2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 22, 2023 1:01 pm

; Δηλαδή ο Αταμαν πήρε τις κούπες χωρίς τακτική;
Με τη λιγότερη in-game τακτική από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρώπη. Είναι ο προπονητής που κάνει λιγότερη προετοιμασία (μην πω ότι δεν κάνουν καν, έχει προσέγγιση ΝΒΑ στα καλοκαίρια) κι αυτός με το πιο ελεύθερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, οι ελευθερίες που δίνει στους παίκτες του είναι σχεδόν πρωτόγνωρες (και γουστάρουν και δουλεύει).
Πιστεύεις ότι τις πήρε κατά τύχη κιόλας;

Όχι βέβαια, είναι διαφορετική τύπου φιλοσοφία. Η ομάδα "δένει" μέσω σταθερού ροτέισιον (όπως κάνει ο Λάσο ή ο Μπαρτζώκας) ανεξαρτήτως αντιπάλου και στηρίζεται σε αυτοματισμούς που βγαίνουν περισσότερο από το δέσιμο και λιγότερο από σχεδιασμένα plays. Όπως και ο Γκέρσον, στις περισσότερες προπονήσεις της ομάδας του τη δουλειά την κάνουν οι βοηθοί του, ο ίδιος σε πολλές δεν πάει. Γενικά το στιλ του είναι πολύ πιο ελεύθερο, αυτό δεν είναι τύχη, είναι άλλη φιλοσοφία. Προσωπικά προτιμώ την παλιομοδίτικη προσέγγιση Σάρας, Ζοτς κλπ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τις πήρε κατά τύχη, έφτιαξε εξαιρετικές ομάδες.
Θα γινόσουν avtokrator με Τρινκιερι πιστεύεις; Που τον διώχνει η Μπάγερν τώρα που πάει να χτίσει την μεγαλύτερη Μπάγερν ; Είναι χαζοί οι Γερμανοί μήπως;
Δεν είναι γενικώς χαζές οι ομάδες. Χαζές είναι μόνο όταν παίρνουν αποφάσεις εν βρασμώ (μάντεψε ποια είναι πρωταθλήτρια σε αυτό) ή όταν παρασύρονται από πάρκινγκ κλπ. Και η Μπαρτσελόνα έδιωξε τον Μπαρτζώκα , δεν πάει να πει ότι είναι χαζή, δεν κάνει πάντα κλικ ο κάθε προπονητής σ εκάθε πάγκο. Δηλαδή κατ' εσέ η Εφές είναι χαζή που διώχνει τον Αταμάν;
Ο Σάρας τι έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Φανταστική δουλειά με τη Ζαλγκίρις και παρότι παίζει άσχημο μπάσκετ αν δεν του είχε τραυματιστεί ο κορυφαίος παίκτης του ημιτελικού, ίσχως να είχε πάρει και την Ευρωλίγκα, την άλλη φορά έχασε στο σουτ στον ημιτελικό. Μια δεύτερη και μια τρίτη θέση δεν τα λες και παταγώδεις αποτυχίες.
Πήγε ένα Φ4 με την Μπαρτσα και ο Αταμαν έπαιξε μια πενταετία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη;
Τριετία θα έλεγα, η φετινή χρονιά βάσει ρόστερ και μπάτζετ είναι τεράστια αποτυχία (αν δεν έμπαινε ο Σάρας καν πλέι οφ τι θα λέγαμε; ), αλλά ναι, παρουσίασε κορυφαία ομάδα. Προσωπικά αμφιβάλλω ότι ξαναγίνεται να ξαναφτιάξει τέτοιο δίδυμο που να δέσει τόσο. Σίγουρα είναι προπιητής πολύ υψηλού επιπέδου για Ευρωλίγκα. Τακτικά καλύτερος από Σάρας και Τρινκιέρι όχι, δεν είναι, άποψή μου.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Σάβ Απρ 22, 2023 1:02 pm

avtokrator13 έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 12:12 am
παει και ο καμπατσο

ειπαμε,αντε ο πριφτης και οι βοβοριτς ειχαν την δικαιολογια του χαμηλου μπατζετ,εδω τι δκαιολογια θα υπαρχει?
Καλά, Απρίλιο μήνα ξεκινήσαμε τη μίρλα; Δε βλέπουμε που ήμασταν μέχρι τώρα;

0

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

JohnnyPao έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 4:20 am
yorgos έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 2:43 am

δεν είναι πιο επιτυχημένοι από τον Αταμαν αλλά και είναι και οι τρεις καλύτεροι τακτικά από αυτόν.
Δεν είναι μόνο τακτική η προπονητική και στο λεει αυτο ενας μεγάλος φαν του μπάσκετ του Πασκουάλ.
Συμφωνώ.

1
1 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
sni79per

euroleague
Reactions: 16
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Σάβ Απρ 22, 2023 1:43 pm

Είμαι παίκτης υψηλού επιπέδου κι ένιωθα ότι μου συμπεριφέρονταν σαν κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του, που δεν έχει νικήσει σε υψηλό επίπεδο.

Ένιωθα απλά σαν αρχάριος. 'Εναν παίκτη σαν εμένα, δεν μπορείς να τον ελέγχεις σαν ρομπότ. Απλά με αφήνεις στο παρκέ. Με αυτό τον τρόπο νικάω, με αυτό τον τρόπο ήμουν επιτυχής σαν επαγγελματίας αθλητής.

και οχι δεν ηταν για τον σαρας ουτε για τον Ζοτς τα παραπανω.
επειδη πολλα γραφονται κ εδω για τακτικες κτλ.
θα δειξει...

0
avtokrator13

senior
Reactions: 123
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Απρ 22, 2023 2:09 pm

yorgos έγραψε:
avtokrator13 έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 12:12 am
παει και ο καμπατσο

ειπαμε,αντε ο πριφτης και οι βοβοριτς ειχαν την δικαιολογια του χαμηλου μπατζετ,εδω τι δκαιολογια θα υπαρχει?
Καλά, Απρίλιο μήνα ξεκινήσαμε τη μίρλα; Δε βλέπουμε που ήμασταν μέχρι τώρα;
δεν ειναι μιρλα,απλα ρεαλισμος

οι δε επιλογες που ακουγονται για ελληνες ακι η ενδεχομενη απωλεια καμπατσο δεχινουν και που θα πανε τα πραγματα

τα δε βαρυγδουπα για μεγαλο μπατζετ θα αποδειχθουν φουσκα

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Σάβ Απρ 22, 2023 2:24 pm

sni79per έγραψε:
Είμαι παίκτης υψηλού επιπέδου κι ένιωθα ότι μου συμπεριφέρονταν σαν κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του, που δεν έχει νικήσει σε υψηλό επίπεδο.

Ένιωθα απλά σαν αρχάριος. 'Εναν παίκτη σαν εμένα, δεν μπορείς να τον ελέγχεις σαν ρομπότ. Απλά με αφήνεις στο παρκέ. Με αυτό τον τρόπο νικάω, με αυτό τον τρόπο ήμουν επιτυχής σαν επαγγελματίας αθλητής.

θα δειξει...
Λόγια Αταμάν:
“I never tell my players not to shoot, to not use an early fastbreak… I want them mentally to feel free on the court,” he explained. “This is my philosophy because I don't want that my players when they come to play on the court will think too much about what coach is asking from them. I like to teach them before, in practice, in the preseason.

“When the game starts, he is responsible, the players are responsible. He doesn't think about what I like, what I think, because he knows that and he uses his freedom, of course, with all respect to their friends on the court. Very simple. For me, basketball is a simple game. How much you complicate the game will be more difficult for the players to show their potential in the game.”

Kι αν ψάξω θα σου βρω παίκτες που πρακτικά λένε ότι έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο, ότι ο Αταμάν δεν πάει κάνεις στις προπονήσεις κλπ.

0

Άβαταρ μέλους
sni79per

euroleague
Reactions: 16
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Σάβ Απρ 22, 2023 3:22 pm

καλη φαση τοτε αν το αντιλαμβανεσαι ετσι.
στην τελικη ας κατσει και στην εξεδρα να γλιτωσουμε τις τεχνικες ποινες αφου ειναι στον αυτοματο.

