Ειναι απο μονα τους απαξιωμενα με κυρια ευθυνη Ολυ-Παο....δε χρειαζεται καποιος φιλαθλος να τ απαξιωσει......διοργανωσεις του κ..ου οπως και στο ποδοσφαιρο.....βεβαια αυτοι ειμαστε,δεν μας αξιζουν premier league και copa del rey για παραδειγμα.....karamelitsa έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 11:59 amYπερβολη, οκ είπαμε super η Ευρωλίγκα άλλα όχι και 10 πρωταθλήματα...ίσως επειδή έχετε πολλά τα απαξιώνετε.
Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός, τελικοί Basket League 2023-24 (Game 1)
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 1708
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
0
-
- Reactions: 648
- Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Προφανώς φταίει η Ελληνική κοινωνία συνολικά για ένα προιόν στην Ελλάδα, και μεγάλο μερίδιο της ευθύνης έχουν και ο Παναθηναικός με τον Ολυμπιακό, γιατί έχουν συμβάλει μαλλόν περισσότερο απο τους υπόλοιπους στο προιόν αυτό.assistant77 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:56 pmΕιναι απο μονα τους απαξιωμενα με κυρια ευθυνη Ολυ-Παο....δε χρειαζεται καποιος φιλαθλος να τ απαξιωσει......διοργανωσεις του κ..ου οπως και στο ποδοσφαιρο.....βεβαια αυτοι ειμαστε,δεν μας αξιζουν premier league και copa del rey για παραδειγμα.....karamelitsa έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 11:59 am
Yπερβολη, οκ είπαμε super η Ευρωλίγκα άλλα όχι και 10 πρωταθλήματα...ίσως επειδή έχετε πολλά τα απαξιώνετε.
Καλά ποιά premier league? 200 $ mil έσοδα potential έχει ο νικητής της pml, την ώρα που ο νικητής του chl έχει 125. Προφανώς η pml είναι μεγαλύτερη διοργάνωση απο το Champions league.
1
1

-
- Reactions: 1502
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- Coach Periklis
- Reactions: 2254
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να παίζει Παναθηναϊκός Ολυμπιακός πρώτο ματς τελικών και δεν θα μου καίγεται καρφί
Θα το δω μεν , αλλά οοοοταν τελειώσει η προπόνηση μου και οοοοταν γυρίσω σπίτι και οοοοταν κάνω το μπανάκι μου
Και όπου έχει φτάσει ....
Εντυπωσιακό επίσης ότι όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ποσταραν ότι η χρονιά δεν θα είναι αποτυχημένη αν χάσουμε το πρωτάθλημα
Η τροφή του Ολυμπιακού είναι οι τίτλοι . Αυτό που είπε ο Γιαννακόπουλος και μας ειρωνεύτηκε κρύβει μεγάλη αλήθεια στην οποία έχουμε γαλουχηθεί νομίζω η πλειοψηφία των οπαδών . Εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός κατά αντιστοιχία, δεν βολευομαστε με απλή συμμετοχή. Αυτό δείχνει απλώς μια συνέπεια που έχει κάποια αξία αλλά δεν είμαι τίτλος
Αν χάσεις πρωτάθλημα και πάρεις ευρωπαϊκό, δεν σε πειράζει, έχει άλλο ειδικό βάρος , όπως έγινε πχ στη μπάλα
Ε, αν δεν πάρεις τίποτα και μείνεις με το κύπελλο δεν είναι επιτυχία
Θα το δω μεν , αλλά οοοοταν τελειώσει η προπόνηση μου και οοοοταν γυρίσω σπίτι και οοοοταν κάνω το μπανάκι μου
Και όπου έχει φτάσει ....
