Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Αύγ 19, 2024 4:29 am

Το rotation της ομαδας πλέον το φαντάζομαι κάπως έτσι, σε παρενθεση έχω τους χρόνους συμμετοχής των παιχτών :

Brown(22) , Sloukas(18+6)
Nunn(28) , Kalaitzakis(2)
Grigonis(22) , Grant(18+4) , Papapetrou
Mitoglou(22) , Juancho(18)
Lessort(28) , Yurtseven(12) , Adetokubo

Προφανώς θα υπάρχουν ματς που κάποιοι θα παίξουν λιγότερο, κάποιοι περισσότερο, θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Η ομάδα όμως είναι πλήρης και μπορεί να τους αντιμετωπίσει εσωτερικά, αν δούμε ότι κάτι μας λείπει δεν αποκλείεται να κάνουμε και μεταγραφή μέσα στη σεζόν, δεν το νομίζω βέβαια αυτό. Ο Grant όπως βλέπετε θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά στο "3", εκτός κι αν έχουμε καναν τραυματισμο του Σλουκα, τότε θα ανεβαίνει ως μπακαπ ασος και θα καλύπτουν το "3" οι Παπαπέτρου και Καλαϊτζάκης πίσω απτον Λιθουανό. Ο Ιωάννης θα μπορεί να βοηθάει και στο "4" όποτε τραυματίζεται ο Juancho, θα δούμε και σχήματα φαντάζομαι με 5αρι τον Μήτογλου. Οπωσδήποτε πάντως θέλουμε Juancho και Grant στη 5αδα όταν είναι μέσα ο Yurtseven για να τον καλύπτουν αμυντικά.

Εμενα μαρεσουμε πολύ φέτος! Είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί, αυτό από μόνο του βέβαια δεν λέει και τίποτα, είδαμε πόσο φαβορί ήταν η Ρεαλ τη σεζόν που μας πέρασε... δουλειά και χαμηλά το κεφάλι (για τους παίχτες λέω, ο Ataman ας λέει τα δικά του). Το θέλω πολύ το repeat πάντως, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να χάσουμε Nunn και Lessort απτο ΝΒΑ, μην το ξεχνάμε αυτό.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3928
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Αύγ 19, 2024 5:36 am

JohnnyPao έγραψε:
Το rotation της ομαδας πλέον το φαντάζομαι κάπως έτσι, σε παρενθεση έχω τους χρόνους συμμετοχής των παιχτών :

Προφανώς θα υπάρχουν ματς που κάποιοι θα παίξουν λιγότερο, κάποιοι περισσότερο, θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Η ομάδα όμως είναι πλήρης και μπορεί να τους αντιμετωπίσει εσωτερικά, αν δούμε ότι κάτι μας λείπει δεν αποκλείεται να κάνουμε και μεταγραφή μέσα στη σεζόν, δεν το νομίζω βέβαια αυτό. Ο Grant όπως βλέπετε θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά στο "3", εκτός κι αν έχουμε καναν τραυματισμο του Σλουκα, τότε θα ανεβαίνει ως μπακαπ ασος και θα καλύπτουν το "3" οι Παπαπέτρου και Καλαϊτζάκης πίσω απτον Λιθουανό. Ο Ιωάννης θα μπορεί να βοηθάει και στο "4" όποτε τραυματίζεται ο Juancho, θα δούμε και σχήματα φαντάζομαι με 5αρι τον Μήτογλου. Οπωσδήποτε πάντως θέλουμε Juancho και Grant στη 5αδα όταν είναι μέσα ο Yurtseven για να τον καλύπτουν αμυντικά.

