2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague
Reactions: 175
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 13, 2020 12:27 am

basket72 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2020 12:03 am

Κι έναν (φθηνό) πλάγιο όπως ο Γούόκερ (Ανδόρα), να σουτάρει και δίνει ενέργεια/αθλητικότητα.
για Οκογιε τι θα ελεγες ? (μας εχει απασχολησει και στο προσφατο παρελθον)
πολυ πεσμενος ομως φετος !γιατι ?
αν και ειδα στο ρισταρτ εμφανιστηκε αρκετα ανεβασμενος,σε σχεση με πριν

0
basket72
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2020 12:33 am

portokalopita13 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2020 12:27 am

για Οκογιε τι θα ελεγες ? (μας εχει απασχολησει και στο προσφατο παρελθον)
πολυ πεσμενος ομως φετος !γιατι ?
αν και ειδα στο ρισταρτ εμφανιστηκε αρκετα ανεβασμενος,σε σχεση με πριν
Τον σκέφθηκα κι εγώ όταν έγραφα για τον Γουόκερ. Προβλημάτισε το πέρασμα στο επόμενο επίπεδο. Ο Γουόκερ είναι πιο ασφαλής επιλογή. Με χαμηλότερο ταβάνι. Πρόπερσι είχα φαγωθεί να τον προτείνο τον Στάνλει στο συγκεκριμένο τόπικ.
Το θέμα είναι ότι αν πάρετε Λάπρο (έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει πιστεύω στον φετινό μεταβατικό ΠΑναθηναϊκό) και με δεδομένο ότι έχετε πάρει τον επίσης "στοίχημαν" Νέντοβιτς δεν παίρνει να πάτε κι σε άλλο στοίχημα, τύπου Οκόγιε.

Επιπλέον αν πάρετε Λάπρο θέλετε αμυντικό "σκύλο" στο 1-2 και αμυντικό ΜΑΠ οπωσδήποτε στο 5. Νέντοβιτς έχει πέσει σημαντικά στα άλματα/πλάγια/έκρηξη, ο Λάπρο δεν το συζητάμε καν και τον Φόστερ δεν τον ξέρω καθόλου αλλά η μετάβαση στο ψηλότερο επίπεδο μπορεί να του βάλει δύσκολα στην άμυνα.

Οπότε πρέπει να πάτε για ΜΑΠ τύπου, Λεσόρτ ή τουλάχιστον Αλφά Καμπά.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4011
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Δευ Ιούλ 13, 2020 12:45 am

Ο Okogie έφυγε σαν επιτυχημένος από τη Zaragoza και όπως γράφει ο φίλος basket72 προβλημάτισε στην Gran Canarias. Δεν είναι κακός παίκτης, αυτό που κατάλαβα είναι πως πέρυσι του "στράβωσε" η χρονιά και τονπήρε από κάτω. Επίσης ακόμη και έτσι, δεν είναι φθηνός.
basket72 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2020 12:33 am

Οπότε πρέπει να πάτε για ΜΑΠ τύπου, Λεσόρτ ή τουλάχιστον Αλφά Καμπά.
Ο Lessort αν δεν κάνω λάθος διετές συμβόλαιο με τους Βαυαρούς. Κάποιος θα πρέπει να μείνει εκεί, δεν γίνεται να φύγουν όλοι οι ψηλοί τους. Ο Alpha Kaba που θα ήταν ταμαμ, υπέγραψε στη Nanterre.

0
basket72
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2020 12:52 am

ssoulliss έγραψε:

Ο Lessort αν δεν κάνω λάθος διετές συμβόλαιο με τους Βαυαρούς. Κάποιος θα πρέπει να μείνει εκεί, δεν γίνεται να φύγουν όλοι οι ψηλοί τους. Ο Alpha Kaba που θα ήταν ταμαμ, υπέγραψε στη Nanterre.
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αν και θεωρούταν τελειωμένος κάποια φάση για την Μπάγερν (τον είχαν πλησιάσει από την Ισπανία μεσούσης της σαιζόν) μετά την ιστορία με τον κορωνοϊό και την απουσία του ΜΟνρό από τα τελικά, πήρε χρόνο και τα πήγε και καλά. Οπότε άκυρο του Λεσόρτ, άκυρο και του Καμπά που μου είχε διαφύγει ότι υπέγραψε στη Ναντέρ! Σωστός και στα δυο.
Δεν μου ρθε στα πρόχειρα κάποιος άλλος τέτοιος σέντερ, αλλά τέτοιον θέλουν αν κλείσουν και τον Λάπρο. Έναν σαν τον Έλλις ας πούμε.
Στα γρήγορα μου ήρθε κι ο ¨Εβανς της Χίμκι ως mobile. Τι να κάνει αυτός άραγε; Καλή λύση ως δίδυμο με Μήτογλου ή Μπέντιλ.

