Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, Πειραιάς - ΣΕΦ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 18, 2025 11:21 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 9:45 pm
Και φυσικά ΚΡΙΜΑ να μην έχουμε το Βέλγιο σε όμιλο στην πατρίδα μας, να δούμε την μεγάλη Έμα Μέσεμαν!!
Θα την δούμε πιθανότατα στα νοκ-άουτ ματς τη Meesseman, η τελική φάση διεξάγεται στο ΣΕΦ.

Το Βέλγιο, σε αντίθεση με άλλες ομάδες, δεν έχει απουσίες και έχει καλές πιθανότητες να κάνει το repeat.

H Γαλλία είναι χωρίς 5-6 κοπέλες που ήταν στην ομάδα των ΟΑ. Μεγάλες απουσίες οι Williams και Johannes που έμειναν στο WNBA αλλά και η Fauthoux που έκοψε τον αχίλλειό της. Η Marine Fauthoux είναι κόρη του νυν ομοσπονδιακού προπονητή της ανδρικής γαλλικής ομάδας. Στην ομάδα της Γαλλίας συναντάμε επίσης την Iliana Rupert (αδερφή του Rayan Rupert των Blazers), την Janelle Salaun (αδερφή του Tidjane Salaun των Hornets) και την Valeriane Ayayi (αδερφή του Joel Ayayi της Bourg). Επίσης ο προπονητής της ομάδας, Jean-Aime Toupane, είναι πατέρας του Axel Toupane.

Σημαντικές απουσίες έχουν και οι Ισπανίδες (Gustafson, Conde, Casas) που κατεβάζουν ανανεωμένο roster μετά και την απόσυρση των Gil, Rodríguez και Domínguez. Στα ματς προετοιμασίας πάντως η Ισπανία έδειξε αρκετά δυνατή.

Πολύ καλή εικόνα στα φιλικά είχε και η Σλοβενία, του διδύμου Δικαιουλάκου-Καλτσίδου, αλλά νωρίτερα σήμερα υπέστη ήττα-σοκ από τη Λιθουανία στην πρεμιέρα του ομίλου που διεξάγεται στη Bologna.

Η Γερμανία επίσης κατεβαίνει χωρίς τις αδερφές Sabally και δύσκολα θα πετύχει κάτι καλύτερο από την πρόκριση στην 8άδα. Η Lisa Thomaidis βρίσκεται στον πάγκο της για 3η συνεχόμενη διοργάνωση.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Πέμ Ιουν 19, 2025 12:07 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 11:21 pm
Η Marine Fauthoux είναι κόρη του νυν ομοσπονδιακού προπονητή της ανδρικής γαλλικής ομάδας.
Να 'ξερες τι μου θύμισες βραδιάτικα τώρα, το οποίο το είχα ξεχάσει. :D

Ο Frédéric Fauthoux πατέρας της κοπέλας έπαιζε στην Orthez όταν μεσουρανούσε στη Γαλλία. Ερχόταν από τον πάγκο και αντικαθιστούσε το εκάστοτε PG της ομάδας, είτε κάποιον Αμερικανό είτε τον Rigaudeau όσο τον είχε και τότε σε όλες (μα σε όλες τις περιγραφές) ακούγαμε την εξής ατάκα από τους Συριγοσκουντηδοκαρύδες: " Και τώρα μπαίνει στο παρκέ ο Fauthoux , ο οποίος είναι το αγαπημένο παιδί του προέδρου της ομάδας..." :banghead:

* Η Γαλλία δε μου άρεσε, η Τουρκία είναι μάλλον αποδυναμωμένη σε σχέση με το παρελθόν οπότε ελπίζουμε ο Πρέκας να μην κάνει το λάθος (παλι) να βάλει 40 λεπτά τις βασικές σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια.

Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Ιουν 19, 2025 12:49 am

ssoulliss έγραψε:
Τετ Ιουν 18, 2025 10:50 pm
- Η Τουρκία, που είναι και αντίπαλος μας έχει την Teaira McCowan, ως νατουραλιζέ που βλέπει από τα 2,04μ ύψος. Ίσως έχει υπάρξει και ψηλότερη κοπέλα που να έχει αγωνιστεί, όποιος το έχει ας μας το πει (θυμάμαι παλιά μια Ρωσίδα που ήταν ψηλή και ντουλάπα :D). Επ[ίσης έπαιξε σερί τον αγώνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο κλάταρε - την έκανε αλλαγή αναγκαστικά - με αποτέλεσμα η Τουρκία να χάσει το σημείο αναφοράς της και συνεπώς το παιχνίδι.

- Ο προπονητής της εμφανίστηκε με μπότα και μάλιστα ήταν συνεχώς όρθιος σε όλο το παιχνίδι.

