2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4239
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιαν 28, 2020 11:36 pm

Συμφωνώ απολύτως με pan24 για Τόμας. Οι περισσότεροι υποτιμούν το πόσο κακός είναι στην άμυνα και σε μια ομαδα χωρίς τερματοφύλακα (για να μην πω ότι έχουμε τερματορούφακα ολκής), χωρίς αμυντικό στόπερ και με τη χειρότερη λειτουργία μποξ άουτ σε όλη τη λίγκα (καλά, αυτό είναι εκπληκτικό, ακόμη κι ο Ουάιλι που στα επιθετικά ριμπάουντ το έχει λόγω άλματος, πλαστικότητας και γρήγορων χεριών, στην άμυνα δεν ξέρει ΠΟΤΕ πού πέφτει ο αντίπαλος ριμπάουντερ), δε θέλουμε τον καλό επιθετικό αλλά τρούπιο στην άμυνα Τόμας, θέλουμε έναν ολ αράουντ 4ρι που έχει και δημιουργία και στην άμυνα είναι σκυλί του πολέμου, κάτι σαν τα μαστίφ που πήραν οι Ισπανοί στην κατάκτηση του Μεξικου (κι ουχί "ανακάλυψη", άμα μένει κόσμος κάπου επί χιλιάδες χρόνια δεν μπορείς να ανακαλύψεις το μέρος... Δηλαδή αν εγώ πάω σπίτι σας, το κάψω, σας σκοτώσω τα παιδιά και σας βιάσω τη γυναίκα θα πω στο δικαστήριο "ανακάλυψη έκανα κύριε πρόεδρε!").

Για τις ανάγκες της ομάδας μας ο Τόμας είναι το wrong fit, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, με όλα τα στραβά του, δεν είναι τίμιος ο άνθρωπος στα λεφτά του. Αλλά με Παπαγιάννη, Φριντέτ, Ουάιλι και Βουγιούκα, ο Τόμας είναι αυτοκτονία στην άμυνα, σα να έχεις διάρροια, να τρως φασόλια και στο καπάκι να πίνεις και δυο λίτρα μάνγκο.

Όχι άλλο μάνγκο, λεμονάδα θέλουμε. Μπας και σταματήσει η διάρροια γιατί στα υπόλοιπα είμαστε πάρα πολύ καλοί και πάει στράφι. Όποιος εισιγήθηκε την παραμονή Τόμας έχει μεγάλες ευθύνες. Κάτι μου λέει πως δεν ήταν ο Ρικ (αν και δεν το αποκλείω, σε χημεία και recruiting είναι κακός), αλλά -ως συνήθως- έπεσαν οι ντιρεκτίβες από πάνω, όπως και στην περίπτωση Φριντέτ (όπου πρόσφατο άρθρο λαχανί εφημερίδας προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι επιλογή Πιτίνο, όταν ο πρόεδρος του κάνει like από την εποχή του Σκροπολίθα και του Έντγκαρ Τζόουνς ξέρω γω).

Καλά, τα δράματα το καλοκαίρι με το "μένω - δε μένω" είναι αναμενόμενα, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε, σαν το δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωλίγκα είναι, παρακάλια θέλει ο πρόεδρος γιατί είναι και συναισθηματικό αγόρι.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιαν 29, 2020 1:11 am

yorgos έγραψε:
Τρί Ιαν 28, 2020 11:36 pm
Συμφωνώ απολύτως με pan24 για Τόμας. Οι περισσότεροι υποτιμούν το πόσο κακός είναι στην άμυνα και σε μια ομαδα χωρίς τερματοφύλακα (για να μην πω ότι έχουμε τερματορούφακα ολκής), χωρίς αμυντικό στόπερ και με τη χειρότερη λειτουργία μποξ άουτ σε όλη τη λίγκα (καλά, αυτό είναι εκπληκτικό, ακόμη κι ο Ουάιλι που στα επιθετικά ριμπάουντ το έχει λόγω άλματος, πλαστικότητας και γρήγορων χεριών, στην άμυνα δεν ξέρει ΠΟΤΕ πού πέφτει ο αντίπαλος ριμπάουντερ), δε θέλουμε τον καλό επιθετικό αλλά τρούπιο στην άμυνα Τόμας, θέλουμε έναν ολ αράουντ 4ρι που έχει και δημιουργία και στην άμυνα είναι σκυλί του πολέμου, κάτι σαν τα μαστίφ που πήραν οι Ισπανοί στην κατάκτηση του Μεξικου (κι ουχί "ανακάλυψη", άμα μένει κόσμος κάπου επί χιλιάδες χρόνια δεν μπορείς να ανακαλύψεις το μέρος... Δηλαδή αν εγώ πάω σπίτι σας, το κάψω, σας σκοτώσω τα παιδιά και σας βιάσω τη γυναίκα θα πω στο δικαστήριο "ανακάλυψη έκανα κύριε πρόεδρε!").

