NBA: Σενάρια, Trades, Off-season 2023

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 523
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 02, 2023 12:08 am

Κατά καιρούς έχουν ευνοηθεί σε ανταλλαγές οι Celtics, για να είμαι πιο σωστός έχουν διευκολυνθεί από τη λίγκα, παρόλ'αυτά είναι μεγάλη αγορά και έχουν μεγάλη φανέλα "χτισμένη" χρόνο με το χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρω πως το καλοκαίρι του 2007 κατάφεραν σχεδόν με το τίποτα να φέρουν Ray Allen και Kevin Garnett όπως επίσης για να είμαι δίκαιος οι Lakers εφεραν στη μέση εκείνης της σεζόν τον Gasol, επίσης χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αντίθετα ο Shaq πήγε στους Suns με πιο κανονική ανταλλαγή (Marion). Πάντα συνέβαιναν αυτά, νομίζω ότι δε θα αλλάξει κάτι (άμεσα) όσον αφορά αυτούς τους δύο και καλό εμείς οι υπόλοιποι να μην το κράζουμε απλά να το αποδεχτούμε. :)

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2785
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Οκτ 02, 2023 12:23 am

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Οκτ 01, 2023 11:38 pm
Κι εγώ θα περίμενα κάτι καλύτερο όσον αφορά στα draft picks για να κολλάει το rebuild timeline. Όπως είπε ο reignman, δεν ξέρω τι μπορούν να ψαρέψουν με τόσο χαμηλά picks.

Διαχρονικά δεν ξέρω αν οι ιστορικοί που λέει ο Στιβ έχουν ευνοηθεί (εννοώ κυριολεκτικά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει) και νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να δείξεις κάτι τέτοιο. Το ότι είναι μεγάλες αγορές και ιστορικές ομάδες τι νοιάζει τους ανταγωνιστές; Πάντα θα υπάρχει και το μπλοκάρισμα του trade του Paul να δείχνει ότι δεν κάνουν και εντελώς ό,τι γουστάρουν.
το μπλοκαρισμα του trade του chris paul εγινε για πολυ μεγαλυτερους λογους. δεν ηταν απλα "δεν θελω τον chris paul στους lakers"
ηταν πως με αυτο τον τροπο ξεκινουσε ενα απιστευτο δρομολογιο υπερ των λεικερς απο λογια παιχτων που ηταν τοτε μεσα στο πολυπλοκο trade.

Οι Lakers θα εστελναν τον Odom και τον Gasol στους hornets για τον CP3.
3η ομαδα ηταν οι Magic , Bynum για Dwight. Η συμφωνια ηταν να στειλουν και τον Arenas(19m) και οι lakers να τον κανουν καπακια amnesty*.
O Marc Cuban εκανε το πρωτο παραπονο στην λιγκα γιατι αν περνουσε αυτη η ανταλλαγη οι Lakers θα ειχαν kobe, chris paul, dwight howard + εξτρα 24εκ cap space. με 24 εκ το 2011 κουμπωνες αλλους 2 max players. Eτσι εγιναν οι συζητησεις και τελικα εγινε το βετο.

*Each of the 30 NBA team is permitted to waive one “amnesty” player prior to any one of the first five seasons of the CBA (only for contracts in place at the inception of the CBA) and have 100% of the player's salary removed from the team salary for salary cap and luxury tax purposes.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Δευ Οκτ 02, 2023 12:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2478
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Οκτ 02, 2023 12:24 am

ssoulliss έγραψε:
Κατά καιρούς έχουν ευνοηθεί σε ανταλλαγές οι Celtics, για να είμαι πιο σωστός έχουν διευκολυνθεί από τη λίγκα, παρόλ'αυτά είναι μεγάλη αγορά και έχουν μεγάλη φανέλα "χτισμένη" χρόνο με το χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρω πως το καλοκαίρι του 2007 κατάφεραν σχεδόν με το τίποτα να φέρουν Ray Allen και Kevin Garnett όπως επίσης για να είμαι δίκαιος οι Lakers εφεραν στη μέση εκείνης της σεζόν τον Gasol, επίσης χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αντίθετα ο Shaq πήγε στους Suns με πιο κανονική ανταλλαγή (Marion). Πάντα συνέβαιναν αυτά, νομίζω ότι δε θα αλλάξει κάτι (άμεσα) όσον αφορά αυτούς τους δύο και καλό εμείς οι υπόλοιποι να μην το κράζουμε απλά να το αποδεχτούμε. :)
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει η λίγκα στις ανταλλαγές που λέμε. Δηλαδή οι celtics έδωσαν 5 παίκτες και 2 πικς στη Μινεσοτα. Αυτοί δέχθηκαν, τι να κάνει η λίγκα δηλαδή; Να τους πει «Μα είστε βλαμμενοι; Τι trade είναι αυτό;»

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Οκτ 02, 2023 12:27 am

reignman έγραψε:
Δευ Οκτ 02, 2023 12:23 am
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Οκτ 01, 2023 11:38 pm
Κι εγώ θα περίμενα κάτι καλύτερο όσον αφορά στα draft picks για να κολλάει το rebuild timeline. Όπως είπε ο reignman, δεν ξέρω τι μπορούν να ψαρέψουν με τόσο χαμηλά picks.

