Kώστας Σλούκας - Ο αρχηγός του ΠΑΟ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 17, 2024 8:47 pm

Ένας από τους λόγους που μπαίνω στο καθεστωτικό sdna είναι για να διαβάζω τις μπασκετικές αναλύσεις (για μένα από τους κορυφαίους Έλληνες ρεπόρτερ σε γνώσεις του θέματος) του Θ. Τσίμπου. Και δεν είναι παναθηναικός, ΑΕΚ είναι, αλλά είναι αντικειμενικός πραγματικά. Το αναφέρω γιατί οι φίλοι συμφορουμίτες ολυμπιακοί βγάζουν (δικαίως ενίοτε) σπυρια με το sdna , αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο αυτό που αναλύει την "χρήση" του Σλουκα στον Ολυμπιακό και την "χρήση του" φέτος στον Παναθηναικό.

Οι αριθμοί δικαιώνουν τον Κώστα, και δείχνουν ξεκάθαρα γιατί επέλεξε να πάρει αυτή την απόφαση, και πόσο μεγάλο δώρο ήταν αυτό για εμάς.

https://www.sdna.gr/mpasket/1208259_i-s ... nfographic

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
old boy

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose

Δευ Ιουν 17, 2024 8:57 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 7:18 pm
old boy έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 6:47 pm

Συμφωνούμε για....
....
Δεν έχω κάτι να προσθέσω, πιστεύεις ότι ο Γκάλης θα ήταν σταρ στο ΝΒΑ στα 90ς. Οκ, δικαίωμα σου, δεν έχω τρόπο να δείξω ότι δεν ισχύει.
Και δεν είσαι υποχρεωμένος - δεν περιμένω να πείσω ή να πεισθώ. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Two way player

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Hakeem

Δευ Ιουν 17, 2024 10:47 pm

Παιδιά ο Γκάλης ήταν πολύ πιο skilled παίκτης από τον Byron Scott, τι λέτε κάποιοι ότι δεν μπορούσε να παίξει ΝΒΑ????

Πόσοι έκαναν τη διαδρομή στα 80ς που ο Νικ πετούσε από Ευρώπη στο ΝΒΑ?

Άβαταρ μέλους
Sluka Magic

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιουν 17, 2024 10:50 pm

Ο Γκάλης Skilled? Σιγά μην ήταν και ο Ίρβινγκ
Μια κίνηση είχε όλο και όλο προς τα μέσα, σηκώνομαι και στεκομαι στον αέρα, σπάσιμο της μέσης .. τρίποντο ήταν χάλια.. πασουλα που και που ..

Η διαφορα του Γκάλη με τους υπόλοιπους της εποχής του ήταν στην εκγύμναση, οι άλλοι ήταν λαπάδες μπροστά του.

Soupamantar ο Μέγας
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Δευ Ιουν 17, 2024 11:30 pm

Sluka Magic έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 10:50 pm
Ο Γκάλης Skilled? Σιγά μην ήταν και ο Ίρβινγκ
Μια κίνηση είχε όλο και όλο προς τα μέσα, σηκώνομαι και στεκομαι στον αέρα, σπάσιμο της μέσης .. τρίποντο ήταν χάλια.. πασουλα που και που ..

Η διαφορα του Γκάλη με τους υπόλοιπους της εποχής του ήταν στην εκγύμναση, οι άλλοι ήταν λαπάδες μπροστά του.
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 17, 2024 11:36 pm

Γιατί δεν πάτε στο νήμα του Γκάλη να τα πείτε ωραία και όμορφα, εδώ μιλάμε για τον Κώστα τον σλουκα ε ! :D :D

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Τρί Ιουν 18, 2024 12:33 am

Οι Αμερικανοί είχαν μπανίσει μπόλικους Σοβιετικούς και Γιουγκοσλάβους της δεκαετία του '80, ωστόσο αυτός που έφυγε πρώτος ήταν ο Georgi Glouchkov από τη Βουλγαρία. Μετά όμως από το στραπάτσο των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ, άρχισε η σταδιακή μετακόμίση με πρώτους τους Marcullionis και Volkov. Λίγο αργότερα ο Drazen με τον Divac και οι υπόλοιποι πιο μετά, όσοι όμως έπαιζαν ήδη ήταν από το κολλέγιο και όχι απ'ευθείας από την Ευρώπη (Smits και Schrempf). Είναι αληθές ότι τα λεφτά δεν ήταν καλά και αυτό που θυμάμαι είναι οι περιπτώσεις των Kukoc και Radja που ενώ ήταν με το ένα πόδι στις ΗΠΑ τελικά αποδέχτηκαν τις μυθικές προτάσεις των Treviso και Roma μένωντας στην Ευρώπη για ένα ακόμη χρόνο.

