2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 25, 2022 2:46 pm

A.CAB II έγραψε:
Δευ Ιούλ 25, 2022 2:40 pm
Θα αλλάζει με τον αδερφό του και δεν θα ξέρει ο αντίπαλος (ίσως ούτε και εμείς) ποιός είναι ποιός! Θα κάνει 5 φάουλ και θα ξαναμπαίνει. Πρέπει να τα λαμβάνουμε όλα υπόψιν.
Πέρα από το γνωστό urban legend (?) με τους Morris στο ΝΒΑ, έχω περίπτωση δίδυμων στην Ελλάδα στα τοπικά που αποδεδειγμένα το έχουν κάνει :roll: :secret:

Μέχρι το "3" λοιπόν θεωρώ πως έκλεισε το ρόστερ. Μένει ένα αναπληρωματικό τεσσάρι όπως σωστά γράψατε κάποιοι ως 7ος ξένος. Ανάλογα με την πορεία της σεζόν και την εικόνα των Καλαϊτζάκηδων και του Μαντζούκα, θα φανεί στο τέλος ποιος θα είναι στην πράξη ο "7ος" ξένος και ποιοι οι πρώτοι 6.
Α, και ένας ακόμη καθαρά συμπληρωματικός Έλληνας για το "5". Εκτός αν υπολογίζεται άμεσα ο Σαμοντούροφ να παίρνει λεπτά στην Α1.

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιούλ 25, 2022 2:56 pm

Παντως ετσι οπως ειμαστε θεωρω οτι καλυτερα να ξεκινουσε στο 3 βασικος ο Γιωργος, παρα να ειμαστε με Γκριγκονις στο 3 και Αντριους βασικο.

Και 2η 5αδα Αντριους στο 2 και Παναγιωτης στο 3. Να ειναι δηλαδη τα καλαιτζακια μονο στο 3, και στο 2 να ειναι μονο οταν παιζουν και οι 2 μαζι.

Δεν θελω να δω με τιποτα τον Μαριους στο 3 γιατι στο 2 θα υπαρχει χαος. Συν οτι θα πρεπει να δωσουμε και σε καποιον Ελληνα φανελα βασικου.

Ετσι οπως παει το πραγμα, εγω δεν βλεπω να παιζει παλι καθολου ο Μαντζουκας, καθως για το 3 δεν κανει και θα το δουν γρηγορα αυτο, ενω στο 4 αν παρουν 2ο 4αρι, τοτε παει αυτοματα ως 5ος ψηλος.

Αν θελουν να εχουν τον Μαντζουκα, τοτε αυτος πρεπει να παρει τον ρολο του στρετς 4, να τον δουλεψουν μονο για αυτο και να παρουν ενα 4-5αρι για την τελευταια μεταγραφη μας. Αλλιως αν παρουν Τομας, τοτε δεν βλεπω να παιζει φετος ο Μαντζουκας.

Σε αυτο το πλαισιο για 4-5αρι πως θα σας φαινοταν ο περσινος Vonleh? Νομιζω πηγε κινα περσι, τωρα ειναι ελευθερος;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
A.CAB II

senior
Reactions: 321
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:01 pm

Εν ολίγης πάμε κάπως έτσι

Ουόλτερς (1) - Λη (1,2) - ΛεΜπο (1,2)
Άντριους (2) - Π. Καλαιτζάκης (2,3)
Γκριγκόνις (2,3) - Γ. Καλαιτζάκης (2,3)
Μαντζούκας (3,4)
Ουίλιαμς (4) - Χούγκαζ (4) - Ξένος (3,4 ΚΑΙ 5!)
Παπατζόν (5) - Γκουντάιτις (5)

ΛεΜπό ή Χούγκαζ για 12ος.

Μένει να δούμε τι σούπερμαν θα φέρουμε στη θέση των φόργουορντσεντερ αλλά μέχρι στιγμής και δεδομένων των συνθηκών... not bad. Έχει γίνει ένας ψιλοαχταρμάς από το 2 μέχρι το 4 που μπορεί να περιοριστεί αν κάνουν στεπ απ οι δίδυμοι και ο Μαντζούκας ή αν βγει παιχτούρα ο καινούργιος. Ο Ράντονιτς έχει δείξει (μόλις πέρυσι μάλιστα) πως μπορεί να πάρει πολλά από φαινομενικά δεύτερους. Δηλαδή το ρόστερ του πέρυσι ήταν το χειρότερο της διοργάνωσης κατά τη γνώμη μου και τελικά μια χαρά πορεία είχε.

