2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

ilpostino

nba
Reactions: 8
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Mήτσος-Σπαν
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιαν 29, 2020 10:04 pm

θα συμφωνούσα με την άποψη ότι ο τόμας δεν είναι το κατάλληλο fit για την ομάδα αλλά ο παναθηναικός δεν έχει το υπόβαθρο για κάτι τέτοιο.το σκοράρισμα του παίκτη είναι υπερπολύτιμο για την ομάδα,ειδικά όταν σε αυτή προωθούνται πάικτες όπως ο παπ, ο παπαγιάννης, ο μήτογλου , σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η καριέρα τους!!!μέχρι να ωριμάσουν αυτοί και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να βάζει τη ρημάδα στο καλάθι και όχι απλά να προστατευει τη ρακέτα ως το κύριο προσόν του.ο ντεσόν είναι 12ος σκόρερ στη φετινή ευρωλίγκα και στη θέση του πιο πάνω είναι ο μίροτιτς , που παίρνει ένα καράβι λεφτά, και ο σεγκέλια που τσιμπάει πάνω από μύριο και βρίσκεται στην ομάδα της βασκόνια ...από πότε;!!!ας γίνουν οι μήτογλου και παπαγιάννης starters,που θα μπαίνουν μέσα και θα τρέμει το παρκέ και τότε ναι, ο τόμας θα μπορεί άνετα να κυνηγήσει το όνειρο της κίνας, εκεί όπου μπορεί να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο και να βάζει αβίαστα 35-40π κάθε βράδυ!μέχρι τότε όμως καλώς θα αρκούμαστε στους 15-20π που βάζει μπροστά , ακόμα και όταν καίει η μπάλα (μη το ξεχνάμε αυτό) και πίσω ...υπομονή!

για του χρόνου εγώ τι θα θελα;

να είναι ο μήτογλου και ο παπ πεντάδα με ό,τι αυτό φυσικά συνεπάγεται από πλευράς ωρίμανσης, ο μπέντιλ να μείνει στην ομάδα γιατί θεωρώ ότι το αξίζει παρά τις λίγες ευκαιρίες που έχει πάρει εώς τώρα και να είναι πίσω από το Ντίνο, ένας αθλητικός ψηλός πίσω από τον παπ (δε θα με χάλαγε και ο ότζο του αστέρα παρά το χαμηλό μπασκετικό του iq) και να επενδύσουμε στον πιτσιρικά του Άρη ,το βουλγαρόπουλο,ο οποίος έχει σπουδαίο κορμί.καταλαβαίνω ότι δε θέλγει μια τέτοια λογική αλλά είμαι της άποψης ότι τα λεφτά θα πρέπει να πέσουν στο 1-2-3.ο καλός ο ψηλός που θα παίξει αμέσως καλά δε θα σου έρθει εύκολα διότι το είδος σπανίζει και διαλέγει τις πλούσιες ομάδες.μπορεί η ομάδα να έχει τα λεφτά να φέρει έναν ούντοχ στα καλά του αλλά ο ούντοχ θα προτιμήσει να πάει στην ομάδα που θα έχει πιο πολλές και πιο ποιοτικές επιλογές δίπλα του και αυτό γιατί οι επιτυχίες που θα έχει σε συλλογικό επίπεδο και θα του διατηρήσουν το κασέ ψηλά αλλά και δε θα τον κάνουν το επίκεντρο της προσοχής/πίεσης που θα αντιμετωπίσει ερχόμενος σε εμάς.

υ.γ όγκαστ με 300-350χιλ ναι, για παράπανω ούτε καν,εκτός και αν βελτιώθηκε αμυντικά διότι αν δεν.....ακόμα και ο ίαν είναι χάινς μπροστά του!

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Ιαν 29, 2020 10:27 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιαν 29, 2020 7:52 pm
Για να μιλήσουμε λίγο πιο μπασκετικά και να ελαττώσουμε τους αφορισμούς θα αναλυσω λίγο περαιτέρω το σκεπτικό μου για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις .

Από τη μια ούτε με τον T-mac συμφωνώ που είπε και 2-3 υπερβολές τύπου ο τομας είναι καλύτερος του τομπκινς ή ότι κολλάει στο σύστημα του πιτινο κι αυτό δεν αλλάζει . Γιατί ποιος είπε ότι ο πιτινο θέλει στο σύστημα του ένα 3/4αρι που παίρνει τη μπάλα στο ποστ και με το που τη πάρει οι συμπαίκτες του γυρνούν στην άμυνα αφού ξέρουν πως δεν πρόκειται να πάρουν πάλι πάσα ; Παράλληλα δεν κατανοώ γιατί χρησιμοποιείται τόσο πολύ.. Ο τύπος παίζει 30 λεπτά μο , ο μιροτιτς λιγότερο παίζει. Και δεν είναι ότι δεν έχουμε 4αρια κι ο μητογλου μπορεί να παίξει κι ο μπεντιλ μπορεί . Θεωρώ πως ο τομας πρέπει να παίζει ένα τίμιο 20λεπτο στο 4 να δίνει σκορ και να παίρνει κανα επιθετικο ριμπάουντ στο οποιο είναι πολύ καλός αλλά μέχρι εκεί , όταν παίζει παραπάνω στα κρίσιμα ματς γίνεται επιζήμιος . Άντε μπορεί να πάρει και λίγο χρόνο στο 3 και να παίζει 23 λεπτά ξέρω γω αλλά μέχρι εκεί . Έχεις έτσι κι αλλιώς τον μητογλου που ένα 15λεπτο μπορεί να το παίξει στο 4 και το 5λεπτο του μπεντιλ , δεν υπάρχει λόγος για τέτοια υπερ-χρήση του τομας .