Εμενα μαρεσουμε πολύ φέτος! Είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί, αυτό από μόνο του βέβαια δεν λέει και τίποτα, είδαμε πόσο φαβορί ήταν η Ρεαλ τη σεζόν που μας πέρασε... δουλειά και χαμηλά το κεφάλι (για τους παίχτες λέω, ο Ataman ας λέει τα δικά του). Το θέλω πολύ το repeat πάντως, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να χάσουμε Nunn και Lessort απτο ΝΒΑ, μην το ξεχνάμε αυτό.
ο γκριγκονισ αποκλειεται να εχει 22 λεπτα αν ειναι ολοι υγιεις
κανα 10λεπτο θα παιζει στα σημαντικα παιχνιδια

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3325
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Αύγ 19, 2024 11:04 am

JohnnyPao έγραψε:

Τον Παπαπέτρου βλέπω τον λογαριάζεις ως τον 11ο-12ο παίκτη. δεν συμφωνώ μετά την επάνοδο του ήταν κομβικός και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στην Euroleague στα playoff έπαιζε 22 λεπτά μ.ο και στο Φ4 20 λεπτά και άφησε πίσω στο ροτέιτον τον Γκριγκόνις. Το λες προφανώς για να χωρέσει ο Γκραντ μετά και την έλευση του Μπράουν αλλά δεν νομίζω ότι θα παίζει αποκλειστικά στο 3. Ο Γκριγκόνις δίνει μεν καλύτερο spacing αλλά υστερεί στην άμυνα σε σχέση με Παπαπέτρου και Γκραντ.
Νομίζω πως ο Γκραντ θα περιοριστεί σε κανένα 15λεπτο, για να συμπληρώνει τα γκάρντ και την θέση 3, στο 3 θα είναι βασικός ο Παπαπέτρου και ο Γκριγκόνις θα συμπληρώνει τους χρόνους ανάλογα με το παιχνίδι.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 619

Δευ Αύγ 19, 2024 11:14 am

Conan1982 έγραψε:
Δευ Αύγ 19, 2024 11:04 am
JohnnyPao έγραψε:

Τον Παπαπέτρου βλέπω τον λογαριάζεις ως τον 11ο-12ο παίκτη. δεν συμφωνώ μετά την επάνοδο του ήταν κομβικός και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στην Euroleague στα playoff έπαιζε 22 λεπτά μ.ο και στο Φ4 20 λεπτά και άφησε πίσω στο ροτέιτον τον Γκριγκόνις. Το λες προφανώς για να χωρέσει ο Γκραντ μετά και την έλευση του Μπράουν αλλά δεν νομίζω ότι θα παίζει αποκλειστικά στο 3. Ο Γκριγκόνις δίνει μεν καλύτερο spacing αλλά υστερεί στην άμυνα σε σχέση με Παπαπέτρου και Γκραντ.
Νομίζω πως ο Γκραντ θα περιοριστεί σε κανένα 15λεπτο, για να συμπληρώνει τα γκάρντ και την θέση 3, στο 3 θα είναι βασικός ο Παπαπέτρου και ο Γκριγκόνις θα συμπληρώνει τους χρόνους ανάλογα με το παιχνίδι.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτό που γράφεις, το αναφέρω γιατί ήθελα να το γράψω αλλά με πρόλαβες! Ίσως βέβαια λίγο διαφορετικά, ότι δηλαδή η περιφέρεια στο 1-2-3 θα είναι μια πολύ "ρευστή" κατάσταση. Για να γίνω κατανοητός δεν πιστεύω ότι στο 3 θα υπάρχει βασικός και αναπληρωματικός ρόλος. Παπ, Γκρίγκο και Γκράντ έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα την αντίπαλη περιφέρεια ή το σχήμα που θα εξυπηρετεί την σωστή λειτουργία στα πικ (πικ εν ρολ , πικ εν ποπ). Όπως πχ έγινε με την αντιμετώπιση του Κόλσον δστα πλευ οφ ή όπως θα βολεύει την συνεργασία των ψηλών με τα ασόδυα. Είναι κάτι που είναι στο πνεύμα των ομάδων του Άταμαν.

