Καλύτερα από τον τρίτο γύρο όπου και περιμέναμε να βρεθεί η Έλενα Τσινεκε τελικά. Στον δεύτερο γύρο στο 20 με τους Μystics και σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα.
First round
1. Indiana Fever: Aliyah Boston, F, South Carolina
2. Minnesota Lynx: Diamond Miller, G, Maryland
3. Dallas Wings (via Atlanta): Maddy Siegrist, F, Villanova
4. Dallas Wings (from Washington via Los Angeles): Stephanie Soares, F/C, Iowa State
12. Minnesota Lynx (via Las Vegas): Maia Hirsch, F, France
Second round
13. Indiana Fever: Taylor Mikesell, G, Ohio State
14. Los Angeles Sparks: Shaneice Swain, G, Australia
15. Atlanta Dream: Leigha Brown, G, Michigan
16. Minnesota Lynx: Dorka Juhasz, F, UConn
17. Indiana Fever: LaDazhia Williams, F, LSU
18. Seattle Storm: Madi Williams, F, Oklahoma
19. Dallas Wings: Ashley Joens, G/F, Iowa State
20. Washington Mystics: Elena Tsineke, G, South Florida
21. Seattle Storm: Dulcy Fankam Mendjiadeu, F, South Florida
22. Connecticut Sun: Alexis Morris, G, LSU
23. Chicago Sky: Kayana Traylor, G, Virginia Tech
24. Minnesota Lynx: Brea Beal, G, South Carolina
Third round
25. Indiana Fever: Victaria Saxton, F, South Carolina
26. Los Angeles Sparks: Monika Czinano, F/C, Iowa
27. Phoenix Mercury: Destiny Harden, F, Miami
28. Minnesota Lynx: Taylor Soule, F, Virginia Tech
29. Phoenix Mercury: Kadi Sissoko, G, USC
30. New York Liberty: Okako Adika, G/F, USC
31. Dallas Wings: Paige Robinson, G, Illinois State
32. Washington Mystics: Txell Alarcon, G/F, Spain
33. Seattle Storm: Jade Loville, G/F, Arizona
34. Connecticut Sun: Ashten Prechtel, F, Stanford
35. Chicago Sky: Kseniya Malashka, F, Middle Tennessee
36. Las Vegas Aces: Brittany Davis, G, Alabama
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 14, 2023 11:01 pm
από benchwarmer
Η Έλενα αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά των Mystics, είχε καλή παρουσία, αλλά σήμερα έγινε η τελευταία παίκτρια που κόπηκε από το τελικό ρόστερ της ομάδας, με την σεζόν να ξεκινάει σε 5 μέρες από σήμερα.
Θα ενταχθεί τώρα λογικά στην προετοιμασία της Εθνικής και μάλλον θα κοιτάξει τις επιλογές της για Ευρώπη (ή και Ελλάδα?) για την προσεχή σεζόν. Η πόρτα πάντως για το WNBA παραμένει ανοιχτή φυσικά για το μέλλον.
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 06, 2023 9:24 pm
από benchwarmer
Η βαθμολογία κοντεύοντας στα μισά της κανονικής περιόδου:
Las Vegas Aces 16-1
New York Liberty 12-4
Connecticut Sun 12-5
Washington Mystics 9-7
Atlanta Dream 8-8
Chicago Sky 8-9
Dallas Wings 8-9
Minnesota Lynx 8-9
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Los Angeles Sparks 7-11
Indiana Fever 5-12
Seattle Storm 4-12
Phoenix Mercury 3-13
- Οι περσινές πρωταθλήτριες Las Vegas Aces είναι και φέτος σαφώς η καλύτερη ομάδα. Έχουν παραμείνει τα 4/5 της περσινής πεντάδας και ενισχύθηκαν με την θρυλική Candace Parker (στα 37 της βέβαια πλέον) αντί της Hamby. Και στον πάγκο βέβαια υπάρχει η Becky Hammon, με την γνωστή της θητεία δίπλα στον Πόποβιτς στους Σπερς.