Εντυπωσιακό επίσης ότι όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ποσταραν ότι η χρονιά δεν θα είναι αποτυχημένη αν χάσουμε το πρωτάθλημα
Η τροφή του Ολυμπιακού είναι οι τίτλοι . Αυτό που είπε ο Γιαννακόπουλος και μας ειρωνεύτηκε κρύβει μεγάλη αλήθεια στην οποία έχουμε γαλουχηθεί νομίζω η πλειοψηφία των οπαδών . Εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός κατά αντιστοιχία, δεν βολευομαστε με απλή συμμετοχή. Αυτό δείχνει απλώς μια συνέπεια που έχει κάποια αξία αλλά δεν είμαι τίτλος
Αν χάσεις πρωτάθλημα και πάρεις ευρωπαϊκό, δεν σε πειράζει, έχει άλλο ειδικό βάρος , όπως έγινε πχ στη μπάλα
Ε, αν δεν πάρεις τίποτα και μείνεις με το κύπελλο δεν είναι επιτυχία
2
2

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
- Sharp Shooter
- Reactions: 1087
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Nashty
- Προειδοποιήσεις:
0
Κακά τα ψέματα, η επιτυχία ή αποτυχία μιας σεζόν είναι ΠΑΝΤΑ συνάρτηση και του τι έχει κάνει ο απέναντι. Ας μην κρυβόμαστε, στην Ελλάδα είμαστε και μάλιστα σε σπορ που οι τίτλοι κρίνονται μεταξύ μόνο δυο ομάδων.
Είμαι βέβαιος λοιπόν πως αν η Ρεάλ είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού στον τελικό, τα πράγματα στους Πειραιώτες θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα επικρατούσε το αφήγημα «Ρεάλ αχτύπητη, το final 4 ήταν επιτυχία». Ελα μου όμως που ο βασικός σου ανταγωνιστής κατέκτησε τη διοργάνωση… Η τεράστια επιτυχία της πρόκρισης για 3η σερί σεζόν στην τετράδα επισκιάστηκε.
Η πορεία του Παναθηναϊκού φέτος κατέρριψε και αρκετές δογματικές θεωρίες.
Θεωρία #1: Οι ομάδες θέλουν χρόνο. Χμμ ναι, θέλουν λίγο χρόνο να μονταριστούν και να πιάσουν το peak τους, αλλά στο παρκέ είναι 5 παίκτες κάθε φορά. Με λίγο σφιχτό rotation, τύχη στους τραυματισμούς και πολλη δουλειά κανεις θαύματα μέσα σε μερικούς μήνες.
Θεωρία #2: Ο Σλούκας είναι ηγέτης και άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Έχει πολλάκις αναφερθεί ότι το κουμπί που άλλαξε τα πάντα ήταν η απόκτηση Nunn. Χωρίς αυτόν, δεν θα μάθουμε ποτέ βέβαια τι θα γινόταν, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να είχε περάσει στο final 4…
Θεωρία #3: Αν πληρώσεις και φέρεις παικταράδες θα πας μπροστά. Εεεμμ πάλι όχι. Γιατί όσα ματς θυμάμαι τον Nunn να κάνει παπάδες, ίσως άλλα τόσα υπάρχουν στα οποία ήταν μέτριος και ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην καθοδήγηση Σλουκα, την ομαδική του άμυνα αλλά και την τριάδα Γκριγκονις, Γκραντ, Λεσορ.
Συμπέρασμα: Για να έχεις σταθερότητα και διάρκεια στη regular, χρειάζεται ομαδική δουλειά, τύχη στους τραυματισμούς και συνοχή μιας και δεν θα είναι πάντα οι παικταράδες σου (αν έχεις) στη μέρα τους.
Για να διακριθείς, να κανεις υπερβάσεις και να φτάσεις λίγο παραπέρα μάλλον χρειάζονται και οι παικταράδες. Γιατί στα μεγάλα ματς δεν γίνεται πάντα να περιμένεις step-up ή ξεσπάσματα απ’το πουθενά (βλ Μακίσικ στο game 5 με Barca).
Είμαι βέβαιος λοιπόν πως αν η Ρεάλ είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού στον τελικό, τα πράγματα στους Πειραιώτες θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα επικρατούσε το αφήγημα «Ρεάλ αχτύπητη, το final 4 ήταν επιτυχία». Ελα μου όμως που ο βασικός σου ανταγωνιστής κατέκτησε τη διοργάνωση… Η τεράστια επιτυχία της πρόκρισης για 3η σερί σεζόν στην τετράδα επισκιάστηκε.
