2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior
Reactions: 48
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Kevin Johnson
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 19, 2022 8:12 am

Το σενάριο να παίρνει χρόνο στο 3 ο Γουίλιαμς, δεν είναι υπαρκτό? Κατ ανάγκη, απέναντι σε ψηλά και δυνατά 3ρια EL, με τον Γκριγκονις στο 2.

0
Respect Yourself
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 19, 2022 8:45 am

Και ενώ ο σχεδιασμός πήγαινε τρένο και έλεγα τι ωραία χτίζεται ο Παναθηναϊκός , βγήκαν χτες να μας πούνε ότι στο 3 είμαστε οκ με Π.Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Γκριγκονις. Και αμέσως αμέσως γίνεται βασικό δυάρι ο Αντριους ο οποίος είναι στην κατηγορία και αν σου κάτσει, που συνήθως δεν σου κάθεται.

Η Ομάδα ήθελε ένα τριάρι πρώτης γραμμής με σουτ μετά απο ντρίμπλα και φαρμακερό τρίποντο. Παίχτη που σε χαμηλά σχήματα να κατεβαίνει και στο 4.

Και τώρα θα πάμε για παίχτη στο 4 που θα μπορεί να ανεβαίνει και στο 3. Και όλα αυτά λέει για να ματσαρουμε τον Οσφπ. Δεν κοιτάμε δηλαδή να χτίσουμε σωστά την ομάδα , αλλά να ματσαρουμε τον Οσφπ. Έλεος.

Απο εκεί που μου φαινόταν λίγος ο Χεηζ ο οποίος είναι ο ορισμός του 4-3, τώρα εύχομαι τουλάχιστον να πάρουμε παίχτη τέτοιας ποιότητας μην μας φορτώσουν παίχτη eurocup.

Μπράβο τους πάλι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιούλ 19, 2022 9:09 am

Ο σχεδιασμός στράβωσε από όταν έφυγε ο Παπαπέτρου, κάτι που αποδεικνύει κιόλας ότι μια χαρά τον ήθελαν δεν έκαναν το πλάνο χωρίς αυτόν.

Χωρίς Παπαπέτρου θα ήταν καλύτερα αντί για τον Γκουντάιτις να παίρναμε ένα καλό 4-5αρι και στο 3 ένα κανονικό 3αρι αντί να κάνουμε αλχημείες.
Ο Γκριγκόνις είναι καλός στο 3 απέναντι σε αντιπάλους με ελαφριά 3αρια αλλά έχει θέμα με τους δυνατούς και ψηλότερους του..
Κρίμα είναι να τον βάλεις να παίζει άμυνα στο ποστ, ίσα θα τον κουράσεις και θα τον φορτώσεις φάουλ.

Ο Χέιζ όπως πάμε συμφωνώ είναι από τις καλύτερες δυνατές επιλογές.
Ξένος που δεν θα κάνει την διαφορά αλλά δοκιμασμένος στο τοπ επίπεδο που ξέρεις τι σου δίνει.
Μιας και όπως φαίνεται θα πρέπει και αυτός να παίζει 20-25 λεπτά δεν θα ήθελα να δω παίκτη στυλ Άντριους.
Βέβαια από αυτά που λένε ότι τα λεφτά του Παπαπέτρου θα μοιραστούν σε άλλες θέσεις κλπ βλέπω να δίνουμε μαξ ένα 500αρι για αυτόν οπότε μάλλον το best case μας γίνεται κάτι σε Γουίλιαμ Χάουαρντ της Βιλερμπάν.
Panos Phys έγραψε:
Τρί Ιούλ 19, 2022 8:12 am
Το σενάριο να παίρνει χρόνο στο 3 ο Γουίλιαμς, δεν είναι υπαρκτό? Κατ ανάγκη, απέναντι σε ψηλά και δυνατά 3ρια EL, με τον Γκριγκονις στο 2.
3 δεν έπαιζε ούτε στο κολλέγιο, πιο πιθανό είναι να πάρει λεπτά στο 5 αν υπάρξει κανένας τραυματισμός εκεί. Το έχει ξανακάνει.

1
1 Εικόνα
jazz thrilos
Reactions:

Τρί Ιούλ 19, 2022 9:15 am

Επειδή απο γνωστό σαιτ που απηχεί τις ενδότερες σκέψεις της ομάδας του Παναθηναικού έχουν πυκνώσει τα άρθρα "γνώμης" και οι πληροφορίες οτι ΔΕΝ θα αποκτηθεί τριάρι και στην θέση του Παπαπέτρου θα παίζει ο Γκριγκόνις, μάλλον λοιπόν είναι ρεαλιστικό το σενάριο ο Παναθηναικός όντως να μην πάρει ξένο τριάρι.