Από την άλλη όμως και οι μπάσκετ και παν είναι λιγο υπερβολικοί . Οκ είπαμε εννοείται ο τομας ούτε μοερμαν είναι ούτε γκιλ ούτε τομπκινς κλπ , αλλά δεν μπορούμε και να τον συγκρίνουμε με τον μοτουμ ας πούμε . Ούτε με τον Άαρον γουαιτ δεν ξέρω αν μπορούμε να τον συγκρίνουμε (μιλάμε για παίκτη ο οποιος έχει δείξει καλά στοιχεία αλλά μόνο στο σύστημα του Σάρας ο οποιος κρύβει άψογα τα μειονεκτήματα των παικτών του , στην αρμανι που δεν γινόταν αυτό δεν φάνηκε να μπορούσε να προσφέρει) .

Έχει που θέλω να καταλήξω είναι πως ο τομας όπως και οι περισσότεροι μας παίκτες ούτε παιχταράς είναι ούτε μυρωδιάς όμως . Να πω και το εξής , αν δεν είχε τα κουσούρια του και αυτός και ο φριντετ και ο οποιοδήποτε άλλος πολύ απλά δεν θα έπαιζε σε εμάς . Πρέπει να το δεχτούμε ότι οι ελληνικές ομάδες θα τρώνε τα αποφάγια των μεγάλων . Η εξαίρεση θα είναι να τσιμπήσουν καναν μεζέ πριν τον πάρουν πρέφα οι άλλοι αλλά με τον που τον μυριστούν θα μας τον πάρουν από το στομα (πχ σιγκλετον,τζεημς,σλουκας,χαϊνς,ντανστον,μπιρτς κλπ) . Συνεπώς όποιον παίκτη κι αν πάρουμε αν δεν βγει τρελό λαβράκι θα έχει σίγουρα ένα μειονέκτημα που θα πρέπει να καλυφθεί από το σύνολο της ομάδας . Σκεφθείτε τώρα , υπάρχει περίπτωση ο φριντετ να είχε αμυντικό φίλτρο και 5 πόντους παραπάνω ύψος (με αυτό το σουτ) και να μην έπαιζε νβα ή έστω Ρεάλ/μπαρτσα ; Ή τον τομας με αυτά τα ένστικτα του σκόρερ να είχε και διάθεση για πάσα και οξυμένες αμυντικές ικανότητες και να μην τον είχε τσιμπήσει κάποιος άλλος με τα διπλα λεφτά ; Για τον στρελνιεκς που είπατε πριν , 900χιλ του διναμε εμείς και η τσσκα τον πήρε με 400χιλ παραπάνω και όχι ο στρελνιεκς όσο τίμιος κι αν είναι δεν αξίζει 350χιλ λιγότερα από τον φριντετ (είναι και γυάλινος) .

Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι πως ναι μεν ψάχνουμε για αντικαταστάτη του τομας , πλάκα έχει να λέμε ονόματα αλλά σαν τον πιτινο δεν ξέρει κανεις μας . Έχουν το ενδιαφέρον τους παρόλα αυτά τέτοιες συζητήσεις.. Παρόλα αυτά δεν είναι ο αντικαταστάτης του τομας αυτός που πραγματικά λείπει από την ομάδα . Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είτε άμεσα είτε το καλοκαίρι είναι να έρθει ένας βασικός σεντερ , να μπορεί ο παπαγιαννης να εξελιχθεί χωρίς το άγχος του βασικού . Δεύτερη κίνηση είναι ο μπακαπ άσος (αφού θα αποσυρθεί ο Ράις) καθώς είναι για γέλια το να παίζει ο καλαθης 33 λεπτά ανα ματς (ο Λάρκιν παίζει 29 λεπτά φανταστείτε) . Επειδή πολλοί λένε ότι αφού παίρνει 2,5 μυρια πρέπει να παίζει πολύ , τότε ο μιροτιτς που παίρνει τα τριπλάσια χρήματα γιατί παίζει 5 λεπτά λιγότερο ανα ματς ; Αφού βρούμε λοιπόν και μπακαπ ασσο , ψάχνουμε για καλό 2/3αρι τύπου κουρικ , αφού τον κλείσουμε κι αυτόν ψάχνουμε και 3&D μπακαπ 3αρι , κλείνουμε και καναν έλληνα με μέλλον (τύπου Λογκ,ογκουστ,αντετοκουμπο) και στο τέλος βλέπουμε αν με ολους αυτούς κολλάει ο τομας ή αν χρειάζεται κάποιος άλλος .
Κι αν όχι στο τέλος , τότε προς το τέλος.. Με λίγα λόγια δεν είναι προτεραιότητα της ομάδας να αλλάξει ο τίμιος τομας .

ΥΓ. Για γουιλ τομας και λουκ σικμα.. δεν ξέρω αν τους προτιμώ από τον ντεσον γιατί αν και με αρκετά λιγότερες προσπάθειες έχουν παρόμοια στατιστικά από το τρίποντο με τον τομας . Κι ας κάνουν όλα τα αλλα καλύτερα . Αν είναι να φύγει ο τομας πρέπει να φύγει για να έρθει παίκτης που τον εμπιστεύεσαι να σουτάρει για 3 και παράλληλα μπορεί να μαζεύει τα ριμπάουντ και να παίζει και καμία άμυνα πίσω.. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι εύκολο να το βρεις αυτό .

ΥΓ1. Ελπίζω η επιστροφή που λένε να είναι ο ριβερς και όχι ο ογκαστ γιατί αν μετά από τόσα χρόνια δεν έχουμε πάρει το μάθημα μας και πάμε με ογκαστ-παπαγιαννη στο σεντερ θα είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός . Σε σεντόνι εξελίχθηκε αυτό..
μα και εγω τον τομας δεν τον θελω για 30 λεπτα. για να μοιραζεται την θεση με τον μητογλου θελω και ισα ισα που τον μητογλου θελω βασικο και τον τομας κατι σαν 6ο παικτη να μπαινει και να δινει γρηγορο σκορ.