υγ. Αφού ο 7ος ξένος αρχίζει ν' απομακρύνεται από τη θέση 3 (και λογικό μιας και γίνεται χαμός), αυτή η ψυχή ο Μπλάκσιρ που βρίσκεται. Φτηνός, 4-5άρι, ανερχόμενος, με σουτ. Ας το παίξουμε ρισκαδόρικα αφού κανείς δεν βρίσκεται.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2449
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:02 pm

Tracy Mac έγραψε:
Παντως ετσι οπως ειμαστε θεωρω οτι καλυτερα να ξεκινουσε στο 3 βασικος ο Γιωργος, παρα να ειμαστε με Γκριγκονις στο 3 και Αντριους βασικο.

Και 2η 5αδα Αντριους στο 2 και Παναγιωτης στο 3. Να ειναι δηλαδη τα καλαιτζακια μονο στο 3, και στο 2 να ειναι μονο οταν παιζουν και οι 2 μαζι.

Δεν θελω να δω με τιποτα τον Μαριους στο 3 γιατι στο 2 θα υπαρχει χαος. Συν οτι θα πρεπει να δωσουμε και σε καποιον Ελληνα φανελα βασικου.

Ετσι οπως παει το πραγμα, εγω δεν βλεπω να παιζει παλι καθολου ο Μαντζουκας, καθως για το 3 δεν κανει και θα το δουν γρηγορα αυτο, ενω στο 4 αν παρουν 2ο 4αρι, τοτε παει αυτοματα ως 5ος ψηλος.

Αν θελουν να εχουν τον Μαντζουκα, τοτε αυτος πρεπει να παρει τον ρολο του στρετς 4, να τον δουλεψουν μονο για αυτο και να παρουν ενα 4-5αρι για την τελευταια μεταγραφη μας. Αλλιως αν παρουν Τομας, τοτε δεν βλεπω να παιζει φετος ο Μαντζουκας....
Οποιον και να πάρουν για μπακαπ 4αρι, θα αποτελεί τον 7ο ξενος μας. Συνεπώς θέλει δεν θέλει ο Ματζουκας θα βαράει υπερωρίες στην Α1, 15-20 λεπτα ανα παιχνίδι πισω απτον Γουιλιαμς.

Όσον αφορά τη θεση 3 το ερώτημα είναι αν οι Καλαιτζακιδες μπορούν να μαρκαρουν πιο ευκολα τα αντίπαλα 3αρια της Γιουρολιγκ απο οτι ο Γκριγκονις, δεν το νομίζω. Και στη τελική αυτο ειναι το κύριο ζητούμενο τοσο για τον Παναγιώτη, όσο και για τον Γιώργο. Δηλαδή τα 10-15 λεπτα που θα παίζει ο καθένας τους να μην αποτελούν liability στην αμυνα. Τον Γιώργο ας πουμε προπερσι τον περνούσε στα πόδια και η κουτσή Μαρια! Αν μπορούν πλέον να παίξουν σοβαρή αμυνα (χωρις φαουλ) , τότε ναι , θα μπορούν να καλύψουν επαρκώς τη θέση 3 και να σταθούν αξιοπρεπώς. Η επίθεση έρχεται σε δεύτερη μοίρα, άλλωστε έχουμε αρκετούς παιχτες που μπορούν να βάλουν με ποικίλους τρόπους τη μπαλα στο καλάθι.

0
JohnnyPao

champion

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:03 pm

A.CAB II έγραψε:

Μαντζούκας (3,4)

Μένει να δούμε τι σούπερμαν θα φέρουμε στη θέση των φόργουορντσεντερ αλλά μέχρι στιγμής και δεδομένων των συνθηκών... not bad. Έχει γίνει ένας ψιλοαχταρμάς από το 2 μέχρι το 4 που μπορεί να περιοριστεί αν κάνουν στεπ απ οι δίδυμοι και ο Μαντζούκας ή αν βγει παιχτούρα ο καινούργιος. Ο Ράντονιτς έχει δείξει (μόλις πέρυσι μάλιστα) πως μπορεί να πάρει πολλά από φαινομενικά δεύτερους. Δηλαδή το ρόστερ του πέρυσι ήταν το χειρότερο της διοργάνωσης κατά τη γνώμη μου και τελικά μια χαρά πορεία είχε.