Για τις ανάγκες της ομάδας μας ο Τόμας είναι το wrong fit, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, με όλα τα στραβά του, δεν είναι τίμιος ο άνθρωπος στα λεφτά του. Αλλά με Παπαγιάννη, Φριντέτ, Ουάιλι και Βουγιούκα, ο Τόμας είναι αυτοκτονία στην άμυνα, σα να έχεις διάρροια, να τρως φασόλια και στο καπάκι να πίνεις και δυο λίτρα μάνγκο.

Όχι άλλο μάνγκο, λεμονάδα θέλουμε. Μπας και σταματήσει η διάρροια γιατί στα υπόλοιπα είμαστε πάρα πολύ καλοί και πάει στράφι. Όποιος εισιγήθηκε την παραμονή Τόμας έχει μεγάλες ευθύνες. Κάτι μου λέει πως δεν ήταν ο Ρικ (αν και δεν το αποκλείω, σε χημεία και recruiting είναι κακός), αλλά -ως συνήθως- έπεσαν οι ντιρεκτίβες από πάνω, όπως και στην περίπτωση Φριντέτ (όπου πρόσφατο άρθρο λαχανί εφημερίδας προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι επιλογή Πιτίνο, όταν ο πρόεδρος του κάνει like από την εποχή του Σκροπολίθα και του Έντγκαρ Τζόουνς ξέρω γω).

Καλά, τα δράματα το καλοκαίρι με το "μένω - δε μένω" είναι αναμενόμενα, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε, σαν το δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωλίγκα είναι, παρακάλια θέλει ο πρόεδρος γιατί είναι και συναισθηματικό αγόρι.
Άρα επειδή είναι ο τομας ρογκ φιτ με παπαγιαννη , φριντετ , Γουιλι , Βουγιούκα ... να διώχναμε τον τομας γιατί οι άλλοι είναι θετικοί κι αυτός το πρόβλημα . Δηλαδή εσυ του χρόνου προτείνεις να μείνουν οι Γουιλι και βουγιουκας και αν έρθει σικμα αντί για τομας είμαστε κομπλέ ; Το ότι απέχουμε ένα 5αρι βαρβάτο που να μπορεί να παίζει μαζί με τον τομας για να έχουμε βάσιμες ελπίδες για φαιναλ 4 το διανοείται κανεις ; Από την αρχή της χρονιάς λέγαμε πως μας λείπει ένα 2αρι να παίζει παράλληλα με Ράις (γιατί ο φριντετ παίζει παράλληλα με καλαθη και καλύπτεται) και ένα 5αρι να παίζει παράλληλα με τον τομας (και η άλλη δυάδα να είναι μητογλου-παπαγιαννης και όπου χρειαστεί μπεντιλ) . Ας πούμε το πρώτο θέμα το καλύψαμε γιατί στο 10λεπτο που πρέπει να παίρνει ο Ράις στο «1» θα παίζει ένα 5λεπτο στο «2» ο ραουτινς και άλλο ένα 5λεπτο ο τζονσον . Συνεπώς εδώ που φτάσαμε θελουμε ένα σοβαρό 5αρι και πάμε με άλλο αέρα στα πλειοφς ! Και εμείς από όλα αυτά καταλαβαίνουμε οτι φταίει ο τομας ; Δεν είναι ο τομας το ρογκ φιτ ρε παιδιά , ο Γουιλι είναι ! Και ο βουγιουκας είναι ! Και ο μπραουν ήταν ! Για παππα δεν συζητάω.. Μακάρι του χρόνου να έρθει στη θέση του ένα 4αρι παιχταράς αλλά δεν θα μας λύσει και κανα σπουδαίο πρόβλημα αν στις υπόλοιπες θέσεις μείνουμε όπως είμαστε .

Αυτό λέω και ξαναλέω λοιπόν . Αν μπορέσουμε από φέτος να φέρουμε ένα σοβαρό πεντάρι ριμ προτεκτορ (με αίσθηση στη πάσα αν γίνεται) και αν μας κάνει να τον κρατήσουμε τα επόμενα χρόνια ... το μόνο που θα μας λείπει το καλοκαίρι θα είναι να φέρουμε με τα λεφτά των παππα+ραουτινς τον κουρικ και είμαστε τέλεια !

(Τώρα αν αποσυρθεί όντως ο Ράις θα θελουμε παίκτη εκεί και έναν πίσω από παπαπετρου λογικά αφού δεν τον κόβω να μένει και τον τζονσον αλλά ακόμα κι αν δεν άλλαζαν αυτοί οι 2 εγώ ικανοποιημένος θα ήμουν. Ας φύγει και ο τομας στη τελική για κάποιον καλύτερο δεν είναι ότι του έχω και κάποια τρομερή λατρεία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινάμε από αυτόν..)