Εικόνα

- Αν θυμάμαι καλά η Σλοβενία, στον άλλο όμιλο, ήταν φαβορί. Άρα η Λιθουανία έκανε την έκπληξη σήμερα.

- Επιστρέφωντας στον όμιλο μας, σε κάτι πιο μερακλήδικο :P :D , άξια αναφοράς είναι η διαιτητής της πρώτης αναμέτρησης. Πρόκειται για τη Μαυροβούνια Natasa Dragojevic. Και εις ανώτερα!!! :P :cool:

Εικόνα

Ουλιάνα Λαριόνοβνα Σεμιόνοβα γεν.1952 (με ύψος από 2.10 έως 2.13 ) Λετονή σε καταγωγή ,γεννήθηκε στη Λιθουανία και διέπρεψε τη δεκαετία του 70 με την μεγάλη ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης.
Αγωνίστηκε σε δέκα Ευρωμπάσκετ και κέρδισε 10 τρόπαια !
1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1981, 1983, 1985

Η μόνη παίκτρια που έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων όσον αφορά τη συνολική της συλλογή είναι η Ουλιάνα Σεμγιόνοβα, μέλος του Hall of Fame της FIBA.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος forest79 την Πέμ Ιουν 19, 2025 12:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιουν 19, 2025 12:51 am

ssoulliss έγραψε:
Και τώρα μπαίνει στο παρκέ ο Fauthoux
Η πιθανότητα να έχει προφέρει σωστά το όνομα του είναι 0.1%

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:19 am

nikolas_asteri έγραψε:
ssoulliss έγραψε:
Και τώρα μπαίνει στο παρκέ ο Fauthoux
Πάντως η προφορά είναι πολύ απλή, "Φοτού" προφέρεται.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:20 am

BillyPao έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Έκανα το τρίτο μου μάθημα αυτή την εβδομάδα, δεν έχω ιδέα πως προφέρεται τι :lol:

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:22 am

nikolas_asteri έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Έκανα το τρίτο μου μάθημα αυτή την εβδομάδα, δεν έχω ιδέα πως προφέρεται τι :lol:
Πώς τα βρίσκεις τα γαλλικά; Βέβαια είσαι ακόμα στην αρχή της εκμάθησης, όποτε ίσως η ερώτηση μου να μην έχει και τόσο νόημα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:23 am

nikolas_asteri έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:24 am

BillyPao έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Πώς τα βρίσκεις τα γαλλικά; Βέβαια είσαι ακόμα στην αρχή της εκμάθησης, όποτε ίσως η ερώτηση μου να μην έχει και τόσο νόημα.
Λολ πόσο οφφτοπικ; :P Με εκνευρίζει λίγο που οι λέξεις διαβάζονται πολύ διαφορετικά από τη γραφή τους. Δηλαδή μπορώ να διαβάσω και να καταλάβω 5 πράγματα, αν ακούσω κάποιον να το λέει, μπορεί να μην καταλάβω τίποτα.

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 1:29 am

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιουν 19, 2025 1:24 am
BillyPao έγραψε:

Λολ πόσο οφφτοπικ; :P Με εκνευρίζει λίγο που οι λέξεις διαβάζονται πολύ διαφορετικά από τη γραφή τους. Δηλαδή μπορώ να διαβάσω και να καταλάβω 5 πράγματα, αν ακούσω κάποιον να το λέει, μπορεί να μην καταλάβω τίποτα.
Ισχύει όντως αυτό που λες, ότι πολλές λέξεις προφέρονται πολύ διαφορετικά από ό,τι γράφονται. Και με μεμονωμένα γράμματα συμβαίνει αυτό, όπως το "r" που πολλοί Έλληνες το προφέρουν λανθασμένα ως "ρ" αντί για "γ". Πάντως με τον καιρό και με την καθημερινή τριβή, θα τα μάθεις και θα τα καταλαβαίνεις όλο και καλύτερα. :)

Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 7:19 am

Εκτος απο την Σεμιονοβα, που ολοκληρωσε την καριερα της αηττητη σε παιχνιδια εθνικων ομαδων, πανω απο 2.10μ υψος ηταν και η πολωνη Ντιντεκ, 2.18μ για την ακριβεια.

Τα ψηλα κοριτσια στην Ελλαδα επιλεγουν να ασχοληθουν με το βολει και οχι με το μπασκετ, πχ περιπτωσεις Ανθουλη (2.02μ), Βασιλαντωνακη (1.97μ) , δεν βλεπω να υπαρχει καποια αξιολογη σεντερ πισω απο την Φασουλα ουτε προκειται να εμφανιστει στο αμεσο μελλον, η Σπανου εξαιρετικη τεχνικη αλλα ειναι μολις 1.86 ειναι και 32 ετων

πολυ καλη εμφανιση απο την Κριμιλη, αν και αστοχη στα τριποντα ενω εχει ποσοστο καριερας στο NCAA κοντα στο 40%, ψηλη περιφερειακη κοντα στο 1.80 ισως επρεπε να ξεκιναει βασικη

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Ιουν 19, 2025 8:06 am

xxx-4711 έγραψε:
Πέμ Ιουν 19, 2025 7:19 am
Εκτος απο την Σεμιονοβα, που ολοκληρωσε την καριερα της αηττητη σε παιχνιδια εθνικων ομαδων, πανω απο 2.10μ υψος ηταν και η πολωνη Ντιντεκ, 2.18μ για την ακριβεια.