Για τον Γκάλη θυμάμαι κάτι πρωτοσέλιδα σε πολιτικές εφημερίδες κιόλας, που έγραφαν με μεγάλα γράμματα "Ο Νικ ο πρώτος αθλητής με αμοιβές στο 1 δις δραχμές". Δεν θυμάμαι την αναλογία με το δολλάριο πάντως ενδεχομένως να ήταν εκεί κοντά στα 4 εκατομμύρια η αντιστοιχία. Το πιπεράτο είναι ότι ο Γιαννάκης για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να φύγει από τον Άρη, διότι απαιτούσαι τα λεφτά του Γκάλη ή έστω εκεί κοντά, συμφωνα βέβαια με τον αστικό μύθο της εποχής.

Προτείνω να ονομαστεί το καινούριο τόπικ " Ο Γκάλης έπαιζε με λαπάδες, τι λέτε;" :P :banana: :cool:

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Ιουν 18, 2024 1:27 am

Ο Γκάλης πήρε 1 δις για 3 χρόνια το 1992 σωστά; Άρα 333εκ τον χρόνο. Τον Ιούνιο του 1992 βλέπω ισοτιμία δραχμής-δολαρίου στο (περίπου) 190. Δηλαδή 1.7εκ δολάρια. Δεν ξέρω αν χάνω κάτι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα 3 και 4εκ που λέτε από που βγαίνουν.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
germany96

Honorary
Reactions:

Τρί Ιουν 18, 2024 2:20 am

Νικόλα, εγώ σου έβαλα πηγή με δηλώσεις του Μητρούδη με τα ποσά σε δολάρια αλλά όπως σου ανέφερα η αξιοπιστία του ελέγχεται, ήταν "ιδιαίτερη" προσωπικότητα ο μακαρίτης.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Τρί Ιουν 18, 2024 12:12 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Ο Γκάλης πήρε 1 δις για 3 χρόνια το 1992 σωστά; Άρα 333εκ τον χρόνο. Τον Ιούνιο του 1992 βλέπω ισοτιμία δραχμής-δολαρίου στο (περίπου) 190. Δηλαδή 1.7εκ δολάρια. Δεν ξέρω αν χάνω κάτι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα 3 και 4εκ που λέτε από που βγαίνουν.
Δεν το έχω σίγουρο αλλά μήπως ο Νικ έπαιρνε 1 δις το χρόνο; Νομίζω ότι είχε υπογράψει κάτι νωρίτερα από 1992 αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος. Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος μέχρι να πάει ο Kukoc στην Benetton και ο Radja στη Roma. :roll:

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Ιουν 18, 2024 12:16 pm

ssoulliss έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Δεν το έχω σίγουρο αλλά μήπως ο Νικ έπαιρνε 1 δις το χρόνο; Νομίζω ότι είχε υπογράψει κάτι νωρίτερα από 1992 αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος. Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος μέχρι να πάει ο Kukoc στην Benetton και ο Radja στη Roma. :roll:
Όπου και να δω βλέπω ότι «η μεταγραφή/συμβόλαιο κόστισε 1 δις». Εγώ το ερμηνεύω ως σύνολο για τα 3 χρόνια αυτό. Τι να σου πω; Δεν ξέρω αν υπάρχουν αξιόπιστες πηγες για το μπάσκετ των 90s :lol:

Μου φαίνεται αδιανόητο να έπαιρνε ο Γκάλης πιο πολλά λεφτά από τον Jordan (4εκ μεικτά το 92).