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2435
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιαν 29, 2020 2:17 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 1:11 am
(Τώρα αν αποσυρθεί όντως ο Ράις θα θελουμε παίκτη εκεί και έναν πίσω από παπαπετρου λογικά αφού δεν τον κόβω να μένει και τον τζονσον αλλά ακόμα κι αν δεν άλλαζαν αυτοί οι 2 εγώ ικανοποιημένος θα ήμουν. Ας φύγει και ο τομας στη τελική για κάποιον καλύτερο δεν είναι ότι του έχω και κάποια τρομερή λατρεία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινάμε από αυτόν..)
Ξεκινάμε από αυτόν γιατί καλώς η κακώς ο Παπαγιάννης θα παίζει τον μισό χρόνο στο 5(ακόμα κι αν παρουσιάσει μηδενική βελτίωση,ακόμα κι αν επιστρέψει στην προ μηνός κατάσταση του θα του δοθεί 1-2 σεζόν ακόμα περιθώριο) και ότι 90% θα μείνει κι ο Φριντέτ ο οποίος παίζει τον μισό και λίγο παραπάνω χρόνο στο 2.

Μπορείς να πάρεις έναν τερματοφύλακα στο 5 και να πεις ότι ο Τόμας θα παίζει μόνο δίπλα σε αυτόν ή ότι ο Φριντέτ θα παίζει μόνο όταν είναι αυτός μέσα για να τον καλύπτει πίσω όταν τον περνάνε και ότι ο Παπαγιάννης θα παίζει σε δίδυμο με τον Μήτογλου για να βοηθάει στα ριμπάουντ.

Μπορείς να έχεις δυο παίκτες τρύπες και να συνδυάσεις να μην βρίσκονται σχεδόν ποτέ ταυτόχρονα στην 5αδα. Όταν είναι 3 όμως είναι δύσκολο εκτός αν ένας από αυτούς παίζει πεντάλεπτα.

Μήπως αντί να ψάχνουμε να φτιάξουμε όλο το ρόστερ και τις 5αδες γύρω από τον τίμιο Τόμας λες και είναι το αντίστοιχο του Καλάθη σε 4αρι και να ψάχνουμε να βρούμε Ούντο(δεν θα βρούμε τέτοιον) για να μην κάνουν παρέλαση στην ρακέτα,δεδομένου κι ότι καλώς η κακώς ποντάρουμε στον Παπαγιάννη ο οποίος όσο και να δουλέψει λόγω σωματοδομής θα έχει συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες,θα έπρεπε μαζί με τον αθλητικό ψηλό που θα αποκτηθεί να έχουμε κι ενα all around 4αρι χειρότερο σκόρερ αλλά καλύτερο στα υπόλοιπα από τον Τόμας ο οποίος θα ταιριάζει με όλους τους υπόλοιπους και θα μπορεί να παίξει ανεξαρτήτως του ποιοί είναι οι άλλοι 4;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4239
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Ιαν 29, 2020 2:36 am

Καλώς η κακώς τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο pan24. Θα έχουμε Παπατζόν για πολλά χρόνια, μάλλον και Όγκουστ. Άρα ό,τι παίρνουμε θα χτίζεται γύρω από αυτούς. Λογικά θα πάρουμε κι ένα τρίτο ψηλό αντί του Βουγιούκα που να μπορεί να σπρώχνει και να κόβει, αλλά όχι τέτοιον που να κόβει χρόνο από αυτούς τους 2 κι άλλωστε λεφτά για να πάρουμε κανένα δοκιμασμένο τέρας δε θα δαπανηθούν σε αυτή τη θέση. Με δεδομένο ότι κι ο Φριντέτ έχει διετές, άλλος κακός αμυντικός δε χωράει με τίποτε, ειδικά στη φροντ λάιν.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1594
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Ιαν 29, 2020 9:56 am

H τόσο υπερβολική (πολλές φορές στα όρια του μηδενισμού)κριτική στον Τομας είναι αδικη.Οκ ξερουμε οτι δεν ειναι καλος αμυντικος και εχει αδυναμια στο κομματι αυτο,αλλα η αδυναμία του πρωτίστως έχει να κάνει με το οτι το κορμί του δεν είναι το κορμί 4αριου που θες,ούτε απο ύψος ούτε απο δύναμη,με αποτέλεσμα να χάνει πολλές προσωπικές μάχες στο ζωγραφιστό όταν θα αντιμετωπίσει ψηλότερα και πιο δυνατά 4αρια,παρά με την αμυντική του (αν)ικανότητα (που να τον βάλεις τώρα να ματσαρει πχ τον Ραντολφ?Και καλος αμυντικός να ήταν χάνει εκ προοιμίου την μονομαχία μόνο και μόνο λόγω ύψους-δύναμης).
Ο Τόμας είναι κομβικός παίκτης στην ομάδα,και επιθετικά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρούμε παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά σε αυτά τα λεφτά.Ειδικά αυτά που κάνει φέτος είναι απίστευτα,εχει 14 ποντους και σχεδον 5 ριμπαουντ μο σε 30 λεπτά. Απλά για να μην φαίνεται η μετριότατη(φθίνουσα) άμυνα του,πρέπει να έχει δίπλα του εναν παίκτη τύπου Ούντο,Βέσελυ κλπ,έναν παίκτη με όγκο και υψος,που δεν χάνει σε ταχύτητα.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής,δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά οτι ο Φριντέτ θα μείνει και του χρόνου,αν πέσει πάλι καμια σκούπα στους 8...