και δεν θελω να φυγει γιατι ουτε λεφτα απο το μπατζετ θελω να δωσουμε πολλα σε αυτην την θεση που ηδη εχουμε μητο και ενα απο τα καλυτερα 4αρια στην επιθεση στο σκορ και ουτε θελω να παρουμε καποιον και να μην ταιριαξει ή δεν προσαρμοστει και ας μπορει να εχει καλυτερο βιογραφικο απο τον τομας.

ετσι και αλλιως θα αλλαξουμε πολλους παικτες ετσι οπως φαινεται το καλοκαιρι, ε ας κρατησουμε την θεση 4 σταθερη.

ΥΓ αν ερθει ο ογκαστ ελπιζω να ειναι στην θεση μπεντιλ-ιαν και να παρουμε και ενα βασικο 5αρι. αλλιως παλι μας κοροιδευουν και παλι δεν θα εχουμε ψηλο και πανε ολα στραφι.

0
kerkyraios22

Reactions: 5
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Γκαλης,Διαμαντιδης

Τετ Ιαν 29, 2020 11:25 pm

και εγω συμφωνω οτι ο αυγουστος πρεπει να ερθει στη θεση του Ιαν...
αλλα με τη ποσο?.....
αν ειναι του ιαν....οκ τοτε...
ομως την τελευταια φορα επερνες γυρω στα 500...
τωρα θεωρητικα δε θα ζηταει περισσοτερα?
αρα θα ερθει στη του ιαν 'η του γουαιλι...
αν ισχυει το δευτερο τοτε θα ειναι τραγικο...
δεν ξερω ,αλλα πιστευω τελικα οτι θα ερθει ως τριτος ψηλος....ισως με την νεα φορολογια εχουμε να τον πληρωσουμε ως τριτο και να μας μεινουν λεφτα και για πρωτο σεντερ...

0
kerkyraios22

Reactions: 5
Αγαπημένος παίκτης: Γκαλης,Διαμαντιδης

Τετ Ιαν 29, 2020 11:30 pm

και εγω συμφωνω οτι ο αυγουστος πρεπει να ερθει στη θεση του Ιαν...
αλλα με τι ποσο?.....
αν ειναι του ιαν....οκ τοτε...
ομως την τελευταια φορα επαιρνε γυρω στα 500...
τωρα θεωρητικα δε θα ζηταει περισσοτερα?
αρα θα ερθει στη θεση του ιαν 'η του γουαιλι...
αν ισχυει το δευτερο τοτε θα ειναι τραγικο...
δεν ξερω ,αλλα πιστευω τελικα οτι θα ερθει ως τριτος ψηλος....ισως με την νεα φορολογια εχουμε να τον πληρωσουμε ως τριτο και να μας μεινουν λεφτα και για πρωτο σεντερ...

0
basket72
Reactions:

Τετ Ιαν 29, 2020 11:35 pm

Έμένα ο Όγκαστ μου αρέσει, είναι σημαντικά βελτιωμένος από την προπέρσινή του είκονα επί Τσάβι - που ενδεχομένως να ελέγχεται σ΄έναν βαθμό για τη σχεδόν προβληματική του ένταξη στο τότε σύνολο.
Θυμίζω βέβαία ότι ακούγονταν πολλά για εν γένει νοοτροπία του Ζαχαρία κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν τον πήρε ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό, που πρώτος τον είχε πλησιάσει/εώς και καπαρώσει....

Σε σχέση πάντως με την τωρινή εικόνα του Παπαγιάννη, μάλλον τον βλέπω ως δεύτερο σέντερ με πρώτο τον Παπαγιάννη. Να θυμίσω ότι ο Δ.Γ έχει και το κόλλημά του με τον ελληνικό τον κορμό... Εώς και μακεδοναμάχο τον είδαμε... :smile:
Για τρίτο βλέπω ή τον Μπέντιλ ή κάναν άλλον σαν και αυτόν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δεύτερος (Όγκαστ) μια χαρά μου κάνει για μια αξιόμαχη παρουσία στους 8 κι όπου πάει... Ο πρώτος θα είναι το θέμα.

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιαν 30, 2020 12:52 am

Για ογκαστ να πω πως πράγματι είναι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με πρόπερσι που ήταν στην ομάδα και πράγματι για τα 13-15 λεπτά για τα οποια θα τον θέλαμε φέτος θα ήταν πολύ καλός . Έχει επαφή με το καλάθι , μπορεί να μαζεύει τα ριμπάουντ και τρέχει πολύ καλά το γήπεδο (δείτε τον στην καλύτερη στο transition ομάδα της Ευρωλίγκας ποσο θα μπορούσε να προσφέρει) . Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν έχει διορθώσει το θέμα του στις βολές , σήμερα είχε 5/6 αλλά δεν γνωρίζω αν σουτάρει έτσι σταθερά ή αν ήταν επίδοση της ημέρας.. Και το κυριότερο έχει θεματάκια αμυντικά που σε συνδυασμό με τα θεματάκια του παπαγιαννη , τα θεματάκια του φριντετ και τα θεματάκια του τομας (αν μείνει) η ομάδα θα έχει ΘΕΜΑΤΑΡΕΣ αμυντικά . Σίγουρα θα μαρεσε για τρίτος , να μοιράζεται τη θέση με παπαγιαννη κι άλλον έναν ριμ προτεκτορ . Η αλήθεια είναι όμως πως είναι έτοιμος και για δεύτερος σε επίπεδο Ευρωλίγκας πίσω όμως από έναν μιλουτινοφ όχι από τον παπαγιαννη , αυτό είναι το πρόβλημα .

