Sasha Vezenkov the ΝΒΑer

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Οκτ 20, 2023 10:15 am

Για να μη μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο αντίστοιχο thread των Kings θα γράφω στα επίσημα ματς πλέον εδώ τυχόν ειδήσεις που αφορούν τον Σασα και εννοείται πως μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με τα γνωστά "τι πήγε να κάνει εκεί, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα, έβαλε 13 πόντους και δεν ξανασούταρε γιατί έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό" και άλλα τέτοια ωραία :lol:

Προς το παρόν τα highlights του στην preseason:

Πληροφοριακά ο Σάσα σε αμερικάνικες εταιρίες στοιχημάτων είναι αυτή στιγμή 10ο φαβορί για τον τίτλο του ρούκι της χρόνιας, βέβαια νομίζω σε bet365 και stoiximan βρισκόταν 5ος σε κάποια φάση. Πάντως για την ώρα είναι 2ος πιο παραγωγικός ρούκι στην ίδια του την ομάδα με τον Colby Jones να κλέβει τις εντυπώσεις.

2
2 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 20, 2023 11:02 am

Εγώ έχω ξαναπεί ότι θα μου έκανε εντύπωση να μην καταφέρει να παίξει ο Βεζε.
Καλά στην ρεγκιουλαρ που υπάρχουν τρελοί χώροι με λίγη δουλειά από την ομάδα θα βγάζει πολύ σκορ δεν το συζητάμε καν.

Είναι τέτοιος χαρακτήρας και κατανοεί το παιχνίδι αρκετά ώστε πιστεύω δύσκολα δεν θα μπορέσει να σταθεί πάνω από τις δεδομένες αδυναμίες που έχει για ΝΒΑ. Φαίνεται ότι και το κόουτσινγκ σταφ ξέρει καλά τι έχει στα χέρια του και παρά τον ντόρο των ημερών με τις δηλώσεις που έγιναν είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πλάνο για τον Σάσα.

Μένει να δούμε, έτσι και αλλιώς οι Κινγκς είναι από πέρυσι αρκετά fun to watch ομάδα οπότε δεν θα βαρεθούμε καθόλου ακόμα και εμείς που έχουμε το ΝΒΑ λίγο πιο κάτω στις προτιμήσεις μας. :D

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Παρ Οκτ 20, 2023 11:27 am

AlexD έγραψε:
Καλά στην ρεγκιουλαρ που υπάρχουν τρελοί χώροι με λίγη δουλειά από την ομάδα θα βγάζει πολύ σκορ δεν το συζητάμε καν.

Είναι τέτοιος χαρακτήρας και κατανοεί το παιχνίδι αρκετά ώστε πιστεύω δύσκολα δεν θα μπορέσει να σταθεί πάνω από τις δεδομένες αδυναμίες που έχει για ΝΒΑ. Φαίνεται ότι και το κόουτσινγκ σταφ ξέρει καλά τι έχει στα χέρια του και παρά τον ντόρο των ημερών με τις δηλώσεις που έγιναν είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πλάνο για τον Σάσα.

Μένει να δούμε, έτσι και αλλιώς οι Κινγκς είναι από πέρυσι αρκετά fun to watch ομάδα οπότε δεν θα βαρεθούμε καθόλου ακόμα και εμείς που έχουμε το ΝΒΑ λίγο πιο κάτω στις προτιμήσεις μας. :D
Καλά μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, μακάρι να καθιερωθεί αλλά στο ματς με την Jazz έλειπαν Murray, Duarte, Lyles που θα του έκλεβαν λεπτά συμμετοχής για αυτό και ξεκίνησε βασικός κι έπαιξε κοντά 20 λεπτά. Θα έπαιζε και παραπάνω δεδομένων των απουσιών αλλά πήραν χρόνο συμμετοχής και τα "τρίτα" ενώ τα πήγε πάρα πολύ καλά και ο Edwards που παίζει στο 2 και στο 3. Νομίζω γύρω στα 12-15 λεπτά θα παίζει στα πρώτα ματς εφόσον δεν υπάρχουν απουσίες, παίζοντας τέλη 1ης/αρχές 2ης και τέλη 3ης/αρχές 4ης όταν μπαίνει μέσα η δεύτερη πεντάδα υποστηριζόμενη εναλλάξ με έναν εκ των Fox ή Sabonis. Αν τα πάει καλά ίσως αναβαθμιστεί ο ρόλος του σε βάρος πχ του Barnes μιας και ο Murray νομίζω θα είναι βελτιωμένος φέτος. Θα δούμε...