0
Άβαταρ μέλους
john wick

allstar
Reactions: 225
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Τετ Ιαν 29, 2020 10:04 am

εγώ έχω την απορία πως στην άμυνα ο Thomas μπορείς και τον σπρώχνεις λες και ειναι το 3χρονο ανιψάκι μου αλλά στην επίθεση του αρέσει ιδιαίτερα να ποστάρει και δη πιο δυνατούς από αυτόν αντιπάλους... :geek:

0
Δεν έχεις επιλογές , ζήσε...
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2435
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιαν 29, 2020 11:25 am

j-kidd13 έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 9:56 am
H τόσο υπερβολική (πολλές φορές στα όρια του μηδενισμού)κριτική στον Τομας είναι αδικη.Οκ ξερουμε οτι δεν ειναι καλος αμυντικος και εχει αδυναμια στο κομματι αυτο,αλλα η αδυναμία του πρωτίστως έχει να κάνει με το οτι το κορμί του δεν είναι το κορμί 4αριου που θες,ούτε απο ύψος ούτε απο δύναμη,με αποτέλεσμα να χάνει πολλές προσωπικές μάχες στο ζωγραφιστό όταν θα αντιμετωπίσει ψηλότερα και πιο δυνατά 4αρια,παρά με την αμυντική του (αν)ικανότητα (που να τον βάλεις τώρα να ματσαρει πχ τον Ραντολφ?Και καλος αμυντικός να ήταν χάνει εκ προοιμίου την μονομαχία μόνο και μόνο λόγω ύψους-δύναμης).
Ο Τόμας είναι κομβικός παίκτης στην ομάδα,και επιθετικά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρούμε παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά σε αυτά τα λεφτά.Ειδικά αυτά που κάνει φέτος είναι απίστευτα,εχει 14 ποντους και σχεδον 5 ριμπαουντ μο σε 30 λεπτά. Απλά για να μην φαίνεται η μετριότατη(φθίνουσα) άμυνα του,πρέπει να έχει δίπλα του εναν παίκτη τύπου Ούντο,Βέσελυ κλπ,έναν παίκτη με όγκο και υψος,που δεν χάνει σε ταχύτητα.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής,δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά οτι ο Φριντέτ θα μείνει και του χρόνου,αν πέσει πάλι καμια σκούπα στους 8...
Έχεις δίκιο για αυτό εξαρτάται πως θα είναι το υπόλοιπο ρόστερ για το αν πρέπει να μείνει
Πάντως ανάμεσα σε αυτούς τους 2 αν έπρεπε να διαλέξω μάλλον θα σου έλεγα ότι προτιμώ Τόμας από Φριντέτ αλλά να παίζει όσο γίνεται λιγότερο μαζί με Παπαγιάννη και τα 20-25' που παίζει να είναι με έναν καλό ριμπάουντερ-ριμ προτέκτορ στο 5.
Βέβαια εδώ μπαίνει το θέμα ότι αν παρτενέρ του Παπαγιάννη του χρόνου είναι ο Όγκαστ πάλι τα ίδια θα έχουμε
Ο Φριντέτ πολύ καλός σκόρερ αλλά 1,7 ομάδας με το μπάτζετ μας για παίκτη που αν δεν είναι σε μέρα να βάλει 30 πόντους απέναντι σε αντίπαλο που μπορεί να τον στοχεύσει(όλοι οι τοπ) δεν είναι για να παίζει δεν ξέρω αν είναι σωστό...
john wick έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 10:04 am
εγώ έχω την απορία πως στην άμυνα ο Thomas μπορείς και τον σπρώχνεις λες και ειναι το 3χρονο ανιψάκι μου αλλά στην επίθεση του αρέσει ιδιαίτερα να ποστάρει και δη πιο δυνατούς από αυτόν αντιπάλους... :geek:
Είναι και θέμα διάθεσης. Όπως κι ο Φριντέτ αν προσπαθούσε στην άμυνα δεν θα ήταν Καλάθης αλλά θα μπρορούσε να είναι ένας μέτριος αμυντικός που δεν θα ήταν de facto τρύπα όποιον και να μαρκάρει

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Ιαν 29, 2020 12:02 pm

ρε παιδια δεν γινεται παντα να φταινε μονο οι 3-4 καλοι παικτες που εχουμε παντα αλλα απο κει και περα το χαος. παντα φταιει ο καλαθης που παιζει 35 λεπτα για 2-3 παικτες στην αμυνα και λεμε οτι δεν κανει, καθε φορα φταιει ο καθε τζειμς-φριντετ που ειτε παιρνει τρελα σουτ ή δεν παιζει αμυνα ή ο καθε τομας-σινγκλετον γιατι δεν παιρνουν 50 ριμπαουντ σε καθε ματς.