Για ντισον τομας να πω πως αν και υπάρχουν καλύτερες περιπτώσεις (ίσως και στα ίδια ή λιγότερα χρήματα) θα τον κρατούσα για ένα τίμιο 20λεπτο να μπαίνει και να κάνει τα δικά του , ΟΧΙ όμως για παραπάνω . Βέβαια αν ισχύει το παπαγιαννης-ογκαστ στο σεντερ (ελπίζω όχι) τότε δεν θα γινόταν να τον κρατήσουμε σίγουρα..

Εναλλακτικά 4αρια είναι ο GREG Whittington επίσης της γαλατα . Ο τύπος σουτάρει , πασάρει , ρίχνει ταπες , έχει παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια και μπορεί και να ποστάρει ... τα κάνει όλα και συμφέρει ενώ είναι μόνο 25 !! Και ο σικμα βέβαια που λένε τα παιδιά αν θελουμε περισσότερη εμπειρία δεν είναι κακή λύση .

Πρσωπικα δεν έχω κατασταλάξει ούτε με μπεντιλ. Σίγουρα έχει πολλά να δώσει αλλά επίσης έχει με χαμηλό ταβάνι . Ο παίκτης που θα μαρεσε στη θέση του είναι ο Τάιλερ Καβανο της αλμπα . Χεράς , 2,06 μέτρα , παίζει στο 4/5 . Το Μητογλου-Κάβανο ίσως μας θυμίσει μελλοντικά το Τσαρτσαρης-Φωτσης..

Όπως έβλεπα γαλατα λοιπόν για να τσεκάρω τον ογκαστ (ήθελα να δω και γκρεγκ αλλά ήταν τραυματίας) βρήκα και το μπακαπ 3αρι της ομάδας για του χρόνου . Άαρον Χάρισον ! Θυμίζει απίστευτα πολύ τον ριβερς , χεράς κι αυτός με καλή άμυνα , παίζει στο 2/3 , βγαίνει πολύ καλά από τα σκριν και έχει και δημιουργία για τους συμπαίκτες του (κάτι που δεν είχε ο ριβερς) . Είναι μόνο 25 και αποτελεί περιπτωσαρα . Την έχει δει λίγο εκεί στην γαλατα όπου είναι ο απόλυτος σταρ και για αυτό τα σχετικά άσχημα ποσοστά του και τα πολλά λάθη . Σε επίπεδο Ευρωλίγκας θα μπει σε άλλο καλούπι .
*Plan B για μπακαπ τριάρι για μένα είναι ο νιελς γκιφαι (επίσης της αλμπα) . Πρώτος στην Ευρωλίγκα σε ποσοστό τριποντων (50% εδώ και καιρό) με αρκετές προσπάθειες , παίζει 2/3 και είναι καλός και αμυντικά . Enough said πιστεύω..

Θέλουμε ριμ προτεκτορ μαγκες!
Johnny Hamilton , Norvel Pelle , Justin Putton . Έναν από τους 3 και είμαστε άψογοι !!

—>Αυτά περι σκαουτιγκ , ψάχνω ακόμα για back up point guard.

ΥΓ. Φαντασιώνομαι από τώρα το Φριντετ-Κουρικ για του χρόνου... 🤤

0
basket72
Reactions:

Πέμ Ιαν 30, 2020 1:37 am

O Γκρεγκ Γουίτινγτον είναι πολύ καλή περίπτωση παίκτου :smile: και το πουλέν μου φέτος από Τουρκία, όπως έχω τονίσει και σε αυτό το θρεντ αλλά και στο αντίστοιχο του Ολυμπιακού. Όπως πρόπερσι ήταν ο Πιέρια ο Χένρι κι ο δυναμίτης Ντ. Γουίλιαμς πέρσι (αλλά και φέτος)*- πάντα από Τούρκικο πρωτάθλημα.

Για τον άσσο που λες Τζόνι, δεν νομίζω ότι πρέπει να σας ξεφύγει ο Mπ.Γουέμπερ. Αλλιώς κι ένας ακόμη που τον έχω ξεχωρίσει από τότε που έπαιζε στη Γαλλία, είναι ο Τζάστιν Κομπς αλλά κι ο Σεμάζι Κρίστον που θα δούμε απέναντι στον Ολυμπιακό αύριο.
Γιατί όχι κι ο Άντονι Κλέμονς που επίσης τον πρότεινα από τότε που έπαιζε στην Αστανά.

Ένας παίκτης με πολύ ενδιαφέρον είναι ο combo guard, Άλεξ Χάμιλτον της Χαποέλ Ρισόν. Απίστευτα αέρινος. ΜΕ αυτόν, τον Γουίτιγκτον και τον Άπσοου, ο Πιτίνος θα είχε ονειρεμένα deflections. Αναφέρομαι σε παίκτες που θα έρχονταν για 15-20 λεπτά κι όχι ως πρωταγωνιστές.

* Ο Γούτινκγτον είναι ελαφρύς ως 4 (παίζει άνετα το 3) και νομίζω ότι θέλετε ένα 4-5ρο παρά ένα 3-4αρι.
Όπως και να έχει, αξίζει μιας ματιάς, γιατί παρότι ελαφρύς είναι δυνατός στο ριμπάουντ και τούμπανο στον άερα ενώ είναι γεμάτα 2.05.
Θα ταίριαζε γάντι με τον "Χουλκ", Ντ. Γουίλιαμς και τον Ρ.Άπσοου που θα τον κάλυπτε με το μέγεθός του.

* Πρώτος σε ευστοχία 3π. στην Ευρωλίγκα είναι κι ο καλύτερος παίκτης που έχει παίξει στη συγκεκριμένη λίγκα τα τελευταία πολλά χρόνια. Ο Σέιν Λάρκιν.
** το έχω ξαναπεί ότι οι 2 μας ομάδες έχουν περιθώριο μέχρι και για 3 ξένους παίκτες σαν αυτούς που περιέγραψα αρκεί οι υπόλοιποι 3-4 να έχουν συγκεκριμένες παραστάσεις από Ευρωλίγκα και δεδομένη αξία και χαρακτηριστικά.
Επιμένω επίσης στον χαρακτήρα των παικτών που επιλέγονται από ομάδες με χαμηλότερα μπάτζετ σε σύγκριση με τις πλούσιες της Ευρώπης. Να είναι ομαδικοί, να έχουν κίνητρο και κουλτούρα νικητή, να αφήνουν ψυχή στο παρκέ.