Διαχρονικά δεν ξέρω αν οι ιστορικοί που λέει ο Στιβ έχουν ευνοηθεί (εννοώ κυριολεκτικά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει) και νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να δείξεις κάτι τέτοιο. Το ότι είναι μεγάλες αγορές και ιστορικές ομάδες τι νοιάζει τους ανταγωνιστές; Πάντα θα υπάρχει και το μπλοκάρισμα του trade του Paul να δείχνει ότι δεν κάνουν και εντελώς ό,τι γουστάρουν.
το μπλοκαρισμα του trade του chris paul εγινε για πολυ μεγαλυτερους λογους. δεν ηταν απλα "δεν θελω τον chris paul στους lakers"
ηταν πως με αυτο τον τροπο ξεκινουσε ενα απιστευτο δρομολογιο υπερ των λεικερς απο λογια παιχτων που ηταν τοτε μεσα στο πολυπλοκο trade.

Οι Lakers θα εστελναν τον Odom και τον Gasol στους hornets για τον CP3.
3η ομαδα ηταν οι Magic , Bynum για Dwight. Η συμφωνια ηταν να στειλουν και τον Arenas(19m) και οι lakers να τον κανουν καπακια amnesty*.
O Marc Cuban εκανε το πρωτο παραπονο στην λιγκα γιατι αν περνουσε αυτη η ανταλλαγη οι Lakers θα ειχαν kobe, chris paul, dwight howard + εξτρα 24εκ cap space. με 24 εκ το 2011 κουμπωνες αλλους 2 max players. Eτσι εγιναν οι συζητησεις και τελικα εγινε το βετο.

*Each of the 30 NBA team is permitted to waive one “amnesty” player prior to any one of the first five seasons of the CBA (only for contracts in place at the inception of the CBA) and have 100% of the player's salary removed from the team salary for salary cap and luxury tax purposes.
Χμ μάλιστα, ευχαριστώ, δεν το ήξερα όλο αυτό. Πάντως η ανταλλαγή Bynum-Howard σκέτη είναι μεγάλη απάτη :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 523
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Δευ Οκτ 02, 2023 12:34 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Οκτ 02, 2023 12:24 am
ssoulliss έγραψε:
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει η λίγκα στις ανταλλαγές που λέμε. Δηλαδή οι celtics έδωσαν 5 παίκτες και 2 πικς στη Μινεσοτα. Αυτοί δέχθηκαν, τι να κάνει η λίγκα δηλαδή; Να τους πει «Μα είστε βλαμμενοι; Τι trade είναι αυτό;»
Ναι, ακριβώς έτσι!!!! :D :P

Έχουν γίνει ομορφιές με φακέλους σε draft, παλαιότερα με τα λεγόμενα territorial picks κλπ, πιστεύω όμως ότι τα τελυταία 15-20 χρόνια ζούμε την περίοδο των "ανταλλαγών". Και παλιότερα είχαμε αφαιμάξεις ομάδων, όμως τώρα και σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των super stars μάλλον έχουμε δει αρκετές περίεργες επιλογές.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1468
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Οκτ 03, 2023 12:01 am

Ο Devin Vassell συμφώνησε για πενταετές συμβόλαιο με τους Σπερς.

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1468
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Οκτ 04, 2023 1:28 pm

Ο Reggie Bullock αναμένεται να υπογράψει στους Ρόκετς.