Συγγνώμη, τέσσερα χρόνια ο Παναθηναικός είχε για βασικό τριάρι έναν παίχτη πλασμένο ιδανικά για να παίξει στο τέσσερα στα ευρωπαικά παρκέ, και τώρα έφυγε αυτός για να γίνει βασικό τριάρι ένας πάιχτης πλασμένος να παίζει στο δύο;

Παράνοια μου φαίνεται. Και στο δύο ποιος θα είναι βασικός; Ο Άντριους;

Τα έχει πάει εξαιρετικά ο Παναθηναικός με τις καλοκαιρινές κινήσεις. Θα τα χαλάσει όλα αν δεν αντικατασταθεί με κανονικό τριάρι ο Παπι. Θα αρχίσουν οι αλχημείες και μόνο καλό δεν θα κάνει αυτό σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς θα προσπαθήσει να χτίσει νέα ταυτότητα και να βρει χημεία με την έλευση πολλών νέων παιχτών.

Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1731
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: BayernMunich

Τρί Ιούλ 19, 2022 10:17 am

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λέτε, ότι δηλαδή ο Παο στήνει ομάδα για να ματσάρει τον Οσφπ. Από που προκύπτει αυτό?

Διότι η φάση με τον Γκριγκόνις στο 3 να περιμένει να πιάσει τον Μακκίσικ όταν μαρσάρει μόνο για αστείο μου φαίνεται. Επίσης και η περφέρεια μου φαίνεται αρκετά κοντή για να ματσάρει τον οποιονδήποτε.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιούλ 19, 2022 10:29 am

golitog7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 19, 2022 10:17 am
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λέτε, ότι δηλαδή ο Παο στήνει ομάδα για να ματσάρει τον Οσφπ. Από που προκύπτει αυτό?

Διότι η φάση με τον Γκριγκόνις στο 3 να περιμένει να πιάσει τον Μακκίσικ όταν μαρσάρει μόνο για αστείο μου φαίνεται. Επίσης και η περφέρεια μου φαίνεται αρκετά κοντή για να ματσάρει τον οποιονδήποτε.
Και εμένα στο μέτρο του δυνατού αυτό μου φαίνεται ότι κάνουν.
Δηλαδή τον Λι που φάνηκε στην σειρά με την Μονακό ότι με την άμυνα του προκαλεί προβλήματα στους κοντούς του Ολυμπιακού, τον Γουίλιαμς για να πάει τον Βεζένκοφ στην δύναμη να προσπαθήσει να τον φθείρει κοντά στο καλάθι και τον Γκουντάιτις που δεν σπρώχνεται όσο εύκολα σπρώχνεις τον Παπαγιάννη για να μην τον σπρώχνει τόσο εύκολα ο Φαλ.

Στον ΜακΚίσικ βλέπω να βάζουν κανα Καλαιτζάκη ή Μποχωρίδη για σκληρή άμυνα, σίγουρα δεν θα βάλουν τον Γκριγκόνις πάνω του.

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1551

Τρί Ιούλ 19, 2022 10:44 am

pan24 έγραψε:
Δηλαδή τον Λι που φάνηκε στην σειρά με την Μονακό ότι με την άμυνα του προκαλεί προβλήματα στους κοντούς του Ολυμπιακού, τον Γουίλιαμς για να πάει τον Βεζένκοφ στην δύναμη να προσπαθήσει να τον φθείρει κοντά στο καλάθι και τον Γκουντάιτις που δεν σπρώχνεται όσο εύκολα σπρώχνεις τον Παπαγιάννη για να μην τον σπρώχνει τόσο εύκολα ο Φαλ.

Στον ΜακΚίσικ βλέπω να βάζουν κανα Καλαιτζάκη ή Μποχωρίδη για σκληρή άμυνα, σίγουρα δεν θα βάλουν τον Γκριγκόνις πάνω του.
Η ερώτηση βέβαια είναι, ποιος ξένος θα μένει εκτός Α1, αν στόχος είναι το ματσάρισμα του Ολυμπιακού.

Νομίζω όλη η κουβέντα περί ματσαρίσματος ξεκίνησε όταν έκλεισε ως 1ος ξένος ο Λι (πολύ πριν τον προπονητή) που είχε ρίξει αρκετό "ξύλο" στον Σλούκα στη σειρά με τη Μονακό (την οποία βέβαια ο Σλούκας τελείωσε με 14.8 πόντους και 57% τρίποντο).
Συν η προϊστορία του Πεδουλάκη με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού το 2013, συν η επιστροφή του ΔΓ που (θεωρώ ότι) πάντα έχει πρώτο στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα.
Θα φανεί στην πορεία τι ακριβώς θα οριστεί ως στόχος και τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός.