υγ. Αφού ο 7ος ξένος αρχίζει ν' απομακρύνεται από τη θέση 3 (και λογικό μιας και γίνεται χαμός), αυτή η ψυχή ο Μπλάκσιρ που βρίσκεται. Φτηνός, 4-5άρι, ανερχόμενος, με σουτ. Ας το παίξουμε ρισκαδόρικα αφού κανείς δεν βρίσκεται.
Νομίζω πως ο Παναγιώτης ειναι 3αρι και ο Γιώργος 2αρι πάντως. Ο Μπλακσιρ δυστυχώς υπέγραψε Ιαπωνία νομιζω, ή τέλος πάντων εκτος Ευρώπης και ΗΠΑ.

0
TSAKWNAS
Reactions:

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:07 pm

A.CAB II έγραψε:
Δευ Ιούλ 25, 2022 2:40 pm

Θα αλλάζει με τον αδερφό του και δεν θα ξέρει ο αντίπαλος (ίσως ούτε και εμείς) ποιός είναι ποιός! Θα κάνει 5 φάουλ και θα ξαναμπαίνει. Πρέπει να τα λαμβάνουμε όλα υπόψιν.
:D :D

Επειδή πάλι με euroleague.tv βλέπω να τη βγάζω, περιμένω τρελό γέλιο με τους εκφωνητές που έχουνε. Με διαφορά οι χειρότεροι που έχω πετύχει. Και δεν το λέω μόνο επειδή τις ελληνικές ομάδες τις έχουν του πεταματού στα σχόλια... μόνη εξαίρεση ο περσινός Ολυμπιακός.

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:14 pm

JohnnyPao έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:

Αν θελουν να εχουν τον Μαντζουκα, τοτε αυτος πρεπει να παρει τον ρολο του στρετς 4, να τον δουλεψουν μονο για αυτο και να παρουν ενα 4-5αρι για την τελευταια μεταγραφη μας. Αλλιως αν παρουν Τομας, τοτε δεν βλεπω να παιζει φετος ο Μαντζουκας....
Οποιον και να πάρουν για μπακαπ 4αρι, θα αποτελεί τον 7ο ξενος μας. Συνεπώς θέλει δεν θέλει ο Ματζουκας θα βαράει υπερωρίες στην Α1, 15-20 λεπτα ανα παιχνίδι πισω απτον Γουιλιαμς.

Όσον αφορά τη θεση 3 το ερώτημα είναι αν οι Καλαιτζακιδες μπορούν να μαρκαρουν πιο ευκολα τα αντίπαλα 3αρια της Γιουρολιγκ απο οτι ο Γκριγκονις, δεν το νομίζω. Και στη τελική αυτο ειναι το κύριο ζητούμενο τοσο για τον Παναγιώτη, όσο και για τον Γιώργο. Δηλαδή τα 10-15 λεπτα που θα παίζει ο καθένας τους να μην αποτελούν liability στην αμυνα. Τον Γιώργο ας πουμε προπερσι τον περνούσε στα πόδια και η κουτσή Μαρια! Αν μπορούν πλέον να παίξουν σοβαρή αμυνα (χωρις φαουλ) , τότε ναι , θα μπορούν να καλύψουν επαρκώς τη θέση 3 και να σταθούν αξιοπρεπώς. Η επίθεση έρχεται σε δεύτερη μοίρα, άλλωστε έχουμε αρκετούς παιχτες που μπορούν να βάλουν με ποικίλους τρόπους τη μπαλα στο καλάθι.
Για αυτο ακριβως ειδικα για τον Γιωργο, πρεπει να παιζουν στο 3. Ο Παναγιωτης μπορει ευκολα να μαρκαρει και στο 2, αλλα ο Γιωργος τωρα που ειναι και πιο δυνατος σωματικα και πιο βαρυς, λογικα δεν θα μπορει στο 2. Μονο ως 3 τον βλεπω εγω Ευρωλιγκα καθως και το υψος εχει και σωματικα ειναι καλυτερα (σε δυναμη δηλαδη). Ως point forward, που θα μπορει δηλαδη να εχει την μπαλα στα χερια του και να παιρνει αποφασεις. Ειδικα για την 2nd unit ποσα 3αρια υπαρχουν που δεν θα μπορει να μαρκαρει;

