Είδα το Λιθοανία-Ρουμανία σ.σ. 94-86 στην παράταση, σκοπίμως για να δω τι ψάρια πιάνουν οι Danielius Jasikevicius - καμμία σχέση με τον Sarunas - και Sebastian-Petru Lapuste. Ο πρώτος ανήκει στο υπό έλλειψη είδος του καθαρού άσου, είναι κοντός αλλά αρκετά ουδερκής, σήμερα δε δεν έκανε καλό επιθετικά παιχνίδι παρόλο που σέρβιρε 12 τελικές έχοντας double-double (11π.-12ασ.). Η Λιθουανία είναι καλή ομάδα τους λείπει το παραδοσιακό ψηλό κορμί ωστόσο μπορούν να πάνε στα μετάλλια αφού τερμάτησαν πρώτοι και μάλλον έχουν βατό μονοπάτι. Καλός παίκτης είναι και ο σουτέρ - αλλα μόνο αυτό - Raigardas Ciunys.
Ο δεύτερος ο Ρουμάνος είναι άλλο πράγμα.
Τελείωσε τον αγώνα με 34-10-10-8!!!! Πόντοι-Ριμπάουντς-Κλεψίματα-Ασσίστς με 47 στο σύστημα αξιολόγησης και τρέχει στο τουρνουά 25π-9.3ρ-8.3ασ-6.7κλ!!!! Είναι λες και παίζει 19χρονος κόντρα σε παίδες, είναι τρομερά καλός με την μπάλα, καθόλου ατομιστής - χαλαρά θα μπορούσε να είχε 15 τελικές, αν τις τελειώναν καλύτερα - έχει ωραίο κορμί, παίζει με ψηλά το κεφάλι και με τρομερή αυτοπεποίθηση δηλαδή ένας παίκτης ορχήστρα. Ίσως μετά τον Rubio να είναι ο επόμενος ή έστω μια αντάξια μικρογραφία του; Νομίζω ότι ανήκει στη Ρεάλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος όποιος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει.
** Η Ιταλία τελειώσε με 3 ήττες, το ίδιο και η Σερβία και το τουρνουά πλέον μπερδεύεται αρκετά διότι δεν είναι κακές ομάδες (ειδικά η Ιταλία).
** Σήμερα ο Benjamin Berrouet της Λεττονίας έγραψε 33-22 στη νίκη επί της Τσεχίας που είναι ένα ιστορικό επίτευγμα (μόλις ο τρίτος παίκτης). Η οποία Τσεχία είναι η πιο κοντή ομάδα - έχουν μόλις ένα δίμετρο - όμως παίζουν σωστά με καλύτερους παίκτες τους...τα παιδιά που παίζουν ψηλοί. Αυτό τροφή για σκέψη για την εικόνα που θέλουμε(;) να παρουσιάσουμε στο τουρνουά με αντίστοιχα κοντά σχήματα.
** Δεν έχουμε καλή ομάδα, μπορεί να θεωρούμε πως υπάρχει ταλέντο αλλά μέχρι στιγμής ως ομάδα είμαστε από τη μέση και κάτω στο τουρνουά. Εμένα μ'αρέσει ο Μοναμα και ο Μπάρλος, για τα υπόλοιπα παιδιά θα περιμένω να δω τι είδους συνέχεια θα έχουν, αν έχουν.
Ο δεύτερος ο Ρουμάνος είναι άλλο πράγμα.
** Η Ιταλία τελειώσε με 3 ήττες, το ίδιο και η Σερβία και το τουρνουά πλέον μπερδεύεται αρκετά διότι δεν είναι κακές ομάδες (ειδικά η Ιταλία).
** Σήμερα ο Benjamin Berrouet της Λεττονίας έγραψε 33-22 στη νίκη επί της Τσεχίας που είναι ένα ιστορικό επίτευγμα (μόλις ο τρίτος παίκτης). Η οποία Τσεχία είναι η πιο κοντή ομάδα - έχουν μόλις ένα δίμετρο - όμως παίζουν σωστά με καλύτερους παίκτες τους...τα παιδιά που παίζουν ψηλοί. Αυτό τροφή για σκέψη για την εικόνα που θέλουμε(;) να παρουσιάσουμε στο τουρνουά με αντίστοιχα κοντά σχήματα.
** Δεν έχουμε καλή ομάδα, μπορεί να θεωρούμε πως υπάρχει ταλέντο αλλά μέχρι στιγμής ως ομάδα είμαστε από τη μέση και κάτω στο τουρνουά. Εμένα μ'αρέσει ο Μοναμα και ο Μπάρλος, για τα υπόλοιπα παιδιά θα περιμένω να δω τι είδους συνέχεια θα έχουν, αν έχουν.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο