Παναθηναϊκός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
JohnnyPao

champion
Reactions: 2457
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 22, 2024 8:01 pm

Μάλιστα, σήμερα μάθαμε πως ο Yurtseven είναι καλός αμυντικός λόγω ύψους (2'13) και τοποθετήσεων, αλλά αντιθέτως ο Balcerowski είναι μέτριος αμυντικός ξεκάθαρα λόγω ύψους (2'18). Μην προσπαθείτε να βγάλετε άκρη όταν χάνεται η λογική παίδες... ο καθένας εδώ κάνει το κομμάτι του.

Ο Balcerowski είναι μόλις 24, μπορεί σε 4 χρόνια να γίνει παιχταράς, αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι έτοιμος για το επίπεδο της euroleague και για αυτο δεν μπόρεσε να βρει συμβόλαιο σε καμία ομάδα αυτού του επιπέδου. Όπως είπε και ο Ataman μακάρι να βελτιωθεί ο παίχτης και να επιστρέψει στην ομάδα κάποτε με τριπλασιες αποδοχές, προς το παρόν είναι πνευματικοί οι λόγοι που δεν μπορεί, όχι θέμα skillset. O Yurtseven από την άλλη είναι πανέτοιμος, οι συγκρίσεις με τον Balce δεν στέκουν, ο Τούρκος είχε στο ΝΒΑ τα ίδια νούμερα και τον ίδιο ρόλο που είχε ο Olek στο Eurocup, τι να λέμε τώρα. Ναι προφανώς δεν μπορεί ο Yurt να καλύψει το "5" ως βασικός για κάνα 2μηνο, αν χτυπήσει τόσο σοβαρά ο Lessort τότε προφανώς θα πάμε για προσθήκη εκεί. Για δεύτερος που τον θέλουμε πάντως μια χαρά κάνει και ευτυχώς o Matthias δεν έχει δείξει σημάδια ευπάθειας σε τραυματισμούς, όπως οι Fall και Milutinov ας πουμε.

ΥΓ. Λίγη υπομονή με τον Osman, αν θέλετε κάντε μια σύγκριση με τον Hezonja. Αυτή τη στιγμή ο Mario σουτάρει με 55% διποντο, 45% τρίποντο και 80% βολές αλλά δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Θυμάστε όταν πρωτοήρθε στον ΠΑΟ και αργότερα στην Ουνικς τα ποσοστά του? Τότε που μιλούσαμε για κακό shot selection και πως δεν παίρνει επιθετικό ριμπάουντ. Ο Osman βρίσκεται 3 χρόνια παραπάνω στο ΝΒΑ και σε αυτή τη περίοδο σουτάρει με καλύτερα ποσοστά από ότι ο Hezonja όσο έπαιζε κι αυτός στην Αμερική. Μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν να βγάζει μάτια ο Cedi. Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί βέβαια, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ο Osman σε εμάς ήρθε ως κερασάκι, το να αποδώσει δεν είναι τόσο κομβικό για εμάς, όσο αντίστοιχα το να βγει ο Fournier για τον ΟΣΦΠ. Η ομάδα είναι πλήρης και χωρίς να πιάσει ο Τούρκος πολύ υψηλή απόδοση.

ΥΓ1. Οι ομάδες του Ataman πάντα μπαίνουν μουδιασμένα στο ξεκίνημα της σεζόν και παίρνουν μπρος όταν πρέπει. Αυτό είναι και που τις κάνει να αντέχουν στα κρίσιμα. Η Ρεαλ που έκανε τέτοιο domination στην RS πέρσι με το που βρέθηκε με τη πλάτη στο τοίχο στον τελικό τα έχασε, εμείς είχαμε γαλουχηθεί στα κλειστά ματς, το ίδιο θα γίνει και φετος. Πάντως μόνο εύκολο δεν ειναι το repeat.

4
1 Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 781
Αγαπημένος παίκτης: Roy
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 22, 2024 8:28 pm

Μια offopic σημειωση στα παραπανω, .

Ο Ολυμπιακος -στα χαρτια και όλοι υγιείς- ηταν ομαδα για final4 και πριν ερθει ο Φουρνιε. Τωρα το αν θα του δωσει το κατι παραπανω αν και οταν φτασουμε εκει (όπως ονειρεύονται καποιοι), θα το δουμε αν και οταν φτασουμε εκει. Αλλα οχι οτι πρεπει να βγει ο Φουρνιε για να παιζει καλα ο Ολυμπιακος φετος, μη τρελαθουμε. Οριακα μας παιρνει να τον βαλουμε στη κρυογονικη και να τον ξυπνησουμε 3 μερες πριν το final4.

