2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

pk13

euroleague
Reactions: 132
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:09 am

Να πω την αμαρτία μου, καλύτερα που δεν αφήνει τον Ντορσει ο Ιτούδης έτσι όπως έχει δομηθεί η περιφέρεια μετά και την έλευση Γκαι. Δεν χρειάζεσαι και άλλο σκόρερ που παίζει κυρίως on ball, αμυντικά είναι υποπτος και είναι παίκτης ρυθμού.

Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να πάμε για 3 κινήσεις ξένων από εδώ και πέρα αν επίσημο ποιήσεις και του Γκαι.

Για ένα 2-3 με μέγεθος, εμπειρία στην Ευρωλιγκα, σουτ και τίμια άμυνα. Για ένα 3-4 με σουτ, τίμιο αμυντικά και ικανότητα να βάζει σχετικά καλά τη μπάλα στο παρκέ για να επιτίθεται στα closeout. Και τέλος για ένα 5αρι που να είναι καλός ριμ προτεκτορ και σωματικά δυνατός για να μπορεί να σταθει αξιοπρεπώς απέναντι σε θηρία στο ποστ. τώρα για το 2-3 αν προκύψει ευκαιρία για κανένα Μιχαλιουκ κάνεις υπέρβαση και τον παίρνεις και ας μην δένει ακριβώς με το πλάνο. Too good to ignore.

Σχηματικα
Σλουκας-Γκραντ-Μωραΐτης
Βιλντόζα-Γκάι
Μεταγραφη
Παπαπετρου-Καλαιτζακης
Μεταγραφη
Μητογλου-Μαντζουκας
Λεσορ-Μεταγραφή-Αντετοκούμπο

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 894
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:11 am

Μια χαρα ψηλοι κυκλοφορουν παντως. Μοτεγιουνας, Τομπυ, Νεμπο, Κουματζε. Προβλεπω οτι θα χτυπησετε τον πρωτο λογω σουτ και τον τελευταιο λογω υψους

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3966
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:13 am

παιδια δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα δεν θα αφησει η φενερ να υπαρχει ενας παιχτης με τοσο μεγαλο συμβολαιο απλα για να ικανοποιηθει ο ιτουδης
ο ντορσει δεν θελει να τον βλεπει δεν προκειται να παιξει εκει αν μεινει,τζαμπα θα τον πληρωνουν

0
Άβαταρ μέλους
pisto-linas

a1greece
Reactions: 395
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: mj,d-rose.span,law iv
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:18 am

Στο 5 μια λύση θα ήταν και ο Γ.Φαλ της Βιλερμπάν,έχει συμβόλαιο αλλά με ένα μπάι άουτ μπορείς να τον πάρεις.28 είναι ένα χρόνο μικρότερος από τον άλλο φαλ όταν ήρθε οσφπ.Αλλα ίσως ο κουμαντζε είναι καλύτερη λύση και ελεύθερος.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2436
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:24 am

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 11:13 am
παιδια δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα δεν θα αφησει η φενερ να υπαρχει ενας παιχτης με τοσο μεγαλο συμβολαιο απλα για να ικανοποιηθει ο ιτουδης
ο ντορσει δεν θελει να τον βλεπει δεν προκειται να παιξει εκει αν μεινει,τζαμπα θα τον πληρωνουν
Ο Ιτούδης δεν είναι χαζός να τον αφήσει αν δεν μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.
Εδώ έψαχνε άσσους να αντικαταστήσει Έντουαρντς-Καλάθη και βρήκε μόνο τον Μαντάρ αντί του Έντουαρντς οπότε πιθανώς να πάει με Καλάθη-Μαντάρ.
Θα αφήσει τον Ντόρσει να φύγει χωρίς να έχει βρει κάτι έστω ισάξιο; Μόνο αν πληρωθούν πολλά.

Και ο Ντόρσει έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 δεν τον συμφέρει να κάνει μουτράκια ζημιά στην αξία του θα κάνει αν φάει 1-2 χρόνια πάγκο.

