Εθνική Παίδων (U16)

Συντονιστής: Captains

Gkos

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 03, 2025 1:10 pm

Εγώ έχω εικονα μόνο της χτεσινης αναμέτρησης και με όσα είδα μόνο μπορω να κάνω μερικά σχόλια...

Σε σχέση με την αναμέτρηση της Παρασκευής είχαμε μια αλλαγή στην αρχική 5άδα (Βόντας αντί Καπιρέλη).
Η ίδια 5άδα (Παπαιωάννου,Μάνης,Βοντας,Ζούπας,Σιγάλας) ξεκίνησε σε αμφότερα τα ημιχρονα,οπότε να υποθέσουμε αυτή θα είναι η βασική;

:shot: Το κυριότερο σχόλιο που έχω να κάνω είναι πως έχουμε τεράστιο θέμα στο μακρινό σουτ.Πραγματικά τεράστιο.Φαίνεται και απο τα στατιστικά άλλωστε που είχαμε 20% ποσοστό σχεδόν, και στις 2 αναμετρήσεις.
Με εξαίρεση τον Βόντα κανείς άλλος δεν δείχνει αξιόπιστος,και εδώ φαίνεται τόσο πολύ η απουσία του Γιαντσίδη.

:bblove: Απο κει και πέρα και στους 2 αγώνες συμμετείχε 11άδα.
Μέγγος ,Νούσιος και Ιωαννίδης είτε ήταν εκτός αποστολής ,είτε δεν έπαιξαν.
Οι πληροφορίες μου λένε πως θα ειναι έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ.
Σε αυτή την περίπτωση Λαζαριδης και Παυλίδης(που επειδή δεν είχα δει το πανελλήνιο δεν ήξερα καν ποιος είναι ,χτες τον έψαξα) φαίνεται να μην υπολογίζονται αφου εχτές αγωνίστηκαν ελάχιστα (ο Παυλίδης δευτερόλεπτα).
Βέβαια αν επιστρέψουν και οι 3 ψηλοί ίσως το ένα κόψιμο να είναι απο εκεί, και θα μπορούσε να είναι ακόμα και ο Τζιάνο παρόλο που χτες έπαιξε 13 λεπτά και δεν ήταν αρνητικός, δεν με έπεισε πως ο προπονητής του τον εμπιστέυεται και δεν τον έβάλε επειδή πραγματικά δεν είχε άλλον .... :peace:

:dribble: Κατά τα αλλα τίμια η προσπάθεια των παιδιών μας,απεναντι σε μια πιο ψηλή ομάδα που σούαταρε ξανά πάρα πολύν καλά από τα 6.75 ,η ήττα 10π είναι οριακά θετικό αποτέλεσμα.

Υ.γ. Βλέποντας τον Καπιρέλη να δέχεται το ένα κόψιμο μετά το άλλο έκανα έναν συνειρμό με τον Βησασαρίου!
Οπως κάποτε ο Βησσαρίου έκανε θραύση εκμεταλλευόμενος την σωματική του υπεροχή στα παιδικοεφηβικά ετσι και ο Καπιρέλης φέτος στο παιδικό σταματιόταν πολύ δύσκολα αλλά αυτά απέναντι στους Ισπανούς δεν "περνούσαν"...

Υ.γ.2.Ανάμεσα στους (όχι πολλούς) παρόντες στο ΔΑΙΣ, Γιώργος Σιγάλας,Σιούτης,Καλογηρου,Καλαμποκης,Ντικουδης και Μπακογιώργος(τρόμαξα να τον γνωρίσω). :wave:

polykos

nba
Reactions:

Κυρ Αύγ 03, 2025 4:23 pm

Αφού αποφασίζει ο Μισιακος να κόψει Λαζαρίδη από τον άσσο, πείτε του καλά κρασιά.

Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Gkos

champion
Reactions:

Κυρ Αύγ 03, 2025 4:46 pm

Δεν φάνηκε να τον υπολογίζει αδερφέ ,αλλά ισως μείνει και το 2ο κόψιμο ειναι ψηλός...

ilovebasket

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Αύγ 04, 2025 11:48 am

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ανθρώπων που είδαν και τους δύο αγώνες, καθώς και προσεκτικό διάβασμα των στατιστικών, έχω να σχολιάσω ότι:

- όντως υπάρχει θέμα με το 3π (Ζούπας 1/9, Μανης 0/7, Παπαϊωάννου 2/10, Ασονιτης 1/7, Σιγάλας 0/4) και στους δύο αγώνες