Αυτα τα ολιγα, συνεχιστε ο.τι κάνετε.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Κυρ Σεπ 22, 2024 8:54 pm

redcard έγραψε:
Κυρ Σεπ 22, 2024 8:28 pm
Μια offopic σημειωση στα παραπανω, .

Ο Ολυμπιακος -στα χαρτια και όλοι υγιείς- ηταν ομαδα για final4 και πριν ερθει ο Φουρνιε. Τωρα το αν θα του δωσει το κατι παραπανω αν και οταν φτασουμε εκει (όπως ονειρεύονται καποιοι), θα το δουμε αν και οταν φτασουμε εκει. Αλλα οχι οτι πρεπει να βγει ο Φουρνιε για να παιζει καλα ο Ολυμπιακος φετος, μη τρελαθουμε. Οριακα μας παιρνει να τον βαλουμε στη κρυογονικη και να τον ξυπνησουμε 3 μερες πριν το final4.

Αυτα τα ολιγα, συνεχιστε ο.τι κάνετε.
Δεν είπε κανείς πως τον χρειάζεστε για να φτάσετε στο Final 4, ακόμα και χωρίς αυτόν έχετε πολύ καλύτερη ομάδα απτη περσινή που κι αυτή κατάφερε να φτάσει έως εκεί. Κατά τη γνώμη μου όμως τον έχετε μεγάλη ανάγκη για να το σηκώσετε αφού φτάσετε εκεί. Για αυτό το ζητούμενο ο Osman δεν είναι τόσο αναγκαίος σε εμάς, μπορούμε να φτάσουμε στο Final 4 και χωρίς αυτόν και φυσικά για να το σηκώσουμε άλλοι είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά. Τους παιχτες των 2 ελληνικών ομάδων τους κρίνουμε με βάση τη χρησιμότητα τους με μοναδικό κριτήριο τη κατάκτηση όλων των τίτλων. Εκεί είναι το επίπεδο πλέον.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2559
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Σεπ 22, 2024 10:30 pm

Christofis έγραψε:
Κυρ Σεπ 22, 2024 6:53 pm
pan24 έγραψε:
Κυρ Σεπ 22, 2024 6:36 pm

Μέτριος (πιθανότατα) είναι αλλά δεν πειράζει αυτό.

Αν μπορέσει να σταθεί Ευρωλίγκα για 10-15 λεπτά είναι αυτό που θέλουμε για να ξεκουράζεται ο Λεσόρ, δεν απαιτείται να κάνει κάτι παραπάνω.

Πιθανότατα θα είναι κάκιστος στην άμυνα ναι αλλά αυτό το ήξεραν όλοι πριν τον πάρουν οπότε υποθέτω τον Άταμάν δεν τον πειράζει.
10-15 στεκοταν και ο πολωνος αν επαιρνε αυνεχομενες ευκαιριες που δεν πηρε.

Το θεμα ειναι αν σου τραυματιστει ο Λεσορ 3 βδομαδες; 2 μηνες; Τι κανεις; Μπορεις να αντεξεις αξιοπρεπη πορεια χωρις να εισαι σουπερ εως οτου γυρισει; Εγω λεω οχι. Αρα δεν θεωρω οτι καλυφτηκε αυτο που ζητουσε ο Παο. Τελος παντων μπορει οντως ο Λεσορ να ειναι φταιγμενος απο ανοξειδωτο ατσαλι και να μην παθαινει τιποτ
Άδικο δεν έχεις αλλά πως θα έβρισκες 5αρι που αν παίξει βασικός να είναι αρκετά καλός για να κρύβει την απουσία του Λεσόρ και ταυτόχρονα να μην τον πειραζει να παίζει 10-15' με τον Λεσόρ παρόντα;

Μόνο αν έβρισκες τοπ ψηλό που να παίζει και στο 4 αλλά υπήρχαν τέτοιοι διαθέσιμοι;
Μόνο κάνας Σενγκέλια ή Μέλι αλλά αυτοί πάνε προς τη σύνταξη σιγά σιγά.