1
1 Εικόνα
Beetle13

sophomore
Reactions: 25
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρόγκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:35 am

chainsaw έγραψε:
Μια χαρα ψηλοι κυκλοφορουν παντως. Μοτεγιουνας, Τομπυ, Νεμπο, Κουματζε. Προβλεπω οτι θα χτυπησετε τον πρωτο λογω σουτ και τον τελευταιο λογω υψους
Μοντεγιούνας είναι ο μόνος από αυτή τη λίστα που ταιριάζει σε αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα. Ένας δυναμικός δεινόσαυρος (2.13) που θα πιάνει τη μπάλα ο Φαλ και ένας βράχος από πίσω θα του λέει Ή ΕΣΥ Ή Η ΜΠΑΛΑ μάγκα μου (φωνή Γεωργίου). :dribble:

0
austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:38 am

μου άρεσε πολύ η δήλωση του παρορμητικού για τον Παπαγιάννη, ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και κοιτάζουν το συμφέρον τους και οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι τοξικό και υποκινεί τη βία :roll:

Fitz

euroleague
Reactions: 379
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:38 am

Εγώ τον Παπαγιάννη τον ήθελα να μείνει γιατί ταίριαζε καλά με τους υπόλοιπους και γιατί φέτος έχουμε σοβαρό προπονητή που θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί καλά. Αυτός αποφασίζει για το μέλλον του, αν έκανε καλά ή κακά θα φανεί στο μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόταση είχε και πως θεώρησε πως η καλύτερη επιλογή γι αυτόν είναι να φύγει.
Μακάρι να πετύχει, νομίζω του αξίζει, γιατί έχει ακούσει πολλά και έχει τιμήσει τη φανέλα και με το παραπάνω.

Τώρα για την αντικατάσταση του, λίγο που είδα κάποιους που προτείνατε, ο ιδανικότερος από απέναντι θα ήταν ο Moses Brown. Μικρός, με περιθώρια εξέλιξης, αθλητικός. Βολοδέρνει στο ΝΒΑ εδώ και 2 χρόνια, αν και νομίζω τον πήρε το μάτι μου στο summer league τώρα (δεν έχει συμβόλαιο κάπου ακόμα).

Cauley-Stein, Kaminsky έχουν πτωτικές πορείες και δε μπορούν να υπολογίζονται για σοβαρό ρόλο στην Ευρώπη. Ο Ibaka έχει ισπανική υπηκοότητα αν θυμάμαι καλά, οπότε γιατί να μην τον πλησιάσει καμιά Ρεαλ πχ;

Το πρόβλημα είναι πως με τον Λεσορ και τον Κώστα, χρειάζεσαι παίκτη με τα χαρακτηριστικά του περσινού Παπαγιάννη. Θες παίκτη να προσφέρει το spacing, να σουτάρει, να τραβάει έξω τον αμυντικό ψηλό. Ωστόσο, αν έρθει ο Mirotic στο 4, εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος και με παίκτη στο στυλ του Brown. O Miro μπορεί να είναι χρήσιμος και ως 5αρι για λίγα λεπτά σε small ball.

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 894
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:39 am

Beetle13 έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 11:35 am
chainsaw έγραψε:
Μοντεγιούνας είναι ο μόνος από αυτή τη λίστα που ταιριάζει σε αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα. Ένας δυναμικός δεινόσαυρος (2.13) που θα πιάνει τη μπάλα ο Φαλ και ένας βράχος από πίσω θα του λέει Ή ΕΣΥ Ή Η ΜΠΑΛΑ μάγκα μου (φωνή Γεωργίου). :dribble:
Tον ειχε παίξει πολύ καλά στα μεταξύ μας ματς στην ευρωλιγκα, είναι η αλήθεια. Και σκορ από τα 5 μέτρα ή το τριποντο και καλή άμυνα

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:42 am

Μακρια απο Ιμπακα, εχει τελειωσει. Επισης μακρια απο σοφτ παικτες, θελουμε τυπαδες να δαγκωνουν. Αν ερθει ο Γκαι, συν τον Σλουκα, συν τον μετριο Βιλντοζα, στην αμυνα θα ειμαστε χωνι στην περιφερεια. Ε αν παμε και παρουμε χωνια και στους ψηλους, την κατσαμε την βαρκα.

ΑΘλητικοτητα, αμυνα, τριποντο και ενεργεια. Τετοιου ειδους παικτες θελουμε στις θεσεις που εχουν απομεινει. Αλλιως τα ματς θα ληγουν 100-100 και θα χανουμε πολλα ματς.