-συμφωνώ ότι Παυλιδης μάλλον είναι εκτός και ανάλογα με τους τραυματίες , θα κοπεί ο δεύτερος από τους 14

-οι πόντοι στους δύο αγώνες ήταν: Βοντας 26, Ζούπας 20, Παπαϊωάννου 18, Καπιρελης 12, Μανης 12
-στα ριμπάουντ:Σιγάλας 11, Καπιρελης 10, Ζουπασ 9, Τζιανο 9, Παπαϊωάννου 7

-απ’ότι μου είπαν ο Καπιρελης έφαγε μόνο μια «τάπα» και τους πέρναγε συνέχεια (φαίνεται καθαρά και στο βίντεο που ανέβασες!) , Κέρδισε μαζί με τον Ζούπα, τα πιο πολλά φάουλ, έδωσε 3 ασιστ….
Κανείς δεν είδε το «ένα κόψιμο μετά το άλλο»…

Βλέποντας το βίντεο που ανέβασες, ρώτησα κάποιους παρευρισκόμενους (λόγω διακοπών δεν μπόρεσα να δω από κοντά) και από τις συζητήσεις, έβγαλα αυτές τις απόψεις

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά το παλεψαν και έχουν όλο το χρόνο να διορθώσουν κάποια πράγματα.

Gkos

champion
Reactions:

Δευ Αύγ 04, 2025 1:32 pm

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά ,ο Καπιρέλης "που τους πέρναγε συνέχεια" είχε 1/6 δίποντα την Παρασκευή και 2/8 το Σαββάτο .
Stats don't lie.
Προχωράμε🫡

Καλή εβδομάδα.

therebounder

Reactions:

Δευ Αύγ 04, 2025 2:24 pm

Πάντα όταν μιλάμε για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί πρόκειται για παιδιά. Παρόλα αυτά για τον Καπιρελη έχω να πω ότι είναι το χειρότερο αρχέτυπο παίκτη για αυτές τις ηλικιες(δεν έχω κάτι για το παιδί μιλάω για το playstyle). Πολύ ψηλότερος και μακρύτερος από τον εγχώριο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να κυριαρχεί με ντραιβ και επιθετικά ριμπάουντ. Αρκετά άτεχνος και όχι elite αθλητής για να κυριαρχεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μακάρι να βελτιωθεί τεχνικά.

Giannis83

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Αύγ 06, 2025 4:08 pm

Η τελική 12άδα που ανακοινώθηκε και αναχώρησε για την Γεωργία:
Μεσσηνιώτης, Ασωνίτης, Παπαϊωάννου, Καπιρέλης, Βόντας, Μέγγος, Ζούπας, Σιγάλας, Ιωαννίδης, Νούσιος, Τζιάνο, Μάνης.

Πρεμιέρα την Παρασκευή 8/8 στις 20:00 απέναντι στους Λετονούς.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τετ Αύγ 06, 2025 5:07 pm

therebounder έγραψε:
Δευ Αύγ 04, 2025 2:24 pm
Πάντα όταν μιλάμε για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί πρόκειται για παιδιά. Παρόλα αυτά για τον Καπιρελη έχω να πω ότι είναι το χειρότερο αρχέτυπο παίκτη για αυτές τις ηλικιες(δεν έχω κάτι για το παιδί μιλάω για το playstyle). Πολύ ψηλότερος και μακρύτερος από τον εγχώριο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να κυριαρχεί με ντραιβ και επιθετικά ριμπάουντ. Αρκετά άτεχνος και όχι elite αθλητής για να κυριαρχεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μακάρι να βελτιωθεί τεχνικά.
Ερώτηση για εποικοδομητική συζήτηση και όχι για τις επιλογές της συγκεκριμένης Εθνικής. Γενικά δηλαδή ρωτάω επί ευκαιρίας της πρώτης πρότασης σου.

Πιστεύετε ότι η κριτική στις εθνικές ομάδες πρέπει να μην γίνεται επειδή είναι μικρής ηλικίας οι αθλητές;;
Ή πιστεύετε ότι πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως ηλικίας γιατί εκπροσωπούν για την συγκεκριμένη χρονιά γέννησης μια ολόκληρη χώρα ;;

Στην πρώτη επιλογή το αρνητικό είναι ότι θα δώσει πάτημα σε όλους να θεωρούνται αδικημένοι στην μη κλίση τους καθώς λόγω του μικρού της ηλικίας όλοι θα βελτιωθούν με κάποιο τρόπο.

Στην δεύτερη επιλογή το αρνητικό είναι η ψυχολογία των παιδιών που διαμορφώνεται δε μπορεί να διαχειριστεί την σκληρή και άδικη κριτική.