0
ggr

allstar
Reactions: 11
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τετ Οκτ 04, 2023 4:41 pm

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Οκτ 01, 2023 10:12 pm

Μα ακριβώς αυτό γίνεται. Οι 2 ιστορικές διαχρονικά έχουν τα πιο ευνοικά deals. Είναι και η αποτύπωση της κοινής γνώμης αυτό που αναφέρω. Δεν θα υπήρχε άλλη ομάδα που με το τίποτα θα έπαιρνε τον Jrue.
Το τι πιστεύει η κοινή γνώμη μου είναι παγερά αδιάφορο, αφού οι περισσότεροι ούτε καν γνωρίζουν την ιστορία του ΝΒΑ. Σε παλιότερες εποχές μπορεί να συνέβαινε, τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται. Η Βοστώνη έδωσε τη μισή ομάδα το 2007 για να φέρει τον Garnett. Το Λ.Α. έδωσε πολλούς ταλαντούχους νεαρούς για να φέρει τον Davis το 2019. Η περίπτωση Gasol φαινόταν "ληστεία" το 2008 αλλά τελικά δεν ήταν, μιας και ο M. Gasol εξελίχθηκε σε εξαιρετικό παίχτη, εφάμιλλο του αδερφού του. Για να μην θυμηθώ τη γελοιότητα του 2011 με την ακύρωση της ανταλλαγής του Paul, ο οποίος δόθηκε στους συμπολίτες για χειρότερα ανταλλάγματα. Το Πόρτλαντ δεν έδωσε τον Holiday για μια σακούλα με φυστίκια, πήρε καλούς παίχτες. Άλλωστε ο Jrue μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αν θυμάμαι καλά. Έχουν γίνει χειρότερες ανταλλαγές τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να στεκόμαστε στα ονόματα. O R. Wallace ήρθε στην ομάδα που υποστηρίζω για ένα πικ πρώτου γύρου και οι Pistons πήραν το πρωτάθλημα. Αυτό δεν ήταν "χάρισμα";

0
tarp7

allstar
Reactions: 2002

Πέμ Οκτ 05, 2023 1:57 pm

Η σύζυγος του Τζρου Χόλιντεϊ εξέφρασε τα συναισθήματα της μετά την αποχώρηση του σπουδαίου αμυντικού από τους Μπακς.
Η ανταλλαγή που έφερε τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μπακς είχε άμεση επίδραση και στον Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος μετακόμισε στο Πόρτλαντ. Η σύζηγος του, Λόρεν με μιά ανάρτηση της έδειξε τη στεναχώρια της για την αποχώρηση από το Μιλγουόκι, γράφοντας πως «δεν είναι προσωπικό, είναι δουλειά».

«Δεν είναι προσωπικό, είναι δουλειά. Σπάνια ισχύει αυτό στην ζωή. Απλώς δεν θέλουμε να δούμε τι είναι αυτό που το κάνει προσωπικό. Έχουμε ξαναπαραχωρηθεί με ανταλλαγή. Κάθε φορά ένιωθα διαφορετικά, τώρα με διέλυσε. Δεν θέλω να κάνω επίθεση σε κανέναν. Το μοιράζομαι ώστε ο κόσμος να δει τους ανθρώπους πίσω από τις ανταλλαγές.

Την Τετάρτη, ο σύζυγός μου πήγε για ύπνο. Ξύπνησε και είχε πραχωρηθεί με ανταλλαγή. Χωρίς προειδοποίηση, ούτε καν συζήτηση ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Τώρα πρέπει να προχωρήσει επειδή ''δεν είναι προσωπικό, αλλά δουλειά''. Είναι κάτι περισσότερο από δουλειά. Είμαστε άνθρωποι, φτιάχνουμε σχέσεις, όνειρα και φιλίες. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν θα κρυβόμασταν πίσω από την δουλειά και δεν συμπεριφερόμασταν στον άνθρωπο σαν εμπόρευμα.

Φανταστείτε αν δεν έβλεπαν τους αθλητές ως δολάρια, να επενδύαμε σε αυτούς τους ανθρώπους για το καλό. Αν είχαμε τις ίδιες απαιτήσεις για τους εαυτούς μας στην καθημερινότητά μας όπως έχουμε για κάθε αθλητή που μπαίνει στο γήπεδο. Περιμένουμε προσπάθεια, συγκέντρωση, ακεραιότητα χαρακτήρα. Περιμένουμε κάτι σπουδαίο. Τι θα γινόταν αν οι απαιτήσεις μας από την δουλειά ήταν οι ίδιες; Με άλλα λόγια, φανταστείτε αν ήταν προσωπικό ΚΑΙ δουλειά. Αυτό τον κόσμο θέλω να δημιουργήσω», έγραψε μεταξύ άλλων.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3027
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Πέμ Οκτ 05, 2023 2:05 pm

Στην περίπτωση που όμως ενημερώσουν τον Jrue οτι θα γινει trade, ο ατζέντης που θα το μάθει ταυτόχρονα θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στον οργανισμό, ο οποίος πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα του.