δεν ειναι ετσι. σε αυτο το επιπεδο με το πολυ 1 5αδα δεν πας πουθενα. μεχρι τους 8 και σκουπα. και αυτο διοτι εχουμε νικ στα prime του και οακα. αλλιως 12η θα ειμασταν.

δεν φταιει ο τομας για τα ριμπαουντ, ουτε ο νικ που καιγεται καθε χρονια. ουτε ο παπατζον που επρεπε να ειναι 2-3ο σεντερ.

οταν θα εχουμε ομαδα με 10 παικτες καλους και να αλληλοσυμπληρωνονται τοτε να κριθουν.

εγω προσωπικα τετοιον παικτη σε αυτα τα λεφτα και που να ταιριαζει απολυτα στο στυλ που παιζει ο πιτινο δεν θα βρουμε πουθενα. για αυτο θελω να μεινει ο τομας. οπως και ο φριντετ. τετοιοι σκορερ-σουτερ δεν βρισκεις πουθενα. ακομα και 15 λεπτα να παιξει βαζει 10 ποντους και παντα στα κρισιμα ειναι μεσα για τις βολες.

ας κλειδωσουμε εμεις τις θεσεις που εχουμε ελλειμα και ας αφησουμε και 2-3 παικτες που δεν ειναι και οι καλυτετοι αμυντικοι του κοσμου, αφου ταιριαζουν απολυτα στην ομαδα!

δηλαδη τι θελουμε παλι να ψαχνουμε βασικους παικτες και παλι να μην παρουμε τους σωστους ρολιστες και παλι να λεμε δεν εχουμε 5αρι και μπακ απ του νικ και παλι θα λεμε οτι θα φταινε οι 3-4 καλοι που εχουμε? οχι!

0
basket72
Reactions:

Τετ Ιαν 29, 2020 12:14 pm

Παίδες το θέμα ξεκινάει από έναν λάθος τρόπο προσέγγισης που έχει η ομάδα σας στη διαχείριση του μπάτζετ. Πάσχει από μια μεγαλομανία θα μπορούσα να την πω. Σίγουρα πάντως λάθος στόχευση.
Πάει για παίκτες αστέρια, για παίκτες που τα " κολλάνε" από παντού και τα λοιπά.

Αντί να πάει για παίκτες ομάδας, παίκτες που να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς μπας και με τα ψέμματα(ισχνό μπάτζετ) καταφέρει επιτέλους επί Δ.Γ να πάτε F4. Να κοιτάξει να κοπιάρει τον Ολυμπιακό της περασμένης δεκαετίας ή τη Ζαλγκίρις του Σάρας.

O Τόμαςπέραν της έκδηλης ανεπάρκειάς του στα μετόπισθεν έχει θέμα και στην επίθεση (παίζει για πάρτη του βασικά) όπου παίρνει πολλές προσπάθειες για να φτάσει τους 14 π σε τόσα πολλά λεπτά συμμετοχής. Σουτέρ ποτέ του δεν ήταν τρομερός (ο μ.ο ανά τα χρόνια συμμετοχής του είναι κάπου στο 36%) και δεν είναι κλασσικό 4αρι. Αυτά τα ολίγα.

Στη λίγκα μπορώ άνετα να βρω πολλά 4ρια που είναι καλύτερα του. Και δεν μιλάω για τα απλησίαστα τύπου Μίροτιτς, Ράντολφ, Σενγκέλια. Η Εφές έχει 2 καλύτερα από δαύτον (Μοερμάν,Σίνγκλετον, όπου στην Εφές του Αταμάν ξαναγίνεται παίκτης ομάδας, μετά τη Λόκο του Μπαρτζώκα...) η Χίμκι το ίδιο με Γκιλ και Γερέμπκο, η Ζενίτ έχει τον συνόνοματό του Γουιλ, η Μακάμπι οκ, ατύχησε με τον Κάσπι, της κάνει δουλεία ο Έισι. Η Αρμάνι έχει τον Μπρουκς, τον Σκόλα κι όλο και κάποιον θα ξέχασα, ενώ στην ΤΣΣΚΑ δεν αναφέρθηκα γιατί το μοναδικό της κλασικό 4αρι είναι η συμπάθειά μου ο Βοροντσέβιτς που τα τελευταία 2 -3 χρόνια δεν είναι όπως παλιά. Κατά τα άλλα είναι γεμάτη με 3αορο -4αρια και 4ρο- 5πεντάρια, που αν δεν είχε φάει το πακέτο ο Κλάιμπερν θα της κάνανε δουλειά. Τώρα προς το χλωμό πάει...