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Απρ 22, 2023 3:42 pm

yorgos έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 1:01 pm
; Δηλαδή ο Αταμαν πήρε τις κούπες χωρίς τακτική;
Με τη λιγότερη in-game τακτική από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρώπη. Είναι ο προπονητής που κάνει λιγότερη προετοιμασία (μην πω ότι δεν κάνουν καν, έχει προσέγγιση ΝΒΑ στα καλοκαίρια) κι αυτός με το πιο ελεύθερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, οι ελευθερίες που δίνει στους παίκτες του είναι σχεδόν πρωτόγνωρες (και γουστάρουν και δουλεύει).
Πιστεύεις ότι τις πήρε κατά τύχη κιόλας;

Όχι βέβαια, είναι διαφορετική τύπου φιλοσοφία. Η ομάδα "δένει" μέσω σταθερού ροτέισιον (όπως κάνει ο Λάσο ή ο Μπαρτζώκας) ανεξαρτήτως αντιπάλου και στηρίζεται σε αυτοματισμούς που βγαίνουν περισσότερο από το δέσιμο και λιγότερο από σχεδιασμένα plays. Όπως και ο Γκέρσον, στις περισσότερες προπονήσεις της ομάδας του τη δουλειά την κάνουν οι βοηθοί του, ο ίδιος σε πολλές δεν πάει. Γενικά το στιλ του είναι πολύ πιο ελεύθερο, αυτό δεν είναι τύχη, είναι άλλη φιλοσοφία. Προσωπικά προτιμώ την παλιομοδίτικη προσέγγιση Σάρας, Ζοτς κλπ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τις πήρε κατά τύχη, έφτιαξε εξαιρετικές ομάδες.
Θα γινόσουν avtokrator με Τρινκιερι πιστεύεις; Που τον διώχνει η Μπάγερν τώρα που πάει να χτίσει την μεγαλύτερη Μπάγερν ; Είναι χαζοί οι Γερμανοί μήπως;
Δεν είναι γενικώς χαζές οι ομάδες. Χαζές είναι μόνο όταν παίρνουν αποφάσεις εν βρασμώ (μάντεψε ποια είναι πρωταθλήτρια σε αυτό) ή όταν παρασύρονται από πάρκινγκ κλπ. Και η Μπαρτσελόνα έδιωξε τον Μπαρτζώκα , δεν πάει να πει ότι είναι χαζή, δεν κάνει πάντα κλικ ο κάθε προπονητής σ εκάθε πάγκο. Δηλαδή κατ' εσέ η Εφές είναι χαζή που διώχνει τον Αταμάν;
Ο Σάρας τι έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Φανταστική δουλειά με τη Ζαλγκίρις και παρότι παίζει άσχημο μπάσκετ αν δεν του είχε τραυματιστεί ο κορυφαίος παίκτης του ημιτελικού, ίσχως να είχε πάρει και την Ευρωλίγκα, την άλλη φορά έχασε στο σουτ στον ημιτελικό. Μια δεύτερη και μια τρίτη θέση δεν τα λες και παταγώδεις αποτυχίες.
Πήγε ένα Φ4 με την Μπαρτσα και ο Αταμαν έπαιξε μια πενταετία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη;
Τριετία θα έλεγα, η φετινή χρονιά βάσει ρόστερ και μπάτζετ είναι τεράστια αποτυχία (αν δεν έμπαινε ο Σάρας καν πλέι οφ τι θα λέγαμε; ), αλλά ναι, παρουσίασε κορυφαία ομάδα. Προσωπικά αμφιβάλλω ότι ξαναγίνεται να ξαναφτιάξει τέτοιο δίδυμο που να δέσει τόσο. Σίγουρα είναι προπιητής πολύ υψηλού επιπέδου για Ευρωλίγκα. Τακτικά καλύτερος από Σάρας και Τρινκιέρι όχι, δεν είναι, άποψή μου.
Η Εφες δεν διώχνει Αταμαν. Ο Αταμαν απλά θέλει να έρθει στον Παναθηναϊκό. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG

Σάβ Απρ 22, 2023 3:46 pm

yorgos έγραψε:
sni79per έγραψε:

θα δειξει...
Λόγια Αταμάν:
“I never tell my players not to shoot, to not use an early fastbreak… I want them mentally to feel free on the court,” he explained. “This is my philosophy because I don't want that my players when they come to play on the court will think too much about what coach is asking from them. I like to teach them before, in practice, in the preseason.