Δεν ειναι λίγες οι συμφωνίες που όταν διέρρευσαν , χάλασαν.
https://fansided.com/2023/06/18/nba-rum ... ade-offer/

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Οκτ 05, 2023 2:23 pm

Είναι εντελώς άχαρο το να πρέπει
1. Να μετακομίζεις/αλλάζεις περιβάλλον
2. Ειδικά στα καλά καθούμενα χωρίς προειδοποίηση

Χτίζεις τη ζωή σου, φιλίες, καθημερινότητα, ρουτίνα, που θα πίνεις τον καφέ, που θα κουρεύεσαι, μπορεί να έχεις παιδιά που πάνε σχολείο και πρέπει να αλλάξουν κι εκείνα περιβάλλον. Το να τα ξαναβρεις σε μία νέα πολιτεία είναι λίγο μανούρα. Το λέω εκ πείρας και χωρίς να πληρώνομαι εκατομμύρια. Είναι εντελώς άχαρο και την καταλαβαίνω αλλά από την άλλη έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και το ΝΒΑ ειδικότερα.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3027
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Πέμ Οκτ 05, 2023 2:53 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Οκτ 05, 2023 2:23 pm
Είναι εντελώς άχαρο το να πρέπει
1. Να μετακομίζεις/αλλάζεις περιβάλλον
2. Ειδικά στα καλά καθούμενα χωρίς προειδοποίηση

Χτίζεις τη ζωή σου, φιλίες, καθημερινότητα, ρουτίνα, που θα πίνεις τον καφέ, που θα κουρεύεσαι, μπορεί να έχεις παιδιά που πάνε σχολείο και πρέπει να αλλάξουν κι εκείνα περιβάλλον. Το να τα ξαναβρεις σε μία νέα πολιτεία είναι λίγο μανούρα. Το λέω εκ πείρας και χωρίς να πληρώνομαι εκατομμύρια. Είναι εντελώς άχαρο και την καταλαβαίνω αλλά από την άλλη έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και το ΝΒΑ ειδικότερα.
Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δυστυχώς το ΝΒΑ λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και το ξέρουν οι αθλητές από πριν οτι μπορούν να γίνουν trade οποτεδήποτε. Βεβαια αν θυσιάσουν κάποιοι παίκτες κάποια μερικά εκατομμύρια θα μπορούν να μείνουν και μόνιμα στην ίδια ομάδα. O Jrue παίρνει 33 μύρια το χρόνο. Σε περίπτωση που είχε συμβόλαιο 10 μυρίων (αξιοπρεπέστατα θα ζούσαν οικογενειακώς) θα ήταν για πάντα σε οποιαδήποτε από τις 30 πόλεις επιθυμούσε για όλη τη του καριέρα, γιατί αυτά που κάνει είναι δυσεύρετα σε αυτήν την τιμή. Δυστυχώς η αγορά κινείται διαφορετικά.

Το ακόμα πιο δυστυχές για τους Μπακς είναι ότι δε θα ήθελαν να φύγει ο Jrue αλλά ο Middleton. Το συμβόλαιο Μιντλετον δε το θέλει μάλλον κανένας. Δε ξερω και αν μπήκε στη φάση των συνεχών τραυματισμών , όπως ήταν η περσινή χρονιά, κάτι το οποίο θα ήταν απαγορευτικό.

3
3 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
kostas1978

junior
Reactions: 85

Πέμ Οκτ 05, 2023 7:05 pm

ας επαιρνα και εγω 33 εκ και ας με αλλαζαν πολη καθε μηνα....

ημαρτον

λες και οταν παιρνεις 33 εκ τη μετακομιση θα την κανεις εσυ ο ιδιος, δεν θα εχεις 200 ατομα προσωπικο να σε βοηθησουν

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Οκτ 07, 2023 7:20 am

Έχει και την εναλλακτική να σταματήσει το μπάσκετ ο Jrue και να μείνει στην πόλη του, δεν είναι σκλάβος, πολυεκατομμυριούχος αθλητής είναι. Δέχτηκε να μπει σε μια λίγκα για να γίνει ζάμπλουτος, ε εχει και κάποιους κανόνες αυτό. Πόλεις (και χώρες μάλιστα) αλλάζουν και οι δάσκαλοι και οι στρατιωτικοί και οι διπλωμάτες και πολλοί άλλοι.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Οκτ 07, 2023 11:00 am

kostas1978 έγραψε:
Πέμ Οκτ 05, 2023 7:05 pm
ας επαιρνα και εγω 33 εκ και ας με αλλαζαν πολη καθε μηνα....

ημαρτον

λες και οταν παιρνεις 33 εκ τη μετακομιση θα την κανεις εσυ ο ιδιος, δεν θα εχεις 200 ατομα προσωπικο να σε βοηθησουν
Δεν μετριούνται όλα με λεφτά σε αυτή τη ζωή (αν και μπορούν να κάνουν κομμάτια της ευκολότερα).

0
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”