Εθνική Νέων Ανδρών (U20)

Συντονιστής: Captains

manhac

senior
Reactions: 239
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 16, 2023 1:39 am

polykos έγραψε:
Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:49 pm
Και αποικία να είχαμε, με νοοτροπίες Τσαρτσαρή και Παπαδόπουλου (π.χ) πάλι τα ίδια θα πετυχαίναμε.
Θα έμπαιναν τετράδα δλδ. Μπήκε αυτή η ομάδα τετράδα και ίσως πάρει και τη τρίτη θέση και δεν σου βγαίνει να γράψεις κάτι θετικό. Περιμένεις μετά από κάθε ήττα (όπως π.χ. με την εθνική παίδων πέρσι) ή αποτυχία στις εθνικές να αναφέρεις όσα παρασκηνιακά ξέρεις (που τα έχεις και διογκωμένα στο μυαλό σου και τα φέρνεις και εκεί που θέλεις), δεν αναφέρεις ποτέ ονομαστικά κάτι και δεν γίνεσαι ποτέ συγκεκριμένος (υποθέτω για να μην έχεις αντίλογο, να φαίνεσαι μυημένος και για να δημιουργείς εντυπώσεις). Επίσης αφού με τον Gkos γνωρίζεστε και από τα γήπεδα ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ και μπορείτε να τα λέτε εκεί ή στα σόσιαλ σας, γιατί επιλέγεται να το κάνετε στο φόρουμ και μάλιστα χωρίς να λέτε και τίποτα επί της ουσίας (στα του Ναυπλιώτη αναφέρομαι) ;

2
2 Εικόνα
Gkos

champion
Reactions: 483

Κυρ Ιούλ 16, 2023 2:55 am

Δεν έχει σοσιαλ μίντια φίλε μου!

Κατά τα άλλα θα σε διαβάσει κανείς και θα νομίζει πως γραφουμε καθημερινά εδω μεταξύ μας ετσι οπως τα ειπες :-?

0
polykos

nba
Reactions: 804

Κυρ Ιούλ 16, 2023 8:59 am

Προφανώς, τίποτα θετικό δε βρίσκω σε ένα σύστημα επιλογής αθλητών, προπονητών που βασίζεται σε διάφορα άλλα πράγματα εκτός από την εικόνα τους στο γήπεδο. Έρχεται από τα βαθιά χρόνια του βασιλακόπουλου και συνεχίζει απτόητο, ενισχυμένο μάλιστα με τεχνοκρατισμό. και που να δείς το πάρτι του τεχνοκράτη στα επόμενα ηλικιακά γκρουπ.
Ποια είναι η ουσία που θέλεις και με εγκαλείς, μήπως να σου φέρω φωτό από τη στιγμή χρηματισμού, ή ηχογραφημένη συνομιλία για το τι θα επιλεγεί και γιατί. Μπα, δεν έχω κι ούτε θα ήθελα να έχω. Σίγουρα δεν αφορά εσένα, μάλλον κάποιο δικαστικό.
Οπότε τι μας μένει ????? Να αξιολογούμε καταστάσεις και να γράφουμε σαν τον Χίο. Αν δε σου αρέσει με προσπερνάς.

ΥΓ 1 δεν έχω σοσιαλ μίντια
ΥΓ 2 το να γνωρίζω ή να μαθαίνω πράγματα και να ενώνω τις τελείες είναι μια αυτονόητη λειτουργία για μένα. Αν αδυνατείς να κάνεις κάτι τέτοιο μην μπαίνεις σε διαδικασία προσβολών και μην προσπαθείς να με γειώσεις. Ευχαριστώ.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 1:26 pm

Επανέρχομαι με Αργύρη Παγαρτάνη

"12ΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑΣ U20

Lucas Dufeal (2.04-F): Mε την U21 της Cholet στο PROA U21 είχε
37 ματς (28,8 λεπτά), ξέχωρα από τις συμμετοχές του στην αντρική της Cholet και στο FIBA Europe Cup.

Nathan De Sousa (1.92-PG): Με την Alliance Sport Alsace (ProB) είχε 29 ματς (18,1 λεπτά).

Ilias Kamardine (1.94-SG): Με την Evreux (ProB) είχε 34 ματς (22,9 λεπτά).

Adama Alpha Bal (2.01-SG): Με το κολλέγιο Arizona (NCAA I) είχε 25 ματς (8,5 λεπτά).

Ugo Doumbia (1.90-G): Με την Chartres (ΝΜ1) είχε 38 ματς (23,0 λεπτά).