0
AlexD

nba

Παρ Οκτ 20, 2023 12:11 pm

megapoxy έγραψε:
Παρ Οκτ 20, 2023 11:27 am
AlexD έγραψε:

Καλά μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, μακάρι να καθιερωθεί αλλά στο ματς με την Jazz έλειπαν Murray, Duarte, Lyles που θα του έκλεβαν λεπτά συμμετοχής για αυτό και ξεκίνησε βασικός κι έπαιξε κοντά 20 λεπτά. Θα έπαιζε και παραπάνω δεδομένων των απουσιών αλλά πήραν χρόνο συμμετοχής και τα "τρίτα" ενώ τα πήγε πάρα πολύ καλά και ο Edwards που παίζει στο 2 και στο 3. Νομίζω γύρω στα 12-15 λεπτά θα παίζει στα πρώτα ματς εφόσον δεν υπάρχουν απουσίες, παίζοντας τέλη 1ης/αρχές 2ης και τέλη 3ης/αρχές 4ης όταν μπαίνει μέσα η δεύτερη πεντάδα υποστηριζόμενη εναλλάξ με έναν εκ των Fox ή Sabonis. Αν τα πάει καλά ίσως αναβαθμιστεί ο ρόλος του σε βάρος πχ του Barnes μιας και ο Murray νομίζω θα είναι βελτιωμένος φέτος. Θα δούμε...
Ναι να για να παίξει μιλάω και σε ματς της ρεγκιουλαρ να βγάλει σκορ, δε λέω ούτε ότι απαραίτητα θα βρει μεγάλο ρόλο, ούτε αναφέρομαι στα πλέι οφφ, ανάλογα πόσο καλά μέσα πάει μέσα στον χρόνο ίσως έχει ρόλο και εκεί, ίσως όχι. Αλλά το σενάριο που έχει πάρει φωτιά αυτές τις μέρες ότι δεν βρήκε κανέναν ρόλο και γύρισε στην μέση της χρονιάς μου φαίνεται απίθανο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Παρ Οκτ 27, 2023 8:59 am

Τα highlights από το ντεμπούτο του Σάσα. Τα τελευταία 30" δεν δείχνει κάτι, δεν ξέρω γιατί μπήκαν στο βίντεο.

'Οπως ανέφερα και στο thread των Kings δεν είναι ακόμα δεδομένο πως θα μπαίνει ως πρώτη αλλαγή στους forward όπως χτες μιας και για την ώρα λείπει ο Lyles την θέση του οποίου αναπληρώνει ως backup 4. Πάντως τα πήγε αρκετά καλά αν και όταν ξαναμπήκε στο παρκέ στο 2ο ημίχρονο δεν ευστόχησε σε κάποιο σουτ, ενώ γενικά δεν "έκοβε" καθόλου μέσα στο καλάθι, ίσως κι επειδή η Jazz είχε κλείσει τη ρακέτα αφήνοντας χώρο για τρίποντα, παίζοντα ζώνη όλο το ματς σχεδόν.

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Οκτ 27, 2023 10:21 am

Ήδη έχει βελτιώσει το σώμα του ο Βέζενκοβ. Είναι παίχτης που του αρέσει να δουλεύει γιατί ξεκίνησε από χαμηλά(στο ψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης) μέχρι να γίνει κορυφαίος στην Ευρώπη! Σίγουρα θα ανέβει σκαλοπάτια σαν παίχτης ατομικά εκεί!

0
AlexD

nba

Παρ Οκτ 27, 2023 11:25 am

megapoxy έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 8:59 am

'Οπως ανέφερα και στο thread των Kings δεν είναι ακόμα δεδομένο πως θα μπαίνει ως πρώτη αλλαγή στους forward όπως χτες μιας και για την ώρα λείπει ο Lyles την θέση του οποίου αναπληρώνει ως backup 4. Πάντως τα πήγε αρκετά καλά αν και όταν ξαναμπήκε στο παρκέ στο 2ο ημίχρονο δεν ευστόχησε σε κάποιο σουτ, ενώ γενικά δεν "έκοβε" καθόλου μέσα στο καλάθι, ίσως κι επειδή η Jazz είχε κλείσει τη ρακέτα αφήνοντας χώρο για τρίποντα, παίζοντα ζώνη όλο το ματς σχεδόν.
Πάντως και τα τελευταία δημοσιογραφικα νέα πριν το ματς αυτό που λες λένε, ότι δηλαδή ο Βεζε για αρχή προορίζεται για μπακ απ του Lyles και απλώς, σε σχέση με άλλους στο ροστερ που βρίσκονται στο ίδιο στάτους υπάρχει μεγαλύτερη προσδοκία ότι με τον καιρό ίσως καταφέρει να μπει στην 2η 5αδα.

https://www.pickandroll.gr/2023/10/25/a ... tis-sezon/

Ίσως το ότι του έκατσε να λείπει ο Lyles και άρα πήρε εμπειρία από το πρώτο κιόλας ματς να τον βοηθήσει για την συνέχεια.