Θα ήθελα βέβαια και τις δικές σας οπτικές αλλά δεν με ικανοποιεί το παν μέτρον άριστον. Ή κάνεις κριτική ή δεν κάνεις. :hoho:

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
therebounder

Reactions:

Τετ Αύγ 06, 2025 5:19 pm

Πολύ καλή ερώτηση και αφορμή για ωραία συζήτηση. Για μένα κάνεις κριτική η οποία δε προσβάλει τα παιδιά και έχει μπασκετικό χαρακτήρα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 06, 2025 5:22 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Αύγ 06, 2025 5:07 pm
Ερώτηση για εποικοδομητική συζήτηση και όχι για τις επιλογές της συγκεκριμένης Εθνικής. Γενικά δηλαδή ρωτάω επί ευκαιρίας της πρώτης πρότασης σου.

Πιστεύετε ότι η κριτική στις εθνικές ομάδες πρέπει να μην γίνεται επειδή είναι μικρής ηλικίας οι αθλητές;;
Ή πιστεύετε ότι πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως ηλικίας γιατί εκπροσωπούν για την συγκεκριμένη χρονιά γέννησης μια ολόκληρη χώρα ;;
Δεν έχει άδικο ο συνφορουμίτης. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στα λόγια μας όταν μιλάμε για παιδιά/εφήβους. Προφανώς και η κριτική είναι θεμιτή και αναγκαία παντού. Όμως όταν οι αθλητές είναι ανήλικοι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κριτική έχει σημασία. Δηλαδή πρέπει να δείχνουμε ένα στοιχειώδες μέτρο. Να επικεντρωνόμαστε σε δομικά, αγωνιστικά ή τακτικά θέματα και όχι σε χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές γενικεύσεις για παιδιά. Το πρόβλημα είναι όταν ο τόνος ξεφεύγει και όχι η κριτική αυτή καθ'αυτή.

Αν ειδικά λάβεις υπόψη σου τα social media και πως φιλτράρουν οι αλγόριθμοι που επιβραβεύουν την υπερβολή, αν δεν προσέχουμε πώς εκφραζόμαστε, πολύ εύκολα μια καλόπιστη κριτική μετατρέπεται σε bullying απέναντι σε παιδιά που, καλώς ή κακώς, διαβάζουν και επηρεάζονται. Είναι άλλο να πεις "η Εθνική έχει κενά στην άμυνα", κι άλλο να πεις "είναι για λύπηση αυτοί οι παίκτες, δεν κάνουν ούτε για τοπικά". Είναι άλλο να πεις που πρέπει να δουλέψει ένας παίκτης για να βελτιωθεί και άλλο το να πεις ότι είναι απαράδεκτος, αμπαλος, άσουτος κλπ Η διαφορά είναι είναι ηθική όχι μόνο στο ύφος. Δεν λέω ότι το τικτοκ θα πάρει ένα ποστ από εδώ και θα το κάνει viral, μιλάω λίγο γενικά.

Όταν μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές, ενήλικους που πληρώνονται και έχουν και την πείρα να διαχειριστούν την πίεση, είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα. Όχι εντελώς διαφορετικά, πάντα χρειάζεται σεβασμός, αλλά είναι πιο ανεκτό να είμαστε αυστηρότεροι.

Εικόνα
polykos

nba
Reactions:

Τετ Αύγ 06, 2025 5:33 pm

Η δική μου κριτική στις κλήσεις αθλητών στα ηλικιακά κλιμάκια, δεν έχει ποτέ να κάνει με κάποια πρόθεση να μειώσω τον οποίο αθλητή και τη προσπάθεια του. Κι αν έχει συμβεί θα ήθελα να κάνω την οποία διόρθωση.
Η κριτική μου με όχημα τις κλήσεις αθλητών, έχει να κάνει με την απαράδεκτη στάση της ομοσπονδιας, να μην έχει σαφή θέση. Είμαστε μεταλλιολαγνοι, είμαστε της ανάπτυξης, είμαστε ντεμεκ;
Όταν η θέση της ομοσπονδίας είναι παρφε ανάμικτο, είναι μεγάλη μου χαρά να αποδομω ότι βλέπω. Ιδιαίτερη χαρά μου προκαλούν οι προπονητές τύπου "στου κασιδη το κεφάλι". Εξάλλου μισή ντροπή δική τους , μισή δική μου.
Τα παιδιά ξέρουν, ποιος προπονητής πραγματικά τους έμαθε κάτι, ποιος δεν τους αδίκησε. Καταλαβαίνουν περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς είναι εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα μη- αξιολόγησης, που έχουν κατασκευάσει άλλοι. Κι όταν αυτοί οι άλλοι έχουν κύριο μοχλό το συμφέρον τους και μόνο, το πράγμα πάει στραβά. Και πάει λέγοντας.

