητών αυτού του γκρουπ είναι φθηνή.
Επειδή κάποιοι αθλητές δεν κάνουν για αυτό το επίπεδο
Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή συνισταμένη σε όλο το φάσμα των ηλικιακών ομάδων.
Αυτό σημαίνει....ας παίξουμε πράγματα που κάνει η U20, δηλ αυτά που παίζει ο Παπαδοπουλος, καθότι και υπεύθυνος του πλαιη μπουκ των εθνικών ομάδων.
Δεν τα βλέπουνε;;;;

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
ilovebasket

Reactions: 3
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Ιούλ 04, 2025 5:36 pm

Δύο ήττες από μια κακή (σε παιδικό εφηβικά)ομαδα όπως η Πολωνία!
Σίγουρα οι μισοί παίκτες δεν δείχνουν ότι θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο.

Η U18 δεν παίζει καθόλου άμυνα και μάλλον ο κοουτς Σκροπολιθας με το επιτελείο του , δεν επέλεξαν παίκτες με έφεση στην άμυνα , αλλά και αυτοί που επιλέχθηκαν , δεν μπορούν να σκοράρουν!!!!

0
Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions: 57

Σάβ Ιούλ 05, 2025 9:59 am

η πολωνια ηταν 9η στο πανευρωπαικο παιδων το 2023 με σχεδον την ιδια συνθεση που αγωνιστηκε στα δυο φιλικα στα λιοσια
αντιστοιχα η δικη μας εθνικη ειχε καταταγει 8η απο εκεινη την ομαδα μονο 4 παικτες δεν ειναι στην προεπιλογη της εφηβων
το μποξσκορ απο τον μεταξυ μας αγωνα
https://www.fiba.basketball/en/history/ ... L#boxscore

ισως το αποτελεσμα που θα επρεπε να προκαλεσει μεγαλυτερη ανησυχια ειναι η προσφατη ηττα της U17 απο την αντιστοιχη της ρουμανιας
https://www.basket.gr/nat-teams/efivon- ... 66/142427/

0
Gkos

champion
Reactions: 482

Κυρ Ιούλ 06, 2025 11:45 am

Μετά τα φιλικά με την Πολωνία είχαμε και τα πρώτα κοψίματα με τους Παγίδα, Παναγιωτόπουλο και Γκλάρος να μην συνεχίζουν...

0
manhac

senior
Reactions: 237

Κυρ Ιούλ 06, 2025 11:52 am

Η δωδεκάδα θα είναι "μαγική", μακάρι να γλιτώσουμε τον υποβιβασμό.

0
BB_Addicted

sophomore

Κυρ Ιούλ 06, 2025 11:59 am

Από μια ομάδα συνεχίζουν τρεις... νομίζω τα επόμενα δύο κοψίματα, λίγο ή πολύ είναι ή θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένα.

0
abovetherim

a1greece
Reactions: 260
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:16 pm

Γενικά μιλώντας, το λέω με αφορμή την εφήβων, και επειδή είδα το φύλλο της στατιστικής στα δύο αυτά φιλικά, εμείς στο χωριό μας όταν κάνουμε δέκα μέρες προπόνηση και υποτίθεται ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον προπονητή και γενικά ισοδύναμοι παίκτες, και κάνουμε δύο φιλικά , παίζουν όλοι τον ίδιο χρόνο, δίνουμε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες.
Αλλά όταν ο προπονητής έχει προαποφασίσει ποιους θα πάρει, αυτό δεν είναι αναγκαίο και παίζει ο ένας 30 και ο άλλος 5. Αλλά έτσι, δεν μπορεί κανείς μας να καταλάβει στην πράξη και μέσα στο γήπεδο ποιος είναι καλύτερος. Τον Γκλάρο για παράδειγμα, τόσες προπονήσεις, τόσες ατομικές με τα προγράμματα Greeks abroad και όλες αυτές τις μπούρδες για το δήθεν, υποτίθεται τον παρακολουθούν στενά δύο χρόνια, δεν τον είδαν ότι δεν κάνει (αν δεν κάνει το παιδί, προσωπική άποψη δεν έχω). Τον έφεραν δέκα μέρες και τον κόβουν; Δεν ξέρω, απορίες έχω όμως και πολλές.

