Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιαν 21, 2025 11:18 am

j-kidd13 έγραψε:
Τρί Ιαν 21, 2025 10:49 am
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιαν 21, 2025 10:29 am

Αρα να πάμε στους 9 ξένους θες εσύ αντι για τους 8 φετινούς? Διαφωνώ. Επιπλέον αν έχεις λεσσορ για σκορ από τον μπαμαπ του πρέπει να σε νοιάζει να παίρνεις κυρίως άμυνα.

Ο Καμπεγκελε πάντως είναι κάτι ενδιάμεσο από αυτό που περιγράφουμε, υπαρκτός επιθετικά (πολύ καλύτερος από Γκάμπριελ - χειρότερος από Γιουρτσεβεν), αλλά και υπαρκτος αμυντικά (χειρότερος από Γκάμπριελ και πολύ καλύτερος από Γιουρτσεβεν).
Παντως θεωρω αδιαπραγματευτο το οτι χρειαζεται κλασικος ποστ ψηλος.
Νομίζω το ίδιο θεωρεί και ο Αταμάν.
Πέρσι το προσπάθησε με Μπαλτσερόφσκι, φέτος με Γιουρτσεβέν.
Στην Εφές όλες τις χρονιές του είχε τον Πλάις να παίζει περίπου 15 λεπτά.

Τώρα για ξένο 3ο ψηλό, υπο προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνει αλλά δύσκολο 3 ξένα 5αρια.
Αυτό που θα άκουγα πιο πολύ σε τέτοιο σενάριο είναι τοπ ξένο 4αρι στυλ Μονέκε για δίδυμο με Χουάντσο, 2 ξένα 5αρια και Μήτογλου 5ο ψηλό για 4-5 αλλά δεν ξέρω αν θα δεχόταν/ανανέωνε με τέτοιο ρόλο. Και πάλι όμως οι 9 ξένοι ακούγονται υπερβολή.

2
2 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιαν 21, 2025 11:42 am

j-kidd13 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιαν 21, 2025 10:29 am

Αρα να πάμε στους 9 ξένους θες εσύ αντι για τους 8 φετινούς? Διαφωνώ. Επιπλέον αν έχεις λεσσορ για σκορ από τον μπαμαπ του πρέπει να σε νοιάζει να παίρνεις κυρίως άμυνα.

Ο Καμπεγκελε πάντως είναι κάτι ενδιάμεσο από αυτό που περιγράφουμε, υπαρκτός επιθετικά (πολύ καλύτερος από Γκάμπριελ - χειρότερος από Γιουρτσεβεν), αλλά και υπαρκτος αμυντικά (χειρότερος από Γκάμπριελ και πολύ καλύτερος από Γιουρτσεβεν).
Δεν γινεται διαφορετικα, δυστυχως. Η ομαδα,και καθε ομαδα τετοιου επιπεδου, χρειαζεται και τριτο ψηλο που θα ειναι ικανος να μπει ανα πασα στιγμη σε οποιοδηποτε ματς,να προσφερει. Με 2 δεν γινεται. Αν ο Κωστας ηταν οκ, θα ηταν ο,τι πρεπει για τριτος, αλλα φαινεται οτι δεν μπορουμε να στηριθχουμε πανω του. Αναγκαστικα θα πας σε ξενο για τριτο ψηλο.
Εκτος αν εχουμε επιστροφη Παπαγιαννη στην θεση του Γιουρτσεβεν που θα διευκολυνει τον σχεδιασμο στους Ελληνες.
Αλλα δεν ειμαι ζεστος αγωνιστικα να ξαναδω τον Παπαγιαννη στην ομαδα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ξένος που μπορεί να σταθεί σε επίπεδο γιουρολιγκ, έστω ως 2ος, θα δεχθεί να έρθει σε εμάς για 3ος, γιατί ψηλό επιπέδου Μενσα δεν νομίζω πως έχει νόημα να πάρουμε. Δηλαδή θα παίζει 25 λεπτά ο Λεσσορ του χρόνου και τα υπόλοιπα 15 είτε ο Γιουρτσεβεν, είτε ο Γκάμπριελ και ο έτερος θα μένει συχνά πυκνά στο απόλυτο μηδέν. Παίχτης επίπεδο Ράιτ πχ δεν έχει πρόβλημα να παίζει στον οσφπ ως 3ος γιατί οι μπροστινοι του τραυματίζονται πολύ συχνά. Ποια ομάδα έχει 3ο ψηλό σοβαρού επιπέδου, ο οποίος δέχεται αυτόν τον ρόλο χωρίς να γκρινιάζει? Ειδικά αν δεν είναι γηγενής, ώστε να έχει χώρο έστω στην εγχώρια λίγκα.

