Εύχομαι στον Ιωαννη καλή συνέχεια σε ότι και να κάνει στη ζωή του, μου ήταν πολύ συμπαθής σαν παίχτης και άνθρωπος. Με συγκίνησε λίγο το ότι αποσύρεται και δεν θα τον ξαναδούμε στα παρκέ, ωστόσο καλά έκανε και άκουσε το σώμα του, προφανώς του ήταν μεγάλη ταλαιπωρία και ήθελε πολύ πόνο να συνεχίσει να δουλεύει και να παίζει παρόλο που οι τραυματισμοί δεν τον άφηναν. Με θλίβει να πω την αλήθεια που στη τελευταία του χρονιά τιμωρήθηκε από τον Ataman και θεωρώ αυτήν την απόφαση μεγάλο σφάλμα του κόουτς, όπως και το ότι δεν του έδωσε λίγο μεγαλύτερο ρόλο φέτος μετά τη περσινή του απόδοση στο κλείσιμο της σεζόν. Όντως δεν έπαιζε, αλλά σε αυτό φταίει ότι δεν μπορούσε να βρει και ρυθμό λόγω των συνεχών τραυματισμών. Όσα είπαν ο Σλουκας, ο Ντίνος, ο Παπαγιάννης, ο Καλαϊτζάκης, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ακόμα και ξένοι όπως ο Kendrick Perry δείχνουν πολλά για το ήθος και τον χαρακτήρα του Παπαπέτρου.
https://www.sport24.gr/basket/plimmiris ... -post-tou/
Ο Ιωάννης μαρεσε από τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδος και έφτασε και σε έναν τελικό Ευρωλίγκας ως μπακαπ 3αρι. Κι εγώ ήμουν βέβαια από αυτούς που έλεγαν ότι θα έκανε πολύ πιο μεγάλη καριέρα αν αποδεχόταν να παίξει στο "4". Στον Παναθηναϊκό εννοείται τον αγάπησα ακόμα περισσότερο και μαρεσε πολύ να τον βλέπω ως το βασικό μας 3αρι στην ομάδα του Pitino, τον σεβασμό μου όμως τον κέρδισε όταν έβαλε πλάτη στα δύσκολα και έμεινε στα πέτρινα χρόνια της ομάδας. Στο διάστημα αυτό κέρδισε 3 πρωταθλήματα και το 2021 βγήκε MVP της Α1. Στη συνέχεια πήγε στη Παρτιζαν ως μπακαπ 3αρι, πήρε το πρωτάθλημα της ΑΒΑ και παραλίγο να φτάσει στο Final 4, ενώ στην επιστροφή του στον ΠΑΟ μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά και ως βασικό μας 3αρι σε playoffs, Final 4 και τελικούς Α1 πήρε ευρωλιγκα και πρωτάθλημα. Οι εικόνες με τον Παπαπέτρου να πανηγυρίζει με τον κόσμο και να κλαίει μετα τη κατάκτηση του 7ου θα μου μείνουν αξέχαστες, όπως και η στιγμή που δείχνει τα μπράτσα του μετά από ένα ριμπάουντ και να παίρνει το αντιαθλητικό από τον Καλαθη και φυσικά τα πολύ κρίσιμα fade away τρίποντα του απέναντι στη Μακαμπι.
Κρίμα που δεν είχε ανακοινώσει νωρίτερα την απόσυρση του, ώστε να φροντίσουμε οι οπαδοί να απολαύσει ένα standing ovation στο ΟΑΚΑ. Ιωάννη, παιχτουρα, ψυχάρα θα μας λείψεις! Θα μπορούσες να είσαι ο ηγέτης στον Άρη για 2-3 χρονιά ακόμα ή ρολιστας στον ΠΑΟ αλλά επέλεξες να τελειώσεις την καριέρα σου με το κεφάλι ψηλά, συγχαρητήρια για όλα!