Εικόνα
old boy

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose

Τρί Ιουν 18, 2024 1:37 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Όπου και να δω βλέπω ότι «η μεταγραφή/συμβόλαιο κόστισε 1 δις». Εγώ το ερμηνεύω ως σύνολο για τα 3 χρόνια αυτό. Τι να σου πω; Δεν ξέρω αν υπάρχουν αξιόπιστες πηγες για το μπάσκετ των 90s :lol:

Μου φαίνεται αδιανόητο να έπαιρνε ο Γκάλης πιο πολλά λεφτά από τον Jordan (4εκ μεικτά το 92).
1 δις για 3 χρόνια ήταν. Το 1992. Με ένα online πρόγραμμα inflation βρίσκεις ότι αντιστοιχεί σε 2.84 m ευρό /χρόνο σημερινή αξία. Εύκολα το υπολογίζεις σε νταλαρς.
BTW, το gangster για τον Νικ βγήκε για την 'διαπραγματευτικη' του δεινότητα.
Sorry για τα επαναλαμβανόμενα οφτοπικ μοντς.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Ιουν 18, 2024 2:48 pm

old boy έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

1 δις για 3 χρόνια ήταν. Το 1992. Με ένα online πρόγραμμα inflation βρίσκεις ότι αντιστοιχεί σε 2.84 m ευρό /χρόνο σημερινή αξία. Εύκολα το υπολογίζεις σε νταλαρς.
Γιατί μας νοιάζει ο πληθωρισμός; Ποσά του 1992 συγκρίνουμε στη μία και στην άλλη περίπτωση. Δεν συγκρίνουμε με σημερινά ποσά. https://www.poundsterlinglive.com/bank- ... o-GRD-1992 εδώ είναι ιστορικά η ισοτιμία, κοίταξα Ιούνιο και πήρα λίγο αυθαίρετα την τιμή 190.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τρί Ιουν 18, 2024 5:58 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 18, 2024 2:48 pm
old boy έγραψε:

Γιατί μας νοιάζει ο πληθωρισμός; Ποσά του 1992 συγκρίνουμε στη μία και στην άλλη περίπτωση. Δεν συγκρίνουμε με σημερινά ποσά. https://www.poundsterlinglive.com/bank- ... o-GRD-1992 εδώ είναι ιστορικά η ισοτιμία, κοίταξα Ιούνιο και πήρα λίγο αυθαίρετα την τιμή 190.
Δεν ήταν πάντα πάντως τόση χαώδης η διαφορά στα οικονομικά μεγέθη μεταξύ των δυο "κόσμων", γι' αυτό άλλωστε στο παρελθόν έχουμε δει ευκολότερα παίκτες με καριέρα στο ΝΒΑ να έρχονται από τα μέρη μας.
Εδώ είναι και ιστορικά το salary πόσο ήταν. (δεξιά είναι αποπληθωρισμένες οι τιμές)
https://www.basketball-reference.com/co ... story.html

Άβαταρ μέλους
Sluka Magic

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιουν 18, 2024 7:27 pm

Ο Σλούκας φέτος με τον Παναθηναϊκό έκανε ατομικά ρεκόρ καριερας στις εξής στατιστικές:

Πόντους = 29
Ριμπάουντ συνολικά = 8
Ασιστς = 13
Εύστοχα δίποντα = 8
Εύστοχα Τρίποντα = 5
Αμυντικά ριμπάουντ = 7

Και λάθη = 7
Φάουλ κατά = 5 (!)

Με φενερ
Χρόνος συμμετοχής = 43 λεπτά
Εύστοχες βολές = 13
Επιθετικά ριμπάουντ = 3

Με Ολυμπιακό
Κλεψίματα = 4
Τάπες = 3

Σε 11 χρόνια καριέρας στον Ολυμπιακό και 5 χρόνια στην φενερ ..
Η στατιστική αυτή δείχνει..πως μέσα σε 1 μόνο χρονιά στον Παναθηναϊκό κατάφερε να κάνει σε 6 θετικές και 2 αρνητικές ατομικό ρεκορ.

Δείχνει την οξυδέρκεια του Αταμαν να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητες του στο έπακρο. Να τον χρήση ηγέτη με εμπιστοσύνη στις αποφάσεις εντός γηπέδου να είναι πάνω στον σλουκα.
Δείχνει την παθιασμένη άμυνα που έπαιξε, και το κίνητρο που ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά στη καριέρα του !

Αταμαν - Σλούκας = η απόλυτη συνύπαρξη.

Ο Μπαρτζωκας δε μπορεί να διαχειριστεί προσωπικότητες και αυτό είναι το πλεονέκτημα του Αταμαν απέναντι του !

Soupamantar ο Μέγας
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”