- Οι New York Liberty τα έπαιξαν όλα για όλα στην offseason. Πήρε την Breanna Stewart (MVP 2018), την Jonquel Jones (MVP 2021) και την Courtney Vandersloot (πρώτη πασέρ της λίγκας 6 φορές), μία τριάδα που μαζί με την Ionescu καθιστούν την ομάδα σαφώς το δεύτερο φαβορί.
Νομίζω πως αυτές οι δύο ομάδες είναι αρκετά μπροστά από τις υπόλοιπες. Όπως δείχνει και η βαθμολογία, μόνο το Connecticut μπορεί να απειλείσει, που είναι άλλωστε και η ομάδα που έφτασε πέρυσι στον τελικό απέναντι στο Las Vegas.
Περισσότερα προσεχώς και για τις άλλες ομάδες.
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 15, 2023 10:56 am
από benchwarmer
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 07, 2023 11:12 pm
από benchwarmer
Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή:
Las Vegas Aces 24-3
New York Liberty 22-6
Connecticut Sun 20-7
Dallas Wings 15-13
Atlanta Dream 15-13
Washington Mystics 13-14
Minnesota Lynx 13-15
Chicago Sky 12-15
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Los Angeles Sparks 10-18
Seattle Storm 7-20
Phoenix Mercury 7-20
Indiana Fever 7-21
Χθες είχαμε το μεγάλο ματς μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, το οποίο εξελίχθηκε σε άνευ προηγουμένου θρίαμβο των Liberty απέναντι στις Aces.
Είναι τα δύο απόλυτα φαβορί για τον τίτλο, με τις Aces θυμίζω να είναι οι περσινές πρωταθλήτριες και τις Liberty να δημιούργησαν μία superteam μέσα σε ένα καλοκαίρι.
Η υπόλοιπη λίγκα δεν έχει τόσο ενδιαφέρον μπροστά σε αυτήν την μάχη. Σημαντικό milestone οι 10.000 πόντοι της Taurasi (ήταν ήδη από καιρό η πρώτη σκόρερ στην ιστορία), αλλά το Phoenix δεν είναι πλέον ιδιαίτερα relevant ως ομάδα.
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 15, 2023 7:06 pm
από benchwarmer
Τελική βαθμολογία της regular season:
1 – Las Vegas Aces 34 6
2 – New York Liberty 32 8
3 – Connecticut Sun 27 13
4 – Dallas Wings 22 18
5 – Atlanta Dream 19 21
6 – Minnesota Lynx 19 21
7 – Washington Mystics 19 21
8 – Chicago Sky 18 22
9 – Los Angeles Sparks 17 23 .
10 – Indiana Fever 13 27
11 – Seattle Storm 11 29
12 – Phoenix Mercury 9 31
Τα ζευγάρια των πλέι-οφ:
Las Vegas - Chicago
New York - Washington
Connecticut - Minnesota
Dallas - Atlanta
Πρώτες σκόρερ: Jewell Loyd (Seattle) 24.7, Breanna Stewart (New York) 23.0, Aja Wilson (Las Vegas) 22.8
Πρώτη ριμπάουντερ: Alyssa Thomas (Connecticut) 9.9
Πρώτη πασέρ: Courtney Vandersloot (New York) 8.1
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 23, 2023 8:43 pm
από benchwarmer
Δεν είχα τον χρόνο να γράψω πολλά κατά τη διάρκεια.
Πρωταθλήτριες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχαμε τις Las Vegas Aces της Becky Hammon, που επικράτησαν στους τελικούς της προσφάτως φτιαγμένης superteam των New York Liberty με 3-1. Ήταν αν θέλετε ένας θρίαμβος μιας σωστά δομημένης ομάδας, απέναντι σε πολλές σπουδαίες παίκτριες που βρέθηκαν μόλις φέτος να παίζουν μαζί.