0
JohnnyPao

champion

Τρί Ιαν 21, 2025 11:43 am

pan24 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Τώρα για ξένο 3ο ψηλό, υπο προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνει αλλά δύσκολο 3 ξένα 5αρια.
Αυτό που θα άκουγα πιο πολύ σε τέτοιο σενάριο είναι τοπ ξένο 4αρι στυλ Μονέκε για δίδυμο με Χουάντσο, 2 ξένα 5αρια και Μήτογλου 5ο ψηλό για 4-5 αλλά δεν ξέρω αν θα δεχόταν/ανανέωνε με τέτοιο ρόλο. Και πάλι όμως οι 9 ξένοι ακούγονται υπερβολή.
Παιχταράς ο Μονεκε και γουστάρει τη παναθα αλλα δεν χωράει ρε συ... στο "4" θα έχεις για 2 χρόνια ακόμα τον Χουαντσο που είναι πλέον παίχτης 25-30 λεπτών, έχεις τον Ντίνο για ένα 10λεπτο, έχεις και τον Παπαπέτρου ως 3η επιλογή, οκ. 9 ξένοι είναι πάρα πολλοί όπως λες, δεν χωράνε 5 ψηλοί αν ο 5ος δεν ειναι Κωστακουμπο.

0
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Τρί Ιαν 21, 2025 11:51 am

Tι να παρεις και τι να αφησεις με την ατυχια που μας δερνει φετος. Περσυ βγηκε η χρονια με 6-7 παιχτες και φετος ξεκινησαμε με 12 για να μην εχουμε θεματα και εχουμε μεινει με το αγγουρι στο χερι. Απο την αλλη ετσι ειναι ο αθλητισμος.

Απο ολους αυτους ο πιο εκνευριστικος ειναι σιγουρα ο αντετοκουμπο που η ομαδα το χρειαζοταν φετος και αυτος απλα δεν....δημοσιος υπαλληλος. Δε γινεται να μπαινει να παιζει 5 λεπτα και να παθαινει μικροτραυματισμους ακυρους σε διαφορετικα σημεια καθε φορα και να χανει 2-3 βδομαδες.... Κατι μου βρωμαει.. Ας παει στο καλο.

Τωρα στο διαταυτα. .. Δε ξερω τι μπορεις να παρεις πραγματικα...

Η πας με μια φθηνη λυση βοηθητικη 2 μηνων με την ελπιδα να επιστρεψει ο Τουρκος (πχ Γουοτσον ) δηλαδη ενα απλο κορμι να γραφει 10 λεπτα το πολυ. Δε ξερω γιατι να κρεμασεις μια μικρη ομαδα κανοντας το αυτο αλλα ειναι μια λυση .

Η αλλη και σαφως πολυ πιο ακριβη λυση ειναι να πας για ενα χοντρο συμβολαιο σε βαρυ ονομα (πχ Φερναντο) και να πεις του Τουρκου αντε γεια καλο δρομο.

Δε νομιζω οτι υπαρχει νοημα για κατι ενδιαμεσο που θα στοιχισει μεν αλλα αλλα δε θα παρεις αυτο που θες δε

Το μονο καλο ειναι οτι πλεον στην Α1 μπορουμε να πεταμε χαρταετο και να ξεκουραζονται ολοι καθως νομιζω θελουμε 3 ηττες για να βγουμε δευτεροι. Σαμοντουροφ/μωραιτης πρεπει να γραφουν 25-30 λεπτα ο καθεις απο εδω και περα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τρί Ιαν 21, 2025 11:58 am