0
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 107

Κυρ Σεπ 22, 2024 11:39 pm

Ήμουν χτες στο γήπεδο, ο Γιούρτσεβεν μου φάνηκε alter ego του..Παπαγιάννη. Κακός αμυντικός, η Παρτίζαν έκανε παρέλαση μπασιμάτων στα μούτρα του. Οι κινήσεις του μπροστά καλές, γνωρίζει μπάσκετ. Μακάρι το παιδί να μας διαψεύσει όλους, είναι πολύ άδικο να τον καταδικάζουμε από τώρα, αλλά φοβάμαι μήπως και φέτος πάμε με 35λεπτα Λεσόρ και τον σταυρό μας μην τραυματιστεί (προσφορά και μία μπουκάλα οξυγόνου).
Ο Οσμάν έχει ενέργεια, δύναμη, θεωρώ πως ένας καλός αμυντικός μας έλειπε στη θέση του και πιστεύω θα βοηθήσει. Επιθετικά όχι τίποτε το ιδιαίτερο, να δούμε μήπως είναι νωρίς και εγκληματιστεί καλύτερα.

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1361
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Σεπ 23, 2024 12:23 am

agnwstos_nikos έγραψε:
Ήμουν χτες στο γήπεδο, ο Γιούρτσεβεν μου φάνηκε alter ego του..Παπαγιάννη. Κακός αμυντικός, η Παρτίζαν έκανε παρέλαση μπασιμάτων στα μούτρα του. Οι κινήσεις του μπροστά καλές, γνωρίζει μπάσκετ. Μακάρι το παιδί να μας διαψεύσει όλους, είναι πολύ άδικο να τον καταδικάζουμε από τώρα, αλλά φοβάμαι μήπως και φέτος πάμε με 35λεπτα Λεσόρ και τον σταυρό μας μην τραυματιστεί (προσφορά και μία μπουκάλα οξυγόνου).
Ο Οσμάν έχει ενέργεια, δύναμη, θεωρώ πως ένας καλός αμυντικός μας έλειπε στη θέση του και πιστεύω θα βοηθήσει. Επιθετικά όχι τίποτε το ιδιαίτερο, να δούμε μήπως είναι νωρίς και εγκληματιστεί καλύτερα.
Εγώ τα έλεγα γιατί τον έχω δει αρκετά τον Τούρκο και με κοροιδευανε.
Ενας πιο δυνατός Παπαγιάννης είναι χωρίς το σουτ αλλά καλύτερος ριμπάουντερ και καλύτερος φινισερ. Σίγουρα καλύτερος του μπαλτσεροφσκι.
Πολύ κακος αμυντικός και ο παο έχει ήδη έναν κακό αμυντικό,τον λεσορ. Σίγουρα ήθελε κάτι άλλο εκεί αλλά ο χρόνος θα τα δείξει όλα.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6644
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 23, 2024 12:33 am

Ο μπαλτσε είναι παίκτης γιουροκαπ..θέλει πολύ δουλειά για να γίνει ευρωλιγκατος

Ο γιουρτσε φαίνεται πολύ καλύτερος επιθετικά αλλα και στα ριμπάουντ..αμυντικά το ίδιο κακός αλλά είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε πόρισμα

Για οσμαν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να χει ανησυχία αν το έχει δει να παίζει πέρσι ..η και γενικά . Το να μην βγει μου φαίνεται πολύ δύσκολο .. απλά πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις κιόλας από αυτόν .. το ένας Παπαπετρου με ορμόνες μου μοιαζει η καλύτερη αντιστοίχιση ( δεν τον λέω αναβολικακια, ότι είναι τουμπανιασμένη εκδοχή του εννοώ )

0
JohnnyPao

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 12:41 am

tokalytero3d έγραψε:
agnwstos_nikos έγραψε:
Ενας πιο δυνατός Παπαγιάννης είναι χωρίς το σουτ αλλά καλύτερος ριμπάουντερ και καλύτερος φινισερ. Σίγουρα καλύτερος του μπαλτσεροφσκι.
Πολύ κακος αμυντικός και ο παο έχει ήδη έναν κακό αμυντικό,τον λεσορ. Σίγουρα ήθελε κάτι άλλο εκεί αλλά ο χρόνος θα τα δείξει όλα.
Αυτή η φήμη ότι ο Λεσσορ είναι κακός αμυντικός από που έχει βγει? Από τον τουλουμπα? Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ομάδα με τον Ματιας μέσα τρώει περισσότερους πόντους από όταν ο Γάλλος είναι στον πάγκο?

1
1 Εικόνα
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Σεπ 23, 2024 1:14 am

JohnnyPao έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Αυτή η φήμη ότι ο Λεσσορ είναι κακός αμυντικός από που έχει βγει? Από τον τουλουμπα? Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ομάδα με τον Ματιας μέσα τρώει περισσότερους πόντους από όταν ο Γάλλος είναι στον πάγκο?
In touloubas we trust

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions: 339
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 23, 2024 1:21 am

JohnnyPao έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Είναι και δικιά μου απορία πως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κακό αμυντικό τον ΛΕΣΟΡΤ (αλτικος δυνατός δύσκολο να τον σπρώξεις με το σώμα ποστάρισμα,βάζει καλά το κορμί του στην άμυνα,είναι γρήγορος και είναι και καλός ριμπαουντερ ) κακές αμυντικές βραδιές είχε και θα έχει αλλά κακός αμυντικός σίγουρα δεν είναι !