Άβαταρ μέλους
Baader

junior
Reactions: 29
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Kareem Abdul-Jabbar

Πέμ Ιαν 30, 2020 2:13 am

basket72 έγραψε:

Θα ταίριαζε γάντι με τον "Χουλκ", Ντ. Γουίλιαμς
Βαλ'το ολογράφως το όνομα βρε, νόμισα ότι έλεγες Χουλκ τον Ντέρικ Γουίλιαμς* της Φενέρ :shock:

Ο Ντέβιν Γουίλιαμς δεν είναι υπερβολικά βαρύς; Όσες φορές τον έχω δει να παίζει νιώθω ότι έχει πρόβλημα, πρέπει να είναι κοντά στα κιλά του Βουγιούκα...

*Ο οποίος Ντέρικ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν είμαι σίγουρος αν τον θέλει ο Ομπράντοβιτς... Φτηνός δεν είναι αλλά είναι θα ήταν σούπερ σταρ σε ομάδα χαμηλότερης δυναμικής από τις τοπ-4.

0
JohnnyPao

champion

Πέμ Ιαν 30, 2020 2:23 am

basket72 έγραψε:
O Γκρεγκ Γουίτινγτον είναι πολύ καλή περίπτωση παίκτου :smile: και το πουλέν μου φέτος από Τουρκία, όπως έχω τονίσει και σε αυτό το θρεντ αλλά και στο αντίστοιχο του Ολυμπιακού. Όπως πρόπερσι ήταν ο Πιέρια ο Χένρι κι ο δυναμίτης Ντ. Γουίλιαμς πέρσι (αλλά και φέτος)*- πάντα από Τούρκικο πρωτάθλημα.

Για τον άσσο που λες Τζόνι, δεν νομίζω ότι πρέπει να σας ξεφύγει ο Mπ.Γουέμπερ. Αλλιώς κι ένας ακόμη που τον έχω ξεχωρίσει από τότε που έπαιζε στη Γαλλία, είναι ο Τζάστιν Κομπς αλλά κι ο Σεμάζι Κρίστον που θα δούμε απέναντι στον Ολυμπιακό αύριο.
Γιατί όχι κι ο Άντονι Κλέμονς που επίσης τον πρότεινα από τότε που έπαιζε στην Αστανά.

Ένας παίκτης με πολύ ενδιαφέρον είναι ο combo guard, Άλεξ Χάμιλτον της Χαποέλ Ρισόν. Απίστευτα αέρινος. ΜΕ αυτόν, τον Γουίτιγκτον και τον Άπσοου, ο Πιτίνος θα είχε ονειρεμένα deflections. Αναφέρομαι σε παίκτες που θα έρχονταν για 15-20 λεπτά κι όχι ως πρωταγωνιστές.

* Ο Γούτινκγτον είναι ελαφρύς ως 4 (παίζει άνετα το 3) και νομίζω ότι θέλετε ένα 4-5ρο παρά ένα 3-4αρι.
Όπως και να έχει, αξίζει μιας ματιάς, γιατί παρότι ελαφρύς είναι δυνατός στο ριμπάουντ και τούμπανο στον άερα ενώ είναι γεμάτα 2.05.
Θα ταίριαζε γάντι με τον "Χουλκ", Ντ. Γουίλιαμς και τον Ρ.Άπσοου που θα τον κάλυπτε με το μέγεθός του.

* Πρώτος σε ευστοχία 3π. στην Ευρωλίγκα είναι κι ο καλύτερος παίκτης που έχει παίξει στη συγκεκριμένη λίγκα τα τελευταία πολλά χρόνια. Ο Σέιν Λάρκιν.
** το έχω ξαναπεί ότι οι 2 μας ομάδες έχουν περιθώριο μέχρι και για 3 ξένους παίκτες σαν αυτούς που περιέγραψα αρκεί οι υπόλοιποι 3-4 να έχουν συγκεκριμένες παραστάσεις από Ευρωλίγκα και δεδομένη αξία και χαρακτηριστικά.
Επιμένω επίσης στον χαρακτήρα των παικτών που επιλέγονται από ομάδες με χαμηλότερα μπάτζετ σε σύγκριση με τις πλούσιες της Ευρώπης. Να είναι ομαδικοί, να έχουν κίνητρο και κουλτούρα νικητή, να αφήνουν ψυχή στο παρκέ.
Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα όσα λες . Ο μπριαντε Γουέμπερ προσωπικά δεν θα με χαλούσε καθόλου για ένα 10λεπτο πίσω από τον καλαθη αλλά για να μην τον πήραμε φέτος που θέλαμε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του , δεν νομίζω να τον κοιτάξει ο πιτινο . Αν του άρεσε όντως ο παίκτης του ρικ γιατί να μην τον πάρει από τώρα να τον έχει και έτοιμο για του χρόνου ; Ο Κριστον που λες μαρεσε και μένα αλλά δεν είχα αρκετά μεγάλο δείγμα από παιχνίδια στο γιουροκαπ για να μπορέσω να τον κρίνω (μόνο 7 έπαιξε) . Θα τον δούμε αρκετά τωρα με τη μπασκονια και θα είναι ελεύθερος για κάθε ενδιαφερόμενο το καλοκαίρι (δεν θα χωράει στη μπασκονια όταν γυρίσουν οι τραυματίες) .