Καταλήγοντας να σημειώσω ότι ο Παναθηναϊκός με τον Τόμας στη σύνθεσή του δεν έχει πάει και πολύ καλά στην Ευρώπη.

* Εννοείται κι ο Ντ. Γούιλιαμς της Φενέρ....

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Τετ Ιαν 29, 2020 1:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Ιαν 29, 2020 12:25 pm

basket72 έγραψε:
Παίδες το θέμα ξεκινάει από έναν λάθος τρόπο προσέγγισης που έχει η ομάδα σας στη διαχείριση του μπάτζετ. Πάσχει από μια μεγαλομανία θα μπορούσα να την πω. Σίγουρα πάντως λάθος στόχευση.
Πάει για παίκτες αστέρια, για παίκτες που τα " κολλάνε" από παντού και τα λοιπά.

Αντί να πάει για παίκτες ομάδας, παίκτες που να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς μπας και με τα ψέμματα(ισχνό μπάτζετ) καταφέρει επιτέλους επί Δ.Γ να πάτε F4. Να κοιτάξει να κοπιάρει τον Ολυμπιακό της περασμένης δεκαετίας ή τη Ζαλγκίρις του Σάρας.

O Τόμαςπέραν της έκδηλης ανεπάρκειάς του στα μετόπισθεν έχει θέμα και στην επίθεση (παίζει για πάρτη του βασικά) όπου παίρνει πολλές προσπάθειες για να φτάσει τους 14 π σε τόσα πολλά λεπτά συμμετοχής. Σουτέρ ποτέ του δεν ήταν τρομερός (ο μ.ο ανά τα χρόνια συμμετοχής του είναι κάπου στο 36%) και δεν είναι κλασσικό 4αρι. Αυτά τα ολίγα.

Στη λίγκα μπορώ άνετα να βρω πολλά 4ρια που είναι καλύτερα του. Και δεν μιλάω για τα απλησίαστα τύπου Μίροτιτς, Ράντολφ, Σενγκέλια. Η Εφές έχει 2 καλύτερα από δαύτον (Μοερμάν,Σίνγκλετον, όπου στην Εφές του Αταμάν ξαναγίνεται παίκτης ομάδας, μετά τη Λόκο του Μπαρτζώκα...) η Χίμκι το ίδιο με Γκιλ και Γερέμπκο, η Ζενίτ έχει τον συνόνοματό του Γουιλ, η Μακάμπι οκ, ατύχησε με τον Κάσπι, της κάνει δουλεία ο Έισι. Η Αρμάνι έχει τον Μπρουκς, τον Σκόλα κι όλο και κάποιον θα ξέχασα, ενώ στην ΤΣΣΚΑ δεν αναφέρθηκα γιατί το μοναδικό της κλασικό 4αρι είναι η συμπάθειά μου ο Βοροντσέβιτς που τα τελευταία 2 -3 χρόνια δεν είναι όπως παλιά. Κατά τα άλλα είναι γεμάτη με 3αορο -4αρια και 4ρο- 5πεντάρια, που αν δεν είχε φάει το πακέτο ο Κλάιμπερν θα της κάνανε δουλειά. Τώρα προς το χλωμό πάει...

Καταλήγοντας να σημειώσω ότι ο Παναθηναϊκός με τον Τόμας στη σύνθεσή του δεν έχει πάει και πολύ καλά στην Ευρώπη.
και γιατι να δωσει τα λεφτα σε ενα 4αρι που στην θεση αυτη εχουμε μητογλου, συν τομας που επιθετικα ειναι πολυ καλος και με σουτ, και να μην τα δωσει στο 5αρι και στον κουρικ π.χ?

να παει να δωσει κανα 1,5 μυριο για γκιλ και να ειμαστε με παπατζον-ογκουστ στο 5 και πισω απο τον παπαπετρου με καναν του 150 χιλ και να λεμε μετα αχρηστος ο γκιλ.

θεμα διαχειρησης μπατζετ ειναι οχι χρηματων! φετος δηλαδη αντι του ουαιλι-ιαν με τα ιδια λεφτα συν λιγα απο το συμβολαιο του τζονσον εφερνες 5αρι του μυριου, συν εναν καλο ρολιστα μικρο και εξελιξιμο πισω απο παπι.