Η πορεία του Παναθηναϊκού φέτος κατέρριψε και αρκετές δογματικές θεωρίες.
Θεωρία #1: Οι ομάδες θέλουν χρόνο. Χμμ ναι, θέλουν λίγο χρόνο να μονταριστούν και να πιάσουν το peak τους, αλλά στο παρκέ είναι 5 παίκτες κάθε φορά. Με λίγο σφιχτό rotation, τύχη στους τραυματισμούς και πολλη δουλειά κανεις θαύματα μέσα σε μερικούς μήνες.
Θεωρία #2: Ο Σλούκας είναι ηγέτης και άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Έχει πολλάκις αναφερθεί ότι το κουμπί που άλλαξε τα πάντα ήταν η απόκτηση Nunn. Χωρίς αυτόν, δεν θα μάθουμε ποτέ βέβαια τι θα γινόταν, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να είχε περάσει στο final 4…
Θεωρία #3: Αν πληρώσεις και φέρεις παικταράδες θα πας μπροστά. Εεεμμ πάλι όχι. Γιατί όσα ματς θυμάμαι τον Nunn να κάνει παπάδες, ίσως άλλα τόσα υπάρχουν στα οποία ήταν μέτριος και ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην καθοδήγηση Σλουκα, την ομαδική του άμυνα αλλά και την τριάδα Γκριγκονις, Γκραντ, Λεσορ.
Συμπέρασμα: Για να έχεις σταθερότητα και διάρκεια στη regular, χρειάζεται ομαδική δουλειά, τύχη στους τραυματισμούς και συνοχή μιας και δεν θα είναι πάντα οι παικταράδες σου (αν έχεις) στη μέρα τους.
Για να διακριθείς, να κανεις υπερβάσεις και να φτάσεις λίγο παραπέρα μάλλον χρειάζονται και οι παικταράδες. Γιατί στα μεγάλα ματς δεν γίνεται πάντα να περιμένεις step-up ή ξεσπάσματα απ’το πουθενά (βλ Μακίσικ στο game 5 με Barca).
0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
-
- Reactions: 402
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό το ποστ για μένα πρέπει να καρφιτσωθεί στην κορυφή κάθε νήματος που αφορά τις δυο ομάδες.Elvetos έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:46 pmΚάνετε το τεράστιο λάθος να μιλάτε για οπαδούς ώς οπαδοι. Εγώ δεν είμαι οπαδός, και μου είναι αδιάφορο αν θα κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζω τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη ομάδα ανάλογης δυναμικότητας στην Ευρώπη. Την ίδια χαρά θα πάρω και απο τα δύο. Βλέπω μπάσκετ επειδή μου αρέσει το άθλημα, και όχι για να κάνω καζούρα στο γαύρο φίλο μου την επόμενη μέρα. Ούτε για να νιώσω οτι είμαι μεγαλύτερο σωματείο απο τον Ολυμπιακό, και να με γεμίσει περηφάνεια. Δεν μου περνάνε απλά αδιάφορα όλα αυτά, τα βρίσκω επιοικώς αστεία. Ναι αν χάσει 10 σερί πρωταθλήματα ο Παναθηναικός θα αλλάξουν 15 προπονητές, όπως θα γίνει παράλληλα και στον Ολυμπιακό. Ναι πέρυσι οι ούγκανοι διέκοψαν το ματς για να μην μεγαλώσει η διαφορά, κάτι το οποίο έχουν κάνει πολλάκις οι οπαδοί του Ολυμπιακού. That is the GREEK reality. Αυτό είναι το επίπεδο της κοινωνίας της Ελλάδας και φαίνεται σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις αθλητισμό.karamelitsa έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:33 pm
Μην το πας μακριά, πέρυσι χάσανε το πρωτάθλημα στο Οακα και με μεγάλη διαφορά και έγινε το γήπεδο λαμπόγιαλο για να μην τελειώσει το ματς...αν έχανε ο Παναθηναικός ή και ο Ολυμπιακός 10 σερί πρωταθλήματα θα γινόταν χαμός...για μένα το είπα η Ευρωλίγκα μετράει σαν 2 πρωταθλήματα Ελλάδος τόσο την βάζω, άντε να δεχτώ να την κάνω 3...παραπάνω με την καμία...