0
DEJAN21

junior
Reactions: 89
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένος παίκτης: BODIROGA

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:56 am

Ένα σούπερ τεσσάρι που θα έδινε και στο τρία θα ήταν ο Χουαντσο ερναγκομεθ . Αλλά νομιζω οι Ισπανοί παίκτες όσα λεφτά και να τους δώσεις πολύ δύσκολα θα πάνε εκτός Ισπανία και ιδιαίτερα Ελλάδα. Τον Μουντεγιουνας νομιζω τον ήθελαν πέρσι αλλά πήγε Μονακό και πήραμε Γκουνταιτις.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1588
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Ιούλ 14, 2023 11:58 am

Πρεπει ο Σλουκας να αρχισει το ψηστηρι στον Βεσελι που ειναι και κολληταρια,να παει να ζητησει να φυγει απο την Μπαρτσα...Τωρα με Eρνανγκομεθ δεν θα εχει και πολυ χρονο ουτως η αλλως.

1
1 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 14, 2023 12:01 pm

DEJAN21 έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 11:56 am
Ένα σούπερ τεσσάρι που θα έδινε και στο τρία θα ήταν ο Χουαντσο ερναγκομεθ . Αλλά νομιζω οι Ισπανοί παίκτες όσα λεφτά και να τους δώσεις πολύ δύσκολα θα πάνε εκτός Ισπανία και ιδιαίτερα Ελλάδα. Τον Μουντεγιουνας νομιζω τον ήθελαν πέρσι αλλά πήγε Μονακό και πήραμε Γκουνταιτις.
Η ΑΕΚ όμως τον έφερε τον Ισπανό. Πιο μάγκας είναι; :P

0
Dakotas

senior
Reactions: 177
Αγαπημένη θέση: C

Παρ Ιούλ 14, 2023 12:03 pm

pisto-linas έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 11:18 am
Στο 5 μια λύση θα ήταν και ο Γ.Φαλ της Βιλερμπάν,έχει συμβόλαιο αλλά με ένα μπάι άουτ μπορείς να τον πάρεις.28 είναι ένα χρόνο μικρότερος από τον άλλο φαλ όταν ήρθε οσφπ.Αλλα ίσως ο κουμαντζε είναι καλύτερη λύση και ελεύθερος.
Το θέμα είναι τι είδους ψηλο θέλει
Αν θέλει ψηλο με σουτ(κάποιος είπε για Λέοναρντ εδώ μέσα,θα ήταν πολύ καλός)τότε θα στραφεί σε λύσεις τύπου Τόμπι μοτεγιουνας
Αν θέλει δεινόσαυρο για 10-15 λεπτά τότε θα πάει σε τέτοιους φαλ, κουμαντζε
Τώρα που λέμε για ψηλους αυτός ο yurtseven θα μας έκανε;;;

0
Dakotas

senior
Reactions: 177
Αγαπημένη θέση: C

Παρ Ιούλ 14, 2023 12:06 pm

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 10:43 am
j-kidd13 έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 10:40 am
Ενας παικτης που αξιζει να γινει κινηση ειναι ο Ιμπακα,αν του κανεις μια καλη υψηλη προταση,δεν νομιζω οτι θα βρει αντιστοιχη στο νβα,περυσι ειδα οτι πηρε 2.9 , οποτε με ενα ποσο στα 2 και πανω μυρια,μπορει να το σκεφτει. Ειναι και παικτης που ξεκινησε απο Ευρωπη, ενδεχομενως να μην εχει την "αρνητικοτητα" αλλων απο το Nba να αγωνιστουν εδω.
Μακριά από πρώην ΝΒΑερς σε ηλικία πάνω από 32 ετών, θα ρχονται Ευρώπη και θα το παίζουν ντίβες του στυλ "ξέρεις ποιος είμαι εγώ που θα μου πεις να παίξω αμυνα?". Ο Τζόνσον θα φαντάζει νιάτο μπροστά στον Ιμπακα, δεν εχουν κίνητρο αυτοί παιχτες, ούτε καν να παίξουν καλά μπας και προλάβουν να επιστρέψουν στο Νβα.
Το θέμα με τον ιμπακα δεν είναι ότι είναι ντιβα(δεν είναι)
Είναι ότι παίζει να είναι και 40
Και μοιάζει αρκετά ξεζουμισμένος πλέον

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”