Ενδιαφέρον μπορεί να έχει κι ο Γκαρίνο ως πλάγιος. Θα έχει παρέα κι ο Νίκο αν τελικά έρθει Αθήνα.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:02 am

basket72 έγραψε:

Στα γρήγορα μου ήρθε κι ο ¨Εβανς της Χίμκι ως mobile. Τι να κάνει αυτός άραγε; Καλή λύση ως δίδυμο με Μήτογλου ή Μπέντιλ.

Ενδιαφέρον μπορεί να έχει κι ο Γκαρίνο ως πλάγιος. Θα έχει παρέα κι ο Νίκο αν τελικά έρθει Αθήνα.
Ο Evans είναι και αυτός ακριβός. Έκανε καλή χρονιά στη Khimki, αν αποκτηθεί πάει για βασικός με 25+ λεπτά. Είναι λίγο "υποπτος" στις περιστροφές και στην πλάτη της άμυνας αλλά γενικά είναι πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό.

Ο Garino έχει χιαστούς. Δεν αποδέχθηκε την πρόταση ανανέωσης της Baskonia αλλά η πρόταση παραμένει μέχρι να βρει κάτι καλύτερο. Εμένα μ'αρέσουν τέτοιοι παίκτες (καλός αμυντικός, παίκτης ομάδας) αλλά αν είναι υγιής θα παίζει δεκάλεπτο πίσω από τον Ιωάννη; Δεν είναι τόσο καλυτερος ο Ιωάννης (μπορεί να είναι και ισάξιοι), ούτε ο Garino μπορεί να στηρίξει πολύ ώρα το δύο.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:12 am

basket72 έγραψε:
ssoulliss έγραψε:

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αν και θεωρούταν τελειωμένος κάποια φάση για την Μπάγερν (τον είχαν πλησιάσει από την Ισπανία μεσούσης της σαιζόν) μετά την ιστορία με τον κορωνοϊό και την απουσία του ΜΟνρό από τα τελικά, πήρε χρόνο και τα πήγε και καλά. Οπότε άκυρο του Λεσόρτ, άκυρο και του Καμπά που μου είχε διαφύγει ότι υπέγραψε στη Ναντέρ! Σωστός και στα δυο.
Δεν μου ρθε στα πρόχειρα κάποιος άλλος τέτοιος σέντερ, αλλά τέτοιον θέλουν αν κλείσουν και τον Λάπρο. Έναν σαν τον Έλλις ας πούμε.

Τον Λεσσορ τον έχω αναφέρει κι εγώ αλλά και οι περισσοτεροι από το φόρουμ αρκετες φορες τα τελευραια χρόνια. Και μετα απο τη πολυ καλη σεζον στον ερυθρο.. και μετά την παρα πολυ καλη σεζον στη μαλαγα.. αλλα ακομα και τωρα , μετα απο μια απογοητευτικη σεζον στη μπαγερν.. Τον θεωρούσα εύκολη περίπτωση σχετικά καθώς οντως θεωρούταν τελειωμένος απτους Βαυαρους, ωστοσο οπως ειπες έδειξε αρκετα καλύτερη εικόνα μετα τη καραντίνα ως "πρωτος" οποτε μαλλον θα τον κρατησουν τον Γάλλο.

Για εναν αλλον ΜΑΠ με αντίστοιχα χαρακτηριστικά τι θα λεγατε? Τον Kenny Wooten σκέφτομαι. Τον κοιτούσαμε και φετος πριν υπογράψει στους Νικς , τον ηθελε αρκετα ο Πιτινο (δεν ξερω βεβαια αν αυτο πρεπει να θεωρείται πλέον καλο ή κακό). Παντως μιλαμε για εναν σεντερ με απίστευτη ικανοτητα στο τομεα της τάπας. Είναι αθλητικός, εχει εξαιρετικό timing , αντίληψη και δεν αφήνει ουτε φαση! Βέβαια δεν τον έχω παρακολουθήσει σε ολόκληρο παιχνίδι περα απο κάτι σποραδικά highlights οποτε δεν ξερω σε τι επιπεδο είναι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Νομίζω ειναι καλος στο πικ εν ρολ και στα τελειωματα φάσεων. Σιγουρα ειναι πολυ αθλητικός και γενικα καλος στον αέρα. Δεν ξερω ομως τι κάνει σε τομείς όπως το αμυντικό ριμπαουντ , αν μπορει να ακολουθησει γκαρντ στα ποδια , ποσο ευκολα σπρωχνεται και λοιπά..

