yorgos έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 11, 2022 8:17 pm
Εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τέτοια παιχτούρα. Ας υπογράψει, γιατί αν δεν υπογράψει δεν πιστεύω τίποτε, αλλά αν τον πήραμε είναι μεταγραφάρα από τις παλιές. Και μπράβο σε όλους, ακόμη και στο ΔΓ, ναι (Θου Κύριε).
Εγώ και στο 1 ευχαριστημένος είμαι. Ο Ουόλτερς μπορεί να μην είναι Καλάθης, αλλά είναι πιο άσος από Κάτι Κίναν, θα παίξουμε στρωτό, σωστό μπάσκετ, μου αρέσει ο Λι από πίσω. Τώρα θέλουμε στο 2-3 καλό παίχτη, να μπορεί να παίζει και τις δύο θέσεις και να δίνει σουτ πίσω από τον Παπαπέτρου. Θα ήμουν κατουρημένος από τη χαρά μου με κάτι στο στιλ Λοτζέσκι, αλλά η καρδιά μου φτερουγίζει για κάτι πιο ΜΑΠέξ, έναν ιπτάμενο να γκαρφώνει να έχουμε και μια ατραξιόν βρε αδεργέ.
Και βέβαια η δεύτερη καλύτερη μεταγραφή (αν πήραμε Γκριγκόνις) θα πρέπει να είναι στο 4. Εκεί θέλουμε σουτάρα, αμυνάρα και αν γίνεται και ποστ παιχνίδι. Πολλά θες θα μου πεις. Ε ναι, αλλά εξαρτάται κι από τι ποσό διαθέτουμε.
Για μένα το δεύτερο πεντάρι δεν είναι τόσο σημαντικό. Το 4 μας καίει και μετά το 2-3 που θα κρίνει και το βάθος στους πλάγιους.
Το ρόστερ φαίνεται αξιοπρεπές, για τα 7-7,5 που φαίνεται να διαθέτουμε το λες και καλά κατανεμημένο (αν έρθουν παίκτες του τύπου που λέμε, που το εμπιστεύομαι το τεχνικό τιμ). Νομίζω θα βρει χρόνο κι ο Ματχούκας, για το Χουγκάζ τα έχω πει, ακόμη δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο. Για Καλαϊτζάκη δεν έχω άποψη.
Ουόλτερς 600 , Λι 400
Γκριγκόνις 1,2 ;; ?? 2-3 500 , ΛεΜπο 200
Παπαπέτρου 1, Καλαϊτζάκης 200, Ματζούκας 200
??? 1 , δεύτερο 4ρι 400
Παπαγιάννης 1 , Ονουάκου/Γκουντάιτις 600
Συν τους πιτσιρικάδες, κάπου στα 7,5 βγαίνει. Πλην του αστεράτου 4ριου, το 2-3άρι πρέπει να είναι πραγματικά καλός και πραγματικά να πατάει στο 3, με Ματζούκα και Καλαϊτζάκη μόνο θα είναι δύσκολα στην Ευρωλίγκα, εκτός κι αν πάμε να τους στρώσουμε με πολλή υπομονή, που δε μας το έχω και δε γίνεται και με τους δύο ταυτόχρονα μάλλον.
Στο 5 μάλλον προτιμώ Ονουάκου, πιο πολύ από περιέργεια, ο Γκουντάιτις είναι μια κάποια λύσις (σαν τους βαρβάρους) αλλά ξέρουμε τι είναι και θα με εκνευρίζουν τα κοντινά πλάνα.
Έτσι όπως ΠΑΕΙ να διαμορφωθεί το ρόστερ (γιατί ακόμη στον αέρα μιλάμε) νομίζω οι τρεις βασικοί στόχοι που εγώ τουλάχιστον ήθελα να δω, φαίνονται επιτεύξιμοι:
- η ομάδα να έχει ταυτότητα (μπορεί κανείς να πει ό,τι θέλει για το Ράντονιτς, αλλά είναι κόουτς με ταυτότητα, ξέρω τώρα στα πρώτα ματς θα πούνε ο Αργύρης έφερε το Σέρβο Αργύρη, φέρτε κολλύριο κλπ αλλά εμένα μου αρέσει)
- η ομάδα να μπορέσει να δώσει χρόνο τουλάχιστον στους δυο μικρούς που φαίνεται να το έχουν
- η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να έχουμε κόσμο στο ΟΑΚΑ, να πάρουμε κι ένα διαρκείας βρε αδερφέ, έτσι να υπάρχει για όποτε ερχόμαστε. Ανταγωνιστική δε σημαίνει απαραίτητα οκτάδα (είναι τρελά τα ρόστερ που κατεβαίνουν στην πρώτη επτάδα, οπότε πάμε στο γκρουπ των ομάδων που κυνηγάνε όλες μια θέση), αλλά σίγουρα να μην είμαστε κομπάρσοι από το χειμώνα με 14ες θέσεις . Ας πούμε αν στα 2/3 της λίγκας έχουμε ακόμη υπαρκτές πιθανότητες για οκτάδα θα μιλάμε για πετυχημένη χρονιά, αν μπούμε πλέι οφ για σούπερ πετυχημένη, κάτι τέτοιο.
Το θέμα είναι ότι και ο Γκριγκόνις και ο Λι φαίνονται ξένοι που μπορούν να κάνουν κορμό για τα επόμενα χρόνια, συν τους καλούς Έλληνες που έχουμε. Κι αν ανέβει το μπάτζετ κάποια στιγμή, εύγε, αν όχι, λίγο-λίγο και χτίζοντας. Έτσι όπως (φαίνεται να... πάντα κρατάμε μια πισινή, υπάρχει ο σταθερός απρόβλεπτος παράγοντας του κυρίου Δημήτρη που όλα τα σφάζει όλα τα καταστρέφει) διαμορφώνεται η ομάδα, προοπτική υπάρχει, που είναι και το βασικό.
Μετά έβαια είναι το θέμα της διοίκησης, κατά πόσο θα παρεμβαίνει, θα απολύει, θα βρίσκει πούλαν, θα ηχογραφεί κλπ κλπ. Κάνουμε το σταυρό μας. Δε μας μένει να κάνουμε κάτι άλλο, είναι σα να ζεις σε σεισμογενή περιοχή, ελπίζεις ότι όταν έρθει το κακό (που θα έρθει) δε θα είναι τόσο τρομερό όσο παλιότερα κι ότι θα επιβιώσεις για να συνεχίσεις.
Πάντως εμένα η ομάδα με ψήνει να την παρακολουθήσω. Γενικά βλέπω Ευρωλίγκα σαν παλαβός, αλλά όσο να ναι αν η ομάδα σου είναι και ωραία σα πρότζεκτ (όπως ήταν πχ ο Ολυμπιακός φέτος, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων), το χαίρεσαι λίγο παραπάνω.
ΥΓ: Μονέκε διαβάζω.

Τέτοια θέλω.