Είπες για Ντ. Γουίλιαμς και ο μόνος που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτός της φενερ . Φαντάζομαι όμως μιλάς για κάποιον άλλον...

Για κλεμονς τώρα , με 2,2 ασσιστ στο γιουροκαπ και 1,88 μονάχα ύψος δεν θα αποτελούσε προτεραιότητα για μένα ούτε καν για αναπληρωματικός . Αλεξ χαμιλτον καλή περίπτωση αλλά ακούγεται ότι θα κλείσει σε εσάς .

Καταλήγουμε στο ότι θέλει κι άλλο ψάξιμο η θέση αυτή .

*Χαιρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο πουλεν από Τουρκία 😝

*Τα λες πολύ σωστά για τι είδους παίκτες πρέπει να κοιτάξουν οι 2 ομάδες , θα συμπληρώσω πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που αναφέρονται εδώ πέρα είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που θα πρέπει να κρίνονται όμως με βάση το σύνολο του ρόστερ και όχι ως μεμονωμένους αθλητές . Να τους κρίνουμε δηλαδή βάση με το τι μπορεί να προσφέρουν στην επόμενη ομάδα τους και όχι με βάση τι προσφέρουν στην τωρινή τους . Να προτείνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε τον γουιτιγκτον είναι το εύκολο . Το δύσκολο είναι να προτείνουμε το σωστό σύνολο μέσα στο οποίο οι παίκτες αυτοί θα λειτουργήσουν με το καλύτερο δυνατο τροπο.

ΥΓ. Έχεις δίκιο για Λάρκιν (μάλιστα ο γκιφαι είναι 4ος , είχα καιρό να το τσεκάρω) μιλάμε για τον καλύτερο πράγματι παίκτη των τελευταίων ετών στην Ευρωλίγκα , ελπίζω να μην μας φύγει για αμερικα για 3η φορά το καλοκαίρι.. Είναι απόλαυση ο τύπος .
Και όχι μόνο είναι πρώτος σε ποσοστό στο 3ποντο , είναι μόλις δεύτερος και σε εύστοχα 3ποντα στη λίγκα με σχεδόν 3,4 αν παιχνίδι (0.1 εύστοχα τρίποντα λιγότερα από τον γουιλμπεκιν ανα ματς που όμως σουτάρει με σχεδόν 10% χειρότερα ποσοστά) .

0
basket72
Reactions:

Πέμ Ιαν 30, 2020 2:46 am

Baader έγραψε:
Πέμ Ιαν 30, 2020 2:13 am
basket72 έγραψε:

Θα ταίριαζε γάντι με τον "Χουλκ", Ντ. Γουίλιαμς
Βαλ'το ολογράφως το όνομα βρε, νόμισα ότι έλεγες Χουλκ τον Ντέρικ Γουίλιαμς* της Φενέρ :shock:

Ο Ντέβιν Γουίλιαμς δεν είναι υπερβολικά βαρύς; Όσες φορές τον έχω δει να παίζει νιώθω ότι έχει πρόβλημα, πρέπει να είναι κοντά στα κιλά του Βουγιούκα...

*Ο οποίος Ντέρικ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν είμαι σίγουρος αν τον θέλει ο Ομπράντοβιτς... Φτηνός δεν είναι αλλά είναι θα ήταν σούπερ σταρ σε ομάδα χαμηλότερης δυναμικής από τις τοπ-4.

Έχεις δίκιο, σε μπέρδεψα με τα αρχικά. Ο Ντέβιν είναι δύναμη της φύσης, ρολάρει απίστευτα για το κορμί του. Ως 4ος ψηλός βέβαια σε ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.
Καρα-καλός κι ο Ντέρικ Γουίλιαμς για εσάς. Κίνηση ματ θα είναι.

Αν πάρετε Όγκαστ δεν σας μένουν και πολλές λύσεις στο θέμα προτέκτορα. Ή θα μείνετε με τον ενδιαφέροντα Μπέντιλ ως 5ο ψηλό ή θα πάτε για 3 σέντερ αποκλειστικά σκιάχτρο, τύπου Ρ. Άπσόου ή Μπεν Λάμμερς της Μπιλμπάο που δεν θα έχουν και τις τρελές απαιτήσεις.

Μια δωδεκάδα τώρα που γυρνάει με παίκτες σχετικά προσβάσιμους(δοθείσης και της τροπολογίας στη φορολόγηση) καθώς κι ελεύθερους το καλοκαίρι θα ήτο η εξής:

1:Καλάθης, Μ. Γουέμπερ,Αθηναίου

1-2 Άλεξ Χάμιλτον

2 (και λίγο 3) Κούρικ

2-3:Ν. Στάουσκας.

3:Παπαπέτρου

4: Ντέρικ Γουίλιαμς

4-5 Μήτογλου. Μπέντιλ

5: Αγιόν, Παπαγιάννης. (Αν έρθει ο Όγκαστ, τότε Παπαγιάννης, Όγκαστ και τούμπαλιν μεταξύ τους αλλά κρίμα το υπόλοιπο ρόστερ :D )

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Πέμ Ιαν 30, 2020 2:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
basket72
Reactions:

Πέμ Ιαν 30, 2020 2:54 am

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιαν 30, 2020 2:23 am

Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα όσα λες . Ο μπριαντε Γουέμπερ προσωπικά δεν θα με χαλούσε καθόλου για ένα 10λεπτο πίσω από τον καλαθη αλλά για να μην τον πήραμε φέτος που θέλαμε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του , δεν νομίζω να τον κοιτάξει ο πιτινο . Αν του άρεσε όντως ο παίκτης του ρικ γιατί να μην τον πάρει από τώρα να τον έχει και έτοιμο για του χρόνου ;

/quote]

Χαίρομαι που συμφωνείς Τζόνι. :smile:
Το καλοκαίρι που πέρασε ο Πιτίνος ήταν ήδη μακριά- άντε να πρότεινε 1-2 παίκτες. Τον έναν τον ξέρουμε, είναι ο πρώην Κανάριος, Γουάιλι.
Ταμάμ είναι για σας ο Γουέμπερ.