“When the game starts, he is responsible, the players are responsible. He doesn't think about what I like, what I think, because he knows that and he uses his freedom, of course, with all respect to their friends on the court. Very simple. For me, basketball is a simple game. How much you complicate the game will be more difficult for the players to show their potential in the game.”

Kι αν ψάξω θα σου βρω παίκτες που πρακτικά λένε ότι έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο, ότι ο Αταμάν δεν πάει κάνεις στις προπονήσεις κλπ.
Εδώ λέει ότι τους διδάσκει στην preseason και στις προπονήσεις , αλλά εσυ λες παραπάνω ότι δεν πάει στις προπονήσεις.

Να ξέρεις και ότι ο Ζελικο απτά 8ωρα προπονήσεων τις δυο ώρες έκανε αυτός.

0
Άβαταρ μέλους
Than.pao

sophomore
Reactions: 44
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Monta ellis
Αγαπημένη ομάδα: Indiana-Pacers

Σάβ Απρ 22, 2023 4:01 pm

Καλη 12αδα θα ήταν
PG Καμπατσο Μιτρου-Λονγκ
SG Βιλντοζα Τόμας
SF Μπέικον Παπαπετρου
PF Λεντει Ματζουκας
C Λεσσορ Παπαγιάννης (αν δεν πάει ΝΒΑ)
11-12: Μοραιτης , Χουγκαζ
Με έξι ξένους , περισσότερο χρονο σε Ματζουκας και μια πρώτη πεντάδα φωτιά. Ο παπι και ο Παπαγιάννης θα παίζουν τον ρόλο που αντέχουν και με πολλούς καλούς σουτέρ θα υπάρχουν περισσότερες λυσεις επιθετικα

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2593
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Απρ 22, 2023 4:52 pm

Than.pao έγραψε:
Καλη 12αδα θα ήταν
PG Καμπατσο Μιτρου-Λονγκ
SG Βιλντοζα Τόμας
SF Μπέικον Παπαπετρου
PF Λεντει Ματζουκας
Με έξι ξένους , περισσότερο χρονο σε Ματζουκας και μια πρώτη πεντάδα φωτιά. Ο παπι και ο Παπαγιάννης θα παίζουν τον ρόλο που αντέχουν και με πολλούς καλούς σουτέρ θα υπάρχουν περισσότερες λυσεις επιθετικα
Πολυ ωραιο ροστερ κι εγω κάπως έτσι φαντάζομαι την ομάδα που θα φτιαξει ο Αταμαν κι ειμαι πολυ ενθουσιασμενος. Νομίζω θα υπάρχει και Κώστας Αντετοκουμπο όμως ως 5ος ψηλος αντι του Χουγκαζ που γράφεις.

ΥΓ. Αντι του Μπεικον θα προτιμούσα με τα χίλια τον Ελαιζα Μπραιαντ.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Σάβ Απρ 22, 2023 5:57 pm

Phys87 έγραψε:
Σάβ Απρ 22, 2023 3:46 pm
yorgos έγραψε:

Λόγια Αταμάν:

Εδώ λέει ότι τους διδάσκει στην preseason και στις προπονήσεις , αλλά εσυ λες παραπάνω ότι δεν πάει στις προπονήσεις.

Να ξέρεις και ότι ο Ζελικο απτά 8ωρα προπονήσεων τις δυο ώρες έκανε αυτός.
έτσι λέει αυτός, αλλα λένε οι παίκτες του. πάντως κι αλλού εχω διαβάσει ότι θεωρείται σούπερ για τους βοηθούς γιατί τους αφήνει φοβερές αρμοδιότητες.

8ωρη προπόνηση δεν έχω δει ποτέ.

0

austerity_blues
Reactions:

Σάβ Απρ 22, 2023 5:59 pm

Than.pao έγραψε:
Καλη 12αδα θα ήταν
PG Καμπατσο Μιτρου-Λονγκ
SG Βιλντοζα Τόμας
SF Μπέικον Παπαπετρου
PF Λεντει Ματζουκας
ωραίο ρόστερ αλλά έχω μερικές παρατηρήσεις :

α) μου φαίνεται απίθανο να πάρετε 3 παίκτες από την Παρτίζαν, δε νομίζω να διαλύσει την ομάδα του ο Ομπράντοβιτς. αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα έναν το πολύ, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Παπαπέτρου