ΥΓ. Για μενα ιδανικα στον ασο θα ήθελα να έχουμε το διδυμο Γουολκαπ και Γουολτερς. Ακόμα και να κλείσουμε τον Λαπρο ωστοσο εγω και παλι θα εκανα μια κρούση στον Γουολκαπ (με τους 2 παικτες αυτους θα περιοριστουν πολυ τα αρνητικά της απώλειας του Νικ) , απο την άλλη αν φαμε ακυρο απο Γουολκαπ η καλύτερη λύση είναι ο Αλεξ Χάμιλτον και ας ελπίσουμε να γινει αμεσα παικτης "ευρωλιγκατος" !

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:21 am

ssoulliss έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2020 1:02 am

Ο Evans είναι και αυτός ακριβός. Έκανε καλή χρονιά στη Khimki, αν αποκτηθεί πάει για βασικός με 25+ λεπτά. Είναι λίγο "υποπτος" στις περιστροφές και στην πλάτη της άμυνας αλλά γενικά είναι πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό.

Ο Garino έχει χιαστούς. Δεν αποδέχθηκε την πρόταση ανανέωσης της Baskonia αλλά η πρόταση παραμένει μέχρι να βρει κάτι καλύτερο. Εμένα μ'αρέσουν τέτοιοι παίκτες (καλός αμυντικός, παίκτης ομάδας) αλλά αν είναι υγιής θα παίζει δεκάλεπτο πίσω από τον Ιωάννη; Δεν είναι τόσο καλυτερος ο Ιωάννης (μπορεί να είναι και ισάξιοι), ούτε ο Garino μπορεί να στηρίξει πολύ ώρα το δύο.
Δεν τον έχει πάρει το μάτι μου τον Έβανς να παίζει για καμιά ομάδα. Φαντάζομαι ότι κάπως θα έπεσε η τιμή μετά την κλασσικη υπεραξία των ρώσικων ομάδων. *

Για τον Γκαρίνο διαβάζω ότι είναι οκ, δεν πρέπει έχει βγάλει κι άλλα προβλήματα στο παρελθόν ενώ έπαιξε και το 2 και φέτος και πέρσι. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι τσουχτερός, οπότε παραμένω στον φθηνό και παίκτη ομάδας Γουόκερ για 15 λεπτά και στις 2 θέσεις τους φτερού.

Για το 5 θα έβλεπα και τον Χικς. Κι ας παίζει το 4 πιο πολύ, νομίζω ότι σε συνδυασμό με τα ψηλά/δυνατά 4ρια του ΠαναθηναΙκού μια χαρά θα κάλυπτε το 5, θα έπαιζε και τις αλλαγές και θα έκανε και τον τερματο - φύσκουλα πίσω. Τον προτιμώ για 5 με τέτοιο αμυντικό έλλειμμα στο 1-2.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:23 am

JohnnyPao έγραψε:
Για εναν αλλον ΜΑΠ με αντίστοιχα χαρακτηριστικά τι θα λεγατε? Τον Kenny Wooten σκέφτομαι. Τον κοιτούσαμε και φετος πριν υπογράψει στους Νικς , τον ηθελε αρκετα ο Πιτινο (δεν ξερω βεβαια αν αυτο πρεπει να θεωρείται πλέον καλο ή κακό). Παντως μιλαμε για εναν σεντερ με απίστευτη ικανοτητα στο τομεα της τάπας. Είναι αθλητικός, εχει εξαιρετικό timing , αντίληψη και δεν αφήνει ουτε φαση! Βέβαια δεν τον έχω παρακολουθήσει σε ολόκληρο παιχνίδι περα απο κάτι σποραδικά highlights οποτε δεν ξερω σε τι επιπεδο είναι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Νομίζω ειναι καλος στο πικ εν ρολ και στα τελειωματα φάσεων. Σιγουρα ειναι πολυ αθλητικός και γενικα καλος στον αέρα. Δεν ξερω ομως τι κάνει σε τομείς όπως το αμυντικό ριμπαουντ , αν μπορει να ακολουθησει γκαρντ στα ποδια , ποσο ευκολα σπρωχνεται και λοιπά..
Νομίζω πως αυτός πρέπει να έρθει στην Ευρώπη. Για εκεί είναι κοντός για πεντάρι.