Δεν τον έχω πάντως σίγουρο τον Πιτίνο. Μεγάλος άνθρωπος είναι, μια ζωή στο Αμέρικα, θα του λείπει.
ΘΑ εξαρτηθεί κι από το τι θα γίνει την άνοιξη στην Ευρωλίγκα και το καλοκαιράκι στον Καναδά.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι πιο πιθανό είναι να ψάχνεστε πάλι.
Άλλος παίκτης που μου αρέσει ως δεύτερος και τον έχω προτείνει και πάλι, είναι ο Ματ Κοστέλο.(Κανάριος κι αυτός, πέρσι στην Αβελίνο παρέα με τον Γιανγκ). Δύναμη, κόβει, παίρνει ριμπς, ξέρει μπάσκετ και καταθέτει ότι έχει και δεν έχει.... :

JohnnyPao

champion

Πέμ Ιαν 30, 2020 10:53 am

Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι να κάνει κινήσεις που θα τον φτάσουν στο πολυπόθητο από όλες τις ομάδες μπάσκετ της ισορροπίας . Το καλοκαιρινό στοίχημα λοιπόν είναι να διατηρηθεί από την ομάδα η εξαιρετική επιθετικη της λειτουργία αλλά παράλληλα με κάποιες κινήσεις να της γίνει και μια ισχυρή ένεση αμυντικού φίλτρου .

*Εννοείται πως σε μια ομάδα όλα ξεκινούν και τελειώνουν με τον προπονητή . Τα όσα είπε ο μπασκετ72 και πιο πάνω περι απομάκρυνσης πιτινο το καλοκαίρι με προβλημάτισαν παρόλα αυτά τέλη Γενάρη δεν μπορώ να συζητήσω για εναλλακτικούς προπονητές , είναι πολύ νωρίς και για αυτό θα πάρω σαν δεδομένο ότι ο πιτινο θα μείνει (για 2 χρόνια τουλάχιστον ακόμα) . Εννοείται πως παίζει ρολο μεταγραφικά , καθώς αν μείνει τότε σίγουρα μένει ο φριντετ και ίσως και ο τομας , ενώ αν φύγει το πιθανότερο θα ναι να φύγουν και οι 2 αυτοί παίκτες . Ας πούμε ότι μένει ο πιτινο όμως..

Στόχος νο1 να μην γίνεις χειρότερος και στόχος νο2 να γίνεις καλύτερος εκεί που πρέπει . Το καλοκαίρι ουσιαστικά η μόνη μεγάλη απώλεια της ομάδας θα είναι ο Ράις που αποσύρεται . Συνεπώς εγώ προτείνω τις εξής κινήσεις :

Προσθήκες δυο παικτών από το τουρκικό πρωτάθλημα , το γιουροκαπ και την γαλατα . Μιλάω για τους Whittington και Harrison οι οποίοι θα έρθουν για να αντικαταστήσουν τους Johnson και Thomas (η ομάδα αποταμιεύει έτσι 400χιλ και από τις 2 αυτές αλλαγές) .

Στη συνέχεια θα πρότεινα τη προσθήκη ενός πιο παιγμενου αθλητή με μπόλικη εμπειρία από ισπανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα , τον Kyle Kuric , στον οποιο πιθανόν να δώσουμε το συμβόλαιο του παππα μαζί με αυτό του Brown/Rautins .

Αν και ακόμα ψάχνω τον ιδανικό παίκτη για πίσω από τον καλαθη για την ώρα θα πρότεινα τη προσθήκη του Briante Webber , άμυνα , δημιουργία , σουτακι , αυτά θελουμε από παίκτη 10 λεπτών που θα έρθει και με 100χιλ λιγότερα από όσα έπαιρνε ο Ράις (ο οποιος αποτέλεσε τεράστιο steal).

Κάπως έτσι φτάνεις στον αριθμό των 9 παικτών του ρόστερ . Με μπεντιλ ακόμα δεν έχω κατασταλάξει αλλά ούτε έχω βρει και τον παίκτη με 200χιλ που θα μπορούσε να έρθει στη θέση του συνεπώς για τον 12ο παίκτη θα πω : μπεντιλ ή άλλος..

Μένουν δυο θέσεις στο ρόστερ λοιπόν και τα διαθεσιμα χρήματα είναι τα 600χιλ του Γουιλι , τα 250χιλ του Ίαν και τα 500χιλ που εξοικονομησες από τις παραπάνω κινήσεις . Δυο επιλογές υπάρχουν εδώ λοιπόν , είτε να πάμε με Αθηναίου για 5ο Γκαρντ (που δεν θα παίζει ουσιαστικά) και να φέρουμε με 1,4 μυρια σχεδόν παίκτη θηριο τύπου Black της Μακάμπι , είτε να φέρουμε Γκαρντ (ίσως και τον έλληνα Mitrou-Long) με τα 500χιλ και με τα υπόλοιπα 850χιλ να υπογράψουμε πεντάρι που θα μπορεί να βοηθήσει αρκετά , μιλάω για κίνηση όπως αυτές που κάνει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια με χαντερ , χαϊνς , ντανστον , μιλουτινοφ και τώρα έλις . Ακούγεται ο Auguste , εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ξεκάθαρα κάποιον ριμ προτεκτορ στυλ Hamilton (από Τουρκία πλευρά κι αυτός ~ νταρου) .