0
Phys87

nba
Reactions: 824

Τρί Ιούλ 19, 2022 11:16 am

benchwarmer έγραψε:
Τρί Ιούλ 19, 2022 10:44 am
pan24 έγραψε:

Η ερώτηση βέβαια είναι, ποιος ξένος θα μένει εκτός Α1, αν στόχος είναι το ματσάρισμα του Ολυμπιακού.

Νομίζω όλη η κουβέντα περί ματσαρίσματος ξεκίνησε όταν έκλεισε ως 1ος ξένος ο Λι (πολύ πριν τον προπονητή) που είχε ρίξει αρκετό "ξύλο" στον Σλούκα στη σειρά με τη Μονακό (την οποία βέβαια ο Σλούκας τελείωσε με 14.8 πόντους και 57% τρίποντο).
Συν η προϊστορία του Πεδουλάκη με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού το 2013, συν η επιστροφή του ΔΓ που (θεωρώ ότι) πάντα έχει πρώτο στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα.
Θα φανεί στην πορεία τι ακριβώς θα οριστεί ως στόχος και τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός.
Εκτός θα μείνει ο Αντριους, καθώς αυτός θα λογίζεται ως έβδομος ξένος, και για το ματσαρισμα το είπαν ωμά χτες στο slum dunk. Αν το διαβάσετε θα το δειτε

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1731
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: BayernMunich

Τρί Ιούλ 19, 2022 12:13 pm

Πάντως αυτό το πράγμα είναι εντελώς άρρωστο κατά τη γνώμη μου. Αν ισχύει βέβαια. Να παρουσιάζεις αυτό το χάλι τα τελευταία δύο χρόνια (ίσως και παραπάνω θα πω), να παιζεις ένα μπάσκετ επιεικώς απαράδεκτο και να σαλπίζεις μια καινούρια αρχή όχι με γνώμονα το πως θα επιστρέψεις στις βασικές αρχές του αθλήματος αλλά στο πως θα κάνεις χαλάστρα στο γείτονα, ε δηλώνει μεγάλο κόμπλεξ. Και επειδή ο Παο με αυτά που πέτυχε κατατάσσεται δικαίως στις μεγάλες ομάδες θα έπρεπε να λειτουργεί και ως τέτοια. Δεν γίνεται από τη μία να λες είμαι εξάστερος και εξαπτέρυγος και δεν ξέρω και εγώ τι και από την άλλη εδώ και μια δεκαετία να έχεις ως ένα και μοναδικό στόχο να πάρεις ένα πρωτάθλημα της πλάκας και να την σπάσεις στον διπλανό σου. Και βέβαια όλοι ξέρουμε από που ξεκινάει αυτή η όπως είπα άρρωστη λογική.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Ιούλ 19, 2022 12:57 pm

Δεν θα ήταν πιο ορθολογικός και λειτουργικός ο σχεδιασμός μας αν αντι του μετριου 4/3αριου που θα φέρουμε + τον Γκουνταιτις, φέρναμε Κώστα Αντετοκουμπο + ενα 4/5αρι σκληρό στυλ Μπεντιλ ή Ρουμπιτ ή Σμιτς + ενα ατόφιο 3αρι πχ Τζέφρι Τειλορ ή Ακοον-Πουρσελ?

Δηλαδη καλύτερο είναι αυτό :

Λι - Γουολτερς
Αντριους - Π.Καλαιτζακης - Μποχωριδης
Γκριγκονις - Γ.Καλαιτζακης - Ματζουκας
Γουιλιαμς - Χειζ(?)
Παπαγιαννης - Γκουνταιτις

Ή αυτό :

Λι - Γουολτερς(1/2)
Γκριγκονις(2/3) - Αντριους - Π.Καλαιτζακης
Τειλορ - Γ.Καλαιτζακης - Ματζουκας(3/4)
Γουιλιαμς - Μπεντιλ(4/5)
Παπαγιαννης - Αντετοκουμπο

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Τρί Ιούλ 19, 2022 1:16 pm

Κατά την ταπεινή μου άποψη το να θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα, κατά συνέπεια κερδίζοντας τον βασικό σου αντίπαλο δεν είναι αρρωστημενο. Αυτή η έκφραση είναι υπερβολική αν και καταλαβαίνω πως το λες. Μην ξεχνάμε ότι στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη και η ήττα σύμφωνα με τα οποία κρίνεσαι, δεν είναι δηλαδή θέατρο να μετράει μόνο ω ψυχαγωγία.