JohnnyPao έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Δεν γινεται διαφορετικα, δυστυχως. Η ομαδα,και καθε ομαδα τετοιου επιπεδου, χρειαζεται και τριτο ψηλο που θα ειναι ικανος να μπει ανα πασα στιγμη σε οποιοδηποτε ματς,να προσφερει. Με 2 δεν γινεται. Αν ο Κωστας ηταν οκ, θα ηταν ο,τι πρεπει για τριτος, αλλα φαινεται οτι δεν μπορουμε να στηριθχουμε πανω του. Αναγκαστικα θα πας σε ξενο για τριτο ψηλο.
Εκτος αν εχουμε επιστροφη Παπαγιαννη στην θεση του Γιουρτσεβεν που θα διευκολυνει τον σχεδιασμο στους Ελληνες.
Αλλα δεν ειμαι ζεστος αγωνιστικα να ξαναδω τον Παπαγιαννη στην ομαδα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ξένος που μπορεί να σταθεί σε επίπεδο γιουρολιγκ, έστω ως 2ος, θα δεχθεί να έρθει σε εμάς για 3ος, γιατί ψηλό επιπέδου Μενσα δεν νομίζω πως έχει νόημα να πάρουμε. Δηλαδή θα παίζει 25 λεπτά ο Λεσσορ του χρόνου και τα υπόλοιπα 15 είτε ο Γιουρτσεβεν, είτε ο Γκάμπριελ και ο έτερος θα μένει συχνά πυκνά στο απόλυτο μηδέν. Παίχτης επίπεδο Ράιτ πχ δεν έχει πρόβλημα να παίζει στον οσφπ ως 3ος γιατί οι μπροστινοι του τραυματίζονται πολύ συχνά. Ποια ομάδα έχει 3ο ψηλό σοβαρού επιπέδου, ο οποίος δέχεται αυτόν τον ρόλο χωρίς να γκρινιάζει? Ειδικά αν δεν είναι γηγενής, ώστε να έχει χώρο έστω στην εγχώρια λίγκα.
Εγω δεν μιλαω για ψηλο αξιας, μιλαω για συμπληρωματικο ψηλο. Και το θεμα των λεπτων δεν αφορα εμας, εμας μας αφορα οταν θα χρειαστει ο τριτος ψηλος,λογω καποιου τραυματισμου, να ειναι εκει να προσφερει οσο χρειαστει,και οχι να σιχτιριζουμε που δεν εχουμε λυσεις.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιαν 21, 2025 11:59 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιαν 21, 2025 11:43 am
pan24 έγραψε:

Παιχταράς ο Μονεκε και γουστάρει τη παναθα αλλα δεν χωράει ρε συ... στο "4" θα έχεις για 2 χρόνια ακόμα τον Χουαντσο που είναι πλέον παίχτης 25-30 λεπτών, έχεις τον Ντίνο για ένα 10λεπτο, έχεις και τον Παπαπέτρου ως 3η επιλογή, οκ. 9 ξένοι είναι πάρα πολλοί όπως λες, δεν χωράνε 5 ψηλοί αν ο 5ος δεν ειναι Κωστακουμπο.
Κανονικά με την εικόνα που έχουν, με ελάχιστες αναλαμπές, ο Παπαπέτρου είναι για ρόλο Καλαιτζάκη και ο Μήτογλου για ρόλο Κωστακούμπο (αν ήταν υγιής), άλλο ότι δεν θα το δέχονταν και οχι άδικα γιατί θα μπορούσαν ειδικά ο Μήτογλου να βρουν χειρότερη ομάδα Ευρωλίγκας και να παίζουν αντι να σκουπίζουν πάγκο.

Ο Χουάντσο φέτος παίζει 25 λεπτά αλλά περισσότερο λόγω ανάγκης γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο πίσω του, και παίρνουν χρόνο στο 4 και ο Οσμάν με τον Παπαπέτρου. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν του πάει τίποτα στην επίθεση και θα μπορούσε να παίζει αρκετά λιγότερο.
Σε τέτοιο σενάριο θα είχες τον Μονέκε με τον Χουάντσο να μοιράζονται την θέση και ίσως να έπαιζες και ψηλό σχήμα με δίδυμο Χουάντσο-Μονέκε στο 3-4 για κάποια λέπτά όπως πέρσι όσο έπαιζε καλά ο Μήτογλου είδαμε μερικές φορές Χουάντσο-Μήτογλου μαζί.

Δεν πρόκειται να γίνει γιατί εκτός της γκρίνια Μήτογλου-Παπαπέτρου θα έπρεπε να φύγει και ένα 3αρι για να υπάρξει χώρος στο ροτέισον και να γίνουν και οι ξένοι 8 αλλά κουβέντα να γίνεται.

0
JohnnyPao

champion

Τρί Ιαν 21, 2025 12:06 pm

j-kidd13 έγραψε:
Τρί Ιαν 21, 2025 11:58 am
JohnnyPao έγραψε:

Εγω δεν μιλαω για ψηλο αξιας, μιλαω για συμπληρωματικο ψηλο. Και το θεμα των λεπτων δεν αφορα εμας, εμας μας αφορα οταν θα χρειαστει ο τριτος ψηλος,λογω καποιου τραυματισμου, να ειναι εκει να προσφερει οσο χρειαστει,και οχι να σιχτιριζουμε που δεν εχουμε λυσεις.
Μόνο παίχτης τύπου Γουοτσον που λέει κι ο φίλος από πάνω θα δεχόταν τέτοιο ρόλο που περιγράφεις. Δηλαδή ρόλο 3ου ψηλού και 9ου ξένου (άρα ούτε δηλωμένος στην Α1 θα είναι). Αλλά ο Γουοτσον είναι απλά ένα έξτρα κορμί, δεν θα σου δίνει τους πόντους που σου δίνει ο Γιουρτσεβεν προφανώς. Από την άλλη δεν μπορείς να δίνεις στο 3ο σεντερ σου 700χιλ που δίνεις στον Γκάμπριελ ή 1 εκατ που δίνεις στον Ομέρ. Γνώμη μου εννοείται, αλλά πιστεύω οι 9 ξένοι δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα παρα καλό.