Εγώ λοιπόν που ζώ τα τελευταία 10 χρόνια σε μια κοινωνία 10 φορές πιο αναπτυγμένη και δομημένη σε σχέση με την Ελληνική, έχω απαλλαγεί απο τα σύνδρομα που περιγράφω απο πάνω. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, πάντα μέσα απο το δικό μου πρίσμα. Αν το δούμε αντικειμενικά, το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια ξεπεσμένη διοργάνωση με μηδαμινό intrinsic value. Όλη την χρονιά παίζεις εναντίον ερασιτεχνικών ομάδων, κακή διοργάνωση, λίγοι φίλαθλοι, κτλπ κτλπ. για να φτάσεις νομοτελειακά στους τελικούς που είναι πάντα Παναθηναικός εναντίον Ολυμπιακού και να κριθεί ο τίτλος σε μια σειρά αγώνων που περισσότερο θυμίζουν πολεμική επιχείρηση απο μεριά των φιλάθλων και των διοικήσεων, παρά ένα αθλητικό γεγονός.
Απο την άλλη έχεις την Ευρωλίγκα που σχεδόν 20 ισοδύναμες ομάδες παίζουν μεταξύ τους όλη την χρονιά και μέσα απο μια σειρά κανονικής περιόδου, playoff, και final 4, αναδεικνύεται ο πρωταθλητής. Θες να το δούμε απο αποψη φιλάθλων, θες απο άποψη αξίας προιόντος, θες απο άποψη διοργάνωσης? ¨Οπως και να το εξετάσω, με οποιοδήποτε semi- αντικειμενικό κριτήριο, η Ευρωλίγκα αξίζει πολύ παραπάνω απο 10 πρωταθληματα. Κάπου εκεί τελειώνει και η συζήτηση.
Έχω ακριβώς την ίδια προσέγγιση γύρω από το θέμα, δε θα μπορούσα να το έχω τοποθετήσει καλύτερα.
Μακάρι πολύ περισσότεροι να σκέφτονταν σαν κι εσένα.
1
1

- Sluka Magic
- Reactions: 165
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
Μιας και αναφερόμαστε σε τίτλους. Θεωρώ άκρως επιτυχημένη την χρονιά του Ολυμπιακού με 2 εγχώριους τίτλους και συμμετοχή στο Final4 έως τώρα. Αν πάρει και το πρωτάθλημα θα μιλάμε για θαύμα !! Με ένα Ρόστερ β διαλογής παικτών, θα βγάλω το καπέλο στον μπαρτζωκα.