Τα ψηλα κοριτσια στην Ελλαδα επιλεγουν να ασχοληθουν με το βολει και οχι με το μπασκετ, πχ περιπτωσεις Ανθουλη (2.02μ), Βασιλαντωνακη (1.97μ) , δεν βλεπω να υπαρχει καποια αξιολογη σεντερ πισω απο την Φασουλα ουτε προκειται να εμφανιστει στο αμεσο μελλον, η Σπανου εξαιρετικη τεχνικη αλλα ειναι μολις 1.86 ειναι και 32 ετων

πολυ καλη εμφανιση απο την Κριμιλη, αν και αστοχη στα τριποντα ενω εχει ποσοστο καριερας στο NCAA κοντα στο 40%, ψηλη περιφερειακη κοντα στο 1.80 ισως επρεπε να ξεκιναει βασικη
Υπάρχει η Δανάη Παπαδόπουλου η κόρη του Λάζαρου που είναι στο NCAA. 1.93

https://kuathletics.com/sports/womens-b ... ulou/15530

Η Γρηγορόπουλου επίσης στο κολλέγιο με 1.90 ύψος αλλά είναι περισσότερο PF.

Τζοαννα Ταμπακου του Αθηναϊκού με 1.95

Νίκη Τογια του ΠΑΟΚ με 1.90

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιουν 19, 2025 9:08 am

SteveNashidis έγραψε:

η Παπαδοπουλου εχει 1,3 π μο καριερας στο πανεπιστημιακο πρωταθλημα, η Φασουλα αντιστοιχα ειχε 15 π μο
η Γρηγοροπουλου απο οτι ειδα φετος πηρε χρονο συμμετοχης
οι αλλες δυο που αγωνιζονται στο εγχωριο πρωταθλημα με πολυ μικρο χρονο συμμετοχης δεν μπορουν να ξεχωρισουν στα πανευρωπαικα β κατηγοριας,
δεν εγραψα οτι δεν υπαρχουν ψηλες αλλα οτι δεν υπαρχουν αξιολογες ψηλες και ισως ο βασικος λογος ειναι οτι τα κοριτσια προτιμουν το βολει και οχι μονο τα πολυ ψηλα τυπου Βασιλαντωνακη, Ανθουλη αλλα η πλειοψηφια οσων ξεπερνουν το 1.80μ

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Ιουν 19, 2025 11:05 am

xxx-4711 έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

η Παπαδοπουλου εχει 1,3 π μο καριερας στο πανεπιστημιακο πρωταθλημα, η Φασουλα αντιστοιχα ειχε 15 π μο
οι αλλες δυο που αγωνιζονται στο εγχωριο πρωταθλημα με πολυ μικρο χρονο συμμετοχης δεν μπορουν να ξεχωρισουν στα πανευρωπαικα β κατηγοριας,
δεν εγραψα οτι δεν υπαρχουν ψηλες αλλα οτι δεν υπαρχουν αξιολογες ψηλες και ισως ο βασικος λογος ειναι οτι τα κοριτσια προτιμουν το βολει και οχι μονο τα πολυ ψηλα τυπου Βασιλαντωνακη, Ανθουλη αλλα η πλειοψηφια οσων ξεπερνουν το 1.80μ
Δίκιο έχεις. Απλά έγραψα τα ύψη πάνω από 1.90.
Πιστεύω η κόρη του Λάζαρου να κάνει καριέρα Ελλάδα.
Γενικά υπάρχει ένα κενό μέχρι τις κορασίδες αυτήν την στιγμή.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Πέμ Ιουν 19, 2025 11:46 am

xxx-4711 έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

Το πιστεύω κι εγώ, το βλέπω και στην περιοχή μου που τα κορίτσια αν θέλουν ομαδικό πηγαίνουν Βόλεϊ (εχεί και παράδοση η ομάδα εδώ). Εν τω μεταξύ από το σχολείο το είχα στο μυαλό μου ως κάτι απλό, υποδοχή, πάσα καρφί αυτά, και μου εξηγεί η αδελφή μου που είναι γυμνάστρια και ασχολείται με το βόλεϊ συστήματα, τακτικές, πως αλλάζουν θέσεις, το ένα, το άλλο και είναι λες και μου μιλάει κινέζικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”