GK_23 έγραψε: ↑Δευ Ιουν 30, 2025 6:59 pm
kite26 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 29, 2025 2:38 pm
Είμαι καινούριος στα του ντραφτ. Τσέκαρα μερικούς Ευρωπαίους, ο Μπογολιουγκ Μάρκοβιτς μου άρεσε, θυμίζει λίγο Πετρούσεφ. Και ο Rocco Zikarsky. Η Μέγκα έχει παράδοση στο να βγάζει ταλέντα. Υπάρχει περίπτωση κάποιος από αυτούς να πάνε σε ομάδες Ευρωλίγκας από φέτος;
O Bogoljub Markovic ήταν ο καλύτερος παίκτης, μαζί με τον Nikola Topic, στην ομάδα της Σερβίας που πήρε το ευρωπαϊκό under 18 το 2023. Η Μέγκα έχει παράδοση στο να βγάζει ταλέντα διότι είναι η ομάδα του Raznatovic, στην οποία παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι καλύτεροι νεαροί παίκτες που μανατζάρει ο ίδιος.
Ο Rocco Zikarsky είναι Αυστραλός. Markovic και Zikarsky είναι από τα πιο ενδιαφέροντα prospects του 2ου γύρου (19 ετών και οι δυο τους). Οι ομάδες τους θα τους αξιολογήσουν στο Summer League και θα κρίνουν αν τους υπογράψουν από φέτος. Σε αντίθετη περίπτωση, πιστεύω ότι θα προτιμήσουν να πάνε σε ομάδες που θα έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Πιθανότατα ο Markovic σε μια ομάδα του EuroCup και ο Zikarsky σε ομάδα της πατρίδας του.
Εκτός από τον Zikarsky, άλλοι τρεις Αυστραλοί επελέγησαν στον 2ο γύρο: Tyrece Proctor (49), Alex Toohey (52) και Lachlan Olbrich (55).
Σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν 5-10 χρόνια, στα τελευταία drafts υπάρχουν πολλοί και καλοί centers.
O Maluach που πήραν οι Suns στο νο 10 είναι τεράστιο prospect και θα προσφέρει άμεσα. Είναι "ψημένος" παίκτης, έπαιξε τόσο στο Παγκόσμιο του 2023 όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με το Νότιο Σουδάν.
O Derik Queen που επελέγη στο νο 13 και κατέληξε τελικά στους Pelicans ήταν ο freshman της χρονιάς φέτος στην Big 10. Αν προσέξει λίγο το conditioning του, θα κάνει μεγάλη καριέρα. Έχει το potential να παίξει και στις 2 θέσεις των ψηλών.
O Κινέζος Yang Hansen που πήραν οι Blazers στο νο 16 είναι καλός παίκτης αλλά όχι τόσο καλός για να επιλεγεί τόσο ψηλά. Είναι προφανώς μια επιλογή που έγινε και με κριτήριο το marketing.
O Maxime Raynaud που πήραν οι Kings στο νο 42 είναι ένας skilled Γάλλος 7-footer που μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να σουτάρει από μακριά. Τον συγκρίνουν με τον Luke Kornet και τον Quinton Post αλλά εμένα μου θυμίζει περισσότερο τον Frank Kaminsky.
O Amare Williams που επελέγη στο νο 46 και κατέληξε στη Βοστώνη είναι ένας 7-footer με άνοιγμα φτερών γύρω στα 2,32 μέτρα. Είναι σπουδαίος αμυντικός, παίζει καλά το πικ εν ρολ και πασάρει εξαιρετικά. Είναι σχετικά μεγάλος (23 ετών) και δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά νομίζω πως είναι καλύτερος παίκτης τόσο από τον Luke Kornet όσο και από τον Neemias Queta.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση του draft ήταν ο Ισπανός Izan Almansa, MVP στο Παγκόσμιο U17 του 2022, στο EuroBasket U18 του 2022 και στο Παγκόσμιο U19 του 2023. Πριν από λίγα χρόνια οι προβλέψεις τον έφερναν στη λοταρία αλλά τελικά δεν επελέγη από καμία ομάδα στη φετινή διαδικασία. Θα παίξει στο Summer League με τους 76ers. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει πάρει κακές αποφάσεις όσον αφορά την καριέρα του και ...κακό δρόμο γενικότερα
https://archive.ph/AWwjv