δεν χρειαζεται να εχεις τον καλυτερο παικτη στην θεση του στην ευρωλιγκα για να πας καλα. αρκει να δενουν με αυτο που παιζεις! τι μας λειπει τωρα απο το ροστερ μας? ενα 5αρι βασικος παικταρας αθλητικος, εναν ασσο καλο για πισω απο νικ και ενα 2-3αρι σουτερ.

τα λεφτα να πανε για 5αρι βασικο παικταρα και για γκαρντ! στο 4 ειμαστε πληρεις αφου και ο μητογλου πρεπει να παρει ακομα περισσοτερο χρονο την επομενη σεζον!

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιαν 29, 2020 12:37 pm

yorgos έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 2:36 am
Καλώς η κακώς τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο pan24. Θα έχουμε Παπατζόν για πολλά χρόνια, μάλλον και Όγκουστ. Άρα ό,τι παίρνουμε θα χτίζεται γύρω από αυτούς. Λογικά θα πάρουμε κι ένα τρίτο ψηλό αντί του Βουγιούκα που να μπορεί να σπρώχνει και να κόβει, αλλά όχι τέτοιον που να κόβει χρόνο από αυτούς τους 2 κι άλλωστε λεφτά για να πάρουμε κανένα δοκιμασμένο τέρας δε θα δαπανηθούν σε αυτή τη θέση. Με δεδομένο ότι κι ο Φριντέτ έχει διετές, άλλος κακός αμυντικός δε χωράει με τίποτε, ειδικά στη φροντ λάιν.

Μόνο και μόνο που το πλάνο της ομάδας (σύμφωνα με εσένα) είναι να πάμε με ογκουστ-παπαγιαννη στο 5 του χρόνου είναι θλιβερό..

Με παπαγιαννη-ογκουστ στο 5 τι να συζητάμε για το ποιος θα έρθει στο 4 ; Είμαστε με τα καλά μας ; Δηλαδή πειράζει ο τομας που δεν παίζει άμυνα αλλά ο ογκαστ που δεν θα παίζει δεν πειράζει επειδή έχει διαβατήριο . Τα έχουμε μπερδέψει λίγο παιδιά .

Ογκαστ αν δεν έρθει για 3ο σεντερ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έρθει . Ας κλείσουμε με κενά της ομάδας και τις θέσεις που το παλεύουμε τις αφήνουμε για το τέλος..

Δηλαδή αντί να μιλάμε για μπακαπ ασσο ή για βασικό 5αρι ή για 2/3αρι μιλάμε για τον αντικαταστάτη του τομας που θα μας σώσει . Τι να πω...

0
Dim13

Reactions: 1

Τετ Ιαν 29, 2020 12:42 pm

Ο Τόμας, αν δε κάνω λάθος, παίρνει μετά την ανανέωση συμβολαίου 800κ. Δεν είναι λίγα να λέμε δε θα βρούμε άλλο 4άρι. Το θέμα είναι ότι έχει συμβόλαιο οπότε θα πρέπει να βρει αλλού τα χρήματα αυτά για να φύγει, αν θελήσουν να τον διώξουν. Ό,τι και να λέμε εμείς στο forum, δεν έχει τλκ ιδιαίτερη σημασία.

Είναι αντικειμενικά ο χειρότερος αμυντικός μας. Αυτός, όχι ο Φριντέτ. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο, όμως, είναι η νοοτροπία του στην επίθεση και το μπασκετικό του IQ. Δε τον ενδιαφέρει να δώσει πάσα, όσοι και να τον μαρκάρουν και σε οποιαδήποτε συνθήκη και θέση. Είναι σκόρερ και βάζει κάποια δύσκολα σουτ, γι'αυτό συχνά το παραβλέπουν ορισμένοι. Όταν είναι σε κακή μέρα, όμως, τι?

Δε ξέρω αν θυμάται κάποιος, αλλά σε συνέντευξη σε αγώνα euroleague, τον ρωτάει ο δημοσιογράφος για τα επιθετικά rebound του Παναθηναικού, αν θυμάμαι καλά, και απαντάει κάτι σαν "Βοήθησα πολύ στα rebound". Αυτό μου έχει μείνει. Δεν είναι ότι δε κατάλαβε την ερώτηση, απλά δε τον ενδιαφέρει η ομάδα, παρά μόνο τα στατιστικά του.

Όλες οι ομάδες έχουν γκαρντ που χρειάζεται να καλύπτουν στην άμυνα. Είναι λογικό. Λίγες (καμία?) σοβαρές ομάδες έχουν επιπλέον και το βασικό τους 4άρι να είναι εντελώς αδιάφορο στην άμυνα. /rant

0
basket72
Reactions:

Τετ Ιαν 29, 2020 12:44 pm

Tracy Mac έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 12:25 pm

και γιατι να δωσει τα λεφτα σε ενα 4αρι που στην θεση αυτη εχουμε μητογλου, συν τομας που επιθετικα ειναι πολυ καλος και με σουτ, και να μην τα δωσει στο 5αρι και στον κουρικ π.χ?

