A.CAB II έγραψε: ↑Παρ Ιουν 11, 2021 4:20 pm
Εν ολίγης ο (λίαν συντόμως) νο1 πασέρ στην ιστορία της Ευρολίγκα και 2 χρονιές καλύτερος άσσος της Ευρώπης δεν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποιντ γκαρντ της διοργάνωσης... ΟΚ.
Makes sense.
Φαντάζομαι ο νο1 σκόρερ στην ιστορία της Ευρολίγκας δεν μπορεί ούτε αυτός να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της διοργάνωσης.
Βέβαια άμα μιλήσω για το Σλούκα πχ που μία φορά στη ζωή του πήγε πρώτο βιολί κάπου και βγήκε 12ος θα είμαι κακός. Ή μιλάμε για τον Πάνγκος (μεγάλη μου καψούρα before it was cool) που τελικά είδε Φ4 απ' τον καναπέ. Όπως έβλεπε και ο Νικ όταν δεν έπαιζε σε ομαδάρες με σούπερ ντούπερ μπάτζετ. Αλλά ο Πάνγκος είναι υπερπαιχτούρα (κι ας είναι στον καναπέ) ενώ ο Καλάθης υπεύθυνος για όλα τα κακά. Επίσης στη Μπαρτσελόνα τον Πάνγκος τον θέλουν για δίπλα στο Νικ και όχι αντί του Νικ. Αλλά όπως βολεύει τον καθένα.
Κοίτα να δεις τι γίνεται.
Ο Σλούκας έπαιζε σε έναν Ολυμπιακό φέτος με σοβαρά θέματα στο ρόστερ αλλα κι εσωτερικά (ακόμα σοβαρότερα). Επιπλέον υπήρχαν χρονιές που ο Νικ είχε σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ κι όχι συμπαίκτες από το Γιούροκαπ και υπερπαίκτες αλλά ....once upon a time. (Σπανούλης- Πρίντεζης).
Η γνώμη μου; Ο Σλούκας τότε που είχατε μεγάλο μπάτζετ (για 2-3 χρόνια, πάντα επί Δ.Γ) θα ήταν καλύτερος. Είναι παίκτης που σάς έλειπε πολύ.
Ο Νικ στη θέση του Σλούκα πέρσι θα είχε πάει καλύτερα από τον περσινό ΣΛούκα. "Άλλη μια μέρα στη δουλειά." Για μένα είναι ισάξιοι, αλλά εγώ προτιμώ τον Σλούκα. Λογικά, επειδή είμαι Ολυμπιακός.

Και μιας το πάμε στην ευθύτητα, να πω ότι όταν παίζει ο Παναθηναϊκός είμαι πάντα με τον αντίπαλο του. Πάντα.

Μην ξεχάσουμε και τα βασικά.
Αλλά όταν έρχεται η ώρα να κρίνω ομάδες, παίκτες κλπ προσπαθώ να τα βγάλω έξω.
Παρεμπιπτόντως και στην ισπανία (τόσο ανάμεσα σε προπονητές όσο και φιλάθλους) ο Σλούκας έχει σαφώς μεγαλύτερο γκελ. Λογικά λόγω Φενέρ. Γιατί ο Καλάθης έδωσε περισσότερα στην ομάδα του από αυτά που έδωσε ο Σλούκας στην ομάδα του.
Τώρα το ότι δεν έχει πάει φάιναλ φορ, ψιλό "κλαίν"¨δεν λέει και παρα πολλά (κάποια λέει, ωστόσο).
Αλλά το ότι στα πλέι οφ δεν είναι καλός (πλην των εξαιρέσεων που προανέφερα) είναι θέμα. Και σοβαρό.
Τέλος, τον Πάνγκος ο Σάρας τον ήθελε και για δίπλα στον Καλάθη αλλά κυρίως μπροστά του βρε συ. Στο 2 έχει Χίγκινς- Κούρικ. Υπερόπλα με χοντρά λεπτά. Κι εξακολουθεί να τον θέλει παρά το γεγονός ότι είναι σφιχτά τα πράγματα φέτος.
Ο Καλάθης όπως πάει το μπάσκετ τα τελευταία 3 χρόνια στην Ευρωλίγκα, αρχίζει και μένει πίσω. Οι μεγάλες ομάδες ζητάνε κι άλλα πράγματα από τον pg.
Κλείνοντας να επαναλάβω ότι αυτά που έκανε ο Καλάθης με τον Παναθηναϊκό έχουν γράψει ανεξίτηλα. Όπως προείπα ήταν σταθερά μέσα στα 2-3 καλύτερα pg αλλά από φέτος (μάλλον κι από πέρσι) κατέβηκε μερικές θέσεις. Παραμένει σε πολύ ψηλές θέσεις.
Αυτά τα ολίγα, πέρα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
*Το λέω χρόνια (πριν αρχίσει τις διαστημικές του χρονιές επί Τσάβι): Μακάρι να τον είχε ο Ολυμπιακός. Αν ήταν τυχερός και υπήρχε ένα gm στον Παναθηναϊκό με τον πρόεδο να κάνει τη δουλειά του και τίποτε πε΄ραν αυτής.

και με τα ίδια διαθέσιμα χρήματα, θα είχε πάει φάιναλ φορ, (ένα μάλλον, για να μην λέμε και μπούρδες) και κυρίως δεν θα είχε τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου.
Επιπλέον όπως έχω πει δεκάδες φορές τον εκτιμώ πολύ κι ως αθλητή που για μένα που είμαι και του ευρύτερου χώρου, είναι πολύ σημαντικό.