Matheo Leray (1.91-G): Με την U21 της Cholet (ProA U21) είχε 31 ματς (28,5 λεπτά) ξέχωρα από τις συμμετοχές στην ανδρική της Cholet και στο FIBA Europe Cup.

Hugo Mienandi (2.01-PF): Με την Evreux (PRO B) είχε 34 ματς (15,4 λεπτά).

Armel Traore (2.03-F): Με την Levallois (PRO A) είχε 28 ματς (13,1 λεπτά).

Maxime Raynaud (2.16-C): Με το πανεπιστήμιο Stanford (NCAA I) είχε 33 ματς (22,4 λεπτά).

Maxime Sconard (1.92-SG): Με την U21 της Blois (U21 Pro A) είχε 31 ματς (26,9 λεπτά) ξέχωρα από τις συμμετοχές του στην ανδρική της Blois.

Noah Bolanga (2.00-SF): Με την Orleans (PRO B) είχε 18 ματς (7,2 λεπτά).

Kenny Kasiama (2.04-F): Με την ανδρική της Le Portel (Pro A) είχε 26 ματς (7,7 λεπτά) και με την U21 είχε 12 ματς (32,4 λεπτά).

Σύνολο: Πέντε παίκτες στην Α’ κατηγορία (PRO A), o ένας με βασικό ρόλο στην ανδρική, οι άλλοι με γεμάτη χρονιά στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της PROA U21.

Ένας βασικός κι ένας με ρόλο σε ομάδα πρώτης κατηγορίας κολλεγίου (NCAA I).

Τέσσερις παίκτες βασικοί σε ομάδα Β’ κατηγορίας (PRO B).

Ένας παίκτης βασικός σε ομάδα Γ’ κατηγορίας (NM1).

12ΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑΣ U20

Ένας παίκτης με ρόλο (Μαντζούκας) σε ομάδα Basket League και αρκετή συμμετοχή στην Euroleague.

Τέσσερις παίκτες (Καλαϊτζάκης, Ζούγρης, Χατζής, Σταυρακόπουλος) σε ομάδα Basket League με ελάχιστη συμμετοχή.

Δύο παίκτες βασικοί στην Elite League (Οικονομόπουλος, Μπαζίνας) συν ένας με ρόλο (Μερμίγκης) κι ένας με μικρότερο σε δύο ομάδες (Ζορμπάς).

Δύο παίκτες στο βασικό ροτέισιον ομάδων της Β’ Εθνικής
(Πλώτας, Νεόφυτος).

Ένας παίκτης σε Junior College (Ναυπλιώτης) με μικρή συμμετοχή.

Τα διαβάζω όλα για τις διαφορές μεταξύ του αναπτυξιακού προγράμματος Ελλάδας και Γαλλίας στο μπάσκετ. Πολλές απόψεις είναι ενδιαφέρουσες. Η ταπεινή μου άποψη βγαίνει σαν συμπέρασμα από τους αριθμούς. Και δεν είναι δα και σημαντική ανακάλυψη: Αν δεν παίξεις, δεν «τρίβεσαι», δεν μαθαίνεις.

Η διαφορά στα συνολικά ανταγωνιστικά ματς (και σε αριθμό και σε ποιότητα) που έδωσαν πέρυσι οι συγκεκριμένοι 12 Γάλλοι με τους συγκεκριμένους 12 Έλληνες είναι χαώδης.

Ας ψάξουμε πρώτα εκεί και μετά να μιλήσουμε για αθλητικότητα, άλμα, κορμιά, ύψος, μάκρος, πλάτος, βάθος και λοιπά γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Το γράφω πριν από τον μικρό τελικό: Αυτό που' χει παρουσιάσει η ομάδα και το staff (Papadopoulos Konstantinos-Apostolos, Πέτρος Γκαϊτατζής και Θανάσης Κωνσταντόπουλος) έχει τρυπήσει το αγωνιστικό της ταβάνι.

Ας το δούμε σαν παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές: Τα παιδιά χρειάζονται ματς στα 19 και τα 20. Ως τα 18 έχει γίνει κάποια δουλίτσα με Rising Stars, NextGEN και κλιμάκια. Μετά τα 18 χρειάζεται και κάτι άλλο. "

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1151817366

2
2 Εικόνα
Spectator

a1greece
Reactions: 358
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Κυρ Ιούλ 16, 2023 2:02 pm

Συμφωνούμε σε όλα επι της αρχής .

