Conan1982 έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 07, 2025 11:52 pm
georbap έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 07, 2025 11:45 pm
Θεωρώ πως όποια τιμωρία πέσει θα είναι εφέσιμη οπότε και θα πάει από την νέα σεζόν.
Το θέμα είναι πως ενώ έχουμε γράψει σχόλια επί σχολίων περί της μη τήρησης νόμων και κανονισμών που οδηγούν σε καταστάσεις όπως αυτές των ημερών, όλοι ενδόμυχα ελπίζουμε σε μη τιμωρία των παικτών μας και αυτό σίγουρα προβληματίζει.
Η αλήθεια πάντως είναι πως το timing δεν είναι το πλέον κατάλληλο για να θυμηθούν οι θεσμοί τον πραγματικό λόγω ύπαρξης τους , μιας και έχουν ήδη προηγηθεί για φέτος πολλά γεγονότα που δεν έτυχαν ανάλογης αντιμετώπισης.
Αν πέσει τιμωρία αγωνιστικής δεν είναι εφέσιμη:
"Οι αποφάσεις του αρμόδιου Πρωτοβάθμιου για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου Δικαιοδοτικού οργάνου, δια των οποίων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον παρόντα κανονισμό ποινές σε ΚΑΕ, σωματεία, αθλητές, προπονητές, παράγοντες και λοιπά πρόσωπα που σχετίζονται με την Καλαθοσφαίριση, πρέπει να εκδίδονται πριν από την επόμενη αγωνιστική ημέρα του εκάστοτε Πρωταθλήματος και οι επιβαλλόμενες ποινές εκτελούνται άμεσα, ήτοι εκτίονται στον επόμενο κατά σειρά αγώνα έστω κι αν έχουν προσβληθεί ενώπιον των Δευτεροβάθμιων Οργάνων (άρθρο 120 παρ. 2 εδ. γ ν. 2725/1999 όπως ισχύει).Κατά των ανωτέρω αποφάσεων δεν χωρεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης των ποινών που επιβάλλουν."
Το κακό΄δεν είναι ότι δεν θέλουμε νομίζω την τιμωρία των παικτών μας, το κακό είναι ότι θέλουμε την τιμωρία των παικτών της άλλης ομάδας.
Να πω την αλήθεια δεν έχω πλήρη εικόνα επ' αυτού.
Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω πως αν η ποινή είναι πάνω από μια αγωνιστικές δεν γίνεται να μην είναι εφέσιμη , αλλά δεν επιμένω.
Για μένα το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και η μία του πλευρά είναι αυτή που αναφέρεις στο κλείσιμο του σχολίου σου.
Η δεύτερη έγκειται στο γεγονός που προαναφέραμε και έχει να κάνει με την έως τώρα άσκηση πειθαρχικού ελέγχου του αρμόδιου Δικαιοδοτικού οργάνου αναφορικά με προγενέστερα ζητήματα.
Αν έκαναν τα προβλεπόμενα κατά το παρελθόν , σήμερα δεν θα κάναμε καμία συζήτηση περί του τι μέλλει γενέσθαι και ούτε θα το συζητήσουμε περαιτέρω, αφού εξ' όσων γνωρίζω οι κανονισμοί δεν επιδέχονται ερμηνειών κατά το δοκούν.
Επειδή όμως έχουμε συνηθίσει στην ατιμωρησία και το "έλα μωρέ και τι έγινε" , δεν ξέρω αν μπορούν την δεδομένη στιγμή να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Από μεριάς μου και εφόσον μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι τώρα θα γίνει η αρχή και στο εξής θα έχουμε αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών και των ποινών που προβλέπονται, τότε ας γίνει από τώρα.
Το θέμα είναι πως κανείς μας δεν μπορεί να πιστέψει σε αυτό το σενάριο.