να παει να δωσει κανα 1,5 μυριο για γκιλ και να ειμαστε με παπατζον-ογκουστ στο 5 και πισω απο τον παπαπετρου με καναν του 150 χιλ και να λεμε μετα αχρηστος ο γκιλ.

θεμα διαχειρησης μπατζετ ειναι οχι χρηματων! φετος δηλαδη αντι του ουαιλι-ιαν με τα ιδια λεφτα συν λιγα απο το συμβολαιο του τζονσον εφερνες 5αρι του μυριου, συν εναν καλο ρολιστα μικρο και εξελιξιμο πισω απο παπι.

δεν χρειαζεται να εχεις τον καλυτερο παικτη στην θεση του στην ευρωλιγκα για να πας καλα. αρκει να δενουν με αυτο που παιζεις! τι μας λειπει τωρα απο το ροστερ μας? ενα 5αρι βασικος παικταρας αθλητικος, εναν ασσο καλο για πισω απο νικ και ενα 2-3αρι σουτερ.

τα λεφτα να πανε για 5αρι βασικο παικταρα και για γκαρντ! στο 4 ειμαστε πληρεις αφου και ο μητογλου πρεπει να παρει ακομα περισσοτερο χρονο την επομενη σεζον!
]

Τον καλύτερο της Ευρωλίγκα δεν μπορείτε να τον πάρετε ούτε του χρόνου με αυξημένο μπάτζετ λόγω της ελάφρυνσης που έκανε ο πράιμ μίνιστερ στους μεγαλοιδιοκτήτες (αυτό έλειπε κιόλας να μην ξηγηθεί έτσι ο Θατσερικός.._)/

Άλλους όμως καλούς και πιο ταιριαστούς (το λένε και fit στα νεοελληνικά/αγγλικά) θα μπορούσατε να κοιτάξετε.

Στα καλύτερα 4αρια από τον Ντεσόν (τίμιος κατά τ' άλλα για τα λεφτά του) ξέχασα τον -χιλιοειπωμένο- Σίκμα αλλά και τον Τ.Τόμπκινς που οκ δεν είναι παίκτης ομάδας αλλά εκεί χαλάλι του. Άλλη κλάση από τον Ντεσόν κι άλλη θέση(4-5ρι). Εμένα μέχρι κι ο Μότουμ κι ο Α. Γουάιτ (με εξαίρεση τη φετινή τους χρονιά) μου φαίνονται πιο ταιριαστοί σε τούτο τον Παναθηναϊκό.

basket72
Reactions:

Τετ Ιαν 29, 2020 12:47 pm

Dim13 έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 12:42 pm

Δε ξέρω αν θυμάται κάποιος, αλλά σε συνέντευξη σε αγώνα euroleague, τον ρωτάει ο δημοσιογράφος για τα επιθετικά rebound του Παναθηναικού, αν θυμάμαι καλά, και απαντάει κάτι σαν "Βοήθησα πολύ στα rebound". Αυτό μου έχει μείνει. Δεν είναι ότι δε κατάλαβε την ερώτηση, απλά δε τον ενδιαφέρει η ομάδα, παρά μόνο τα στατιστικά του.
Τα πες όλα. Πιότερο από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, σε αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία του αναφέρομαι. Εγώ το βλέπω αλλιώς για τις 2 μας ομάδες. Κλεφτοπόλεμο, " ένας για όλους κι όλοι για έναν" και τα σχετικά. Αλλιώς καμιά νίκη με ωραίο θέαμα εντός έδρας, καμιά κουλή εκτός και μέχρι εκεί.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1594
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Ιαν 29, 2020 1:06 pm

basket72 έγραψε:
Σε 30 λεπτά συμμετοχής οι προσπάθειες του Τόμας είναι 7 δίποντα με ποσοστό 55% και 3.7 τρίποντα με ποσοστό 36%. 11.7 σουτ για 14 πόντους,με καλά ποσοστά δεν νομίζω οτι τα λες πολλές προσπάθειες.
Ο Τόμας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,είναι οικονομικός παίκτης,δίνει σκόρ χωρίς να πάρει πολλά σουτ,με καλά ποσοστά. Επιθετικά αγγίζει τα όρια του εξαιρετικού για μένα,εδώ και 1.5 χρόνο,δεν τον κρίνουμε με βάση το τί έχει κάνει στην καριέρα του συνολικά,αλλά τι κάνει στον Παναθηναικό,και εκεί έχει ανεβάσει κατα πολύ την απόδοση του. Προσωπικά δεν συζητάω καν αν ο Τόμας της Ζενίτ και ο Μπρουκς ειναι καλύτεροι απο τον Τομας που βλέπω εδώ και 1.5 χρόνο.Που και στην καριέρα τους δηλαδή,καλύτερα πράγματα εχει να δείξει

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”