Απλώς να πούμε ότι όλοι αυτοί κέρδισαν το χρόνο συμμετοχής τους με την αξία τους και δεν τους χαρίστηκε (παράδειγμα δικοί μας που πήγαν στα U21 της Γαλλίας και δεν μπόρεσαν να πάρουν χρόνο από ντόπια παιδιά 4 χρόνια μικρότερα τους).

. Αμα δεν μπορείς να παίξεις αρκετά σε μεγάλη κατηγορία /ομάδα ,παίρνοντας ευθύνες ,κατεβαίνεις εκεί που μπορείς , αλλά πρέπει να το αντέχει ο εγωισμός σου και των γονιων σου ( και για τον Μαντζούκα η μπηχτή , sorry δεν άντεξα)

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2139

Κυρ Ιούλ 16, 2023 2:12 pm

Αφού είναι τόσο άχρηστα και ατάλαντοι τα παιδιά της υ20 πως διάλο κατάφεραν και πήγαν στη 4αδα; Λίγο σεβασμός σ αυτά τα παιδιά δεν βλάπτει.

0
polykos

nba

Κυρ Ιούλ 16, 2023 2:33 pm

Στο μπάσκετ παιζουν 2 ομάδες, προφανώς οι άλλοι ήταν λιγότερο καλοί. Αχρηστος δεν είναι κανένας αθλητής. Αν οι επιλογές πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, συζητάμε.

Αλλο πράγμα ο σεβασμός κι άλλο να του λες τι καλός που είσαι παιχταρά μου.
Σεβασμός είναι να του λές δούλεψε, να του δείχνεις ΠΩΣ και να του παρέχεις το ΠΟΥ.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
manhac

senior
Reactions: 239

Κυρ Ιούλ 16, 2023 3:04 pm

polykos έγραψε:
Κυρ Ιούλ 16, 2023 8:59 am
Προφανώς, τίποτα θετικό δε βρίσκω σε ένα σύστημα επιλογής αθλητών, προπονητών που βασίζεται σε διάφορα άλλα πράγματα εκτός από την εικόνα τους στο γήπεδο. Έρχεται από τα βαθιά χρόνια του βασιλακόπουλου και συνεχίζει απτόητο, ενισχυμένο μάλιστα με τεχνοκρατισμό. και που να δείς το πάρτι του τεχνοκράτη στα επόμενα ηλικιακά γκρουπ.
Ποια είναι η ουσία που θέλεις και με εγκαλείς, μήπως να σου φέρω φωτό από τη στιγμή χρηματισμού, ή ηχογραφημένη συνομιλία για το τι θα επιλεγεί και γιατί. Μπα, δεν έχω κι ούτε θα ήθελα να έχω. Σίγουρα δεν αφορά εσένα, μάλλον κάποιο δικαστικό.
Οπότε τι μας μένει ????? Να αξιολογούμε καταστάσεις και να γράφουμε σαν τον Χίο. Αν δε σου αρέσει με προσπερνάς.

ΥΓ 1 δεν έχω σοσιαλ μίντια
ΥΓ 2 το να γνωρίζω ή να μαθαίνω πράγματα και να ενώνω τις τελείες είναι μια αυτονόητη λειτουργία για μένα. Αν αδυνατείς να κάνεις κάτι τέτοιο μην μπαίνεις σε διαδικασία προσβολών και μην προσπαθείς να με γειώσεις. Ευχαριστώ.
Ή κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις, ή ενδεχομένως δεν είμαι καλός στο γραπτό λόγο. Δεν σου ζήτησα να προσκομίσεις τίποτα. Στα περισσότερα που αναφέρεσαι συμφωνώ και τα γνωρίζω, η ένσταση μου σε αυτά που γράφεις είναι πως ποτέ δεν γίνεσαι συγκεκριμένος (συνήθως υπονοείς κάτι, όπως στη περίπτωση του Ναυπλιώτη) και είσαι μόνιμος αρνητικός με τα των εθνικών. Επιλογή σου είναι και είναι σαφώς δεκτή. Δεν έχεις όμως καταλάβει ότι μιλώντας πάντα γενικά και βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι, θίγεις παράγοντες, προπονητής και αθλητές και τις προσπάθειες τους. Για κάθε έναν που κάνει τις γνωστές ατομικές υπάρχει και κάποιος που δεν κάνει και είναι στην εθνική, για κάθε έναν που τον έσπρωξε ο μάνατζερ στη εθνική υπάρχει και κάποιος που στερήθηκε πολλά και δεν τον έσπρωξε ο μάνατζερ στην εθνική, για κάθε έναν που του τάζουν να πάει σε συγκεκριμένες ομάδες για να κληθεί στην εθνική υπάρχει και αυτός απλά δούλεψε για να μπει στην εθνική. Ομοίως και για προπονητές, γυμναστές και παράγοντες, γιατί δεν είναι όλοι του συστήματος. Δικαίωμα σου, αλλά το τσουβάλιασμα είναι τσουβάλιασμα. Λες γίνομαι προσβλητικός. Δεν θεώρεις προσβλητικό να λες όσους είπαν μπράβο για τη νίκη χειροκροτητές ταληροφονιάδων ? Με εγκαλείς γιατί θεωρείς ότι προσπαθώ να σε γειώσω, ότι έχω διδασκαλικό ύφος απέναντι σου και μου ζητάς αν κάτι δεν μου αρέσει να προσπεράσω. Οκ άντε και το δέχτηκα, εσύ που μου ζητάς τα εφάρμοσες αυτά? Εγώ σε ένα μπασκετικό φόρουμ δεν έμπλεξα σε αυτά που γράφω, ούτε οπαδικά, ούτε πολιτικά, ούτε τίποτα. Απεναντίας εσύ, σε κάτι που θίγει συγγενείς μου, φίλους μου και εμένα προσωπικά, έκανες όλα αυτά που τώρα ζητάς να μη κάνω. Αυτά πολύ φιλικά.