Για τον Παναθηναϊκό θεωρώ πως θα ειναι άλλη μια μέρα στη δουλειά . Σαφώς θελουμε το πρωτάθλημα για να φτάσουμε τους 40 τίτλους, στο ποδόσφαιρο βάζουν ανα 10 νομίζω και ένα αστέρι …στο μπάσκετ δε ξέρω
Για τον Παναθηναϊκό θεωρώ πως θα ειναι άλλη μια μέρα στη δουλειά . Σαφώς θελουμε το πρωτάθλημα για να φτάσουμε τους 40 τίτλους, στο ποδόσφαιρο βάζουν ανα 10 νομίζω και ένα αστέρι …στο μπάσκετ δε ξέρω
0
Soupamantar ο Μέγας

-
- Reactions: 1708
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
μπραβο σου,συμφωνω τα μαλλα......μακαρι να ανηκες στην πλειοψηφια,αλλα ουτε σε 100χρονια.....Elvetos έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:46 pmΚάνετε το τεράστιο λάθος να μιλάτε για οπαδούς ώς οπαδοι. Εγώ δεν είμαι οπαδός, και μου είναι αδιάφορο αν θα κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζω τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη ομάδα ανάλογης δυναμικότητας στην Ευρώπη. Την ίδια χαρά θα πάρω και απο τα δύο. Βλέπω μπάσκετ επειδή μου αρέσει το άθλημα, και όχι για να κάνω καζούρα στο γαύρο φίλο μου την επόμενη μέρα. Ούτε για να νιώσω οτι είμαι μεγαλύτερο σωματείο απο τον Ολυμπιακό, και να με γεμίσει περηφάνεια. Δεν μου περνάνε απλά αδιάφορα όλα αυτά, τα βρίσκω επιοικώς αστεία. Ναι αν χάσει 10 σερί πρωταθλήματα ο Παναθηναικός θα αλλάξουν 15 προπονητές, όπως θα γίνει παράλληλα και στον Ολυμπιακό. Ναι πέρυσι οι ούγκανοι διέκοψαν το ματς για να μην μεγαλώσει η διαφορά, κάτι το οποίο έχουν κάνει πολλάκις οι οπαδοί του Ολυμπιακού. That is the GREEK reality. Αυτό είναι το επίπεδο της κοινωνίας της Ελλάδας και φαίνεται σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις αθλητισμό.karamelitsa έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:33 pm
Μην το πας μακριά, πέρυσι χάσανε το πρωτάθλημα στο Οακα και με μεγάλη διαφορά και έγινε το γήπεδο λαμπόγιαλο για να μην τελειώσει το ματς...αν έχανε ο Παναθηναικός ή και ο Ολυμπιακός 10 σερί πρωταθλήματα θα γινόταν χαμός...για μένα το είπα η Ευρωλίγκα μετράει σαν 2 πρωταθλήματα Ελλάδος τόσο την βάζω, άντε να δεχτώ να την κάνω 3...παραπάνω με την καμία...
Εγώ λοιπόν που ζώ τα τελευταία 10 χρόνια σε μια κοινωνία 10 φορές πιο αναπτυγμένη και δομημένη σε σχέση με την Ελληνική, έχω απαλλαγεί απο τα σύνδρομα που περιγράφω απο πάνω. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, πάντα μέσα απο το δικό μου πρίσμα. Αν το δούμε αντικειμενικά, το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια ξεπεσμένη διοργάνωση με μηδαμινό intrinsic value. Όλη την χρονιά παίζεις εναντίον ερασιτεχνικών ομάδων, κακή διοργάνωση, λίγοι φίλαθλοι, κτλπ κτλπ. για να φτάσεις νομοτελειακά στους τελικούς που είναι πάντα Παναθηναικός εναντίον Ολυμπιακού και να κριθεί ο τίτλος σε μια σειρά αγώνων που περισσότερο θυμίζουν πολεμική επιχείρηση απο μεριά των φιλάθλων και των διοικήσεων, παρά ένα αθλητικό γεγονός.