Αυτά πάνω κάτω , δεν συμπεριλαμβάνω σε όλα αυτά καμία αύξηση του μπατζετ που μπορεί να γίνει λόγω μείωσης της φορολογιας (ας είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή έκπληξη αλλά όχι δεδομένο που θα φέρει απογοήτευση). Ουσιαστικά προσεθεσα στο κορμό της ομάδας αρκετούς 3&D παίκτες με διάθεση και ικανότητα στην έξτρα πάσα και ευελπιστώ και σε ένα καλό 5αρι προτεκτορα... Σχηματικά :

Calathes-Webber
Fredette-Kuric-Mitrou Long
Papapetrou-Harrison
Whittington-Mitoglou-Bentil
Papagiannis-Hamilton/Auguste

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2436
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Ιαν 30, 2020 11:22 am

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιαν 30, 2020 10:53 am
Calathes-Webber
Fredette-Kuric-Mitrou Long
Papapetrou-Harrison
Whittington-Mitoglou-Bentil
Papagiannis-Hamilton/Auguste
Αυτό μου αρέσει αρκετά
Βέβαια αν αντί για Hamilton βάλεις Auguste μου φαίνεται λίγο καταστροφή το 5 αλλά το σώζει ότι ο Whittington μπορεί να παίξει 5 αν χρειαστεί
Επίσης ο Harrison βλέπω ότι είχε υπογράψει 1+1 αλλά πιστεύω θα μας είναι πρόβλημα μόνο αν η Γαλατα κερδίσει θέση στην Ευρωλίγκα μέσω Eurocup
Πρόβλημα ίσως υπάρξει στον Kuric γιατί είναι μεν ελεύθερος αλλά αν η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κρατήσει δεν φεύγει.
Κάποιος-οι από τους κοντούς τους θα φύγει αλλά αυτή την στιγμή παίζει πολύ περισσότερο από τον Ρίμπας και ίσως το καλοκαίρι την πληρώσει κάνας Πάνγκος που πέρσι δεν έκανε τίποτα,φέτος δεν έχει παίξει και με όλους υγιείς μαζεύονται υπερβολικά πολλοί πρωτοκλασσάτοι άσσοι.Θα μου άρεσε πολύ να έρθει πάντως

Τώρα Mitrou Long δεν ξέρω γιατί δεν υπολογίζεται σαν Έλληνας. Πριν μερικά χρόνια που τον κοίταζαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν είχε διαβατήριο,όταν έκανε κίνηση η ΑΕΚ είδε ότι δεν μπορούσε να του βγάλει(δεν ήθελε ο ίδιος;γραφειοκρατικό θέμα;άγνωστο),απ'όσο ξέρω ακόμα δεν έχει οπότε αν είναι να πιάνει θέση ξένου δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος

0
basket72
Reactions:

Πέμ Ιαν 30, 2020 11:46 am

.Εχει δίκιο ο Pan24 για τον Αμερικάνο/Σλοβάκο σουτέρ.
Τον Κούρικ (όπως και τον Πάνγκος- σε αυτόν έπεσα μέσα τουλάχιστον) εγώ τον ξαναέβαλα στην κουβέντα θεωρώντας ότι με τόσους περιφερειακούς δεν θα ήταν κι ότι καλύτερο για τον ίδιο να μείνει του χρόνου.
Διαβάζω όμως στο encestando ότι η Μπαρτσελόνα θέλει να τον ανανεώσει, οπότε γίνεται αυτομάτως το πρώτο φαβορί.
Είναι και πολλά χρόνια στην Ισπανία, ενώ να μην ξεχνάμε το δέσιμο που έχει με την πόλη της Βαρκελώνης, αφού εκεί έγινε η επιτυχημένη εγχείρηση που τού έσωσε τη ζωή.
Αλλιώς θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια προσέγγιση του τύπου" ΄έλα σε μας να είσαι ο ηγέτης μας κλπ" δεδομένου ότι όντως ο χρόνος του θα συρρικνωθεί του χρόνου, με Ερτέλ κι Αμπρίνες να παίρνουν σημαντικά περισσότερα λεπτά από αυτά που παίρνουν φέτος...

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Πέμ Ιαν 30, 2020 12:32 pm

για τον harisson της Galata, τον προτεινα εδω και καιρο ακομα και στο παλιότερο forum :D :D

ειναι πουλεν μου εδω και 1,5 χρονο σχεδον και ο παικτης που κολλαει τελεια στο 2-3. εχει ολα τα στοιχεια να γινει ενας χρυσος ρολιστας σε ομαδες που πανε για final 4, οπως εγινε και ο ναναλυ δηλαδη.

εννοειται πως τον θελω στην ομαδα, αλλα ειναι λιγο δυσκολο να παιξει στο 3 μονο. ειναι σαν τον λοτζο, που δυσκολευεται λιγο στο 3 στην αμυνα. βεβαια αν μου πεις αυτον και τον κουρικ στην ομαδα θα σου πω ναι, αλλα θα εχουμε θεματακια στην αμυνα, ειδικα αν δεν παρουμε 2 καλους defensive stopper στις αλλες 2 θεσεις.

τον αλλον που προτεινετε απο γαλατα δεν τον εχω προσεξει και πολυ για την θεση 4, θεση στην οποια θελω τον τομας να μεινει.

1. νικ- δημιουργικο ψηλο γκαρντ φθηνος(τυπου βεστερμαν ή λαπροβιτολα)
1-2. μπριαντε γουεμπερ
2. φριντετ
2-3 κουρικ
3. παπι-χαρισον
4. μητο-τομας
4-5. μπεντιλ
5. θηριο παικταρας αθλητικος- παπατζον

και αθηναιου-παπαδακης για α1

σε περιπτωση που παρουμε ογκαστ τοτε θα φυγει ο μπεντιλ και θα πρεπει να παρουμε ενα καλο αθλητικο 4-5αρι στο στυλ του σινγκλετον. να παιζει ευκολα δηλαδη και στο 4 και στο 5, να ειναι πολυ καλος ριμπαουντερ και να μαρκαρει παντου. και να εχει και σουτακι.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”