Fiba και "νατουραλιζέ"
Συντονιστής: Captains
0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
Oι κανονισμοί του forum
Οδηγίες για ένα καλό post
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Oι κανονισμοί του forum
- ssoulliss
- Reactions: 838
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οι μπούρδες που έγραφαν όλον αυτόν τον καιρό ο Καβαλιεράτος, ο Φιλέρης, ο Σταύρου και ο Μαγουλάς περί μιας απλής διαδικασίας για να παίξει ο Dorsey σαν Έλληνας (χωρίς να εξηγούν ποτέ ποια είναι αυτή) αποδεικνύουν ότι προγενέστερα της πολιτικής δημοσιογραφίας, τεράστιο πρόβλημα είχε και έχει η αθλητική.
Προσωπικά είχα γράψει πως εφόσον ελληνοποιείς τον Walkup, με τον τρόπο που έγινε, δεν αφήνεις κανένα περιθώριο στον προπονητή (αν είναι ο Ιτούδης τελικά) να επιλέξει τον Dorsey, ακόμη και αν τον θεωρεί καταλληλότερο. Φανταστείτε να επιλέξει ο προπονητής τον Dorsey και να ζήσουμε τη σεζόν 2023-24 τετοια φαγωμάρα (και) στο φόρουμ ανάλογη παλαιοτέρων εποχών. Τι να πω, μπράβο στο Λιόλιο;
Προσωπικά είχα γράψει πως εφόσον ελληνοποιείς τον Walkup, με τον τρόπο που έγινε, δεν αφήνεις κανένα περιθώριο στον προπονητή (αν είναι ο Ιτούδης τελικά) να επιλέξει τον Dorsey, ακόμη και αν τον θεωρεί καταλληλότερο. Φανταστείτε να επιλέξει ο προπονητής τον Dorsey και να ζήσουμε τη σεζόν 2023-24 τετοια φαγωμάρα (και) στο φόρουμ ανάλογη παλαιοτέρων εποχών. Τι να πω, μπράβο στο Λιόλιο;

2
2

- shaq7
- Reactions: 7416
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
γουοκαπ ντορσει μητρου λονγκ ειναι για μια θεση..ο καλαθης παιζει αν δεν σταματησει απο μονος του..
Θα μιλαμε για τρελο ρεζιλικι αν του παρουν πισω την υπηκοοτητα..Λογικα πρωτον δεν θα υπαρχει τροπος αλλα αν μετα ο ντορσει βαριεται να ρθει θα την ξαναδωσουν πισω?