Από και και πέρα, είναι σίγουρα λάθος στον βωμό του πρωταθλήματος να θυσιάσεις βασικές αρχές του αθλήματος ειδικά αν υπονομεύουν το μέλλον της ομάδας, προς το παρών πάντως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Φαίνεται να επικρατεί η κοντόφθαλμη λογική καλύτερα πρώτος στο χωριό, δηλαδή κάνουμε ομάδα για το πρωτάθλημα και όχι ανταγωνιστικη για την EL; Θα φανεί, προς το παρων είναι νωρίς, οι κινήσεις που έγιναν είναι καλές και έγιναν γρήγορα δείγμα του οτι υπάρχει σχέδιο, θα φανεί όταν τελειώσει ο σχεδιασμός

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
giorgos45

a1greece
Reactions: 283
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 19, 2022 1:35 pm

ειπα κ εγω ολα πηγαιναν μια χαρα στο τελος δε θα γινει τπτ!παρτε ρε τριαρι που θα παιζει χωρις 3!καλυτερα να μη παιρναν τον αντριους κ να παιρναν 3αρι!ποιο μπεντιλ παλι?

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5644
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιούλ 19, 2022 1:49 pm

Νομιζω παντως πιο πολυ στην θεωρια,μην πω δικαιολογια ειναι το ματσαρουμε πανω στον ολυμπιακο..Αν εξαιρεσουμε τον λι που εσπασε τα νευρα στον σλουκα(στην ουσια βεβαια εκανε φοβερα στατιστικα ο σλουκας απεναντι στον λι) και οτι ο ραντονιτς ειναι αμυντικος σκληρος προπονητης δεν βλεπω που αλλου ματσαρει καπως επιτηδες ο παο..Πχ τον φαλ ο παπ δεν μπορει να τον μαρκαρει ουτε ο γκουνταιτις..στα 4ρια αν ηθελαν να δυσκολεψουν τον σασα θα φερναν τον σιγκλετον οχι τον γουιλιαμς που βαριεται στην αμυνα,στο 3 θα επρεπε να μεινει ο παπ που δεν μαρκαρετε ευκολα απο παπ-σακ κτλ..
ποιος παικτης πιστευεται οτι ηρθε επειδη ματσαρει καλα με ολυμπιακο?γιατι εγω εκτος του λι δεν βλεπω καποιον..

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Τρί Ιούλ 19, 2022 1:55 pm

Εναν νέο Darius Miller χρειάζεται ο παναθηναϊκός αυτή τη στιγμη. Ενα 3/4αρι δηλαδη που να είναι τοπ σε σκορ/σουτ/αμυνα. Και κυρίως να έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, σπάνιο πακέτο, πρεπει να σπρωξουμε χρημα. Ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε έναν τέτοιο παιχτη απο το χαμηλότερο επίπεδο και να τον εξελίξουμε.

Ιδανικος παιχτης ας πουμε θα ηταν ο Ντισον Πιερ της Φενερ, αλλά κι αυτόν απτον BCL τον πήραν και τον έκαναν παιχτούρα, όπως και η Τσσκα πήρε τον Κλαιμπερν απτη Νταρουσαφακα.

ΥΓ. Ειδάλλως να σκασουμε λεφτα στο buy out του Costello και να τον πάρουμε αντι του Gudaitis για να έχουμε μπακαπ 5αρι που να παίζει και στο 4, ώστε το 3αρι να μην χρειάζεται να κάνει ΚΑΙ αυτό. Με Taylor και Costello θα έκλεινε μια χαρα το ροστερ.

1
1 Εικόνα
EXASFAIROS13

euroleague
Reactions: 221
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 19, 2022 2:54 pm

Αποδεσμευσαμε Καββαδά.Λογικα θα πάμε για 4-5αρι ξένο+Χουγκαζ

Α1

Wolters-Lee-Μποχωριδης
Γ.Καλαιτζακης (η Π.Καλαιτζακης)
Grigonis-Π.Καλαιτζακης(η Ρογκαβοπουλος)
Μαντζουκας
D. Williams-Χουγκαζ
4-5αρι ξένο
Παπαγιαννης-Gudaitis

Ευρωλίγκα

Wolters-Lee
Andrews-Γ.Καλαιτζακης
Grigonis -Π.Καλαιτζακης
Μαντζουκας
D Williams-Χουγκαζ
4-5αρο
Παπαγιαννης-Gudaiitis

13ος Μποχωριδης

Υ.Γ ...Οριακά 6 ελληνες..Η έχουμε κλείσει Μιτογλου η αντικαθιστά τραυματία ο Αβδαλας η ο Σαμοντουροφ lol

Κάποια στιγμή ευελπιστούμε να έλθει ο Μιτογλου και να αντικαταστήσει το 4-5αρι και ο Andrews τον Μποχωριδη.Δεννεπρεπε να φύγει ο Κασελακης.Πολυς χώρος για αδέλφια Καλαϊτζάκη!!!!!

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”