Manager FREE Zone
Old-school For Ever
mandrakoukos

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Amuntas

Τετ Αύγ 06, 2025 5:34 pm

Μαγική λέξη ο σεβασμός. Γι αυτό τόσο απρόσιτος, γι αυτό θεωρείται μέγιστη εξυπνάδα η ατάκα "ο σεβασμός κερδίζεται". Ενώ δεν είναι παρά μία άθλια δικαιολογία που μεταθέτει αξιωματικά την ευθύνη της χυδαιότητας στον κρινομενο.

Θα πει κανείς, αν περίσσευε ο σεβασμός θα κινδύνευαν με εξαφάνιση οι ολυμπιακοι/ παναθηναικοι/ ΑΕΚτζήδες κλπ.
Εξκιουζ μι για τη γενίκευση αλλά περίπου έτσι είναι.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τετ Αύγ 06, 2025 5:38 pm

Η κακοπιστη κριτική θα έρθει αναγκαστικά γιατί υπάρχει και το άλλο άκρο της άκρατης διαφήμισης. Με περίσσια ευκολία θα βρει κάποιος τικ τοκ βιντεάκια ή ύμνους με κομμένα highlights ή άρθρα διαφήμιση που θα είναι παραπλανητικα ως προς την μπασκετική δικαιοσύνη.

Επειδή μιλάμε για μπασκετική κριτική και εθνική ομάδα βεβαίως τα κείμενα μας πρέπει να έχουν μια ηθική αλλά η ηθική πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές.

Όταν έχεις άτυπα εκπρόσωπο από τα 12 σου χρόνια για να πολλαπλασιασεις τις πιθανότητες να σε δει το σύστημα η ηθική έχει γίνει ( πεταμένη)μαστίχα. Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ. Και ξανά τονίζω δεν μιλάω για αυτήν την εθνική. Ισως πρέπει να φτιάξω άλλο νήμα .

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Spectator

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Τετ Αύγ 06, 2025 6:07 pm

Η κριτική είναι σχεδόν αδύνατον να αποφευχθεί .

Ακόμα και αν απαγορευτεί σε επίπεδο forum ( που μάλλον θα πάει ενάντια στο λόγω ύπαρξης τέτοιας ενότητας σε μπασκετικά forums) θα γίνεται σε πιο «ανεξέλεγκτους» χώρους των social media

Αρα ο καθένας έχει την ευθύνη του να είναι καλόπιστη .

Για την συγκεκριμένη ομάδα , επειδή δεν ξέρω καθόλου τους παίκτες , εκτός από ότι είδα λίγο στα φιλικά θα πω πάλι τα δικά μου 😜βλέποντας την σύνθεση εδώ : https://www.basket.gr/slider/paidon-ana ... da/146662/

Άλλη μια κοντή φουρνιά ( φάνηκε και στο φιλικό με την Ισπανία ) άμα αυτά είναι όντως τα ύψη τους . Δηλαδή οι Σέντερ μας είναι στα 2:00 ? Τελικά τι έγινε με τον Γκλαρο που ήταν. 2:13 ?

change_therim333

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: galis
Αγαπημένη ομάδα: kamia

Τετ Αύγ 06, 2025 10:47 pm

Παιδων με Εφήβων έχει διαφορα, στην Εφήβων μιλάμε οριακά για ενηλικίωση και υπάρχουν κ πιο σαφή δεδομενα,.. rising star, πρωταθλήματα ενώσεων, Πανελλήνιο. Τον κάθε παίκτη τον έχεις δει σχεδόν 2 χρόνια και μπορείς να χεις μια εικόνα χωρίς να μαστε και πάντα απόλυτοι. Παρ όλα αυτά, ακόμα και στην Εφήβων από ότι είδα η περισσότερη κριτική εδώ μέσα, αφορούσε τις επιλογές του προπονητικου τιμ, που όντως υπάρχει θέμα και τους διάφορους παράγοντες.
Τώρα στη παίδων σίγουρα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη επιείκεια, αλλά και πάλι αν ο άλλος δε μπορεί να περάσει το κέντρο ή είναι εντελώς άσουτος, τι θα πεις ? όλα καλά? Χάνεται η ουσία αυτού που θες να γράψεις..

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”