0
manhac

senior

Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:20 pm

BB_Addicted έγραψε:
Κυρ Ιούλ 06, 2025 11:59 am
Από μια ομάδα συνεχίζουν τρεις... νομίζω τα επόμενα δύο κοψίματα, λίγο ή πολύ είναι ή θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένα.
Τα υπόλοιπα παιδία δεν πρόλαβε να τα δει, τον Απρίλη έπιασε δουλειά. Μη ζητάμε και πολλά. Πάντως αφού κόπηκαν Παγίδας και Γλάρος, οι δύο από τους τρεις είναι σίγουροι στη τελική δωδεκάδα (και ο άλλος σίγουρος είναι εδώ που τα λέμε), δεν βγαίνουν αλλιώς οι θέσεις στο 4 και στο 5. Ο Παναγιωτόπουλος αδικείται συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2664
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:49 pm

abovetherim έγραψε:
Τον Γκλάρο για παράδειγμα, τόσες προπονήσεις, τόσες ατομικές με τα προγράμματα Greeks abroad και όλες αυτές τις μπούρδες για το δήθεν, υποτίθεται τον παρακολουθούν στενά δύο χρόνια, δεν τον είδαν ότι δεν κάνει (αν δεν κάνει το παιδί, προσωπική άποψη δεν έχω). Τον έφεραν δέκα μέρες και τον κόβουν; Δεν ξέρω, απορίες έχω όμως και πολλές.
Ο Γκλάρος δεν πήρε καν υποτροφία από κολέγιο της DΙ στις ΗΠΑ. Θα παίξει σε κολέγιο της DIII. Ούτε εγώ τον έχω δει, μόνο ένα κλιπάκι με highlights του κάπου είχα βρει αναρτημένο. Όμως το γεγονός πως θα παίξει σε κολέγιο της DIII λέει πολλά για την αξία του και την προοπτική του.

Ο μικρός του αδερφός ακούγεται πως είναι καλύτερος.

0
manhac

senior

Κυρ Ιούλ 06, 2025 1:31 pm

abovetherim έγραψε:
Γενικά μιλώντας, το λέω με αφορμή την εφήβων, και επειδή είδα το φύλλο της στατιστικής στα δύο αυτά φιλικά, εμείς στο χωριό μας όταν κάνουμε δέκα μέρες προπόνηση και υποτίθεται ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον προπονητή και γενικά ισοδύναμοι παίκτες, και κάνουμε δύο φιλικά , παίζουν όλοι τον ίδιο χρόνο, δίνουμε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες.
Αλλά όταν ο προπονητής έχει προαποφασίσει ποιους θα πάρει, αυτό δεν είναι αναγκαίο και παίζει ο ένας 30 και ο άλλος 5. Αλλά έτσι, δεν μπορεί κανείς μας να καταλάβει στην πράξη και μέσα στο γήπεδο ποιος είναι καλύτερος. Τον Γκλάρο για παράδειγμα, τόσες προπονήσεις, τόσες ατομικές με τα προγράμματα Greeks abroad και όλες αυτές τις μπούρδες για το δήθεν, υποτίθεται τον παρακολουθούν στενά δύο χρόνια, δεν τον είδαν ότι δεν κάνει (αν δεν κάνει το παιδί, προσωπική άποψη δεν έχω). Τον έφεραν δέκα μέρες και τον κόβουν; Δεν ξέρω, απορίες έχω όμως και πολλές.
Είναι ψηλός και τους δυσκολεύει στις ομαδικές φωτογραφίες. Αξιοπρεπής ήταν πάντως πέρυσι στο u17.

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... html#ASFSK
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... 30/bs.html
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... html#ASFSK
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... 70/bs.html

0
Gkos

champion
Reactions: 482

Κυρ Ιούλ 06, 2025 1:38 pm

GK_23 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:49 pm
Ο Γκλάρος δεν πήρε καν υποτροφία από κολέγιο της DΙ στις ΗΠΑ...

Ο μικρός του αδερφός ακούγεται πως είναι καλύτερος.
Ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στις προπονήσεις την παίδων btw... :-?

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”