Αυτά έγραφαν πέρυσι οι αμερικάνοι
Kenny Wooten is an intriguing prospect because of his athleticism and ability to protect the rim … If he’s able to improve his offensive game and learn how to space the floor, he could find a home in the NBA … He’s probably going to have to prove his worth in the G-League before finding a spot on an NBA roster … Could be a nice find for a team if they’re willing to develop him and be patient …
Το τελευταίο δεν το βλέπω να συμβαίνει στη χώρα μας με τέτοιους παίκτες.

0
basket72
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:30 am

JohnnyPao έγραψε:

ΥΓ. Για μενα ιδανικα στον ασο θα ήθελα να έχουμε το διδυμο Γουολκαπ και Γουολτερς. Ακόμα και να κλείσουμε τον Λαπρο ωστοσο εγω και παλι θα εκανα μια κρούση στον Γουολκαπ (με τους 2 παικτες αυτους θα περιοριστουν πολυ τα αρνητικά της απώλειας του Νικ) , απο την άλλη αν φαμε ακυρο απο Γουολκαπ η καλύτερη λύση είναι ο Αλεξ Χάμιλτον και ας ελπίσουμε να γινει αμεσα παικτης "ευρωλιγκατος" !
Τζόνι τον πάω με χίλια τον Χάμιλτον αλλά νομίζω ότι ο τέταρτος παίκτης που θα σας έρθει θα πρέπει να είναι καλός αμυντικός και καλός σουτέρ. Με Λάπρο (αν τελικά αποδεχθεί ότι δεν παίζει αποζημίωση από τη Ρεάλ)και Νέντοβιτς να παίρνουν τα χοντρά λεπτά είναι πολύ πιθανό να μην περάσετε το 33-35% από το 1-2.
Ο Λο κολλάει μια χαρά πιστεύω.

Άβαταρ μέλους
Jimmer

junior
Reactions: 27
Αγαπημένος παίκτης: 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Ιούλ 13, 2020 1:57 am

Οταν αρχίζει να τουβλάρει ο Λαπροβιτόλα θέλω να ακούσω τους επικριτές του Καλάθη(του κορυφάιου με διαφορά PG της ΕΛ).

0
Johnzaro

junior
Reactions: 56

Δευ Ιούλ 13, 2020 9:01 am

https://olaprasina1908.gr/%ce%b5%ce%be% ... chamilton/

Ακριβώς και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αγοράζουμε γουόκαπ αντι για λάπρο, μπιρεί να θέλει και λιγότερα λεφτά και πιστεύω ότι είναι παίκτης άλλης κλάσης

0
titsokk

a1greece
Reactions: 177
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιούλ 13, 2020 9:10 am

0
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένος παίκτης: Saras, Nash
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Ιούλ 13, 2020 10:14 am

Συνεχίζετε κάποιοι να μετράτε μόνο το ποσοστό στα τρίποντα χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τον τρόπο που παίρνονται αυτά τα σουτ. Ο λαπρο και ο νεντοβιτς είναι παίκτες που οι αντίπαλες ομάδες τους παίζουν κλειστά στην άμυνα και όχι ανοιχτά όπως το Λορέντζο ή τον καλαθη. Ο σπανουλης έχει 32% στο τρίποντο αλλά οι άμυνες του κάνουν doubleteam στη σέντρα του γηπέδου στα 38. Για πρώτη φορά από το 2012 θα έχουμε δίδυμο γκαρντ που θα απειλεί με σουτ μετά από ντριπλα

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2429
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Ιούλ 13, 2020 11:17 am

Ένας παίκτης που σουτάρει με 26% θεωρείται κακός στον τομέα αυτό.
Μπορεί να προκύπτει επειδή είναι κακός σουτέρ ή επειδή έχει τραγικό shot selection παίρνοντας σουτ με παίκτες κρεμασμένους πάνω του αλλά το τελικό αποτέλεσμα,ότι ρίχνει τούβλα, είναι το ίδιο.
Το 26% με το 32% είναι τεράστια διαφορά
Όπως κι ο Καλάθης αν αντί για 28% είχε 34% θα λέγαμε ότι είναι μέτριος όχι κακός σουτέρ.
Αντίστοιχα το 34% από το 40% μόνο 6% είναι αλλά είναι η διαφορά του μέτριου από τον τοπ σουτέρ