Και αυτά παρά την απώλεια της Candace Parker στα playoff. Η τριάδα των γκαρντ (Plum, Young, Gray) των Aces σήκωσε ξανά πολύ μεγάλο βάρος, με όλες να έχουν πάνω από 15 πόντους μέσο όρο στα πλέι-οφ, ενώ η αδιαφιλονίκητη MVP (και ίσως πλέον η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο?) ήταν η A'ja Wilson, με 23.8 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 2.3 τάπες μέσο όρο.
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 23, 2023 9:56 pm
από gourgou
Η αποτυχία των Λίμπερτις και της Μπροντελο είναι επικών διαστάσεων. Αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι στο 2-1 οι Βέγκας έχασαν για το υπόλοιπο των τελικών την καλύτερη παίχτριά τους μετά την Γουίλσον, την Τσέλσι Γκρευ, αλλά και την βασική τους σέντερ Κία Στόουκς. Και με παιχνίδι στην έδρα τους, οι Λίμπερτις, που προηγήθηκαν μέχρι και 12 πόντους στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να χάσουν από παίχτριες που δεν βρίσκονταν καν στο ροτέσιον της Χάμον. Η Χάμον κέρδισε την Μπροντέλο κατά κράτος. Όσο για την Γουίλσον σωστά ανέφερες ότι είναι πλέον η καλύτερη παίχτρια στον κόσμο.
Η αποτυχία των Λίμπερτις και της Μπροντελο είναι επικών διαστάσεων. Αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι στο 2-1 οι Βέγκας έχασαν για το υπόλοιπο των τελικών την καλύτερη παίχτριά τους μετά την Γουίλσον, την Τσέλσι Γκρευ, αλλά και την βασική τους σέντερ Κία Στόουκς. Και με παιχνίδι στην έδρα τους, οι Λίμπερτις, που προηγήθηκαν μέχρι και 12 πόντους στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να χάσουν από παίχτριες που δεν βρίσκονταν καν στο ροτέσιον της Χάμον. Η Χάμον κέρδισε την Μπροντέλο κατά κράτος. Όσο για την Γουίλσον σωστά ανέφερες ότι είναι πλέον η καλύτερη παίχτρια στον κόσμο.
Πολύ σωστά αναφέρεις και το έχασα σε πρώτη ανάγνωση. Στον 4ο και τελευταίο τελικό, λόγω των απουσιών, οι Aces κέρδισαν χρησιμοποιώντας μόλις 6 παίκτριες (και μία 7η για 1:49), εκ των οποίων έπαιξε ψηλή δίπλα στην Wilson η Cayla George (30 λεπτά), η οποία είχε 8.5 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής στην κανονική περίοδο, και μόλις 11 λεπτά αθροιστικά στα 8 ματς των πλέι-οφ μέχρι τότε...
Re: WNBA Season 2023
Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 23, 2023 11:00 pm
από gourgou
Μετά και τον τραυματισμό της Πάρκερ όλα έδειχναν ότι οι Λίμπερτις θα έπαιρναν το πρωτάθλημα. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον και στον τελικό του Κομάντερς καπ όπου οι Βέγκας δεν είχαν το κορμιά να ματσάρουν την Τζόουνς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άφθονοι χώροι για την Στιούαρντ και την Ιονέσκου να σουτάρουν ξεμαρκάριστες. Ε, οι Βέγκας έχασαν και τη μοναδική ψηλή που μπορούσε έστω να σπρώξει την Τζόουνς αλλά και τον "εγκέφαλο" της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, αν μη τι άλλο θεωρείται δεδομένο ότι οι Λίμπερτις θα κάνουν το αυτονόητο. Η Χάμον παρέδωσε σεμινάρια στο τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα αναλάβει ομάδα ΝΒΑ. Εκτός και αν οι Σπερς την έχουν "καβατζώσει" ήδη και περιμένουν από τον Ποπ να της παραδώσει τη σκυτάλη.