2
2 Εικόνα
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Lapro13

senior
Reactions: 247
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Αύγ 19, 2024 12:31 pm

Δεν υπαρχει αλλη ομαδα στην Ευρωλιγκα να μην εχει 2 ισαξια πενταρια. Σε εμας προσοχη μην θιχτει ο Λεσορ και ψαχναμε 3 μηνες καποιον που ειναι οκ για 10-15 λεπτα. Δεν το καταλαβαινω πραγματικα.
Με τοσα ματς, με τοσους τραυματισμους δλδ ο Λεσορ θα χαλιοταν να παιζει 20 λεπτα;;

Κανονικα επρεπε να πουμε στον Λεσορ η’ υπογραφεις ανανεωση τωρα και παιζεις βασικος η’ θα παρουμε ισαξιο σου να μοιραζεστε την θεση. Θα την κανει του χρονου και θα ψαχνουμε 5αρι βαρβατο.

Τελος παντων, καλοριζικος ο Τουρκος. Στα θετικα οτι θα ναι παρων απ την προετοιμασια. Ελπιζω να ειναι αλλος ενας λαγος απ το καπελο του Αταμαν!

0
villiskabas

nba
Reactions: 532
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης

Δευ Αύγ 19, 2024 12:40 pm

Εγω νομιζω περαν των αλλων ο Αταμαν ειδε οτι ο Παναθηναικος ειχε ενα θεματακι στα ριμπαουντ περσι. Ο Τουρκος ειναι πραγματικα πολυ δυνατος σε αυτο το κομματι..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece

Δευ Αύγ 19, 2024 12:41 pm

Lapro13 έγραψε:
Δευ Αύγ 19, 2024 12:31 pm
Δεν υπαρχει αλλη ομαδα στην Ευρωλιγκα να μην εχει 2 ισαξια πενταρια. Σε εμας προσοχη μην θιχτει ο Λεσορ και ψαχναμε 3 μηνες καποιον που ειναι οκ για 10-15 λεπτα. Δεν το καταλαβαινω πραγματικα.
Με τοσα ματς, με τοσους τραυματισμους δλδ ο Λεσορ θα χαλιοταν να παιζει 20 λεπτα;;
Αυτό το επιχείρημα το έχουμε κάνει καραμέλα αλλά μην παίρνεις και όρκο ότι ισχύει, στο sdna έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς την δημοσιογραφική τους πένα για να εξυπηρετούν δικούς τους σκοπούς, δηλαδή να δείχνουν ότι έχουν περισσότερη πληροφόρηση απ όση πραγματικά έχουν. έχουν κάνει άπειρες κολοτούμπες ! αυτό βέβαια 'χει και την καλή ανάγνωση, ότι το τιμ δουλεύει σωστά και βγάζει προς τα έξω ό,τι φρονεί πως πρέπει να βγει.

0
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece

Δευ Αύγ 19, 2024 12:45 pm

villiskabas έγραψε:
Εγω νομιζω περαν των αλλων ο Αταμαν ειδε οτι ο Παναθηναικος ειχε ενα θεματακι στα ριμπαουντ περσι. Ο Τουρκος ειναι πραγματικα πολυ δυνατος σε αυτο το κομματι..
Αυτό ακριβώς ! Έχει πολύ καλό τάιμινγκ πάνω από την στεφάνη, κάνει εξαιρετικές τοποθετήσεις στο ριμπάουντ, κόβει πολύ έξυονα και γρήγορα στην επίθεση με εξαιρετικές τοποθετήσεις και έχει πολύ προσεγμένα τελειώματα, αυτά τα χαρακτηριστικά τον κανουν ιδανικό φιτ για την θέση, καθώς ταιριάζει άψογα και με λορέντζο και με σλούκα, όπως και με μήτο και με χουάντσο, ακόμα και με Παπαπέτρου στο 4. Το σουτ επίσης είναι καλό, όχι τέλειο αλλά καλό για την θέση του και θα έχει όλο το χρόνο να το δουλέψει περισσότερο.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1169
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Αύγ 19, 2024 12:54 pm