Πόσο μάλλον όταν το 26% του Λαπροβίτολα έρχεται σε μέσο όρο 2,1 τρίποντα ανα παιχνίδι ενώ το 32,4% του Σπανούλη σε 4,6 δηλαδή πάνω από τις διπλές προσπάθειες

Γενικά τώρα αν πάρουμε Λάπρο είναι θέμα πως στήνεις το ρόστερ.
Εγώ δεν θα έπαιρνα άλλο καθαρό άσσο και θα έβαζα αυτόν με Νέντοβιτς να μοιράζονται το 1 παίρνοντας ένα 2-3αρι με τοπ άμυνα και καλό τρίποντο.
Με Λαπροβίτολα έχουμε στην περιφέρεια 3 παίκτες με ασταθές τρίποντο και μετριοκακούς αμυντικούς ύψους 1,90 και οι 3.
Χρειάζεται κάποιος να μπορεί να τους καλύψει και να μπορεί να παίξει σε δίδυμο με οποιονδήποτε από αυτούς

Και βέβαια όχι Όγκαστ, προς θεού.
Ιδανικά θες έναν ΜΑΠ να μοιράζεται τη θέση με τον Παπαγιάννη, όχι μια πιο αθλητική και χειρότερη τακτικά έκδοση του

2
2 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιούλ 13, 2020 11:28 am

pan24 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2020 11:17 am
Ένας παίκτης που σουτάρει με 26% θεωρείται κακός στον τομέα αυτό.
Μπορεί να προκύπτει επειδή είναι κακός σουτέρ ή επειδή έχει τραγικό shot selection παίρνοντας σουτ με παίκτες κρεμασμένους πάνω του αλλά το τελικό αποτέλεσμα,ότι ρίχνει τούβλα, είναι το ίδιο.
Το 26% με το 32% είναι τεράστια διαφορά
Όπως κι ο Καλάθης αν αντί για 28% είχε 34% θα λέγαμε ότι είναι μέτριος όχι κακός σουτέρ.
Αντίστοιχα το 34% από το 40% μόνο 6% είναι αλλά είναι η διαφορά του μέτριου από τον τοπ σουτέρ

Πόσο μάλλον όταν το 26% του Λαπροβίτολα έρχεται σε μέσο όρο 2,1 τρίποντα ανα παιχνίδι ενώ το 32,4% του Σπανούλη σε 4,6 δηλαδή πάνω από τις διπλές προσπάθειες

Γενικά τώρα αν πάρουμε Λάπρο είναι θέμα πως στήνεις το ρόστερ.
Εγώ δεν θα έπαιρνα άλλο καθαρό άσσο και θα έβαζα αυτόν με Νέντοβιτς να μοιράζονται το 1 παίρνοντας ένα 2-3αρι με τοπ άμυνα και καλό τρίποντο.
Με Λαπροβίτολα έχουμε στην περιφέρεια 3 παίκτες με ασταθές τρίποντο και μετριοκακούς αμυντικούς.
Χρειάζεται κάποιος να μπορεί να τους καλύψει και να μπορεί να παίξει σε δίδυμο με οποιονδήποτε από αυτούς
γιατι τον εχετε βγαλει αχρηστο τον λαπροβιτολα? μια χαρα παικτης ειναι. ναι δεν ειναι τοπ, αλλωστε αν ηταν τοπ δεν θα ερχοταν σε μας. και επισης με 600-700 χιλ που δινουμε ποιον θα μπορουσαμε να βρουμε καλυτερο?

κακος σουτερ δεν ειναι. ειναι περιπτωση που τα ποσοστα του λενε και λιγο ψεμματα. απλως δεν παιρνει καλες επιλογες. δημιουργια και οργανωση μια χαρα ειναι, ενω στην μερα του μπορει να σκοραρει πολλους ποντους.

στην αμυνα και στην αθλητικοτητα ειναι average. αλλα αν διπλα του βαλεις τον χαμιλτον στον ασσο, ειμαστε τελεια.

γενικα δεν μπορω να βρω καποιο καλυτερο διδυμο απο το λαπρο-χαμιλτον για φετος τουλαχιστον. εκτος αν φερουμε καναν κομμενο απο nba που ομως για φετος ξερουμε οτι δεν γινεται αυτο.

εγω ευχαριστημενος θα ειμαι αν ερθει μαζι με χαμιλτον ή εστω λο. με ουολτερς μακρια!!

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”