β) αντί για Χουγκάζ βάλε Αγραβάνη, ο Χουγκάζ ούτε Α1 δε στέκεται

γ) πιο πιθανό βρίσκω να μείνει ο Γκριγκόνις που έχει και κλειστό διετές παρά ο Τόμας

δ) αν πάρετε Καμπάτσο, Βιλντόζα και κρατούσατε και Τόμας παίζει να προτιμούσα άλλον παίκτη αντί του Μήτρουλονγκ, ίσως ακόμα και το Λι

ε) ξέχασες τον Κωστακούμπο!

vaslag

Reactions: 13

Σάβ Απρ 22, 2023 6:02 pm

Ο Kemba Walker πως θα σας φαινόταν για τον άσσο?εχει διαλυμένα γόνατα? Επίσης σαν ΑντιΠαπαγιαννης αν έφευγε για ΝΒΑ θα μου άρεσε ο Μαριάνοβιτς.

Walker,Lee/Μωραιτης
Vildoza,Mitrou Long,G.Kalaitzakis
Bacon,Thanasis
Ξένο 4-3αρι με τριποντο-Ματζουκας
Μπομπαν-Καμποκλο-Κωστας

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2593
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Απρ 22, 2023 6:03 pm

Ειμαι παρα πολυ ενθουσιασμενος με την συμφωνία της ομαδας με τον κοουτς Αταμαν. Ανεξάρτητα απτο σε ποιον αρέσει ή οχι οπτικά το μπάσκετ που παίζει, το σίγουρο είναι πως είχαμε απο εποχές Τσαβι να δούμε προπονητή τέτοιου επιπέδου στον ΠΑΟ και ελπίζω να μεινει για χρόνια στην ομαδα (αμήν και πότε να δουμε τον ίδιο κοουτς για 5 συνεχή χρονιά στην ομαδα).

Έχω χρονια να προσδοκω μεγάλα πράγματα για την ομαδα κι ειναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Ο Αταμαν σαν κοουτς δίνει πολύ έμφαση στην προετοιμασία και στην pre-season , παιρνει παιχτες που έχουν ενστικτο και δεν παιζει βιομηχανικο μπάσκετ με σκοπό να μην χρειάζεται να είναι πολύ παρεμβατικός κατά τη διάρκεια του ματς. Έτσι οι παιχτες του νιώθουν μεγαλύτερη ελευθερια και αν είναι ποιοτικοι (μαζι και με τους αυτοματισμους που έχουν αποκτήσει στη προπόνηση) αποδίδουν καλύτερα.

Ο Αταμαν θελει όλοι του οι παιχτες να σουταρουν, μεχρι και ο σεντερ, ώστε να παιζει 5-out. Θελει και καλα γκαρντ όμως που να είναι σπεσιαλιστες του πικ εν ρολ, ώστε μετά το σκριν ειτε να τελειώνουν τη φάση, είτε να πετάνε τη μπαλα στο ψηλο, είτε να τη βγάζουν εξω για ελεύθερο σουτ. Συνεπώς το ιδανικό ροστερ που αναμένω να δημιουργήσει ο Αταμαν το καλοκαίρι είναι αυτό :

Campazzo - Vildoza - Moraitis
Thomas - Mitrou Long
Bryant - Papapetrou
Leday - Matzoukas
Lessort - Papagiannis - Antetokounmpo

Αυτο σημαίνει 6 ξένοι. Σαν εναλλακτικές αν το ιδανικό σενάριο δεν υλοποιηθεί υπάρχουν οι εξής σκέψεις :

Αντί για Campazzo --> Thompson ή Henry.
Αντί για Mitrou Long --> Lee.
Αντί για Papapetrou --> Ojeleye ή Pierre.
Αντί για Bryant --> Bacon ή Grigonis.
Αντί για Leday --> Webb ή Mitoglou.
Αντί για Lessort --> Nebo ή Jones.
Αντί για Papagiannis --> Bidatze ή Rivero.
Αντί για Antetokounmpo --> Agravanis.

Για τους υπόλοιπους δεν βάζω εναλλακτικές γιατί με βάση το ρεπορτάζ θεωρούνται σίγουροι. Και τέλος :

13ος παίκτης --> Π. Καλαιτζάκης.
14ος παίχτης --> Σαμαντουροφ.
15ος παίχτης --> Αβδαλας.
Χουγκαζ --> δανεικός.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”