1
1

- pan24
- Reactions: 2714
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Μήτρου Λόνγκ δεν υπάρχει περίπτωση να μπει, ο Καλάθης παίζει κανονικά ως Έλληνας οπότε είναι ανάμεσα σε Ντόρσει-Γουόκαπ.
Εγώ δεν ξέρω ποιον θα έπαιρνα.
Ο Ντόρσει ταιριάζει καλύτερα με τον Γιάννη, αλλά το προηγούμενο καλοκαίρι αποδείχθηκε ότι και όταν δεν έπαιζε καλά ο Ντόρσει δεν είχαμε πρόβλημα να περάσουμε τους 80+ πόντους.
Στην άμυνα το χάσαμε που δεν είχαμε κανέναν κοντό να μπορεί να περιορίσει καλούς αντιπάλους κοντούς.
Η θέση του Ιτούδη αν θέλουν να παίξουν και οι 2 είναι πολύ δύσκολη.
Αν πάρει τον Γουόκαπ θα του λένε ότι τον πήρε για να μην εκτεθεί η ΕΟΚ λόγω της ελληνοποίησης και θα ξενερώσει και τον Ντόρσει που εκτός της Εθνικής τον έχει και στην ομάδα του.
Αν πάρει τον Ντόρσει θα τα ακούει από την ανάποδη, ότι δηλαδή πήρε Ντόρσει επειδή τον έχει παίκτη του και λόγω της φασαρίας που έγινε συν οτι θα εκθέσει και την ΕΟΚ.
Για τον Ιτούδη και την ΕΟΚ όπως είναι η κατάσταση, το πιο εύκολο θα είναι ένας από τους δύο να μην είναι διαθέσιμος το καλοκαίρι.
Κατά τα λοιπά η FIBA δεν υπήρχε περίπτωση να μας έκανε τη χάρη. Θα άνοιγε τεράστιο παράθυρο να γεμίσουν οι εθνικές νατουραλιζέ.
Ο Ντόρσει ταιριάζει καλύτερα με τον Γιάννη, αλλά το προηγούμενο καλοκαίρι αποδείχθηκε ότι και όταν δεν έπαιζε καλά ο Ντόρσει δεν είχαμε πρόβλημα να περάσουμε τους 80+ πόντους.
Στην άμυνα το χάσαμε που δεν είχαμε κανέναν κοντό να μπορεί να περιορίσει καλούς αντιπάλους κοντούς.
Αν πάρει τον Γουόκαπ θα του λένε ότι τον πήρε για να μην εκτεθεί η ΕΟΚ λόγω της ελληνοποίησης και θα ξενερώσει και τον Ντόρσει που εκτός της Εθνικής τον έχει και στην ομάδα του.
Αν πάρει τον Ντόρσει θα τα ακούει από την ανάποδη, ότι δηλαδή πήρε Ντόρσει επειδή τον έχει παίκτη του και λόγω της φασαρίας που έγινε συν οτι θα εκθέσει και την ΕΟΚ.
Για τον Ιτούδη και την ΕΟΚ όπως είναι η κατάσταση, το πιο εύκολο θα είναι ένας από τους δύο να μην είναι διαθέσιμος το καλοκαίρι.
Κατά τα λοιπά η FIBA δεν υπήρχε περίπτωση να μας έκανε τη χάρη. Θα άνοιγε τεράστιο παράθυρο να γεμίσουν οι εθνικές νατουραλιζέ.
1
1

-
- Reactions: 891
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις:
5
θα μου κανει εντυπωση να συνεχισει προπονητης της εθνικης ομαδας ο Ιτουδης με τα στολιδια που ακουσε στο σεφ και το ψευτο διλλειμμα Ντορσει - Γουοκαπ που του εβαλαν . Πιο πιθανο μου φαινεται να μπει προπονητης κανας μπροστινος του Λιολιου και να παρει τον Γουοκαπ εθνικη για να μην εκτεθει και αλλο η ΕΟΚpan24 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 04, 2023 8:27 pmΟ Μήτρου Λόνγκ δεν υπάρχει περίπτωση να μπει, ο Καλάθης παίζει κανονικά ως Έλληνας οπότε είναι ανάμεσα σε Ντόρσει-Γουόκαπ.
0
- kein
- Reactions: 931
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εγώ θα έλεγα να Ελληνοποιήσει κάνα δύο ακόμα παίχτες ο Ολυμπιακός για το καλό της Εθνικής, μπροστά μας θα το βρούμε ! Εντάξει αυτό που γίνεται είναι για γέλια , δεν χωράει σοβαρό σχολιασμό. Να έχεις ομοσπονδιακό προπονητή που έχει ήδη έναν παίχτη νατουραλιζέ (που τον έχει και στην ομάδα του στο σωματείο) και ΧΩΡΙΣ να σου κάνει κάποια εισήγηση ο προπονητής να "Ελληνοποιείς νυχτα με συνοπτικές διαδικασίες" κάποιον άσχετο Αμερικάνο (που είναι ενα, σκάρτο εναμιση χρόνο στην χώρα) γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους 6 Έλληνες στον Ολυμπιακό ! Απορώ τι ρόλο βαράει ο προπονητής.
0

11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Κάτσε να δούμε τι θα γίνει πριν δικασουμε και καταδικασουμε τους πάντεςHackerBaby έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 04, 2023 8:55 pmθα μου κανει εντυπωση να συνεχισει προπονητης της εθνικης ομαδας ο Ιτουδης με τα στολιδια που ακουσε στο σεφ και το ψευτο διλλειμμα Ντορσει - Γουοκαπ που του εβαλαν . Πιο πιθανο μου φαινεται να μπει προπονητης κανας μπροστινος του Λιολιου και να παρει τον Γουοκαπ εθνικη για να μην εκτεθει και αλλο η ΕΟΚpan24 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 04, 2023 8:27 pmΟ Μήτρου Λόνγκ δεν υπάρχει περίπτωση να μπει, ο Καλάθης παίζει κανονικά ως Έλληνας οπότε είναι ανάμεσα σε Ντόρσει-Γουόκαπ.
0
Oι κανονισμοί του forum
Oι κανονισμοί του forum
1
1