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Παρ Οκτ 27, 2023 12:02 pm

AlexD έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 11:25 am

Πάντως και τα τελευταία δημοσιογραφικα νέα πριν το ματς αυτό που λες λένε, ότι δηλαδή ο Βεζε για αρχή προορίζεται για μπακ απ του Lyles και απλώς, σε σχέση με άλλους στο ροστερ που βρίσκονται στο ίδιο στάτους υπάρχει μεγαλύτερη προσδοκία ότι με τον καιρό ίσως καταφέρει να μπει στην 2η 5αδα.

https://www.pickandroll.gr/2023/10/25/a ... tis-sezon/

Ίσως το ότι του έκατσε να λείπει ο Lyles και άρα πήρε εμπειρία από το πρώτο κιόλας ματς να τον βοηθήσει για την συνέχεια.
Ε δεν είναι απόλυτο αυτό, έχει δηλαδή πολλές παραμέτρους. Ο Duarte πχ παίζει και στο "2" και στο "3" , ο Lyles επίσης πολύ συχνά παίζει στο "5" οπότε θα μένει κενή η θέση του αναπληρωματικού "4", ο Σάσα μπορεί να παίξει άνετα και στο "3" ενώ πχ στο "4" δε μπορεί να παίξει ούτε ο Edwards ούτε ο Duarte που είναι "2-3" μόνο. Δεν του "έκατσε" καλά και η 33άρα του Barnes που θεωρητικά θα αγωνιζόταν λιγότερο φέτος (ανανέωσε και με λιγότερα λεφτά). Πάντως ο Brown δεν αλλάζει τόσο εύκολα τα rotation (το ίδιο με τον Kerr που τον "θάβω" σε άλλα post) και δεν είναι τυχαίο πως η πεντάδα που ξεκίνησε προχτές έπαιξε μακράν της δεύτερης τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλη σε ολόκληρη τη λίγκα. Κι αυτό παρόλο που ο Huerter ήταν πεσμένος στο δεύτερο μισό της σεζόν, αν δεν υπήρχαν τραυματίες ή απόντες γενικά, όλο οι ίδιοι ξεκινούσαν. Αν δεν φέρναμε τον Duarte θα είχε κλειδώσει την πρώτη αλλαγή στο "3" ο Σάσα...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Σάβ Οκτ 28, 2023 8:01 am

Ρεκόρ καριέρας με 10 πόντους εναντίον του Golden State για τον Σάσα, που περιέργως αγωνίστηκε μόνο 12 λεπτά, άγνωστο γιατί τον εμπιστεύτηκε τόσο λίγο ο Brown. Ενώ έπαιξε κανονικά το σύνηθες πρώτο 8λεπτο του (τέλος 1ης/αρχές 2ης) στο δεύτερο διάστημα που μπήκε μέσα έκατσε 3.5 λεπτά με το ζόρι (στο τέλος της 3ης αν δεν κάνω λάθος), έκανε το πρώτο κάρφωμα ανενόχλητος κάτω από το καλάθι, αλλά στη συνέχεια τον απέσυρε, ίσως εκνευρισμένος από την άμυνα του και το γεγονός πως για πρώτη φορά δε βοήθησε ιδιαίτερα στα ριμπάουντ παίρνοντας μόνο ένα.
Κατά τα άλλα ξεκίνησε με ένα corner 3, έβαλε αμέσως μετά άλλο ένα από την κορυφή της επίθεσης (με λίγη τύχη μιας και η μπάλα αναπήδησε στο στεφάνι), έχασε το επόμενο τρίπονο αμέσως μετά (νομίζοντας πως έχει "heat check") και έβαλε ένα εύκολο καλάθι από κάτω πριν κάτσει στον πάγκο.
Δεν ξέρω αν ο ενδεχόμενος παραγκωνισμός του Huerter τον επηρεάσει, για την ώρα ο Duarte που έπαιξε καλή άμυνα δείχνει να επωφελείται, αλλά στην επίθεση ο Δομηνικανός δε βοήθησε ιδιαίτερα .