0
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 619

Τρί Ιαν 21, 2025 12:06 pm

Το βράδυ έχει εκπομπή στο "καθεστωτικό" πορτοκαλί σαητ. θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση για τα μεταγραφικά ... πέρα απο τα γνωστά γραφικά που θα ακούσουμε ... :mrgreen:

0
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
vaslag

Reactions: 13

Τρί Ιαν 21, 2025 12:09 pm

Ο Κambegele θα ήταν μια λύση απο Eurocup αλλά νομίζω ζητάει πολλά και είχαμε φάει πόρτα πριν ένα μήνα.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιαν 21, 2025 12:23 pm

Καλή και η συζήτηση για μεταγραφές, αλλά εγώ θα προτιμούσα όλοι οι παίκτες να ήταν υγιείς και να μη χρειάζεται να συζητάμε συνέχεια για αυτό το θέμα. :sorry:

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Τρί Ιαν 21, 2025 12:27 pm

BillyPao έγραψε:
Καλή και η συζήτηση για μεταγραφές, αλλά εγώ θα προτιμούσα όλοι οι παίκτες να ήταν υγιείς και να μη χρειάζεται να συζητάμε συνέχεια για αυτό το θέμα. :sorry:
Όλοι αυτό θα προτιμούσαμε ρε μάγκα. Αν ήταν όλοι υγιείς θα είχαμε με διαφορα το πιο ποιοτικό και πιο βαθύ ροστερ στην Ευρώπη :

Grant - Sloukas
Nunn - Brown - Kalaitzakis
Osman - Grigonis - Papapetrou
Juancho - Mitoglou
Lessort - Yurtseven - Gabriel

Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, τι να κάνουμε.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikosvip

euroleague
Reactions: 424

Τρί Ιαν 21, 2025 12:28 pm

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αυτή τη στη στιγμή η ομάδα έχει μείνει χωρίς βασικό 5αρι στην ουσία.

Η κάνεις all in για Μπρούνο (με ένα ποσό 600000 δε πιστεύετε πως θα έρθει για 4 μήνες?) και παίρνεις ένα δυναμίτη, που ουσιαστικά εχει τα προσόντα να γίνει τοπ 5αρι στην Ευρώπη, η πας σε λύση από αυτές που είπαμε που ρισκάρεις τη χρονιά και την επένδυση που έχεις κάνει.

Και μη μου πείτε είναι πολλά τα λεφτά, δείτε πόσα θα πάρουν οι ομάδες που θα πάνε final 4 φέτος.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιαν 21, 2025 12:32 pm

JohnnyPao έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Όλοι αυτό θα προτιμούσαμε ρε μάγκα. Αν ήταν όλοι υγιείς θα είχαμε με διαφορα το πιο ποιοτικό και πιο βαθύ ροστερ στην Ευρώπη :

Grant - Sloukas
Juancho - Mitoglou

Πλήρης η ομάδα θα είχε όντως τρομερό ρόστερ, το είχα καταγράψει και εγώ πριν λίγες ημέρες σε ποστ μου. Είναι τρομερό πάντως που δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε ούτε έναν αγώνα χωρίς κάποια απουσία, δε νομίζω να έχει συμβεί σε άλλη ομάδα. Μακάρι τουλάχιστον η ομάδα να είναι πλήρης στο τέλος της χρονιάς, όταν κρίνονται οι τίτλοι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Τρί Ιαν 21, 2025 12:45 pm

JohnnyPao έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Grant - Sloukas
Juancho - Mitoglou

O gabriel δε θα υπηρχε...θα υπηρχε ο κωστας και αυτος θα ηταν 100% τραυματιας

0
Άβαταρ μέλους
nikosvip

euroleague
Reactions: 424

Τρί Ιαν 21, 2025 1:14 pm

Με τα αν δε γίνεται τίποτα.

Υποθετικά αν όλοι ηταν υγιείς και απέδιδε ο Μπράουν αυτά που πιστεύαμε η ομάδα θα ήταν σε άλλο επίπεδο.

Η ουσία είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει με ένα 5αρι και είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”