Αλλα οπως ειπα, προτιμω να ξεκιναει ο Γιωργος βασικος στο 3 για να ειναι στη θεση του ο Γκριγκονις παρα να εχουμε και τον Γκριγκονις σε αλλη θεση και στη 2nd unit να ειναι τα καλαιτζακια μαζι. Θα δειξει παντως θα εχουμε πολυ ενδιαφερον του χρονου. Και οπως ειπα ακομα και τον Ντεσον να παρουμε, επιθετικα ειναι πολυ καλος. Εδω με αυτον βασικο 4αρι, Βουγιουκα-Ιαν στο 5 και Παπαπετρου οχι τοσο βελτιωμενο αλλα περισσοτερο ρολιστα τοτε, βγηκαμε 6οι ευρωλιγκα και παραλιγο να κανουμε ενα θαυμα στο 1ο αγωνα μεσα στη ρεαλ...

0
Άβαταρ μέλους
A.CAB II

senior
Reactions: 321
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: 3D

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:15 pm

JohnnyPao έγραψε:
A.CAB II έγραψε:

Μαντζούκας (3,4)

Νομίζω πως ο Παναγιώτης ειναι 3αρι και ο Γιώργος 2αρι πάντως. Ο Μπλακσιρ δυστυχώς υπέγραψε Ιαπωνία νομιζω, ή τέλος πάντων εκτος Ευρώπης και ΗΠΑ.
Δεν το γνώριζα. Με μεγάλες βλέψεις τον βλέπω... Ωραίος.

Καλά για τους Καλαιτζάκηδες οι θέσεις είναι σχετικές. Τους κόβω (ειδικά το Γιώργη) να φτάνουν 32 χρονών και ακόμα να ψάχνονται.

Πάντως πέρυσι όσο είδα τον Παναγιώτη μοιρασμένος μεταξυ 2 και 3 έπαιζε. Και από σωματοδομή αν το δεις ο Γιώργος πιο εύκολα μαρκάρει αντίπαλα 3άρια οπότε για πιο προς τα εκεί τον κόβω. Βάση λογικής, τώρα τι θα σκαρφιστούμε δεν ξέρω. Αν μπορούν να σταθούν καλά για 25 λεπτά στο 3 και δυο τους αθροιστικά, θα μας λύσουν πολλά προβλήματα.

0
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior
Reactions: 48
Αγαπημένος παίκτης: Kevin Johnson

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:21 pm

JohnnyPao έγραψε:
A.CAB II έγραψε:

Μαντζούκας (3,4)

Κι εγώ νομίζω πως ο Γιώργος πάει περισσότερο στο 2 και ο Παναγιώτης στο 3.
Απο τα λίγα που έχω δει, ο Παναγιώτης μπορεί να ανταποκριθεί αμυντικά στο 3, ο Γιώργος πριν φύγει ήθελε πολύ δουλειά.
Έχω την εντύπωση πως θα ρίχνουμε πολύ ξύλο στην άμυνα, βλέπω ο κόουτς να βαράει υπερωρίες. Δεν έχει άλλη επιλογή,θα πηγαίνει τα παιχνίδια στη δύναμη. Ίσως ο Ντεσον δεν κουμπώνει στα θέλω του.

0
Respect Yourself
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1550
Αγαπημένη θέση: Bench

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:23 pm

A.CAB II έγραψε:
Ανακοινώθηκε πριν 10 μέρες από τους.... Hiroshima Dragonflies :dribble:

O Daum που αναφέρθηκε πιο πάνω πολύ ωραίος παίκτης :) Αλλά δεν θεωρώ ότι θα ταιριάξει πολύ με το μπάσκετ που φαντάζομαι πως θέλει ο Ράντονιτς.