kein έγραψε:
villiskabas έγραψε:
Αυτό ακριβώς ! Έχει πολύ καλό τάιμινγκ πάνω από την στεφάνη, κάνει εξαιρετικές τοποθετήσεις στο ριμπάουντ, κόβει πολύ έξυονα και γρήγορα στην επίθεση με εξαιρετικές τοποθετήσεις και έχει πολύ προσεγμένα τελειώματα, αυτά τα χαρακτηριστικά τον κανουν ιδανικό φιτ για την θέση, καθώς ταιριάζει άψογα και με λορέντζο και με σλούκα, όπως και με μήτο και με χουάντσο, ακόμα και με Παπαπέτρου στο 4. Το σουτ επίσης είναι καλό, όχι τέλειο αλλά καλό για την θέση του και θα έχει όλο το χρόνο να το δουλέψει περισσότερο.
Εγω θεωρω οτι δεν ειναι καλη λυση για τον Παο. Φυσικα αυτο ειναι καλο για την ομαδα μου. Ειναι δεινοσαυρος αλλα και αθλητικος. Και στα δυο μετροος ομως. Δεν ειναι δυνατος, δεν εχει ποστ παιχνιδι ουτε σουτ απο μακρινη αποσταση. Μετρια επιλογη σε συγκριση με το τι κυκλοφορουσε. Στο ριμπαουντ ειναι οντως λογω καλων τοποθετησεων πολυ καλος αλλα ειναι και το μονο χαρακτηριστικο που ειναι καλος.

0
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague
Reactions: 640
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Αύγ 19, 2024 1:23 pm

Ο Γιουρτσεβεν είναι σίγουρα αναβάθμιση σε σχέση με Μπαλτσεροφσκι.
Ο Πολωνός θέλει χρόνο για να γίνει παίκτης Ευρωλίγκας και με τον Αταμάν δεν θα τον έβρισκε.

Το μόνο που με απασχολεί με τον Γιουρτσεβεν είναι πως θα ανταποκριθεί στην άμυνα που παίζουμε. Ή θα αλλάξουμε στυλ όσο είναι στο παρκέ και θα τον έχουμε μόνιμα μέσα στη ρακέτα ή θα χρειάζεται να παίζει μόνο με Χουάντσο.

Έχω εμπιστοσύνη στον Αταμάν πάνω σε αυτό το θέμα πάντως. Και πέρυσι ανησυχούσαμε για την άμυνα μας και αποδείχτηκε από τις καλύτερες. Ο κοουτς θέλει οι παίκτες του να μπορούν να σκοράρουν αξιόπιστα και τα υπόλοιπα τα φτιάχνουμε.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή Γιουρτσεβεν. Ούτε πήραμε απλά ότι περίσσεψε. Ο Αταμαν σίγουρα θα προτιμούσε να μείνει με Μπαλτσεροφσκι από το να έκανε επιλογή χωρίς να ξέρει τι ζητάει, μόνο και μόνο για να πάρει κάποιον.

1
1 Εικόνα
villiskabas

nba

Δευ Αύγ 19, 2024 1:25 pm

Christofis έγραψε:
kein έγραψε:

Εγω θεωρω οτι δεν ειναι καλη λυση για τον Παο. Φυσικα αυτο ειναι καλο για την ομαδα μου. Ειναι δεινοσαυρος αλλα και αθλητικος. Και στα δυο μετροος ομως. Δεν ειναι δυνατος, δεν εχει ποστ παιχνιδι ουτε σουτ απο μακρινη αποσταση. Μετρια επιλογη σε συγκριση με το τι κυκλοφορουσε. Στο ριμπαουντ ειναι οντως λογω καλων τοποθετησεων πολυ καλος αλλα ειναι και το μονο χαρακτηριστικο που ειναι καλος.
Για να δουμε ακομα δεν εχει ανακοινωθει παντως....Εμενα μου φαινεται πολυ εξελιξιμος παικτης με προοπτικες και με καλο μπασκετικο IQ..να μου πεις και ο Μπατσερλοφκσι τετοιος εδειχνε...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece

Δευ Αύγ 19, 2024 1:28 pm

Christofis έγραψε:
kein έγραψε:

Μήπως τον μπερδεύεις με κάποιον άλλον ; γιατί έχει καλό ποστ παιχνίδι και με πολύ καλά τελειώματα. Οκ δεν είναι γρήγορος στα πλάγια βήματα αλλά σε τέτοιου είδους παίχτες αρέσκεται ο κόουτς, δες λίγο τι είχε πάντα στις ομάδες του και θα καταλάβεις ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε καμποκλο και άλλους παρόμοιους, που κι εμένα μου αρέοσυν σαν παίχτες να πω την αλήθεια.

0
villiskabas

nba

Δευ Αύγ 19, 2024 1:38 pm

Ειναι οντως καλος finisher. επισης εχει αυτο το γυριστο hook πολυ πετυχημενη κινηση και καλο μηχανισμο στο σουτ

1
1 Εικόνα
Fitz

euroleague
Reactions: 368
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Δευ Αύγ 19, 2024 3:06 pm

xomitsious έγραψε:
Δευ Αύγ 19, 2024 1:23 pm
Ο Γιουρτσεβεν είναι σίγουρα αναβάθμιση σε σχέση με Μπαλτσεροφσκι.
Ο Πολωνός θέλει χρόνο για να γίνει παίκτης Ευρωλίγκας και με τον Αταμάν δεν θα τον έβρισκε.

Το μόνο που με απασχολεί με τον Γιουρτσεβεν είναι πως θα ανταποκριθεί στην άμυνα που παίζουμε. Ή θα αλλάξουμε στυλ όσο είναι στο παρκέ και θα τον έχουμε μόνιμα μέσα στη ρακέτα ή θα χρειάζεται να παίζει μόνο με Χουάντσο.

Έχω εμπιστοσύνη στον Αταμάν πάνω σε αυτό το θέμα πάντως. Και πέρυσι ανησυχούσαμε για την άμυνα μας και αποδείχτηκε από τις καλύτερες. Ο κοουτς θέλει οι παίκτες του να μπορούν να σκοράρουν αξιόπιστα και τα υπόλοιπα τα φτιάχνουμε.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή Γιουρτσεβεν. Ούτε πήραμε απλά ότι περίσσεψε. Ο Αταμαν σίγουρα θα προτιμούσε να μείνει με Μπαλτσεροφσκι από το να έκανε επιλογή χωρίς να ξέρει τι ζητάει, μόνο και μόνο για να πάρει κάποιον.
Πολύ σωστή παρατήρηση για το πως θα παίζει με αυτόν μέσα. Όντως μόνο με τον Juancho φαίνεται να ταιριάζει, ίσως και με Παπαπέτρου αν παίρνει λίγα λεπτά σαν PF.

Τακτικά, δε νομίζω πως αλλάζει κάτι, γιατί με όποιον και να είναι, λογικά με αλλαγές θα παίζει και ο Τούρκος. Οπότε μετά οι βοήθειες είναι αναγκαίες και ρισκάρεις το σουτ.

ΥΓ: Ο Yurtseven είναι αυτό που θα θέλαμε να έχει γίνει ο Παπαγιάννης, έστω και στο μίνιμουμ. Παίρνει ριμπάουντ, σπρώχνει, μπορεί να ποστάρει και έχει και ένα συμπαθητικό σουτάκι από μακριά. Ακριβώς ό,τι περιμέναμε τόσα χρόνια να κάνει ο Γιωργάρας. Και έχει περιθώριο να εξελιχθεί πολύ περισσότερο στην Ευρώπη.

1
1 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1204
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Αύγ 19, 2024 3:41 pm

JohnnyPao έγραψε:

Μετά παραπονιέσαι για τα dislikes :P

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”