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 1:26 am

forest79 έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 1:21 am
JohnnyPao έγραψε:

Είναι και δικιά μου απορία πως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κακό αμυντικό τον ΛΕΣΟΡΤ (αλτικος δυνατός δύσκολο να τον σπρώξεις με το σώμα ποστάρισμα,βάζει καλά το κορμί του στην άμυνα,είναι γρήγορος και είναι και καλός ριμπαουντερ ) κακές αμυντικές βραδιές είχε και θα έχει αλλά κακός αμυντικός σίγουρα δεν είναι !
Ξέρεις τι? Όταν βλέπεις τον Ζοτς που βασίζεται τόσο στην άμυνα να φτάνει μια ανάσα απτο φαιναλ 4 πρόπερσι με τον Ματίας να βγάζει 35 λεπτά ανά ματς, όταν βλέπεις τον Αταμαν πέρσι να παίρνει τη γιουρολιγκ έχοντας μια απτις δύο καλύτερες αμυντικές ομάδες της Ευρώπης πάλι με τον Ματίας να παίζει 35 λεπτά, όταν βλέπεις τον Κολέ στην εθνική Γαλλίας να βγάζει τον Γκομπερ και να βάζει τον Λεσσορ όταν θέλει να σφιξει την άμυνα και να έχει στο παρκε έναν switchable ψηλό... εε αν δεν έχεις αδιάψευστα στοιχεία δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον παίχτη κακο αμυντικό!

Για αυτο αναρωτιέμαι από που έχει προκύψει αυτή η φήμη, γιατί περί φήμης πρόκειται. Οκ, δεν είναι Ταβαρες και Τάις, αλλά μην τρελαθούμε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 1:28 am

κοιτα και εγω που βλεπω που και που ματς τον παο τον λεσσορ τον βλεπω συνηθως να πεταει χαρταετο πισω..σε φαση δεν σκοτιζεται καν να παιξει αμυνα..Το οτι προφανως μπορει να παιξει αν θελει ναι.Το ειδαμε και με την γαλλια το καλοκαιρι..Τωρα τα στατιστικα και αυτα δεν τα εχω κοιταξει,με το ματι τουλαχιστον δεν τον λες καλο αμυντικο.. Τουλαχιστον η γνωμη μου ειναι οτι για την επιθεση του τον εχουν μεσα,εσεις θεωρειται δηλαδη οτι αν εχει κακη επιθετικη βραδια και υπαρχει αλλος σεντερ καλυτερος θα τον αφηνε μεσα να παιζει αμυνα?

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1361

Δευ Σεπ 23, 2024 1:35 am

Προκύπτει απ την εικόνα του. Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά. Εγώ όποτε τον έχω δει πίσω είναι τρύπα. Σίγουρα είναι δυνατό παιδί αλλά προτιμάει να το δείχνει μπροστά. Δεν είναι κακό αυτό, δεν χρειάζεται να κάνει τα πάντα απλά έπρεπε να έρθει ενας παίκτης να τον συμπληρώνει ο ιμπακα πχ όχι ενας χειρότερος αμυντικός.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 1:43 am

τα στατιστικα επισης πως τα μετρατε με το + -? Αν παιζει 35λ και αυτος που μπαινει στην θεση του ειναι ο κωστακουμπο δεν μου βγαζει νοημα σαν στατιστικο,εκτος και κατι σκεφτομαι λαθος..Επισης και ο βεζενκοφ οταν ειναι μεσα η ομαδα σκοραρει περισσοτερο αποσα τρωει,αυτο κανει τον σασα καλο αμυντικο? Θα χαν ενα νοημα τα στατιστικα θεωρω αν επαιζε 20λεπτα ο λεσσορ και 20λ ο χψ φαλ ωστε να γινεται η συγκριση στους αριθμους.. Επισης σιγουρα θα υπαρχουν advanced stats που θα δειχνουν πχ αν ολη την δουλεια στην 5δα την κανει ο χουαντσο με τον γκραντ ... Ενδιαφερον θα χει αν καποιος τα βρει αυτα τα στατς και ξερει να τα αναλυσει κιολας..

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4482

Δευ Σεπ 23, 2024 5:41 am

HackerBaby έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 1:14 am
JohnnyPao έγραψε:

In touloubas we trust
Εικόνα

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”