0
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:25 pm

Αν μπορούν να σταθούν καλά για 25 λεπτά στο 3 και δυο τους αθροιστικά, θα μας λύσουν πολλά προβλήματα.
[/quote]

Άρα λες στο 3 να παίζει ο Καλαιτζακης, ο οποίος έχει δικαίωμα να κάνει 9 φάουλ? :drunk:

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Respect Yourself
JohnnyPao

champion

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:28 pm

Tracy Mac έγραψε:
Δευ Ιούλ 25, 2022 3:14 pm
JohnnyPao έγραψε:

Για αυτο ακριβως ειδικα για τον Γιωργο, πρεπει να παιζουν στο 3. Ο Παναγιωτης μπορει ευκολα να μαρκαρει και στο 2, αλλα ο Γιωργος τωρα που ειναι και πιο δυνατος σωματικα και πιο βαρυς, λογικα δεν θα μπορει στο 2. Μονο ως 3 τον βλεπω εγω Ευρωλιγκα καθως και το υψος εχει και σωματικα ειναι καλυτερα (σε δυναμη δηλαδη). Ως point forward, που θα μπορει δηλαδη να εχει την μπαλα στα χερια του και να παιρνει αποφασεις. Ειδικα για την 2nd unit ποσα 3αρια υπαρχουν που δεν θα μπορει να μαρκαρει;

Αλλα οπως ειπα, προτιμω να ξεκιναει ο Γιωργος βασικος στο 3 για να ειναι στη θεση του ο Γκριγκονις παρα να εχουμε και τον Γκριγκονις σε αλλη θεση και στη 2nd unit να ειναι τα καλαιτζακια μαζι. Θα δειξει παντως θα εχουμε πολυ ενδιαφερον του χρονου. Και οπως ειπα ακομα και τον Ντεσον να παρουμε, επιθετικα ειναι πολυ καλος. Εδω με αυτον βασικο 4αρι, Βουγιουκα-Ιαν στο 5 και Παπαπετρου οχι τοσο βελτιωμενο αλλα περισσοτερο ρολιστα τοτε, βγηκαμε 6οι ευρωλιγκα και παραλιγο να κανουμε ενα θαυμα στο 1ο αγωνα μεσα στη ρεαλ...
Ο Γιώργος σιγουρα εχει περισσότερη μυικη μάζα επειδή δουλεψε το σώμα του στο ΝΒΑ. Ωστόσο είναι 2'01 και 87 κιλά, αρκετά ελαφρύς δηλαδή. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη που αν και δεν του φαίνεται ειναι στα 2'00 μετρα και 92 κιλά. Μικρή η σημασία παντως το ποιος θα μαρκαρει σε ποια θέση. Ίσως και δούμε στην αμυνα τον Παναγιώτη στο 2, ο οποίος με την εθνική ειχε καταφέρει να κλειδώσει μεχρι και τον Λαρκιν. Ωστοσο, αν παίζουν ταυτόχρονα τα αδέλφια φαντάζομαι πως κυρίως ο Γιώργος θα χει τη μπαλα στα χέρια. Τελος, ο Γκριγκονις ειναι 1'98 και 93 κιλά και συνεπώς ο πιο σκληρός απο ολους τους. Εναν Τειλορ θέλαμε νομίζω αντι του Αντριους...

Ντεσον πάντως δεν θέλω με τιποτα, θέλουμε καλύτερο αμυντικο & ριμπαουντ εκει και πιο ομαδικό παιχτη. Ο Παπαπετρου την χρονιά που λες αν και ρολιστας ηταν σουπερ αμυντικός με σοβαρο μέγεθος για τη θέση του. Χίλιες φορές τον Μπαρτελ που τον ξέρει κι ο κοουτς.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος JohnnyPao την Δευ Ιούλ 25, 2022 3:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:29 pm

Εσείς τα ξεχωρίζετε τα καλαιτζονιντζακια; εγώ όχι και το βρίσκω εκνευριστικό.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
TSAKWNAS
Reactions:

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:33 pm

εεεεε.... 87 κιλά και 2 μέτρα δε τον λες ελαφρύ για τις θέσεις που παίζει... αν μιλαμε για μυικά κιλα είναι τουμπανακι. μη κρίνουμε από μπασκετμπολίστες που τρώνε τα σουβλάκια τους

αν κι αυτος ο σελβιν μακ πιο πολυ πλακωνοταν στο σπανακορυζο

Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior

Δευ Ιούλ 25, 2022 3:51 pm

yorgos έγραψε:
Δευ Ιούλ 25, 2022 3:29 pm
Εσείς τα ξεχωρίζετε τα καλαιτζονιντζακια; εγώ όχι και το βρίσκω εκνευριστικό.
Θα σου πω κατι:
εχουν νούμερα οι φανέλες! :D :D :D
Είναι ολόιδιοι!

0
Respect Yourself
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”