Απο την άλλη έχεις την Ευρωλίγκα που σχεδόν 20 ισοδύναμες ομάδες παίζουν μεταξύ τους όλη την χρονιά και μέσα απο μια σειρά κανονικής περιόδου, playoff, και final 4, αναδεικνύεται ο πρωταθλητής. Θες να το δούμε απο αποψη φιλάθλων, θες απο άποψη αξίας προιόντος, θες απο άποψη διοργάνωσης? ¨Οπως και να το εξετάσω, με οποιοδήποτε semi- αντικειμενικό κριτήριο, η Ευρωλίγκα αξίζει πολύ παραπάνω απο 10 πρωταθληματα. Κάπου εκεί τελειώνει και η συζήτηση.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- yorgos
- Reactions: 4308
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Γι αυτο τους λεμε τρομπες.Το F4 δεν είναι τρόπαιο, όπως λένε και από την Αμερική παιζουμε αυτο το παιχνίδι για να κερδίζουμε
.Όχι προσωπικα δεν είμαι ευχαριστημένος με το F4. Χαρούμενος θα είμαι με την κούπα….οι 2 βασικοί τίτλοι της χρονιάς ειναι η Ευρωλίγκα και δεύτερον το πρωτάθλημα, αν στα έχει πάρει αυτά τα 2 ο Παναθηναϊκός η χρόνια είναι αποτυχημένη
Δηλαδη οι 17 απο τις 18 ομαδες της Ευρωλιγκας ειναι αποτυχημένες; Μηπως να αλλαξουν και προπονητή και ροστερ;
Τι ακριβώς νομιζει ο μεσος οπαδός οτι εχει συνεισφέρει ωστε να απαιτεί ευρωπαϊκό τίτλο; Με τι γαλονια τον απαιτει και δεν ειναι και ευχαριστημενος που ειναι στους πρωτους 4;Αν θεωρείς εσυ σούπερ επιτυχημένη την χρόνια επειδή πήγαμε F4, πάω πάσο, είμαστε Ολυμπιακός και όχι Μπασκονια ή Φενερ για να χαίρομαστε συμμετοχές
Ειναι αναμφισβητητα ενα κριτηριο. Η νοοτροπια των οπαδων τους ειναι ενα άλλο ας πουμε, και πιο αρρωστη απο αυτη των Ελληνων δεν υπαρχει, γι αυτο και δε μεγαλωνουν ευκολα οι ελληνικες ομαδες.τα τρόπαια είναι που κάνουν τον σύλλογο μεγάλο και αυτο που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις μικρές.
.Τα Budget παιζουν ρόλο αλλά όχι τόσο όσο πιστεύουμε, στην μπάλα π,χ
Για μππασκετ μιλαμε, το ποδοσφαιρο δεν ξερω πώς παιζεται. Ποσες φορες λοιπον κερδιζει την Ευρωλιγκα ομαδα που δεν ειναι στο τοπ4 , αντε τοπ6 των μπατζετ; Μια στις 5; Μια στις δεκα; Σου φαιβεται λογικο να το αππαιτεις;
Και μαλλον γι αυυο πανηγυριστηκε ως ο θριαμβος της χιλιετιας, γιατι δε θα ξαναγινει. Αν εσυ θες να απαιτεις το ανεπαναληπτο, δικαιωμα σου, αλλα μην το παρουσιαζεις και ως κατι μη παρανοικοΗ ομάδα απέκλεισε 4 ομάδες από τους 8 και μετά με διπλό έως και 7πλο budget….
Απο τη Ρεαλ αποκλειστηκε ο Ολυμπιακος, πραγμα απολυτως λογικό. Με τον Πανθηναικο που πανω κατω εχουν το ιδιο μπατζετ ναι, συμφωνω το λογικο ειναι να εχειε απαιτηση περιπου το 50% των τιτλων που διεκδικεις. Ειδικα οταν στα εγχωρια ουσιαστικα παιζουν μονοι τους αυτοι οι δυο, εχεις 50% πιθανότητες. Αν το πετυχεις στο 66% των περιπτωσεων εισαι εσυ πετυχημενος και αποτυχημενος ο του 33%,, εκει συμφωνω.Στην τελική αν δεις τα συμβόλαια των παικτών συνολικά ε δεν είμαστε και τόσο πίσω από τον Παναθηναϊκό, ελάχιστα παραπάνω λεφτά έχει δώσει..απλά εμείς τα ξοδέψαμε άσκοπα σε Σικμα, Μπραζντεικις και υπεραξία στον Φαλ.
. Σε διιργανωση 18 ομαδων με τις μισες να σου ριχνουν στο κεφαλι σε μπατζετ να απαιτεις και καθε χρονο τιτλο ειναι
Α. Παραλογο
Β. Αυτο που κραταει την ομαδα πισω. Ειναι αντιπαραγωγικο, στρεσογονο και η ελλειψη υπομονης εχει καταστρεψει απειρα προτζεκτ στους αιωνιους λογω αυτης της βλακειας.