Oι κανονισμοί του forum
Oι κανονισμοί του forum
- kein
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
0

0
Oι κανονισμοί του forum
Oι κανονισμοί του forum
- kein
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οκ λογικό αυτό που λες και σεβαστό, άλλα έχω απορία, αναφέρεσαι (ως προκλητικό) στο σχόλιο του BillyPao : "Ας μην έδινε η ΕΟΚ δικαιώματα" ; Γιατί δεν βρίσκω να είναι προκλητικό, πολύ πιο προκλητική είναι η "Ελληνοποίηση" του παίχτη, και ιδίως κάτω από τις συνθήκες που έγινε, για να είμαστε και δίκαιοι και ειλικρινείς.
0

1
1

Oι κανονισμοί του forum
Oι κανονισμοί του forum
- GK_23
- Reactions: 2839
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Ρεπορτάζ μην περιμένεις μιας και η FIBA δεν είναι καθόλου transparent (που λένε και στο χωριό μου) σε τέτοια ζητήματα. Ένα γράμμα θα έστειλαν στην EOK, με το οποίο απλώς γνωστοποίησαν ότι το αίτημα τους απορρίφθηκε. Για την αιτιολογία δεν χρειάζεται νομίζω να "σπάμε" το κεφάλι μας. Ουδέποτε ουσιαστικά συνέτρεξαν σοβαροί λόγοι για να επαναξετάσει η FIBA το status του Dorsey. Έχω αναφέρει αρκετές φορές πως η ελληνική καταγωγή του παίκτη δεν επαρκεί για να δωθεί η πολυπόθητη εξαίρεση. Πέρα από την ελληνοισραηλινή μητέρα του και τη μία σεζόν που ο Dorsey έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλα γεγονότα που αποδεικνύουν κάποιον ισχυρό σύνδεσμο του παίκτη με τη χώρα μας.SteveNashidis έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 04, 2023 5:09 pmΠέρασα να πω ένα μεγάλο μπράβο στον GK23 που μας ( με) έβαλε τα γυαλιά στο θέμα των νατουραλιζε εδώ και καιρό καθώς ήξερε καλά τη διαδικασία. Περιμένω βέβαια και κάποιο ρεπορτάζ για την άρνηση της ΦΙΜΠΑ και την αντίστοιχη αιτιολογία.![]()
Δεν γνωρίζω αν στην ΕΟΚ συμμερίζονταν την αισιοδοξία των δημοσιογράφων που έκαναν λόγο για μια "απλή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο Dorsey για να φύγει το ...αστεράκι από το διαβατήριο του". Θέλω να πιστεύω ότι οι διαρροές αυτές δεν προέρχονταν από την ΕΟΚ και ήταν απλώς οι ευσεβείς πόθοι κάποιων. Αλλιώς όσοι προσφέρουν νομικές υπηρεσίες στην ομοσπονδία δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Όσον αφορά τον Walkup, επίσημη πληροφόρηση από την ΕΟΚ σχετικά με το ποιος/ποιοι εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την ελληνοποίηση του παίκτη, με σκοπό τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, δεν υπάρχει. Στην αντίστοιχη περίπτωση του Lorenzo Brown, οι Ισπανοί δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να γνωστοποιήσουν ότι η επιλογή του παίκτη έγινε μετά από υπόδειξη του Scariolo και ο Garbajosa ανέλαβε την ευθύνη να τρέξει τη διαδικασία, καλύπτοντας παράλληλα 100% τον ομοσπονδιακό προπονητή για την εισήγησή του.
Αντίστοιχη ενημέρωση πρέπει να υπάρξει και από την ΕΟΚ. Για ποιο λόγο προκρίθηκε η ελληνοποίηση του Walkup και ποιος πήρε την ευθύνη;
3
3