Είδα το ματσάκι και θα γράψω σαν γκεστ

, δύο γραμμές. Τους είδα όλους πρώτη φορά, αρχικά επομένως δεν έχω τη κρίση των φίλων του φόρουμ

. Στο παιχνίδι οι Σαμοντούρωφ και το 5 της Τσεχίας ξεχώριζαν σαν την μύγα μες στο γάλα. Ο Τσέχος είναι καλός παίκτης και μου θυμίζει σε μια παλαιότερη εθνική εφήβων πόσο απαρατήρητος είχε περάσει ο Satoransky. Δεν λέω ότι είναι τέτοιος παίκτης, ωστόσο είναι καλύτερος από τους δικούς μας. Ο Σαμοντούρωφ δείχνει σοβαρό παιδί, έχει αδυναμίες όμως μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ. Η ένσταση μου έχει να κάνει με την ομάδα που επέλεξε για να εξελιχθεί, διότι η ιστορία δείχνει πως Παναθηναϊκός και εξέλιξη μικρών είναι αντίθετες έννοιες (περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό). Ίσως θα έπρεπε να είχε επιλέξει κάτι πιο μικρό που θα του έδινε φέτος αγωνιστικό χρόνο και ρυθμό.
Η άμυνα σε τέτοιες ηλικίες είναι η σφραγίδα του προπονητή και ο Καντζούρης είναι από τους καλύτερους προπονητές της γεννιάς του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν παιδιά που ίσως εξελιχθούν όμως προς το παρών (και από όσο είδα) θέλει πολύ δουλειά και χαμηλά το κεφάλι. Του χρόνου ενηλικιώνονται και καλό είναι να αποφασίσουν αν το μπάσκετ είναι η διέξοδος τους ή θα είναι προτιμότερο π.χ. να σπουδάσουν

.
Στα του παιχνιδιού υπάρχει πρόβλημα στα γκαρντ και στα βασικά του αθλήματος. Ίσως ο πιο οξυδερκής μας παίκτης να είναι ο Σαμοντούρωφ, οι υπόλοιποι λίγα πράγματα. Ειδικά όση ώρα έπαιζε το 9 της Τσεχίας μέσα (και πριν τραυματιστεί το παίδι) υπήρχε μπέρδεμα. Παραθέτω τα δυο chart μας, με τα εύστοχα-άστοχα σουτ, είχαμε μόλις 1 mid-range σουτ σε όλο το παιχνίδι και 3 συνολικά εύστοχα μακρυνά σε όλο τον αγώνα. Αντίθετα ήμασταν πολύ δυνατοί κοντά στο καλάθι.
* Δεν νομίζω ότι είμαι στενόμυαλος, το αντίθετο πιστεύω ειδικά για τα νέα παιδιά ωστόσο σήμερα οι 10 στους 12 είχαν αξεσουάρ σε χέρια ή πόδια (ένας είχε και ροζ παπουτσάκια) αντίθετα οι Τσέχοι έδειχναν σαν παιδάκια 18 ετών, φανέλα-σορτσάκια αυτά και μόνο. Δεν λέω ότι είναι κακό, απλά ίσως να είναι και λίγο θέμα...καλαμιού ή κακών συμβούλων. Μακάρι να μην είναι μπλαζέ το υφάκι και να είναι απλά άστοχη η παρατήρηση μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ssoulliss την Σάβ Ιούλ 30, 2022 6:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.