1
1

- Sluka Magic
- Reactions: 165
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
Υποτιμάς έναν σύλλογο που έχει περισσότερες κατακτήσεις απ την ομάδα σου. Δε νομίζω πως είναι έξυπνο αυτό.TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 2:48 pmΟ χρόνος δεν σταματάει όμως.. Τα πράγματα εξελίσονται γενικώς. Μετά από 1-2 χρόνια η ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν και έχει σβήσει και οι νέες επιτυχίες είναι αυτό που μετράει και τρέφει τον οπαδό. Εκτός αν η Βαρέζε πχ θεωρείται μεγάλη ομάδα επειδή έχει 5 ευρωπαικά από την εποχή των παγετώνων.
Με αυτή τη λογική και η Ρεάλ που έχει πάρει 7 τίτλους απ το 1960 έως το 1980, να της αφαιρεθούν, επειδή ανήκουν στο μακρινό παρελθόν..
Δε πάει έτσι όμως.
Η ιστορία γράφεται στο παρελθόν γι αυτό και λέγεται ιστορία.
Χωρίς παρελθόν δεν έχεις παρόν και μέλλον !!
Επίσης, ομάδες όπως η σπλιτ, γνωστή και ως γιουγκοπλαστικα μνημονεύεται ακόμα και στις μέρες μας , και έχουν περάσει 30+ χρόνια.
Η Μακάμπι του «ταβερνιάρη» όπως τον αποκαλούσαν με Σάρας, βουισιτς, μπαστον και Πάρκερ μνημονεύεται ακόμα. Η ομάδα του Παναθηναϊκού του 2009 και παει λέγοντας…
Ακόμα και η Ζαλγκίρις του 1999 που έκανε κάτι εκτός σεναρίου .
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.
0
Soupamantar ο Μέγας

- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 1699
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
1
Έχει μεγαλύτερο βάθος και αυτό φαίνεται από τις δύο πεντάδες που κατεβάζει σταθερά σε κάθε ματς εναλλάξ ανά δεκάλεπτο όλη τη χρονιά. Το ίδιο προβλέπεται ότι θα κάνει και σήμερα γιατί έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η δυναμική του να εξαρτάται από το άθροισμα των δυνατοτήτων του ρόστερ του μέσα στο παιχνίδι και όχι απαραίτητα από τις ατομικές εξάρσεις με βάση το ταλέντο κάποιων μονάδων. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε εάν και πόσο θα επηρεαστεί αυτή η δυναμική από τις απώλειες των Φαλ και Ράιτ στη φροντ λάιν του, δύο παικτών που αποτέλεσαν σε βάθος χρόνου βασικά εργαλεία στην αμυντική τακτική του Μπαρτζώκα όσον αφορά την αντιμετώπιση-εξουδετέρωση των Ναν και Σλούκα σε κάθε μια από τις τέσσερεις φετινές νίκες του απέναντι στον Παναθηναϊκό.Elvetos έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 11:51 amΠαρουσιάζεις τον Ολυμπιακό σαν να έχει μεγαλύτερο βάθος απο τον Παναθηναικό. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του Πάο είναι καλύτεροι απο όλους τους 6-7 αντίστοιχους του Ολυμπιακού, ενώ παίκτες όπως ο Βιλντόζα, Καλαιτζάκης, Παπαπέτρου (τους οποίους ξέχασες), είναι και αυτοί καλύτεροι απο τους αντίστοιχους στο rotation παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή το rotation των δύο ομάδων είναι παρόμοιο, ενώ η ποιότητα των παικτών του Παο σαφώς ανώτερη. Αντικειμενικα.βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 11:16 amΟ Παναθηναϊκός διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα λόγω πλεονεκτήματος έδρας. Ακόμη και με την απουσία της προ-τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό (βλ. Φαλ) η σειρά παραμένει αμφίρροπη. Οι πράσινοι θα στηριχθούν πολύ στο κλασικό ροτέισον των 6-7 πρωτοκλασάτων (Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ και Ερναγκόμεθ) και στον ενθουσιασμό της εξέδρας για να επιβάλλουν τον γρήγορο ρυθμό που τους βολεύει στην παρούσα συγκυρία. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη θα ψάξουν λύσεις στο μεγαλύτερο βάθος των 9-10 δικών τους (Γουόκαπ, Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Κάναν, Λαρεντζάκης, Μακίσικ, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ), στη σκληρότητα και στο πιο κοντρολαρισμένο στυλ για να ελέγξουν το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει εφτά φορές μεταξύ τους και δύσκολα θα δούμε καινούρια πράγματα στο παρκέ. Όποιος επιβάλλει τη λογική του στη σειρά θα έχει και τον πρώτο λόγο.