0
polykos

nba

Κυρ Ιούλ 16, 2023 3:48 pm

Δεν τσουβαλιάζω οταν εν προκειμένω μιλάω για 5+προπονητή.
Οταν υπάρχει και είμαι σίγουρος οτι υπάρχει "ο μοχθος", πρέπει να βρεί το τρόπο να αναδειχθεί, έστω κι απο τον Χίο.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 6:25 pm

Ο De Ridder παίζει ,άντε να δουμε !

0
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 6:29 pm

Μικρός τελικός και το γήπεδο αδειο ....
Ακομα και στην πρεμιέρα με Πολωνία ισως ειχε παραπάνω!
Πρέπει να τελειώσει αυτο το αστείο με τα 2 Αορακια!
Μονο χτες πηγε κάποιος κόσμος!

2
2 Εικόνα
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:16 pm

Ανάπαυλα με τους Βέλγους να προηγούνται με 10(33-43)!
Η ομάδα μας φαίνεται αρκετα κουρασμένη και είναι και λογικό αφου ο κοουτς εχει κλείσει πολυ το ροτεισον ,παίζει ουσιαστικά με 7 ατομα...
Τωρα γιατί πήρε παίχτες που δεν εμπιστευεται ,είναι άλλη συζήτηση 🤷

0
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:17 pm

Panathas_13 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:16 pm
Εθνική άμπλαλων τουβλαδόρων.

Προλαβαίνουν να δώσουν πανελλαδικές του χρόνου οι περισσότεροι γιατί από καριέρα στο μπάσκετ προβλέπω να παίζουν στο ερασιτεχνικό.
Μην είμεθα τόσο αυστηροί!
Ότι πάσχουε στο σουτ ειναι δεδομένο ,όχι μόνο αυτη η φουρνιά ,αλλά και γενικότερα η Ελλάδα παραγωγικά!

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 784
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:20 pm

Gkos έγραψε:
Κυρ Ιούλ 16, 2023 6:29 pm
Μικρός τελικός και το γήπεδο αδειο ....
Ακομα και στην πρεμιέρα με Πολωνία ισως ειχε παραπάνω!
Πρέπει να τελειώσει αυτο το αστείο με τα 2 Αορακια!
Μονο χτες πηγε κάποιος κόσμος!
Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές αυτό με το Ηράκλειο και πιστεύω ότι βολεύει τους αξιωματούχους (γενικώς) για να κάνουν δεκαήμερα μπανάκια! :mrgreen:
Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω πόσες πόλεις μπορούν αυτή τη στιγμή να διαθέσουν 2 κλειστά (υποψιάζομαι με κλιματισμό) εκτός των Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας και Λάρισας.

Στα του αγώνα το Βέλγιο παίζει καλύτερα και δίκαια μας κερδίζει με +10.

0
Gkos

champion

Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:22 pm

Σε άλλα νέα η Κροατία έχασε από το Μαυροβούνιο με μπαζερ τρίποντο του Μπογκαβατς και υποβιβαστηκε😳

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Γυναικών και Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”