0
Panathas_13

junior
Reactions: 138
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Οκτ 28, 2023 8:45 am

Εντελώς μαλθακός και αργός στην άμυνα,όταν μπήκε στο τέλος του τρίτου δεκαλεπτου έκαναν μεγάλο σερί οι GSW.Πιστεύω ότι δεν του ταιριάζει το πρωτάθλημα.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Σάβ Οκτ 28, 2023 9:35 am

Εντωμεταξύ ο Σασα στο +/- έχει +1 :D

https://www.espn.com/nba/boxscore/_/gameId/401584715

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Σάβ Οκτ 28, 2023 9:49 am

SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Οκτ 28, 2023 9:35 am
Εντωμεταξύ ο Σασα στο +/- έχει +1 :D

https://www.espn.com/nba/boxscore/_/gameId/401584715
Είχε +9 στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Javale και τον Davion, τους πήρε και τους 3 η μπάλα, μαζί τους έβγαλε έξω νωρίς και δεν τους ξανάβαλε. Λάθος κατ' εμέ (γιατί ξαναέκαναν σερί και μεγαλύτερο έπειτα), μιας και οι τρεις τους ήταν υπεύθυνοι και για το θετικό σερί που περάσαμε μπροστά κι έπειτα ξεφύγαμε λιγάκι στο σκορ στις αρχές της 2ης περιόδου. Γενικά ο Brown ήταν "ντεφορμέ", δεν πήρε και κανένα challenge (ενώ υπήρχαν 3 φάσεις που θα μπορούσε) αλλά ίσως εκεί φταίει το αντίστοιχο τμήμα που είναι υπεύθυνο για αυτό, πέρσι ήταν ο Barbosa φέτος δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Οκτ 28, 2023 10:33 am

12 λεπτά 10 ποντάκια παραγωγικά είναι πολύ καλή απόδοση. Το παιχνίδι δεν το είδα.
Γενικα στο NBA είναι αν θα σε στηρίξουν κυρίως. Ο Γουεμπανιάμα είδα γράφει μεγάλα νούμερα από την αρχή και στηρίζεται φουλ επειδή είναι τεράστιο potential αλλά σε ομάδα ευρωλίγκας θα μπορούσε να παίξει σαν mvp όπως ο Σάσα? Εδώ τον θυμάμαι μέχρι πέρσι μία μετριότητα!

0
xavier

senior
Reactions: 29

Σάβ Οκτ 28, 2023 11:27 am

Panathas_13 έγραψε:
Σάβ Οκτ 28, 2023 8:45 am
Εντελώς μαλθακός και αργός στην άμυνα,όταν μπήκε στο τέλος του τρίτου δεκαλεπτου έκαναν μεγάλο σερί οι GSW.Πιστεύω ότι δεν του ταιριάζει το πρωτάθλημα.
το σερι των ουοριορς δεν ειχε καμια σχεση με την αμυνα του σασα. εγω βλεπω οτι κανει ιδιαιτερη προσπαθεια στην αμυνα. πιεζει περισσοτερο απο τον οποιοδηποτε στο σακραμεντο.

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Σάβ Οκτ 28, 2023 11:56 am

Ο Wemby είναι διαφορετική περίπτωση, έχει ακόμα πολλά χρόνια να βελτιωθεί, έχει απίστευτα φυσικά προσόντα, ήταν το #1 του περσινού ντραφτ με τις ομάδες να "τανκάρουν" για το ποιά θα τον επιλέξει και παίζει και σε μία ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερα δυνατό συναγωνισμό στις θέσεις 4-5 (Collins, Bassey, Mamukelashvili και έκοψαν πρόσφατα τον Birch) συν το τρελό hype που υπάρχει για το πρόσωπό του (ρεκόρ θεαματικότητας η πρεμιέρα κόντρα στο Dallas). Παρόμοια περίπτωση με Σάσα είναι πχ ο Μίσιτς, που ήρθε ως "φτασμένος" παίκτης και χωρίς να έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό πίσω από Giddey και SGA , στην πρεμιέρα δεν έπαιξε καν και χτες μόλις 6 λεπτά αφού στο rotation είναι πίσω από τον Isiah Joe και τον Aaron Wiggins. Αντίθετα ο Holmgren που είναι συμπαίκτης του Σέρβου ξεκινάει βασικός και τα πάει αρκετά καλά.

Περί άμυνας, ναι ο Vezenkov προσπαθεί αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν αδιαφορεί, αλλά δεν είναι εύκολο να τα βγάλει πέρα με "εκρηκτικούς" forward όπως χθες που είχε Kuminga και Wiggins. Νομίζω ο λόγος που βγήκε είχε να κάνει με τα ριμπάουντ που δεν πήρε και το γεγονός πως είχε σε 2-3 φάσεις αντίπαλο τον Paul και δεν επιχείρησε να τον ποστάρει.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”