3
3

-
- Reactions: 88
- Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
- Προειδοποιήσεις:
2
Εσύ τι λες λοιπόν? Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να βάλει ελευθερα σουτ? Για τσέκαρε λίγο τα ποσοστά στα τρίποντα του Ολυμπιακού. 37,6 Ολυμπιακός και 39 ο Πάο. του Πάο στην κανονική περίοδο ήταν 38 απλά λόγω των διαστημικών στατιστικών που είχε στα playoff(άμυνα μακάμπι) και το f4 ανέβηκε στο 39. Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα είχε κάμψη στα playoff-f4.TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:39 pmΗ ομοιογένεια φαίνεται κυρίως στην άμυνα και στο να βγάλουν μερικά εύκολα καλάθια. Αν δεν μπορείς να βάλεις ελεύθερα σουτ τότε η ομοιογένεια πάει περίπατο. Η ποιότητα είναι σημαντικότερος παράγοντας από την ομοιογένεια.
Αν η ομοιογένεια επαιζε το ρόλο που λες τότε ο Ολυμπιακός θα έβγαινε 10ος και κάτω κάθε χρόνο και η Αρμάνι, η Παρτιζαν, η ΕΦΕΣ, η Μακαμπι και άλλες με επιθετικό ταλέντο θα πήγαιναν f4 εξ' ορισμού.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Οι ομάδες που αναφέρεις έχουν σύγχρονη ιστορία κανονικά. Πάντα έχουν ομάδα. ΠΑΟ,Μακάμπι,Ρεάλ,Ολυμπιακός,Μπαρτσελόνα,CSKA ΚΛΠ.. Τη Γιουγκοπλάστικα τη θυμαται κανεις από τους παιχταράδες που αργότερα πρωταγωνίστησαν και στο παγκόσμιο μπάσκετ.Sluka Magic έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 3:05 pmΥποτιμάς έναν σύλλογο που έχει περισσότερες κατακτήσεις απ την ομάδα σου. Δε νομίζω πως είναι έξυπνο αυτό.TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 2:48 pmΟ χρόνος δεν σταματάει όμως.. Τα πράγματα εξελίσονται γενικώς. Μετά από 1-2 χρόνια η ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν και έχει σβήσει και οι νέες επιτυχίες είναι αυτό που μετράει και τρέφει τον οπαδό. Εκτός αν η Βαρέζε πχ θεωρείται μεγάλη ομάδα επειδή έχει 5 ευρωπαικά από την εποχή των παγετώνων.
Με αυτή τη λογική και η Ρεάλ που έχει πάρει 7 τίτλους απ το 1960 έως το 1980, να της αφαιρεθούν, επειδή ανήκουν στο μακρινό παρελθόν..
Δε πάει έτσι όμως.
Η ιστορία γράφεται στο παρελθόν γι αυτό και λέγεται ιστορία.
Χωρίς παρελθόν δεν έχεις παρόν και μέλλον !!
Επίσης, ομάδες όπως η σπλιτ, γνωστή και ως γιουγκοπλαστικα μνημονεύεται ακόμα και στις μέρες μας , και έχουν περάσει 30+ χρόνια.
Η Μακάμπι του «ταβερνιάρη» όπως τον αποκαλούσαν με Σάρας, βουισιτς, μπαστον και Πάρκερ μνημονεύεται ακόμα. Η ομάδα του Παναθηναϊκού του 2009 και παει λέγοντας…
Ακόμα και η Ζαλγκίρις του 1999 που έκανε κάτι εκτός σεναρίου .
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.
0